|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: To już V wątek przed nami. A tytuł jego zabrzmi: | |||
Wrześniowo-październikowe zaciążone, są ciągle zbudynione |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
We wszystkich domach kolędowanie, a u nas w Gwiazdę było przytulanie |
2 | 4,08% |
Zbudynienie sięga zenitu, a my tu na co dzień pitu pitu |
4 | 8,16% |
Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki |
28 | 57,14% |
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. V |
15 | 30,61% |
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2731 | |
czyli Endżi
|
Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. IV
Cytat:
![]() Ja też od jakiegoś czasu zastanawiam się nad Baby Shower. Mogłoby być całkiem zabawnie i sympatycznie ![]()
![]() |
#2732 | |
BAN stały
|
Cytat:
Wg mnie nawet jak zjesz trochę pierogów raz to się nic nie stanie, ale ekspertem nie jestem. Edytowane przez maharet1092 Czas edycji: 2013-04-10 o 21:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2733 |
Zakorzenienie
|
Co do butelek. Ja wolałam butelkę niż kubek. Bałam się zachłyśnięcia i dla własnego spokoju dawałam butlę. Niekapek u nas się nie sprawdził.
A podgrzewacza ja nie używałam. Wolałam w garnuszku podgrzewać. Jakoś szybciej szło ![]() A mleka w sumie nie podgrzewałam bo ono z reguły tylko godzinę może stać po zrobieniu, więc zaraz po zrobieniu, na świeżo dawalam. Ale wam rosną te brzuszki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2734 | ||||
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ---------- To moze i ja sie skuszę, ale przyjemne to raczej nie będzie... |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2735 |
Zakorzenienie
|
matal zdjęcia
![]() natala życze Ci również spokojniejszych dni. Kochana, aby uśmiech się też pojawiał. I dziękuję za linki, ja już wczoraj przeczytałam ten wywiad, super powiedziane. Dziewczyny ja myślalam, żeby w czerwcu zrobić baby shower razem z panieńskim, albo pare dni przed ślubem, jak mama dotrze do nas. Powiem Wam, że dzisiaj rozmawiałam z mamą i TŻ i my nie chcemy znac płci, takie jest nasze postanowienie, i tak wszystko kupujemy raczej neutralne z zamiarem na drugiego dzidzusia.
#2736 | |||||
Rozeznanie
|
Gratuluję dzisiejszych udanych wizyt.
![]() Cytat:
![]() ![]() Ja jeszcze o tym nie myślę. Mam nadzieję, że bać się nie będę. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Miałam umówioną wizytę do gina na 9.04., ale postanowiłam zmienić gina i u nowego umówiłam się dopiero na 11.04. Poprzedni gin wystawił mi L4 do dnia wizyty czyli do 09.04. Jak się rejestrowałam u nowego, to pytałam w rejestracji i babeczka powiedziała, że na dzień wstecz może wystawić, ale na 2 dni już nie. Tak więc w Twoim przypadku tak jak w moim chodzi o L4 na dzień wstecz, więc nie będzie problemu. Jutro mam wizytę to dam znać czy faktycznie tak jest. Co ja piszę! Musi tak być, bo jak nie to dziś mam NN w pracy. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2737 |
BAN stały
|
Używałyście moze tych silikonowych osłonek na sutki?Daja cos?Mniej boli?A jakie wkładki laktacyjne są najlepsze?
