Każdego dnia będę piękniejsza - cz. IV - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-11, 21:34   #391
@na
Zakorzenienie

Dot.: Każdego dnia będę piękniejsza - cz. IV

Cytat:
Napisane przez Aysell Pokaż wiadomość
Nie zjemy, każdy ma prawo do swojej opinii Argumentem przeciwko aborcji mogłoby być jednak to, że w tej sytuacji już się kogoś krzywdzi - to nienarodzone dziecko. Przy wazektomii natomiast można rzec, jeśli już, że mężczyzna krzywdzi siebie.
Uważam podobnie do Ciebie, ale należy wziąć pod uwagę to, że gdyby aborcja była legalna, nagle mogłoby się okazać, że wszyscy ją wykonują bez opamiętania i nagminnie. Z drugiej strony, zakaz w pewnym sensie nie ma nic do rzeczy, bo kto chce, i tak znajdzie, zapłaci i zrobi, prawda? W przypadku choroby dziecka/gwałtu, jestem jak najbardziej za. Na szczęście prawo również to przewiduje i dopuszcza. Nie znoszę, zwyczajnie nie znoszę, argumentów np. katolików - i Kościoła ogólnie - że dziewczynę, powiedzmy, zgwałcono i nieszczęśliwie w wyniku tego zaszła w ciążę. I co mówi Kościół? Dziecko nie jest winne, dziecko nie jest winne. No pewnie, że nie jest, ale czemu nikt nie raczy się postawić w sytuacji tej dziewczyny, która będzie codziennie na nie patrzeć, kiedy go urodzi i będzie sobie zapewne przypominać, jaka straszna krzywda ją spotkała? Okropność. Dzieciobójstwo - robią to osoby z pewnością chore, nie rozumiem, jak tak można. Istnieją np. okna życia, po co od razu dziecko zabijać i, idąc krok dalej, później zmagać się z problemem odpowiedzialności karnej za przestępstwo? Zupełnie bezmyślne.
kościół to się w ogóle w zbyt wiele rzeczy miesza w tych czasach .
rozumiem argumenty Twoje i pozostałych dziewczyn, każda ma inne poglądy i swoje zdanie

*Ćwiczę*

@na jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-11, 21:37   #392
Cindy28
Lux Mundi

Chętnie bym jeszcze podyskutowała [ tak btw dziękuję Wszystkim za kulturalną rozmowę, niestety na Wizażu zdarza się to coraz rzadziej], ale przestawiam się na normalne godziny snu [czyt. między 24, a 1], uciekam więc . Tym bardziej, że czeka mnie jeszcze zmycie oleju, maska, ćwiczenia i takie tam .

Dobrej nocy .
Stary 2013-04-11, 21:40   #393
1a159cf6a0624b31db6aaefb6bbb43b621a184e1
Konto usunięte

muszę Wam powiedzieć, że wydenkowałam balsam PO prowansalski
dobrze, że mam zapas
No i szampon turecki też powoli się kończy
1a159cf6a0624b31db6aaefb6bbb43b621a184e1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-11, 21:41   #394
@na
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cindy28 Pokaż wiadomość
Chętnie bym jeszcze podyskutowała [ tak btw dziękuję Wszystkim za kulturalną rozmowę, niestety na Wizażu zdarza się to coraz rzadziej], ale przestawiam się na normalne godziny snu [czyt. między 24, a 1], uciekam więc . Tym bardziej, że czeka mnie jeszcze zmycie oleju, maska, ćwiczenia i takie tam .

Dobrej nocy .
dobranoc
racja, zaraz zjedzą albo wyśmieją czy jeszcze co innego wystarczy się przejść na wątek intymny , chociaż nie powiem, znajdują się perełki, ostatnio płakałam ze śmiechu jak dziewczyna szukała Wicia

*Ćwiczę*

Stary 2013-04-11, 21:43   #395
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez @na Pokaż wiadomość
dobranoc
racja, zaraz zjedzą albo wyśmieją czy jeszcze co innego wystarczy się przejść na wątek intymny , chociaż nie powiem, znajdują się perełki, ostatnio płakałam ze śmiechu jak dziewczyna szukała Wicia
coooo? Chyba źle zrozumiałam
Stary 2013-04-11, 21:45   #396
Aysell
Wtajemniczenie

[1=1a159cf6a0624b31db6aaef b6bbb43b621a184e1;4026489 6]ja też uważam, że powinno być legalne, ale przed zabiegiem osoba powinna przejśc testy psychologiczne i psychiatryczne , powinna być brana pod uwagę ich sytuacja zdrowotna, materialna, ot takie moje zdanie.[/QUOTE]
Myślisz, że to by przeszło? Zależy jaka byłaby ogólna tendencja, bo jeśli przeciwko aborcji, to by jednak wszystko robili, żeby uznać, że np. sytuacja materialna jest "wystarczająca" itd.

Cytat:
Napisane przez Vinnga Pokaż wiadomość
KAŻDY lek niesie ze sobą różne poważne konsekwencje, ale czy to jest powód, dla którego np. nie powinniśmy używać aspiryny?
[...]
Ale aspiryny nie jesz codziennie, przez parę lat i przez to nie narażasz się na skutki uboczne. A nie mówmy też o lekach, które brać się musi z jakiegoś powodu, to co innego. Tu jest wybór i to jest kwestia tego właśnie wyboru.
Cytat:
Ja nie , chociażbym miała inne zdanie .
A mam - w sumie podobne. Z tym, że jestem za aborcją w konkretnych przypadkach : gwałtów i mających się urodzić chorych dzieci. Reszta powinna odpowiadać za siebie i patrzeć kiedy dupczy.
[...]
Też prawda.

Cytat:
Napisane przez natalkaa7522 Pokaż wiadomość
Dokładnie.

Dobra. Ale ile plemników w wielkich beczkach siedzi, zamknięte szelnie których już nie można użyć? Pozostałości po każdym in vitro. I to jest tworzenie dziecka. I sam fakt że ktoś wybiera sobie z którego plemnika ZROBI dziecko.

A co do aborcji dzieci chorych - kiedyś uważałam ze to dobry pomysł ale teraz nie wiem. Dlaczego ktoś ma decydować o tym kto może żyć? Będziemy wybierać że osoba z taką i taką chorobą może żyć ale już z chorobą inną nie? Zabijano murzynów dawniej, Żydów i innych - bo komuś nie pasowali. Komuś nie pasuje chore dziecko więc też je zabija. Tylko różnica polega na metodzie.
Niby tak, ale in vitro to również wielka szansa dla ludzi, którzy z jakiegoś powodu nie mogą mieć dzieci...
Określone jest to jako ciężkie i nieodwracalne wady... Strasznie jest żyć z niepełnosprawnym dzieckiem, dlatego rozumiem, jeśli ktoś rozwiązuje taki problem w ten sposób.

Aysell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-11, 21:46   #397
@na
Zakorzenienie

[1=1a159cf6a0624b31db6aaef b6bbb43b621a184e1;4026556 3]coooo? Chyba źle zrozumiałam [/QUOTE]

zależy o co Ci chodzi są różne perełki, nawet są specjalnie zatytułowane wątki dla takich - wizażowe perełki 2011, 2012, 2013, cuuuda można przeczytać
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=684239

*Ćwiczę*

Edytowane przez @na
Czas edycji: 2013-04-11 o 21:47

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-04-11, 21:58   #398
Kanula
Zadomowienie

[1=1a159cf6a0624b31db6aaef b6bbb43b621a184e1;4026489 6]ja też uważam, że powinno być legalne, ale przed zabiegiem osoba powinna przejśc testy psychologiczne i psychiatryczne , powinna być brana pod uwagę ich sytuacja zdrowotna, materialna, ot takie moje zdanie.[/QUOTE]

Ja się kompletnie nie zgadzam z poglądem, że aborcja powinna być legalna. Dużo mówi się o tym, że to ciało kobiety i to ona powinna o nim decydować. Niestety dziecka w brzuchu nikt nie pyta o jego ciało gdy się go usuwa. Ono nie ma prawa wyrazić swojej opinii i zadecydować o swoim ciele. Nie mówię tak, dlatego że jestem w ciąży. Zawsze byłam przeciwna. Decydować o czyimś życiu lub śmierci tylko dlatego że ma się inne plany? Nie jest się gotowym? Jest się za młodym? Nie planowało się tego? Kogoś nie stać? Psychicznie nie jest gotowy? Co to są za argumenty? Jeśli ktoś nie chce dziecka- ok. Niech odda do adopcji i zrzeknie się praw rodzicielskich, ale niech nie pozbawia kogoś życia.

Powiem Wam, że na pierwszym usg jakim byłam był tylko mały pęcherzyk, 3 tyg później widać już było serduszko, które biło. Było większe niż cały ten pęcherzyk. Jeśli dokonuje się aborcji to serduszko już bije. Sądzę że to bardzo egoistyczne i okrutne pozbawiać jakiejś istoty życia twierdząc że ciało należy do kobiety. Decydując się na współżycie każdy wie, że ewentualną kosekwencją może być ciąża czy się ktoś zabezpiecza czy nie. To chyba żadna nowość i powszechnie znany fakt. Jeśli ktoś nie jest gotowy podźwignąć ewentualnych konsekwencji swoich czynów nie powinien się w ogóle za to zabierać.
Amen
Stary 2013-04-11, 22:00   #399
Aysell
Wtajemniczenie

Cytat:
Nienawidzę tego argumentu. Zezwólmy na gwałty - przecież i tak mężczyźni gwałcą, prawda?
Niech narkotyki będą legalne - i tak je ludzie biorą.

A to że ktoś znajdzie i zapłaci, to wiadomo. Wg mnie zgwałcona powinna mieć takie prawo, bo jej prawo też zostało naruszone i stawiałabym ją na pierwszym miejscu.
Nie. Gwałt jest przestępstwem, żeby sprawca poniósł odpowiedzialność, żeby kobieta mogła liczyć na pomoc. Kobieta dokonująca aborcji nie ponosi żadnej odpowiedzialności karnej. A też zabronione, więc karać się powinno, prawda? Narkotyki - lepiej nic nie mówię, dla mnie mogłyby być legalne, co za różnica, jeśli ktoś w ogóle próbuje i chce sobie zniszczyć zdrowie, albo pozbawić życia, proszę bardzo. Według mnie, jeśli ktoś krzywdzi tylko sam siebie - nic nie powinno być zabronione. Chce, niech robi. Co innego, jeśli krzywdzi innego człowieka. Z aborcją np. po gwałcie jest ten problem, że dziewczyna krzywdzi siebie - przez urodzenie dziecka, ale też krzywdzi dziecko, co nie pozwala mu żyć. Nie da się tego rozstrzygnąć tak, żeby i ona i dziecko uniknęli krzywdy. W innych przypadkach to oczywiście jest, można powiedzieć, zbrodnia w stosunku do dziecka, ale nie potępiam nikogo i nie będę.
Cytat:

Dobrej nocy .
Również dziękujemy Dobranoc
Cytat:
dobranoc
Właśnie. Nawet daleko szukać nie trzeba, bo ja też mam dużo znajomych, którzy rozmawiać nie umieją. Jak ktoś ma inne zdanie, to się zaraz bulwersują, oh, jak można tak myśleć, jesteś okropna, co ty wygadujesz i inne bzdury. Tylko dlatego, że oni myślą inaczej, rzekomo lepiej
Cytat:
zależy o co Ci chodzi są różne perełki, nawet są specjalnie zatytułowane wątki dla takich - wizażowe perełki 2011, 2012, 2013, cuuuda można przeczytać
Widziałam to

Stary 2013-04-11, 22:02   #400
Konto usunięte

Cytat:
Myślisz, że to by przeszło? Zależy jaka byłaby ogólna tendencja, bo jeśli przeciwko aborcji, to by jednak wszystko robili, żeby uznać, że np. sytuacja materialna jest "wystarczająca" itd.

Niby tak, ale in vitro to również wielka szansa dla ludzi, którzy z jakiegoś powodu nie mogą mieć dzieci...
Określone jest to jako ciężkie i nieodwracalne wady... Strasznie jest żyć z niepełnosprawnym dzieckiem, dlatego rozumiem, jeśli ktoś rozwiązuje taki problem w ten sposób.
Mnie chodziło o to, że jednak kwestie psychiki i zdrowia są nadrzędne, a materialna może tylko ewentualnie być brana pod uwagę, gdy nie są jednoznaczne.

I ja rozumiem ludzi, którzy nie decydują się na dzieci narażone na jakieś wady wrodzone poważne, bo nie dość, że potomkowie ich mogliby mieć cieżko, to i oni sami także byli by w pewien dodatkowy sposób obarczeni.
Cytat:
okej.... mnie o co innego chodziło

powiedzcie mi jakie to trzeba mieć szczęście, by z 2 wysyłanych do mnie paczek obie zaginęły? 1- przesyłka z allegro, 2- rzeczy od Mamy TŻ
Stary 2013-04-11, 22:03   #401
Aysell
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kanula Pokaż wiadomość
Ja się kompletnie nie zgadzam z poglądem, że aborcja powinna być legalna. Dużo mówi się o tym, że to ciało kobiety i to ona powinna o nim decydować. Niestety dziecka w brzuchu nikt nie pyta o jego ciało gdy się go usuwa. Ono nie ma prawa wyrazić swojej opinii i zadecydować o swoim ciele. Nie mówię tak, dlatego że jestem w ciąży. Zawsze byłam przeciwna. Decydować o czyimś życiu lub śmierci tylko dlatego że ma się inne plany? Nie jest się gotowym? Jest się za młodym? Nie planowało się tego? Kogoś nie stać? Psychicznie nie jest gotowy? Co to są za argumenty? Jeśli ktoś nie chce dziecka- ok. Niech odda do adopcji i zrzeknie się praw rodzicielskich, ale niech nie pozbawia kogoś życia.

Powiem Wam, że na pierwszym usg jakim byłam był tylko mały pęcherzyk, 3 tyg później widać już było serduszko, które biło. Było większe niż cały ten pęcherzyk. Jeśli dokonuje się aborcji to serduszko już bije. Sądzę że to bardzo egoistyczne i okrutne pozbawiać jakiejś istoty życia twierdząc że ciało należy do kobiety. Decydując się na współżycie każdy wie, że ewentualną kosekwencją może być ciąża czy się ktoś zabezpiecza czy nie. To chyba żadna nowość i powszechnie znany fakt. Jeśli ktoś nie jest gotowy podźwignąć ewentualnych konsekwencji swoich czynów nie powinien się w ogóle za to zabierać.
Amen
Masz rację

Stary 2013-04-11, 22:03   #402
Kanula
Zadomowienie

Cytat:
Nienawidzę tego argumentu. Zezwólmy na gwałty - przecież i tak mężczyźni gwałcą, prawda?

A to że ktoś znajdzie i zapłaci, to wiadomo. Wg mnie zgwałcona powinna mieć takie prawo, bo jej prawo też zostało naruszone i stawiałabym ją na pierwszym miejscu.
Natalka zgadzam się ze wszystkim co piszesz i w tym poście i w poprzednich W sprawie gwałtu się nie wypowiem. Mam baaaardzo sprzeczne uczucia i sama nie wiem już co jest lepsze a co gorsze.

Edytowane przez Kanula
Czas edycji: 2013-04-11 o 22:07
Kanula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-11, 22:07   #403
@na
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie. Nawet daleko szukać nie trzeba, bo ja też mam dużo znajomych, którzy rozmawiać nie umieją. Jak ktoś ma inne zdanie, to się zaraz bulwersują, oh, jak można tak myśleć, jesteś okropna, co ty wygadujesz i inne bzdury. Tylko dlatego, że oni myślą inaczej, rzekomo lepiej

:
taaak dokładnie ! mi się z takimi ludźmi po prostu czasem nie chce rozmawiać i nie komentuje tego co mówią bo się tylko wkurzam
[1=1a159cf6a0624b31db6aaef b6bbb43b621a184e1;4026587 7]

powiedzcie mi jakie to trzeba mieć szczęście, by z 2 wysyłanych do mnie paczek obie zaginęły? 1- przesyłka z allegro, 2- rzeczy od Mamy TŻ [/QUOTE]

o Ty, takie myśli po dobranocce ?

a paczki miałaś zwykłe czy polecone ?

*Ćwiczę*

Stary 2013-04-11, 22:12   #404
Konto usunięte

Cytat:

Amen
Tylko, że większość lekarzy, dzieckiem nazywają płód po jakimś czasie dopiero, gdy wykształci się w danym stopniu. Przynajmniej ja spotkałam się z takimi poglądami.

Sama pewnie zmienię zdanie, bo "tylko krowa nie zmienia zdania". No, ale na dzisiejszy dzień, uważam, że powinna być legalna, ale nie dla wszystkich, tylko w danych kryteriach. Bo wiadomo, że nie chcę dziecka, "bo nie" to żadne wytłumaczenie.

Mimo wielu dostępnych środków jednak antykoncepcja zawodzi, ale zgadzam się, bo nawet kilka dni temu tak pisałam, że jak ktoś nie jest gotowy, to niech odpuści

---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ----------

Cytat:
o Ty, takie myśli po dobranocce ?

a paczki miałaś zwykłe czy polecone ?
U mnie to 24/dobę
polecone... Przynajmniej Mama TŻ ubezpieczyła przesyłkę

Edytowane przez 1a159cf6a0624b31db6aaefb6bbb43b621a184e1
Czas edycji: 2013-04-11 o 22:11
Stary 2013-04-11, 22:15   #405
Kanula
Zadomowienie

[1=1a159cf6a0624b31db6aaef b6bbb43b621a184e1;4026596 7]Tylko, że większość lekarzy, dzieckiem nazywają płód po jakimś czasie dopiero, gdy wykształci się w danym stopniu. Przynajmniej ja spotkałam się z takimi poglądami.

Sama pewnie zmienię zdanie, bo "tylko krowa nie zmienia zdania". No, ale na dzisiejszy dzień, uważam, że powinna być legalna, ale nie dla wszystkich, tylko w danych kryteriach. Bo wiadomo, że nie chcę dziecka, "bo nie" to żadne wytłumaczenie.

Mimo wielu dostępnych środków jednak antykoncepcja zawodzi, ale zgadzam się, bo nawet kilka dni temu tak pisałam, że jak ktoś nie jest gotowy, to niech odpuści[/QUOTE]

A jakie to ma znaczenie czy dziecko nazywa się dzieckiem czy płodem? Ja mojego męża czasem "żabką" nazywam, a nie zmienia to faktu że nie jest żabką tylko człowiekiem Fakt jest taki, że jakkolwiek by tego nie nazywać to jest żywa istotka, mały człowiek bez względu na to jak się go nazywa. Ma serduszko, rączki, nóżki, główkę, może i maleńkie ale je ma.

Edytowane przez Kanula
Czas edycji: 2013-04-11 o 22:17
Kanula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-11, 22:15   #406
@na
Zakorzenienie

[1=1a159cf6a0624b31db6aaef b6bbb43b621a184e1;4026596 7] U mnie to 24/dobę
polecone... Przynajmniej Mama TŻ ubezpieczyła przesyłkę [/QUOTE]

no to zgłoście na poczcie/u kuriera , coś z tym muszą zrobić

*Ćwiczę*

Stary 2013-04-11, 22:23   #407
Konto usunięte

Cytat:
A jakie to ma znaczenie czy dziecko nazywa się dzieckiem czy płodem? Ja mojego męża czasem "żabką" nazywam, a nie zmienia to faktu że nie jest żabką tylko człowiekiem Fakt jest taki, że jakkolwiek by tego nie nazywać to jest żywa istotka, mały człowiek bez względu na to jak się go nazywa. Ma serduszko, rączki, nóżki, główkę, może i maleńkie ale je ma.
poprawka chodziło mi o embrion bardziej niż o płód - przepraszam za pomyłkę, jestem już trochę zmęczona.

Dla mnie to bez różnicy jak nazwiesz, wspominałam tylko, o spostrzeżeniu.
Cytat:

no to zgłoście na poczcie/u kuriera , coś z tym muszą zrobić
Napisaliśmy do sprzedawcy na all, a Mama tż zgłosiła na poczcie, to już nie pierwsza zaginiona paczka

Edytowane przez 1a159cf6a0624b31db6aaefb6bbb43b621a184e1
Czas edycji: 2013-04-11 o 22:24
Stary 2013-04-11, 23:36   #408
Vinnga
Zakorzenienie

Miałam już iść spać, ale wpadłam dopisać ostatnie trzy grosze
Cytat:
Nooo, najgorsze, jak ktoś się upiera do nieprzytomności nie słuchając argumentów rozmówcy

Nie zjemy, każdy ma prawo do swojej opinii Argumentem przeciwko aborcji mogłoby być jednak to, że w tej sytuacji już się kogoś krzywdzi - to nienarodzone dziecko. Przy wazektomii natomiast można rzec, jeśli już, że mężczyzna krzywdzi siebie.
Uważam podobnie do Ciebie, ale należy wziąć pod uwagę to, że gdyby aborcja była legalna, nagle mogłoby się okazać, że wszyscy ją wykonują bez opamiętania i nagminnie. Z drugiej strony, zakaz w pewnym sensie nie ma nic do rzeczy, bo kto chce, i tak znajdzie, zapłaci i zrobi, prawda? W przypadku choroby dziecka/gwałtu, jestem jak najbardziej za. Na szczęście prawo również to przewiduje i dopuszcza. Nie znoszę, zwyczajnie nie znoszę, argumentów np. katolików - i Kościoła ogólnie - że dziewczynę, powiedzmy, zgwałcono i nieszczęśliwie w wyniku tego zaszła w ciążę. I co mówi Kościół? Dziecko nie jest winne, dziecko nie jest winne. No pewnie, że nie jest, ale czemu nikt nie raczy się postawić w sytuacji tej dziewczyny, która będzie codziennie na nie patrzeć, kiedy go urodzi i będzie sobie zapewne przypominać, jaka straszna krzywda ją spotkała? Okropność. Dzieciobójstwo - robią to osoby z pewnością chore, nie rozumiem, jak tak można. Istnieją np. okna życia, po co od razu dziecko zabijać i, idąc krok dalej, później zmagać się z problemem odpowiedzialności karnej za przestępstwo? Zupełnie bezmyślne.
Zgadzam się z każdym pogrubionym zdaniem ;-)
Poza tym przez wiele oficjalnych poglądów Kościoła jestem między młotem a kowadłem, ponieważ z jednej strony zostałam wychowana na katoliczkę i jestem wierząca, a z drugiej nie zgadzam się z Kościołem ani w kwestii in vitro, ani seksu przedmałżeńskiego itd. itd..
Irytuje mnie też, gdy ksiądz z ambony nawiązuje do tematów politycznych, a w moim kościele się to zdarzyło nie raz i nie dwa
Cytat:

Cytat:

Dobrej nocy .
Dobranoc
Racja, rzadko na wizażu zdarza się kulturalna dyskusja bez sączącego się jadu
Cytat:
dobranoc
Intymny...
Cytat:

Ale aspiryny nie jesz codziennie, przez parę lat i przez to nie narażasz się na skutki uboczne. A nie mówmy też o lekach, które brać się musi z jakiegoś powodu, to co innego. Tu jest wybór i to jest kwestia tego właśnie wyboru.

Też prawda.

No dobrze, dobrze, wiem że tabletki antykoncepcyjne bardziej szkodzą niż pomagają, pomijająć oczywiście kwestie antykoncepcji, ponieważ tutaj sprawdzają się bardzo dobrze, o ile są brane regularnie. Co nie zmienia faktu, że po prostu uważam, iż nikt nas (kobiet) do tej formy antykoncepcji nie przymusza, a jeśli to robi, to chyba powinno się przemyśleć czy aby na pewno jesteśmy z odpowiednią osobą No i przypadki nowotworów to raczej rzadsze problemy niż np. trądzik, zanik libido, tycie.
Cytat:

Amen

[1=1a159cf6a0624b31db6aaef b6bbb43b621a184e1;4026596 7]Tylko, że większość lekarzy, dzieckiem nazywają płód po jakimś czasie dopiero, gdy wykształci się w danym stopniu. Przynajmniej ja spotkałam się z takimi poglądami.

Mimo wielu dostępnych środków jednak antykoncepcja zawodzi, ale zgadzam się, bo nawet kilka dni temu tak pisałam, że jak ktoś nie jest gotowy, to niech odpuści

---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ----------

U mnie to 24/dobę
polecone... Przynajmniej Mama TŻ ubezpieczyła przesyłkę [/QUOTE]

Ostatnio jedna z Wizażanek pisała mi, że jakiś lekarz powiedział, że dziecko jest dzieckiem po narodzeniu, a wcześniej jest płodem. Na pytanie czym się różni płód siedmio-ośmiomiesięczny od nowonarodzonego dziecka, odpowiedział, że praktycznie niczym To chyba pokazuje, że nazywanie dziecka "płodem" to po prostu zwyczajna kwestia nazewnictwa i bardzo cienka granica. Kobiecie łatwiej będzie powiedzieć "usunęłam płód" niż "zabiłam dziecko poprzez aborcję". Nie zmienia to faktu, że ten płód już zaczął swoje życie...
Vinnga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 06:15   #409
malami35
Zadomowienie

Odp: Dot.: Każdego dnia będę piękniejsza - cz. IV

[1=1a159cf6a0624b31db6aaef b6bbb43b621a184e1;4026587 7]Mnie chodziło o to, że jednak kwestie psychiki i zdrowia są nadrzędne, a materialna może tylko ewentualnie być brana pod uwagę, gdy nie są jednoznaczne.

I ja rozumiem ludzi, którzy nie decydują się na dzieci narażone na jakieś wady wrodzone poważne, bo nie dość, że potomkowie ich mogliby mieć cieżko, to i oni sami także byli by w pewien dodatkowy sposób obarczeni.

powiedzcie mi jakie to trzeba mieć szczęście, by z 2 wysyłanych do mnie paczek obie zaginęły? 1- przesyłka z allegro, 2- rzeczy od Mamy TŻ [/QUOTE]

Ja mialam masakryczna noc:/ brzuch bolal i na wymioty ciagnelo( s teraz glowa bardzo boli

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
malami35 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-12, 06:35   #410
Airish88
Zakorzenienie

Dzień Dobry

Za oknem deszcz. Poprawiam sobie humor latte od rana

Cytat:
Napisane przez malami35 Pokaż wiadomość

Ja mialam masakryczna noc:/ brzuch bolal i na wymioty ciagnelo( s teraz glowa bardzo boli

A co Ci jest? Zatrucie?
Stary 2013-04-12, 06:37   #411
malami35
Zadomowienie

Odp: Dot.: Każdego dnia będę piękniejsza - cz. IV

Cytat:
Napisane przez Airish88 Pokaż wiadomość
Dzień Dobry

Za oknem deszcz. Poprawiam sobie humor latte od rana

A co Ci jest? Zatrucie?
Nie wiem co dokladnie a musze dzisisj sprawy eazne zalatwic ,a pozniej do szkoly do 17 jak ja wytrzymam
U mnie cala noc padalo:/

Edytowane przez malami35
Czas edycji: 2013-04-12 o 06:38
malami35 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 06:49   #412
Konto usunięte

jem śniadanko i uciekam na zajęcia, bo mam kartkówkę.
Stary 2013-04-12, 07:24   #413
Dizzy1906
Zadomowienie

Odp: Każdego dnia będę piękniejsza - cz. IV

Czesc dziewczyny!
Ja od godziny siedze u lekarza i juz mam dosc co za powolna pielegniarka

---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ----------

Cytat:
Nie wiem co dokladnie a musze dzisisj sprawy eazne zalatwic ,a pozniej do szkoly do 17 jak ja wytrzymam

U mnie teraz leje ze loooo

Dizzy1906 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 07:42   #414
abrakatabra
Zakorzenienie

[1=1a159cf6a0624b31db6aaef b6bbb43b621a184e1;4026749 8]
jem śniadanko i uciekam na zajęcia, bo mam kartkówkę.[/QUOTE]

Powodzenia
abrakatabra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 08:06   #415
natalkaa7522
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Każdego dnia będę piękniejsza - cz. IV

Cytat:
Natalka zgadzam się ze wszystkim co piszesz i w tym poście i w poprzednich W sprawie gwałtu się nie wypowiem. Mam baaaardzo sprzeczne uczucia i sama nie wiem już co jest lepsze a co gorsze.
Właśnie gwałt to ciężka sprawa. Bo się mówi że ofiara jest skrzywdzona i usunięcie ciąży jest dla niej dobrym wyborem ale też wiele z nich po pewnym czasie doświadcza syndromu poaborcyjnego. Jednak jest się wtedy pod wpływem emocji i uważam że to nie jest przemyślane.

Cytat:
Nie. Gwałt jest przestępstwem, żeby sprawca poniósł odpowiedzialność, żeby kobieta mogła liczyć na pomoc. Kobieta dokonująca aborcji nie ponosi żadnej odpowiedzialności karnej. A też zabronione, więc karać się powinno, prawda? Narkotyki - lepiej nic nie mówię, dla mnie mogłyby być legalne, co za różnica, jeśli ktoś w ogóle próbuje i chce sobie zniszczyć zdrowie, albo pozbawić życia, proszę bardzo. Według mnie, jeśli ktoś krzywdzi tylko sam siebie - nic nie powinno być zabronione. Chce, niech robi. Co innego, jeśli krzywdzi innego człowieka..
Wg mnie różnica w tym że coś jest legalne a nielegalne polega tylko na tym jak społeczeństwo to odbiera. Jest taka myśl że jak coś jest legalne to nie jest złe - i tu jest błąd.

Cytat:
Napisane przez Dizzy1906 Pokaż wiadomość

U mnie teraz leje ze loooo
U mnie lało całą noc Sobota i niedziela takie u mnie mają być.

---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ----------

A co do in vitro, aborcji - polecam sobie obejrzeć film o eugenice http://www.youtube.com/watch?v=KuqevzD02fg

I o kobiecie która przeżyła aborcję chociaż pewnie któreś z Was obejrzały to już -> http://www.youtube.com/watch?v=NpOFcqrqBa0
Stary 2013-04-12, 08:11   #416
Airish88
Zakorzenienie

Cytat:

u mnie tak samo pada i pada

[1=1a159cf6a0624b31db6aaef b6bbb43b621a184e1;4026749 8]
jem śniadanko i uciekam na zajęcia, bo mam kartkówkę.[/QUOTE]

Powodzenia.

Ja niebawem do pracy.
Stary 2013-04-12, 08:26   #417
@na
Zakorzenienie

Hej

U mnie też pada, a chcialam iść w kilka miejsc poogladac kurtki wiosenne chyba jednak zostane w domu . A teraz człapię się do kuchni bo czas na owsiankę

Macie jakieś plany na weekend ?

*Ćwiczę*

Stary 2013-04-12, 08:28   #418
natalkaa7522
Zakorzenienie

Ja idę na osiemnastkę koleżanki
Stary 2013-04-12, 08:32   #419
@na
Zakorzenienie

Cytat:
Ja idę na osiemnastkę koleżanki
Osiemnastki były fajne też bym poszła na jakąś, ale teraz to mnie będą czekac tylko rodzinne starość nie radość

*Ćwiczę*

Stary 2013-04-12, 08:55   #420
Cindy28
Lux Mundi

Cześć .
Przespałam pięknych 9 godzin, nastrajam się Caravan Palace i mimo że za oknem pogoda londyńska mam całkiem niezły humor .
Zaraz śniadanko, a na 13 do fryzjera.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości