|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 14 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC2013, cz.14 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy |
|
2 | 4,55% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 - Witamy na świecie pierwsze maluszki |
|
2 | 4,55% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 - Czas zacząć rozpakowywanie
|
|
3 | 6,82% |
| Dwa maluszki na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.14 |
|
8 | 18,18% |
| Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14 |
|
9 | 20,45% |
| Zima minęła, wiosna nadchodzi; długie czekanie już nam nie grozi. Mamy V-VI 2013 c.14 |
|
4 | 9,09% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.14 |
|
1 | 2,27% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.14 |
|
5 | 11,36% |
| Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.14 |
|
1 | 2,27% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.14 |
|
8 | 18,18% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
1 | 2,27% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13
Cytat:
super pokoik
|
|
|
#3182 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13
Cytat:
A mały oby po nocach dał się wyspać![]() A 90 to chyba dużo na takiego maluszka
|
|
|
|
|
#3183 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko młody, klusek, leniwiec albo pączek
|
|
|
#3184 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za kolejny jakże ważny tydzieńCytat:
witam mamę Piotrusia Cytat:
oo jak fajnie ..już w domku.. staraj się jednak budzic małego do karmienia co najmniej co trzy godziny jeśli sam się nie budzi hej dziewczyny... |
|||
|
|
|
#3185 | |
|
Raczkowanie
|
Ja w MSW bo lekarz do którego chodzę tam pracuje, chociaż wolałabym bliżej w bielańskim.
Cytat:
|
|
|
|
|
#3186 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
u nas wygrało "Mamo to ja - Twoja skarbonka"
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
u nas z tego samoego powodu Bartosz Cytat:
chciałam zobaczyć jak się skończyła aukcja, którą obserwowałam i nie mogłam jej znaleźć ani w obserwowanych ani nigdzie ![]() doczytałam, że też już masz nową wkurzają mnie coraz bardziej ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() --- Jestem Na basenie było świetnie choć na początku nie potrafiłam pływać ![]() No i wróciłam mega śpiąca i mega głodna
|
|||||||
|
|
|
#3187 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ---------- Cytat:
zszamaj sobie porządnie Kochana teraz |
||
|
|
|
#3188 |
|
Zakorzenienie
|
padam.. cały dzień lataliśmy i dopiero do domu wróciliśmy ![]() Byliśmy dzisiaj w Poznaniu (taki nieprzewidziany wyjazd) Byliśmy też oglądać wózki.. Facet sprowadza z holandii wózeczki Quinny. Te quinny speedi fajne, 3kołowce ale bardzo stabilne. No i koła mają porządne, duże, pompowane.. Tylko to handlarz, a nie osoba prywatna i wszystkie te wózki takie troszkę mało zadbane.. :kwasne: i nic nie wybraliśmy... |
|
|
|
#3189 |
|
Zadomowienie
|
Can a takie mam pytanie bo obcykana jesteś w temacie
|
|
|
|
#3190 |
|
Raczkowanie
|
Nie mam sił nadrabiać:P ja wróciłam od rodziców. mąż skończył prawie łazienkę.
We wtorek miałam wizytę. Mam leżeć, leżeć i leżeć. Z Pawłem wszystko ok., ale mi na KTG wyszły skurcze. Gin martwi się ciągle twardniejącym brzuchem, stwierdził, że dużo za dużo tego. 3 tygodnie przynajmniej mam wytrzymać i nie rodzić. A jak się coś zacznie dziać to od razu do szpitala, bo on i tak więcej niż w szpitalu nie zrobi. No, ale jestem dobrej myśli - 3 tygodnie to nie tak długo . Będe miała teraz dla was więcej czasu
|
|
|
|
#3191 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny jak mnie mocno i tkliwie dziś traktuje moje dziecie
![]() ![]() tak mocno naparza tymi chudymi nóżkami i rączkami.. wszędzie.. ale najbardziej boli przy żebrach.. jakbym kolki miała..ani oddychac ani się ruszyc wtedy ani nawet położyc na boku nie mogę..chyba wiosne czuje ![]() a Wiktorek dziś wstał z katarkiem..i nie wie o co chodzi i smutno nam dziś troche bo się męczy..nie zna tego i dlatego jest taki marudny trochę ![]() po odstawieniu od piersi pierwszy raz się przeziębił..no wiem w końcu musi coś złapac żeby się uodparniac ..ale wiecie..serce boli. ..niby aż tak nie źle nie jest ale nocy się boje..bo nie potrafi oddychac przez buzię..a woda morska za wiele nie pomaga
|
|
|
|
#3192 |
|
Zakorzenienie
|
aaa no i nie napisałam najważniejszego..
byliśmy dzisiaj zwiedzać porodówkę.. Masakra.. niezbyt zachęcająco to wygląda ![]() Łazienki stare.. wyglądają jak w jakimś hotelu robotniczym ![]() a łóżka w sali porodowej lepiej nie mówić.No ale w sumie dobrze, że pojechaliśmy to zobaczyć i wiem jak się nastawić.. bo tak bym pewnie zawału dostała
|
|
|
|
#3193 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3194 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak Vil napisała, że mały jeszcze śpi, to mi się tak skojarzyło , że się w brzuchu nie rusza, a ona przecież swojego ma już na swiecie
|
#3195 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdawaj nam relację w miarę możliwości jak tam u Was ![]() Cytat:
|
|
#3196 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3197 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC
Cytat:
opowiadał mi gin ze jedna laska na kontroli zus na pytanie dlaczego ma zwolnienie powiedziała coś w stylu, że bo jest już za nią zastępstwo i musiała oddać całe l4 a lekarz miał mega kłopoty:/ nie każda powie na komisji, że ma skurcze czy coś tylko np. powie, że jej sie nie chce pracować:/ niestety to, że praca jest za ciężka dla ciężarnej to nie jest argument dla zus, bo pracodwaca powinien wskazać inną pracę...zwolnienie jest jednak chorobowe, więc muszą być wskazania medyczne
|
|
|
#3198 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dlatego mimo wszystko jednak będziemy chyba tutaj rodzić.. mam nadzieję, że wszystko będzie ok
|
|
|
|
|
#3199 |
|
Zakorzenienie
|
jestem,mam wanienkę, został materacyk +łóżeczko..
a jeszcze ciotka dała cynka że pakę wysłała ale to po weekendzie się dowiem huehuehue ![]() byłam u rodziców na kolacji,moja mama jakby ją ocknęło "matko!Ty możesz niedługo rodzic!"
|
|
|
|
#3200 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no nic, chyba się położę bo mnie to pływanie zabiło do jutra |
|
|
|
|
#3201 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() przed ciążą tak nie miałam
|
|
|
|
|
#3202 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale widokiem tych łóżek i tych łazienek można się przestraszyć ![]() oprowadzała nas szefowa położnych (znajoma mojego Tż) i mówiła, że wcześniej przy łóżkach, koło tych rynienek na nogi wisiały takie skórzane pasy... ale je pościągali bo każdy mówił, że wygląda to jak w sali tortur
|
|
|
|
|
#3203 |
|
Wtajemniczenie
|
jesteśmy w domku ... ale się dziwnie czuje ... przyjechaliśmy, posprzątaliśmy, mały ciągle śpi ... obudziliśmy go koło 19 na kąpiel i jedzenie, popłakał przy kąpieli (nie lubi rozbierania, przewijania itp), pojadł odrobinę i dalej śpi ... zaczynam się niepokoić
wiem, mam się leczyć, pewnie za miesiąc będę błagać o takie dni położyłam się w końcu niedawno i się czuje jakby to wszystko było snem ... takie nierealne, nawet to dziecko, bo leży i jakby go nie było ... mąż w całości przejął Przemka. w szpitalu się uparł na przebranie go, w domu przebierał, wykąpał, wyczyścił oczka, uszka ... ja nie jestem dopuszczana do dziecka zdrowiej szybciutko własnie okazało się że nie bardzo mamy w co ... ma 51 cm, a kupowałam ciuszki od 56 wzwyż, z czego te 56 to kilka sztuk dosłownie i to wielkich pojechał w body i kombinezonie 56, wyglądał w nim jak mały krasnoludek, główki prawie nie było widać w kapturze i zawinęliśmy go jeszcze w mężową bluzę tzn fotelik owinęliśmy. w domu zrobiłam przegląd i trochę ciuszków ma małych, już zamówiłam kilka nowych sztuk na all ![]() czytam dalej
|
|
|
|
#3204 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jezu jak Ci zazdroszczę, cudownosci oby dalej był spiochem, i gratuluję postawy tż
|
|
|
|
|
#3205 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC
Cytat:
może miał gorszy dzień
|
|
|
|
|
#3206 |
|
Zakorzenienie
|
myślę, że właśnie o to, że masz wskazania a chodzisz na zajęcia, albo się martwi o ciąże albo o kontrolę zus, tak czy siak - olej, szkoda nerwów
|
|
#3207 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- Cytat:
teraz już idę tylko na zaliczenia na początku maja wale w to mam indywidualny tok nie musze chodzić |
|||
|
|
|
#3208 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() dla szyjki
|
|||
|
|
|
#3209 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale już idzie do mnie masło jojoba z biochemii, a po ciąży mam zamiar stosować Aloe First z firmy Forever (zawiera dużo ziół i bardzo wysokie stężenie aloesu, więc teraz się obawiam) w połączeniu z czymś bardzo nawilżającym, prawdopodobnie właśnie z olejkiem albo masłem jojobaCytat:
może będzie tak, że imię do Was samo przyjdzie jak zobaczycie potomka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
i mówię mu, że do tej pory się nie zastanawiałam, dopóty na forum nie poruszyłyście tego tematu ![]() Cytat:
na pewno potrzebujesz czasu na regenerację i na pewno za szybko to nie nastąpi, dużo cierpliwości Vil
|
|
#3210 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
boski! Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:41.

; ale mamy pana brokuła z ikei 
za kolejny jakże ważny tydzień

Wiedziałam, że tak będzie, ale nie sądziłam, że ten proces, jak się zacznie to będzie postępować w takim tempie
No cóż, smaruję się dalej przez łzy... Ciekawe kiedy pojawią się po drugiej stronie 
w sumie same też rzeczy dla małej zajmą troszke, bo i rózek i ciuszki i papmersy....
zszamaj sobie porządnie Kochana teraz 

07.07.2012
ale to po weekendzie się dowiem huehuehue

ale już idzie do mnie masło jojoba z biochemii, a po ciąży mam zamiar stosować Aloe First z firmy Forever (zawiera dużo ziół i bardzo wysokie stężenie aloesu, więc teraz się obawiam) w połączeniu z czymś bardzo nawilżającym, prawdopodobnie właśnie z olejkiem albo masłem jojoba