---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ---------- Ja tam chce znać i trochę sie dziwię, że ktoś nie chce,ale to Wasza decyzja. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2738 | ||
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. IV
Cytat:
![]() Moj TZ od kilku dni marudzi, gdzie ten brzuch, gdzie bo on go nie widzi ![]() Rodzice tez, ze dziecko glodze...a ja juz ponad 4kg przytylam, wiec nie wiem, o co im chodzi ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2739 | |
BAN stały
|
Dot.: Odp: Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. IV
Cytat:
http://www.testdna.pl/cennik Zyjemy w 21 wieku, faceci maja ten problem za sobą Edytowane przez maharet1092 Czas edycji: 2013-04-10 o 22:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2740 | |
Zakorzenienie
|
Matal jaki ładny brzuszek
![]() Cytat:
![]() ![]() Ale moja siostra wraz z mężem taką decyzję podjęli przy obu ciążach - wytrzymali z postanowieniem do końca i nie żałują, mieli dwa razy piękną niespodziankę ![]()
![]() |
#2741 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() bylam na tym bezpiecznym maluchu, dupa mnie do teraz boli od siedzenia ![]() a teraz ide spac bo padam na twarz, mloda odjechala mi w minute bo tez taka zrypana byla, bo 20 to ona dawno kima a tu spac dzisiaj 22. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2742 |
Zakorzenienie
|
maharetwiem, że to trochę dziwne, zwłascza, że na początku TŻ bardzo chciał wiedzieć, ale dzisiaj sam zacząt ten temat, może rozmowa u księdza mu parę rzeczy uświadomiła, bo porozmawiał z nami tez indywidualnie.
I wydaje mi się, że nawet nie chodzi o to, ze może nie chcemy, ale tez nie będziemy dopytywać zbytnio.
#2743 |
BAN stały
|
Ja ogólnie nie lubie niespodzianek więc chcę znać, oczywiście nie za wszelką cenę.Ale fajnie mówić na dziecko on/ona niż ono.
Kiedyś powiedziałam mężowi, że jak mi zrobi przyjęcie niespodziankę to go rzucę. Wiadomo,zę normalni rodzice będą sie tak samo cieszyć z syna jak i z córki Edytowane przez maharet1092 Czas edycji: 2013-04-10 o 22:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#2744 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2745 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2746 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzisiaj rozmawiałam własnie o tym z mama, jak ona chodziła w ciaży, nie było takiej techniki, mowi, że tylko podświadomie mogła czuć kto rośnie w brzuszku, powiedziała, że to najpiękniejsze uczucie dostać malucha i poczuc w jednym momencie bezgraniczną miłość. My do brzucha i tak mówimy Żaba. ---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ---------- Mój TŻ czasem ma bardzo specyficzne poczucie humoru, a jak ma nastrój z doopy, to czasem takie kąśliwe. Kwestia przyzwyczajenia. A co do robienia badań, pamiętam jak u mnie w labku, koleś robił, był tak zawstydzony jakby przestępstwo popełniał.
Ślub 6 lipiec 2013 ![]() Kornel 24 październik 2013 ![]() Antoni 8 stycznia 2015 ![]() http://onaiich3.blogspot.com.es/ Edytowane przez misia332 Czas edycji: 2013-04-10 o 22:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2747 | |
BAN stały
|
Cytat:
Tak prawdę mówiac gdybym była facetem to chyba bym jedna gdzieś tam miała małe pytanko czy to na pewno moje dziecko.Szczególnie jakby kobieta czymś podpadła w jakimś momencie życia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2748 |
Zakorzenienie
|
Matal ale fajny brzuszek z tego baby shower!!
![]() w ogóle to z tym fajna sprawa ale to trzeba mieć pare znajomych, a ja przyjaciółkę mam w Anglii a reszta koleżanek czy kolegów to porozjeżdżali się po krakowach, rzeszowach i innych miastach studiować i tam już siedzą no i u mnie to lipa :P misia wsumie wiesz też mnie kręci taka niespodzianka, fajnie jak ktoś się na to decyduje, ale ja nie dam rady jednak ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2749 | |
Zakorzenienie
|
http://wikary.pl/85782/
![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:41 ---------- Cytat:
Tak samo zresztą powinno być z wynikiem na HIV czy choroby wątroby, u nas było, że jak wyszło pozytywne, i ktoś robił ten potwierdzający to drugi już w kopercie dla pacjenta. Pamiętam jakiego ja miałam stresa jak robiłam HIV, HCV i inne. Masakra.
