Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-11, 07:01   #1171
nancykenator
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II

hej mamusie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
A pijecie soki pomarańczowe,grejpfrutowe ? Bo niby cytrusów nie mozemy kp
cytrusowych nie pije
Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Lenova, oczywiście. Ale na pewno nie czarną - taką możesz położyć na rzęsy. Zdecydowanie brązową na brwi, bo czarne będą przerysowane... A nie wolisz ich malować sobie?

Dziewczyny, co myślicie o takiej fryzurze?
Chcę sobie ją zrobić. Chodzi mi o cięcie, bo kolor zamierzam zostawić taki, jaki mam naturalny - brązowy. Teraz mam włosy do tyłka, znów - ścinałam w czerwcu do łopatek, bardzo szybko mi odrosły...
fryzura śliczna
Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość

Byłam u gina.Powiedział mi,że wszystko się super zagoiło i wróciło do normy. Przepisał tabletki na pół roku - Ovulan. Powiedział,że Jego pacjentki bardzo sobie chwalą te tabletki. Ale mówił,że jak sobie poradzimy bez,to żeby nie kupować. Bo mówiłam Mu jak bardzo się ich boję.W ogóle to jest super lekarz, kocham Go heh
A jeszcze na koniec powiedział,że super wyglądam i mówi mi to jako facet, nie jako lekarz, tak mi się miło zrobiło. Bo to inaczej jak TŻ powie komplement a inaczej jak obcy mężczyzna
za to że wszystko w należytym porządku i widzisz przejmowałaś się jakimiś kg niewidocznymi dla nikogo a tu doktorek tak Cię skomplementował
Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
przy pigułkach libido to normalna sprawa w końcu nie ma owulki więc to naturalne,że spada

dziewczyny karmiące piersią jak u Was z libido????

nie mogę uwierzyć, że ja stara nimfomanka teraz słabiuuuutko
tak samo miałam przy pierwszym dziecku- wysoki poziom prolaktyny i duuużo przytulanek z dziećmi zaspakaja moje potrzeby bliskości i seks kurde jest na drugim planie
oj to chyba już nie ta marsi
libido poniżej zera, zarówno w ciąży jak i po :/ w ogóle jak pomyślę, że mój tż ma dotknąć moich cycków to odechciewa mi się wszystkiego
Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
ja wczoraj zostwiłam Hanie samą w łóżeczku na chwilke z jej Lewkiem z lamaze co ma takie dwa kółeczka do chwytania, przychodze a ona trzyma za to kółeczko i ogólnie zaczyna wszystko chwytać
Kurcze dziewczyny ale się dziś zdenerwowałam ! byłam na tym badaniu bioderek USG ta przychodnia to tragedia a chcialam tam przepisac małą bo blisko od domu, najlepsze że przychodnia dla dzieci jest na 1szym piętrze a w budynku nie ma windy ! więc ja jako że podjechałam gondolką z domu bo blisko to musiałam odpinać tam koła i wnosić gondolke na to piętro nie było by to wielkim problemem gdyby było gdzie to zrobić, a tam zaraz jak sie otowrzyło drzwi na tą "klatke schodową" to tak mało miejsca i z obu stron schody więc jak stanęłam tam odpiąć wózek to juz ktoś walnął mi w plecy chcąć wejść :/ jak już wniosłam małą to mym oczom ukazał się widok chyba z 15-20 dzieci w wieku 0-1,5l i badanie to taka masówkajedno dziecko badane drugie obok juz się rozbierało... tragedia jakaś.... jeszcze na koniec jak jjuż wychodziłam z przychodni usłyszałam za plecami "strasznie teraz dużo tych małolat z dziećmi".....
Masakra.

No ale wazne ze USG wyszło ok
teraz lece spać bo mój dzieć juz od godziny śpi

buziaki dziewczyny i dziękuje z amiłe słowa w klubie ! jesteście kochane
za chwytanie
a co do naszej służby zdrowia to niestety nieciekawie to wygląda a komentarz zupełnie nie na miejscu
ale najważniejsze, że po usg oki
Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
nalezione na wątku "łózkowe wpadki"
mój eks TŻ miał taką historię. Kochał się z panną na pieska (w dodatku oboje byli golusiency jak Pan Bóg stworzył) kiedy do pokoju weszła matka tej dziewczyny. On, będąc cały czas w tej pannie (i pewnie jeszcze trochę się ruszał z rozpędu) powiedział:
-eee, dzień dobry!
I jeszcze skłonił głowę.
Nie ma to jak dobre wychowanie
pełna kulturka

ciężko Was nadrobić gaduły jedne
co mój mały wczoraj wyczyniał, w ogóle w dzień nie spał, tylko jakieś krótkie drzemki sobie ucinał, płakał, wszędzie było mu źle, nawet na rękach i przy cycku wieczorem kąpiel to była droga przez mękę, darł się tak, jakbyśmy go ze skóry obdzierali :/ aż wstyd sąsiadów i żal Małego i jak zwykle po kąpieli je sobie spokojnie a potem ładnie zasypia tak wiercił się przy cycku, płakał, miałczał, w końcu jakimś cudem usnął, obudził się po godzinie i znów płacz dałam mu jeszcze raz cycka, chlipał i chlipał w końcu usnął, puścił bąka z kleksem i spał do 2, potem szybkie przewinięcie, jedzonko i obudził się o 6 więc chociaż noc spokojna. Wszystko przez ta kupkę a jak Wasze nocki?
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-11, 07:02   #1172
iffonka7
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
j
Kurcze dziewczyny ale się dziś zdenerwowałam ! byłam na tym badaniu bioderek USG ta przychodnia to tragedia a chcialam tam przepisac małą bo blisko od domu, najlepsze że przychodnia dla dzieci jest na 1szym piętrze a w budynku nie ma windy ! więc ja jako że podjechałam gondolką z domu bo blisko to musiałam odpinać tam koła i wnosić gondolke na to piętro nie było by to wielkim problemem gdyby było gdzie to zrobić, a tam zaraz jak sie otowrzyło drzwi na tą "klatke schodową" to tak mało miejsca i z obu stron schody więc jak stanęłam tam odpiąć wózek to juz ktoś walnął mi w plecy chcąć wejść :/ jak już wniosłam małą to mym oczom ukazał się widok chyba z 15-20 dzieci w wieku 0-1,5l i badanie to taka masówkajedno dziecko badane drugie obok juz się rozbierało... tragedia jakaś.... jeszcze na koniec jak jjuż wychodziłam z przychodni usłyszałam za plecami "strasznie teraz dużo tych małolat z dziećmi".....
Masakra.
Szklanka Ty też tam robiłaś co nie? też tak to wyglądało?
Ja bym się odwróciła i powiedziała ile mam lat.

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Bokeh no wlasnie u mnie bylo to samo. Niby na 12, lekarz przyszedł.przed 1, dzieci tłum, ja się chce coś zapytać a on już krzyczy następny. Tyle że usg ok więc spoko, ale.nie wiem czy za 3 miesiące nie pójść prywatnie.
Moja malutka zasnela o 9 z problemami ale pospala do 3. O 1 zaczęła się coś ruszać więc ja laktator i działam, za chwilę patrzę a ona dalej spi no to ja też w kime, zaczęła.się znowu kręcić o 3 więc ja przebralam i dałam jeszcze radę trochę ściągnąć i patrzę a tu 150 nadarlam jeeeee i jeszcze dziec nakarmiony i to tym tlustrzym mleczkiem. No i jadła 20 min jak za.starych czasów, odbiła i usnela bez problemu
zazdroszczę

Moja oponka na brzuchu jest z dnia na dzień coraz większa.

Dziewczyny które kp a teraz podają mm, czy mleko przestało się produkować z dnia na dzień czy stopniowo? Jak to wygląda?
Stary 2013-04-11, 07:02   #1173
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Witam z rana
Dziękuję za wszystkie rady dotyczące fryzury,też myślę o grzywce,zobaczymy co da się zrobić.
Lady a z tą moja ślicznością to nie przesadzaj, ja mam w domu lusterko i widzę :p

A moja cora przespała trzecią noc z rzędu po 8godz ! oby tak dalej.
Moja też!
I wreszcie śpię lepiej, bo bez takiej mantry w głowie "pewnie zaraz się obudzi" - okropnie mi było ciężko przez to zasnąć jak była noworodkiem..

A teraz jaram się nową moją aplikacją i jej funkcjami : bo wg niej, moje dziecko śpi znowu już od 25 minut. Bo tylko zjadła, poprzytulałyśmy się, ja wstałam się ubrać i na siku, Mała gadała z kumplami z łóżeczka, wracam z łazienki a ona śpi w najlepsze..
Zobaczymy ile to potrwa.

Super, bo odciąganie pokarmu też kontrolować będę teraz bez problemu i wszystkie drzemki w dzień fajowe, chyba kupię pełną wersję.

Herbatka wypita, ja ubrana. Śmigam głowę myć, oko podmalować i kto wie, może się jeszcze uda pranie rozwiesić:P

Piękne słońce i śpiew ptaków mnie obudził - super!
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-11, 07:03   #1174
iffonka7
Zadomowienie

Moje dziecko właśnie odpływa przy suszarce, miałam iść też się jeszcze zdrzemnąć ale chyba zrezygnuje.
Stary 2013-04-11, 07:14   #1175
sylwietta1988
Zakorzenienie

hej hej takie piękne słonce miw ozy przysiweciło z ranca, że chce sie zyc bedzie lato od razu chyba

bociany w tym roku jeszcze nie przyleciały.... a mają gniazdo na słupie 300 m od naszego domu z kuchni je widze

Illusion i inne mamy pracujące- współczuje, ze musicie tak szybko do pracy wracac , teraz maluchy kazdego dnia zdobywają nowe umiejetnosci, kurcze

MARSI- co do libido to, zresztą jakiego libido mały ma 3 mies, ja z mężem moze 4-5 ten tego i to jeszcze z bólem, ciągnie mnie ta blizna za kazdym razem i tak strasznie ciasno na wejsciu jest i powiem szczrze, ze wole sie teraz zwyczajnie przytulic albo małego miec w srodku niz takie wygibasy uskuteczniac

---------- Dopisano o 07:14 ---------- Poprzedni post napisano o 07:08 ----------

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
a jak Wasze nocki?
a ja ze zdziwienem czytam posty o tych 8 godz snu, mój dziec tyle nie spi
ale przesypia pięknie kazdą noc, z tym, że zegarek w dupci ma chyba bo jak pierwsze spanie po kąpieli trwa 4-5 godz to pozniej co 2 godz jedzonko
dzisiaj spał ze mną na łóżku bo mąz miał nocke to jak był głodny nawet oczu nie otwierał tylko szukał cyca a jak sie spozniłam to zaczął tak zalosnie plakusiac- tez z zamkniętymi oczami- ze miałam ochote sie pod ziemie zapasc, wyrodna matka

ide sie ogarniac, wzorem Debrah tez makijaza szczele
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-11, 07:16   #1176
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
hej hej takie piękne słonce miw ozy przysiweciło z ranca, że chce sie zyc bedzie lato od razu chyba

bociany w tym roku jeszcze nie przyleciały.... a mają gniazdo na słupie 300 m od naszego domu z kuchni je widze

Illusion i inne mamy pracujące- współczuje, ze musicie tak szybko do pracy wracac , teraz maluchy kazdego dnia zdobywają nowe umiejetnosci, kurcze

MARSI- co do libido to, zresztą jakiego libido mały ma 3 mies, ja z mężem moze 4-5 ten tego i to jeszcze z bólem, ciągnie mnie ta blizna za kazdym razem i tak strasznie ciasno na wejsciu jest i powiem szczrze, ze wole sie teraz zwyczajnie przytulic albo małego miec w srodku niz takie wygibasy uskuteczniac
Daj trochę słońca!!!! Ja jak spojrzę za okno to odechciewa się dzisiaj na spacer iść

Co do powrotu do pracy to 18 czerwca kończy mi się urlop macierzyński ale na szczęście mam 35 dni zachomikowanego zaległego urlopu więc do pracy wracam jakoś około 10 sierpnia. No ale to i tak niedługo Szczerze mówiąc, gdybym wiedziała wcześniej że mają wprowadzać ten roczny macierzyński to powstrzymałabym się jeszcze te 3 miesiące z zajściem w ciążę...ehhhh

Co do libido to u mnie w normie....nawet teraz mi się chce No ale jakaś taka wąska na wejściu się tam zrobiłam i czasem sam poczatek nie jest zbyt przyjemny

Edytowane przez ILLUSION
Czas edycji: 2013-04-11 o 07:26
ILLUSION jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-11, 07:19   #1177
LadyWhisper
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II

Cytat:
Witam z rana
Dziękuję za wszystkie rady dotyczące fryzury,też myślę o grzywce,zobaczymy co da się zrobić.
Lady a z tą moja ślicznością to nie przesadzaj, ja mam w domu lusterko i widzę :p

Masz zle lustro kochana

A moj co 1,5 - 2godz ja nie wiem kurcze, moze sie zapytam jednak czy to normalne naszej pediatry

Cytat:
Oj są mega miłe
Moja Niunia już nie chce spać na klacie
tylko by się rozglądają

nasza służba zdrowia jest wybitna!

kulturalny młody człowiek.

Może więcej mleczka zwyczajnie piła ?

Dziewczyny dziękuje za odpowiedzi co do stroju i napojów. Zawsze można na Zaś liczyć.
Zbieramy się niedługo na szczepienie i bioderka,błagam trzymajcie kciuki za moja Blaneczke

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Kciuki
No moj tez by tylko patrzyl ale jak juz jest mega padniety to wtedy korzystam

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
fewcia sa kciuki

Jestem wyrodna aczkolwiek najedzona matka.
Yae po spacerze budzi sie natychmiast po wyjeciu z wozka. Zazwyczaj wyciagam ja jeszcze na dworze, wnosze do domu, a dopiero pozniej wozek. W Japonii nie wiem czy wiecie, jest zwyczaj zdejmowania butow zaraz po wejsciu do domu/mieszkania, po polsku sien by sie chyba powiedzialo. I nie daj boze, zeby w butach z dworu paradowac po mieszkaniu. Podobna rzecz sie tyczy wozka: dotknal kolami brudu za progiem, to nie moze przekroczyc progow sieni. Dzis sie rozpadalo, to chcialam yae mokniecia oszczedzic. Chociaz wymagalo to nie lada gimnastyki wnioslam do domu wozek nie budzac przy tym yae. Nie zorientowala sie ;-) Dzieki temu zyskalam kwadrans i od bardzo dawna zjadlam lunch po ludzku. Hurra!!
Gratulacje hehe
A w mobilnej aplikacji jest wielocytowanie, musisz dotknac danego posta kliknac wielocytat i reszte postow tylko dotykasz i sie cytuja

Cytat:
Napisane przez scotasia Pokaż wiadomość
Fewcia kciuki zacisniete
Dziekujemy z Domisiem za komplementy

Ja jestem po TŻiŻCz (na UP w LBN), kierunek fajny, ale z pracą, jak po każdym ciężko.. ale nie żałuje wyboru

Mamusie jak długo trwają wasze spacery z maluchami?? wychodzicie raz dziennie czy więcej?

Moj mały, jak co dzien, pobudka o 5.30... teraz słucha suszarki z youtuba
O wlasnie, ja wychodze raz, myslalam, ze takie czeste spacery zaburzaja rytm Malucha, zwlaszcza, ze nasz sie na spacerach nie budzi w ogole?
A tak jak zima bylo ladnie to nawet 2,5godz sie zdarzal spacer

Fajna aplikacja, prosta bardzo, juz wiem, ze Maly mial przerwe nawet 20min po czym 5min jadl tak to 1,5 2godz

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-11, 07:25   #1178
ILLUSION
Wtajemniczenie

Jeju jak ja kocham tego mojego dziecia Zaczął biedny popłakiwać w łóżeczku, podeszłam, wzięłam go a on się wtulił we mnie całym sobą, rączką mnie za szyję objął i dalej śpi
Jak sobie pomyślę że niedługo o tej porze będę w pracy to

Aaa przypomniało mi się, śniło mi się że jestem w ciąży...o matulu
Stary 2013-04-11, 07:30   #1179
LadyWhisper
Zakorzenienie

Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II

Ale u nas przepiekne slonce dzisiaj!!!!!!! ahh

Dziewczyny czy wasze dzieci tez juz powoli rezygnuja ze smoka? Kurcze jeszcze tydz dwa temu jak sie Malemu smoka dawalo to super hiper ekstra a teraz sie krzywi pluje itd w bardzo wyjatkowych sytuacjach daje sie oszukac a tak to nie, trzeba go zajac, przytulic, pogadacmoj inteligentny maly chlopczyk <3 alez ja go kocham....

Bokeh widzisz, jak mlodo wygladasz, juz drugi raz ktos Cie nazywa gowniara / malolata

Stary 2013-04-11, 07:32   #1180
Basia_Bogusia
Rozeznanie

Hej mamuśki, u nas dzisiaj pięjny dzień się zapowiada, przynajmniej na razie. Mam nadzieje, że tak zostanie, to w końcu udałoby się nam z Krzysiem wyjsć na spacerek.
Stary 2013-04-11, 07:47   #1181
mala_19kw
Zakorzenienie

Cześć piękne panie
Moje słonko znalazło super uspokajacz zanim zaśnie to bawi się moimi palcami od rąk miętoli je,rozciąga na wszystkie strony,skubie,ściska predzej tylko trzymał moją dłoń a teraz zrobił postępy i wprowadził sobie nowe elementy kochany mój
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-11, 08:04   #1182
scotasia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Dziecko padło...super tylko że mi już się spać odechciało Wieczorem będzie masakra, nie jestem przyzwyczajona do wstawania o 5, zwłaszcza że karmienia były o 1 i o 4

Właśnie zdałam sobie sprawę że 18 czerwca kończy mi się urlop macierzyński To już tak niedługo
U mnie to samo, jedzenie o 1 i po 3, od 5.30 nie spi, tylko mimo zmeczenia jakos nie moze usnąć i tak co dzien.. juz sie przyzwyczajam do wstawania o tej porze nic nie mówcie o powrocie do pracy ja nie zostawie mojego malenstwa z obcą babą

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
Moje dziecko właśnie odpływa przy suszarce, miałam iść też się jeszcze zdrzemnąć ale chyba zrezygnuje.
Ja mojego tez katuje suszarą z yt, raz mi juz odpłynął to mi bateria padła w laptopie i po spaniu, podłączyłam kabel i od nowa...

Cytat:
Jeju jak ja kocham tego mojego dziecia Zaczął biedny popłakiwać w łóżeczku, podeszłam, wzięłam go a on się wtulił we mnie całym sobą, rączką mnie za szyję objął i dalej śpi
Ale słodko

Dziekuje za odp w sprawie spaceru. U mnie piękne słonko dziś, chyba spacer bedzie dłuugi
scotasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-11, 08:10   #1183
meneq
Zakorzenienie

Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II

lady bij zabij nie widze opcji wielocytowania. Mam tylko cytowanie, jak klikne, to automatem przenosi mnie do edytora, gdzie pisze post.
Mozesz zrzut z ekranu przeslac?
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-11, 08:13   #1184
BlackSanctum
Zakorzenienie

Elllmi, nie przesadzajmy z tą czernią. Owszem, uwielbiam ciężką muzykę, noszę się na czarno, ale te ciuchy są kobiece, do tego zakładam obcasy, robię ładny makijaż i takie tam. Nie jestem jakimś szatanem przecie.

Illusion
, dojrzały? Ale że jak? Przecież 20latka to już nie dziecko, tylko normalna, młoda kobieta. Więc jaki miałabym mieć głos? On mi się nie zmienia już od kilku lat.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-11, 08:13   #1185
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Ale u nas przepiekne slonce dzisiaj!!!!!!! ahh

Dziewczyny czy wasze dzieci tez juz powoli rezygnuja ze smoka? Kurcze jeszcze tydz dwa temu jak sie Malemu smoka dawalo to super hiper ekstra a teraz sie krzywi pluje itd w bardzo wyjatkowych sytuacjach daje sie oszukac a tak to nie, trzeba go zajac, przytulic, pogadacmoj inteligentny maly chlopczyk <3 alez ja go kocham....

Bokeh widzisz, jak mlodo wygladasz, juz drugi raz ktos Cie nazywa gowniara / malolata

Nie wiem, Yae smoczka na oczy nie widziala i wciaz dajemy sobie rade bez
Stary 2013-04-11, 08:22   #1186
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
nalezione na wątku "łózkowe wpadki"
mój eks TŻ miał taką historię. Kochał się z panną na pieska (w dodatku oboje byli golusiency jak Pan Bóg stworzył) kiedy do pokoju weszła matka tej dziewczyny. On, będąc cały czas w tej pannie (i pewnie jeszcze trochę się ruszał z rozpędu) powiedział:
-eee, dzień dobry!
I jeszcze skłonił głowę.
Nie ma to jak dobre wychowanie
O matko

Cytat:
Dziewczyny ile beda wypadac te pieronskie wlosy??? Bo chyba wylysieje calkiem....

Marsi ja mam htc chacha z androidem wlasnie.
Kochana ile bierzesz tej wit D dziennie? Jedna czy dwie kapsulki??? Nie wiem czy nie zwiekszyc skoro te wlosy mi tak leca :/

Zaczęły mi przy Agatce po 3mcu, koło 6 przestały :/ niestety nic, co weźmiesz, nie pomoże, to kwestie hormonalne po ciąży. Teraz m zaczynają też wypadać.

Cytat:
Nadrabiam wpisy z nocki, nie cytuje, bo w app nie ma takiej funkcji, a szkoda przydalaby sie.
Pije wszystko, zwlaszcza wode, herbate zbozowa, rozne rodzaje zielonych, oolong, z kukurydzy i rooibos (te dwie ostatnie sa zrodlem zelaza i ich picie jest zalecane podczas kp), soki od jablkowych przez cytrusowe po warzywne, kawe rano i w poludnie, mleko, jogurty pitne, piwo tez sie zdarza.
Kreska na brzuchu blednie, ale jeszcze jest widoczna, rozstepy na brzuchu wyrazne, nadal rzucaja sie w oczy. Ze zmian skornych po ciazy, na ktore zwrocilam uwage, to blyskawiczne opalanie sie, z pominieciem etapu czerwonoskorego indianina, ale kolor jakis taki nie moj, jakbym sobie niechcacy za ciemnym podkladem napackala tu i owdzie.
Brzuch oczywiscie jeszcze nie taki, ale nie jest najgorzej. Najbardziej mnie martwi, ze mimo powrotu do wagi startowej w zadne doly sie nie mieszcze. W biodrach nie tyle, ze cialka pozostalo w nadmiarze, a jakby mi sie wewnatrz poprzestawialo i takie szerokie zostaly. Jest szansa, ze to wroci? W koncu czerwca ide na slub znajomych i fajnie byloby sie zmiescic w jakas sukienke...

I jeszcze pytanie o brudzenie pieluch. Jak czesto Wasze pociechy siusiaja? Wczoraj ze zmiana pieluch nie wyrabialam, co kwadrans, max pol godziny. Z wyziebienia to nie bylo, przy oddawaniu moczu nie plakala, macie jakis pomysl skad taka czestotliwosc?
Wrócą biodra, wrócą. W sensie - że miednica się zejdzie z powrotem.

Może po prostu więcej piła?

Cytat:
Witam z rana

No to się wysypiasz

Cytat:

Zbieramy się niedługo na szczepienie i bioderka,błagam trzymajcie kciuki za moja Blaneczke

Trzymam

Cytat:
fewcia sa kciuki

Jestem wyrodna aczkolwiek najedzona matka.
Yae po spacerze budzi sie natychmiast po wyjeciu z wozka. Zazwyczaj wyciagam ja jeszcze na dworze, wnosze do domu, a dopiero pozniej wozek. W Japonii nie wiem czy wiecie, jest zwyczaj zdejmowania butow zaraz po wejsciu do domu/mieszkania, po polsku sien by sie chyba powiedzialo. I nie daj boze, zeby w butach z dworu paradowac po mieszkaniu. Podobna rzecz sie tyczy wozka: dotknal kolami brudu za progiem, to nie moze przekroczyc progow sieni. Dzis sie rozpadalo, to chcialam yae mokniecia oszczedzic. Chociaz wymagalo to nie lada gimnastyki wnioslam do domu wozek nie budzac przy tym yae. Nie zorientowala sie ;-) Dzieki temu zyskalam kwadrans i od bardzo dawna zjadlam lunch po ludzku. Hurra!!
Ale w PL też się w butach nie wchodzi niby to pozostałość po socjaliźmie, ale ja uważam, że akurat fajna pozostałość - na butach normalnie brud, zarazki, dlaczego ktoś miałby mi się ładować w tym do mieszkania A jak jest eleganckie przyjęcie to normalnie można sobie przynieść eleganckie buty i tyle.

Cytat:
Fewcia kciuki zacisniete
Dziekujemy z Domisiem za komplementy

Ja jestem po TŻiŻCz (na UP w LBN), kierunek fajny, ale z pracą, jak po każdym ciężko.. ale nie żałuje wyboru

Mamusie jak długo trwają wasze spacery z maluchami?? wychodzicie raz dziennie czy więcej?

Długość różna, ale na godzinę nie wychodzę bo mi się nie chce szykować najczęściej 1,5h to minimum, wczoraj po starszą do pla wyszłam o 14:20, wróciłyśmy o 17 A niedługo, gdy się ociepli, będę pewnie na zmianę z mężem rano Agatkę zaprowadzała, czyli jak ja to Dorka w chustę, potem przyprowadzanie i pewnie pod wieczór jeszcze spacerekby dziecko starsze wymęczyć przed snem

Cytat:

Jak byliśmy na drugim szczepieniu to lekarka pierwsze co sprawdzała to trzymanie główki w leżeniu na brzuszku. Mówiła że to bardzo ważne w wieku 3 miesięcy i coś tam wpisywała w komputerze w związku z tym.

Ja nie czekałam na wizytę. W 5 tygodniu tak nas wzięło i poszłoooo

A co u nas? Od 5 na nogach. Młodemu coś mleko nie poszło tak jak trzeba czyli nosem i charczał, rzucał się po poduszce, pokrzykiwał, ponosiłam go i się rozbudził. Ulał, kupę trzasnął i mu charczenie przeszło ale ani myślał spać tylko śmiał się do żyrandola i do matki Teraz gada z karuzelą a ja czekam aż padnie to może i ja się zdrzemnę...chociaż coraz bardziej mi się odechciewa...kawę wypiłam, zaraz "na wspólnej" będzie.[COLOR="Silver"]
U nas lekarka nie sprawdzała, ale od razu pytała czy podnosi i czy leżymy na brzuchu

Ja lepiej zrobiłam - po 8 tygodniach wreszcie do gina poszłam, ale że Dorka na rękach to tylko mi receptę dała, becikowe wypisała i wio do domu, bez badania muszę iść na badanie samo wreszcie.

Ja się w "Ranczo" wkręciłam właśnie odkryłam, że na ipli jest, fajnie, bo mamy w tv. A wkręciłam się, bo od początku na tvp seriale leci i do karmienia fajnie.

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Moje dziecię odkryło rączki i łapie już świadomie

Black ją wychodzę czasami na jeden spacer tak trwa 1\1,5 h albo na 2jeszcze jak mąż z pracy wraca i chce iść.

Brawo za rączki!

Cytat:
Dziecko padło...super tylko że mi już się spać odechciało Wieczorem będzie masakra, nie jestem przyzwyczajona do wstawania o 5, zwłaszcza że karmienia były o 1 i o 4

Właśnie zdałam sobie sprawę że 18 czerwca kończy mi się urlop macierzyński To już tak niedługo
Strasznie prędko :/

---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ----------

Meneq, a w Japonii w ogóle smoczkują dzieci?

Edytowane przez 0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Czas edycji: 2013-04-11 o 08:18
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-11, 08:26   #1187
meneq
Zakorzenienie

szaja nigdy sie w Pl nie spotkalam z bezwzglednym obowiazkiem zdejmowania butow i to niemal na progu. Ale przeciez cale zycie sie czlowiek uczy... Tez mi sie ten zwyczaj bardzo podoba.
Stary 2013-04-11, 08:27   #1188
LadyWhisper
Zakorzenienie

Szajuś dzięki kopalnio informacji
lecą mi normalnie garściami, wczoraj pod prysznicem było tego tyle że aż mi się słabo zrobiło....

A byłaś już na chustospacerze? Ja się cały czas czaje, jakoś tak dziwnie mi samej w chuście wyjść głupia się przejmuję zawsze ludzkimi spojrzeniami..... Chociaż ostatnio u mnie na osiedlu widziałam mamę w prześlicznym Mei Tai!!!

---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ----------

o kurczę Szaja patrz, wersja wieczorowa dla Dorki
http://ummuluqman.files.wordpress.co...-tai-black.jpg

Stary 2013-04-11, 08:31   #1189
Ifwka
Zakorzenienie

Chwalilam się że.mała ładnie spała, to od 5 problem że zrobieniem kupy był i po spaniu.
U mnie też piękne słońce i planuje 2 spacerki tak jak wczoraj.
Szajka kiedy te biodra wrócą bo w.żadne spodnie nie mogę się wcisnąć.
Jutro wreszcie mama przyjeżdża więc może okna pomyje i ogarne dom.
My chyba też nie wytrzymamy z tym postem do wizyty u gina.
Mam darowane pampersy marki gęsior i są tragiczne, przestaje używać Ho dzisiaj to brzuszek był nawet obtarty. A brat kupił mi jakąś angielska podrobke pampersow, podobno ok i oni używają. Jak mi przywiezie to napisze co i jak.
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-11, 08:42   #1190
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 07:14 ---------- Poprzedni post napisano o 07:08 ----------

a ja ze zdziwienem czytam posty o tych 8 godz snu, mój dziec tyle nie spi
ale przesypia pięknie kazdą noc, z tym, że zegarek w dupci ma chyba bo jak pierwsze spanie po kąpieli trwa 4-5 godz to pozniej co 2 godz jedzonko
dzisiaj spał ze mną na łóżku bo mąz miał nocke to jak był głodny nawet oczu nie otwierał tylko szukał cyca a jak sie spozniłam to zaczął tak zalosnie plakusiac- tez z zamkniętymi oczami- ze miałam ochote sie pod ziemie zapasc, wyrodna matka

ide sie ogarniac, wzorem Debrah tez makijaza szczele

a moje libido wreszcie do normy wraca wcześniej wygrywała z nim potrzeba snu.

goopie pytanie: dzieci wasze jak są w domu to w krótkim rękawku bywają?
bo moja zawsze coś z długim ma (i zawsze pod wszystkim ma body z krótkim..chyba przesadzam

makijaz jest, pranie rozwieszoe w połowie, głowa umyta i wysuszona, łózko poscielone.
Kurdę o sniadaniu zapomnialam
dziecko spało godzinę, potem się smiała i gadała a teraz zjadła i lezy na mnie i znów przysypia.
nie ruszam się na razie, obczaje tap madl zeby sie nie nudzic
Stary 2013-04-11, 08:44   #1191
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
nic nie mówcie o powrocie do pracy ja nie zostawie mojego malenstwa z obcą babą
Ja na szczęście nie z obcą babą tylko z teściową ale i tak mi się serce kraje
Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Illusion[/B], dojrzały? Ale że jak? Przecież 20latka to już nie dziecko, tylko normalna, młoda kobieta. Więc jaki miałabym mieć głos? On mi się nie zmienia już od kilku lat.
No tak około 30 brzmisz, ja jak miałam 20 lat to brzmiałam tak nastoletnio a nie kobieco

Edytowane przez ILLUSION
Czas edycji: 2013-04-11 o 08:47
Stary 2013-04-11, 08:57   #1192
Debrah
Zakorzenienie

Lady: no to byś się chyba z domu nie ruszała nigdy na moim midjscu. Toooo dopierooo są spojrzenia: nie dość, że na wózku, nie dość, że z mężem, to jeszcze Z DZIECKIEM W CHUŚCIE!
Matko jedyna - gały z orbit wychodzą
Stary 2013-04-11, 08:59   #1193
aniolekKB
Zakorzenienie

GG do aniolekKB

Hello
Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
a jak Wasze nocki?
Czytam sobie te Wasze problemy ze spaniem, to współczuję i z podziwu wyjść nie mogę jak moja Martusia szybko się przestawiła. Teraz to kładę ją spać ok. 22, a wstaje ok. 6.30. Całą nockę spokojnie prześpi. W ciągu dnia robi sobie jedną lub dwie dłuższe drzemki i kilka mniejszych.
Widocznie taki typ śpioszka mi się trafił
Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
Dziewczyny które kp a teraz podają mm, czy mleko przestało się produkować z dnia na dzień czy stopniowo? Jak to wygląda?
Ja karmię trochę piersią, trochę mm. Od kiedy zaczęłam nieregularnie przystwiać do piersi, to laktacja się zmniejszyła, tylko że stopniowo.
Ale jak chcesz całkowicie zrezygnować z KP, to powinno się pić szałwię, bo pomaga w zasuszeniu piersi.

Pisałyście o spacerowaniu. My niestety dopiero zaczynamy dłuższe spacery, mimo że Marta ma już ponad dwa miesiące. Przez te 3 tygodnie w szpitalu i branie antybiotyków, to chciałam, żeby nabrała trochę odporności...
aniolekKB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-11, 09:01   #1194
bokeh
Zakorzenienie

Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II

Hej u nas nocka wporzasiu wlasnie wlozylam mala do lozeczka i czekam az przysnie i cos porobie w domu a potem spacer bo tak pieknie swieci ! No i moze tez tap madyl sobie obejrze

Ja nie wiem co z moim powrotem do pracy.... Skad my wezmiemy pieniadze...... Eh szara rzeczywistosc

Stary 2013-04-11, 09:09   #1195
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Nadrabiam wpisy z nocki, nie cytuje, bo w app nie ma takiej funkcji, a szkoda przydalaby sie.
Pije wszystko, zwlaszcza wode, herbate zbozowa, rozne rodzaje zielonych, oolong, z kukurydzy i rooibos (te dwie ostatnie sa zrodlem zelaza i ich picie jest zalecane podczas kp), soki od jablkowych przez cytrusowe po warzywne, kawe rano i w poludnie, mleko, jogurty pitne, piwo tez sie zdarza.
Kreska na brzuchu blednie, ale jeszcze jest widoczna, rozstepy na brzuchu wyrazne, nadal rzucaja sie w oczy. Ze zmian skornych po ciazy, na ktore zwrocilam uwage, to blyskawiczne opalanie sie, z pominieciem etapu czerwonoskorego indianina, ale kolor jakis taki nie moj, jakbym sobie niechcacy za ciemnym podkladem napackala tu i owdzie.
Brzuch oczywiscie jeszcze nie taki, ale nie jest najgorzej. Najbardziej mnie martwi, ze mimo powrotu do wagi startowej w zadne doly sie nie mieszcze. W biodrach nie tyle, ze cialka pozostalo w nadmiarze, a jakby mi sie wewnatrz poprzestawialo i takie szerokie zostaly. Jest szansa, ze to wroci? W koncu czerwca ide na slub znajomych i fajnie byloby sie zmiescic w jakas sukienke...
O, rooibos jest polecana? A ja sie glupia czaje!

Cytat:

Zwykle 1-1,5h. Chyba ze lazimy po sklepach to i 3h wychodzi dosc czesto.

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
A teraz jaram się nową moją aplikacją i jej funkcjami : bo wg niej, moje dziecko śpi znowu już od 25 minut. Bo tylko zjadła, poprzytulałyśmy się, ja wstałam się ubrać i na siku, Mała gadała z kumplami z łóżeczka, wracam z łazienki a ona śpi w najlepsze..
Zobaczymy ile to potrwa.
Dla mnie to jest niewyobrazalne - marzenie!
Grzeczniutka dzidzie masz

Cytat:

o kurczę Szaja patrz, wersja wieczorowa dla Dorki
http://ummuluqman.files.wordpress.co...-tai-black.jpg
Piekne to!!!

Ja sie nie pochwalilam, ale kliknelam chuste
Kobieta napisala, ze wyslala, takze czekamy.
Boje sie jej jak ognia ()...

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-11, 09:10   #1196
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:

goopie pytanie: dzieci wasze jak są w domu to w krótkim rękawku bywają?
bo moja zawsze coś z długim ma (i zawsze pod wszystkim ma body z krótkim..chyba przesadzam
ja mam w domu około 20 stopni, zakladam małemu body z krótkim i cienki kaftanik + pólspioszki/dresiki i skarpetki (jak ma półspiszki czy spioszki to skarpetki zdejmuje jak spi pod cienkim kocykiem), albo body z krótkim i cienki bawełniany pajacyk albo body z długim i spioszki. Staram sie , zeby miał jakies dwie cienkie warstwy na pleckach bo to jednak zupełnie inaczej wtedy ciepło przepływa. ja sama zauwazyłam, ze jest mi lepiej, ja mam koszulke i cienką bluzke niz jedną a grubsza i na tej zasadzie ubieram małego. Na spacery ubieramy sie na cebulke.
Stary 2013-04-11, 09:23   #1197
meneq
Zakorzenienie

nawijko pij rooibosa, pij. Nie dosc, ze smaczny, to dziala - pomogl mi przetrwac pierwszy kryzys laktacyjny.
Stary 2013-04-11, 09:25   #1198
ILLUSION
Wtajemniczenie

Debrah nie pisałaś wcześniej o tym. Też bym popatrzyła...ale wiesz...z taką radością, że mimo przeciwności losu jesteś taka szczęśliwa!!!
Stary 2013-04-11, 09:27   #1199
sylwietta1988
Zakorzenienie

dzis rozmowy w toku bardzo na czasie- ile jest w stanie zrobic kobieta zeby byc sexy w ciazy i po porodzie
Stary 2013-04-11, 09:27   #1200
LadyWhisper
Zakorzenienie

Cytat:
Lady: no to byś się chyba z domu nie ruszała nigdy na moim midjscu. Toooo dopierooo są spojrzenia: nie dość, że na wózku, nie dość, że z mężem, to jeszcze Z DZIECKIEM W CHUŚCIE!
Matko jedyna - gały z orbit wychodzą
No wlasnie od razu o Tobie pomyslalam, ze pewnie kompletnie sie ludzkimi spojrzeniami nie przejmujesz i po prostu robisz swoje. Ehh musze sie tego nauczyc w koncu

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
O, rooibos jest polecana? A ja sie glupia czaje!

Zwykle 1-1,5h. Chyba ze lazimy po sklepach to i 3h wychodzi dosc czesto.

Dla mnie to jest niewyobrazalne - marzenie!
Grzeczniutka dzidzie masz

Piekne to!!!

Ja sie nie pochwalilam, ale kliknelam chuste
Kobieta napisala, ze wyslala, takze czekamy.
Boje sie jej jak ognia ()...
Jaka jaka pokaz!

Cytat:
lady bij zabij nie widze opcji wielocytowania. Mam tylko cytowanie, jak klikne, to automatem przenosi mnie do edytora, gdzie pisze post.
Mozesz zrzut z ekranu przeslac?
Bedzie z taba, ale na telefonie mi sie tak samo wyswietla

Ale mam zakwasy, wczoraj skalpel robilam po przerwie, laaaaa!!!!!!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Screenshot_2013-04-11-10-16-12.jpg (101,4 KB, 25 załadowań)

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości