|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 14 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC2013, cz.14 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy |
|
2 | 4,55% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 - Witamy na świecie pierwsze maluszki |
|
2 | 4,55% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 - Czas zacząć rozpakowywanie
|
|
3 | 6,82% |
| Dwa maluszki na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.14 |
|
8 | 18,18% |
| Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14 |
|
9 | 20,45% |
| Zima minęła, wiosna nadchodzi; długie czekanie już nam nie grozi. Mamy V-VI 2013 c.14 |
|
4 | 9,09% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.14 |
|
1 | 2,27% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.14 |
|
5 | 11,36% |
| Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.14 |
|
1 | 2,27% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.14 |
|
8 | 18,18% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
1 | 2,27% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2851 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13
Cytat:
|
|
#2852 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13
Justi kochana! stoooo laaaaaat!
zycze zdrowka, spelnienia tych najfajniejszych marzen, lekkiego porodu, kasy...i ogromnego tortu, ktory nie pojdzie w boczki
|
|
|
|
#2853 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
małż też chce z młodym się kąpać!
|
|
#2854 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Odp: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2
Cytat:
![]() Cytat:
jest goraco, owszem, ale ja np. Zuzywalam po jednej koszuli nocnej dziennie a i tak zdarzalo sie ze krew mi pociekla troche i wtedy fajnie zaslonic sie szlafrokiem jak sie wychodzi.. a nie siedzi sie tylko na swojej sali, u nas np codziennie sie chodzi na drugi koniec oddzialu na noworodkowe badania, kolo ip, wiec sa tlumy ludzi i glupio tak z plamami lazic ![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
|
|
|
#2855 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2856 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Trzymam za wózek!
|
|
#2857 |
|
Zakorzenienie
|
candace świetny pomysł
|
#2858 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja wanienke mam po sobie. Mama ją zachomikowała i jak ją umyłam okazało się, ze wogole nie jest zniszczona. Chyba zakupię do białego bo mam tylko do koloru. Cytat:
Cytat:
Fajnie., że tak szybko ![]() A co do karmienia to jak uważasz. Może jeszcze w domu spróbujesz spokojnie. Mi mała chyba włożyła nogę pod żebra i chce je chyba złamać bo takie mam wrażenie jakby je podnosiła.
|
|
#2859 |
|
Zakorzenienie
|
sprawdzałam te kupony do maka - oj źle się to dla mnie skończy, ale wydrukuję sobie i pojadę dziś po wizycie albo na 2 mc flurry z magnum albo na 2 duże lody z polewą
|
#2860 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez mi sie wydaje ten termin jakis baaardzo odlegly i juz przed samym porodem, ale moze uda sie juz w tym miesiacu uniknac 3 wizyty, bo nas to zrujnuje. wystarczy mi remont, ktory staje sie coraz bardziej zabawny. mielismy tylko pomalowac sypialnie zeby przewiezc graty. tz wymyslil wybijanie futryn, teraz juz jest wersja, ze malujemy od razu salon. podczas odkrecania karniszy stwierdzilismy, ze juz ich nie chcemy...i trzeba kupic rolety w sypialni srednio podobaja nam sie panele, a ze pokoik niewielki (pewnie max. 8 metrow kwadrat.), to chyba zrobimy od razu podloge, bo przeciez jak wstawimy wielkie lozko, to juz go nie bedziemy wyciagac przez dluuugi czas :P i tak oto z malego remontu robi sie wielka demolka. myslalam, ze moze w ten weekend juz uda nam sie przeprowadzic, ale chyba mnie poniosla fantazja
Edytowane przez diabli Czas edycji: 2013-04-11 o 11:18 |
|
|
|
|
#2861 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wczoraj pojechaliśmy z Mężem do Lidla po lody w 8-mio paku (te Lidlowe z migdałami ). Ale niestety nie było, więc wzięłam sobie pojedynczego, bo mój szanowny stwierdził, że nie chce. I co?!? Zeżarł mi dziadyga 2/3 loda a później nie chciał mnie raz jeszcze zawieść do Lidla... I tak oto nadal mam niespełnione pragnienie pochłonięcia loda!Idę się położyć, bo coś mi słabo dzisiaj...
|
|
#2862 |
|
Zakorzenienie
|
Aasiowa! a moja teoria jest taka, ze Ty sie musisz biedaczku teraz wiecej nameczyc, ale w zamian dostaniesz dwie nowe obywatelki
a my bedziemy musialy kulac sie kolejne 9 miechow zeby Cie dogonic, wiec to calkiem sprawiedliwe nie? chcialam "eksternistycznie" i w przyspieszonym tempie, to musisz dac z siebie troche wiecej jeszcze troche i pewnie zatesknisz za lezeniem. moja znajoma blizniakowa mama napisala wczoraj na fb: "no i sie rozlazły"
|
|
|
|
#2863 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wszystkiego naj Justi !
|
|
|
#2864 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
dzisiaj miałam fatalną noc... budziłam się co godzinę (na siku), przez całą noc miałam twardy brzuch i pobolewało mnie podbrzusze... ![]() całe szczęście Mały rano coś tam się ruszał dzisiaj cały dzień leżę. == przeczytałam , że Vil idzie do domku z Przemkiem superJUSTI WsZYSTKIEgo NAJLEPSZzeeGO !! Edytowane przez Veronic Czas edycji: 2013-04-11 o 10:48 |
|
|
|
#2865 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 c
Cytat:
|
|
|
#2866 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 c
Cytat:
rekonwalescencja w takim tempie? to ja tez moge dac sie pokroic juz wiem dlaczego dzisiaj tak ladnie swieci slonko. Dla Przemusia! uwazaj na siebie w domu i nie szalej za bardzo, zeby powstala ladna blizna. polecali Ci jakas masc czy cos? buziaki i suuuper, ze juz idziecie do domu |
|
|
|
|
#2867 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2868 |
|
Rozeznanie
|
Jako ze najblizszego mc mam 40km od domu to tylko sie oblizuje na kazde wspomnienie mcflury. Chyba namowie meza w weekend na kino i lody
Chyba motylek pytal o moje wskazania do cc, motylku jedyne wskazanie jest takie ze panicznie wrecz boje sie porodu sn, juz od kilku lat zakladalam ze jak rodzic to tylko cc. Ot i cala filozofia |
|
|
|
#2869 |
|
Zakorzenienie
|
Ja lece po bojownika dla siostrzenicy na zaległego zajaczka , do siostry po wanienke rozowa
![]() i bardzo prosze w tym czasie NIE RODZIC!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !
|
#2870 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i co to za sok biedronkowy? ![]() aaa, golebie zaczynaja gruchac, czas wystawic pana gawrona ("czy co to za ptaszysko) i niech robi porzadek. to osiedle mnie wkurza. mieszka tu wiekszosc starszych osob i babcie dokarmiaja golebie. one sraja, gruchaja na parapecie tak, ze nie da sie spac...buduja na balkonach gniazda, znosza jaja. ciesze sie, ze zmieniam lokal |
|
|
|
|
#2871 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Odp: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2
Cytat:
czekamy wlasnie na meza i wypis, wiec na razie nie mowili o zaleceniach ale rana sie ladnie goi a szwy sa rozpuszczalne. Bardziej mnie rana po jednym drenie boli ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2872 |
|
Wtajemniczenie
|
hej wam, u nas chyba ok, biore Adolac na skurcze, dzis dali mi ostatnia dawke leku na rozwoj plucek.. nie wiem kiedy wyjde,, moze jutro a moze dopiero w poniedzialek. lekarze chyba wola poczekac az zaczne 34tydzien a dzisiaj 32 +5 chce juz wyjsc, musze chociaz rzeczy do szptala spakowac iskonczyc pranie wyprawki, zaskoczyla nas ta cala sytuacja.. rakze wy tez sie szykujcie
buziaki
|
|
|
|
#2873 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2874 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i ciezko sobie odmowic.
|
|
|
|
|
#2875 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to kupuję na raz kilka bochenków raz czy dwa w tygodniu, no i czasami rano się nie załapię, więc już jakiś czas temu, jak jeszcze akurat "ciemne" przywozili koło południa opracowałam system, że zamawiam dzień wcześniej co chcę, płacę, pani zapisuje i pieniążki odkłada i na następny dzień mogę przyjść nawet przed 18 i chlebek czeka. Zamawiałam tak najpierw w drodze do pracy, a teraz z dnia na dzień.Dzisiaj poszłam z myślą zamówienia na jutro, ale jeszcze był to wzięłam od razu. A soczek z biedronki to kiedyś kupiłam z kaktusem to mąż nie chciał, a jak kupiłam z limonką to mi się przyssał. Nawet smaczne są, składu chemicznego wolę nie sprawdzać
|
|
#2876 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeszcze tylko trochę. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Z buta mam 10-15 minut, a autem... 3? No i o ile McFlurry nie zrobiło na mnie wrażenia, tak lody 2 w cenie 1 już owszem. Ty niedobra Ty! ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Siemanko. Justi, jeszcze raz najlepsze życzenia!! ![]() ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#2877 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
uspokoja skurcze i do domu kompletowac wyprawke! jesli baaardzo sie nudzisz dokumentuj swoje jedzenie opowiedz nam o wspollokatorkach, hehe. buziaki!
|
|
|
|
|
#2878 | ||
|
Zakorzenienie
|
Justi 100 lat
vil no to ekspresowo Cię wypisują, super ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja dzisiaj też źle spałam, a właściwie nie spałam, bo synek się obudził na 3 godziny i mi masował nogami plecy, albo wkładał palec w oko, żebym nie podglądała czy już śpi... POza tym coraz bardziej czuję, że coś się w szyjce dzieje i mam dość. Ciuchy się moczą nadal, jedne zniszczyłam całkiem....eh...
|
||
|
|
|
#2879 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mój małż jest za to miszczem planowania i dla niego nie ma czegoś takiego jak tylko malowanie... jak już wyszykuje pomieszczenie pod remont, to robi wszystko co się da, jak leci! ![]() Cytat:
połóż się, może nawet kawkę sobie zapodaj? ja w moje słabsze dni piję, żeby dobić chociaż do ciśnienia 90/60 ![]() Cytat:
|
|
#2880 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
byłam dziś w nowym lumpku, niby super extra wielki a ogólnie to totalna kicha, było gorąco, śmierdząco i żadnych fajnych ciuszków
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:42.

miała wolny wybór - niczego jej nie narzucaliśmy... chce kolczyki) ale ona też ma go przywitać w domu i ma mu coś dać. Ponieważ małemu i tak trzeba nakupować całą masę rzeczy to stwierdziliśmy, ze narysuje mu laurkę
Będzie fajna pamiatka a nie jakaś tam zabawka, którą się później wyrzuci.

zycze zdrowka, spelnienia tych najfajniejszych marzen, lekkiego porodu, kasy...i ogromnego tortu, ktory nie pojdzie w boczki

za wózek!

Ślub 27. X. 2012
). Ale niestety nie było, więc wzięłam sobie pojedynczego, bo mój szanowny stwierdził, że nie chce. I co?!? Zeżarł mi dziadyga 2/3 loda
a później nie chciał mnie raz jeszcze zawieść do Lidla... I tak oto nadal mam niespełnione pragnienie pochłonięcia loda!