![]() |
#2750 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() No wiesz, nie użyłam i mam taki wypukłyyyy...Hehehehehehe he |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2751 |
Zakorzenienie
|
Ide w kime, dobranoc
![]()
#2752 |
BAN stały
|
Ja też.Do jutra
|
![]() ![]() |
![]() |
#2753 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
super, że wszystko w porządku!!! a jaki był powód krwawienia? ---------- Dopisano o 05:48 ---------- Poprzedni post napisano o 05:42 ---------- a kiedy się robi wypukły pępek? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2754 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny które chciały ode mnie wyprawkę i napisały privy- wysłałam przed chwilą ale tylko tym, które podały mi maila! bo w wiadomości wizażowej nie da się pliku z excela wstawić więc jak jeszcze któraś chce to proszę PRIVA z mailem
![]() ![]() ![]()
#2755 |
Wtajemniczenie
|
Witajcie kochane.Musze Was pozniej dzielnie nadrobic,poki co ide sie ogarnąć i lece do dentysty:/
Bajka tez byłam na Bezpiecznym Maluchu.Musze powiedziec ze bardzo fajnie było ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2756 |
Zakorzenienie
|
też nie lubię nie lubię niespodzianek, więc chce znać płeć wcześniej.
Ja pepek mialam do końca wklesly ![]()
![]() |
#2757 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() ![]() Nie moge spac, rano wstalam, pozniej ide kupic roze strzelajace na wesele. Boje sie zostal tydzien ![]()
#2758 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Druga szkoła nad którą się zastanawiałam, kosztuje 200 zł, ale ze dojazd na drugi koniec miasta, to po doliczeniu dojazdów cena identyczna ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Leżaczek superowy ![]() Bardzo bym chciała, ale zastanawiam się kiedy - w lipcu i sierpniu może być trudno dziewczyny zebrać - sezon urlopowy - może na początku września? Cytat:
![]() A powiedzieli dlaczego te krwawienia? Cytat:
![]() Poza tym jakoś łatwiej chyba będzie mi mówić On lub Ona niż Dzieć ![]() Dal zainteresowanych - byłam wczoraj w Tesco - promocji na ciuszki dzieciowe brak ![]() Poważnie zastanawiam się nad kupieniem takiej wkładki do wanienki (w moim przypadku miski na pranie), w której można by dziecia w kąpieli ułożyć. Ma któraś coś takiego? Sprawdza się? |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2759 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() powiem tylko jedno - jak szybciej poród idzie to jednak jakos organizm mniej wyczerpany ale tez mniej przygotowany - normalnie inny ból jest jednak, wszystko idzie lawinowo... Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2013-04-11 o 07:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2760 | ||
czyli Endżi
|
Cytat:
Miejsce przechowywania Temperatura Czas przechowywania W pomieszczeniu (pokój, kuchnia itp.) 16°C do 24 godzin 21°C - do 10 godzin 27°C - 6-8 godzin W torbie chłodniczej z wkładami chłodzącymi od 15°C do -4°C - 24 godziny W lodówce od 3°C do 5 °C 3-5 dni W zamrażalniku lodówki od -10°C do -15 °C 2 tygodnie W zamrażarce -18°C 3-6 miesięcy -20 °C 1 rok Tak sobie pomyślałam, że to też byłaby dobra opcja żeby chwilę odetchnąć. Mleko byłoby zachomikowane a w odpowiednim momencie butelką nakarmiłby tata albo babcia. Przy czym wiadomo, wszystko wyjdzie w praniu. Ostatnio z tego co słyszę, jest jakaś plaga na to, że kobiety karmią bardzo krótki, bo zanika im pokarm. Cytat:
Kurczę, chyba też bym się nie skusiła na ten gadżet ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:36.