Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-11, 11:05   #1231
nancykenator
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40252449]Nancy, spokojnie pentelka na początek może być, ale nie na stałe wg mnie. Dorka waży 6,3 kg i już staranniej muszę dociągać, bo czuję wage. Ale to chyba cecha elastyków ogólnie.[/QUOTE]
wiesz ja myślałam, żeby kupić to tak na początek żeby w ogóle zobaczyć czy Małemu będzie się podobać, żeby nie. Poza tym mój póki co 4 z kawalkiem to jakiś czas mogłabym go w niej ponosić .Na allegro znalazłam takie coś:
http://allegro.pl/chusta-elastyczna-...139459942.html

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Ja bym zwróciła! Podstawa - stan niezgodny z opisem.
wiesz, dołączyła zdjęcia, jak je jeszcze potem raz oglądałam, to tego nie widać, bo np zmechacenie jest z tyłu a zdjęcie jest robione z przodu. Poza tym ciemniejsze światło i naprawdę nic po tych zdjęciach nie widać najgorszy jest ten mega smród, co prawda białe body wyprałam w sodzie oczyszczonej i smrodu nie ma ale kolorów to już w sodzie nie wypiorę

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Zapytam jeszcze raz bo wczoraj żadna mi nie odpisała
No chyba że nie znacie odpowiedzi ..

Mam pytanie do dziewczyn które mają konto na youtube. Chciałam się zarejestrować ale pisze że trzeba podać swoje imię i nazwisko i że będzie to widoczne dla wszystkich Czy idzie ustawić tak żeby to się nie wyświetlało? Tylko np mój nick Silver ??
ja nie mam konta więc nie pomogę
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-11, 11:08   #1232
LadyWhisper
Zakorzenienie

Maly ma nowe umiejetnosci

Zasmial sie na glos pare razy po czym sie rozplakal i poszedl spac
W nocy sciagnal sobie pieluche

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-11, 11:12   #1233
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Nie wiem, jak Malego na spacer ubrac?
Jest jakies 10st, i mysle tak

Bodziak z dlugim, rajstopki, spodenki dresowe, na gore ocieplana kozuszkiem bluze z kapturem i czapeczka. Nie za zimno? Nie za cieplo?

Spacer wozkowy, na chustowy z mezem pojdziemy
ja przed chwilą wróciłam z mały bo musielismy po chlebek zapitalac miał body z krótkim+kaftanik+polarowa bluza z kapturkiem, pólspioszki+ dresiki+ skarpetki takie grubsze bo bez bucików i czapeczke bawelnianą, przykryty cienkim kocykiem z mikrofibry- osłonki na wózek niet

mam pytanko- czy waszym bobasom zbiera sie brud miedzy paluszkami? bo moejmu robia sie takie wałeczki z meszków, czy ja mam zaniedbane dziecko
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-11, 11:14   #1234
blogerka
Wtajemniczenie

mój młody też juz się smieje
za pierwszym razem tez sie poplakal zaraz po tym tak jakby byl zdziowiony ze cos takiego potrafi

dzisiaj sie smial na głos jak psikalam sobie twarz wodą termalną, a wczoraj tz kluczami mu nad glowa machal to tez zacieszal w nieboglosy

ale najlpsze bylo jak w takim pol snie podczas karmienia ciuchutko smial sie na glos z ze smoczkiem w ustach, az sie przestraszylam, bo nie wiedzialam o co chodzo, swiece mu lekko telefonem w twarz a ten usmiech od ucha do ucha
Stary 2013-04-11, 11:15   #1235
meneq
Zakorzenienie

Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II

Cytat:
Nie wiem, jak Malego na spacer ubrac?
Jest jakies 10st, i mysle tak

Bodziak z dlugim, rajstopki, spodenki dresowe, na gore ocieplana kozuszkiem bluze z kapturem i czapeczka. Nie za zimno? Nie za cieplo?

Spacer wozkowy, na chustowy z mezem pojdziemy

---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ----------

Meneq, kurcze, to nie wiem czemu inaczej sie u Ciebie wyswietla
Moze inna aplikacja, bo iPhone uzywam ??
Wystarczy taki stroj na pewno. Yae przy takiej temperaturze ubieram w kaftanik krotki dlugi i polarkowy kombinezon, ale to chyba 100 jest. Do tego pieluszka flanelowa przykrywam i finito.

Edytowane przez meneq
Czas edycji: 2013-04-11 o 11:19
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-11, 11:16   #1236
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
ja przed chwilą wróciłam z mały bo musielismy po chlebek zapitalac miał body z krótkim+kaftanik+polarowa bluza z kapturkiem, pólspioszki+ dresiki+ skarpetki takie grubsze bo bez bucików i czapeczke bawelnianą, przykryty cienkim kocykiem z mikrofibry- osłonki na wózek niet

mam pytanko- czy waszym bobasom zbiera sie brud miedzy paluszkami? bo moejmu robia sie takie wałeczki z meszków, czy ja mam zaniedbane dziecko
mojemu tak, wczesniej na to jakos uwagi nue zwracalam,a le teraz jestem wyczulona bo ciagle ma raczki w buzi..
podczas kapieli dokladnie mu myje a i w dzien przecieram czasami jak zobacze jakies wieksze paprochy
Stary 2013-04-11, 11:19   #1237
LadyWhisper
Zakorzenienie

Meneq, aaaaa, to pewnie dlatego, bo ja mam tel na androidzie.

Moj tez brudek koszmarny na raczkach

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-04-11, 11:20   #1238
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:

zdolny niesłychanie ciekawe jak on to zrobił

Cytat:

Mojej zbiera się brud tylko za paznokciami
Stary 2013-04-11, 11:20   #1239
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Nancy, tylko tam nie kupuj! to jest Pentelka właśnie, ale ktoś inny sprzedaje i drożej, ciekawa jestem, czy Pentelka w ogóle o tym wie? tu masz jej sklep:

http://allegro.pl/pentelka-chusta-el...148443853.html

Sylwia, tak, to normalne że się zbiera

Dorka też się poryczała gdy pierwszy raz w głos był śmiech
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-11, 11:30   #1240
blogerka
Wtajemniczenie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40253735]Nancy, tylko tam nie kupuj! to jest Pentelka właśnie, ale ktoś inny sprzedaje i drożej, ciekawa jestem, czy Pentelka w ogóle o tym wie? tu masz jej sklep:

http://allegro.pl/pentelka-chusta-el...148443853.html

Sylwia, tak, to normalne że się zbiera

Dorka też się poryczała gdy pierwszy raz w głos był śmiech [/QUOTE]

czyli to jednak normalne
Stary 2013-04-11, 11:37   #1241
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
jaka chusta?bo ja też chcę zakupić, tylko sama nie wiem, czy na początku elastyczną (szajka Ty miałaś taką z Pentelki, zadowolona jesteś?), czy tkaną z Little frog. I tak myślę i myślę i nadal się nie zdecydowałam
a odnośnie allegro to ja Wam dziewczyny zazdroszczę Wy zawsze kupujecie coś fajnego a ja ostatnio znalazłam bujaczka fajnego i laska miała tez ubranka i wzięłam od niej, niby pisała, że stan dobry ibardzo dobry a one raz że śmierdzą stęchlizną to jeszcze są tak strasznie zmechacone, powyciągane i wyblakłe, że wstyd założyć dziecku
Wzielam natibaby, tkana.
Jak nie przypasuje to sprzedam.

Glupia sytuacja z ta babka. Probowalas do niej pisac?

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Nie ma co podziwiać Nawijko, bo co w zasadzie innego miałabym robić jak po prostu starać się normalnie żyć? Jak się coś ma od dłuższego czasu (tak jak moje kłopoty ze zdrowiem) to się to traktuje jako swoją normę (chociaż czasem się włązą trudne emocje, of course)
Poza tym...o Tobie mogłabym to samo powiedzieć - kiedyś wspominałaś, że pokonałaś ciężką chorobę..
Debrah, jest co podziwiac!! Wiem, ze skromna z Ciebie osoba, ale naprawde mozesz byc wzorem dla niejednej kobiety, nie tylko mamy!!

---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ----------

Cytat:

Tak, masz, jak my wszystkie, bo siedzimy na wizazu

A tak powaznie - nie sadze, mojemu miedzy paluchami robia sie kuleczki

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-11, 11:47   #1242
scotasia
Wtajemniczenie

Cytat:

zdolniacha

Cytat:

a zwłaszcza miedzy paluszkami u nóg, takie meszki z ubranka

Jak dobrze, ze piszecie o ubieraniu maluchow w domu. U nas jest ok 22 st i mały ma przewaznie kaftanik+spiochy lub body z kr rekawem+pajacyk. Juz mi sie oberwało i od mamy i od tesciowej, ze za cienko one najchetniej by go chyba w kombinezon wsadziły.
scotasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-11, 11:54   #1243
blogerka
Wtajemniczenie

tesciowe w kwestii przegrzewania .. no comment ..
moja jak przychodzi to bierze go na rece i calego kocykiem opatula a ten pozniej spocony jak szczurek

ja mam w domu ok 20 . 21 stopni. w sypialni niestety nie wiem jak to sie dzieje, ale co bym nie robila to i tak zawsze jest 25 stopni... ;/

moj chodzi w skarpetkach, (czasem mu buciki na nie zakladam, bo fajnie wtedy wyglada , spodnie, body z krotkim rekawem i na to jakas bluzeczka. czyli nie jet za grubo ubrany, ale czzesto sprawdzam czy nie jest wychlodzony ... chyba tak mu pasuje

wczesniej ubieralam go za grubo mimo ze z tsciowej czy mojej mamy sie smialam, ze maja obsesje na punkcie ciepelka
a zwlaszcza w nocy poza tym ze mialam body i spodenki to w puchowym rozku spal, i nad ranem jak szczurek zapocony, caly mokry.. ale on lubil byc tak ciasno zawiniety, raczki schowane i wtedy ladnie spal ...
jak probowalam bez rozka, to raczki mu lataly, uderzal sie nimi i dtrapal i nie mogl zasnac, ale w koncu sie przemoglam i spi juz ladnie pod kolderka, z tym ze ma takiego misia dla dzieci z refulksem ktory trzyma go w jednej pozycji zapobiegajac obroceniu sie na brzuszek (to juz w pozniejszych miesiacach zycia, jak zacznie
Stary 2013-04-11, 12:03   #1244
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Nie było mnie kilka godzin a tu cztery strony do nadrobienia, gaduły! Wybaczcie,ale zrobię to później. Chciałam napisać co u Blanki, bo nie jest dobrze
Najpierw wizyta u pediatry - Mała waży 4700 więc przytyła przez niecałe trzy tygodnie 700g. Wszystkie wymiary powyżej 50centyla, tak powiedziała pielęgniarka. Więc w porządku.
Ale... Niunia ma asymetryczne napięcie mięśniowe Dostałyśmy skierowanie na rehabilitację, ale w tym moim durnym mjieście to dopiero na połowę czerwca wolny termin;(
Potem szczepienie, wzięliśmy 5w1i rota. Rota super, ładnie Mała wszystko łyknęła, 5w1 tylko zakwękała, rozpłakała się przy żółtaczce. Ale szybko się uspokoiła.moja dzielna dziewczynka!
Potem bioderka... i tu koszmar
Pominę już fakt, że ortopeda mega nieprzyjemny! Szarpał dzieckiem przed usg,żeby sprawdzić odczucia ruchowe. Mała tak płakała,że nie mogłam jej uspokoić, gorzej niż na szczepieniu. Ale lekarz mimo wszystko zapewniał,że jąto nie boli. Odniosłam inne wrażenie ;( Łzy mi leciały razem z Nią(( Moje biedactwo;( I okazało się,że mamy średnio-zaawansowaną dysplazję ;( Dostaliśmy skierowanie na aparat, który mamy nosić 23/24 godz przez trzy miesiące;( Kazał się jeszcze skonsultowac z jakimś profesorem z Lublina, ale ten tylko prywatnie przyjmuje. Zobaczymy jeszcze. Spróbuję poradzić się jeszcze innego ortopedy. Ale generalnie się załamałam. Moje biedne tak się nacierpi w tym aparacie;( Wyrzucam sobie,że to moja wina, że przeze mnie...
Przyczyną najprawdopodobniej jest to,że nie ułożyła się do porodu główką do dołu. No i jeszcze podłoże genetyczne. Lekarz mnie bardzo wystraszył,jakimiś wyciągami itp.Jestem przerażona. Nic tak nie boli jak cierpienie dziecka.;(
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-11, 12:03   #1245
scotasia
Wtajemniczenie

oooo zmienili allegro! eh nie lubie takich zmian

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-04-11, 12:07   #1246
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Nie było mnie kilka godzin a tu cztery strony do nadrobienia, gaduły! Wybaczcie,ale zrobię to później. Chciałam napisać co u Blanki, bo nie jest dobrze
Najpierw wizyta u pediatry - Mała waży 4700 więc przytyła przez niecałe trzy tygodnie 700g. Wszystkie wymiary powyżej 50centyla, tak powiedziała pielęgniarka. Więc w porządku.
Ale... Niunia ma asymetryczne napięcie mięśniowe Dostałyśmy skierowanie na rehabilitację, ale w tym moim durnym mjieście to dopiero na połowę czerwca wolny termin;(
Potem szczepienie, wzięliśmy 5w1i rota. Rota super, ładnie Mała wszystko łyknęła, 5w1 tylko zakwękała, rozpłakała się przy żółtaczce. Ale szybko się uspokoiła.moja dzielna dziewczynka!
Pominę już fakt, że ortopeda mega nieprzyjemny! Szarpał dzieckiem przed usg,żeby sprawdzić odczucia ruchowe. Mała tak płakała,że nie mogłam jej uspokoić, gorzej niż na szczepieniu. Ale lekarz mimo wszystko zapewniał,że jąto nie boli. Odniosłam inne wrażenie ;( Łzy mi leciały razem z Nią(( Moje biedactwo;( I okazało się,że mamy średnio-zaawansowaną dysplazję ;( Dostaliśmy skierowanie na aparat, który mamy nosić 23/24 godz przez trzy miesiące;( Kazał się jeszcze skonsultowac z jakimś profesorem z Lublina, ale ten tylko prywatnie przyjmuje. Zobaczymy jeszcze. Spróbuję poradzić się jeszcze innego ortopedy. Ale generalnie się załamałam. Moje biedne tak się nacierpi w tym aparacie;( Wyrzucam sobie,że to moja wina, że przeze mnie...
Przyczyną najprawdopodobniej jest to,że nie ułożyła się do porodu główką do dołu. No i jeszcze podłoże genetyczne. Lekarz mnie bardzo wystraszył,jakimiś wyciągami itp.Jestem przerażona. Nic tak nie boli jak cierpienie dziecka.;(
strasznie mi szkoda Blanki, biedne malenstwo .. ale Ty fewciu nie obwiniaj sie, bo to nic nie da, skup sie na malutkiej, na pewno bedzie dobrze, musi być.
a nie masz mozliwosci pojechac prywatnie do tego profesora, albo moze do jakigos innego lekarza, skoro mowisz ze tamten nie byl zbyt przyjemny?
u nas podczas usg malutki nawet nie zaplakal, a lekarka byla bardzo delikatna i na pewno nim nie szarpala - nie powino raczej byc tak jak napisalas..
Stary 2013-04-11, 12:09   #1247
litllesweetangel
Lurker ;)

Trzymajcie mnie bo . Byla u mnie matka i mowie jej, ze zamowilam sobie chuste do noszenia kluski. Wszystko super ok do momentu gdy powiedzialam : no to bede mogla czesciej do ciebie z nia wpadac jak bede miec chuste a ona co na to? No przestan jak jakas cyganka Nie przesadzaj, wezmiesz nosidelko, w chuscie tylko po domu, glupio bedziesz wygladac itp. Co za ograniczona baba, mi ma byc wstyd chodzic w chuscie a jej nie jest wstyd w wieku 50 lat lazic ze swoim "chlopakiem" za reke?

Do tego zaczela gadac ze w plaszczu jest mi zimniej niz w skorze. Chyba lepiej wiem w czym mi zimniej?!

ps. Czy tylko mnie wkurwia nowy wyglad allegro?

Fewcia to nie jest Twoja wina!! Nawet jesli mala bedzie musiala nosic ten aparat to tylko dla jej dobra, najwazniejsze zeby jej pomoglo i byla zdrowa.

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry

Edytowane przez litllesweetangel
Czas edycji: 2013-04-11 o 12:14
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-11, 12:13   #1248
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Trzymajcie mnie bo . Byla u mnie matka i mowie jej, ze zamowilam sobie chuste do noszenia kluski. Wszystko super ok do momentu gdy powiedzialam : no to bede mogla czesciej do ciebie z nia wpadac jak bede miec chuste a ona co na to? No przestan jak jakas cyganka Nie przesadzaj, wezmiesz nosidelko, w chuscie tylko po domu, glupio bedziesz wygladac itp. Co za ograniczona baba, mi ma byc wstyd chodzic w chuscie a jej nie jest wstyd w wieku 50 lat lazic ze swoim "chlopakiem" za reke?

Do tego zaczela gadac ze w plaszczu jest mi zimniej niz w skorze. Chyba lepiej wiem w czym mi zimniej?!

wiem, ze jestes w☠☠☠☠iona ale tekst z cyganka mnie rozwalil, leze i placze ze smiechu hahahahahhaha
Stary 2013-04-11, 12:16   #1249
meduzza
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez scotasia Pokaż wiadomość

Ja jestem po TŻiŻCz (na UP w LBN), kierunek fajny, ale z pracą, jak po każdym ciężko.. ale nie żałuje wyboru
:
Ja też to studiuję
Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Moje dziecię odkryło rączki i łapie już świadomie

Black ją wychodzę czasami na jeden spacer tak trwa 1\1,5 h albo na 2jeszcze jak mąż z pracy wraca i chce iść.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Cytat:
Lady: no to byś się chyba z domu nie ruszała nigdy na moim midjscu. Toooo dopierooo są spojrzenia: nie dość, że na wózku, nie dość, że z mężem, to jeszcze Z DZIECKIEM W CHUŚCIE!
Matko jedyna - gały z orbit wychodzą
Jak Amelka będzie starsza to będziesz mogła ją wozić na kolanach na spacerach. Robi się tak?
Cytat:
oto mój przedkąpielowy Bartulo- 6,300 zywej wagi
Ale klocuś kochany
Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
MA-SA-KRA z tymi wypadającymi włosami...moje już leżą dosłownie WSZĘDZIE!! Wystarczy że lekko przeciągnę ręką po włosach i pełno włosów w mojej dłoni zostaje ja naprawdę za niedługo będę łysa...

U mnie dokładnie tak samo: włosy w jedzeniu, na Małej, na podłodze
Cytat:

Oj baaardzo... I pod pazurami strasznie.

Z frontu wojny z grypą żołądkową: mi minęło, TŻtowi minęło, teraz teściową złapało.
Kupiłam wczoraj w lumpku piękną sukieniunię, będziemy w łikend sesje Malutkiej robić

Mogłybyście polecić coś do czyszczenia noska (aspirator, nie wodę) bo gruszeczką już szału dostaję, nic nie wyciąga...
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-11, 12:18   #1250
scotasia
Wtajemniczenie

Fewciuco za konował z tego lekarza wszystko bedzie dobrze z Blanką, mysle, ze warto skonsultowac sie z innym lekarzem. I nie obwiniaj siebie!!!!

Meduzza a gdzie studiujesz? W Lbnie?
Ja mam krecika
http://allegro.pl/krecik-aspirator-j...056041135.html
i musze przyznac, ze całkiem dobrze sie sprawuje. Fridą nie dawałam rady odciągnąć glutkow, brakowało mi siły

Edytowane przez scotasia
Czas edycji: 2013-04-11 o 12:22
Stary 2013-04-11, 12:20   #1251
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Wzielam natibaby, tkana.
Jak nie przypasuje to sprzedam.

Glupia sytuacja z ta babka. Probowalas do niej pisac?

Debrah, jest co podziwiac!! Wiem, ze skromna z Ciebie osoba, ale naprawde mozesz byc wzorem dla niejednej kobiety, nie tylko mamy!!

---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ----------

Tak, masz, jak my wszystkie, bo siedzimy na wizazu

A tak powaznie - nie sadze, mojemu miedzy paluchami robia sie kuleczki
pisałam do niej i odpisała, że są zdjęcia i na nich wszystko widać :/
co do chusty to jak się już opatulisz i w ogóle to daj znać, bo jestem ciekawa jak się ją nosi
Cytat:
współczuję Ci Kochana bardzo, Tobie i Balneczce ale ja bym jednak poszła gdzieś prywatnie sprawdzić. I absolutnie zakazuję Ci mówić, że to Twoja wina, bo to nieprawda. Znajdź dobrego zaufanego ortopedę i do niego z Małą idź. Na pewno wszystko będzie dobrze.
Stary 2013-04-11, 12:21   #1252
ewulkaaa
Wtajemniczenie

hej dziewczyny!

ależ z was gaduły! tyyyle nadrabiania! zaraz się za to biorę, tylko wstawię obiad

chciałam się wam pochawlić: Ania przespała caaaałą noc!
zasnęła ok 20, a pierwsza pobudka o 5 35 potem o 7, a potem już po 8 wstałyśmy ależ się wyspałam

a czy wasze dzieciaczki mają już jakiś ustalony rytm dnia czy dalej gra w ciuciubabkę?

idę nadrabiać i będę sie do was odnosić, buziaaaczki!

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-11, 12:23   #1253
Debrah
Zakorzenienie

mojej też tylko za paznokciami.

Pranie dzieckowe zajęło całą suszarkę a jeszcze druga pralka czeka. Bo segregowałam ciuszki i wyprałam serię tych troszkę większych, ale niewiele już zostało tych "dostanych" po dzieciaczkach. Jeszcze trochę i samemu sobie trzeba będzie radzić zupełnie.

W ogóle : wystarcza Wam miejsca dla dzieciów?
Mi w komodzie na razie tak, gorzej w mieszkaniu. Wszędzie coś dzidziowego. W pokoju z aneksem jest huśtawka, mata edukacyjna i wiecznie rozłożona suszarka kipiąca praniem, w sypialni oprócz łożeczka i komody jest jeszcze leżaczek. Oprócz tego walające się drobiazgi, grzechotki np -dziecko opanowało nam dom
Wcześniej mieszkaliśmy na 26 metrach (kamienica 1 piętro), przeprowadziliśmy się jak byłam w ciąży, bo baliśmy się tych schodów z dzieckiem + jeszcze mały metraż.
Teraz mam 40metrów, ale i tak już jest ciasno.
Podziwiam dziewczyny z malutkich kawalerek.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-04-11, 12:23   #1254
mala_19kw
Zakorzenienie

Moje dziecko chyba mnie dzisiaj wykończy jest tak nieznośny że mam ochotę wyjść z domu i już nie wrócić. Na dodatek rodzice zostawili mnie samą w domu z moją chrzesnicą(którą to oni podjęli się opiekować!) pojechali po 8 a wrócili teraz! biegałam jak ta debilka między jednym brojącym a drugim płaczącym. Jeszcze się dzień nie skończył a ja mam go już po dziurki w nosie.

Jestem głodna i wściekła

Fewcia- tylko się nie łam
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-11, 12:24   #1255
meduzza
Zadomowienie

Cytat:
Ściskam Was mocno, będzie dobrze, nie obwiniaj siebie bo w tym wypadku nic nie mogłabyś zmienic...
Cytat:

Ehh.... Z tą chustą to są jaja. Ciekawe co teściowa moja powie. Pewnie coś o kręgosłupie.
Nowe allegro jest do dupy, nie umiem nic znaleźć.
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-11, 12:25   #1256
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
hej dziewczyny!

ależ z was gaduły! tyyyle nadrabiania! zaraz się za to biorę, tylko wstawię obiad

chciałam się wam pochawlić: Ania przespała caaaałą noc!
zasnęła ok 20, a pierwsza pobudka o 5 35 potem o 7, a potem już po 8 wstałyśmy ależ się wyspałam

a czy wasze dzieciaczki mają już jakiś ustalony rytm dnia czy dalej gra w ciuciubabkę?

idę nadrabiać i będę sie do was odnosić, buziaaaczki!
oj to piekna noc pozazdroscic
u nas w dzien bywa roznie z tymi drzemkami
ale w nocy jest juz od dawna staly rytm
19 kapiel i pozniej mlody spi tak do 2.30 badz 3
poznij pobudka kolo 6.30 i niestety wtedy juz jest marudny

niestety mimo ze spi dlugo ja i tak sie nie wyspiam, bo jak o 19 zasypia to zawsze znajdzie sie cos do roboty po calym dniu, plus chwila relaksu i tak ide spac kolo 23 wiec i tak mam pobudki tak co 3 godziny no ale wazne ze ma juz ten swoj staly rytm i jednak ta chwila po 19 dla siebie nie jest najgorsza
Stary 2013-04-11, 12:25   #1257
maluchna30
Zadomowienie

Hej mamusie! Wpadam póki Ola śpi, co się nieczęsto zdarza w środku dnia. Cieszę się, że Wasze dzieciaczki nabierają nowych umiejętności. Ja też z niecierpliwością czekam na pierwszy głośny śmiech Oleńki. Póki co strasznie mnie rozczula jej mina w podkówkę gdy zaczyna płakać. Niestety nadal walczę z kolką, choć zaczynam się oswajać z myślą, że to walka z wiatrakami. Przedwczoraj wzywałam do Oli pogotowie. Płakała 2,5h non stop, ale najgorsze było to, że 2 razy zachłysnęła się śliną i nie mogła złapać oddechu. Horror przeżyłam, nikomu nie życzę. W szpitalu stwierdzili bardzo ostry atak kolki jelitowej. Poza tym chyba mnie dopadł kryzys laktacyjny i byłam zmuszona po butlę sięgnąć. Cycki mam jak flaczki i Ola się ewidentnie nie najada. Mam nadzieję, że pokarm wróci, bo chciałabym jeszcze chociaż z miesiąc ją pokarmić. Jeśli chodzi o wagę to mam jeszcze 8 kg do zrzucenia, ale już wyglądam jak normalny człowiek, a nie jak wielka klucha. Z dobrych wiadomości to Ola waży 3670 g i rośnie, co widać po śpiochach. 27 kwietnia chrzcimy małą i kto wie, może Bozia sprawi, że kolki miną Bardzo za Wami tęsknię, nie jestem w stanie wszystkiego nadrobić i liczę na przebaczenie w związku z tym. Mam nadzieję, że jeszcze będzie mi dane być codziennym uczestnikiem forum. Buziaki kochane
Stary 2013-04-11, 12:27   #1258
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:

Fewcia to nie jest Twoja wina!! Nawet jesli mala bedzie musiala nosic ten aparat to tylko dla jej dobra, najwazniejsze zeby jej pomoglo i byla zdrowa.
tekst o cygance mnie jak byłam mała to mama cyganką straszyła, mówiła, że jak nie zjem wątróbki to będę musiała cygankę w dupę pocałować, do dziś boję się cyganek
Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Ja też to studiuję

Jak Amelka będzie starsza to będziesz mogła ją wozić na kolanach na spacerach. Robi się tak?

Ale klocuś kochany

U mnie dokładnie tak samo: włosy w jedzeniu, na Małej, na podłodze

Oj baaardzo... I pod pazurami strasznie.

Z frontu wojny z grypą żołądkową: mi minęło, TŻtowi minęło, teraz teściową złapało.
Kupiłam wczoraj w lumpku piękną sukieniunię, będziemy w łikend sesje Malutkiej robić

Mogłybyście polecić coś do czyszczenia noska (aspirator, nie wodę) bo gruszeczką już szału dostaję, nic nie wyciąga...
teściową? Bardzo dobrze
polecam Katarka
Stary 2013-04-11, 12:27   #1259
aniolekKB
Zakorzenienie

GG do aniolekKB

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
tesciowe w kwestii przegrzewania .. no comment ..
moja jak przychodzi to bierze go na rece i calego kocykiem opatula a ten pozniej spocony jak szczurek
Skąd ja to znam

Co do ubierania dzieci, to ja najczęściej zakładam małej body z krótkim lub długim rękawem, a na to pajacyk lub śpiochy/półśpiochy

fewcia
, 3maj się dzielnie dla Twojej córeczki i się nie obwiniaj, bo to nie Twoja wina. I na Twoim miejscu skonsultowałabym się z innym ortopedą.

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Ja mam zwykłą fridę i dobrze odciąga
aniolekKB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-11, 12:33   #1260
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
mojej też tylko za paznokciami.

Pranie dzieckowe zajęło całą suszarkę a jeszcze druga pralka czeka. Bo segregowałam ciuszki i wyprałam serię tych troszkę większych, ale niewiele już zostało tych "dostanych" po dzieciaczkach. Jeszcze trochę i samemu sobie trzeba będzie radzić zupełnie.

W ogóle : wystarcza Wam miejsca dla dzieciów?
Mi w komodzie na razie tak, gorzej w mieszkaniu. Wszędzie coś dzidziowego. W pokoju z aneksem jest huśtawka, mata edukacyjna i wiecznie rozłożona suszarka kipiąca praniem, w sypialni oprócz łożeczka i komody jest jeszcze leżaczek. Oprócz tego walające się drobiazgi, grzechotki np -dziecko opanowało nam dom
Wcześniej mieszkaliśmy na 26 metrach (kamienica 1 piętro), przeprowadziliśmy się jak byłam w ciąży, bo baliśmy się tych schodów z dzieckiem + jeszcze mały metraż.
Teraz mam 40metrów, ale i tak już jest ciasno.
Podziwiam dziewczyny z malutkich kawalerek.
u mnie wszędzie są rzeczy Kubusiowe, suszarka wiecznie zawalona pileuchami, ubrankami, w pokoju nosidło, bujaczek, wózek, sypialnia to już w ogóle istny szał, ja mam wrażenie, że im mam więcej miejsca tym się go robi mniej
Cytat:
Napisane przez maluchna30 Pokaż wiadomość
Hej mamusie! Wpadam póki Ola śpi, co się nieczęsto zdarza w środku dnia. Cieszę się, że Wasze dzieciaczki nabierają nowych umiejętności. Ja też z niecierpliwością czekam na pierwszy głośny śmiech Oleńki. Póki co strasznie mnie rozczula jej mina w podkówkę gdy zaczyna płakać. Niestety nadal walczę z kolką, choć zaczynam się oswajać z myślą, że to walka z wiatrakami. Przedwczoraj wzywałam do Oli pogotowie. Płakała 2,5h non stop, ale najgorsze było to, że 2 razy zachłysnęła się śliną i nie mogła złapać oddechu. Horror przeżyłam, nikomu nie życzę. W szpitalu stwierdzili bardzo ostry atak kolki jelitowej. Poza tym chyba mnie dopadł kryzys laktacyjny i byłam zmuszona po butlę sięgnąć. Cycki mam jak flaczki i Ola się ewidentnie nie najada. Mam nadzieję, że pokarm wróci, bo chciałabym jeszcze chociaż z miesiąc ją pokarmić. Jeśli chodzi o wagę to mam jeszcze 8 kg do zrzucenia, ale już wyglądam jak normalny człowiek, a nie jak wielka klucha. Z dobrych wiadomości to Ola waży 3670 g i rośnie, co widać po śpiochach. 27 kwietnia chrzcimy małą i kto wie, może Bozia sprawi, że kolki miną Bardzo za Wami tęsknię, nie jestem w stanie wszystkiego nadrobić i liczę na przebaczenie w związku z tym. Mam nadzieję, że jeszcze będzie mi dane być codziennym uczestnikiem forum. Buziaki kochane
współczuje kolki, bardzo też przeżyłam ostatnio kryzys laktacyjny więc wiem, że jest ciężko a Ty dodatkowo jeszcze z kolkami walczysz. Bidulko , myślę, że niedługo się ułoży wszystko

aaa i szaja dzięki za linka patrz jakie oszusty w tym allegro siedzą

Edytowane przez nancykenator
Czas edycji: 2013-04-11 o 12:34
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości