|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 14 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC2013, cz.14 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy |
|
2 | 4,55% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 - Witamy na świecie pierwsze maluszki |
|
2 | 4,55% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 - Czas zacząć rozpakowywanie
|
|
3 | 6,82% |
| Dwa maluszki na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.14 |
|
8 | 18,18% |
| Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14 |
|
9 | 20,45% |
| Zima minęła, wiosna nadchodzi; długie czekanie już nam nie grozi. Mamy V-VI 2013 c.14 |
|
4 | 9,09% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.14 |
|
1 | 2,27% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.14 |
|
5 | 11,36% |
| Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.14 |
|
1 | 2,27% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.14 |
|
8 | 18,18% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
1 | 2,27% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13
Lecę spać bo TZ marudzi ze mu świece telefonem po oczach :p
Dobranoc jesteśmy rano
|
|
|
|
#3272 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MA
Cytat:
rano musi sie witać 5 minut, wymruczec i wyprzytulac
|
|
|
#3273 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MA
Cytat:
druga nie bardzo..brakuje mi ich
|
|
|
|
|
#3274 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13
Cytat:
|
|
|
|
|
#3275 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC
Fajne maine coon ale to już ogród trzeba mieć jak Ty bo one w bloku to chyba by się meczyły. Moje to dachowce zwykle, szare, chudziaki chociaż po 5 kg ważą ale zupełnie tego nie widać. Są bardzo przytulaśne, do brzuszka też się przytulają i mruczą Piotrusiowi
|
|
|
|
#3276 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13
Cytat:
|
|
|
|
|
#3277 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC
Cytat:
kotom to niewiele trzeba bez ogrodu by przeżyły ale moje uwielbiają u nas tez Piotruś będzie
|
|
|
#3278 |
|
Zakorzenienie
|
super
ja nie wiem jakie wygralo, bo ktos z innej grupy trafil w gust
|
|
|
|
#3279 |
|
Zakorzenienie
|
U nas kudłaty jest mój, czarny dachowiec TZ a cornish rex jest każdego:p
|
|
#3280 |
|
Zakorzenienie
|
Widać tylko tu takie głupie zasady panują. Jak powiedziałam Tż to sam sie skrzywił, że to bez sensu.
|
#3281 | |
|
Zakorzenienie
|
Vil, jakie cudne ujecie spod butli
i te oczka...wpatrzone w mamusie. urocze ---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- Cytat:
termin porodu blisko, wiec nie ma sie co stresowac. najwazniejsze, ze jestescie pod opieka. czekamy na wiesci |
|
|
|
|
#3282 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3283 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pani Lidia tez brzmi ladnie.a Paulinka...kiedys nie lubilam swojego imienia, na starosc mi przeszlo ale nie uznaje skrotu Paula---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ---------- Cytat:
aaa i nastaw sie, ze to jest swiadoma mama, tylko mamo to ja jest sponsorem.---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ---------- Cytat:
ze masz sie stawic, wyjasnic itd. a czym grozi? wstrzymaniem zasilku chorobowego :P ---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ---------- Cytat:
Zenka hehe---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ---------- Cytat:
MAMO TO JA - slogan niby prosty, zapowiada czas niezwykle radosny. W koncu sobie powiemy "dzien dobry coreczko", "mamo to ja", Twe wyczekiwane dziecko. i od tej chwili razem, a jednak juz osobno, mamo to ja czastka Ciebie, uroslam podobno? Kochana Mamusiu, bede z Toba szczera Ciebie wciaz z coreczki duma az rozpiera! A ja chce Ci wyznac swoje male grzechy tylko prosze wczesniej wez glebokie wdechy. Milion razy juz slyszalas poczatek spowiedzi Mamo to ja nabroilam, nie nasi sasiedzi! przeze mnie wciaz nie spisz, masz zawroty glowy, "mamo to ja" powiem i problem masz nowy. znow Cie rozgniewalam albo zasmucilam i nie zawsze uslyszalas mamo zawinilam. Jednak wciaz mnie kochasz i w prostych slowach powiem Mamo tylko ja - tak Cie bardzo kocham. jakos tak to bylo, nie wiem czy dokladnie ta wersja, bo pisalam przed wyjsciem i przy przepisywaniu cos tam pozmienialam w kazdym razie robili mnostwo zdjec, wiec pewnie niebawem bede gwiazda gazetki mtj )---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ---------- tez mi szkoda ale materac wyglada super, w komplecie jest poduszka klin, wiec tez bardzo sie ciesze
|
||||||
|
|
|
#3284 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pyszne jedzonko i dobre towarzystwo A rozstępy... przynajmniej wiem, że zrobiłam wszystko, by im zapobiec teraz mam nadzieję, że uda się je spłycić i jakoś doprowadzić do ładu...Cytat:
Cieszę się, że już jesteście w domu! Powodzenia ze wszystkim!Cytat:
Cytat:
Lecę spać... Jutro rano badania a potem szykowanie imprezy tyle mam do zrobienia... Dobrze, że TŻ ma wolne i siostra cioteczna wcześniej przyjedzie to mi trochę pomogą, bo jak zwykle zaplanowałam sobie za dużo ale mam nadzieję, że damy radę i nie będę przysypiać na pierwszej imprezce mojej córki
|
||||
|
|
|
#3285 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a pozniej, ze jednak zaszalalam na allegro. zdziwiony bardzo, bo to on odebral pudlo jak bylam na warsztatach napisz mi co preferujesz z ciuszkow, jutro bede u mamy, wiec przekopie ubranka (o ile nie beda szlifowac). jeszcze raz dziekuje ---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ---------- Cytat:
luuuubie konkursy ![]() ---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#3286 |
|
Wtajemniczenie
|
tylko naturalne ale jak mały był głodny, dawali Nestle Nan Pro 1 i takie kupiliśmy też do domu |
|
|
|
#3287 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3288 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakie fajne wierszydełko ![]() gratuluję! film co leci na 2jce-masakra... ale oglądam a potem nyny |
|
|
|
|
#3289 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Oby wszystko było dobrze Dobranoc
|
|
#3290 | |
|
Zakorzenienie
|
No my mamy 2 maine coon i oba już piękne 8 kg osiągnęły więc na pewno na synka kłaść się nie będą mogły
![]() Cytat:
|
|
#3291 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rymy czestochowskie, wiec tz wisial nade mna, chcial szybko po pracy jechac na nasz plac budowy, hehe a ja sobie zazyczylam kurs z szoferem ![]() uff , ogarnelam chalupke (nie ma jak zmywanie naczyn o polnocy - sasiedzi musza mnie lubic ), teraz czas na wanne i moge isc spac. kurcze jaka ta moja mama jest fajna ) i...truskawki! jeszcze poprzegladam wszystkie broszurki, probki itd. (ladna ta zawieszka do smoczka z quinny) i moge isc spac. Mysia!!! Krakow http://dziecisawazne.pl/przerwa-na-m...matek-krakowie - znajduje Ci zajecia, zebys jednak w domu za wiele nie musiala siedziec ![]() warszawianki wysciskajcie za mnie Niunke, kurcze ona jest niesamowita! dostalam przesylke, wielkie pudlo: nowa posciel-wypelnienie 120x90, ktora baaaardzo przyda sie w mojej firmie i naprawde gigantyczny zapas chusteczek ![]() ---------- Dopisano o 00:20 ---------- Poprzedni post napisano o 00:19 ---------- https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.n...75850107_n.jpg ![]() ---------- Dopisano o 00:23 ---------- Poprzedni post napisano o 00:20 ---------- Cytat:
chyba, ze zus chce zebys dostarczyla jakis dodatkowy papierek? ja pisemko od nich dostalam, bo chcieli zaswiad. od gina o spodziewanym terminie porodu...ale nie wiem czy na etacie tez tego wymagaja.dobranocka! |
||
|
|
|
#3292 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13
Dzien dobry dziewczyneczki! Chyba zarazilam sie od niektorych z Was bezsennoscia. Po pobudce siuski o 4 rano juz nie bylo spania
Nie wiem jak przetrwam dzisiejszy dzien... No nic lece do labka na badania i do zobaczenia pozniej!Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3293 |
|
Rozeznanie
|
Vil - jakiż on cudny! Myślałam, że zobaczę czerwonego, spuchniętego bąbla, a on taki 'gładziutki'
No i nieopisanie grzeczny - chociaż dopiero dziś dowiemy się jak Wam noc minęła Ja podobnie jak happy nie przepadam za kotami przy dzieciach, może temu, że nigdy kota nie miałam i boję się, że może podrapać, zarazić - pewnie połowa to bzdura. Ash - na bezsenność od 4 rano na szczęście nie cierpię, ale codziennie przed 6 już śmigam, miłego dzionka |
|
|
|
#3294 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja dzisiaj zaczynam 36 tydzień. Jeszcze 3 wytrzymać i niech mnie powstrzyma gin przed rodzeniem to łeb mu urwę! :P W nocy średnio spałam strasznie łupało mnie biodro...i ciągle wstawałam młodego przykrywać bo się rozkopywał. W sumie to od 3 lat ani jednej nocy nie przespałam całej, albo dziecko, albo sikanie....jeeee. Ciekawe czy kiedyś jeszcze prześpię całą
|
|
|
|
|
#3295 |
|
Zadomowienie
|
Diabli Juz Juz bo wstydziochac się zaczynam
. ![]() Nie wiem czy dziewczynom sie uda jeszcze przed godzina zero bo Narazie mam nakaz leżenia fee... Nuda mnie zrzera coraz większy szacunek dla Aaś, Vill i innych leżących![]() ---------- Dopisano o 07:15 ---------- Poprzedni post napisano o 07:13 ---------- Wogóle masakra z tym spaniem obudziłam sie tez koło 4 i dupka... Zaraz chyba pójdę sobie odbije sen ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3296 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() vil Przemuś jest cudny ---------- Dopisano o 07:25 ---------- Poprzedni post napisano o 07:15 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja mam czekoladę, to zapraszam my wczoraj po wizycie - po raz pierwszy u nowego lekarza w lm. było przyjemnie i przyjaźnie, z małym wszystko OK, z szyjką na szczęście też, na USG mam się umówić za ok. 2 tygodnie, na hemoglobinę dostałam tachy-coś. i mimo adidasów +3 kg od ostatniej wizyty.. no ale mały ma w końcu trochę miejsca w brzucha (a i tak chyba za mało, skoro tak polubił rozpychanie żeber) i dzień dobry
|
|
#3297 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Mam pytania odnośnie karmienia. Jakie mleko podajesz? Czy w szpitalu jak nie mogłaś karmić to położne karmiły małego proszkowym mlekiem, czy kazali ci ściągać? |
|
|
|
|
#3298 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za 36 tc jeszcze przespisz ![]() Cytat:
Cytat:
achh nie moge sie napatrzeccc na niego na PRZEMCIA OCZYWISCIE
|
|
#3299 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry. Witamy w skończonym 30 tygodniu ciąży
Jeszcze tylko 10....hump chyba jesteśmy w takim okresie... Że tak będziemy tyły, bo ja jem to samo mniej więcej a w 2 tyg 2 kg ![]()
|
#3300 |
|
Zakorzenienie
|
Heloł
![]() Nikt nie urodził? ![]() Odebrałam wczoraj wyniki GBS - ujemne Ufff.... Byliśmy w szpitalu wczoraj, w którym mam rodzić, ogólnie jestem pozytywnie zaskoczona, myślałam, że jest gorzej, są 3 sale porodowe, w tym jedna na 1 fazę porodu z prysznicem i wanną, 2 sale porodów rodzinnych, gdzie są maty, piłki, siedziska takie z kulkami, gaz rozweselający - znieczulenia nie ma. Położne namawiają wręcz rodzące to bycia aktywną podczas porodu, na łóżko kładą dopiero w ostatniej fazie, także będę mogła sobie rodzić na piłce, na czworaka, w wannie, pod prysznicem co mi się spodoba Po porodzie 2h leżakujemy z dzieckiem, przez cały pobyt w szpitalu położne są na każde wezwanie, pomagają przy dziecku, pokazują jak pielęgnować. Sale są ładne, odremontowane W sumie to nie mogę się doczekać już
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:32.

druga nie bardzo..

ja nie wiem jakie wygralo, bo ktos z innej grupy trafil w gust
Ślub 27. X. 2012
Zenka hehe
)
tyle mam do zrobienia... Dobrze, że TŻ ma wolne i siostra cioteczna wcześniej przyjedzie to mi trochę pomogą, bo jak zwykle zaplanowałam sobie za dużo 
Oby wszystko było dobrze 
.
kciuki by Helenka jeszcze 2 tygodnie posiedziała, bo muszę się ZABRAĆ za wyprawkę w przyszłym tygodniu.![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Jeszcze tylko 10....