|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 | |
|
damn good coffee
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 8
Cytat:
tak samo jak matka idzie z wózkiem ścieżką rowerową - nagminnie! (w sensie, tą wyznaczoną częścią chodnika)... Co prawda niewiele ich u nas jest, nie wiem jak rozwiązują ten problem (o ile tam też ścieżki są zawłaszczane przez wózki) np w Holandii |
|
|
|
|
#3962 |
|
BAN stały
|
[1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;4026673 5]Ale skad taka osoba ma wiedziec, ze ktos za nia idzie?
Juz mniejsza z tym czy to matka z wozkiem, ojciec z dzieckiem czy starsza pani ze stadem pieskow. Ja np jak ide z kims to idziemy obok siebie rozmawiajac, czy dlatego, ze chodnik jest waski wszyscy mamy chodzic gesiego? Lub odwracac sie co 10 sekund sprawdzajac czy ktos za nami idzie?[/QUOTE] My mówimy o chodzeniu za? Zrozumiałam, że przed . W każdym razie gdy ktoś idzie przede mną w szeregu i nie ruszy mózgiem by przez sekundę iść gęsiego by mnie przepuścić to mnie coś w środku trafia. Zastanawiam się wtedy gdzie byli rodzice, że człowiek teraz nie wie jak się zachować na chodniku? :|
|
|
|
|
#3963 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3964 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#3965 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
One przed toba No tak, ale zeby wiedziec, ze za nim idziesz musisz powiedziec to magiczne slowo, prawda? Czy tez kazdy ma obowiazek odwracania glowy co chwile do tylu w celu sprawdzenia, czy aby drogi nie blokuje, bo a noz widelec ktos za nim idzie ale sie nie odezwie, tylko go cos w srodku trafia
|
|
|
|
|
#3966 |
|
BAN stały
|
[1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;4026678 6]Ty za nimi
One przed toba No tak, ale zeby wiedziec, ze za nim idziesz musisz powiedziec to magiczne slowo, prawda? Czy tez kazdy ma obowiazek odwracania glowy co chwile do tylu w celu sprawdzenia, czy aby drogi nie blokuje, bo a noz widelec ktos za nim idzie ale sie nie odezwie, tylko go cos w srodku trafia [/QUOTE]Ale o co tobie teraz chodzi, skoro ja ciągle piszę o ludziach którzy idą przede mną a dokładniej na wprost mnie? |
|
|
|
#3967 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3968 |
|
Raczkowanie
|
OPL - a ja myślałam, że piszesz o ludziach idących przed Tobą
. Sama się głowiłam, jak mam patrzeć tyłem głowy i jednocześnie nieść zakupy, prowadzić wózek i jeszcze nie daj Boże - odebrać telefon .
|
|
|
|
#3969 |
|
BAN stały
|
[1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;4026685 3]Heh, czyli ida z naprzeciwka a nie przed toba. Trzeba bylo tak od razu pisac
[/QUOTE]Jak się uprzeć to wciąż są przede mną No ale widocznie nie zrozumiałaś. Bo jak idąc przede mną (nie naprzeciwko mnie) mogliby mnie i psa tratować? To chyba logiczne, że pisałam o ludziach z odwrotnego kierunku. Wystarczy dokładnie przeczytać.---------- Dopisano o 00:44 ---------- Poprzedni post napisano o 00:42 ---------- To poczytaj co dokładnie pisałam. Pisałam wyraźnie o ruchu prawostronnym, który akurat obowiązuje w Polsce. A to już chyba przywodzi na myśl mijanie się przechodniów a nie wyprzedzanie. I chyba nie byłabym taka głupia by wymagać od ludzi oglądania się za plecy? Proszę waaaas -_- |
|
|
|
#3970 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#3971 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#3972 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3973 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3974 |
|
damn good coffee
|
|
|
|
|
#3975 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3976 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3977 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3978 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ta brzuszki na zgubienie TŁUSZCZU z brzucha ![]() A fenomenu Chodakowskiej i robienia z niej naczelnej trenerki Polek nie rozumiem wcale, ona przecież ćwiczy niepoprawnie technicznie- za niektóre rzeczy to na moim aerobiku dostałabym opr od instruktorki. Cytat:
statystyka jest nieubłagana. Mimo że zachorowalność jest podobna to tam umieralność jest mniejsza, bo jednak większość kobiet trafia na tą cytologie co 5 lat, a u nas owszem młode i świadome robia cytologie co roku, jednak większość kobiet ostatni swój kontakt z ginekologiem ma w czasie porodu a potem nie chodzi bo "po co?" Ja tyle razy dostałam w tył wózkiem sklepowym że do kasy ustawiam się najpierw ja a później mój wózek- tak żeby ewentualny uderzacz uderzał sobie w wózek a nie moje siedzenie. |
|||
|
|
|
#3979 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3980 |
|
wańka wstańka
|
Szczerze mówiąc dziwią mnie te dramaty z matkami wózkowymi w tle, czy tłumem wracającym skadś tam.
|
|
#3981 |
|
Konto usunięte
|
Ja tam w pewnym stopniu rozumiem taką irytację. Czasami jak naprzeciwko mnie idzie jakaś para która chyba nażarła się Milki Caramel(reklama) bo nie mogą się puścić na sekundę abyśmy mogli się jakoś wyminąć na wąskim chodniku, to mnie coś strzela.Nie będę włazić w krzaki czy pod samochody wskakiwać aby jakaś zakochana parka mogła się dalej trzymać za łapki.
|
|
|
|
#3982 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie mnie zdziwiło dawani 9 miesięcznemu dziecku takiej zwykłej parówki a pani dietetyczka jeszcze przyklasnęła, że tak ślicznie je
.
|
|
|
|
#3983 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie by zdziwiło to w momencie gdybym znała skład tej parówki :P ale sama kupuję parówki tylko takie z 93% szynki o obniżonej zawartości tłuszczu i nie jemy ich codziennie
bez przesady, dzieci gorsze rzeczy zjadają od firm dziecięcych
|
|
#3984 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
używałam go jako żelu do higieny intymnej i za każdym razem kończyło się to swędzeniem, dlatego wolałam go nie stosować na inne części ciała. z bólem go wykończyłam jako szampon do włosów, bo chyba do niczego innego się nie nadaje. a co do fenomenu Chodakowskiej - nie ma sensu jej krytykować. ma babeczka charyzmę, promuje zdrowy tryb życia, ludzie biorą z niej przykład, a to czy wszystko wykonuje prawidłowo już nie ma takiego znaczenia, skoro wprawia w ruch leniwca kanapowego.
|
|
#3985 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3986 | |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Cytat:
Tylko sie nie rozpedzaj jak Skarpeta
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby |
|
|
|
|
#3987 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3988 | |
|
wańka wstańka
|
Cytat:
Daczego nie ma sensu jej krytykować? Co ona w ogóle w swoich programach pokazuje? Że czasami pompki nie umie sensownie zrobić? Zdrowy tryb życia promuje Zuzka, a nie Ewka. Czasami ważne nie tylko, żekogoś wprawia w ruch, ale w jaki ruch wprawia.
|
|
|
#3989 |
|
Wtajemniczenie
|
Co to za Zuzka? Wyjaśnijcie bo się nie znam na tym dlaczego Ewa Chodakowska wykonuje źle technicznie swoje programy ćwiczeń. Kompletnie się na tym nie znam.
|
|
|
|
#3990 | |
|
wańka wstańka
|
Cytat:
http://www.youtube.com/results?searc....1.zpoRbyf3MEU
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:35.

. Szczerze, to nie lubię takiego linczowania i fochów na matki z wózkami, jako ogół.
tak samo jak matka idzie z wózkiem ścieżką rowerową - nagminnie! (w sensie, tą wyznaczoną częścią chodnika)... Co prawda niewiele ich u nas jest, nie wiem jak rozwiązują ten problem (o ile tam też ścieżki są zawłaszczane przez wózki) np w Holandii 
.

.

.

.