![]() |
#1231 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40252449]Nancy, spokojnie pentelka na początek może być, ale nie na stałe wg mnie. Dorka waży 6,3 kg i już staranniej muszę dociągać, bo czuję wage. Ale to chyba cecha elastyków ogólnie.[/QUOTE]
wiesz ja myślałam, żeby kupić to tak na początek żeby w ogóle zobaczyć czy Małemu będzie się podobać, żeby nie. Poza tym mój póki co 4 z kawalkiem to jakiś czas mogłabym go w niej ponosić ![]() http://allegro.pl/chusta-elastyczna-...139459942.html wiesz, dołączyła zdjęcia, jak je jeszcze potem raz oglądałam, to tego nie widać, bo np zmechacenie jest z tyłu a zdjęcie jest robione z przodu. Poza tym ciemniejsze światło i naprawdę nic po tych zdjęciach nie widać ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1232 |
Zakorzenienie
|
Maly ma nowe umiejetnosci
![]() Zasmial sie na glos pare razy ![]() ![]() W nocy sciagnal sobie pieluche ![]()
#1233 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() mam pytanko- czy waszym bobasom zbiera sie brud miedzy paluszkami? bo moejmu robia sie takie wałeczki z meszków, czy ja mam zaniedbane dziecko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1234 |
Wtajemniczenie
|
mój młody też juz się smieje
![]() za pierwszym razem tez sie poplakal zaraz po tym ![]() ![]() dzisiaj sie smial na głos jak psikalam sobie twarz wodą termalną, a wczoraj tz kluczami mu nad glowa machal to tez zacieszal w nieboglosy ale najlpsze bylo jak w takim pol snie podczas karmienia ciuchutko smial sie na glos z ze smoczkiem w ustach, az sie przestraszylam, bo nie wiedzialam o co chodzo, swiece mu lekko telefonem w twarz a ten usmiech od ucha do ucha ![]()
#1235 | |
Zakorzenienie
|
Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
Cytat:
Wystarczy taki stroj na pewno. Yae przy takiej temperaturze ubieram w kaftanik krotki dlugi i polarkowy kombinezon, ale to chyba 100 jest. Do tego pieluszka flanelowa przykrywam i finito. Edytowane przez meneq Czas edycji: 2013-04-11 o 11:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1236 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
podczas kapieli dokladnie mu myje a i w dzien przecieram czasami jak zobacze jakies wieksze paprochy
![]() |
#1237 |
Zakorzenienie
|
Meneq, aaaaa, to pewnie dlatego, bo ja mam tel na androidzie.
Moj tez brudek koszmarny na raczkach ![]()
#1238 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
#1239 |
Konto usunięte
|
Nancy, tylko tam nie kupuj! to jest Pentelka właśnie, ale ktoś inny sprzedaje i drożej, ciekawa jestem, czy Pentelka w ogóle o tym wie? tu masz jej sklep:
http://allegro.pl/pentelka-chusta-el...148443853.html Sylwia, tak, to normalne że się zbiera ![]() Dorka też się poryczała gdy pierwszy raz w głos był śmiech ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1240 |
Wtajemniczenie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40253735]Nancy, tylko tam nie kupuj! to jest Pentelka właśnie, ale ktoś inny sprzedaje i drożej, ciekawa jestem, czy Pentelka w ogóle o tym wie? tu masz jej sklep:
http://allegro.pl/pentelka-chusta-el...148443853.html Sylwia, tak, to normalne że się zbiera ![]() Dorka też się poryczała gdy pierwszy raz w głos był śmiech ![]() czyli to jednak normalne ![]()
#1241 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak nie przypasuje to sprzedam. Glupia sytuacja z ta babka. Probowalas do niej pisac? Cytat:
---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- Cytat:
![]() A tak powaznie - nie sadze, mojemu miedzy paluchami robia sie kuleczki ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1242 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Jak dobrze, ze piszecie o ubieraniu maluchow w domu. U nas jest ok 22 st i mały ma przewaznie kaftanik+spiochy lub body z kr rekawem+pajacyk. Juz mi sie oberwało i od mamy i od tesciowej, ze za cienko ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1243 |
Wtajemniczenie
|
tesciowe w kwestii przegrzewania .. no comment ..
moja jak przychodzi to bierze go na rece i calego kocykiem opatula a ten pozniej spocony jak szczurek ![]() ja mam w domu ok 20 . 21 stopni. w sypialni niestety nie wiem jak to sie dzieje, ale co bym nie robila to i tak zawsze jest 25 stopni... ;/ moj chodzi w skarpetkach, (czasem mu buciki na nie zakladam, bo fajnie wtedy wyglada ![]() wczesniej ubieralam go za grubo ![]() a zwlaszcza w nocy poza tym ze mialam body i spodenki to w puchowym rozku spal, i nad ranem jak szczurek zapocony, caly mokry.. ale on lubil byc tak ciasno zawiniety, raczki schowane i wtedy ladnie spal ... jak probowalam bez rozka, to raczki mu lataly, uderzal sie nimi i dtrapal i nie mogl zasnac, ale w koncu sie przemoglam i spi juz ladnie pod kolderka, z tym ze ma takiego misia dla dzieci z refulksem ktory trzyma go w jednej pozycji zapobiegajac obroceniu sie na brzuszek (to juz w pozniejszych miesiacach zycia, jak zacznie ![]()
#1244 |
Zakorzenienie
|
Nie było mnie kilka godzin a tu cztery strony do nadrobienia, gaduły! Wybaczcie,ale zrobię to później. Chciałam napisać co u Blanki, bo nie jest dobrze
![]() Najpierw wizyta u pediatry - Mała waży 4700 więc przytyła przez niecałe trzy tygodnie 700g. Wszystkie wymiary powyżej 50centyla, tak powiedziała pielęgniarka. Więc w porządku. Ale... Niunia ma asymetryczne napięcie mięśniowe ![]() Potem szczepienie, wzięliśmy 5w1i rota. Rota super, ładnie Mała wszystko łyknęła, 5w1 tylko zakwękała, rozpłakała się przy żółtaczce. Ale szybko się uspokoiła.moja dzielna dziewczynka! ![]() Potem bioderka... i tu koszmar ![]() Pominę już fakt, że ortopeda mega nieprzyjemny! Szarpał dzieckiem przed usg,żeby sprawdzić odczucia ruchowe. Mała tak płakała,że nie mogłam jej uspokoić, gorzej niż na szczepieniu. Ale lekarz mimo wszystko zapewniał,że jąto nie boli. Odniosłam inne wrażenie ;( Łzy mi leciały razem z Nią ![]() Przyczyną najprawdopodobniej jest to,że nie ułożyła się do porodu główką do dołu. No i jeszcze podłoże genetyczne. Lekarz mnie bardzo wystraszył,jakimiś wyciągami itp. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1245 |
Wtajemniczenie
|
oooo zmienili allegro! eh nie lubie takich zmian
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1246 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a nie masz mozliwosci pojechac prywatnie do tego profesora, albo moze do jakigos innego lekarza, skoro mowisz ze tamten nie byl zbyt przyjemny? u nas podczas usg malutki nawet nie zaplakal, a lekarka byla bardzo delikatna i na pewno nim nie szarpala - nie powino raczej byc tak jak napisalas..
![]() |
#1247 |
Lurker ;)
|
Trzymajcie mnie bo
![]() ![]() ![]() ![]() Do tego zaczela gadac ze w plaszczu jest mi zimniej niz w skorze. Chyba lepiej wiem w czym mi zimniej?! ps. Czy tylko mnie wkur ![]() Fewcia to nie jest Twoja wina!! Nawet jesli mala bedzie musiala nosic ten aparat to tylko dla jej dobra, najwazniejsze zeby jej pomoglo i byla zdrowa.
It's okay I got lost on the way But I'm a supergirl And supergirls don't cry Edytowane przez litllesweetangel Czas edycji: 2013-04-11 o 12:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#1248 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#1249 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale klocuś kochany ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Z frontu wojny z grypą żołądkową: mi minęło, TŻtowi minęło, teraz teściową złapało. Kupiłam wczoraj w lumpku piękną sukieniunię, będziemy w łikend sesje Malutkiej robić ![]() Mogłybyście polecić coś do czyszczenia noska (aspirator, nie wodę) bo gruszeczką już szału dostaję, nic nie wyciąga... |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1250 |
Wtajemniczenie
|
Fewciu
![]() ![]() Meduzza a gdzie studiujesz? W Lbnie? Ja mam krecika http://allegro.pl/krecik-aspirator-j...056041135.html i musze przyznac, ze całkiem dobrze sie sprawuje. Fridą nie dawałam rady odciągnąć glutkow, brakowało mi siły ![]() Edytowane przez scotasia Czas edycji: 2013-04-11 o 12:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#1251 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do chusty to jak się już opatulisz i w ogóle to daj znać, bo jestem ciekawa jak się ją nosi ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1252 |
Wtajemniczenie
|
hej dziewczyny!
ależ z was gaduły! tyyyle nadrabiania! ![]() ![]() chciałam się wam pochawlić: Ania przespała caaaałą noc! ![]() ![]() ![]() zasnęła ok 20, a pierwsza pobudka o 5 35 ![]() ![]() ![]() ![]() a czy wasze dzieciaczki mają już jakiś ustalony rytm dnia czy dalej gra w ciuciubabkę? ![]() idę nadrabiać i będę sie do was odnosić, buziaaaczki! ![]()
![]() |
#1253 |
Zakorzenienie
|
mojej też tylko za paznokciami.
Pranie dzieckowe zajęło całą suszarkę a jeszcze druga pralka czeka. Bo segregowałam ciuszki i wyprałam serię tych troszkę większych, ale niewiele już zostało tych "dostanych" po dzieciaczkach. Jeszcze trochę i samemu sobie trzeba będzie radzić zupełnie. W ogóle : wystarcza Wam miejsca dla dzieciów? Mi w komodzie na razie tak, gorzej w mieszkaniu. Wszędzie coś dzidziowego. W pokoju z aneksem jest huśtawka, mata edukacyjna i wiecznie rozłożona suszarka kipiąca praniem ![]() ![]() Wcześniej mieszkaliśmy na 26 metrach (kamienica 1 piętro), przeprowadziliśmy się jak byłam w ciąży, bo baliśmy się tych schodów z dzieckiem + jeszcze mały metraż. Teraz mam 40metrów, ale i tak już jest ciasno. Podziwiam dziewczyny z malutkich kawalerek. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1254 |
Zakorzenienie
|
Moje dziecko chyba mnie dzisiaj wykończy
![]() ![]() Jestem głodna i wściekła ![]() Fewcia- ![]() ![]()
#1255 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nowe allegro jest do dupy, nie umiem nic znaleźć. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1256 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() u nas w dzien bywa roznie z tymi drzemkami ale w nocy jest juz od dawna staly rytm 19 kapiel i pozniej mlody spi tak do 2.30 badz 3 poznij pobudka kolo 6.30 i niestety wtedy juz jest marudny niestety mimo ze spi dlugo ja i tak sie nie wyspiam, bo jak o 19 zasypia to zawsze znajdzie sie cos do roboty po calym dniu, plus chwila relaksu i tak ide spac kolo 23 wiec i tak mam pobudki tak co 3 godziny ![]()
![]() |
#1257 |
Zadomowienie
|
Hej mamusie! Wpadam póki Ola śpi, co się nieczęsto zdarza w środku dnia. Cieszę się, że Wasze dzieciaczki nabierają nowych umiejętności. Ja też z niecierpliwością czekam na pierwszy głośny śmiech Oleńki. Póki co strasznie mnie rozczula jej mina w podkówkę gdy zaczyna płakać. Niestety nadal walczę z kolką, choć zaczynam się oswajać z myślą, że to walka z wiatrakami. Przedwczoraj wzywałam do Oli pogotowie. Płakała 2,5h non stop, ale najgorsze było to, że 2 razy zachłysnęła się śliną i nie mogła złapać oddechu. Horror przeżyłam, nikomu nie życzę. W szpitalu stwierdzili bardzo ostry atak kolki jelitowej. Poza tym chyba mnie dopadł kryzys laktacyjny i byłam zmuszona po butlę sięgnąć. Cycki mam jak flaczki i Ola się ewidentnie nie najada. Mam nadzieję, że pokarm wróci, bo chciałabym jeszcze chociaż z miesiąc ją pokarmić. Jeśli chodzi o wagę to mam jeszcze 8 kg do zrzucenia, ale już wyglądam jak normalny człowiek, a nie jak wielka klucha. Z dobrych wiadomości to Ola waży 3670 g i rośnie, co widać po śpiochach. 27 kwietnia chrzcimy małą i kto wie, może Bozia sprawi, że kolki miną
![]() ![]()
#1258 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() polecam Katarka ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1259 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do ubierania dzieci, to ja najczęściej zakładam małej body z krótkim lub długim rękawem, a na to pajacyk lub śpiochy/półśpiochy ![]() fewcia, 3maj się dzielnie dla Twojej córeczki i się nie obwiniaj, bo to nie Twoja wina. I na Twoim miejscu skonsultowałabym się z innym ortopedą. Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1260 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() aaa i szaja dzięki za linka ![]() ![]() Edytowane przez nancykenator Czas edycji: 2013-04-11 o 12:34 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:42.