|
|||||||
| Notka |
|
| Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1411 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.5
Żadnych ogloszeń u mnie nie ma, nawet na sezon
|
|
|
|
|
#1412 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#1413 |
|
Zakorzenienie
|
Ja właśnie dostałam telefon z zaproszeniem na rozmowę na jutro. Nie w zawodzie, ale do ekskluzywnego butiku odzieżowego w centrum handlowym. Nie mam w tym doświadczenia, więc w sumie jestem mile zaskoczona, że dostałam zaproszenie na rozmowę. Nie jest to szczyt moich marzeń, ale ja już chcę pracować, a ofert pracy branżowych to 2 na tydzień. ;/ Muszę pomyśleć jak tu się ubrać i poczytać o tej marce, bo nie mam od nich ani jednego ciuchu, nigdy do nich nie zachodzę na zakupy. ;P hehehe
|
|
#1414 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#1415 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jak do ekskluzywnego butiku to poczytaj sobie o standardach obsługi klienta, aktywnej sprzedaży, sprzedaży komplementarnej i koniecznie trendy modowe wiosna/lato 2013. Jak padnie pytanie o postrzeganie aktywnej obsługi klienta to nie krytykuj, nie mów, że nie lubisz, nawet jeżeli tak jest w rzeczywistości. Będę trzymała kciuki, opisz jutro jak wyglądała rozmowa, jakie padły pytania, tak z ciekawości
Edytowane przez liittleedeviil Czas edycji: 2013-04-11 o 14:49 |
|
|
|
|
|
#1416 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
a o marce poczytaj, bo w takim sklepie trzeba już wiedzieć co się sprzedaje i co jest w składzie jakiego ciucha
|
|
|
|
|
|
#1417 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a o marce poczytaj, bo w takim sklepie trzeba już wiedzieć co się sprzedaje i co jest w składzie jakiego ciucha [/QUOTE]Muszę sporo poczytać, bo nic nie wiem o tym sklepie. littledevil - a Ciebie chyba zaatakuję na privie, bo widzę, że masz spore doświadczenie w pracy w sklepach odzieżowych.
|
|
|
#1418 |
|
BAN stały
|
Wygrałam perfum na fb dziś.
|
|
|
|
|
#1419 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#1420 |
|
BAN stały
|
Byłam na konkursie w ZUS dzisiaj. Na konkurs przyszli pracownicy ZUS. Trzy dziewczyny i chłopak. Trzy wolne miejsce były. Pewnie staże albo umowy im się kończyły i musieli dla picu konkurs zorganizować. Po skończonym konkursie dziewczyny i chłopak poszli pracować do swoich pokoi. W konkursie wymagano znajomości ustawy o komornikach sądowych pytania były takie, że nawet w tej ustawie by nie znalazł odp na nie. Ustawę dwa razy przeczytałam wczoraj. Oczywiście test najlepiej napisali pracownicy. Choć i pracownicy ZUS słabo konkurs napisali mieli 10 pkt na 20. Pozostali uczestnicy ( wszystkich na konkursie było 40 osób ) napisali gorzej. Nie podali ile kto miał punktów , podali tylko , że te kilka osób/pracownicy mieli 10 pkt i są na rozmowę zapraszani.
|
|
|
|
|
#1421 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1422 |
|
Zakorzenienie
|
Poszło.
![]() ---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- Chyba wszystkie poszły robić obiady, bo nikt nic nie pisze. ;P
|
|
#1423 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#1424 |
|
BAN stały
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;40257543]żebyś wiedziała, starczę przy garach
![]() ---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ---------- o, jakie perfumy? kurde, ty to ciągle coś wygrywasz [/QUOTE]Jfenziperfume czy jakoś tak. Nie znam tych perfum. Ale poprawiły mi humor po dzisiejszym konkursie w ZUS. Żeby coś wygrać, trzeba grac codziennie. Ja opanowałam ogrom konkursów na fb, za 70 razem udaje się wygrać. Tak statystycznie po kilka dziennie konkursów opanowuję. Dziś tylko nie grałam, bo byłam w ZUS.
|
|
|
|
|
#1425 |
|
Zakorzenienie
|
Melissa powodzenia
Tajkuna, faktycznie graj w totka:d |
|
|
|
|
#1426 |
|
Raczkowanie
|
Hej
Kolejny tydzień mija, a ja dalej w czarnej ... bez pracy i kasy ![]() Pisałam Wam, że w zeszłym tygodniu byłam na rozmowie w firmie (i odpadł mi obcas w bucie ) i mieli się odezwać, tzn. kadrowa tak mówiła, że da znać. Niestety ZERO odzewu ![]() Myślicie, że mogę ich pomolestować, tzn. zadzwonić jutro i spytać, jak wygląda sprawa ze mną? Nawet nie wiem, jak nazywa się ta babko, co ze mną rozmawiała, bo się nie przedstawiła, a recepcjonistka powiedziała, że kadrowa. Tak sobie myślę, że skoro nic się nie odezwali, to nawet nici ze stażu u nich finansowanego z PUP. Opcja desperacka, jest taka, że jak jutro będę dzwonić, to bym zapytała, czy by nie chcieli mnie na wolontariat? Np. po m-cu, jakbym się sprawdziła, to by mnie zatrudnili chociaż na zlecenie, a jak nie, to bym sobie w CV mogła coś wpisać. Ale... nie stać mnie na darmową pracę, bo za coś trzeba dojechać do tej firmy, ubrać się... Co myślicie? Dzwonić i pytać, a przy okazji poruszyć sprawę tego wolontariatu w razie W? W tym tygodniu na portalu widziałam kilka ogłoszeń, że firmy poszukują stażystów na staż z PUP, ale były to fryzjer, kosmetyczka, logistyk ze znajomością języków obcych, staż w biurze z biegłym niemieckim. Jedno ogłoszenie znalazłam o staż w dziale jakości (branża automotive i pod moje wykształcenie), ale wykształcenie MAX. średnie Edytowane przez IvonaMM Czas edycji: 2013-04-11 o 16:23 |
|
|
|
|
#1427 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co to za firma ze az tak bardzo ccesz byc u nich?? |
|
|
|
|
|
#1428 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#1429 |
|
Raczkowanie
|
Nazwy nie chcę podawać, ale woj. zach-pom i firma idealnie zajmuje się (zgodnie z moim wykształceniem) szeroko rozumianą ochroną środowiska, przetwórstwem odpadów, odzyskiem surowców, skupem odpadów, handlem surowcami i ma wdrożone ISO 14000
|
|
|
|
|
#1430 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1431 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#1432 |
|
Raczkowanie
|
Do jutra mieli odezwać się z Rossmanna, jeżeli będą chcieli mnie zatrudnić, na razie cisza
chociaż coś by było na początek, potem można szukać w zawodzie. Może jutro zadzwonią? eh
|
|
|
|
|
#1433 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Nie przyszło mi wogóle na myśl, żeby szukać przed konkursem na jakich programach ZUS robi Edytowane przez tajkuna Czas edycji: 2013-04-11 o 17:15 |
|
|
|
|
|
#1434 |
|
Konto usunięte
|
pomidorr daj im czas, może się pozytywnie zdziwisz...
|
|
|
|
|
#1435 |
|
Raczkowanie
|
2 tygodnie czekam na ten tel., cała rekrutacja trwa już miesiąc, i to na stanowisko kasjer-sprzedawca..
|
|
|
|
|
#1436 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#1437 |
|
Raczkowanie
|
Miałaś pytanie o to, jak byś zareagowała gdybyś koleżanka z pracy wzięła sklepowego batonika i go zjadła mówiąc, że zapłaci za niego jutro i/lub co zrobisz gdy przyjdzie do Ciebie klientka z pretensjami, że kupiła polecaną przez Ciebie farbę do włosów i jest niezadowolona z efektu? Jakiej odpowiedzi udzieliłaś?
|
|
|
|
|
#1438 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1439 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez Melissa86 Czas edycji: 2013-04-11 o 17:46 |
|
|
|
|
|
#1440 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:00.

a o marce poczytaj, bo w takim sklepie trzeba już wiedzieć co się sprzedaje i co jest w składzie jakiego ciucha 

chociaż coś by było na początek, potem można szukać w zawodzie. Może jutro zadzwonią? eh