|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: To już V wątek przed nami. A tytuł jego zabrzmi: | |||
| Wrześniowo-październikowe zaciążone, są ciągle zbudynione |
|
0 | 0% |
| We wszystkich domach kolędowanie, a u nas w Gwiazdę było przytulanie |
|
2 | 4,08% |
| Zbudynienie sięga zenitu, a my tu na co dzień pitu pitu |
|
4 | 8,16% |
| Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki |
|
28 | 57,14% |
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. V |
|
15 | 30,61% |
| Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2761 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. IV
chyba zalezy od szpitala. ponoc sa jeszce takie gdzie gola i robia lewatywe. ale ja sie jeszcze nie spotkalam. u mnie nie ma tego. wypelnia sie papiery przyjecia, bada na fotelu, przebiera w koszule i na porodowke. wiem ze zcasem (czesto?) daja oxytocyne by szybciej szedl porod. mi nie dali. za to wenflon wbity w razie czego w dłoń. na porodowce czasem rpzypinaja do ktdg. czasem nie. co pewien czas polozna bada jakie jest rozwarcie. czasem przebija pecherz plodowy. w tle muzyczka, a ciezarna sapie na łóżku. sa szpitale z wanna, mozna isc pod prysznic (ja nie wiem ale ja sil nie mialam), do wc (to nie zawsze pozwola bo czasem to juz sa parte a nie stolec!), mozna czasem poskakac na pilce, jest worek sako, czasem drabinki nawet. mozna pic wode. no a dalej to juz sam porod.
|
|
|
|
#2762 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() nie spałam od 3 do 6 teraz mnie głowa boli i nadal nie wiem czy brać tą murę-okazja cenowa może się nie powtórzyć i nie wiem co robić, bo naczytałam się o evo i się go lękam
|
#2763 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A wkładki to podpasowały mi te z rossmanna -niedrogie i dobre! |
|||||
|
|
|
#2764 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem jak w przód bo mi nie chciał ale w tył 2 dni moze. kazdy w sumie lekarz tak moze (przeciez mozesz nie byc w stanie dotrzec do lekarza akurat w dniu choroby - ja tak mialam jak mialam jelitowke raz)
|
|
|
|
#2765 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2766 |
|
Zakorzenienie
|
nie i nie zamierzam. nie bylam tez na zadnym, nikt z moich znajomych nie robil. a nawet - maż nie robił pępkowego taki zaaferowany porodem był
|
|
|
|
#2767 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też czasem tak mam
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2768 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za mną chodzi XLander, tylko boję się ciężaru... |
|
|
|
|
#2769 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mialam lewqtywe (całe szczęście! Wystarczy, ze w czasie parcia pęcherz mi puścił
), ale nikt mi nic nie golil (sama robiłam to regularnie na 3 tyg przed porodem). Zbadali, wybili weflon i wysłali do sali ![]() Tz już nie pracuje jakąś chora ta firma, po 5 dniach chcieli oddany projekt, ocenili go po 2... :/
|
|
#2770 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kazda piers to gruczoł plus tłuszcz - o d ilosci tłuszczu zalezy czy sa duze czy małe.
|
|
|
|
|
#2771 |
|
Zakorzenienie
|
Matallewar przykro mi
Dzidzia w podpisie mi urosła
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2013-04-11 o 09:49 |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2772 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. IV
nie przesadzajmy. ja tam i pizze jadlam. wszystko jest dla ludzi i nie zawsze bedzie zle dziecku. zjesz raz, bedzie ryczec to juz drugi raz nie zjesz i tyle. ja np. wiem ze moja corka miala akcje po sałatce z selerem. a po pierochach, pizzy czy smażonym schabowym nic nie bylo. zwyczajnie - co mi nie podeszlo to i dziecku nie sluzylo (potem tylko byl problem z alergia na mleko ale to inna sprawa)
|
|
|
|
#2773 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2774 |
|
Zakorzenienie
|
kurde, mam nadzieję, że do przyszłej soboty nikt nie wykupi-choć wątpię bo są tylko 3 sztuki
ale jakby jakimś cudem był to w tą kiolejną sobotę kupimy bo mąż będzie
|
#2775 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oby nikt nie wykupił...
|
|
|
#2776 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, miałam zapalenie. Gorączka 41stC, albo 42, nie pamiętam, majaczyłam. Brałam antybiotyki i owijałam się ciasno bandażem
tak kazał lekarz. Piersi to miałam jak kamienie i nieziemsko bolały
|
#2777 |
|
Zakorzenienie
|
oby
bo ja wykupią to później 500zł więcej za to ja mam fotelik ![]() chyba, że stworzą jakiś wózek, który mnie zauroczy
|
#2778 | |
|
Zakorzenienie
|
hej
byłam rano na badaniach, poszło gładko na szczęście, a po nich do sklepu po jakieś zaopatrzenie lodówki i biegusiem do domu bo już myślałam, że zwymiotuje :/ ja nie mogę na głoda być dłużej jak pół godz po wstaniu no nie da rady mdłości jak fix. Mimo że to 18 tydzień.Ladan a Tobie jak dzisiaj poszło z tymi badaniami, lepiej? Cytat:
![]() kurcze szkoda że z tą firmą nie wyszło... :/ |
|
|
|
|
#2779 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się z rana dziewczynki.
kaska ja też nie spałam od 3 do 6, dopiero jak TŻ wstał do pracy to zasnęłam. Mamy samochód u mechanika ;/
|
#2780 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Później jak mały był starszy to się ubawiłam bo namówili mnie do karmienia w nakładce- po tym jak mnie dziad urgyzł i miałam jakieś zapalenie - i taki rozmarzony rzucał się na cycka i nagle oczy jak 5 zł , oddalał się obrzydzony i próbował to zlikwidować Ryczałam ze śmiechu z tego ![]() A ja w tamtej ciąży używałam jonhsona bo bardzo chłonne były- teraz też je kupię. Bella to koszmar- po jednym zamoczeniu czuć było jakby się mialo mokrą chusteczkę w staniku. Fajne są też takie niebieskie na T, ale porównywalne z jonhsonem, a jonhson wypada lepiej cenowo i ilościowo. Cytat:
Ja miałam ok 34-35 taki "daszek" wypukły a potem lekko wyszedł, ale ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#2781 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja lewatywe sobie raczej w domu zrobię, bo wiem, ze tutaj nie robią. A co do uczucia głodu, ja równiez nie mogę być dłużej głodna, niż do pół godziny po wstaniu z łóżka. Bo zaraz mnie mdli.
|
|
#2782 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja juz gotuje zuper, ide teraz sie kapac
|
|
#2783 |
|
Zakorzenienie
|
okropne uczucie :/
jeszcze 4 dni ))
|
|
|
|
#2784 | |
|
Zakorzenienie
|
ja tez mialam, karmilam, wrecz kazali mi. niestety antybiotyki (dwa), masowanie, kapusty i okłady nic nie dały. mialam ropien. trzeba bylo ciać. była to meeega ulga... goraczki nie mialam wiec myslalam ze nie jest tak az zle... jeden dzien mialam sączek i z tej piersi nie karmilam, potem juz normalnie, nawet jak mi opatrunek przeciekał
---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2785 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mimo lewatywy trochę popuściłam:-D
---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ---------- Co do zapalenia piersi- tez to przeszłam! :-/
|
|
#2786 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- lewatywa - ja przy pierwszej ciazy sama sie oczyscilam bo przed skurczami pierwszymi mialam niezla biegunke. przy drugim juz nie i chyba podczas partych popuscilam. pisze chyba bonie czulam z czego mi tam poszlo... polozna powiedziala tylko "zdarza sie, prosze sie nie przejmowac" wiec juz nie dociekalam co sie dzialo nawet... |
|
|
|
|
#2787 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny 2 dni i 30 stron nadrabiania! dałam rade ale 2 godizny przesiedzialam
gratuluje Wam wizyt usg no i poznania płci![]() ja wczoraj też byłam u ginka, Dzidzi bje serduszko 136 tętno, lekarz pochwalił mnie że wyglądam promiennie, że chyba mi mdłości przeszły i o fakt czuje sie rewelacyjnie oprócz tego, że brzuch pobolewa, ale potwierdzil, że przez to, że wszytsko się rozrasta, jestem w 17 tygodniu i za 3 tyg dał mi namiary i kazał zapisać sie na połówkowe w 20 tygodniu powiedział też, że dowiem sę płci na pewno bo jest super sprzet i wszytko bedzie super dokladnie mierzone, mam nadzieje ze bedzie lepiej niz na tym pierwszym genetycznym... sam na swoim przychodnianym sprzecie nie chcial nawet strzelac czy to chlopiec czy dziewczynka, wiec uzbrajam sie w cierpliwosc![]() Cytat:
![]() moj TŻ też pragnie chlopaka i na pewno bedzie troszke rozczrnowany ale przezyje a ja i tak czuje chlopaka!![]() ---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#2788 |
|
Zakorzenienie
|
dobra wysłałam wyprawki wszystkim co mi priva napisały- mam nadzieję że choć trochę wam się przydadzą bo ja to tak na własny użytek zrobiłam wg tego co uważam za potrzebne
![]() Kasia uuuu do przyszłej soboty to pewnie śladu po tych wózkach nie będzie może w tą sobotę pojedźcie po murę
|
#2789 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.ewozki.eu/pl/p/3w1-wozek-...gn-fotelik/512
Dziewczyny jeszcze mam pytanie, ja za bardzo nie znam sie na wozkach, nie wiem czy bede sama kupowala czy Tato, ale co sadzicie o tym Lupo? |
|
|
|
#2790 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to nie wiem czy coś zrobiłam czy nie. Nikt nic nie mówił, ale po tej lewatywie z trylionem litrów płynu to chyba już nie byloby co. A sama to w życiu bym nie wiedziała bo tyle rzeczy tam ciekło, lało się i ten ból skurczy krzyżowych odciągał od wszystkiego. Nawet nie moglam się gazikiem sztachnąć bo mnie z bólu łamało.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:58.

? moze to glupie pytanie ale nie wiem ?

teraz mnie głowa boli i nadal nie wiem czy brać tą murę-okazja cenowa może się nie powtórzyć i nie wiem co robić, bo naczytałam się o evo i się go lękam

). I jak się wciągnę, to czasem ubieram się dopiero przed powrotem męża z pracy czyli przed 15. 

), ale nikt mi nic nie golil (sama robiłam to regularnie na 3 tyg przed porodem). Zbadali, wybili weflon i wysłali do sali
jakąś chora ta firma, po 5 dniach chcieli oddany projekt, ocenili go po 2... :/
Kupię więc na pewno. Teraz tylko pytanie czy z laktatorem czy bez.

a tak mi sie marzył wypukly