Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 - Strona 101 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 14 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC2013, cz.14 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy 2 4,55%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 - Witamy na świecie pierwsze maluszki 2 4,55%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 - Czas zacząć rozpakowywanie 3 6,82%
Dwa maluszki na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.14 8 18,18%
Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14 9 20,45%
Zima minęła, wiosna nadchodzi; długie czekanie już nam nie grozi. Mamy V-VI 2013 c.14 4 9,09%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.14 1 2,27%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.14 5 11,36%
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.14 1 2,27%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.14 8 18,18%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 1 2,27%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-11, 13:53   #3001
nuna2
Zakorzenienie

Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
oj nawet nie mów to byłby mega-szok dla mnie..

ja też nie mam.
chociaż bratowa dała mi kilka ciuszków w kolorach chłopięcych Ale są zadbane, a myślę, że po domu nie będę przesadzać i stroić małą w słodkie róże Najwyżej za parę lat powie: ,,Matka w coś ty mnie ubrała"
Stary 2013-04-11, 13:56   #3002
ankaaa206
Wtajemniczenie

Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mogę już dziś popiec biszkopty?? Nic im się nie powinno stać no nie?? Bo chcę sobie jakoś podzielić robotę, żeby nie na raz wszystko, bo potem będę zmęczona...
nawet lepiej jak dziś upieczesz, bo taki biszkopt najlepszy jest na 2 dzień i lepiej się go kroi

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-11, 13:57   #3003
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
ja nie mam nigdzie zaznaczone jaką płeć ma dziecko, i tak naprawdę tylko raz było wyraźnie widać rozchylone nóżki (ale za to długo, żeby nikt nie miał wątpliwości)
u mnie lekarz na każdym USG mówił, że chlopak (no oprócz tych pierwszych), ale nigdzie tego nie zapisywał w opisie..

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-11, 13:59   #3004
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Ale Zuza szaleje

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-11, 14:00   #3005
Paulina 87
Wtajemniczenie

dziewczynki, pessaea mi nie zaloza juzbo wg gina juz sie w 33tyg nie zaklada, mam zacisnac nogi do 34-35tyg i mofe rodzic takze az tak bardzo sie mna nie maerwia. ktoras z was pisala ze moj gin przynanmniej eeaguje itd a peawda jest taka ze ja mam skurcze od 23 tyg i obaj lekarze to olali, sam aspargin brala
..ale fakt ze szyjka byla ok az do teraz.
Stary 2013-04-11, 14:01   #3006
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
u mnie lekarz na każdym USG mówił, że chlopak (no oprócz tych pierwszych), ale nigdzie tego nie zapisywał w opisie..
my też co wizytę podziwiamy siusiaka

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-11, 14:01   #3007
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuna2
Dziewczyny mogę już dziś popiec biszkopty?? Nic im się nie powinno stać no nie?? Bo chcę sobie jakoś podzielić robotę, żeby nie na raz wszystko, bo potem będę zmęczona...
wydaje mi się że tak

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii
na 17:30 jedziemy z M. na komisję lekarską a później na basen nie mogę się doczekać, tak mi kręgosłup dokucza i stopy.... mam nadzieję, że się zrelaksuję i że wejdę w kostium
bawcie się dobrze
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-04-11, 14:03   #3008
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez Paulina 87 Pokaż wiadomość
dziewczynki, pessaea mi nie zaloza juzbo wg gina juz sie w 33tyg nie zaklada, mam zacisnac nogi do 34-35tyg i mofe rodzic takze az tak bardzo sie mna nie maerwia. ktoras z was pisala ze moj gin przynanmniej eeaguje itd a peawda jest taka ze ja mam skurcze od 23 tyg i obaj lekarze to olali, sam aspargin brala
eh.. zaciskaj nogi,niech malenstwo poczeka do tych beziecznych tygodni

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-11, 14:03   #3009
Kamciatka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
chociaż bratowa dała mi kilka ciuszków w kolorach chłopięcych Ale są zadbane, a myślę, że po domu nie będę przesadzać i stroić małą w słodkie róże Najwyżej za parę lat powie: ,,Matka w coś ty mnie ubrała"
Ja dostałam całą reklamówkę dla dziewczynki, jak jeszcze nie wiadomo było, kogo tam mam i ostatnio przebrałam te wszystkiw cudne ciuszki i z takim zalem oddałam Ale zostawiłam jedną bluzę w rózowo - białe paseczki i jedne śpiochy różowe, no nie mogłam się oprzeć, bo są jak nowe, stwierdziłam, ze zdjęć małemu w tych różach nie będę robić, to nie będzie kiedyś mieć do mnie pretensji. Za to mój Tż mówi, ze mogę te śpiochy tylko na noc zakładać
Kamciatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-11, 14:03   #3010
Magiusa
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 c

Cytat:
Napisane przez Kamciatka Pokaż wiadomość
No i po wizycie
Wojtuś leży nisko, ale szyjka zamknięta, więc
Ale muszę do szpitala w przyszłym tygodniu na planowanie porodu przez ten mój prawy przeszły słaby, żeby zdecydowali, czy mogę ciązę przenosić. Bo jeśli nie to 20.maja będą wywoływać

super ze szyjka zamknięta i z Wojtusiem dobrze. To teraz tylko z niecierpliwoscia czekamy na info ze szpitala. A ja chyba przegapilam to info, co masz slabe?

Nuna no kopiec kreta to swietny pomysl. Ja uwielbiam. Chyba sama zrobie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
też do mojego nie mam numeru..ale licze,że odbierze..
zastaawiam sie ile czasu mija od momentu zorientowania sie ze sie zaczelo,do wyjazdu do szpitala.. chyba mega szybko akcja nie postepuje
No ja marze o tym by zorientowac sie na tyle wczesnie bym faktycznie miala czas tak jak niektore dziewczyny na swiezo sie ogolic, umyc i wysuszyc wloski i dac Tz spokojnie czas na dojazd jesli bedzie w pracy ale ja mimo tego ze czytam o objawach porodu mega sie boje ze jakos je przegapie/ zignoruje do momentu az bedzie za pozno

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Edytowane przez Magiusa
Czas edycji: 2013-04-11 o 14:09
Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-11, 14:04   #3011
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
my też co wizytę podziwiamy siusiaka
jak to fajnie zabrzmiało

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-11, 14:05   #3012
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja dostałam całą reklamówkę dla dziewczynki, jak jeszcze nie wiadomo było, kogo tam mam i ostatnio przebrałam te wszystkiw cudne ciuszki i z takim zalem oddałam Ale zostawiłam jedną bluzę w rózowo - białe paseczki i jedne śpiochy różowe, no nie mogłam się oprzeć, bo są jak nowe, stwierdziłam, ze zdjęć małemu w tych różach nie będę robić, to nie będzie kiedyś mieć do mnie pretensji. Za to mój Tż mówi, ze mogę te śpiochy tylko na noc zakładać
ja mam rózowy spiworek dla mojego chłopa ale to nic.. prawdziwy facet różu się nie boi;p

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-11, 14:05   #3013
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Szkoda, że już nie zakładają, bo samo zaciskanie to nic nie da. Chyba musisz już leżeć plackiem i wstawać tylko do WC

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-11, 14:06   #3014
Kamciatka
Rozeznanie

Cytat:
Ale Zuza szaleje
Po mamusi ma tę energię
Mój za to leniuszek ostatnio, ciekawe, jak to będzie po porodzie - czy się te charaktery naszym dzieciom zachowają
Stary 2013-04-11, 14:08   #3015
nuna2
Zakorzenienie

Paulina to jeszcze troszeczke w takim razie... Tylko lepiej by było przy takiej opcji, żebyś została w szpitalu...

---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ----------

Cytat:
ja mam rózowy spiworek dla mojego chłopa ale to nic.. prawdziwy facet różu się nie boi;p
Dzielny bobas

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-04-11, 14:09   #3016
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
a jesli w 20tc na jednym jedynym usg z okresleniem plci babka sie pomylila i Zu ma siurka?

nie uwierze,że to moje
u mojego TŻta w rodzinie tak było.
Cały czas m ówili, ze chłopak a urodziła się dziewczynka.
Tak się zastanawiam czy lekarz ślepy był czy ona aż taką waginę miała

Cytat:
No i po wizycie
Wojtuś leży nisko, ale szyjka zamknięta, więc
Ale muszę do szpitala w przyszłym tygodniu na planowanie porodu przez ten mój prawy przeszły słaby, żeby zdecydowali, czy mogę ciązę przenosić. Bo jeśli nie to 20.maja będą wywoływać

Do 20 maja jeszcze sporo czasu a wywoływanie to nic strasznego
Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
niezłe, przynajmniej wiesz, że TŻ będzie szybko postawiony w stan gotowości

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Can mąż pewnie zawału mało nie dostał:-D
Był na lunchu i prawie się kotletem zadławił jak ten wpadł cały roztrzęsiony i go zaczął ciągnąć do telefonu Chciałabym to zobaczyć.

Cytat:
poprostu zaczynam wątpic że sobie dam radę

a ja się mega nastawiłam że Zuzia i najwyzej skonczy się na synku o imieniu Zuzanjusz
Ty? NIe dasz rady? No weź się uspokój

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
U mojego w pracy to się o dziecku dowiedzą chyba wtedy jak przyniesie świstek na urlop okolicznościowy
Uświadomiłaś mi, że ja nie mam jego numeru stacjonarnego do pracy w razie co ... a ta paskuda czasami ma komórkę wyciszoną na dnie plecaka. Jakbym tak musiała dzwonić na stacjonarny to by się działo.
Lepiej zapisz sobie gdzieś nr stacjonarny bo zawsze lepiej mieć niż nie mieć.
Mój lubi w ogóle wyjść bez swojej komórki stąd mam stacjonarny.

Cytat:
ale jestem dziś zmęczona....
na 17:30 jedziemy z M. na komisję lekarską a później na basen nie mogę się doczekać, tak mi kręgosłup dokucza i stopy.... mam nadzieję, że się zrelaksuję i że wejdę w kostium
ja już nawet nie próbuję się wcisnąć Ale trzymam kciuki, żeby Tobie się udało

Cytat:
To zaciskaj nóżki A dzidziuś i tak wyjdzie wtedy kiedy będzie miał ochotę
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-11, 14:10   #3017
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
i już tak definitywnie zrezygnowaliście z Jasia? patrząc na nadawane imiona wśród forumowych mam to Franek czy Leoś za jakieś 5 lat prawdopodobnie znajdą się na wysokich miejscach w rankingu. ciekawe kiedy Jakub/Julia stracą pierwsze miejsce
Wydaje mi się, że definitywnie, chociaż już mnie nic nie zdziwi. Ani to, że wrócimy do Jasia, ani to, jak jeszcze wymyślimy jakieś inne imię. Nic już nie wiem.

Cytat:

Cooo Ty mówisz To trzymam za Leonka Franek też ładnie

----
ale jestem dziś zmęczona....
1) No mówię. Niemożliwe, że tż w ogóle wspomina o Leonku. Sama byłam w szoku. Zaczął w święta, bo teść cały czas chodził i mówił o Leonie. Nawet mi chciał polać kieliszeczka, ale stwierdził, że nie, bo lepiej zaczekać, aż Leon sam będzie mógł zdecydować czy pije, czy nie.

No i wieczorem tż spytał jak tam Leoś. Zrobiłam oczy jak 5zł, a on stwierdził, że to jest niemożliwe jak człowiek się przyzwyczaja do imienia. Taką mam teraz sieczkę z mózgu przez te jego wywody, że się nie zdziwię jak jeszcze coś innego wymyślimy.

2) Basen! Tż mi obiecał baaaseeeennn!! Muszę go zagonić po kąpielówki do sklepu i jedziemy w przyszłym tygodniu.

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-11, 14:10   #3018
Elusiek
BAN stały

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Nuna, pocieszę Cię, że nie prawie co roku, tylko od 2002r. jest co roku. Właśnie ze względu na ten ranking tż zmienił opcję Jasia. Na tą chwilę synek jest Leonem przeplatanym czasem Frankiem. Siostrzeniec tż-a najprawdopodobniej będzie Julian. Miała być Julka, okazało się, że Julka ma pędzelek, więc jej tatuś mówi do "niej" Julian. Najlepsze jest to, że wszyscy się już przyzwyczaili. Tylko mama Juliana marudzi.
Mój tata któregoś dnia powiedział, że może zamiast Adriana nazwiemy małego Julian, tak po jego dziadku i do dziś jak dzwonią do mnie pytają co u Julka słychać Chyba dziadkowie już będą tak go nazywać, a w domu Adi - oby dziecku się nie pomyliło w przyszłości

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
PS. Załączam mój brzuszek w 29 TC Ma już całe 94 cm w pępku

Justi Wszystkiego najlepszego dla ciebie i maluszka
Elusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-11, 14:11   #3019
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Po mamusi ma tę energię
Mój za to leniuszek ostatnio, ciekawe, jak to będzie po porodzie - czy się te charaktery naszym dzieciom zachowają
oby nie bo ja oszaleję

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-11, 14:13   #3020
Kamciatka
Rozeznanie

Dot.: Odp: Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC

Cytat:

super ze szyjka zamknięta i z Wojtusiem dobrze. To teraz tylko z niecierpliwoscia czekamy na info ze szpitala. A ja chyba przegapilam to info, co masz slab

.
Mam lewy przepływ na granicy. W 2.trym. wynik był całkiem zły, prawy był super, ale ten lewy dużo poniżej normy i był strach, ze mały nie będzie za bardzo przybierał na wadze - na szczęście już po3 tyg.na zwolnieniu się ten przepływ poprawił, a mały normalnie przybierał. No ale radosć byłą trochę przedwczesna, bo w zeszłym tyg (32tc i 3 dni) wazył 2100, to jest w normie, ale szału nie ma, tym bardziej właśnie ze ten lewy przepływ wyszedł na granicy. I teraz w szpitalu muszą zdecydować, czy jeśli mały sie do terminu porodu nie urodzi, to czy mogę dłuzej chodzić, czy też będą musieli wywoływać.
A na sam dźwięk słowa "wywoływanie"
No bo sama połozna na SR nam powiedziała, ze indukowany poród jest bardziej bolesny, bo wszystko gwałtowniej przebiega
Stary 2013-04-11, 14:13   #3021
Magiusa
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 c

Cytat:
Ja to mowilam. Ech...czyli Ty tez nie masz takich zatroskanych ginekologow. Ja tez tak trafilam i tak jak Ty troche sama reaguje a czasami jak juz jestem bardzo zla za taka ignorancje to daje temu upust i wtedy faktycznie jest reakcja. Lez grzecznie to na pewno dotrwasz. Ktoras z dziewczyn lezala bo tez jej sie skracalo a po lezeniu ponad 1cm sie wydluzyla szyjka

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Stary 2013-04-11, 14:14   #3022
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
ja już nawet nie próbuję się wcisnąć Ale trzymam kciuki, żeby Tobie się udało
ja mam dwuczęściowy, dupa nawet się nie rozrosła, cycki trochę to może się uda
Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość

1) No mówię. Niemożliwe, że tż w ogóle wspomina o Leonku. Sama byłam w szoku. Zaczął w święta, bo teść cały czas chodził i mówił o Leonie. Nawet mi chciał polać kieliszeczka, ale stwierdził, że nie, bo lepiej zaczekać, aż Leon sam będzie mógł zdecydować czy pije, czy nie.

No i wieczorem tż spytał jak tam Leoś. Zrobiłam oczy jak 5zł, a on stwierdził, że to jest niemożliwe jak człowiek się przyzwyczaja do imienia. Taką mam teraz sieczkę z mózgu przez te jego wywody, że się nie zdziwię jak jeszcze coś innego wymyślimy.

2) Basen! Tż mi obiecał baaaseeeennn!! Muszę go zagonić po kąpielówki do sklepu i jedziemy w przyszłym tygodniu.
Leoooś

M. nie ma kąpielówek, bierze spodenki, mam nadzieję, że przejdą
Cytat:
Napisane przez Elusiek Pokaż wiadomość
Justi Wszystkiego najlepszego dla ciebie i maluszka

Stary 2013-04-11, 14:15   #3023
Atena564
Zadomowienie

Hej ,hej.hej

Paulina87 fajnie że jednak wszytsko narazie ok , tylko szkoda ze tego pasera nie moga Ci założyć. Odpoczywaj i szbko wracaj do domku kończyć prać i pakowac wyprawke do szpitala

Loney daj znać jak z tym wózkiem, na zdjeiciach fajny sie wydaje choć jak dla mnie zaciemny ale dla synka kolor pasuje.

Vil jak się ciesze ze wychodzisz z Przemciem do domu Oby mały dał Ci odpocząć i by karmić ci się udało. Jestem w podziwie ze tak szybko doszłaś do siebie po cesarce, bo z osób które znam to 6-7 dni w szpitalu to siedziały
Atena564 jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2013-04-11, 14:16   #3024
salviae
Zadomowienie

Heja zrobiłam ciasto z truskawkami i posypką chyba moje 3 ciasto w życiu i jest pycha już 3 kawałki wciągnęłam, jeszcze trochę tego wolnego i zostanę Perfekcyjną Panią Domu

Wczoraj wykańczałam pokoik małego, zostały mi tylko obrazki do powieszenia ale do tego potrzebuję męża, ściany mamy pomalowane na szaro i fajnie wyglądają z kolorowymi dodatkami co tam zaglądam to mi się humor poprawia i czuję się jak w amerykańskim filmie
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-11, 14:18   #3025
__paulina__
Raczkowanie

GG do __paulina__

Cześć dziewczyny!
Czytam Was od jakiegoś czasu. Jestem w 37 tc więc już za 3 tygodnie będzie z nami synek
Szkoda że dopiero teraz znalazłam Wasz wątek bo wiele można się z niego dowiedzieć i widzę też ze się zżyłyście. Teraz jestem na zwolnieniu (przeziębiłam się niestety) i mam więcej czasu na aktywność wizażową więc Was podczytuję.
__paulina__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-11, 14:19   #3026
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez __paulina__ Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!
Czytam Was od jakiegoś czasu. Jestem w 37 tc więc już za 3 tygodnie będzie z nami synek
Szkoda że dopiero teraz znalazłam Wasz wątek bo wiele można się z niego dowiedzieć i widzę też ze się zżyłyście. Teraz jestem na zwolnieniu (przeziębiłam się niestety) i mam więcej czasu na aktywność wizażową więc Was podczytuję.
Witamy, witamy

Stary 2013-04-11, 14:19   #3027
Magiusa
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZER

Cytat:
Mam lewy przepływ na granicy. W 2.trym. wynik był całkiem zły, prawy był super, ale ten lewy dużo poniżej normy i był strach, ze mały nie będzie za bardzo przybierał na wadze - na szczęście już po3 tyg.na zwolnieniu się ten przepływ poprawił, a mały normalnie przybierał. No ale radosć byłą trochę przedwczesna, bo w zeszłym tyg (32tc i 3 dni) wazył 2100, to jest w normie, ale szału nie ma, tym bardziej właśnie ze ten lewy przepływ wyszedł na granicy. I teraz w szpitalu muszą zdecydować, czy jeśli mały sie do terminu porodu nie urodzi, to czy mogę dłuzej chodzić, czy też będą musieli wywoływać.
A na sam dźwięk słowa "wywoływanie"
No bo sama połozna na SR nam powiedziała, ze indukowany poród jest bardziej bolesny, bo wszystko gwałtowniej przebiega
Nigdy nie slyszalam o tym ze wywolywany porod bardziej boli. Mam nadzieje ze to jakas plotka i wcale tak nie bedzie. Tak na chlopski rozum to niby wlasnie powinno byc jak najbardziej wskazane w takim przypadku przenosic, prawda?
Trzymam kciuki

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

REKLAMA
Stary 2013-04-11, 14:21   #3028
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MA

Cytat:
Nigdy nie slyszalam o tym ze wywolywany porod bardziej boli. Mam nadzieje ze to jakas plotka i wcale tak nie bedzie. Tak na chlopski rozum to niby wlasnie powinno byc jak najbardziej wskazane w takim przypadku przenosic, prawda?
Trzymam kciuki

ale to chyba niestety nie plotka, często kobiety mówią, że po oxy skurcze zaczynały mega boleć o ile oxy działa w ogóle na daną kobietę...

Stary 2013-04-11, 14:22   #3029
Kamciatka
Rozeznanie

Cytat:
otóż to

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
u mojego TŻta w rodzinie tak było.
Cały czas m ówili, ze chłopak a urodziła się dziewczynka.
Tak się zastanawiam czy lekarz ślepy był czy ona aż taką waginę miała

U mnie w pracy też tak było 2 lata temu
kurde to musi być masakra, przecież się nastawiasz, ja z moim Wojtkiem gadam często i w mojej wyobraźnie on jest facetem
Też sie kuż nie raz zastanawiałam, co by było gdyby... ale nie umiem sobie tego jednak wyobrazić.
Po tym zdarzeniu w pracy stwierdziłam, że nie będziemy kupować samych niebieskich rzeczy, bo to bez sensu, no ale jednak większosć jest taka bardziej chłopięca
Kurde na poczatku chciałm córcie, ale teraz chcę zeby Wojtek został Wojtkiem
Stary 2013-04-11, 14:24   #3030
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Trzymam kciuki
Kuzynka mi mówiła, że po oxy boli bardziej ale szybciej się rodzi, więc suma bólu ta sama

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości