|
|
#1741 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Scent Bar XLIX
Cytat:
![]() ![]() Może coś zapoda ![]() Też tak pomyślałam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kwytaj linę to Cię wyciągnę ![]() Dobry wieczór
Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa. Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. |
|||
|
|
|
#1742 |
|
Zakorzenienie
|
znad bolącego gardła czy jest Parabelka na sali? Potrzebuję pilnej porady medycznej, bo nie wiem, jakie leki mam wziąć na noc ![]() podejrzewam dwie infekcje, ale leki na jedną szkodzą na druga i na odwrót, jak wezmę źle, to po mnie
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2013-04-11 o 19:43 |
|
|
|
#1743 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() o bratnia dusza ![]() Cytat:
![]() no to se sklep znalazłam
|
|
|
#1745 |
|
Wtajemniczenie
|
Baru, Bar słyszał o nowej metodzie wybielania zempóf? ssanie oleju
|
#1746 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wieki temu o tym czytałam był gdzieś nawet wątek w odmętach Wizażu ![]() ale nie wiedziałam, że to też patent Tombaka chyba w końcu przejrzę ten jego bestseller
today's rain is tomorrow's whisky Edytowane przez Betty83 Czas edycji: 2013-04-11 o 20:38 |
|
|
|
|
#1747 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1748 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1749 | |
|
Wpisz tu zomzing
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1750 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1751 |
|
Mother of Cats
|
Mursz
Skrbt Ssanie oleju - słyszałyście. I nawet raz spróbowałyście - kujawski jest całkiem smaczny Na regularne ssanie się nie odważyłąm, bo gdyby faktycznie doszło do oczyszczania organizmu, to nie mam wolnego tygodnia na gorączkowanie, śmierdzenie, wydalanie ponad miarę itp. ![]() A szczotkujecie się, coby być piękną i jędrną? ![]() Nóż mi się właśnie w kieszeni otwiera - M. liczy, ile teraz, tj. wg nowych zasad, będziemy płacić za śmieci ---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ---------- Obojętne, najtańszy z najbliższego spożywczaka. I tak wypluwasz. Jak coś - TU jest fajnie opisane, łącznie z filmikiem instruktażowym. Edytowane przez aileenn Czas edycji: 2013-04-11 o 20:56 |
|
|
|
#1752 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1753 |
|
Mother of Cats
|
To jednak nieobojętne jaki: jest warunek - spożywczy ten olej by się przydał
|
|
|
|
#1754 |
|
Zakorzenienie
|
po napędowym możesz odlecieć
|
#1755 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1756 |
|
Mother of Cats
|
No szo - przez pół godziny to się akurat niezły majonez ukręci własnoustnie
![]() Zdzierżyłąm tylko kwadrans - miętka jestem ![]() Zeżarłam właśnie polewę mleczno-orzechową do ciasta. Łyżeczką. Z torebki. Bosz - patrzę na tę torebkę i pukam się w łeb
Edytowane przez aileenn Czas edycji: 2013-04-11 o 21:19 |
|
|
|
#1757 | ||||
|
Panaroja
|
Cytat:
2.nie ze mnie ale prawda ![]() 1. u mnie aktualnie wiosenny deszcz zasuwa ![]() 2. ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
znaczy trzeba ssać olej w kostkach , skądinąd słusznie , bo jak można ssać płyn owszę trzymałam olej w paszczy - chyba ze dwa tygodnie codziennie rano i skutek był dokładnie żaden , jeżeli idzie o cudowne oczyszczenie itepe , natomiast rzeczywiście po kilku minutach trzymania w paszczy robi się biała ciecz o tak potwornie rzygliwym smaku , że przestałam , ponieważ miałam rzygliwy odruch i się nie dawało w każdym razie - nie działa pic na wodę fotomontaż . Między krwią a olejem nie może być przenikania substancji , bo krew jest na wodzie a olej jest tłuszczem , w związku z tym zjawisko osmozy z wody do tłuszczu jest niemożliwe , zwłaszcza przez tkankę łączną ,nabłonkową i insze wyściełające pysk , i bez emulgatorów . Tombak jak sama nazwa wskazuje to podróba , również w sensie porad zdrowotnych A olej będzie bielał w gębie , bo wymiesza sie ze śliną (ma enzymy trawienne) i bakteriami
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
||||
|
|
|
#1758 | |
|
Wpisz tu zomzing
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1759 |
|
Panaroja
|
szczoteczko na magicznym druciku szoruje i czarodziejskim piaskiem
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
|
|
|
#1760 |
|
Wpisz tu zomzing
|
ma mikromikromolekuły, które w milisekundę przenikają w komórki paszczy i z powrotem, i czyszczo, czyszczo...
miliony lemingów nie mogą się mylić
|
|
|
|
#1761 | |
|
Panaroja
|
Cytat:
|
|
|
|
#1762 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() przeraża mnie to, co tu czasami czytam, w tym Barze Cytat:
|
||
|
|
|
#1763 |
|
Zakorzenienie
|
Od 30 minut siedzę ze słuchawkami na uszach, odpalonym jutubem i nie wiem co włączyć
![]() Tyle piosenek lubię, a teraz pustka, albo mam Alzheimera albo bardzo ubogi repertuar. W tym czasie zdążyłabym wyszorować sobie jamę Borygo albo inszym cudem.... |
|
|
|
#1764 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale po całości czy gdzies konkretnie??? ![]() Cytat:
Baru mię humor poprawił i zwijam się do użka bo trzeba spać żeby rano wstać
|
|
#1765 |
|
Mother of Cats
|
Co do magicznych szczoteczek, milionów lemingów:
Parabelko, Miciel - macie wiedzę fachową, ja nie, więc proszę, poprostujcie, co trzeba, w wikipedii w artykule o ślinie, żeby takie żuczki jak ja nie rozprzestrzeniały potem magicznych bredni o tym, że coś można z organizmu przez usta np. za pomocą śliny wymieszanej z olejem usunąć. Chodzi mi zwłaszcza o te fragmenty: -------------------------- (...) Płyn znajdujący się w jamie ustnej nazywamy śliną mieszaną, gdyż zawiera również płyn dziąsłowy i przesięk surowicy krwi, resztki pokarmowe, złuszczony nabłonek, leukocyty, bakterie wraz z ich metabolitami oraz wydzieliny z nosa i gardła[8]. (...) Z drugiej strony ślina pełni także funkcję wydalniczą, gdyż wraz z nią wydzielanych i wydalanych jest wiele substancji takich jak mocznik, kwas moczowy, alkohol, morfina, jodki, tiocyjanki, hormony i niektóre metale ciężkie (Hg, Pb, Bi). (...) Ponieważ przez ślinianki przepływa znaczna ilość krwi, w ślinie, która jest częściowo przesączem osocza, znajdują się substancje przenoszone przez krew takie jak leki (w celu wydalenia ich z ustroju), hormony i inne. Ich obecność zależy od możliwości pokonania barier, jakimi są błona komórkowa, rozmiary cząsteczek, różnice osmolalności, pH itp., gdyż transport ten zachodzi głównie na drodze dyfuzji biernej[33]. Cząsteczki zjonizowane w zasadzie nie przechodzą do śliny, jednak lipofilne oraz obojętne elektrycznie występują w ślinie w takim samym stężeniu jak w osoczu, słabe kwasy w mniejszym, zaś słabe zasady w większym stężeniu[33]. W związku z tym można w ślinie diagnozować obecność[10] np. etanolu, teofiliny, antypiryny, digoksyny, niektórych hormonów (testosteron, estriol, progesteron i jego 17-OH pochodna, kortyzol), ułatwiając badanie i umożliwiając jego nieinwazyjność. (...) ------------------------------ Dziękuję za uwagę, Głupi Leming Edytowane przez aileenn Czas edycji: 2013-04-11 o 22:25 |
|
|
|
#1766 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bym sobie potańczyła przy czymś - moje klubowo taneczne czyli brodki avidany i inne rijany i zgagi się mi juz przetańczyły ale ad Twój problem - włącz trójkę - program trzeci polskiego radia albo Express albo co inne zawsze to jakaś inspiracja a jak chcesz dżezik to włącz chilli - wszystko of kors na sieciuni ![]() albo to http://www.youtube.com/watch?v=YdXr6epIwF0 Bar mnie zabije zbanuje ale mam to w D albowiem ta kompozycja jest znakomita ! i smaczna Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2013-04-11 o 22:30 |
|
|
|
|
#1767 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem co i jak to robi, ale np. oddech po anginie oczyszcza/odświeża, ostatnio na zapalenie dziąseł miałam stosować ale zapomniałam
|
|
|
#1768 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mam ochotę poeksperymentować z tym olejem,tym bardziej,że mam olej sezamowy,który stoi bo nie mam dla niego pomysłu na menu a sam w sobie tak mi smakuje,że mogę go pić z gwinta.
Nie wiem,czy olej pomaga,bo skoro w ślinie sa trucizny,to wystarczy może przez pół godziny jej nie połykać. Przełykać oczywiście ale nie ślinę.Potem wypluć te toksyny.Ale spróbuję z olejem,bo biorę sporo leków i inne pyszne toksyny ![]() Skoro dołem można się oczyszczać to chyba i górą...?Teraz tyle tego świństwa jest w jedzeniu i lekach,że tonący brzytwy się chwyta ![]() Parabelko, a czym Ty leczysz dzieci? Np. przychodzi mam z didem i często,gęsto ma infekcje drobne i cięższe, nie ma apetytu,itp... ? ---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ---------- Ale ponoć ten proces oczyszczania jest długotrwały, ok.6 tygodni zanim obaczy się poprawę,więc skąd wiesz,że jest nieskuteczny? |
|
|
|
#1769 |
|
Mother of Cats
|
I jeszcze raz a propos magicznych szczoteczek i milionów lemingów:
Parabelko, Miciel - proszę również o skorygowanie np. tego artykułu: KLIK, zwłaszcza drugiego z przytoczonych niżej akapitów: ----------------- (...) Dokładne określenie definicji płynu dzią- słowego było od lat obiektem kontrowersji. Podstawowe pytanie które zadawano to, czy jest fizjologicznym przesiękiem, czy też poja- wia się tylko z rozwojem zapalenia, czyli jest wysiękiem zapalnym. Model Pashley [27] za- kładał, że ciśnienie hydrostatyczne i osmo- tyczne w kapilarach dziąsła powoduje przej- ście płynu do przestrzeni międzykomórkowej, skąd jest on odprowadzany naczyniami limfa- tycznymi. Przewaga ilości płynu wychodzą- cego z naczyń krwionośnych nad ilością zbie- ranego przez naczynia limfatyczne wydostaje się do szczeliny dziąsłowej w postaci GCF. Za teorią tą przemawiał fakt, że niewielkie ilości płynu odsączone z klinicznie zdrowej szczeli- ny dziąsłowej miały stężenie białek bardzo po- dobne do płynu międzykomórkowego [8]. Stwierdzono jednak, że przepuszczalność naczyń krwionośnych dziąsła może się rady- kalnie zwiększyć pod wpływem odpowied- niej stymulacji chemicznej lub mechanicznej, np. żucie, szczotkowanie zębów [3]. Bodźce te powodują oprócz zwiększenia ilości produ- kowanego płynu również zmianę jego składu. Pojawiają się w nim nowe substancje wystę- pujące wcześniej tylko w krążeniu ogólnym. Stężenie białka w GCF pobranym z okolicy z klinicznymi cechami zapalenia jest dużo wyż- sze i bardzo podobne do stężenia białek w su- rowicy krwi. Wyniki te sugerują, że płyn wy- twarzany w rowku dziąsłowym bez cech zapa- lenia jest fizjologicznym przesiękiem (niskie stężenia białek), a dopiero po odpowiedniej stymulacji staje się zapalnym wysiękiem (wy- sokie stężenie białek). O tym jak szybko dana substancja z krążenia obwodowego może prze- dostać się do szczeliny dziąsłowej świadczą wyniki badań na zwierzętach Brill i Krasse [4]. Po dożylnym podaniu fluoresceiny, została ona wydzielona po około 1 min. i 30 sek. (...) ----------------------- Z poważaniem, Głupi Leming |
|
|
|
#1770 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale chuopinowa lekarka nie może się nadziwić na wyniki jego cukru ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Tylko nie Głupi ![]() --- znowu jestem Squaw po hardcorowej wersji salipeelingu ![]() trochę krótka przerwa od ostatniego zabiegu, ale nie byłam usatysfakcjonowana mocą to już ostatni przed przesuwaniem kamieni siłą woli ![]() tam to już chyba wypadałoby jakąś małą sesję zrobić
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:39.

ale jest jakaś szansa że to ogarnę ZANIM zrobię sobie wielkie kuku kładąc wszystko na raz? 

3 lata temu wujek odłączył się od aparaturi i poprosił, żeby mu już nie ratować życia... Mógł żyć, ale nie chciał, był lekarzem i wiedział, jakie go życie czeka przy jego chorobie. Powiedział ciotce, że to jest jego prezent urodzinowy dla niej... Bo dziś ma urodziny ciotka... Ech... I znów płaczę...