Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.5 - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Praca i biznes

Notka

Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-04-11, 13:56   #1411
201607111632
Konto usunięte

Dot.: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.5

Żadnych ogloszeń u mnie nie ma, nawet na sezon
201607111632 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-11, 14:17   #1412
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez An Ka Pokaż wiadomość
Jestem po telefonie, jutro ide na rozmowę do ksiegarni (składałam tam jakies 3 m-ce temu)

oo proszę 3 miesiące, nieźle powodzenia
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-11, 14:17   #1413
Melissa86
Zakorzenienie

Ja właśnie dostałam telefon z zaproszeniem na rozmowę na jutro. Nie w zawodzie, ale do ekskluzywnego butiku odzieżowego w centrum handlowym. Nie mam w tym doświadczenia, więc w sumie jestem mile zaskoczona, że dostałam zaproszenie na rozmowę. Nie jest to szczyt moich marzeń, ale ja już chcę pracować, a ofert pracy branżowych to 2 na tydzień. ;/ Muszę pomyśleć jak tu się ubrać i poczytać o tej marce, bo nie mam od nich ani jednego ciuchu, nigdy do nich nie zachodzę na zakupy. ;P hehehe
Melissa86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-11, 14:46   #1414
mikados
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez An Ka Pokaż wiadomość
Myslicie, ze beda sie pytac jaka ksiązke ost. przeczytałam?
Prawdopodobnie zapytają bo to przecież księgarnia więc się ładnie przygotuj
mikados jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-11, 14:47   #1415
liittleedeviil
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Melissa86 Pokaż wiadomość
Ja właśnie dostałam telefon z zaproszeniem na rozmowę na jutro. Nie w zawodzie, ale do ekskluzywnego butiku odzieżowego w centrum handlowym. Nie mam w tym doświadczenia, więc w sumie jestem mile zaskoczona, że dostałam zaproszenie na rozmowę. Nie jest to szczyt moich marzeń, ale ja już chcę pracować, a ofert pracy branżowych to 2 na tydzień. ;/ Muszę pomyśleć jak tu się ubrać i poczytać o tej marce, bo nie mam od nich ani jednego ciuchu, nigdy do nich nie zachodzę na zakupy. ;P hehehe
powodzenia
jak do ekskluzywnego butiku to poczytaj sobie o standardach obsługi klienta, aktywnej sprzedaży, sprzedaży komplementarnej i koniecznie trendy modowe wiosna/lato 2013. Jak padnie pytanie o postrzeganie aktywnej obsługi klienta to nie krytykuj, nie mów, że nie lubisz, nawet jeżeli tak jest w rzeczywistości.
Będę trzymała kciuki, opisz jutro jak wyglądała rozmowa, jakie padły pytania, tak z ciekawości

Edytowane przez liittleedeviil
Czas edycji: 2013-04-11 o 14:49
liittleedeviil jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-11, 14:52   #1416
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592
Konto usunięte

Cytat:
No ja znam tę markę. To już wyższa półka, więc rekrutacja może być ciut bardziej profesjonalna. Uśmiech, pewność siebie i do przodu. Jak Ci będę kazali kogoś obsłużyć to idź i się nie stresuj i nie zaczynaj od "w czym pani pomóc" a o marce poczytaj, bo w takim sklepie trzeba już wiedzieć co się sprzedaje i co jest w składzie jakiego ciucha
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-11, 14:54   #1417
Melissa86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez liittleedeviil Pokaż wiadomość
powodzenia
jak do ekskluzywnego butiku to poczytaj sobie o standardach obsługi klienta, aktywnej sprzedaży, sprzedaży komplementarnej i koniecznie trendy modowe wiosna/lato 2013. Jak padnie pytanie o postrzeganie aktywnej obsługi klienta to nie krytykuj, nie mów, że nie lubisz, nawet jeżeli tak jest w rzeczywistości.
Będę trzymała kciuki, opisz jutro jak wyglądała rozmowa, jakie padły pytania, tak z ciekawości
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;40256490]No ja znam tę markę. To już wyższa półka, więc rekrutacja może być ciut bardziej profesjonalna. Uśmiech, pewność siebie i do przodu. Jak Ci będę kazali kogoś obsłużyć to idź i się nie stresuj i nie zaczynaj od "w czym pani pomóc" a o marce poczytaj, bo w takim sklepie trzeba już wiedzieć co się sprzedaje i co jest w składzie jakiego ciucha [/QUOTE]

Muszę sporo poczytać, bo nic nie wiem o tym sklepie.
littledevil - a Ciebie chyba zaatakuję na privie, bo widzę, że masz spore doświadczenie w pracy w sklepach odzieżowych.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-04-11, 14:57   #1418
tajkuna
BAN stały

Wygrałam perfum na fb dziś. Może ja powinnam w totka zacząć grać, może mi jest pisane szczęście w grach i za rogiem czeka na mnie 13 milionów. Jak ktoś nie ma szczęścia w miłości, w pracy to czasami ma szczęście w grach. Zaraz muszę sprawdzić jakie jutro konkursy mają wyniki.
tajkuna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-11, 15:00   #1419
An Ka
Zadomowienie

[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;40255273]mogą pytać[/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość
oo proszę 3 miesiące, nieźle powodzenia
Trzeba było moja mię zobaczyć

mikados tez mis się tak zdaję

Melissa86 daj koniecznie znać jak po rozmowie
An Ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-11, 15:03   #1420
tajkuna
BAN stały

Byłam na konkursie w ZUS dzisiaj. Na konkurs przyszli pracownicy ZUS. Trzy dziewczyny i chłopak. Trzy wolne miejsce były. Pewnie staże albo umowy im się kończyły i musieli dla picu konkurs zorganizować. Po skończonym konkursie dziewczyny i chłopak poszli pracować do swoich pokoi. W konkursie wymagano znajomości ustawy o komornikach sądowych pytania były takie, że nawet w tej ustawie by nie znalazł odp na nie. Ustawę dwa razy przeczytałam wczoraj. Oczywiście test najlepiej napisali pracownicy. Choć i pracownicy ZUS słabo konkurs napisali mieli 10 pkt na 20. Pozostali uczestnicy ( wszystkich na konkursie było 40 osób ) napisali gorzej. Nie podali ile kto miał punktów , podali tylko , że te kilka osób/pracownicy mieli 10 pkt i są na rozmowę zapraszani.
Stary 2013-04-11, 15:05   #1421
liittleedeviil
Raczkowanie

Cytat:
Muszę sporo poczytać, bo nic nie wiem o tym sklepie.
littledevil - a Ciebie chyba zaatakuję na privie, bo widzę, że masz spore doświadczenie w pracy w sklepach odzieżowych.
śmiało

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-11, 15:42   #1422
Melissa86
Zakorzenienie

Cytat:
śmiało
Poszło.

---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ----------

Chyba wszystkie poszły robić obiady, bo nikt nic nie pisze. ;P
Stary 2013-04-11, 15:51   #1423
Konto usunięte

Cytat:

---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ----------

Chyba wszystkie poszły robić obiady, bo nikt nic nie pisze. ;P
żebyś wiedziała, starczę przy garach

---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ----------

Cytat:
Napisane przez tajkuna Pokaż wiadomość
Wygrałam perfum na fb dziś. Może ja powinnam w totka zacząć grać, może mi jest pisane szczęście w grach i za rogiem czeka na mnie 13 milionów. Jak ktoś nie ma szczęścia w miłości, w pracy to czasami ma szczęście w grach. Zaraz muszę sprawdzić jakie jutro konkursy mają wyniki.
o, jakie perfumy? kurde, ty to ciągle coś wygrywasz
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-11, 16:08   #1424
tajkuna
BAN stały

[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;40257543]żebyś wiedziała, starczę przy garach

---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ----------

o, jakie perfumy? kurde, ty to ciągle coś wygrywasz [/QUOTE]
Jfenziperfume czy jakoś tak. Nie znam tych perfum. Ale poprawiły mi humor po dzisiejszym konkursie w ZUS. Żeby coś wygrać, trzeba grac codziennie. Ja opanowałam ogrom konkursów na fb, za 70 razem udaje się wygrać.Tak statystycznie po kilka dziennie konkursów opanowuję. Dziś tylko nie grałam, bo byłam w ZUS.
Stary 2013-04-11, 16:14   #1425
myboyismine
Zakorzenienie

Melissa powodzenia
Tajkuna, faktycznie graj w totka:d
Stary 2013-04-11, 16:21   #1426
IvonaMM
Raczkowanie

Hej
Kolejny tydzień mija, a ja dalej w czarnej ... bez pracy i kasy
Pisałam Wam, że w zeszłym tygodniu byłam na rozmowie w firmie (i odpadł mi obcas w bucie) i mieli się odezwać, tzn. kadrowa tak mówiła, że da znać. Niestety ZERO odzewu Dziś na stronie tej firmy pojawiło się ogłoszenie, że znów szukają studentów na płatne praktyki - jak ja mam załatwić sobie status studenta
Myślicie, że mogę ich pomolestować, tzn. zadzwonić jutro i spytać, jak wygląda sprawa ze mną? Nawet nie wiem, jak nazywa się ta babko, co ze mną rozmawiała, bo się nie przedstawiła, a recepcjonistka powiedziała, że kadrowa.
Tak sobie myślę, że skoro nic się nie odezwali, to nawet nici ze stażu u nich finansowanego z PUP. Opcja desperacka, jest taka, że jak jutro będę dzwonić, to bym zapytała, czy by nie chcieli mnie na wolontariat? Np. po m-cu, jakbym się sprawdziła, to by mnie zatrudnili chociaż na zlecenie, a jak nie, to bym sobie w CV mogła coś wpisać. Ale... nie stać mnie na darmową pracę, bo za coś trzeba dojechać do tej firmy, ubrać się...
Co myślicie? Dzwonić i pytać, a przy okazji poruszyć sprawę tego wolontariatu w razie W?

W tym tygodniu na portalu widziałam kilka ogłoszeń, że firmy poszukują stażystów na staż z PUP, ale były to fryzjer, kosmetyczka, logistyk ze znajomością języków obcych, staż w biurze z biegłym niemieckim. Jedno ogłoszenie znalazłam o staż w dziale jakości (branża automotive i pod moje wykształcenie), ale wykształcenie MAX. średnie Kurka, no szkoda, że nie podstawowe...

Edytowane przez IvonaMM
Czas edycji: 2013-04-11 o 16:23
IvonaMM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-11, 16:24   #1427
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez IvonaMM Pokaż wiadomość
Hej
Pisałam Wam, że w zeszłym tygodniu byłam na rozmowie w firmie (i odpadł mi obcas w bucie) i mieli się odezwać, tzn. kadrowa tak mówiła, że da znać. Niestety ZERO odzewu Dziś na stronie tej firmy pojawiło się ogłoszenie, że znów szukają studentów na płatne praktyki - jak ja mam załatwić sobie status studenta
Myślicie, że mogę ich pomolestować, tzn. zadzwonić jutro i spytać, jak wygląda sprawa ze mną? Nawet nie wiem, jak nazywa się ta babko, co ze mną rozmawiała, bo się nie przedstawiła, a recepcjonistka powiedziała, że kadrowa.
Tak sobie myślę, że skoro nic się nie odezwali, to nawet nici ze stażu u nich finansowanego z PUP. Opcja desperacka, jest taka, że jak jutro będę dzwonić, to bym zapytała, czy by nie chcieli mnie na wolontariat? Np. po m-cu, jakbym się sprawdziła, to by mnie zatrudnili chociaż na zlecenie, a jak nie, to bym sobie w CV mogła coś wpisać. Ale... nie stać mnie na darmową pracę, bo za coś trzeba dojechać do tej firmy, ubrać się...
Co myślicie? Dzwonić i pytać, a przy okazji poruszyć sprawę tego wolontariatu w razie W?

W tym tygodniu na portalu widziałam kilka ogłoszeń, że firmy poszukują stażystów na staż z PUP, ale były to fryzjer, kosmetyczka, logistyk ze znajomością języków obcych, staż w biurze z biegłym niemieckim. Jedno ogłoszenie znalazłam o staż w dziale jakości (branża automotive i pod moje wykształcenie), ale wykształcenie MAX. średnie Kurka, no szkoda, że nie podstawowe...

a co to za firma ze az tak bardzo ccesz byc u nich??
Stary 2013-04-11, 16:25   #1428
liittleedeviil
Raczkowanie

Cytat:
Poszło.
Stary 2013-04-11, 16:32   #1429
IvonaMM
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość
a co to za firma ze az tak bardzo ccesz byc u nich??
Nazwy nie chcę podawać, ale woj. zach-pom i firma idealnie zajmuje się (zgodnie z moim wykształceniem) szeroko rozumianą ochroną środowiska, przetwórstwem odpadów, odzyskiem surowców, skupem odpadów, handlem surowcami i ma wdrożone ISO 14000
IvonaMM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-11, 16:35   #1430
Wicked_Girl
Zadomowienie

Cytat:
Byłam na konkursie w ZUS dzisiaj. Na konkurs przyszli pracownicy ZUS. Trzy dziewczyny i chłopak. Trzy wolne miejsce były. Pewnie staże albo umowy im się kończyły i musieli dla picu konkurs zorganizować. Po skończonym konkursie dziewczyny i chłopak poszli pracować do swoich pokoi. W konkursie wymagano znajomości ustawy o komornikach sądowych pytania były takie, że nawet w tej ustawie by nie znalazł odp na nie. Ustawę dwa razy przeczytałam wczoraj. Oczywiście test najlepiej napisali pracownicy. Choć i pracownicy ZUS słabo konkurs napisali mieli 10 pkt na 20. Pozostali uczestnicy ( wszystkich na konkursie było 40 osób ) napisali gorzej. Nie podali ile kto miał punktów , podali tylko , że te kilka osób/pracownicy mieli 10 pkt i są na rozmowę zapraszani.
A jakie stanowisko? Pewnie, że pracownikom łatwiej zdać taki test, ale jedną ustawę opanować to wydaje się do przejścia nawet dla osób, które tam nie pracują. Ja się też dostałam do konkursu i mam nadzieję, że przejdę taki test (ale nie ZUS)
Wicked_Girl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-11, 16:51   #1431
Konto usunięte

Cytat:
Nazwy nie chcę podawać, ale woj. zach-pom i firma idealnie zajmuje się (zgodnie z moim wykształceniem) szeroko rozumianą ochroną środowiska, przetwórstwem odpadów, odzyskiem surowców, skupem odpadów, handlem surowcami i ma wdrożone ISO 14000
poważne tematy

---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ----------

Cytat:
Hej
taaaaa, mi też tak mówili w pon i oczywiście cisza...
Stary 2013-04-11, 16:53   #1432
pomidorrr
Raczkowanie

Do jutra mieli odezwać się z Rossmanna, jeżeli będą chcieli mnie zatrudnić, na razie cisza chociaż coś by było na początek, potem można szukać w zawodzie. Może jutro zadzwonią? eh
pomidorrr jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-11, 17:14   #1433
tajkuna
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Wicked_Girl Pokaż wiadomość
A jakie stanowisko? Pewnie, że pracownikom łatwiej zdać taki test, ale jedną ustawę opanować to wydaje się do przejścia nawet dla osób, które tam nie pracują. Ja się też dostałam do konkursu i mam nadzieję, że przejdę taki test (ale nie ZUS)
Obsługa wniosków komorników. Były pytania np ile np płaci komornik ZUS za udostępnienie danych. Tego w ustawie nie było. Pisaliśmy na trzy tury. W drugiej turze był pan pracujący w zus i biorący udział w konkursie. Ja byłam w trzecie turze, w której była jakaś znajoma tego Pana. Ten Pan na korytarzu do tej znajomej mówi, że było pytanie ile płaci komorniki zus za udostępnienie danych, Ta znajoma się go pyta, a gdzie można znaleźć odp na to pytanie, a on do niej , że nigdzie tego nie znajdziesz, bo w ustawie tego nie ma , tylko w jakiś rozporządzeniu i że ostatnio ta kwota uległa zmianie. Było pytanie na jakim programie do obsługi komorników pracuje ZUS. W ustawie tego też nie ma.Później było pytanie o jakiś inni program ZUS, do czego służy w ZUS ten program. A jak nie pracowałam w ZUS to nie wiem na jakich programach pracują( nie chodzi o office, tylko wewnętrzne programy ).
Nie przyszło mi wogóle na myśl, żeby szukać przed konkursem na jakich programach ZUS robi

Edytowane przez tajkuna
Czas edycji: 2013-04-11 o 17:15

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-04-11, 17:16   #1434
Konto usunięte

pomidorr daj im czas, może się pozytywnie zdziwisz...
Stary 2013-04-11, 17:23   #1435
pomidorrr
Raczkowanie

2 tygodnie czekam na ten tel., cała rekrutacja trwa już miesiąc, i to na stanowisko kasjer-sprzedawca..
Stary 2013-04-11, 17:30   #1436
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pomidorrr Pokaż wiadomość
Do jutra mieli odezwać się z Rossmanna, jeżeli będą chcieli mnie zatrudnić, na razie cisza chociaż coś by było na początek, potem można szukać w zawodzie. Może jutro zadzwonią? eh

daj im jeszcze chwilkę
Stary 2013-04-11, 17:34   #1437
liittleedeviil
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pomidorrr Pokaż wiadomość
2 tygodnie czekam na ten tel., cała rekrutacja trwa już miesiąc, i to na stanowisko kasjer-sprzedawca..
Miałaś pytanie o to, jak byś zareagowała gdybyś koleżanka z pracy wzięła sklepowego batonika i go zjadła mówiąc, że zapłaci za niego jutro i/lub co zrobisz gdy przyjdzie do Ciebie klientka z pretensjami, że kupiła polecaną przez Ciebie farbę do włosów i jest niezadowolona z efektu? Jakiej odpowiedzi udzieliłaś?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-04-11, 17:38   #1438
pomidorrr
Raczkowanie

Cytat:
Miałaś pytanie o to, jak byś zareagowała gdybyś koleżanka z pracy wzięła sklepowego batonika i go zjadła mówiąc, że zapłaci za niego jutro i/lub co zrobisz gdy przyjdzie do Ciebie klientka z pretensjami, że kupiła polecaną przez Ciebie farbę do włosów i jest niezadowolona z efektu? Jakiej odpowiedzi udzieliłaś?
Nie, takich pytań nie miałam. Miałam zachęcić łysego pana do zakupu szamponu do włosów
Stary 2013-04-11, 17:45   #1439
Melissa86
Zakorzenienie

Cytat:
Obsługa wniosków komorników. Były pytania np ile np płaci komornik ZUS za udostępnienie danych. Tego w ustawie nie było. Pisaliśmy na trzy tury. W drugiej turze był pan pracujący w zus i biorący udział w konkursie. Ja byłam w trzecie turze, w której była jakaś znajoma tego Pana. Ten Pan na korytarzu do tej znajomej mówi, że było pytanie ile płaci komorniki zus za udostępnienie danych, Ta znajoma się go pyta, a gdzie można znaleźć odp na to pytanie, a on do niej , że nigdzie tego nie znajdziesz, bo w ustawie tego nie ma , tylko w jakiś rozporządzeniu i że ostatnio ta kwota uległa zmianie. Było pytanie na jakim programie do obsługi komorników pracuje ZUS. W ustawie tego też nie ma.Później było pytanie o jakiś inni program ZUS, do czego służy w ZUS ten program. A jak nie pracowałam w ZUS to nie wiem na jakich programach pracują( nie chodzi o office, tylko wewnętrzne programy ).
Nie przyszło mi wogóle na myśl, żeby szukać przed konkursem na jakich programach ZUS robi
Odnośnie testów do urzędów, to też byłam na takim teście w ubiegłym miesiącu (pierwszy raz złożyłam CV do urzędu i od razu dostałam zaproszenie na test). W wymaganiach było 5 ustaw. A na teście pytań z ustaw prawie nie było. Były głównie pytania z działalności tego departamentu, do którego składałam: czym się zajmuje, jakie miał ostatnio projekty, co ostatnio zrobił itp. I też się nie spodziewałam takich pytań. Ale mimo wszystko orientowałam się w temacie, bo się tym interesuję. Pytania w większości otwarte. Pomijając już pytania o to, ile zastępców ma prezydent mojego miasta albo czy moje miasto ma osobowość prawną. ;P Niestety zaproszenia na II etap - rozmowę nie dostałam. ;P

Edytowane przez Melissa86
Czas edycji: 2013-04-11 o 17:46
Stary 2013-04-11, 17:47   #1440
Wicked_Girl
Zadomowienie

Cytat:
ale cyrk
Wicked_Girl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Praca i biznes

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości