Scent Bar XLIX - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-11, 23:28   #1771
aileenn
Mother of Cats

Dot.: Scent Bar XLIX

Cytat:
Napisane przez Miciel Pokaż wiadomość
przeż ten olej czyści krew magicznie
Cytat:
Napisane przez Parabelka Pokaż wiadomość
szczoteczko na magicznym druciku szoruje i czarodziejskim piaskiem
Cytat:
Napisane przez Miciel Pokaż wiadomość
ma mikromikromolekuły, które w milisekundę przenikają w komórki paszczy i z powrotem, i czyszczo, czyszczo...
miliony lemingów nie mogą się mylić
Cytat:
Napisane przez Parabelka Pokaż wiadomość
Zdecydowanie tak , o ja durna ciemna baba , aka tombak aka
I już na koniec - abstrahując od słuszności/niesłuszności płukania buźki olejem - było mi bardzo "miło" przeczytać powyższe wypowiedzi jako komentarze pod moim postem. Po prostu boki można zrywać z tych głupich lemingów.

aileenn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-11, 23:31   #1772
edytapa68
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rachell111 Pokaż wiadomość

ale ad Twój problem - włącz trójkę - program trzeci polskiego radia
Kiedyś,25lat temu, trzymałam w łóżku przy uchu mojego Kasprzaka(radiomagnetofon ) i słuchałam trójki Muzyka +nocne rozmowy ze słuchaczami
To były czasy...ach
edytapa68 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-11, 23:51   #1773
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Betty83 Pokaż wiadomość
znowu jestem Squaw po hardcorowej wersji salipeelingu
trochę krótka przerwa od ostatniego zabiegu, ale nie byłam usatysfakcjonowana mocą
to już ostatni przed przesuwaniem kamieni siłą woli
tam to już chyba wypadałoby jakąś małą sesję zrobić
pięknie powiedziane

nie ma emotki serc albo jest ich milion - nie wiem co wyskoczy gdyż albowiem ☠☠☠☠☠☠☠i mi się myszka <mad>

---------- Dopisano o 23:51 ---------- Poprzedni post napisano o 23:42 ----------

Cytat:
Napisane przez edytapa68 Pokaż wiadomość
Kiedyś,25lat temu, trzymałam w łóżku przy uchu mojego Kasprzaka(radiomagnetofon ) i słuchałam trójki Muzyka +nocne rozmowy ze słuchaczami
To były czasy...ach
ja też - i Kasprzaka i 25 lat temu

a głos Niedźwiedzia to mój ojciec jako żywy - wybaczcie, ale coś mi sie wiesza i nie mogę zaznaczyć na biało jak chciałam

wychował mnie na trójce i sam się wychował na radiu - najpierw Europa, a potem na Niedżwiedziu który był jednym z jego idoli - zrobiłam tacie kiedyś prezent niespodziankę - i napisałm do Niedźwiedzia i on na antenie podczas LPP3 tak ubrał pozdrowienia i słowa uznania w stosunku do Taty ( przesłałam Niedżwiedziowi skany ojcowych zapisków list z lat 60tych 70tych etc są tego sterty zeszytów, z artystycznymi graficznymi hmmm ozdobnikami ? jak Google robi teraz) że ojciec o mało nie dostał zawału ze wzruszenia - był tak czerwony że matka złapała za telefon czy lekarza nie wzywać - także o mało nie zabiłam dediego

moim zdaniem ten człowiek leczy dusze - Niedźwiedzki - jakby puszczali tylko takie radio w tym kraju, i to musowo wszędzie nie mielibyśmy tyle ścierwa i agresji i tepoty

ach pomarzyć

sorry nic mi nie działa w wizażowym edytorze

Edytowane przez rachell111
Czas edycji: 2013-04-11 o 23:53
rachell111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-11, 23:58   #1774
Pin up girl
Zakorzenienie

Rachell
Świetne wspomnienia....

Betty, zupełnie zapomniałam o tubie
Jutro nie odpuszczę, ale żadnych smętnych piosenek, ostatnio unikam jak ognia.

Tymczasem przypomniałam sobie o OpenFM, włączyłam classic rock i mnie zamuliło, łóżko się do mnie uśmiecha....
Pin up girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 00:02   #1775
rachell111
Zakorzenienie

czyli Wam też cytowanie siadło - błehehehhe

Pin up - byś widziała moją minę w aucie jak słyszę głos Niedźwiedzkiego lub Mana - od ucha do ucha morda mi się śmieje - jestem innym człowiekiem

acz smutnych unikam równie mocno i konsekwentnie od lat - co innego zawodzenie jazzowe, bluesowe - a co innego taki smutek przez duże S
Stary 2013-04-12, 00:04   #1776
melkmeisje
BAN stały

GG do melkmeisje

Cytat:
wychował mnie na trójce i sam się wychował na radiu - najpierw Europa, a potem na Niedżwiedziu który był jednym z jego idoli - zrobiłam tacie kiedyś prezent niespodziankę - i napisałm do Niedźwiedzia i on na antenie podczas LPP3 tak ubrał pozdrowienia i słowa uznania w stosunku do Taty ( przesłałam Niedżwiedziowi skany ojcowych zapisków list z lat 60tych 70tych etc są tego sterty zeszytów, z artystycznymi graficznymi hmmm ozdobnikami ? jak Google robi teraz) że ojciec o mało nie dostał zawału ze wzruszenia - był tak czerwony że matka złapała za telefon czy lekarza nie wzywać - także o mało nie zabiłam dediego

moim zdaniem ten człowiek leczy dusze - Niedźwiedzki - jakby puszczali tylko takie radio w tym kraju, i to musowo wszędzie nie mielibyśmy tyle ścierwa i agresji i tepoty

Dla mnie jeszcze Kaczkowski jest takim głosem
melkmeisje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 00:06   #1777
edytapa68
Zakorzenienie

Cytat:
pięknie powiedziane

nie ma emotki serc albo jest ich milion - nie wiem co wyskoczy gdyż albowiem ☠☠☠☠☠☠☠i mi się myszka <mad>

---------- Dopisano o 23:51 ---------- Poprzedni post napisano o 23:42 ----------

a głos Niedźwiedzia to mój ojciec jako żywy - wybaczcie, ale coś mi sie wiesza i nie mogę zaznaczyć na biało jak chciałam

ach pomarzyć
jaka piękna historia...

Kochałam Trójkę i cykl z Panem Sułkiem,i program "Powtórka z rozrywki", która leciała w piątki koło 14 i ja biegiem ze szkoły leciałam,płyty puszczane i nagrywane w całości przez mła około 22.00, Lista przebojów itd... Love i to nie wrati
Wogóle nie słucham radia,irytuje mnie teraz przez te notoryczne reklamy blee

Edytowane przez edytapa68
Czas edycji: 2013-04-12 o 00:13
Stary 2013-04-12, 00:08   #1778
melkmeisje
BAN stały

GG do melkmeisje

Cytat:
jaka piękna historia...

Kochałam Trójkę i cykl z Panem Sółkiem,i program "Powtórka z rozrywki", która leciała w piątki koło 14 i ja biegiem ze szkoły leciałam,płyty puszczane i nagrywane w całości przez mła około 22.00, Lista przebojów itd... Love i to nie wrati
I pan Sułek, i "Powtórka z rozrywki" jeszcze są na antenie PzR codziennie po 14.
Stary 2013-04-12, 00:12   #1779
edytapa68
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez melkmeisje Pokaż wiadomość
I pan Sułek, i "Powtórka z rozrywki" jeszcze są na antenie PzR codziennie po 14.
Dzięki,że mi przypomniałaś,bo jako 45-latka zaponiałam,odbiłam się całkowicie od moich wspomnień. Została szara rzeczywistość. Muszę do tego wrócić
Dzięki Melk
Stary 2013-04-12, 00:15   #1780
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:

Dla mnie jeszcze Kaczkowski jest takim głosem
nie no głosów jest kilka - acz tylko z jednym mam tak mocne skojarzenia

viva cytowanie, ale brat emotków <kwasny>
Stary 2013-04-12, 00:16   #1781
Pin up girl
Zakorzenienie

Cytat:
Pin up - byś widziała moją minę w aucie jak słyszę głos Niedźwiedzkiego lub Mana - od ucha do ucha morda mi się śmieje - jestem innym człowiekiem

acz smutnych unikam równie mocno i konsekwentnie od lat - co innego zawodzenie jazzowe, bluesowe - a co innego taki smutek przez duże S
1. I o to chodzi, to najbardziej pożądana reakcja

2.
Chociaż może nie od lat. Mam okresy, kiedy nie zdzierżę smętu i teraz taki się trafił.
Stary 2013-04-12, 00:24   #1782
Betty83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pin up girl Pokaż wiadomość
Betty, zupełnie zapomniałam o tubie
Jutro nie odpuszczę, ale żadnych smętnych piosenek, ostatnio unikam jak ognia.
mnie przyciągnął tytuł, ale to nie mój poziom smutku
po prostu fajne tło mi robi

Rachell

chyba będę zmuszona podciąć włosy - jedną warstwę najdłuższą
kiepsko się układają z tyłu
jak przerzucę na przód jest ok, związane ok, podkręcone ok
co tu robić
poza tym cały dzień umieram na okres
Stary 2013-04-12, 00:35   #1783
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
nie inaczej

---------- Dopisano o 00:35 ---------- Poprzedni post napisano o 00:30 ----------

Cytat:
czyżby brak pillsów? biedactwo - wiem co czujesz - ja wiem aż za dobrze - i lekarze z ostrego od zastrzyków też

od jakiegoś czasu kręcę zioła i uprzejmie proszę o nie mówienie mi prawdy o tym że nie działają bo udaję że tego nie wiem i chcę żeby działały i tylko to mnie trzyma w pionie że coś zadziałac musi - poza hormonami których sie wystrzegam jak smutnych piosenek

rozkurczać - moja rada

Scopolan mnie kiedyś ratował może dorwę dziada bo to zaraz za moment mnie czeka
już mam piękny wysyp pryszczy i w klubie nocnym w weekend zamierzam twardo udawać najedzoną 17latkę <mad>

Pin - fazy antysmętów też rozumiem - to normaleczka jest - ważne jest mieć i byc w pożądanym nastroju chwili i go podrzegać a nie się katować

Edytowane przez rachell111
Czas edycji: 2013-04-12 o 00:38
Stary 2013-04-12, 00:37   #1784
Pin up girl
Zakorzenienie

Betty
Nie daj się małpie.

Idę, bo niedługo stracę kontrolę nad sobą, dobranoc
Stary 2013-04-12, 00:44   #1785
Betty83
Zakorzenienie

Cytat:
czyżby brak pillsów? biedactwo - wiem co czujesz - ja wiem aż za dobrze - i lekarze z ostrego od zastrzyków też

od jakiegoś czasu kręcę zioła i uprzejmie proszę o nie mówienie mi prawdy o tym że nie działają bo udaję że tego nie wiem i chcę żeby działały i tylko to mnie trzyma w pionie że coś zadziałac musi - poza hormonami których sie wystrzegam jak smutnych piosenek

rozkurczać - moja rada

Scopolan mnie kiedyś ratował może dorwę dziada bo to zaraz za moment mnie czeka
już mam piękny wysyp pryszczy i w klubie nocnym w weekend zamierzam twardo udawać najedzoną 17latkę <mad>
na tabsach
w dodatku nieprzewidziany @, bo nie robiłam przerwy
w poniedziałek prawie zemdlałam, w ostatniej chwili dotoczyłam się do fotela - mega nerwowa sytuacja z ex
miesiąc temu nie miałam tyle szczęścia i fiknęłam na kamienną podłogę i po chwili drugi raz, krew z czachy poszła i dwa guzy
nie wiem co się dzieje
Stary 2013-04-12, 00:54   #1786
edytapa68
Zakorzenienie

A ja właśnie myślę nad wkładką z najmniejszą ilością hormonu,bo u mnie tak skąpe@ ze skrzepami tylko,że tak jakby nie było Hormony w porzo.,Pono mam jakieś początki endometrium.

---------- Dopisano o 00:54 ---------- Poprzedni post napisano o 00:50 ----------

Betty,nie doczytałam...Kurczaki,nie wesoło masz
Stary 2013-04-12, 09:27   #1787
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:

super historia
Cytat:
ja też
tylko w aucie słucham
a w domu tylko internetowych bo nie mają reklam
Cytat:
ja czasem słucham "Pana Sułka"
w ogóle to mój hit z dzieciństwa rodzice mieli książkę ze scenariuszami słuchowisk o Panu Sułku i czytałam ją w kółko do tej pory znam na pamięć niektóre fragmenty
Cytat:
na tabsach
może tabsy do zmiany?
ja jak nie zrobię przerwy to też mi organizm świruje, ale jeśli Tobie się tak zawsze dzieje to coś nie halo ....

Znad kawy
i biorę sie za robotę

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 09:39   #1788
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Dobry
Cytat:
Napisane przez SzatAnka71 Pokaż wiadomość
Kupiłam już farbę i mam nadzieję że mi pokryje ten czerwony czubek co mi został po hennie
Wiśnia z BM jest taka kisielowa, nic ciekawego jak dla mnie
Kupujemy bazę i aromaty, Aromat wkraplamy do bazy i czekamy ze trzy dni az to się przegryzie(musi) i już
Zamawiamy TUTAJ

Ja teściłamdziała ale piecze

Here też bardzo lubięa miałaś maskę Hery?bo szukam takiego zapachu
1. Pokryje napewno

2 Dzięki poczytam i chyba spróbuję sobie coś sama zrobić
Wlaśnie palę ta wiśnie i faktycznie kisielowata i delikatna...ale otoczeiu zapach sie podoba

3. Ale dziala

4 Nie, dopiero sie czaje na maskę , tą aquabolic, podobno świetnie nawilża...zobaczymy.
anastazjaaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 09:47   #1789
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:

no a mnie kurde rozłożyło, z samego rana 38 stopni gorączki i gardło spuchnięte tak, że łykać ani mówić nie mogę
jadę do lekarza
Stary 2013-04-12, 10:08   #1790
Parabelka
Panaroja

Cytat:
Napisane przez aileenn Pokaż wiadomość
Co do magicznych szczoteczek, milionów lemingów:
Parabelko, Miciel - macie wiedzę fachową, ja nie, więc proszę, poprostujcie, co trzeba, w wikipedii w artykule o ślinie, żeby takie żuczki jak ja nie rozprzestrzeniały potem magicznych bredni o tym, że coś można z organizmu przez usta np. za pomocą śliny wymieszanej z olejem usunąć. Chodzi mi zwłaszcza o te fragmenty:
--------------------------
(...)
Płyn znajdujący się w jamie ustnej nazywamy śliną mieszaną, gdyż zawiera również płyn dziąsłowy i przesięk surowicy krwi, resztki pokarmowe, złuszczony nabłonek, leukocyty, bakterie wraz z ich metabolitami oraz wydzieliny z nosa i gardła[8].
(...)
Z drugiej strony ślina pełni także funkcję wydalniczą, gdyż wraz z nią wydzielanych i wydalanych jest wiele substancji takich jak mocznik, kwas moczowy, alkohol, morfina, jodki, tiocyjanki, hormony i niektóre metale ciężkie (Hg, Pb, Bi).
(...)
Ponieważ przez ślinianki przepływa znaczna ilość krwi, w ślinie, która jest częściowo przesączem osocza, znajdują się substancje przenoszone przez krew takie jak leki (w celu wydalenia ich z ustroju), hormony i inne. Ich obecność zależy od możliwości pokonania barier, jakimi są błona komórkowa, rozmiary cząsteczek, różnice osmolalności, pH itp., gdyż transport ten zachodzi głównie na drodze dyfuzji biernej[33]. Cząsteczki zjonizowane w zasadzie nie przechodzą do śliny, jednak lipofilne oraz obojętne elektrycznie występują w ślinie w takim samym stężeniu jak w osoczu, słabe kwasy w mniejszym, zaś słabe zasady w większym stężeniu[33]. W związku z tym można w ślinie diagnozować obecność[10] np. etanolu, teofiliny, antypiryny, digoksyny, niektórych hormonów (testosteron, estriol, progesteron i jego 17-OH pochodna, kortyzol), ułatwiając badanie i umożliwiając jego nieinwazyjność.
(...)
------------------------------
Dziękuję za uwagę,
Głupi Leming
1.co do płynu dziąsłowego się nie wypowiem bo pierwszy raz spotykam się z tą nazwą , myślę że więcej by powiedział stomatolog , ale poza tym się zgadza - wydzielina slinianek czyli ślina , przesięk płynu surowiczego przez śluzówki , wydzielina gruczołów śluzowych jamy ustnej i wszystkie paskudztwa czyli nabłonki , bakterie , resztki pokarmowe etc. ale to nie są toksyny , tylko fizjologia .
2.funkcji wydalniczej nie pełni , ponieważ funkcja wydalnicza to usuwanie z organizmu wydalin czyli produktów trawienia i metabolizmu , a ślinę się stale łyka , więc się nie wydala . Narządami wydalniczymi są nerki , w których następuje odfiltrowanie produktów przemiany materii z krwi i wydalenie ich w postaci moczu , oraz w pewnym stopniu wątroba , w której następuję metabolizowanie rozmaitych substancji , wydzielanie ich do żółci i wydalanie z kałem .
Została tu pomylona funkcja wydalnicza z wydzielniczą , ale funkcja śliny nie jest wydzielnicza , wydzielnicza jest funkcja ślinianek , które ją wydzielają . Ślina pełni funcje wstępnej obróbki trawiennej , nawilżania pokarmu i płukania jamy ustnej . Natomiast...
3.ponieważ ślina jest przesiękiem i wydzieliną , może zawierać mniej więcej te same substancje co krew , więc będą w niej leki , hormony itp , wszystko się zgadza .
4.za leminga

Cytat:
A ja mam ochotę poeksperymentować z tym olejem,tym bardziej,że mam olej sezamowy,który stoi bo nie mam dla niego pomysłu na menu a sam w sobie tak mi smakuje,że mogę go pić z gwinta.
Nie wiem,czy olej pomaga,bo skoro w ślinie sa trucizny,to wystarczy może przez pół godziny jej nie połykać. Przełykać oczywiście ale nie ślinę.Potem wypluć te toksyny.Ale spróbuję z olejem,bo biorę sporo leków i inne pyszne toksyny
Skoro dołem można się oczyszczać to chyba i górą...?Teraz tyle tego świństwa jest w jedzeniu i lekach,że tonący brzytwy się chwyta
Parabelko, a czym Ty leczysz dzieci? Np. przychodzi mam z didem i często,gęsto ma infekcje drobne i cięższe, nie ma apetytu,itp... ?

---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ----------

Ale ponoć ten proces oczyszczania jest długotrwały, ok.6 tygodni zanim obaczy się poprawę,więc skąd wiesz,że jest nieskuteczny?
1.góra nie służy do oczyszczania tylko do wchłaniania i odżywiania
2.to zależy , nie da się tak powiedzieć od ręki - najpierw trzeba porozmawiać , wypytać , zbadać i zależnie od tego się decyduje co robić .
3.bo jakby to rzec - z fizjologicznego punktu widzenia jest to proces raczej niemożliwy . I niby dlaczego ma sie to robić rano na czczo , a nie w ciągu dnia czy po umyciu zębów ? przecież poziom substancji szkodliwych we krwi sie nie zmienia cyklicznie w ciągu doby . Wg mnie każą to robić rano przed myciem zębów , bo z brudnej ponocnej paszczy osiągnie się spektakularny efekt zbielonego oleju . Zresztą w artykuliku przytoczonym przez Aileenn piszą , że należy to robić do momentu uzyskania dobrego samopoczucia , co raz ze jest subiektywne bardzo , dwa - miernikiem obiektywnym byłoby , gdyby olej przestał bieleć , skoro wszystkie toksyny usunie , więc po skutecznej kuracji powinno się wypluwać olej czysty jak łza , a jakoś nie ma o tym ani słowa .
To trochę jak cudowne plastry aikido , mające wyciągać toksyny i pasożyty przez skórę stóp

Cytat:
I jeszcze raz a propos magicznych szczoteczek i milionów lemingów:
Parabelko, Miciel - proszę również o skorygowanie np. tego artykułu: KLIK, zwłaszcza drugiego z przytoczonych niżej akapitów:
-----------------
(...)
Dokładne określenie definicji płynu dzią-
słowego było od lat obiektem kontrowersji.
Podstawowe pytanie które zadawano to, czy
jest fizjologicznym przesiękiem, czy też poja-
wia się tylko z rozwojem zapalenia, czyli jest
wysiękiem zapalnym. Model Pashley [27] za-
kładał, że ciśnienie hydrostatyczne i osmo-
tyczne w kapilarach dziąsła powoduje przej-
ście płynu do przestrzeni międzykomórkowej,
skąd jest on odprowadzany naczyniami limfa-
tycznymi. Przewaga ilości płynu wychodzą-
cego z naczyń krwionośnych nad ilością zbie-
ranego przez naczynia limfatyczne wydostaje
się do szczeliny dziąsłowej w postaci GCF. Za
teorią tą przemawiał fakt, że niewielkie ilości
płynu odsączone z klinicznie zdrowej szczeli-
ny dziąsłowej miały stężenie białek bardzo po-
dobne do płynu międzykomórkowego [8].

Stwierdzono jednak, że przepuszczalność
naczyń krwionośnych dziąsła może się rady-
kalnie zwiększyć pod wpływem odpowied-
niej stymulacji chemicznej lub mechanicznej,
np. żucie, szczotkowanie zębów [3]. Bodźce
te powodują oprócz zwiększenia ilości produ-
kowanego płynu również zmianę jego składu.
Pojawiają się w nim nowe substancje wystę-
pujące wcześniej tylko w krążeniu ogólnym.
Stężenie białka w GCF pobranym z okolicy z
klinicznymi cechami zapalenia jest dużo wyż-
sze i bardzo podobne do stężenia białek w su-
rowicy krwi. Wyniki te sugerują, że płyn wy-
twarzany w rowku dziąsłowym bez cech zapa-
lenia jest fizjologicznym przesiękiem (niskie
stężenia białek), a dopiero po odpowiedniej
stymulacji staje się zapalnym wysiękiem (wy-
sokie stężenie białek). O tym jak szybko dana
substancja z krążenia obwodowego może prze-
dostać się do szczeliny dziąsłowej świadczą
wyniki badań na zwierzętach Brill i Krasse [4].
Po dożylnym podaniu fluoresceiny, została ona
wydzielona po około 1 min. i 30 sek.
(...)
-----------------------
Z poważaniem,
Głupi Leming
1.jak pisałam wyżej , na płynie dziąsłowym sie kompletnie nie znam , więc kompetenty byłby raczej stomatolog natomiast jeżeli jest to fizjologiczny przesięk przez śluzówkę dziąseł , to siłą rzeczy musi mieć skład podobny do płynu tkankowego/międzykomórkowego .
2.po podrażnieniu tkanki zawsze się pojawia stan zapalny z jego fizjologicznymi wykładnikami , czyli pojawieniem się fizjologicznych markerów stanu zapalnego - określonych białek itp . To samo będzie , jeżeli się podrażni dowolną inną tkankę - skórę , mięsień czy cokolwiek - pojawią się substancje charakterystyczne dla stanu zapalnego tkanki .
3.za leminga

Cytat:
I już na koniec - abstrahując od słuszności/niesłuszności płukania buźki olejem - było mi bardzo "miło" przeczytać powyższe wypowiedzi jako komentarze pod moim postem. Po prostu boki można zrywać z tych głupich lemingów.
Aileenn , przecież to nie dotyczyło Twojego postu w sensie Ciebie , tylko artykuliku o cudownych skutkach płukania paszczy olejem , który to artykulik brzmi niewiarygodnie i jest sprzeczny z podstawowymi prawami chemii i fizjologii a Mić umieściła komentarz pod moim postem jakby co

Cytat:

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
-Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok .
Terry P.
Parabelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 10:45   #1791
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
na tabsach
w dodatku nieprzewidziany @, bo nie robiłam przerwy
w poniedziałek prawie zemdlałam, w ostatniej chwili dotoczyłam się do fotela - mega nerwowa sytuacja z ex
miesiąc temu nie miałam tyle szczęścia i fiknęłam na kamienną podłogę i po chwili drugi raz, krew z czachy poszła i dwa guzy
nie wiem co się dzieje
kurcze nie lekceważyłabym tego - szoruj do lekarza

Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość

no a mnie kurde rozłożyło, z samego rana 38 stopni gorączki i gardło spuchnięte tak, że łykać ani mówić nie mogę
jadę do lekarza
o matko - Majek, ja mam teorię że coś Cię toczy po tym ropniu wraca Ci i wraca co nie? jakiś wymaz może neich zrobio albo coś - no nie znam się of kors ale ewidentnie Cie anginy nawracajo
choć może to z powietrza - uroki wiosny - wirusy ?

biedactwo
Stary 2013-04-12, 10:50   #1792
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
o matko - Majek, ja mam teorię że coś Cię toczy po tym ropniu wraca Ci i wraca co nie? jakiś wymaz może neich zrobio albo coś - no nie znam się of kors ale ewidentnie Cie anginy nawracajo
choć może to z powietrza - uroki wiosny - wirusy ?

biedactwo
no wygląda wirusowo, bo tylko zaczerwienione, a żadnej ropy nie ma
tata na początku tygodnia był u lekarza właśnie z jakimś wirusem w gardle i pewnie jak zwykle mi sprzedał
a ja po ostanich antybiotykach rozwaloną odporność mam i w ogóle jakies przesilenie mnie od 2 tygodni męczyło
Stary 2013-04-12, 10:52   #1793
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
no wygląda wirusowo, bo tylko zaczerwienione, a żadnej ropy nie ma
tata na początku tygodnia był u lekarza właśnie z jakimś wirusem w gardle i pewnie jak zwykle mi sprzedał
a ja po ostanich antybiotykach rozwaloną odporność mam i w ogóle jakies przesilenie mnie od 2 tygodni męczyło
rozumiem - no to oby przeszło jak najszybciej jedź już jedź
Stary 2013-04-12, 11:28   #1794
Eenax
Zakorzenienie

GG do Eenax

Cytat:
Napisane przez Murszafka Pokaż wiadomość
Śpieszę zdementować!!! Kiedyś, jeszcze w liceum, mieliśmy na fotografice zadany portret, padło na moją Mamę. Przynoszę fotki, a nauczyciel "oj, ty tej pani to chyba bardzo nie lubisz..."
E tam nauczyciel sie nie znał lub zazdrościł umiejętności O!
Cytat:
Napisane przez Florens Pokaż wiadomość
mnie się ostatnio chce papugi

sonie?no się nie da użytkować
Ja do papugi mam takie (ale nie jestem z nich zadowolona bo sa za mało jaskrawe: http://www.coastalscents.com/makeup/...es/pl-001.html
ale chyba zdecyduje sie na bardziej papuzia paletkę: (fotka)

Cytat:
To były czasy...ach
Oj były czasy były
Tez słuchałam po nocy 3
Kasprzaka nie mialam miałam taka wielką wielozakresową UNITRA-ę.

Cytat:
na tabsach (...)

I nikt nie potrafi na to nic zaradzić?

Cytat:
jadę do lekarza

No to teraz tylko dużo Rum(i)Janku i do łózka

------------

Bry!

Dziś dzień czekolady
Celebruję go czekolady nie jedząc nie pijąc i nie wąchając
Dym kadzidlany. ...

czarne kredki
Eenax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 12:18   #1795
Maja102
Zakorzenienie

Obawiam się, że może tamtej grypy sprzed 3 tyg. nie doleżałam do końca, bo od niej nie doszłam do siebie i cały czas strasznie osłabiona byłam, nawet marudziłam chyba tutaj. że jak nie urok to sraczka albo opryszczka
Teraz i teraz powtórka z rozrywki, mam tydzień zwolnienia - tym razem grzecznie leżę i kwiczę

Edytowane przez Maja102
Czas edycji: 2013-04-12 o 12:29
Maja102 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 12:39   #1796
Parabelka
Panaroja

Cytat:

jadę do lekarza
Majek - wyrżnij wreszcie te paskudy , przestaniesz chorować .

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
-Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok .
Terry P.
Parabelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 12:54   #1797
Pin up girl
Zakorzenienie

Heja

Znowu pada i wszędzie ciemne chmury.

Maja, szybkiego powrotu do zdrowia
Nawet jeśli to tylko jakiś wirus, to i tak bardzo często Cie to łapie, współczuję.

Betty
Rzeczywiście idź z tym do lekarza, bo to nie przelewki....

Ja jestem w szoku, bo dotychczas co roku byłam przeziębiona/chora i jesienią i zimą, a w tym sezonie nie złapało mnie nic ani razu
Stary 2013-04-12, 14:01   #1798
melkmeisje
BAN stały

GG do melkmeisje

znad kremu szpinakowego, którym się ogóle nie najadłam

Włosomaniaczkom spieszę donieść, że w Jasmin chyba mieli dostawę masek Bingo Wzięłam tę z proteinami kaszmiru i kolagenem

Miłego weekendu
Udało nam się przesunąć deadline na pracę zaliczeniową, więc mój będzie nie najgorszy
Stary 2013-04-12, 14:07   #1799
SzatAnka71
Zakorzenienie

GG do SzatAnka71

Cytat:
Napisane przez Florens Pokaż wiadomość
też się przymierzałam do mieszania, ale tak polubiłam ttobbaco + coffe paradise , że już chyba nie zamienię na nic
Mnie tak średnio smakują te robione ale są tanie a w mojej sytuacji więcej wydać nie mogę
Moim mega jest Liqueen Banan
Cytat:
Napisane przez golden_eye Pokaż wiadomość
Baru, Bar słyszał o nowej metodzie wybielania zempóf? ssanie oleju + inne skutki na muode i zdrowe ciało
Słyszał
A propos ostatnio czytałam że jak się jest np na diecie sokowej to nie pije się soku tylko przeżuwa długo zeby się połączył ze śliną.Wtedy działa
Cytat:
po napędowym możesz odlecieć
Oszczędność na maryśce
Cytat:
Napisane przez anastazjaaa2 Pokaż wiadomość
1. Pokryje napewno

2 Dzięki poczytam i chyba spróbuję sobie coś sama zrobić
Wlaśnie palę ta wiśnie i faktycznie kisielowata i delikatna...ale otoczeiu zapach sie podoba

3. Ale dziala

4 Nie, dopiero sie czaje na maskę , tą aquabolic, podobno świetnie nawilża...zobaczymy.
1. Pokryło
2.A ja nie czułam zapachu ale mam taką wiśnię która ma zapach uryny
3.Działa i będę robić
4.To właśnie ta maska, jak znajdziesz taki zapach to daj znać
Cytat:
jadę do lekarza
wracaj szybko do zdrowia

Bry

Ha, ja też miałam Kasprzaka i pamiętam jak dostałam pierwszą kasete to nagrałam z tv koncert Bitelsów ale tylko cztery kawałki bo bałam się że mi miejsca nie starczy
No i stres jak pierwszy raz mi się taśma na rolkę nawinęłaa potem ją musiałam lakierem do paznokci skleićto byli czasy
A jak w nocy śpiewałam Jennifer Rush Potegę Miłości to Mam przyleciała co się dzieje bo tak wyłam

Edytowane przez SzatAnka71
Czas edycji: 2013-04-12 o 14:09
SzatAnka71 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 14:12   #1800
golden_eye
Wtajemniczenie

znad deszczu i porządków w szafie

listonosza nie było

Baru, jest jakaś najepsiejsza maska z tych Bingo? mła przyuważył, że używacie różnych namiętnie ale tak jedną jakąś konkretną najlepszą możecie polecić? włosy me niskoporowate (wg pewnych blogów wuosowych), nierozdwajające się, ale lekko sianowate, puchate, sztywnawe, rzadkie, lecom sporawo, i po ostatnim farbowaniu elektryzują się jak diabli. nigdy więcej tej farby
??

Edytowane przez golden_eye
Czas edycji: 2013-04-12 o 14:18
golden_eye jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości