Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 14 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC2013, cz.14 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy 2 4,55%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 - Witamy na świecie pierwsze maluszki 2 4,55%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 - Czas zacząć rozpakowywanie 3 6,82%
Dwa maluszki na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.14 8 18,18%
Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14 9 20,45%
Zima minęła, wiosna nadchodzi; długie czekanie już nam nie grozi. Mamy V-VI 2013 c.14 4 9,09%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.14 1 2,27%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.14 5 11,36%
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.14 1 2,27%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.14 8 18,18%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 1 2,27%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-10, 19:37   #2731
banka26
Zakorzenienie

Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
znajoma miala cesarke i maly zostal zarazony, wiec to nie do konca tak, ze zaraza sie dopiero w kanale rodnym...
ale to moze tak wogole jak sie ma poprostu "jakas " bakterie bo tenn GBS co pobieraja to pobieraja z warg sromowych a nie np z szyjki czy z krwi..
Cytat:
jestem, juz po wizycie. ujscie zamkniete, szyjka ok...sladow krwawienia nie widac. normalnie jakby mi sie przysnilo odpoczywac, oszczedzac sie i bedzie ok. w razie kolejnego krwawienia izba przyjec i dokladnna diagnostyka. mala wazy 2600, wiec zostala ochrzczona duzym sredniakiem wedlug gina to 33 tydzien. wszystkie pomiary w normie, wod plodowych tez sporo,na plusie 15kg, cisnienie ok, nogi nie puchna. nastepna wizyta 6.05 (zamiast 22.04)
ulzylo mi, zatem wielkie uffff! teraz tylko wiecej "kanapowania" i bedzie dobrze
klask i: duuza dziewczynka
Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
Ale jestem zła. Postanowiłam dzisiaj wyprać ciuszki i wszystkie mi zafarbowały na żółto.................... . piorę już 3 raz i ciężko schodzi....cholerne body z Pepco mi zafarbowały...a prałam w 40C... Może znacie jakieś sposoby na odpranie kolorowych rzeczy?
no wlasnieee boje sie tych ciuszkow np. z Pepco i piore osobno albo mocze i sprawdzammm
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-10, 19:40   #2732
diabli
Zakorzenienie

Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Kłuje mnie coś na dole z boku brzucha, jakby ktoś szpilę wbijał, tak raz za czas, nie ciągle. Nie ważne czy siedzę czy leżę czy stoję. Napiszcie, że nie mam się czym martwić
Nie wiem, może młoda się rozpycha i się coś naciąga, bo kopie po drugiej stronie.
mnie co jakis czas kluje szyjka albo pecherz. myslalam, ze to skurcze ale gin mowil, ze skurcze bede czula na gorze brzucha i caly zrobi sie twardy, zatem moje dolegliwosci to nie "akcja porodowa" i nie urodze za moment jak myslalam
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-10, 19:43   #2733
axella
Zakorzenienie

GG do axella

bylam u rodzicow,na zakupach i wlasnie zjadlam kolacyjkę

teraz napelniam wanne woda i ide lezec
jutro od rana badania,potem do rodzicow bo nudno..

w weekend widze sie ze znajomymi,niektorzy nie widzieli mnie jszcze z brzuchem ale bedzie

a we wtorek gin+zwiedzanko porodowki z tż

idę do wanny i przed tv

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-10, 19:44   #2734
Aaś
Zakorzenienie

vil to jeszcze ode mnie serdeczne gratulacje
niech przemuś zdrowo rośnie i żebyscie szybko trafili do domu

ja jakoś nie nie sie zebrać żeby być na bieżąco... od wczoraj mam kiepski humor (dziewczyny mi go poprawiły szokobąsami i gazetkami ).
tak podsumowując:
leżenie + cukrzyca + cholestaza + fenoterol + trzęsawka ogólna przez niego (najbardziej ręce) + bóle wątroby (takie jakby mi ją ktoś żywcem rozrywał) jak leżę na prawym boku więc muszę tylko i wyłącznie na prawym + ktg 6 x dziennie

już serio nie wyrabiam... mogłyby się już urodzić...
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-10, 19:45   #2735
Elusiek
BAN stały

Cytat:
Ale jestem zła. Postanowiłam dzisiaj wyprać ciuszki i wszystkie mi zafarbowały na żółto.................... . piorę już 3 raz i ciężko schodzi....cholerne body z Pepco mi zafarbowały...a prałam w 40C... Może znacie jakieś sposoby na odpranie kolorowych rzeczy?
w rossmannie możesz kupić chusteczki pochłaniające kolor Domol, wrzucasz 2 do prania i pochłaniają większość kolorów i zabezpieczają na przyszłość przed farbowaniem ubranka
Elusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-10, 19:47   #2736
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
jestem, juz po wizycie. ujscie zamkniete, szyjka ok...sladow krwawienia nie widac. normalnie jakby mi sie przysnilo odpoczywac, oszczedzac sie i bedzie ok. w razie kolejnego krwawienia izba przyjec i dokladnna diagnostyka. mala wazy 2600, wiec zostala ochrzczona duzym sredniakiem wedlug gina to 33 tydzien. wszystkie pomiary w normie, wod plodowych tez sporo,na plusie 15kg, cisnienie ok, nogi nie puchna. nastepna wizyta 6.05 (zamiast 22.04)
ulzylo mi, zatem wielkie uffff! teraz tylko wiecej "kanapowania" i bedzie dobrze
super

mam jeszcze kilka słoiczków żurawiny więc zrobiłam przed chwilką kisiel
jutro rano jadę zrobić badania morfologia, mocz, i toksoplazmoza..
a w piątek do gina...
pewnie pobierze mi już wymaz na paciora

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-10, 20:01   #2737
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Dobra po 20 minutach dopchałam sie do czatu z lekarzem. Białka w moczu nie ma, paciora nie ma
SUPER!

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość

zaszłam na ciuchy bo miałam po drodze i kupiłam małej:sukieneczke bordowa z kokardkami na 3-6 mc, bluze z kaptirkiem kremowa rozmiar 74, 2 spódniczki - struksową i jeansową tak rzmir na około 9-12 mc, i welurowego pajaca z metkami romiar 74, i zapłaciłam 30 zł
za zakupy!

Cytat:
Ufff...!

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość

ja jakoś nie nie sie zebrać żeby być na bieżąco... od wczoraj mam kiepski humor (dziewczyny mi go poprawiły szokobąsami i gazetkami ).
tak podsumowując:
leżenie + cukrzyca + cholestaza + fenoterol + trzęsawka ogólna przez niego (najbardziej ręce) + bóle wątroby (takie jakby mi ją ktoś żywcem rozrywał) jak leżę na prawym boku więc muszę tylko i wyłącznie na prawym + ktg 6 x dziennie

Wytrzymasz! Już niedługo, coraz bliżej...

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-10, 20:01   #2738
diabli
Zakorzenienie

https://www.facebook.com/#!/photo.ph...type=1&theater Poznan
Stary 2013-04-10, 20:02   #2739
kalka
Zadomowienie

CLOCHE a ty oglądałaś cycki sąsiadki???

kalka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-10, 20:11   #2740
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
tak podsumowując:

jejj Ty to się wycierpisz
trzymaj się tam, jeszcze troszkę.. na peewno dasz radę
a dziewczyny wynagrodzą Ci to podwójnie...
A co mówią o Twoim porodzie? kiedy najszybciej dziewczynki mogłyby wyjść z brzuszka?

Cytat:
Napisane przez Elusiek Pokaż wiadomość
w rossmannie możesz kupić chusteczki pochłaniające kolor Domol, wrzucasz 2 do prania i pochłaniają większość kolorów i zabezpieczają na przyszłość przed farbowaniem ubranka
ooo nie wiedziałam, że jest coś takiego

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-10, 20:18   #2741
antoinettee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez niunka045 Pokaż wiadomość
Cześć Kochane ja po calonocnej wizycie na IP. W koncu mój lekarz mnie wypuścił mam sie Nie ruszać tylko gdy to konieczne chodzić tzn łazienka. Jasko mało berbec zostaje na miejscu mi za to bardzo skróciła sie szyjka z 37mm na 22, jest miękka i podrażniona do tego lekkie skurcze. Mam brać fenoterol magnez. Lekarz chcial pessar ale mam zapalenie więc nici z tego. Do tego dostałam macmiror na zapalenie i antybiotyk na pęcherz... Jak poszło to wszystko a co tam. Na wszelki wypadek dostałam lek na rozwój płuc. Lekarz mowi ze podrażnienie I te krwawienia są wywołane tym zapaleniem ale krótka i miękka szyjka jest dużym problemem. Godzinę go błagałam zeby puścił mnie do domu bo nienawidzę szpitali i w koncu sie zgodził. Jutro mam iść na kontrol. No to sobie bede odpoczywać teraz

---------- Dopisano o 06:36 ---------- Poprzedni post napisano o 06:32 ----------

Ogółem jestem mega zmęczona i ide spać
Cieszę się, że Ok i jesteś już w domku Dbaj o siebie

Cytat:
Napisane przez niunka045 Pokaż wiadomość

Wczoraj Juz próbowałam wrzucić ale sie Nie udało to pokaże wam dzis Jaskowemieszkanko
śliczny domek

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
Dzis juz chyba nie ponadrabiam ;p

Walczymy z karmieniem. Maly w ogole nie chce ssac. Przysysa sie i zasypia, ani razu nie udalo mi sie go nakarmic a probujemy ciagle. Byl karmiony tylko w nocy przez polozne. Maz pojechal do domu po laktator i tak poprobujemy.

A ja juz smigam po calym oddziale nie boli, tylko lekko przy wstawaniu - no ale wiadomo trzeba uwazac. Tylko leci masakrycznie duzo krwi- przewijalam malego a pode mna sie kaluza zrobila i cieklo mi po nogach i przez majtki i podpaske :/

Niunka super ze Cie puscili, uwazaj na siebie!!
Katate czyzbys byla po mnie w kolejce do rodzenia?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
za karmienie. Cieszę się, że już jesteś na chodzie ale się nie forsuj

Cytat:
u mnie dzisiaj kotlety mielone z ziemniakami i buraki, ale duszona marchewe tez sobie zrobie (na deser, hehe)

aaa i udalo mi sie wcisnac dzisiaj do gina ma luke o 18, wiec sprawdze te szyjke, zapytam o krwawienie i bede mogla spokojnie spac. gdybym sie wieczorem nie pojawila "to zly znak i wiedzcie, ze cos sie dzieje"
Cytat:
Super, że po wizycie wszystko OK Oczywiście dla Nelci też , że tak ładnie rośnie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-10, 20:18   #2742
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość

teraz bedziesz spokojna
gin mial chyba ze mnie niezly ubaw, bo 3 razy go pytalam czy dotrwam do maja oj tak jestem spokojniejsza. tylko zaczynam zastanawiac sie czy Nela nie dobije do 4kg
Stary 2013-04-10, 20:20   #2743
joooasia
Raczkowanie

Cytat:
ŚCIĄGAM POMYSŁ!! Dzięki, dzięki, dzięki!! nie wiedziałam, że takie coś istnieje

Jaś
joooasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-10, 20:21   #2744
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cześć
Dopiero mam chęci, żeby się tutaj odezwać. Rano coś nie miałam humoru i byłam jakaś senna Na szczęście już lepiej ; tylko jak popołudniu łaziliśmy po sklepach to często spinał mi się brzuch i potem musiałam sobie trochę poleżeć. Zrobiłam też w końcu zakupy i w aptece i 100 zł nie moje No ale finiszujemy już z wyprawką A jutro jak się będę dobrze czuła i będzie K. to może w końcu pojedziemy zwiedzać szpital i porodówkę I przez Wasze rozmowy o Mc Donaldzie musiałam sobie dzisiaj skoczyć po lody z polewą czekoladową

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017

Edytowane przez JennyAniolek
Czas edycji: 2013-04-10 o 20:23
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-10, 20:22   #2745
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
To moja, parę dni starsza ze swoimi 2kg to faktycznie pchełka
raczej moja niezle sie tam pasie po wizycie zdecydowalam sie na maca...zeby uczcic gabaryty corki (od wczoraj obowiazuja nowe kupony sciagnijcie sobie aplikacje na tel.) i co? automat do lodow, shake'ow mc flurry - zepsul sie wyszlam z niczym. a dieta miala byc od jutra
Stary 2013-04-10, 20:23   #2746
Tity
Zakorzenienie

Cytat:
DZięki, czytałam coś o tych chusteczkach, ale nie wiedziałam, że to Domol
Jeszcze spóbuję Vanisha i gdzieś przeczytałam o proszku do pieczenia....no ja to ma szczęście...kiedyś sobie pół garderoby na zielono zafarbowałam i wcześńiej też ciuchy małego,z tym że białe to przynajmniej wybielacz mogłam kupić, a teraz czary mary....piorę kolejny raz....

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-10, 20:25   #2747
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
no wlasnieee boje sie tych ciuszkow np. z Pepco i piore osobno albo mocze i sprawdzammm
hmm, gin chyba mi pobieral "ze srodka" a nie z warg w kazdym razie znajoma mowila o gbs, zebym nie zapomniala zrobic i upominiala sie przy ostatnich wizytach, bo ona miala pozniej niezle przeboje z maluszkiem.
Stary 2013-04-10, 20:27   #2748
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
jejj Ty to się wycierpisz
trzymaj się tam, jeszcze troszkę.. na peewno dasz radę
a dziewczyny wynagrodzą Ci to podwójnie...
A co mówią o Twoim porodzie? kiedy najszybciej dziewczynki mogłyby wyjść z brzuszka?

ooo nie wiedziałam, że jest coś takiego
na razie czekamy do 34 tyg (przyszły piątek) i zobaczymy co dalej. chociaż patrząc na inne dziewczyny tutaj to jak nic sie nie bedzie działo, wyniki w normie itp to będą czekać dalej... każdy dzień jest cenny...
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-10, 20:32   #2749
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
I przez Wasze rozmowy o Mc Donaldzie musiałam sobie dzisiaj skoczyć po lody z polewą czekoladową
to Tyyyyyyyyyyyyyyy popsulas automat!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-10, 20:34   #2750
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
O kurcze,ale miałaś pecha. Ja też mam kilka rzeczy z Pepco i też już je prałam, ale na szczęście nic nie pofarbowało.
Ale wiesz żółty to taki słoneczny, optymistyczny kolor

Cytat:
Super Wszystko się widzisz na szczęście uspokoiło .
Ale mała faktycznie ma niezłą wagę Zdrowa będzie jak ryba jak nic

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-10, 20:39   #2751
Mysia mysz
Zakorzenienie

13 kwietnia Poznań warsztaty zdrowa mama, zdrowy bobas
Stary 2013-04-10, 20:44   #2752
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:

tak podsumowując:

a zrobili Ci USG?

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-10, 20:54   #2753
vil84
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 c

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość

Już śmigasz? Cudownie Masz bardzo silny organizm.
-)
Nie jest silny... jest bardzo zdesperowany zeby wrocic do zycia po tylu miesiacach nie wierze ze to juz

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość

ja już po wizycie, wód sporo, łożysko ok, mały duży 2700 kg, jeśli wcześniej nie wyjdzie, to lekarz ustali cc na 29-30 kwietnia także super.

pieknie

Cytat:
a ja mam pytanie, czy przy cc tez podawane sa kroplowki z oksytocyna i wywoluje sie skurcze?
A po co skurcze przy cc? Przeciez dziecko z brzucha wyjmuja i niepotrzebne skurcze sa

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-10, 20:58   #2754
maarchewka
Zakorzenienie

Ale mam dylemat nie mogę się zdecydować na długość wanienki.. wiem ze to błahe i normalnie już prawie zamawiam i się cofam.. ehh już 2 razy w sklepie byłam oglądać to na żywo i ciągle nie wiem..

Najpierw z netu chciałam od razu 100 cm zamówić, ale potem byłam w smyku i mi się te 100 cm takie mega wielkie wydawały.. potem pogrzebałam w necie ale nie ma u jednego sprzedawcy stojaka na małą wanienkę z suszarką + wankienkę tega z termometrem (btw mam nadzieje ze ten termometr jest fajny) albo ja szukać nie umiem...

potem pojechałam do świata dziecka i już mi się te wanienki 100 takie duże nie wydawały.. i sprzedawczyni ludziom co kupowali mówiła ze lepiej duza bo na dluzej będzie.. ale z drugiej strony nie wyglądała na taką co to dzieci ma (bardzo młoda była) wiec ja tam jej opinii nie ufam:p

Od kiedy więc takie dziecko zaczyna w miare samo siadać ?? Bo u mnie w prysznicu jest słaby dostęp i ciężko tak cały czas dziecko będzie podtrzymywać wiec pewnie lepiej by było kupić..

A dylemat stąd ze wanienkę to bym potem moze i dokupiła większą ale nie bardzo mam miejsce zeby to trzymać, a szkoda tak wywalać..

---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ----------

A i pytanie za 100 pkt.. Jak zobaczyć jakiego maila ma sprzedawca z allegro? Dopiero musi mi odpowiedzieć na maila? Bo chciałam się umówić na zakup poza allegro, ale troche głupio pisać przez allegro..

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-10, 21:03   #2755
metropolitan
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kalka Pokaż wiadomość
To chyba jest tak jak z rozstępami. Jedna ma inna nie. Moje cyce po 7 m-cach pozostały pełne i jędrne. Tż stwierdził, że nic się nie zmieniły
oo bardzo pocieszająca historia. Mnie tż też mówi, że po drugm dziecku mi zostana duże, ale jakoś nie bardzo w to wierzę

Cytat:
z drugiej strony moja mama, 3 dzieci, każde karmiła max 3 tygodnie naturalnie, reszta mm i cycki ma takie ze jej się koło pępka koncza.. także nie wiem czy do konca karmienia tak niszczy czy już sama ciąża..
nie wiem, może i ciąża, ale wydaje mi się, ze karmienie chyba gorzej, bo jednak te cycki raz są ogromne, a jak ci dziecko ściągnie to znowu maleją i miękną, potem znów mlekiem nabierają i tak w kółko i chyba to rozciąganie jest najgorsze.

Cytat:
Dzięki dziewczyny trochę się uspokoiłam.
Jak zacznie bardziej to sobie zrobię kąpiel, ale młoda się poruszała i jakby mniej kłuje, więc albo coś uciskała, albo coś naciągała.

Metro co do relacji tatuś-córcia to mój twierdzi, że on nie będzie dziecka rozpuszczać, bo ktoś musi trzymać dyscyplinę ale jak ona mu zrobi takie maślane oczka jak on do mnie strzela jak coś chce to wymięknie
a u nas było tak trochę, że tż był bardziej konsekwentny, bo ja to doopa wołowa jestem... ale teraz mała już tak go potrafi urobić, ze szok... takim małym maślanym oczkom naprawdę nie da sie oprzeć. Ja to jestem nerwus, więc się wkurzam i czasami się wydzieram, ale za 5 minut już mi przechodzi i sie przytulamy, wiem że to nie jest dobre w wychowaniu dziecka, ale chrakteru człowiek nie zmieni. A mała taka sama cholernica po mamusi.

Cytat:
heheh no dla mnie tez jest wazny hehe no moze nie tyle co o wyglad cycow chodzi, poprostu mam zle doswiadczenie , preraza mnie bol , wstawanie w nocy co godzine i karmienie przez godzine poprostu nie msm takiego parcia na karmienie, sprobuje ale nie bede tez plakala jak nie wyjdzie tymbardziej ze w domu przy 3 chlopa bedzie co robic heheh
moja na szczęście mało w nocy jadła, na początku ze dwa razy się budziła, a ja byłam tak nieprzytomna, ze często zasypiałąm przy karmieniu, bo karmiłam na leżąco.

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
ja mam w swojej te pasy, co nie zmienia faktu, że małą będziemy przewozili w foteliku, z ciekawości pytałam jak to u Was wygląda, bo szwagierka "lekko" mnie zaskoczyła

---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ----------

tak myślałam, ale wolałam się upewnić, czy to ja jestem tylko taka przewrażliwiona, ale wychodzi, że to normalne a szwagierka przewoziła tylko ze szpitala od którego ma 5 minut więc może dlatego

---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ----------

na dachu to by chyba kiepsko było bo przy wypisie jednak trzeba w coś włożyć dziecko. Kiedyś to w ogóle inne były czasy, więc długo by było mówić, my nad wodę w lato, jechaliśmy z ciotką w 9 osób maluchem na szczęście to było niedaleko bo warunki były śledziowe, ale przynajmniej każdy miał ubaw
ja też jestem przewrażliwiona i nie ma dla mnie czegoś takiego jak "tylko 5 minut" bo nie wiem, kto powiedział, że trzeba jechać co najmniej 20, żeby mieć wypadek??

Cytat:
Napisane przez szczesliwa25 Pokaż wiadomość
Oglądam sobie prognozę pogody i tak patrzę na Omenę - jakież ona ma chude nogi, przy tych chudych nogach stopy wydają się być takie duuuuże
to tak żeby trochę odbić od tematu ;P

Mąż poszedł z kumplem na piwo a ja zaległam na kanapie z lapotem i maseczką na buzi
a idź ona w ogóle jakaś taka krzywa... a co do lapa i maseczki witam w klubie
a wczoraj byłam na hybrydce na stópkach, także mogę godnie rodzić z ładnymi stopami

Cytat:
wow, ale duży maluszek! dla porównania mój w 37 tc ma 2700! nieźle co?

Cytat:
ale to moze tak wogole jak sie ma poprostu "jakas " bakterie bo tenn GBS co pobieraja to pobieraja z warg sromowych a nie np z szyjki czy z krwi..

klask i: duuza dziewczynka

pobierają tez z odbytu! bo to cuś w przewodzie pokarmowym zamieszkuje też

ja mam kilka z pepco, dostałam, są takie sobie i ogólnie nie polecałabym.

Cytat:
gin mial chyba ze mnie niezly ubaw, bo 3 razy go pytalam czy dotrwam do maja oj tak jestem spokojniejsza. tylko zaczynam zastanawiac sie czy Nela nie dobije do 4kg
mój gin za każdym razem ma ubaw ze mnie, razem z tżem się ze mnie nabijają. Dzisiaj wszyscy wybuchnęłiśmy smiechem, bo powiedziałam, że słyszałam, że pan ordynator nie lubi majtek i czy mam mieć. Na co mój tż wypalił, ze on też nie lubi, i że bez jest jednak łatwiej

---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ----------

marchewka, z tego co kojarzę, to dziecko juz samo pewnie siedzi tak koło 8 miesiąca, ale mogę się mylić.
metropolitan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-10, 21:03   #2756
diabli
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC

Cytat:
A po co skurcze przy cc? Przeciez dziecko z brzucha wyjmuja i niepotrzebne skurcze sa
tak tylko pytalam, bo slyszalam, ze znajoma miala cesarke i normalnie skurcze najpierw wywolywali. pewnie chodzi o to, o czym pisaly dziewczyny. ze chca dziecku zrobic "klimat sztucznego porodu"
Stary 2013-04-10, 21:05   #2757
vil84
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 c

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość

Ale dziewczyny zrozumcie w końcu, ze nie na każdego oksytocyna działa na mnie nie działa.
Leżałam 12h pod kroplówką, zeby wywołać skurcze i doopa...
Nie wszystko jest takie zero jedynkowe i czasami teoria to jednak za mało..
Oj tak... dziewczyny na sali sa po 3 i 4 dniach kroplowek i w koncu mialy cc.

Justi jeszcze raz dziekuje za przemila niespodzianke i odwiedziny !!!

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-04-10, 21:15   #2758
diabli
Zakorzenienie

Cytat:

A dylemat stąd ze wanienkę to bym potem moze i dokupiła większą ale nie bardzo mam miejsce zeby to trzymać, a szkoda tak wywalać....

my dostalismy 100. siostra miala wanienke FP i mowila, ze szybko okazala sie za mala, wiec dokupili wieksza, a pozniej juz mlody wyladowal w brodziku
nie wywalaj, tylko chomikuj dla nastepnego dziecka albo oddaj jakiejs ciezarnej...wystaw na all albo tablicy

Cytat:
A i pytanie za 100 pkt.. Jak zobaczyć jakiego maila ma sprzedawca z allegro? Dopiero musi mi odpowiedzieć na maila? Bo chciałam się umówić na zakup poza allegro, ale troche głupio pisać przez allegro..
czasem w opisie aukcji jest podany mail. jesli nie to pisz przez allegro mozesz poprosic o tel. albo mail kontaktowy, bo masz jakies pytanie, hehe.

---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ----------

Cytat:
wow, ale duży maluszek! dla porównania mój w 37 tc ma 2700! nieźle co?
oj duza...a ja martwilam sie zeby dobila do 1400, a pozniej 2kg wedlug suwaka mam 33tydz. i 4 dni, wiec juz 34 i nawet blizej do 35 tygodnia wiec moze nie bedzie az taka wielka? licze na to, ze jednak usg moze sie pomylic o pol kg hehe.

---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ----------

Cytat:
mój gin za każdym razem ma ubaw ze mnie, razem z tżem się ze mnie nabijają. Dzisiaj wszyscy wybuchnęłiśmy smiechem, bo powiedziałam, że słyszałam, że pan ordynator nie lubi majtek i czy mam mieć. Na co mój tż wypalił, ze on też nie lubi, i że bez jest jednak łatwiej
faceci...

Cytat:
Oj tak... dziewczyny na sali sa po 3 i 4 dniach kroplowek i w koncu mialy cc.

Justi jeszcze raz dziekuje za przemila niespodzianke i odwiedziny !!!
ooo, Justi widziala Przemcia?
Stary 2013-04-10, 21:16   #2759
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Spoko rzecz, też kradnę pomysł, dzięki

Cytat:

mój gin za każdym razem ma ubaw ze mnie, razem z tżem się ze mnie nabijają. Dzisiaj wszyscy wybuchnęłiśmy smiechem, bo powiedziałam, że słyszałam, że pan ordynator nie lubi majtek i czy mam mieć. Na co mój tż wypalił, ze on też nie lubi, i że bez jest jednak łatwiej [COLOR="Silver"]
TŻ zaszalał z humorem
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-10, 21:20   #2760
metropolitan
Zadomowienie

vil, muszę trochę się pobawić w gderliwą ciocię bo widzę, że chyba się za bardzo forsujesz po tym cięciu. Kobieto, zluzuj, bo jesteś po operacji, odpoczywaj, wzywaj położne do dziecka, nie wstawaj cały czas jak nie musisz, rana musi się zagoić przecież. Odpoczywaj
metropolitan jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości