Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 - Strona 104 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 14 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC2013, cz.14 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy 2 4,55%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 - Witamy na świecie pierwsze maluszki 2 4,55%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 - Czas zacząć rozpakowywanie 3 6,82%
Dwa maluszki na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.14 8 18,18%
Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14 9 20,45%
Zima minęła, wiosna nadchodzi; długie czekanie już nam nie grozi. Mamy V-VI 2013 c.14 4 9,09%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.14 1 2,27%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.14 5 11,36%
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.14 1 2,27%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.14 8 18,18%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 1 2,27%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-11, 15:33   #3091
axella
Zakorzenienie

GG do axella
Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
K. na SR mówiła nam, że dziewczyny po cc maja tzw. "test docenta", czyli w 2 czy 3 dobie po cc (nie pamiętam już) na obchód przychodzi docent (taki ma tytuł albo tak na niego mówią ), pogada z pacjentką i w pewnym momencie podaje jej rękę. Jeśli podniesie się/usiądzie bez żadnego grymasu na twarzy tzn. że wszystko jest ok i jeśli z nią i dzieckiem jest ok to mogą być wypisani do domu; a jeśli pacjentka będzie grymasić/będzie widać, że coś ją jeszcze boli itd. to zostaje jeszcze w szpitalu. To tak w skrócie
aaaaaaaaaaaaha....

Cytat:
Super!

lecę

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-11, 15:36   #3092
Kamciatka
Rozeznanie

Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Odebrałam wyniki;
paciora - brak
hiv - ujemny
hbs - ujemny
krew - ok, hemoglobina 11.7 więc podskoczyła od ostatniego badania, hematokryt 35.2, anizocytoza eryt. cokolwiem to jest trochę powyżej normy - 14. 9 ( norma 11,5-14,0)
mocz - ok, brak białka

Myślałam, że ten nieprzyjemny "urok ciąży" mnie ominie ale jednak nie, dziś natknęłam się na żylaka odbytu przepisywali wam coś ginekolodzy na nie?
za badania.
co do żylaka - mnie odbyt coś czasem tak zaboli. To moze być to gówno???

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
od powrotu ze spaceru to jem jak odkurzacz.....w ciągu godziny zjadłam : kinder bueno, orzechowa princesse, jabłko, kilka delicji pomarańczowych i krakersy sezamowe.....aż mnie zmuliło
Nie żałuj sobie Też mam takie dni, że o matko, wpierdzielam jak goopia

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
A dzisiaj szkoła rodzenia
Nie wiem ale jakoś zawsze nie mogę się doczekać
Ty masz fajne te SR no i zawsze tak fajnie opisujesz. Czekam na wrażenia z dzisiejszej i nie ukrywam, że na opis też
Bo moja SR drętwa na maksa, zresztą na ostatnią nie poszłam (pielęgnacja była) bo chora leżałam
Kamciatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-11, 15:38   #3093
salviae
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
jaki ładny, już Kubusiowy zazdroszcze, sama bym się tam wprowadziła i spała w tym cudnym łóżeczku
Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
ale pieknyy.... cuudooo
Cytat:
ładny pokoik te sówki na ostatnim zdjęciu słodkie też bym cos na pozostałe sćiany poszukała by je ożywić kolorem
Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
mega słodkie
Cytat:
Napisane przez Kamciatka Pokaż wiadomość
Piękny pokoik
dziękujemy mam nadzieję, że nowemu lokatorowi się spodoba, bo jak nie to

aa łóżeczko jeszcze po mamusi
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś

Edytowane przez salviae
Czas edycji: 2013-04-11 o 15:43
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-11, 15:45   #3094
Ag_nes
Wtajemniczenie

GG do Ag_nes

Salviae świetny pokój, gdybym stała w sklepie przed paletą barw nie zdecydowałabym się na szary, ale u Ciebie wygląda bardzo estetycznie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jakie ciasto zaproponowałybyście w formie tortu?? Prawdopodobnie teściowie się wybiorą w tą sobotę bo w niedzielę mam urodziny i imieniny...I nie mam pojęcia, co zrobić...
ja parę dni temu zrobiłam dwa biszkopty, przełożyłam masą zrobioną z nutelii i masła i zaciągnełam wszystko bitą śmietaną. Było pyszne, a biszkopty możesz zrobić wcześniej, nic im nie będzie

Cytat:
a jesli w 20tc na jednym jedynym usg z okresleniem plci babka sie pomylila i Zu ma siurka?

nie uwierze,że to moje
Jak będzie facet to może w szpitalu ktoś się zamieni
Stary 2013-04-11, 15:51   #3095
__paulina__
Raczkowanie

GG do __paulina__

Cytat:
Super!

Witaj
Gratuluję synka i życzę miłych pogaduch
Na kiedy masz dokładnie termin ??
2 maja, mam mieć cesarkę

[/COLOR]
Hej miłego podczytywania napisz może coś o sobie, jakie imie wybraliście, jaki poród planujesz?[/QUOTE]

Obiadek się gotuje więc mogę popisać więcej. Będzie Piotruś, jak dziadek. Rodzić mam przez cc.
Generalnie ciążę dobrze znosiłam, na początku tylko brałam leki na podtrzymanie ciąży bo mam mięśniaki. Jeszcze z kręgosłupem miałam problem ale dał radę jednak
Piotruś waży 2700, wczoraj byliśmy u gina.
__paulina__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-11, 15:54   #3096
Elusiek
BAN stały

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
To pokazuje Kubusiowy pokoik v.01 Na ostatnim zdjęciu materiały z których powstaną obrazki 40x40 nad komodę, ale TZ musi mi sklepać ramki na nie, próbowałam z kuchenną ścierką na mniejszej ramie i da się :P muszę jeszcze o czymś na pozostałe ściany pomyśleć bo nie lubię gołych,może takie chorągiewki jak na zasłonach, albo literki regał czeka na zabawki, a walizka na szpital

przytulny pokoik gdzie kupiłaś ten regalik na zabawki? szukam podobnego do pokoiku dla małego
Elusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-11, 15:54   #3097
becik_4
Zadomowienie

Przyszla przesylka z torba ale pomylili mi kolor przescieradla zamiast bezowego mam zielony juz do nich napisalam a myslicie ze moge zadac aby kurier to ode mnie odebral i przywiózł poprzwne? Czy musze im odeslac dopiero mi wysla poprawne? dobrze ze mam maila na dowod ze chcialam bezowe wiec sie nie wypra wkurzyli mnie bo nie usmiecha mi sie latac na poczte i to odsylac
becik_4 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-04-11, 15:57   #3098
Kamciatka
Rozeznanie

Lecę pospacerować
Odkąd w końcu sie wiosna u nas zrobiła mam energii za dwoje
A teraz juz jest 15 na plusie
Kamciatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-11, 15:57   #3099
antoinettee
Zadomowienie

Cytat:
antoniette brawa za wizytę i za brzuszek i za udaną wizytę Ale co jest najlepsze z imieniem: Ja mieszkam na wsi i póki co tu nikt nie daje Julia
U mnie dziś w pępku 104 cm ale na wadze mam 72
dziękuje. Co do imienia, to ja też się jeszcze z Julką nie spotkałam wśród dzieci znajomych. Ale w przedszkolach podobno zatrzęsienie Julek.

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
za wizyte. o wage malej pytalas? :P zazdroszcze powolnego przybierania dodatkowych kg pol kg to ja mam pewnie dziennie

sliczny brzuszek, 94cm - kiedy to bylo
dziekuję. Co do wagi to też się cieszę, ale co to będzie dalej :P Coraz bardziej ciągnie mnie do słodkiego. O wagę małej nie pytałam. Miał wcale nie robić USG, ale stwierdził, że sprawdzi tylko tętno. Wizytę miałam po 2 tygodniach tylko dla tego, że zwolnienie bo mi się kończyło a i tak wyciągnęłam od niego jak ona leży i gdzie co ma. 2 tygodnie temu ważyła 1 kg. Na następnej wizycie dowiem się więcej

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
No to super, że Julka taka zdrowiutka, a Ty taka szczuplutka
Brzuszek masz cudny
dziękuję

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
n

Dziękuję
za wizytę i kolejny tydzień

Brzuch śliczny

----
ale jestem dziś zmęczona....
Dziękuję. Ja dziś też zmęczona, stałam 2 godziny wcześniej niż zwykle a w nocy spałam i nie spałam. Myślałam, co to będzie na wizycie. Miałam głupie sny, najpierw, że krwawiłam wiadomo skąd a potem, że w palcu wskazującym miałam taką drzazgę, że palec na wylot miałam przebity i tą drzazgę wyciągałam i strasznie bolało. Nie wiem skąd te sny

Cytat:
za wizyte a brzuszek piekny
dziękuje.

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
t

za wizyte i za wageee :P
no a brzusio pieknyyy
dziękuję

Cytat:
To pokazuje Kubusiowy pokoik v.01 Na ostatnim zdjęciu materiały z których powstaną obrazki 40x40 nad komodę, ale TZ musi mi sklepać ramki na nie, próbowałam z kuchenną ścierką na mniejszej ramie i da się :P muszę jeszcze o czymś na pozostałe ściany pomyśleć bo nie lubię gołych,może takie chorągiewki jak na zasłonach, albo literki regał czeka na zabawki, a walizka na szpital
za pokoik. Śliczny i gustownie urządzony. Super te białe łóżeczko wygląda.

Dzięki dziewczyny za oklaski dla mnie, Julki i jej mieszkanka Jeśli którąś pominęłam to przepraszam

Mam w pokoju meksyk Powyjmowałam wszystkie ciuszki Julki ze strychu i zaczęłam sortować. Zapał miałam ale już minął . Niech mi ktoś pomoże

Edytowane przez antoinettee
Czas edycji: 2013-04-11 o 16:01
antoinettee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-11, 16:00   #3100
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
No i po wizycie
Wojtuś leży nisko, ale szyjka zamknięta, więc
Ale muszę do szpitala w przyszłym tygodniu na planowanie porodu przez ten mój prawy przeszły słaby, żeby zdecydowali, czy mogę ciązę przenosić. Bo jeśli nie to 20.maja będą wywoływać
Trzymajcie się ciepło! Ja też mam się zgłosić w dniu terminu, żeby się położyć w szpitalu - ze względu na cukrzycę. Chcą monitorować i w razie gdyby coś się działo, wywoływać. Ale wciąż mam nadzieję, że urodzę przed terminem bo się sama akcja rozkręci

Cytat:
poprostu zaczynam wątpic że sobie dam radę
Skąd Ci sie to bierze? Dasz radę, kto jak nie Ty!?

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
ja mam dwuczęściowy, dupa nawet się nie rozrosła, cycki trochę to może się uda

Leoooś

M. nie ma kąpielówek, bierze spodenki, mam nadzieję, że przejdą

Cytat:
Napisane przez __paulina__ Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!
Czytam Was od jakiegoś czasu. Jestem w 37 tc więc już za 3 tygodnie będzie z nami synek
Szkoda że dopiero teraz znalazłam Wasz wątek bo wiele można się z niego dowiedzieć i widzę też ze się zżyłyście. Teraz jestem na zwolnieniu (przeziębiłam się niestety) i mam więcej czasu na aktywność wizażową więc Was podczytuję.
Cześć No szkoda, że dopiero teraz nas znalazłaś, bo fajnie tu Ale teraz już zostań Mówisz, że jesteś na zwolnieniu z powodu przeziębienia. Podziwiam, że w 37tc potrzebujesz powodu do zwonienia!

Cytat:
a ja caly czas walcze z myslami - isc czy nie isc na warsztaty mamo to ja wszystkie znajome ciezarne sie wycofaly. jedna urodzila, druga nadal w szpitalu, jedna steka, ze nie da rady, kolejna, ze juz ma dziecko i wszystko wie :P i chyba pojde sama...moze jakos sie dokulam. tz mial pojsc ze mna, ale po pracy lepiej zeby pojechal gipsowac, to wazniejsze
no nic mysle nad sloganem konkursowym i ide wygrac fotelik
No to masz cel, idź!

Cytat:
Świetny! I obrazki też zapowiadają się cudowne

Dostałam zamówienie ze Zrób Sobie Krem Wszystko piękne i pachnące i będę tworzyć Ale się uśmiałam: zamówiłam m.in. hydrolat różany i olejek jojoba. A w gratisie dostałam co? Próbki tegoż samego hydrolatu i olejku

Idziemy dziś z TŻ na double date z przyjaciółmi. Korzystamy, póki jeszcze w miarę się mogę ruszyć i siedzieć za stołem (choć nogi muszę rozkraczyć Idziemy do senegalskiej knajpki

Ach, i jeszcze muszę się poskarżyć. Całą prawą stronę brzuszka mam w rozstępach Wiedziałam, że tak będzie, ale nie sądziłam, że ten proces, jak się zacznie to będzie postępować w takim tempie No cóż, smaruję się dalej przez łzy... Ciekawe kiedy pojawią się po drugiej stronie
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-11, 16:01   #3101
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Rzmowy w toku Do czego jest zdolna kobieta żeby schudnać po porodzie
chyba wolę tego nie wiedzieć

Cytat:
Kubusiowe królestwo jest cudne

Cytat:

No i witamy w 33 tc !!!

Cytat:
jade z tatą po wanienko-stelażo-przewijak
okazja na tablicy i zdążyłam
super
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-11, 16:05   #3102
becik_4
Zadomowienie

Cytat:
ogladacie rozmowy w toku?? jaka kretynka teraz występuje twierdzi,że niestosuje antykoncepcji bo to zabija płód no co kretynka...ale cóż ma 19 lat i 2 córki niech dalej nieużywa antykoncepcji to bedzie dzieciaków miała wiecej

Skad oni biora takich durnych ludzi do tego programu ?

Cytat:
Pokoik sliczny moj kubus na razie bedzie spal z nami w sypialni chociaz tez ma swoj kacik lozeczko, komode i slupek
becik_4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-11, 16:10   #3103
salviae
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Elusiek Pokaż wiadomość
przytulny pokoik gdzie kupiłaś ten regalik na zabawki? szukam podobnego do pokoiku dla małego
dzieki, regał z ikei

---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ----------

Cytat:
Napisane przez becik_4 Pokaż wiadomość

Pokoik sliczny moj kubus na razie bedzie spal z nami w sypialni chociaz tez ma swoj kacik lozeczko, komode i slupek
my też mamy w sypialni jeszcze jedno łóżeczko, bo nie wyobrażam sobie w nocy latać na dół za każdym razem, ani w dzień zostawić go samego na piętrze i założę się, że skończy się na 3 kąciku w salonie
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś

Edytowane przez salviae
Czas edycji: 2013-04-11 o 16:37
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-11, 16:12   #3104
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
ja będe wspominać ciąże jako jedne wielkie sikanie praktycznie od początku ciąży co chwilę latam, a w nocy min 3 razy
Cytat:
Napisane przez becik_4 Pokaż wiadomość
Ja do kibelka latalam juz w 1 trymestrze potem byla chwila przerwy i znowu latanie ale dwa razy wstaje
Ja tak samo. a mój rekord to co godzinę od północy a położyłam się o 23.

Cytat:
Napisane przez Katate Pokaż wiadomość

Dziewczyny u mnie wczoraj wieczorem to już baaardzo nieciekawie było.
Tak mnie cisnęło i ciągnęło i bolało, że aż się powyłamco normalnie mi się nie zdarza. Mąż już aparat i kamerę pakował, ja mu mówię, że nie urodzę 10 kwietnia, bo data mi nie pasuję
W dodatku z cycka mleko mi zaczęło lecieć (pierwszy raz w ciąży). Dziś też ledwo chodzę, tak mnie ciśnie na pęcherz, że masakra.
Ale regularnych skurczy brak, więc na razie czekamy

Jak coś ruszy to dam znać.
Oj to chyba już niedługo kolejny maluszek.

Cytat:
Julka kurde prawie co roku.... Ale mi się to imię tak podoba I podoba mi się jeszcze:
-Lenka
-Amelka
-Emilka
-Blanka
Mi się nawet pogrubione podobaja. Ale u nas kuzynka ma Emilke wiec odpada. Julek i Lenek faktyccznie dużo. Obecnie kazda moja znajoma co urodziła ma Lene. A kuzynka Tż tak dała psu na imię...

Mi się podoba:
Laura
Nikola
Amelkia
Elena
a męskie
Filip
Oskar

Tż Nikola się nie podoba,

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
My juz po wizycie Wszystko OK Julka została Julką, trzeci raz potwierdzona więc już się chyba nic nie zmieni Leży sobie główką do dołu, a jeszcze wczoraj na bank była do góry. Tak się kręci, że hoho. Gin mówi, że sporo ma jeszcze miejsca to może się popisywać Artystkę mam w brzuchu małą
W 2 tygodnie przytyłam 0.5 kg, ważę 60,5 kg nie jest źle, myślałam, że po świętach będzie ze 2 kg do przodu
Ciśnienie 130/80 ale po schodach wchodziłam, umordowałam się to minimalnie wyższe Dał mi skierowanie na mocz i morfologie i za 2 tygodnie wizyta. Pobierze mi materiał na posiew.
Także Jenny jakbyś mogła to dopisz mi wizytę na 25.04 Dziękuję
za wizyte

Cytat:
No i po wizycie
Wojtuś leży nisko, ale szyjka zamknięta, więc
Ale muszę do szpitala w przyszłym tygodniu na planowanie porodu przez ten mój prawy przeszły słaby, żeby zdecydowali, czy mogę ciązę przenosić. Bo jeśli nie to 20.maja będą wywoływać

Cytat:
chociaż bratowa dała mi kilka ciuszków w kolorach chłopięcych Ale są zadbane, a myślę, że po domu nie będę przesadzać i stroić małą w słodkie róże Najwyżej za parę lat powie: ,,Matka w coś ty mnie ubrała"
Mój Tż powiedział, że absolutnie nie pozwoli małej ubierać w róż "do ludzi" bo tak niecierpi tego koloru. Ja praktycznie wszytskie ciuszki co dostałam to po chopcach ale różnych kolorach i wcale nie widać, że chopience niby. Tylko te z autkami odłożyłam.

Cytat:
Cześć dziewczyny!
Czytam Was od jakiegoś czasu. Jestem w 37 tc więc już za 3 tygodnie będzie z nami synek
Szkoda że dopiero teraz znalazłam Wasz wątek bo wiele można się z niego dowiedzieć i widzę też ze się zżyłyście. Teraz jestem na zwolnieniu (przeziębiłam się niestety) i mam więcej czasu na aktywność wizażową więc Was podczytuję.
Witaj
Już niedługo Ci zostało

Cytat:
Mam quinny buzz 4 właśnie. Dostaliśmy od rodziny bo ich dziecko akurat wyrosło. Wydaje się fajny, bardzo łatwo się prowadzi, wczoraj wymyłam go i wyprałam odbicia. Co do kółek to piankowe są te dwa przednie a tylne można pompować. Te piankowe nie są wcale w złym stanie a przecież używane parę lat.
Ale to nie chodzi o to, że się niszą te kółka tylko o to, że po kamieniach np ciezko nimi jechać. Ja tam nie wiem Tż się uparł, że mają być 4 pompowane i takie ma. Tyle może sobie wybrać co kółka w wózku :P

Cytat:
fajny, wybralismy taki http://media.dekoral.pl/prf/239081/5...yAdamaszek.jpg trzeba kliknac otworz i teraz ciagle mysle, czy nie za ciemny
Mojemu Tż by się spodobał. On kidyś chciał mieć pokój w bilardowej zieleni. Na szczęście mu nie wyszło bo jakby tą klitke pomalował takim ciemnym to chyba by jak puszka wyglądała.

A to co chcesz malować takim?? Cały pokój czy jak??
Ja mam w pokoju ścianę fioletową. Jest dość ciemna ale nawet ładnie się prezentuje. Na pozostałych mam pomarańcz wiec on rozjaśnia.

Nadroabiam was od południa i ciągle coś mi przeszkada.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-11, 16:13   #3105
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Wydaje mi się, że definitywnie, chociaż już mnie nic nie zdziwi. Ani to, że wrócimy do Jasia, ani to, jak jeszcze wymyślimy jakieś inne imię. Nic już nie wiem.
(...)
No i wieczorem tż spytał jak tam Leoś. Zrobiłam oczy jak 5zł, a on stwierdził, że to jest niemożliwe jak człowiek się przyzwyczaja do imienia. Taką mam teraz sieczkę z mózgu przez te jego wywody, że się nie zdziwię jak jeszcze coś innego wymyślimy.
taaaa... widzę, że masz podobne przeboje z imieniem jak ja i mnie już też nic nie zdziwi... małżowi się Leon nie podoba, Florian też nie. Felix jest na razie kompromisem, ale jeszcze do brzucha tak nie mówimy. jakoś boję się do jakiegokolwiek imienia przyzwyczajać........ mówię do brzucha "dzidziuś", "dzidziulek"...
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-04-11, 16:15   #3106
xal
Zakorzenienie

Cytat:
fajny, wybralismy taki http://media.dekoral.pl/prf/239081/5...yAdamaszek.jpg trzeba kliknac otworz i teraz ciagle mysle, czy nie za ciemny
Zawsze możesz pomalować 2 ściany albo jedną tym i jak stwierdzisz, że za ciemne to na pozostałe dobrać coś jaśniejszego.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-11, 16:16   #3107
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:

super pokoik
obrazki tez sie szykuja swietne

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-11, 16:17   #3108
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
mówię do brzucha "dzidziuś", "dzidziulek"...
Ja mówię przeważnie "kicia" lub "kiciek".
Mam listę imion, zostało w sumie 4 i co dzień myślę które ...

Stary 2013-04-11, 16:21   #3109
angie83
Raczkowanie

za wszystkie okazane brzuszki i zakończone tygodnie. My dzisiaj świętujemy z Bartulą 36 tc!!!

Jutro czas renowacji i pora na wizytę u fryzjerki. Teraz mam ombre hair (czytaj odrosty na pół głowy)

Małe sprostowanie - Bartłomiej został Bartoszem. Trochę podyskutowaliśmy z TZ i uznaliśmy, że krótsze imię jest wygodniejsze

Wczoraj trochę się poschylałam przy myciu łóżeczka i zaraz brzucho się spięło tak trzyma do dzisiaj, więc leżę przykładnie. A na dodatek pół nocy nie spałam przez zgagę, spowodowaną.....malinami zakupionymi w Lidlu Może dlatego, że były mega kwaśne...
Stary 2013-04-11, 16:22   #3110
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
jade z tatą po wanienko-stelażo-przewijak
okazja na tablicy i zdążyłam
Ciekawa jestem jak to wygląda...

salviae
Sliczny pokoik

A mnie zaczyna bolec skóra wokół pepka...mała się rozpych.

Laura

Stary 2013-04-11, 16:24   #3111
xal
Zakorzenienie

Poprosiłam ciocię jak będzie w super pharm żeby zerknęła i kupiła ten krem z filtrem z Musteli co Mysia pokazywała, że u niej był za 20 zł. W Katowicach mieli tylko jakieś za 44 w promocji z 70zł i pani powiedziała, że innych nie mieli, dziwna sprawa ...

Stary 2013-04-11, 16:25   #3112
MoTyleKsw
Zakorzenienie

czy to nowe allegro chodzi Wam poprawnie?
bo jak zaznaczam, ze np maja byc licytacje albo 5 godzin do konca to olewa mnie to i nie działa ;/

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2013-04-11, 16:27   #3113
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Ja mówię przeważnie "kicia" lub "kiciek".
Mam listę imion, zostało w sumie 4 i co dzień myślę które ...
U nas od początku po imieniu. Jak nam pani pierwszy raz powiedziała, że chopiec to był Filip. Później pani agata włoch powiedziała na prenatalnych, ze dziewczynaka i została Laura. Choć nie powiem kilka razy zdarzyło mi sie do niej powiedzieć Filip ale już się przyzwyczaiłam. Cieszę się, że będzie córka ale jakby się ostatecznie okazało, że jednak syn to bym się cieszyła. Gorzej by było w drugą stronę, że nastawiny się na syna, a rodzi się córka bo cała rodzina ma parcie na chopca.

Laura

Stary 2013-04-11, 16:29   #3114
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Myślałam, że ten nieprzyjemny "urok ciąży" mnie ominie ale jednak nie, dziś natknęłam się na żylaka odbytu przepisywali wam coś ginekolodzy na nie?
wybacz, ale jak to zabrzmiało... taki żylaczek sobie przechodził i ci pomachał? i postanowił cię już nie opuścić szczerze mówiąc to nie wiem, co można z tym jeszcze w ciąży zrobić. ale ogólnie dobrze zadbać o brak zatwardzeń nie siedzieć za dużo, unikać ucisku "tam". i w takim w miarę "świeżym" stanie to łatwo będzie się zająć cholerstwem już po połogu przy pomocy odpowiednich maści
Stary 2013-04-11, 16:31   #3115
__paulina__
Raczkowanie

GG do __paulina__

Cytat:
Śliczny pokoik. Też lamkę ikeową w chmurką tylko białą wersję, plafon.

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość

Cześć No szkoda, że dopiero teraz nas znalazłaś, bo fajnie tu Ale teraz już zostań Mówisz, że jesteś na zwolnieniu z powodu przeziębienia. Podziwiam, że w 37tc potrzebujesz powodu do zwolnienia
Pracuś ze mnie nie miałam wcześniej żadnych powodów do zwolnienia więc nie brałam, prace mam biurową więc nic ciężkiego a zawsze jest z kim pogadać i napić się 'kawki' . Teraz jak siedzę tydzień w domu to już mam dość, nawet nie mogę wiele robić bo szyjka już mi się skróciła...
__paulina__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-11, 16:33   #3116
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
U nas od początku po imieniu. Jak nam pani pierwszy raz powiedziała, że chopiec to był Filip. Później pani agata włoch powiedziała na prenatalnych, ze dziewczynaka i została Laura. Choć nie powiem kilka razy zdarzyło mi sie do niej powiedzieć Filip ale już się przyzwyczaiłam. Cieszę się, że będzie córka ale jakby się ostatecznie okazało, że jednak syn to bym się cieszyła. Gorzej by było w drugą stronę, że nastawiny się na syna, a rodzi się córka bo cała rodzina ma parcie na chopca.
Też bym chciała po imieniu, ale się nie mogę zdecydować

Stary 2013-04-11, 16:34   #3117
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
Ze zbiorowych zamówień jakieś Mangoshop albo buty
Ty chyba też z Wawy jesteś?
Tak

Cytat:
Przepiękny
Cytat:
Cześć
Znowu pędzicie jak szalone

My od rana w trasie, dopiero po 15:00 wróciliśmy ; ale mamy pana brokuła z ikei i w końcu wybraliśmy się na porodówkę

No i witamy w 33 tc !!!

Justi wszystkiego najlepszego!

Świetna wiadomość!

A miałaś "test docenta" ?
Pan brokuł jest za...sty
za 33tc

Cytat:
K. na SR mówiła nam, że dziewczyny po cc maja tzw. "test docenta", czyli w 2 czy 3 dobie po cc (nie pamiętam już) na obchód przychodzi docent (taki ma tytuł albo tak na niego mówią ), pogada z pacjentką i w pewnym momencie podaje jej rękę. Jeśli podniesie się/usiądzie bez żadnego grymasu na twarzy tzn. że wszystko jest ok i jeśli z nią i dzieckiem jest ok to mogą być wypisani do domu; a jeśli pacjentka będzie grymasić/będzie widać, że coś ją jeszcze boli itd. to zostaje jeszcze w szpitalu. To tak w skrócie
A to ciekawe - nie słyszałam o tym

Cytat:
2 maja, mam mieć cesarkę

[/COLOR]
Hej miłego podczytywania napisz może coś o sobie, jakie imie wybraliście, jaki poród planujesz?
Obiadek się gotuje więc mogę popisać więcej. Będzie Piotruś, jak dziadek. Rodzić mam przez cc.
Generalnie ciążę dobrze znosiłam, na początku tylko brałam leki na podtrzymanie ciąży bo mam mięśniaki. Jeszcze z kręgosłupem miałam problem ale dał radę jednak
Piotruś waży 2700, wczoraj byliśmy u gina.[/QUOTE]
A gdzie rodzisz?
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-11, 16:34   #3118
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
nieeee!!! boski jest! zależy wszystko od dodatków, podłogi - no i są pomieszczenia, którym taka zieleń dobrze zrobi, np. w sypialni nie musisz mieć super jasno, nie?
Stary 2013-04-11, 16:34   #3119
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
czy to nowe allegro chodzi Wam poprawnie?
bo jak zaznaczam, ze np maja byc licytacje albo 5 godzin do konca to olewa mnie to i nie działa ;/
Ja nie przełączam na "nowa wersję" bo mi się coś wieszała..
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-11, 16:41   #3120
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Ja nie przełączam na "nowa wersję" bo mi się coś wieszała..
a mi się sama przełączyła jak wrócić do starej?

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości