Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-10, 21:04   #1141
mala_19kw
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Szajka;> a Ty jakas anty stosujesz??
co do tabsów, skutków ubocznych jest masa. Moja kumpela przez pierwsze dwa tyg wymiotowała bardzo i schuuuuuuuuuuudła. Natomiast ja na początku super sie czułam, libido to normalnie ach i och ale pozniej kiepsciutko... bardzo kiepsciutko.
Oj tak jest tego całe mnóstwo. U mnie objawia się właśnie bólem głowy ale to takim że aż na wymioty bierze i więcej jem. Apetyt mam jak koń po treningu A libido... Uuuuuu u mnie cieniutko póki co oby się zmieniło bo mąż se inną znajdzie
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-10, 21:09   #1142
Debrah
Zakorzenienie

O nie zauważyłam, że to w producenta od 5mca - oczywiście bzdura. Fajna kreatywna zabawka dla dziecka minimum w wieku Twojej Agatki chyba?

Zawsze jak widzę ciekawe zabawki to myślę wtedy o Tobie szaja

Dzieć mi zasnął przy karmieniu ok 20:20, prawie godzinę wcześniej niż zwykle.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-10, 21:12   #1143
bijkora
Rozeznanie

Jestem jeszcze w fazie rozważania.
Rolnictwo/Bezpieczeństwo i higiena pracy/Technologia żywności i żywienie człowieka
Najbardziej skłaniam się ku środkowemu

Włosomaniaczka

Stary 2013-04-10, 21:13   #1144
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Oj tak jest tego całe mnóstwo. U mnie objawia się właśnie bólem głowy ale to takim że aż na wymioty bierze i więcej jem. Apetyt mam jak koń po treningu A libido... Uuuuuu u mnie cieniutko póki co oby się zmieniło bo mąż se inną znajdzie

przy pigułkach libido to normalna sprawa w końcu nie ma owulki więc to naturalne,że spada

dziewczyny karmiące piersią jak u Was z libido????

nie mogę uwierzyć, że ja stara nimfomanka teraz słabiuuuutko
tak samo miałam przy pierwszym dziecku- wysoki poziom prolaktyny i duuużo przytulanek z dziećmi zaspakaja moje potrzeby bliskości i seks kurde jest na drugim planie
oj to chyba już nie ta marsi
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-10, 21:32   #1145
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
przy pigułkach libido to normalna sprawa w końcu nie ma owulki więc to naturalne,że spada

tak samo miałam przy pierwszym dziecku- wysoki poziom prolaktyny i duuużo przytulanek z dziećmi zaspakaja moje potrzeby bliskości i seks kurde jest na drugim planie
ojjjjjjj ja przed ciązą tez bylam taka niewyżytą nimfomanką że hohoh!! w ciązy natomiast moje libido bylo jak u starej babulki .. natomiast teraz juz wraca ufff a juz sie łamałam że juz na zawsze strace ochote na seks, na szczescie sie myliłam
niunia spi chyba i ja pojde hmmm chociaz nie chce mi sie ale rano musze leciec na uczelnie na 2h aj aj a dzidzie zawieźć do..tesciowej mojej siostry xd

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-10, 21:33   #1146
LadyWhisper
Zakorzenienie

U mnie na poczatku byla tragedia a teraz nie daje rady sama ze soba, maz ze mna tez nie ja mysle tylko i wylacznie o seksie a ze jakos tak rzadko sie sklada zeby pobungowac a mnie jeszcze boli tam na dole pieronsko to chodze ciagle niewyzyta

Znalazlam fajna apke do karmienia piersia ciekawe, czy sie sprawdzi, zawsze jak maly sie w nocy budzi i chce jesc to sprawdzam godz ake co z tego, jak i tak potem nie pamietam o ktorej jadl takze moze aplikacja u nas zadziala

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-10, 21:38   #1147
Debrah
Zakorzenienie

Lady : podziel się co to za mapka?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-04-10, 21:39   #1148
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
U mnie na poczatku byla tragedia a teraz nie daje rady sama ze soba, maz ze mna tez nie ja mysle tylko i wylacznie o seksie a ze jakos tak rzadko sie sklada zeby pobungowac a mnie jeszcze boli tam na dole pieronsko to chodze ciagle niewyzyta

Znalazlam fajna apke do karmienia piersia ciekawe, czy sie sprawdzi, zawsze jak maly sie w nocy budzi i chce jesc to sprawdzam godz ake co z tego, jak i tak potem nie pamietam o ktorej jadl takze moze aplikacja u nas zadziala

a jaki masz telefon? bo ja mam nokie i cholibka mało aplikacji jest na symbiana
a też by mi się coś przydało
Stary 2013-04-10, 21:40   #1149
Ifwka
Zakorzenienie

Najpierw to co zapamiętałam:
-piję hektolitry wody niegazowanej (chociaż nie znoszę), słabą herbatę czarną, sok jabłkowy 100% z biedry, czasem łyka kawy od Tż, chyab wprowadzę soki typu kubuś
-na szczepienie miała Mały body z krótkim na to bluzę i półśpiochy +kombinezon, na bioderka w sumie tak samo
-krecha na brzuchu została, mam strasznie suche pięty (nic nie pomaga), rozstępów brak, jeden kg na plus i oponka na brzuchu, staram się brzuszki robić ale chyba zainwestuję w hula hop i skakankę

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Przypomniało mi się, że się któraś z Was (Aga?? ) martwiła czy dziecko się najada z piersi przez 8 minut? (i pisała też, że próbowała z mm, ale dziecko wypiło malutko) - otóż miałam napisać, że moja od urodzenia jadła (bo przy piersi nie-jedząc dużo czasu spędzała) jadła 10-15 minut.
Teraz je przeważnie około 8 do 10 minut.
Na wadze normalnie przybiera.

Laktatorem ręcznym w 10 minut ściągam (po nocy ) ok.150 ml, a laktator przecież działa "gorzej" niż dziecko.
To byłam ja . Była dzisiaj położna i trafiła akurat na karmienie to widziała cały ten cyrk i stwierdziła na końcu że po prostu taki egzemplarz mi sie trafił i trzeba z tym żyć, jak się nie drze z głodu to chyba nie jest głodna.
Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość

No ja dopiero za 3 tyg do gina bo tak mnie dupek dopiero zapisał, a w sumie to chciałabym już coś spróbować tylko nie wiem czy moge tak bez kontroli wcześniejszej.

Ponieważ usg bioderek wyszło ok i położna dzisiaj powiedziała że już nie ucieka ta nóżka to odetchnęłam z ulgą, jak Mała zaczęła żywiej kopać to róznice w nóżkach się wyrównały; kazała tylko dalej uważać żeby więcej leżała na lewej stronie bo główka trochę bardziej z prawej spłaszczona bo Mała bardziej na prawej stronie lubi leżeć ale już jest lepiej niż ostatnio.
Problem tylko z tym jedzeniem, dalej mało je, mieści sie w normach ale powinna więcej. No ale jak pisałam wyżej musze z tym żyć. Przyjdzie jeszcze położna pod koniec miesiaca zważyć Małą bo potem 15.05 na szczepieniu ją znowu zważymy.

NAti no w nocy po 4-5 godzinnej przerwie tak mi sie udaje około 100 ściągnąć, ale w ciagu dnia to nic. Dzisiaj tylko jak mi Tż pomógł to ściągnęłam 30; jednym cycykiem karmiłam Małą a z drugiej mi Tż laktatorem ściągał
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-10, 21:43   #1150
marsi11
Zakorzenienie

na androida znalazłam takie aplikacje
http://www.dobredladziecka.pl/2012/0...ad-maluszkiem/

gdyby któras znała na symbiana
Stary 2013-04-10, 21:48   #1151
LadyWhisper
Zakorzenienie

https://play.google.com/store/apps/d...tfeeding&hl=pl

Ja mam taka. Klika sie po prostu l lub r lub butla i zaczyna czas leciec, potem stop i sie zapisuje

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-10, 21:50   #1152
elllmi
Zakorzenienie

hej
ale dzisiaj odżyłam młody u teściowej (mam kilka zastrzeżeń oczywiście ), a mamuśka się szlaja kupiłam fajny sweterek, i biustonosz, i majtasy, i bluzkę, i zjadłam kawę mrożoną (które tu ostatnio o koktajlbarze w NS gadały pyyycha była), i obcięłam połowę włosów i tak fajnie się do dziecia wracało i tyle jest fajnych sukienek w sklepach, i kolorowych gaci - tylko mój brzuch średnio się w tym wszystkim prezentuje

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Oj biedna Ty
U nas dziś 20, 23, 2, 5:30 i o 7:30 już pobudka. On ma chyba zegarek w tyłku, najczęściej równiutko co 3 godziny się budzi na jedzonko. Na szczęście bez marudzenia i płaczu. Słyszę że się wierci i szuka cyca w łóżeczku, że zsuwa się na dół i w poprzek leży to go biorę na śpiocha i karmię. Niestety jak jest ta pobudka około 2 w nocy to już go biorę do siebie do łóżka bo w łóżeczku cyrki odstawia, miota się i rzuca nie może się ułożyć mimo że oczy zamknięte
ja to przerabiam przez kilka ostatnich nocy

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
jakoś mi się głos z Twoim zdjęciem nie łączy

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-10, 22:09   #1153
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Amelka dotknęła rączką i złapała zabawkę przy łóżeczku. Ale czad!
ja wczoraj zostwiłam Hanie samą w łóżeczku na chwilke z jej Lewkiem z lamaze co ma takie dwa kółeczka do chwytania, przychodze a ona trzyma za to kółeczko i ogólnie zaczyna wszystko chwytać

Cytat:
Napisane przez Basia_Bogusia Pokaż wiadomość
Ja nie mam rozstępów po ciąży, zresztą w trakcie ciąży też nie miałam.
Aczkolwiek nie jestem zadowolona ze swojego brzucha, może nie jest duży, ale to jednak nie to Po ciąży zostało mi 4 kg.
Ja mam identycznie ! raz że zmiejszyło mi się wcięcie w talii a dwa brzuch

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
A pijecie soki pomarańczowe,grejpfrutowe ? Bo niby cytrusów nie mozemy kp

---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ----------

Ja tak wyglądam na brzuchu łeeeeeee
Ja nie pijam cytrusowych

Pijam herbate czarna i smakową, wode nałęczowianke, kubusie, sok jabłkowy, bananowy, frugo piłam też...

Kurcze dziewczyny ale się dziś zdenerwowałam ! byłam na tym badaniu bioderek USG ta przychodnia to tragedia a chcialam tam przepisac małą bo blisko od domu, najlepsze że przychodnia dla dzieci jest na 1szym piętrze a w budynku nie ma windy ! więc ja jako że podjechałam gondolką z domu bo blisko to musiałam odpinać tam koła i wnosić gondolke na to piętro nie było by to wielkim problemem gdyby było gdzie to zrobić, a tam zaraz jak sie otowrzyło drzwi na tą "klatke schodową" to tak mało miejsca i z obu stron schody więc jak stanęłam tam odpiąć wózek to juz ktoś walnął mi w plecy chcąć wejść :/ jak już wniosłam małą to mym oczom ukazał się widok chyba z 15-20 dzieci w wieku 0-1,5l i badanie to taka masówkajedno dziecko badane drugie obok juz się rozbierało... tragedia jakaś.... jeszcze na koniec jak jjuż wychodziłam z przychodni usłyszałam za plecami "strasznie teraz dużo tych małolat z dziećmi".....
Masakra.
Szklanka Ty też tam robiłaś co nie? też tak to wyglądało?

No ale wazne ze USG wyszło ok
teraz lece spać bo mój dzieć juz od godziny śpi

buziaki dziewczyny i dziękuje z amiłe słowa w klubie ! jesteście kochane
Stary 2013-04-10, 22:10   #1154
Debrah
Zakorzenienie

Ściągnęłam właśnie aplikację baby esp - na razie trial.
Faaajne to

A można żeby tatuś miał tą samą bazę na swoim smartfonie, wiecie może?
Stary 2013-04-10, 22:11   #1155
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
hej
ale dzisiaj odżyłam młody u teściowej (mam kilka zastrzeżeń oczywiście ), a mamuśka się szlaja kupiłam fajny sweterek, i biustonosz, i majtasy, i bluzkę, i zjadłam kawę mrożoną (które tu ostatnio o koktajlbarze w NS gadały pyyycha była), i obcięłam połowę włosów i tak fajnie się do dziecia wracało i tyle jest fajnych sukienek w sklepach, i kolorowych gaci - tylko mój brzuch średnio się w tym wszystkim prezentuje

ja to przerabiam przez kilka ostatnich nocy

jakoś mi się głos z Twoim zdjęciem nie łączy

Pokaż włosy

Mi tez się nie łączy

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-04-10, 22:16   #1156
sylwietta1988
Zakorzenienie

nalezione na wątku "łózkowe wpadki"
mój eks TŻ miał taką historię. Kochał się z panną na pieska (w dodatku oboje byli golusiency jak Pan Bóg stworzył) kiedy do pokoju weszła matka tej dziewczyny. On, będąc cały czas w tej pannie (i pewnie jeszcze trochę się ruszał z rozpędu) powiedział:
-eee, dzień dobry!
I jeszcze skłonił głowę.
Nie ma to jak dobre wychowanie
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-10, 22:44   #1157
BlackSanctum
Zakorzenienie

Bokeh, Elllmi - no bo, jak wyżej pisałam, ja mam naturalnie dużo niższy głos, ale do małej tak wysoko ćwierkam... Takie odruchowe. A jaki głos u mnie widzicie?
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-10, 23:16   #1158
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Pokaż włosy
w klubie zdjęcie robione w przymierzalni reserved, bo TŻ musiał już w tym momencie zobaczyć ile obcięłam i puszczałam mmsa

Cytat:
Bokeh, Elllmi - no bo, jak wyżej pisałam, ja mam naturalnie dużo niższy głos, ale do małej tak wysoko ćwierkam... Takie odruchowe. A jaki głos u mnie widzicie?
czaaarny jak smoła

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-10, 23:26   #1159
LadyWhisper
Zakorzenienie

Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II

Dziewczyny ile beda wypadac te pieronskie wlosy??? Bo chyba wylysieje calkiem....

Marsi ja mam htc chacha z androidem wlasnie.
Kochana ile bierzesz tej wit D dziennie? Jedna czy dwie kapsulki??? Nie wiem czy nie zwiekszyc skoro te wlosy mi tak leca :/

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Stary 2013-04-11, 01:43   #1160
meneq
Zakorzenienie

Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II

Nadrabiam wpisy z nocki, nie cytuje, bo w app nie ma takiej funkcji, a szkoda przydalaby sie.
Pije wszystko, zwlaszcza wode, herbate zbozowa, rozne rodzaje zielonych, oolong, z kukurydzy i rooibos (te dwie ostatnie sa zrodlem zelaza i ich picie jest zalecane podczas kp), soki od jablkowych przez cytrusowe po warzywne, kawe rano i w poludnie, mleko, jogurty pitne, piwo tez sie zdarza.
Kreska na brzuchu blednie, ale jeszcze jest widoczna, rozstepy na brzuchu wyrazne, nadal rzucaja sie w oczy. Ze zmian skornych po ciazy, na ktore zwrocilam uwage, to blyskawiczne opalanie sie, z pominieciem etapu czerwonoskorego indianina, ale kolor jakis taki nie moj, jakbym sobie niechcacy za ciemnym podkladem napackala tu i owdzie.
Brzuch oczywiscie jeszcze nie taki, ale nie jest najgorzej. Najbardziej mnie martwi, ze mimo powrotu do wagi startowej w zadne doly sie nie mieszcze. W biodrach nie tyle, ze cialka pozostalo w nadmiarze, a jakby mi sie wewnatrz poprzestawialo i takie szerokie zostaly. Jest szansa, ze to wroci? W koncu czerwca ide na slub znajomych i fajnie byloby sie zmiescic w jakas sukienke...

I jeszcze pytanie o brudzenie pieluch. Jak czesto Wasze pociechy siusiaja? Wczoraj ze zmiana pieluch nie wyrabialam, co kwadrans, max pol godziny. Z wyziebienia to nie bylo, przy oddawaniu moczu nie plakala, macie jakis pomysl skad taka czestotliwosc?
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-11, 02:57   #1161
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
ja wczoraj zostwiłam Hanie samą w łóżeczku na chwilke z jej Lewkiem z lamaze co ma takie dwa kółeczka do chwytania, przychodze a ona trzyma za to kółeczko i ogólnie zaczyna wszystko chwytać

Ja nie pijam cytrusowych

Pijam herbate czarna i smakową, wode nałęczowianke, kubusie, sok jabłkowy, bananowy, frugo piłam też...

Kurcze dziewczyny ale się dziś zdenerwowałam ! byłam na tym badaniu bioderek USG ta przychodnia to tragedia a chcialam tam przepisac małą bo blisko od domu, najlepsze że przychodnia dla dzieci jest na 1szym piętrze a w budynku nie ma windy ! więc ja jako że podjechałam gondolką z domu bo blisko to musiałam odpinać tam koła i wnosić gondolke na to piętro nie było by to wielkim problemem gdyby było gdzie to zrobić, a tam zaraz jak sie otowrzyło drzwi na tą "klatke schodową" to tak mało miejsca i z obu stron schody więc jak stanęłam tam odpiąć wózek to juz ktoś walnął mi w plecy chcąć wejść :/ jak już wniosłam małą to mym oczom ukazał się widok chyba z 15-20 dzieci w wieku 0-1,5l i badanie to taka masówkajedno dziecko badane drugie obok juz się rozbierało... tragedia jakaś.... jeszcze na koniec jak jjuż wychodziłam z przychodni usłyszałam za plecami "strasznie teraz dużo tych małolat z dziećmi".....
Masakra.

Bokeh no wlasnie u mnie bylo to samo. Niby na 12, lekarz przyszedł.przed 1, dzieci tłum, ja się chce coś zapytać a on już krzyczy następny. Tyle że usg ok więc spoko, ale.nie wiem czy za 3 miesiące nie pójść prywatnie.
Moja malutka zasnela o 9 z problemami ale pospala do 3. O 1 zaczęła się coś ruszać więc ja laktator i działam, za chwilę patrzę a ona dalej spi no to ja też w kime, zaczęła.się znowu kręcić o 3 więc ja przebralam i dałam jeszcze radę trochę ściągnąć i patrzę a tu 150 nadarlam jeeeee i jeszcze dziec nakarmiony i to tym tlustrzym mleczkiem. No i jadła 20 min jak za.starych czasów, odbiła i usnela bez problemu
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-11, 05:15   #1162
Lenova
Wtajemniczenie

Witam z rana
Dziękuję za wszystkie rady dotyczące fryzury,też myślę o grzywce,zobaczymy co da się zrobić.
Lady a z tą moja ślicznością to nie przesadzaj, ja mam w domu lusterko i widzę :p

A moja cora przespała trzecią noc z rzędu po 8godz ! oby tak dalej.
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-11, 05:19   #1163
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia
Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Fewciu super, że wszystko ok
no i fakt, komplementy od obcych osób są mega miłe

A ja znalazłam sposób na mojego jak nie może spać to daję do cyca, jak się uspokoi to biorę na odbicie, poklepię parę chwil a ten mi śpi na klacie słodziak najukochańszy
Oj są mega miłe
Moja Niunia już nie chce spać na klacie
tylko by się rozglądają

Cytat:

Ja nie pijam cytrusowych

Masakra.

nasza służba zdrowia jest wybitna!

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
nalezione na wątku "łózkowe wpadki"
mój eks TŻ miał taką historię. Kochał się z panną na pieska (w dodatku oboje byli golusiency jak Pan Bóg stworzył) kiedy do pokoju weszła matka tej dziewczyny. On, będąc cały czas w tej pannie (i pewnie jeszcze trochę się ruszał z rozpędu) powiedział:
-eee, dzień dobry!
I jeszcze skłonił głowę.
Nie ma to jak dobre wychowanie
kulturalny młody człowiek.

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Nadrabiam wpisy z nocki, nie cytuje, bo w app nie ma takiej funkcji, a szkoda przydalaby sie.
Pije wszystko, zwlaszcza wode, herbate zbozowa, rozne rodzaje zielonych, oolong, z kukurydzy i rooibos (te dwie ostatnie sa zrodlem zelaza i ich picie jest zalecane podczas kp), soki od jablkowych przez cytrusowe po warzywne, kawe rano i w poludnie, mleko, jogurty pitne, piwo tez sie zdarza.
Kreska na brzuchu blednie, ale jeszcze jest widoczna, rozstepy na brzuchu wyrazne, nadal rzucaja sie w oczy. Ze zmian skornych po ciazy, na ktore zwrocilam uwage, to blyskawiczne opalanie sie, z pominieciem etapu czerwonoskorego indianina, ale kolor jakis taki nie moj, jakbym sobie niechcacy za ciemnym podkladem napackala tu i owdzie.
Brzuch oczywiscie jeszcze nie taki, ale nie jest najgorzej. Najbardziej mnie martwi, ze mimo powrotu do wagi startowej w zadne doly sie nie mieszcze. W biodrach nie tyle, ze cialka pozostalo w nadmiarze, a jakby mi sie wewnatrz poprzestawialo i takie szerokie zostaly. Jest szansa, ze to wroci? W koncu czerwca ide na slub znajomych i fajnie byloby sie zmiescic w jakas sukienke...

I jeszcze pytanie o brudzenie pieluch. Jak czesto Wasze pociechy siusiaja? Wczoraj ze zmiana pieluch nie wyrabialam, co kwadrans, max pol godziny. Z wyziebienia to nie bylo, przy oddawaniu moczu nie plakala, macie jakis pomysl skad taka czestotliwosc?
Może więcej mleczka zwyczajnie piła ?

Dziewczyny dziękuje za odpowiedzi co do stroju i napojów. Zawsze można na Zaś liczyć.
Zbieramy się niedługo na szczepienie i bioderka,błagam trzymajcie kciuki za moja Blaneczke

fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-11, 05:47   #1164
meneq
Zakorzenienie

fewcia sa kciuki

Jestem wyrodna aczkolwiek najedzona matka.
Yae po spacerze budzi sie natychmiast po wyjeciu z wozka. Zazwyczaj wyciagam ja jeszcze na dworze, wnosze do domu, a dopiero pozniej wozek. W Japonii nie wiem czy wiecie, jest zwyczaj zdejmowania butow zaraz po wejsciu do domu/mieszkania, po polsku sien by sie chyba powiedzialo. I nie daj boze, zeby w butach z dworu paradowac po mieszkaniu. Podobna rzecz sie tyczy wozka: dotknal kolami brudu za progiem, to nie moze przekroczyc progow sieni. Dzis sie rozpadalo, to chcialam yae mokniecia oszczedzic. Chociaz wymagalo to nie lada gimnastyki wnioslam do domu wozek nie budzac przy tym yae. Nie zorientowala sie ;-) Dzieki temu zyskalam kwadrans i od bardzo dawna zjadlam lunch po ludzku. Hurra!!

Edytowane przez meneq
Czas edycji: 2013-04-11 o 06:08
Stary 2013-04-11, 05:51   #1165
BlackSanctum
Zakorzenienie

Fewcia .
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-11, 05:56   #1166
scotasia
Wtajemniczenie

Fewcia kciuki zacisniete
Dziekujemy z Domisiem za komplementy
Cytat:
Napisane przez bijkora Pokaż wiadomość
Jestem jeszcze w fazie rozważania.
Rolnictwo/Bezpieczeństwo i higiena pracy/Technologia żywności i żywienie człowieka
Najbardziej skłaniam się ku środkowemu
Ja jestem po TŻiŻCz (na UP w LBN), kierunek fajny, ale z pracą, jak po każdym ciężko.. ale nie żałuje wyboru

Mamusie jak długo trwają wasze spacery z maluchami?? wychodzicie raz dziennie czy więcej?

Moj mały, jak co dzien, pobudka o 5.30... teraz słucha suszarki z youtuba
scotasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-11, 06:03   #1167
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Moja dalej nie chce podnosić główki I też jak ją noszę w pionie, albo trzymam na nogach to mocno dźwiga głowę i długo trzyma,a na brzuszku jak leży to nie chce
Coś czuję że jak 16 go pójdę do pediatry z Nią to dostaniemy skierowanie na jakieś rehabilitacje...
silver mimo że nie chce kładź ją kilka razy dziennie na brzuszku. Już kilka dziewczyn pisało że dziecko nie chciało podnosić główki aż nagle niespodziewanie bach i główka wysoko mimo że poprzedniego dnia wcale nie chciało podnosić.
Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
aaa bylabym zapomniala sie zapytac.. jaka jest teraz norma przybierania na wadze dzieci na tydzien ??
po 3 miesiącu życia około 500 g na miesiąc
Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Łudzę się że niebawem to minie. Mogą być takie skutki uboczne-niby. To dopiero pierwsze opakowanie może organizm się przyzwyczai,a jak nie to trudno poproszę gin o zmianę. Tylko tak to można szukać w nieskończoność. Niepodoba mi się to
Ja bym na Twoim miejscu zmieniła tabletki. Przecież tego jest mnóstwo do wyboru. Może trójfazowe? Mi bardzo służyły.
Cytat:
Kurdę, ile dziecko "ma czasu: na nauczenie się podnoszenia główki i trzymania jej długo w leżeniu na brzuszku?
Nie sądziłam, że to jakis problem będzie, bo od urodzenia miała silną główkę, w pionie trzymana długo dźwiga sama, rozgląda się i opada jej rzadko.W leżeniu na brzuszku gorzej..
Jak byliśmy na drugim szczepieniu to lekarka pierwsze co sprawdzała to trzymanie główki w leżeniu na brzuszku. Mówiła że to bardzo ważne w wieku 3 miesięcy i coś tam wpisywała w komputerze w związku z tym.
Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Byłam u gina.Powiedział mi,że wszystko się super zagoiło i wróciło do normy. Przepisał tabletki na pół roku - Ovulan. Powiedział,że Jego pacjentki bardzo sobie chwalą te tabletki. Ale mówił,że jak sobie poradzimy bez,to żeby nie kupować. Bo mówiłam Mu jak bardzo się ich boję.W ogóle to jest super lekarz, kocham Go heh
A jeszcze na koniec powiedział,że super wyglądam i mówi mi to jako facet, nie jako lekarz, tak mi się miło zrobiło. Bo to inaczej jak TŻ powie komplement a inaczej jak obcy mężczyzna
No widzisz. Pisałyśmy Ci że laska jesteś a Ty jakimiś kilogramami niewidocznymi dla osób trzecich się przejmowałaś
Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
No ja dopiero za 3 tyg do gina bo tak mnie dupek dopiero zapisał, a w sumie to chciałabym już coś spróbować tylko nie wiem czy moge tak bez kontroli wcześniejszej.
Ja nie czekałam na wizytę. W 5 tygodniu tak nas wzięło i poszłoooo
Cytat:
A ja z innej beczki. Mi Twój głos taki dojrzały się wydał, nie jak u 20-latki
Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Zbieramy się niedługo na szczepienie i bioderka,błagam trzymajcie kciuki za moja Blaneczke
trzymam

A co u nas? Od 5 na nogach. Młodemu coś mleko nie poszło tak jak trzeba czyli nosem i charczał, rzucał się po poduszce, pokrzykiwał, ponosiłam go i się rozbudził. Ulał, kupę trzasnął i mu charczenie przeszło ale ani myślał spać tylko śmiał się do żyrandola i do matki Teraz gada z karuzelą a ja czekam aż padnie to może i ja się zdrzemnę...chociaż coraz bardziej mi się odechciewa...kawę wypiłam, zaraz "na wspólnej" będzie.

---------- Dopisano o 07:03 ---------- Poprzedni post napisano o 06:59 ----------

Cytat:
Napisane przez scotasia Pokaż wiadomość
Mamusie jak długo trwają wasze spacery z maluchami?? wychodzicie raz dziennie czy więcej? [/B]
U mnie nadal jest zimno, w okolicach 0 stopni. Wychodzę raz dziennie na minimum godzinę, jak ładne słońce i nie wieje to 1,5 godziny.
ILLUSION jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-11, 06:14   #1168
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez scotasia Pokaż wiadomość
Fewcia kciuki zacisniete
Dziekujemy z Domisiem za komplementy

Ja jestem po TŻiŻCz (na UP w LBN), kierunek fajny, ale z pracą, jak po każdym ciężko.. ale nie żałuje wyboru

Mamusie jak długo trwają wasze spacery z maluchami?? wychodzicie raz dziennie czy więcej?

Moj mały, jak co dzien, pobudka o 5.30... teraz słucha suszarki z youtuba
U mnie co prawda lepsza pogoda, ale i u Was wkrotce zrobi sie ladnie, a wtedy to ja bede siedziec w domu i Wam zazdroscic (pora deszczowa i lato zblizaja sie wielkimi krokami). Wracajac do tematu wychodze na jeden baaardzo dlugi spacer lub 2-3 krotkich godzinnych.
Stary 2013-04-11, 06:27   #1169
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484
Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II

Moje dziecię odkryło rączki i łapie już świadomie

Black ją wychodzę czasami na jeden spacer tak trwa 1\1,5 h albo na 2jeszcze jak mąż z pracy wraca i chce iść.

Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-11, 06:38   #1170
ILLUSION
Wtajemniczenie

Dziecko padło...super tylko że mi już się spać odechciało Wieczorem będzie masakra, nie jestem przyzwyczajona do wstawania o 5, zwłaszcza że karmienia były o 1 i o 4

Właśnie zdałam sobie sprawę że 18 czerwca kończy mi się urlop macierzyński To już tak niedługo

Edytowane przez ILLUSION
Czas edycji: 2013-04-11 o 06:52
ILLUSION jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości