|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 14 części naszego wątku ?? ![]() |
|||
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC2013, cz.14 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy |
2 | 4,55% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 - Witamy na świecie pierwsze maluszki |
2 | 4,55% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 - Czas zacząć rozpakowywanie ![]() |
3 | 6,82% |
Dwa maluszki na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.14 |
8 | 18,18% |
Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14 |
9 | 20,45% |
Zima minęła, wiosna nadchodzi; długie czekanie już nam nie grozi. Mamy V-VI 2013 c.14 |
4 | 9,09% |
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.14 |
1 | 2,27% |
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.14 |
5 | 11,36% |
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.14 |
1 | 2,27% |
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.14 |
8 | 18,18% |
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
1 | 2,27% |
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3391 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13
Cytat:
![]() |
#3392 |
Raczkowanie
|
Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13
no nie mogę
![]() http://tablica.pl/oferta/wozek-glebo...1839;r:1;s:200 Miałam Was pocytować, ale spadam zraz do gina. Miłego dnia bez deszczu! Maluska88 3maj się ![]()
#3393 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() nie martwię się tym aż tak bardzo, tylko nie mogę przestać o tym myśleć, tzn. jak siedzę, załatwiam się czy nawet spaceruję to cały czas to czuję - więc siłą rzeczy nie da się o tym nie myśleć ![]() ![]()
![]() |
#3394 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3395 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na początku polożna mówiła -co trzeba załatwic po porodzie: - wybrać przychodnie i zapisać do niej dziecko. A w niej wybrać lekarza PZO, położna i pielęgniarkę środowiskową. Położna przez pierwsze 6 tygodni jest do dyspozycji. Jeżeli zachodzi potrzeba to może być nawet codziennie. Chyba powinna być 4 razy w przeciągu tych 6 tygodniu. ale pewna nie jestem.. Pielęgniarka powinna odwiedzić okolo 3 miesiąca po urodzeniu, często tego nie robi bo ma dużo ludzi i jej położna mówi kogo odwiedzić a kogo nie.. A i przy rejestracji podajemy adres pod którym znajduje się nie dziecko.. Nie zameldowania tylko przebywania (zamieszkania). - pójsć do urzędu stanu cywilnego zarejestrować dziecko, zgłościć wydanie Peselu.Potem jak jest Pesel to donieść do przychodni. - zgłościć w pracy u mamy lub u taty, że dziecko jest na swiecie, żeby było ubezpieczone przez któregoś z rodzicow- do kadr. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3396 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja powiem szczerze, że też wolę psy no ale mam kota i muszę teraz z nim żyć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3397 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3398 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3399 |
Zakorzenienie
|
u mnie równy miesiąc...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3400 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Uciekam, bo już głodna jestem.... U mnie dziś dorsz, ryż i warzywa na patelnię, tylko idę teraz tego dorsza upolować ![]() ---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- też ostro ![]() ![]()
![]() |
#3401 |
Zakorzenienie
|
u mnie 24dni
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3402 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3403 |
Zakorzenienie
|
jaka tu cisza
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3404 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#3405 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jest mi taaaaaaaaaaaaaaaaak gorąco,że umrę ![]() w ogóle wyniki badań na HIV dopiero w poniedziałek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3406 |
Zakorzenienie
|
![]() dziś jak dla mnie zdychają bo mnie kot od rana wkurza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3407 |
Zakorzenienie
|
aaaaaaa,chyba,że taaak
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3408 |
Zakorzenienie
|
heloł
![]() co słychać? |
![]() ![]() |
![]() |
#3409 |
Wtajemniczenie
|
co do zwierząt w domu to sama mam psa yorka i tez się nieco boję jak to bedzie bo na razie jest to pieron rozpieszczony
![]() Ale jest jednek plus piesiek jest na tyle mały że nie potrafi sam wyskoczyć ani na łóżko, ani na kanapę ani fotel.. tak że myślę że nie będzie miał styczności z małą bezpośrednio. A przyzwyczajać bedziemy do niej stopniowo ![]() Gorzej bałabym się jak to bedzie z kotem bo jednak koty same potrafią wszędzie wyjść no ale jak się ma kota to też trzeba jakoś sobie poradzić. Moja siostra bez problemu nauczyła i teraz jej kot owszem interesuje się dzieckiem ale ma zawsze jakiś dystans, np nie wolno mu podchodzić bliżej niż np pół metra do łóżeczka małej |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3410 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 c
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Kalka - ![]() ![]() pozdrawiam mamuśka marzec-kwiecień 2013 (ps mój synuś już ma prawie 7 tygodni, czas leci jak szalony ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3411 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 c
Cytat:
![]() I też jest rozpieszczony, nie lubię go ![]() ![]() ![]() Najbardziej kocham moją starą Żabę - mieszaniec jamnikowaty, stary i kochany, tak jak ona nikt nie pociesza ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3412 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() kiedy ja ostatni raz jadłam czekoladę ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() anoxxe-co do mojego gin-ja nie liczę na to, że będzie na każde moje zawołanie, bo wszystko zależne, czy zacznę rodzić, jak będzie mieć zmianę. Nie będę go ściągała np w nocy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- ![]() ![]()
![]() |
#3413 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
zdrówka dla Waszych wątkowych maleństw ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3414 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() heh mój gości nie dotyka, chowa sie przed nimi za mną bo jest bardzo wstydliwy ![]() Ja mojego uwielbiam jest mega kochany i uwielbia sie przytulać, czasem jak siedzi u mnie na kolanach i mała kopie w brzuszku to on warczy bo nie wie co to takiego tam mam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3415 |
Zakorzenienie
|
witam
![]() dziewczyny nie wiem jak Wy to robicie, Mysia i inne, ale kuuuurna ja nie mam sily chodzic. kazdy krok jest jakas kara. ledwo dokulalam sie dzisiaj do mamy, musialam nadzorowac prace remontowe...niby kawalek, 10min spacerkiem, ale naprawde doszlam ledwo zywa. polezalam sobie, zebralam sily i powtorka z rozrywki - powrot do domu. matko, nie dosc ze sapie jak lokomotywa, to jeszcze wszystko mnie boli. podczytam Was troche, ale ide lezec. od dzisiaj leze i pachne. dosc szalenstw, bo to nie na moje zdrowie...sciany zagipsowane, braki po futrynie wyprofilowane i wyszlifowane ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3416 |
Zakorzenienie
|
U mnie TŻcik woli koty, a ja wole psy więc nie mamy ani jednego ani drugiego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3417 |
Zakorzenienie
|
aaa i jeszcze wrzucam analize proszkow dzieciecych podwojonej sroki
![]() http://www.srokao.pl/2013/04/analiza...do-prania.html |
![]() ![]() |
![]() |
#3418 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też poszłam dzis tylko na badania i co? zadyszka,mega zmęczenie i ogólna padaka ![]() teraz już ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3419 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() obudzilam się o 8, wstałam o 12, potem się kąpałam i smarowałam mazidłami i znowu leże.. na dzisiaj mam w planach same stacjonarne rzeczy - zrobić porzadek ... na komputerze ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3420 |
Zakorzenienie
|
kupilam podklady poporodowe bo mialam jedna paczke,to znaczy ze musze przepakowac cala torbe wrrrrr..
musze u małej umyc podlogi,spisac pytania na porodowke i do gina, oganac siebie bo zaroslam jak czlowiek lasu a pogoda mnie usyyyypia totalnie... eh.. nic mi sie nie chce jeszcze dzis zaraz bedzie właściciel chatki po kaskę a ja w dresie ale w poopie mam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:30.