Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 14 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC2013, cz.14 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy 2 4,55%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 - Witamy na świecie pierwsze maluszki 2 4,55%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 - Czas zacząć rozpakowywanie 3 6,82%
Dwa maluszki na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.14 8 18,18%
Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14 9 20,45%
Zima minęła, wiosna nadchodzi; długie czekanie już nam nie grozi. Mamy V-VI 2013 c.14 4 9,09%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.14 1 2,27%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.14 5 11,36%
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.14 1 2,27%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.14 8 18,18%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 1 2,27%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-11, 19:21   #3181
Mysia mysz
Zakorzenienie

Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
dziękujemy mam nadzieję, że nowemu lokatorowi się spodoba, bo jak nie to
nie ma innej opcji super pokoik
Stary 2013-04-11, 19:23   #3182
Kamciatka
Rozeznanie

Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
meldujemy się z domku
przyjechaliśmy, rozpakowaliśmy się, posprzątaliśmy... a Młody ciągle śpi. zaraz będę go intensywnie budzić na jedzenie bo od rana zjadł tylko butlę 90 ml.

położyłam się z nim przed tv i dopiero zaczęło mnie ogarniać zmęczenie i niewyspanie ostatnich dni.
ALe was piorunem wypuścili A mały oby po nocach dał się wyspać
A 90 to chyba dużo na takiego maluszka
Kamciatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-11, 19:25   #3183
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Ja mówię przeważnie "kicia" lub "kiciek".
Mam listę imion, zostało w sumie 4 i co dzień myślę które ...
ja nie mówię po imieniu tylko młody, klusek, leniwiec albo pączek
Stary 2013-04-11, 19:30   #3184
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Cześć
Znowu pędzicie jak szalone

My od rana w trasie, dopiero po 15:00 wróciliśmy ; ale mamy pana brokuła z ikei i w końcu wybraliśmy się na porodówkę

No i witamy w 33 tc !!!

Justi wszystkiego najlepszego!

Świetna wiadomość!

A miałaś "test docenta" ?
za kolejny jakże ważny tydzień

Cytat:
To pokazuje Kubusiowy pokoik v.01 Na ostatnim zdjęciu materiały z których powstaną obrazki 40x40 nad komodę, ale TZ musi mi sklepać ramki na nie, próbowałam z kuchenną ścierką na mniejszej ramie i da się :P muszę jeszcze o czymś na pozostałe ściany pomyśleć bo nie lubię gołych,może takie chorągiewki jak na zasłonach, albo literki regał czeka na zabawki, a walizka na szpital
piekny pokoik maluszka

Cytat:
Napisane przez __paulina__ Pokaż wiadomość
Piotruś
witam mamę Piotrusia

Cytat:
meldujemy się z domku
przyjechaliśmy, rozpakowaliśmy się, posprzątaliśmy... a Młody ciągle śpi. zaraz będę go intensywnie budzić na jedzenie bo od rana zjadł tylko butlę 90 ml.

położyłam się z nim przed tv i dopiero zaczęło mnie ogarniać zmęczenie i niewyspanie ostatnich dni.

oo jak fajnie ..już w domku..
staraj się jednak budzic małego do karmienia co najmniej co trzy godziny jeśli sam się nie budzi

hej dziewczyny...

W

G
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-11, 19:32   #3185
__paulina__
Raczkowanie

GG do __paulina__

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Bielański
:
Ja w MSW bo lekarz do którego chodzę tam pracuje, chociaż wolałabym bliżej w bielańskim.

Cytat:
meldujemy się z domku

Gratulacje! Wspaniale że tak szybko dochodzisz do siebie po tej cesarce i jesteś juz w domu z maluszkiem, też bym tak chciała szybko się zregenerować. Wszystkiego dobrego
__paulina__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-11, 19:34   #3186
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
no nic mysle nad sloganem konkursowym i ide wygrac fotelik
u nas wygrało "Mamo to ja - Twoja skarbonka"

Cytat:
To pokazuje Kubusiowy pokoik v.01 Na ostatnim zdjęciu materiały z których powstaną obrazki 40x40 nad komodę, ale TZ musi mi sklepać ramki na nie, próbowałam z kuchenną ścierką na mniejszej ramie i da się :P muszę jeszcze o czymś na pozostałe ściany pomyśleć bo nie lubię gołych,może takie chorągiewki jak na zasłonach, albo literki regał czeka na zabawki, a walizka na szpital
Cudowny pokoik
Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Justi wszystkiego najlepszego!

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Ach, i jeszcze muszę się poskarżyć. Całą prawą stronę brzuszka mam w rozstępach Wiedziałam, że tak będzie, ale nie sądziłam, że ten proces, jak się zacznie to będzie postępować w takim tempie No cóż, smaruję się dalej przez łzy... Ciekawe kiedy pojawią się po drugiej stronie
Mam nadzieję, że jakoś się z nimi uporasz

Cytat:
Napisane przez angie83 Pokaż wiadomość
Małe sprostowanie - Bartłomiej został Bartoszem. Trochę podyskutowaliśmy z TZ i uznaliśmy, że krótsze imię jest wygodniejsze
A jednak u nas z tego samoego powodu Bartosz
Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
czy to nowe allegro chodzi Wam poprawnie?
bo jak zaznaczam, ze np maja byc licytacje albo 5 godzin do konca to olewa mnie to i nie działa ;/
a idź chciałam zobaczyć jak się skończyła aukcja, którą obserwowałam i nie mogłam jej znaleźć ani w obserwowanych ani nigdzie

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Ja nie przełączam na "nowa wersję" bo mi się coś wieszała..
doczytałam, że też już masz nową wkurzają mnie coraz bardziej
Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
Mam pytanko:
powiedzcie mi kochane jak sie pakujecie do szpitala???czy w jedna torbe pakujecie rzeczy na poród,a w druga swoje po porodzie i dziecka czy jak?? bo przegladam teraz allegro w poszukiwaniu jakiejś torby by móc sie w cos spakować a mam tych rzeczy do wzięcia troszke, bo w sumie u mnie w szpitalu trzeba mieć wszystko swoje, i nieiwem jakie te torby kupić

mysle nad taką np.:
http://allegro.pl/show_item.php?item=3139461689
ale czy niezamała?? niemam porównania bo niemam w domu takiej torby, te co mam to walizki dosłownie ogromne.....

a moze taka lepsza:
http://allegro.pl/torba-podrozna-wal...102405486.html

doradzcie mi bo już niewiem jaki zamówić a chce do końca weekendu zamówić by w przyszłym tyg już mieć
Pakuję się w jedną, te wg mnie będą za małe.

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość

http://allegro.pl/torba-atmosphe-mon...132079863.html
może taka zamówie by w nia wsadzić tylko rzeczy na poród, a druga wieksza poszukam na pozostałe rzeczy....no samam niewiem w sumie same też rzeczy dla małej zajmą troszke, bo i rózek i ciuszki i papmersy....
Na sam poród będzie ok
Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
ja dokładnie nie wiem też jak jest, bo bratowa wybrała S.B zamiast W. a tam podlega. Tyle, że ona sobie brała położną Ja z kolei chodzę prywatnie do lekarza, który pracuje w szpit alu, więc wiem, że się mną zajmie. Ale jak jest, jakbym szła tak z linii to nie wiem
Jeśli będzie miał dyżur to się Tobą zajmie ale jeśli nie to cóż

---

Jestem
Na basenie było świetnie choć na początku nie potrafiłam pływać jakoś mi dziwnie było a Bartoszek chyba był w szoku bo się w ogóle nie ruszał, dał czadu jak już wyszłam

No i wróciłam mega śpiąca i mega głodna

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-11, 19:36   #3187
niunka045
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez __paulina__ Pokaż wiadomość
Ja w MSW bo lekarz do którego chodzę tam pracuje, chociaż wolałabym bliżej w bielańskim.

Gratulacje! Wspaniale że tak szybko dochodzisz do siebie po tej cesarce i jesteś juz w domu z maluszkiem, też bym tak chciała szybko się zregenerować. Wszystkiego dobrego
Hej ja też planuje w bielańskim. Mój lekarz pracuje na żelaznej ale nie chce tam rodzić do bielańskiego mam rzut beretem jak Ty i tam będę próbować

---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ----------

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość

---

Jestem
Na basenie było świetnie choć na początku nie potrafiłam pływać jakoś mi dziwnie było a Bartoszek chyba był w szoku bo się w ogóle nie ruszał, dał czadu jak już wyszłam

No i wróciłam mega śpiąca i mega głodna
Basen zszamaj sobie porządnie Kochana teraz Ululałaś Bartusia
niunka045 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-04-11, 19:37   #3188
lonely_lady
Zakorzenienie

co tu się dzisiaj działo ? nie wiem czy znajdę siłę żeby nadrobić..
padam.. cały dzień lataliśmy i dopiero do domu wróciliśmy
Byliśmy dzisiaj w Poznaniu (taki nieprzewidziany wyjazd)
Byliśmy też oglądać wózki..
Facet sprowadza z holandii wózeczki Quinny. Te quinny speedi fajne, 3kołowce ale bardzo stabilne. No i koła mają porządne, duże, pompowane..
Tylko to handlarz, a nie osoba prywatna i wszystkie te wózki takie troszkę mało zadbane.. :kwasne:
i nic nie wybraliśmy...

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-11, 19:37   #3189
niunka045
Zadomowienie

Can a takie mam pytanie bo obcykana jesteś w temacie Jak nie mam lekarza prowadzącego z bielańskiego to chyba mnie nie odeślą nie??? Wiesz moze jak wygląda tam kwestia porodów rodzinnych i znieczulenia??
Stary 2013-04-11, 19:39   #3190
vujka
Raczkowanie

Nie mam sił nadrabiać:P ja wróciłam od rodziców. mąż skończył prawie łazienkę.

We wtorek miałam wizytę. Mam leżeć, leżeć i leżeć. Z Pawłem wszystko ok., ale mi na KTG wyszły skurcze. Gin martwi się ciągle twardniejącym brzuchem, stwierdził, że dużo za dużo tego. 3 tygodnie przynajmniej mam wytrzymać i nie rodzić. A jak się coś zacznie dziać to od razu do szpitala, bo on i tak więcej niż w szpitalu nie zrobi. No, ale jestem dobrej myśli - 3 tygodnie to nie tak długo.

Będe miała teraz dla was więcej czasu
vujka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-11, 19:40   #3191
ada32
Wtajemniczenie

dziewczyny jak mnie mocno i tkliwie dziś traktuje moje dziecie
tak mocno naparza tymi chudymi nóżkami i rączkami..
wszędzie.. ale najbardziej boli przy żebrach..
jakbym kolki miała..ani oddychac ani się ruszyc wtedy ani nawet położyc na boku nie mogę..chyba wiosne czuje

a Wiktorek dziś wstał z katarkiem..i nie wie o co chodzi i smutno nam dziś troche bo się męczy..nie zna tego i dlatego jest taki marudny trochę
po odstawieniu od piersi pierwszy raz się przeziębił..no wiem w końcu musi coś złapac żeby się uodparniac ..ale wiecie..serce boli...niby aż tak nie źle nie jest ale nocy się boje..bo nie potrafi oddychac przez buzię..a woda morska za wiele nie pomaga

W

G
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-11, 19:42   #3192
lonely_lady
Zakorzenienie

aaa no i nie napisałam najważniejszego..
byliśmy dzisiaj zwiedzać porodówkę..
Masakra.. niezbyt zachęcająco to wygląda
Łazienki stare.. wyglądają jak w jakimś hotelu robotniczym
a łóżka w sali porodowej lepiej nie mówić.
No ale w sumie dobrze, że pojechaliśmy to zobaczyć i wiem jak się nastawić.. bo tak bym pewnie zawału dostała

Stary 2013-04-11, 19:44   #3193
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vujka Pokaż wiadomość
Nie mam sił nadrabiać:P ja wróciłam od rodziców. mąż skończył prawie łazienkę.

We wtorek miałam wizytę. Mam leżeć, leżeć i leżeć. Z Pawłem wszystko ok., ale mi na KTG wyszły skurcze. Gin martwi się ciągle twardniejącym brzuchem, stwierdził, że dużo za dużo tego. 3 tygodnie przynajmniej mam wytrzymać i nie rodzić. A jak się coś zacznie dziać to od razu do szpitala, bo on i tak więcej niż w szpitalu nie zrobi. No, ale jestem dobrej myśli - 3 tygodnie to nie tak długo.

Będe miała teraz dla was więcej czasu
leż, leż, dasz radę
Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
No ale w sumie dobrze, że pojechaliśmy to zobaczyć i wiem jak się nastawić.. bo tak bym pewnie zawału dostała
najważniejsze jest to aby personel był fachowy i pomocny, reszta to tylko dodatek

Stary 2013-04-11, 19:46   #3194
vvgh
Wtajemniczenie

Jak Vil napisała, że mały jeszcze śpi, to mi się tak skojarzyło , że się w brzuchu nie rusza, a ona przecież swojego ma już na swiecie
Stary 2013-04-11, 19:49   #3195
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
meldujemy się z domku

O to super, że już w domku Zdawaj nam relację w miarę możliwości jak tam u Was

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
JA od początku nie mogę coli pić. Pierwszy raz jak wypiłam całą noc nie spałam i brzuch mnie bolał.
A ja właśnie przed ciążą w ogóle nie miałam ciągot do coli, a teraz mam tak, że po prostu muszę i już chyba od 6 mies. raz w tygodniu podpijam jej nieco, choć wiem, że to super zdrowe nie jest

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-11, 19:51   #3196
niunka045
Zadomowienie

Cytat:
Kochana aby personel był ok. Spędzisz tam i tak tylko kilka dni także dasz radę
Stary 2013-04-11, 19:53   #3197
Mysia mysz
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC

Cytat:
Napisane przez niunka045 Pokaż wiadomość
nie no mam 2 czyli że mogę chodzić. Tym bardziej że to naprawdę ciężko było w tej pracy nie sądziłam że mam to ukrywać. Tym bardziej że na te zajecia to jeżdzę jak muszę i tam siedze nic nie robie a nie wykładam towar siedze na kasie czy układam w magazynie
wiesz co, bo lekarze się bardzo boją, jakby co to mają straszne kłopoty:/

opowiadał mi gin ze jedna laska na kontroli zus na pytanie dlaczego ma zwolnienie powiedziała coś w stylu, że bo jest już za nią zastępstwo i musiała oddać całe l4 a lekarz miał mega kłopoty:/
nie każda powie na komisji, że ma skurcze czy coś tylko np. powie, że jej sie nie chce pracować:/ niestety to, że praca jest za ciężka dla ciężarnej to nie jest argument dla zus, bo pracodwaca powinien wskazać inną pracę...zwolnienie jest jednak chorobowe, więc muszą być wskazania medyczne
Stary 2013-04-11, 19:55   #3198
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
najważniejsze jest to aby personel był fachowy i pomocny, reszta to tylko dodatek
dokłądnie, masz rację
dlatego mimo wszystko jednak będziemy chyba tutaj rodzić..
mam nadzieję, że wszystko będzie ok

Stary 2013-04-11, 19:55   #3199
axella
Zakorzenienie

GG do axella

jestem,mam wanienkę, został materacyk +łóżeczko..
a jeszcze ciotka dała cynka że pakę wysłała ale to po weekendzie się dowiem huehuehue

byłam u rodziców na kolacji,moja mama jakby ją ocknęło "matko!Ty możesz niedługo rodzic!" padłam..a i coś Wam pokaże,radosna twórczość wiejskiego sklepu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg huehue.jpg (108,5 KB, 52 załadowań)

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-11, 19:57   #3200
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
dokłądnie, masz rację
dlatego mimo wszystko jednak będziemy chyba tutaj rodzić..
mam nadzieję, że wszystko będzie ok
będzie!
Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
a i coś Wam pokaże,radosna twórczość wiejskiego sklepu

no nic, chyba się położę bo mnie to pływanie zabiło

do jutra

Stary 2013-04-11, 19:58   #3201
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
O to super, że już w domku Zdawaj nam relację w miarę możliwości jak tam u Was

A ja właśnie przed ciążą w ogóle nie miałam ciągot do coli, a teraz mam tak, że po prostu muszę i już chyba od 6 mies. raz w tygodniu podpijam jej nieco, choć wiem, że to super zdrowe nie jest
co do coli.. raz na dwa dni minimum
przed ciążą tak nie miałam

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-04-11, 19:59   #3202
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana aby personel był ok. Spędzisz tam i tak tylko kilka dni także dasz radę
macie rację

ale widokiem tych łóżek i tych łazienek można się przestraszyć
oprowadzała nas szefowa położnych (znajoma mojego Tż) i mówiła, że wcześniej przy łóżkach, koło tych rynienek na nogi wisiały takie skórzane pasy... ale je pościągali bo każdy mówił, że wygląda to jak w sali tortur

Stary 2013-04-11, 19:59   #3203
vil84
Wtajemniczenie

jesteśmy w domku ... ale się dziwnie czuje ... przyjechaliśmy, posprzątaliśmy, mały ciągle śpi ... obudziliśmy go koło 19 na kąpiel i jedzenie, popłakał przy kąpieli (nie lubi rozbierania, przewijania itp), pojadł odrobinę i dalej śpi ... zaczynam się niepokoić wiem, mam się leczyć, pewnie za miesiąc będę błagać o takie dni
położyłam się w końcu niedawno i się czuje jakby to wszystko było snem ... takie nierealne, nawet to dziecko, bo leży i jakby go nie było ...
mąż w całości przejął Przemka. w szpitalu się uparł na przebranie go, w domu przebierał, wykąpał, wyczyścił oczka, uszka ... ja nie jestem dopuszczana do dziecka może i dobrze, chyba jednak niewyspanie szpitalne dało mi w kość bo ledwie kontaktuje

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Zapalenie krtani i tchawicy:-(
zdrowiej szybciutko

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
W co ubierasz małego ?
własnie okazało się że nie bardzo mamy w co ... ma 51 cm, a kupowałam ciuszki od 56 wzwyż, z czego te 56 to kilka sztuk dosłownie i to wielkich pojechał w body i kombinezonie 56, wyglądał w nim jak mały krasnoludek, główki prawie nie było widać w kapturze i zawinęliśmy go jeszcze w mężową bluzę tzn fotelik owinęliśmy.
w domu zrobiłam przegląd i trochę ciuszków ma małych, już zamówiłam kilka nowych sztuk na all

czytam dalej

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-04-11, 20:01   #3204
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
jesteśmy w domku ... ale się dziwnie czuje ... przyjechaliśmy, posprzątaliśmy, mały ciągle śpi ... obudziliśmy go koło 19 na kąpiel i jedzenie, popłakał przy kąpieli (nie lubi rozbierania, przewijania itp), pojadł odrobinę i dalej śpi ... zaczynam się niepokoić wiem, mam się leczyć, pewnie za miesiąc będę błagać o takie dni
położyłam się w końcu niedawno i się czuje jakby to wszystko było snem ... takie nierealne, nawet to dziecko, bo leży i jakby go nie było ...
mąż w całości przejął Przemka. w szpitalu się uparł na przebranie go, w domu przebierał, wykąpał, wyczyścił oczka, uszka ... ja nie jestem dopuszczana do dziecka może i dobrze, chyba jednak niewyspanie szpitalne dało mi w kość bo ledwie kontaktuje

zdrowiej szybciutko

własnie okazało się że nie bardzo mamy w co ... ma 51 cm, a kupowałam ciuszki od 56 wzwyż, z czego te 56 to kilka sztuk dosłownie i to wielkich pojechał w body i kombinezonie 56, wyglądał w nim jak mały krasnoludek, główki prawie nie było widać w kapturze i zawinęliśmy go jeszcze w mężową bluzę tzn fotelik owinęliśmy.
w domu zrobiłam przegląd i trochę ciuszków ma małych, już zamówiłam kilka nowych sztuk na all

czytam dalej

jezu jak Ci zazdroszczę, cudownosci
oby dalej był spiochem, i gratuluję postawy tż

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-04-11, 20:02   #3205
niunka045
Zadomowienie

Dot.: Odp: Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
wiesz co, bo lekarze się bardzo boją, jakby co to mają straszne kłopoty:/

opowiadał mi gin ze jedna laska na kontroli zus na pytanie dlaczego ma zwolnienie powiedziała coś w stylu, że bo jest już za nią zastępstwo i musiała oddać całe l4 a lekarz miał mega kłopoty:/
nie każda powie na komisji, że ma skurcze czy coś tylko np. powie, że jej sie nie chce pracować:/ niestety to, że praca jest za ciężka dla ciężarnej to nie jest argument dla zus, bo pracodwaca powinien wskazać inną pracę...zwolnienie jest jednak chorobowe, więc muszą być wskazania medyczne
i tu właśnie jest a tak że mam wskazania medyczne. Tym bardziej że jestem po jednym poronieniu. Mam złożone podanie o nauczanie indywidualne i rzadko jestem na tych zajęciach także no nie wiem co mu odbiło może miał gorszy dzień
Stary 2013-04-11, 20:03   #3206
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
i tu właśnie jest a tak że mam wskazania medyczne. Tym bardziej że jestem po jednym poronieniu. Mam złożone podanie o nauczanie indywidualne i rzadko jestem na tych zajęciach także no nie wiem co mu odbiło może miał gorszy dzień
myślę, że właśnie o to, że masz wskazania a chodzisz na zajęcia, albo się martwi o ciąże albo o kontrolę zus, tak czy siak - olej, szkoda nerwów
Stary 2013-04-11, 20:08   #3207
niunka045
Zadomowienie

Cytat:
macie rację

ale widokiem tych łóżek i tych łazienek można się przestraszyć
oprowadzała nas szefowa położnych (znajoma mojego Tż) i mówiła, że wcześniej przy łóżkach, koło tych rynienek na nogi wisiały takie skórzane pasy... ale je pościągali bo każdy mówił, że wygląda to jak w sali tortur
Mnie to by musieli przypiąć na bank co bym TŻ nie zamordowała
Cytat:

zdrowiej szybciutko

czytam dalej
Kurcze aż miło się czyta chciałabym już żeby był czerwiec żeby taki mały Jaś spał w łóżeczku

---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ----------

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
myślę, że właśnie o to, że masz wskazania a chodzisz na zajęcia, albo się martwi o ciąże albo o kontrolę zus, tak czy siak - olej, szkoda nerwów
a tak wogóle jak płaci mi zakład pracy to zus mi robi kontrolę??? teraz w 8 miesiącu jak jeszcze z takimi przebojami w szpitalu byłam to już wogóle powinnam olać no ale człowiek jednak się przejmuje tym bardziej że nie wiedział że robi coś źle teraz już idę tylko na zaliczenia na początku maja wale w to mam indywidualny tok nie musze chodzić
Stary 2013-04-11, 20:14   #3208
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość

a wie ktoś czy w 100 pytań do, jak juz pojedziemy na porodówkę trzeba znać mniejwięcej daty w jakich przyjmowało się jakieś leki w ciąży?
mnie nikt o daty nie pytał - i nawet wszystkich leków mi nie wpisali tylko te ważniejsze bo mało miejsca było

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
jwczoraj juz nie mialam wolnej rubryki na kolejna wizyte i zastanawialam sie czy dostane kolejna karte...a gin przygotowany ma wyciete z innych ksiazeczek dodatkowe gubryki i tylko doczepil do srodka tej obecnej karty. spryciarz :P
u mnie tak samo było

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
My juz po wizycie Wszystko OK Julka została Julką, trzeci raz potwierdzona więc już się chyba nic nie zmieni Leży sobie główką do dołu, a jeszcze wczoraj na bank była do góry. Tak się kręci, że hoho. Gin mówi, że sporo ma jeszcze miejsca to może się popisywać Artystkę mam w brzuchu małą
W 2 tygodnie przytyłam 0.5 kg, ważę 60,5 kg nie jest źle, myślałam, że po świętach będzie ze 2 kg do przodu
Ciśnienie 130/80 ale po schodach wchodziłam, umordowałam się to minimalnie wyższe Dał mi skierowanie na mocz i morfologie i za 2 tygodnie wizyta. Pobierze mi materiał na posiew.

Cytat:
Napisane przez Kamciatka Pokaż wiadomość
No i po wizycie
Wojtuś leży nisko, ale szyjka zamknięta, więc
dla szyjki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg butla.jpg (36,3 KB, 84 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kot.jpg (38,9 KB, 81 załadowań)

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-11, 20:15   #3209
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość

Dostałam zamówienie ze Zrób Sobie Krem Wszystko piękne i pachnące i będę tworzyć Ale się uśmiałam: zamówiłam m.in. hydrolat różany i olejek jojoba. A w gratisie dostałam co? Próbki tegoż samego hydrolatu i olejku

Idziemy dziś z TŻ na double date z przyjaciółmi. Korzystamy, póki jeszcze w miarę się mogę ruszyć i siedzieć za stołem (choć nogi muszę rozkraczyć Idziemy do senegalskiej knajpki

Ach, i jeszcze muszę się poskarżyć. Całą prawą stronę brzuszka mam w rozstępach Wiedziałam, że tak będzie, ale nie sądziłam, że ten proces, jak się zacznie to będzie postępować w takim tempie No cóż, smaruję się dalej przez łzy... Ciekawe kiedy pojawią się po drugiej stronie
Witaj w klubie zaatakowanych rozstępami...wczoraj odkryłam, że lewą stronę brzucha mam pooraną całą, chyba z dnia na dzień to nastąpiło ale już idzie do mnie masło jojoba z biochemii, a po ciąży mam zamiar stosować Aloe First z firmy Forever (zawiera dużo ziół i bardzo wysokie stężenie aloesu, więc teraz się obawiam) w połączeniu z czymś bardzo nawilżającym, prawdopodobnie właśnie z olejkiem albo masłem jojoba

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
taaaa... widzę, że masz podobne przeboje z imieniem jak ja i mnie już też nic nie zdziwi... małżowi się Leon nie podoba, Florian też nie. Felix jest na razie kompromisem, ale jeszcze do brzucha tak nie mówimy. jakoś boję się do jakiegokolwiek imienia przyzwyczajać........ mówię do brzucha "dzidziuś", "dzidziulek"...

może będzie tak, że imię do Was samo przyjdzie jak zobaczycie potomka

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Ja mówię przeważnie "kicia" lub "kiciek".
Mam listę imion, zostało w sumie 4 i co dzień myślę które ...
właśnie wczoraj w nocy cheche się zastanawiałam, jakie są Twoje typy, jestem bardzo ciekawa

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
U nas od początku po imieniu. Jak nam pani pierwszy raz powiedziała, że chopiec to był Filip. Później pani agata włoch powiedziała na prenatalnych, ze dziewczynaka i została Laura. Choć nie powiem kilka razy zdarzyło mi sie do niej powiedzieć Filip ale już się przyzwyczaiłam. Cieszę się, że będzie córka ale jakby się ostatecznie okazało, że jednak syn to bym się cieszyła. Gorzej by było w drugą stronę, że nastawiny się na syna, a rodzi się córka bo cała rodzina ma parcie na chopca.
tak dzisiaj poruszacie ten temat i czytam czytam, a nagle mój TŻ sam z siebie pyta- czy są szanse, że się doktor pomylił... i mówię mu, że do tej pory się nie zastanawiałam, dopóty na forum nie poruszyłyście tego tematu

Cytat:
meldujemy się z domku

na pewno potrzebujesz czasu na regenerację i na pewno za szybko to nie nastąpi, dużo cierpliwości Vil
Stary 2013-04-11, 20:17   #3210
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
mnie nikt o daty nie pytał - i nawet wszystkich leków mi nie wpisali tylko te ważniejsze bo mało miejsca było

u mnie tak samo było

dla szyjki

boski!

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
Witaj w klubie zaatakowanych rozstępami...wczoraj odkryłam, że lewą stronę brzucha mam pooraną całą, chyba z dnia na dzień to nastąpiło ale już idzie do mnie masło jojoba z biochemii, a po ciąży mam zamiar stosować Aloe First z firmy Forever (zawiera dużo ziół i bardzo wysokie stężenie aloesu, więc teraz się obawiam) w połączeniu z czymś bardzo nawilżającym, prawdopodobnie właśnie z olejkiem albo masłem jojoba

może będzie tak, że imię do Was samo przyjdzie jak zobaczycie potomka

właśnie wczoraj w nocy cheche się zastanawiałam, jakie są Twoje typy, jestem bardzo ciekawa

tak dzisiaj poruszacie ten temat i czytam czytam, a nagle mój TŻ sam z siebie pyta- czy są szanse, że się doktor pomylił... i mówię mu, że do tej pory się nie zastanawiałam, dopóty na forum nie poruszyłyście tego tematu

na pewno potrzebujesz czasu na regenerację i na pewno za szybko to nie nastąpi, dużo cierpliwości Vil
jesteś! a już się martwiłam gdzie się podziałaś

ZUZIAK 7.05.2013
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości