Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 - Strona 115 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 14 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC2013, cz.14 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy 2 4,55%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 - Witamy na świecie pierwsze maluszki 2 4,55%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 - Czas zacząć rozpakowywanie 3 6,82%
Dwa maluszki na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.14 8 18,18%
Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14 9 20,45%
Zima minęła, wiosna nadchodzi; długie czekanie już nam nie grozi. Mamy V-VI 2013 c.14 4 9,09%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.14 1 2,27%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.14 5 11,36%
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.14 1 2,27%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.14 8 18,18%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 1 2,27%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-12, 12:45   #3421
colorblue
Zakorzenienie

Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13

Wyniki odebrane i wszystko ok poza hemoglobiną tradycyjnie:-/ jest na poziomie 10,1. Zaczynałam od 11.9 więc szału od początku nie było.

Miałam mieć dzisiaj comiesięczną wizytę u gina ale jej nie ma więc wizyta 22 kwietnia
Jenny dopisz jak możesz;-)

A na obiad ogórkowa:-D

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 12:53   #3422
diabli
Zakorzenienie

Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
diabli ale z Ciebie zdolniacha, gratuluję wygranej
eee tam zdolniacha, napisane na kolanie. az wstyd!
kobita czytala to przy wszystkich w sumie upieklo mi sie, bo kolejne prace juz sobie ludzie musieli sami czytac...spalilabym sie tam ze wstydu musze doczytac regulamin warsztatow, czy wyrazalam jakas zgode na publikacje itd. bo sporo fotek zrobili, a nie usmiecha mi sie byc gwiazdka majowej gazetki

---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ----------

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Diabli Ty nasz wierszokleto Gratuluję wygranej!
chyba wierszo-pascio. prosze sie nie nabijac! wazne, ze nagroda wpadla
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 13:00   #3423
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
Dziewczynki później was ponadrabiam, bo tworzę na jutro. W końcu wykorzystałam to, co mam w domu I tak: zrobie coś, kładę się, zrobie coś, kładę się, zrobie coś kładę się Tempo żółwia
będzie takie:
http://www.domowe-wypieki.pl/przepis...ciasto-snikers

i w formie tortu kawowy rarytas. Bo akurat te składniki miałam w domku.
zapowiada się pysznie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Dziękuje za kciuki
Właśnie zeszlam z fotela dentystycznego godzinie to trwało, ale juz mam zakończone leczenie i wypełniony zabek

Dzisiaj na wizycie u gina czeka nas poważna rozmowa, trzymajcie kciuki żeby gin nie znalazł przeciwwskazań do sn i żeby nastawil optymistycznie mojego Mezulka
za zęba i za wizytę

---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ----------

diabli u mnie akurat chodzenie jest lepsze niż siedzenie, bo przy chodzeniu Ignaś nie sięga do żeber i się tak nie rozpycha
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 13:05   #3424
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
O jaaaa...drugie dziecię będzie!!

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

Koty do tulania? Koty tylko syczą i drapią
moje nawet nie wiem czy potrafią syczeć a drapią drapak 3 kocurki
Stary 2013-04-12, 13:05   #3425
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
To tyle

A nie i pytałam gdzie dziecko zapisać po wyjściu ze szpitala.. Bo na to jest jakieś 14 dni od porodu.. tzn czy jest jakas lista przychodni spośród których trzeba wybierać itp.. Ale tak mi to słabo wytłumaczyła, że dalej nie wiem.. Mówila, że dziecko trzeba zapisać w rejonie… a ja w rejonie czyli gdzie? (bo skad ja mam wiedzieć o co jej chodzi pod nazwą rejon?? Mi to trzeba nazwę konkretnej instytucji).. No i ona, że jak mieszkam na Mokotowie to na Mokotowie najlepiej.. No spoko, tylko gdzie na Mokotowie jak Mokotów duży i nie mam pojęcia gdzie tu są przychodnie?? I mi coś mówila, ze w poradni K powiedzą mi gdzie są poradnie D i tam zapisac… Także wiem tyle ile wiedziałam, czyli nic..
dzieki przeczytalam, moze cos zapamietalam, ale zapisalam sobie "na przyszlosc" bede czyscic pepek z instrukcja, kapac tez hehe. na warsztatach tez polozna opowiadala o czyszczeniu pepka i wydaje mi sie, ze to bedzie niezla szkola jazdy tz zemdleje, ja dostane zawalu...musimy babcie zaangazowac hehe.
opowiadala nam tez jak dbac o higiene intymna maluchow - u chlopcow czy odciagac napletek czy nie. jej najlepsza rada - przy wypisie ze szpitala zapytac pediatre i niech pokaze. bo on naogladal sie tysiace siusiakow, stulejek itd. i bedzie najlepszym doradca
u dziewczynek sprawa wyglada niby latwiej, ale tez wargi trzeba rozchylic i poczyscic, bo zapalenie i grzybica... podobno kapiel rodzica z dziewczynka jest bardziej problematyczna niz z chlopcem.
no i mamusie syneczkow - uwaga na fontanny za kazdym razem jak sciagniecie pieluche miejcie w poblizu tetre, zeby zdazyc ja narzucic inaczej chlopcy sikaja i na metr hehe.
Stary 2013-04-12, 13:08   #3426
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
u mnie 24dni grupowy porodzik ?
to zależy w jaką datę celujesz hehehe jak dla mnie najwcześniej może być 26.04, 28.04 - odpada bo Tż ma zjazd, 29.04 - te odpadaż, bo chrześnik Tż ma wtedy urodziny, to tak na marginesie, gdybym miała prawo wyboru

---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ----------

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
mój mąż udawał, że ma alergię ale jak mu powiedziałam, że prędzej oddam jego niż kota to jakoś mu przeszła a kiedyś kotów nie cierpiałam, coś mi się odwidziało, przygarnęliśmy Milkę no i już musi zostać Ale kocham tego futrzaka Ale jak zdechnie to bierzemy psa

miłość przyszła z czasem nie przeczę, że gdybym miała kota to nie mogłabym go polubić, ale nie mam i nie chcę a co drugiego to niezła z ciebie twardzielka a'la realista mam nadzieję, że kot nie słyszał
Stary 2013-04-12, 13:09   #3427
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Wszystko spoko, tylko jak upilnować zwierzę? w sensie ja nie potrafię ogarnąć jak można mu zaufać w 100%, że akurat nie skoczy, nie podrapie? Przecież to zwierze, może mieć swoje fochy albo nie rozumieć powagi sytuacji.. nie wiem, ja bym się bała
moje kocury nie miewają humorów nigdy, zawsze są łągodne i nie drapią nawet w zabawie więc nie boje się, że małemu coś zrobią
Stary 2013-04-12, 13:12   #3428
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
moje nawet nie wiem czy potrafią syczeć a drapią drapak 3 kocurki
moja syknęła raz,jak wprowadziłam jej drugiego kota do domu..
dały sobie po razie i spokój

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
dzieki przeczytalam, moze cos zapamietalam, ale zapisalam sobie "na przyszlosc" bede czyscic pepek z instrukcja, kapac tez hehe. na warsztatach tez polozna opowiadala o czyszczeniu pepka i wydaje mi sie, ze to bedzie niezla szkola jazdy tz zemdleje, ja dostane zawalu...musimy babcie zaangazowac hehe.
opowiadala nam tez jak dbac o higiene intymna maluchow - u chlopcow czy odciagac napletek czy nie. jej najlepsza rada - przy wypisie ze szpitala zapytac pediatre i niech pokaze. bo on naogladal sie tysiace siusiakow, stulejek itd. i bedzie najlepszym doradca
u dziewczynek sprawa wyglada niby latwiej, ale tez wargi trzeba rozchylic i poczyscic, bo zapalenie i grzybica... podobno kapiel rodzica z dziewczynka jest bardziej problematyczna niz z chlopcem.
no i mamusie syneczkow - uwaga na fontanny za kazdym razem jak sciagniecie pieluche miejcie w poblizu tetre, zeby zdazyc ja narzucic inaczej chlopcy sikaja i na metr hehe.
z pępkiem to usłyszałam już kilka,całkiem róznych opinii
moczyc/nie moczyc
suszyc/nie suszyc
zaklejac/nie zaklejać
i to od lekarzy/połoznych pań a nie ciociobabcio-stryjko-kogoś tam

tak samo co do spania, ja i moja siostra mieliśmy inne "wlepki" w ksiązeczce. ja tylko na pelckach spac,ona tylko na brzuchu
czy tam odwrotnie,nieistotne

i tak jak do spania kłaść Cukierka będe na pleckach tak pępek moczyc/nie moczyć póki co nie wiem

---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ----------

Cytat:
to zależy w jaką datę celujesz hehehe jak dla mnie najwcześniej może być 26.04, 28.04 - odpada bo Tż ma zjazd, 29.04 - te odpadaż, bo chrześnik Tż ma wtedy urodziny, to tak na marginesie, gdybym miała prawo wyboru

---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ----------

miłość przyszła z czasem nie przeczę, że gdybym miała kota to nie mogłabym go polubić, ale nie mam i nie chcę a co drugiego to niezła z ciebie twardzielka a'la realista mam nadzieję, że kot nie słyszał

ja 27 wyieram.. no,ogólnie najfajniej byłoby w kwietniu jeszcze,po 27
dwa dni po pełni wiec może się uda

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 13:13   #3429
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Wyniki odebrane i wszystko ok poza hemoglobiną tradycyjnie:-/ jest na poziomie 10,1. Zaczynałam od 11.9 więc szału od początku nie było.
A bierzesz jakieś żelazo?

Co do syczenia kotów to moja syczy ale nic sobie z tego nie robimy

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 13:13   #3430
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
Diabli za wygraną i fajny wierszyk, a powiedz jakie gratisy dostałąś, bo niewiem czy mam iść na te warsztaty bo w tym samym czasie mam ostatnie zajęcia z SR, a iśc i wynudzić się kilka godzin i dostać kilka broszurek i ulotek to mi się niechce
od johnsona dwie male buteleczki - plyn 3w1 i chyba szamponik
od quinny zawieszke do smoczka
od enfamilu probke mleka od 6 mies.
od bialego jelenia rozne saszetki piorace i higieniczne
od fiki miki myjke albo rekawice do masazu?

na miejscu:
zywiec zdroj - chyba z 6 butelek wody, bo wypijalam litr w godzine
royal apple - malutkie testowe kubeczki soku, wiec tez z kazdego smaku po jednym
batony musli crunchy

hmm chyba tyle, sporo broszurek. wydaje mi sie, ze to samo co dziewczyny wymienialy po swiadomej mamie.
Stary 2013-04-12, 13:14   #3431
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella
moczyc/nie moczyc
suszyc/nie suszyc
zaklejac/nie zaklejać
ja będę moczyć, a potem dokładnie osuszać. w sumie ciężko będzie uniknąć moczenia podczas kąpieli
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-12, 13:15   #3432
becik_4
Zadomowienie

Cytat:
witam
dziewczyny nie wiem jak Wy to robicie, Mysia i inne, ale kuuuurna ja nie mam sily chodzic. kazdy krok jest jakas kara. ledwo dokulalam sie dzisiaj do mamy, musialam nadzorowac prace remontowe...niby kawalek, 10min spacerkiem, ale naprawde doszlam ledwo zywa. polezalam sobie, zebralam sily i powtorka z rozrywki - powrot do domu. matko, nie dosc ze sapie jak lokomotywa, to jeszcze wszystko mnie boli. podczytam Was troche, ale ide lezec. od dzisiaj leze i pachne. dosc szalenstw, bo to nie na moje zdrowie...sciany zagipsowane, braki po futrynie wyprofilowane i wyszlifowane jest super. jutro malowanko
Ja mam tak samo od tego siedzenia w domu albo od dodatkowych kilogramow ale jak dzisiaj wyszlam na spacer to wiekszosc czasu przesiedzialam na lawce bonie mialam sily a teraz leze i chyba zaraz sie przespie taka jestem zmeczona naprawde podziwiam te dziewczyny ktore tyle lataja po miescie

Obiadek zjadlam byla dzisiaj rybka -dorsz, zimowe buty poszly do piwnicy dzisiaj pierwszy raz bylam w wiosennych kurtki zimowe pochowane jedna zostawilam jeszcze ale sie nie dopinam w niej czekam do wtorku na slonce zeby tz pomyl okna upiore firanke i posciel a na koniec ubranka to taki moj plan na przyszly tydzien
becik_4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 13:15   #3433
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
od johnsona dwie male buteleczki - plyn 3w1 i chyba szamponik
od quinny zawieszke do smoczka
od enfamilu probke mleka od 6 mies.
od bialego jelenia rozne saszetki piorace i higieniczne
od fiki miki myjke albo rekawice do masazu?

na miejscu:
zywiec zdroj - chyba z 6 butelek wody, bo wypijalam litr w godzine
royal apple - malutkie testowe kubeczki soku, wiec tez z kazdego smaku po jednym
batony musli crunchy

hmm chyba tyle, sporo broszurek. wydaje mi sie, ze to samo co dziewczyny wymienialy po swiadomej mamie.
a to co to było, bezpieczny maluch ?

bo też pod tym kontem myslałam o tym jutrzejszym Bezpiecznym Maluchu,czego się można spodziewać

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-04-12, 13:16   #3434
maarchewka
Zakorzenienie

chyba bedę musiała przerwać dzien sledzia.. trza iść po dzbanek do wody, zamówiłam sobie z odbiorem osobistym, mam jakiś kilometr

a w ogóle dobra jestem.. nie moglam od miesiaca się zebrać, zeby ten dzbanek kupić, po czym zagotowałam wodę w wielkim garnku i zostawiłam do ostygnięcia.. Jak ostygła to na dnie była pomarańczowa maź.. i tak mnie to obrzydziło, że od razu kupiłam dzbanek z filtrem do wody.. grunt to dobra motywacja

Wojtek

Edytowane przez maarchewka
Czas edycji: 2013-04-12 o 13:17
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 13:17   #3435
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
ja będę moczyć, a potem dokładnie osuszać. w sumie ciężko będzie uniknąć moczenia podczas kąpieli
no właśnie
i mam gencjanę

zostawiacie pępol na pamiątkę ? ja zostawię chyba,że w szpitalu odleci już

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-04-12, 13:17   #3436
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
moje kocury nie miewają humorów nigdy, zawsze są łągodne i nie drapią nawet w zabawie więc nie boje się, że małemu coś zrobią
"nigdy nie mów nigdy", moim zdaniem natury zwierzaka nie da się przewidzieć w 100% , przecież dla nich to też będzie nowa sytuacja, ale każdy robi jak uważa
Stary 2013-04-12, 13:17   #3437
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Saby górą!

Też tak po części uważam tzn. koty są prześliczne i przepiękne........ ale kot robi ze swojego pana - sługę, a pies wręcz przeciwnie- pana. Psa nawet jak zamkniesz w bagażniku i otworzysz po jakimś czasie to wyskoczy do Ciebie uradowany, a kot z pazurami ogólnie miałam i koty i psy- i zdecydowanie bardziej wolę psiaki
niestety sporo osób trafia na takie koty i ma potem uraz, moje nawet u weta nigdy nie drapią ani nie gryzą, ale jak pisałam mam kocury, z kotkami lubi być różnie...generalnie tymczasowaliśmy koty bezdomne i przez nasz dom przeszły dziesiątki kotów i może kilka z nich bym się bała zostawić z dzieckiem, reszta była zupełnie nie groźna a np. psy kundle rodziców są jak dzieci i strasznie zazdrosne i skaczą i bym się bała ich przy dziecku
Stary 2013-04-12, 13:18   #3438
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
moczyc/nie moczyc
suszyc/nie suszyc
zaklejac/nie zaklejać
jak zamoczysz to wysuszyć, nie zaklejać jeśli octeniseptem pielęgnujesz to nie wystarczy psiknąć na pępek, lepiej na patyczek i dokładnie wyczyścić

Stary 2013-04-12, 13:19   #3439
Aaś
Zakorzenienie

mysia ty nie piszesz z karowej przypadkiem? bo miałam tu dziś w nocy twojego sobowtóra
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 13:21   #3440
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Może się komuś przyda

apteczka maluszka

szczepienia i urlop macierzyński/tacierzyński

dziekuje chetnie poczytam
Stary 2013-04-12, 13:21   #3441
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
witam
dziewczyny nie wiem jak Wy to robicie, Mysia i inne, ale kuuuurna ja nie mam sily chodzic. kazdy krok jest jakas kara. ledwo dokulalam sie dzisiaj do mamy, musialam nadzorowac prace remontowe...niby kawalek, 10min spacerkiem, ale naprawde doszlam ledwo zywa. polezalam sobie, zebralam sily i powtorka z rozrywki - powrot do domu. matko, nie dosc ze sapie jak lokomotywa, to jeszcze wszystko mnie boli. podczytam Was troche, ale ide lezec. od dzisiaj leze i pachne. dosc szalenstw, bo to nie na moje zdrowie...sciany zagipsowane, braki po futrynie wyprofilowane i wyszlifowane jest super. jutro malowanko
pociesze Cie ze ja tez ...... ledwo chodze turlam sie raczej masakraaa
Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
Gratuluję pierwszego maluszka na wątku

dziewczyny, teraz to się u was posypie, a jeszcze pamiętam jak nam gratulowałyście

Kalka - kochana

pozdrawiam mamuśka marzec-kwiecień 2013
(ps mój synuś już ma prawie 7 tygodni, czas leci jak szalony )
dziekujemyy zdrowka i szcescia dla synka )
Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość
co do zwierząt w domu to sama mam psa yorka i tez się nieco boję jak to bedzie bo na razie jest to pieron rozpieszczony
Ale jest jednek plus piesiek jest na tyle mały że nie potrafi sam wyskoczyć ani na łóżko, ani na kanapę ani fotel.. tak że myślę że nie będzie miał styczności z małą bezpośrednio. A przyzwyczajać bedziemy do niej stopniowo
Gorzej bałabym się jak to bedzie z kotem bo jednak koty same potrafią wszędzie wyjść no ale jak się ma kota to też trzeba jakoś sobie poradzić. Moja siostra bez problemu nauczyła i teraz jej kot owszem interesuje się dzieckiem ale ma zawsze jakiś dystans, np nie wolno mu podchodzić bliżej niż np pół metra do łóżeczka małej
Cytat:
nie no jasne, rozumiem Cię... tylko sformułowanie, że rodzice pilnują żeby zwierzę, które jest w łóżeczku nic nie zrobiło noworodkowi jakoś mnie przeraża... może jestem przewrażliwiona, nie wiem ale wolę dmuchać na zimno. Też chce żeby mała rozwijała się wśród zwierząt, ale my psiaka będziemy mieć na dworze, i w sumie mamy ten komfort, że możemy go mieć dopiero jak mała trochę podrośnie.. masz też rację w tym co piszesz i mam nadzieję, że współpraca na linii zwierzak - dziecko u każdej z nas będzie przebiegać pomyślnie

Uciekam, bo już głodna jestem.... U mnie dziś dorsz, ryż i warzywa na patelnię, tylko idę teraz tego dorsza upolować

---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ----------

też ostro możemy rodzić o tym samym czasie
ja tez bede przyzwyczajala ale to z mega ostroznoscia i do pokoju chce bramke zamontowac - taka co na schody sie montuje zeby dziecko nie wlazilo i zlazilo a blizszy kontakrt to beda miec raczej jak maly bedzie juz wiekszy i pelzajacy , poki taki maly i miekki to niciii
Cytat:
Napisane przez komiksowa Pokaż wiadomość
no nie mogę :
http://tablica.pl/oferta/wozek-glebo...1839;r:1;s:200

Miałam Was pocytować, ale spadam zraz do gina. Miłego dnia bez deszczu!

Maluska88 3maj się
trzymam kciuki

Maluska czekamy na wiesci co tam u Was
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 13:22   #3442
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
e super wierszyk, ja bym Ci dała I miejsce. a nie jakiś slogan, eh..
dzieki
tez dalabym sobie ten fotelik
Stary 2013-04-12, 13:23   #3443
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
witam
to od leżenia mówię Ci ! cały czas miałam motorek w tyłku, wczorja poleżałam cały dzień i wieczorem 2h na zakupach a ja padam:/ masakra

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-04-12, 13:23   #3444
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:

ja 27 wyieram.. no,ogólnie najfajniej byłoby w kwietniu jeszcze,po 27
dwa dni po pełni wiec może się uda
ciekawa jestem jak to będzie z tą pełnią
Stary 2013-04-12, 13:27   #3445
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
zostawiacie pępol na pamiątkę ? ja zostawię chyba,że w szpitalu odleci już
nie bo to nic pięknego

Cytat:
niestety sporo osób trafia na takie koty i ma potem uraz, moje nawet u weta nigdy nie drapią ani nie gryzą, ale jak pisałam mam kocury, z kotkami lubi być różnie...generalnie tymczasowaliśmy koty bezdomne i przez nasz dom przeszły dziesiątki kotów i może kilka z nich bym się bała zostawić z dzieckiem, reszta była zupełnie nie groźna a np. psy kundle rodziców są jak dzieci i strasznie zazdrosne i skaczą i bym się bała ich przy dziecku
a to moja odprawia taką szopkę u weta, że sama z nią już nie jeżdżę

Stary 2013-04-12, 13:28   #3446
justyna_g4
Zakorzenienie

Nadrobiłam was. Jakiś słabszy dzień mam dziś. Od samego rana latalismy po sklepach (kupiliśmy w końcu chrześnicy Tż prezent na komunie...jeszcze 2 nam zostały) później obiad, a trochę się przy garach ustałam no i brzuszek się spina. Teraz sobie leżę i odpoczywam.

Cytat:
Napisane przez Kamciatka Pokaż wiadomość
Zenona:ha haha:Może ona chce żebyście po babci imię dali
Jasne...Ja mam drugie po babci i czasem to mam ochotę mame udusić. Miałam nawet problemy przy ślubie przez to bo inaczej było wpisane w kościele, a inaczej w urzędzie i trzeba było pisać pismo do kuri.

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
Dziś na 14.20 wizyta.Ciekawe kiedy następną mi zrobi. Za miesiąc mogę już urodzic

Cytat:
witam
Powiem Ci, że to chyba jakiś taki dziwny dzień bo mam to samo...

Cytat:
aaa i jeszcze wrzucam analize proszkow dzieciecych podwojonej sroki

http://www.srokao.pl/2013/04/analiza...do-prania.html
Na to czekałam Dzięki
Wynik mnie zaskakuje...

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość

Miałam mieć dzisiaj comiesięczną wizytę u gina ale jej nie ma więc wizyta 22 kwietnia
Jenny dopisz jak możesz;-)

A na obiad ogórkowa:-D
za wizytę.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 13:28   #3447
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
nie bo to nic pięknego

a to moja odprawia taką szopkę u weta, że sama z nią już nie jeżdżę
moja mama nasze ma,i te opaski z reki
ja lubię takie rzeczy

ZUZIAK 7.05.2013

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-04-12, 13:29   #3448
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
mysia ty nie piszesz z karowej przypadkiem? bo miałam tu dziś w nocy twojego sobowtóra
nie:P ja w Krakowie dalej
Stary 2013-04-12, 13:30   #3449
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
wiecie że dziś jest światowy dzień czekolady? trzeba to uczcić
dzisiaj jest rowniez swiatowy dzien chomika, zatem kolejnego roku dla mojej grubci http://www.garnek.pl/grubcia/22563903

---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ----------

Cytat:
Dzień dobry

Witamy się w 38 tc!

Wczoraj już nie miałam siły napisać jak wizyta, ale wszystko dobrze. Podsumowując, mała leży nadal główkowo, szyjka "trzyma", no i moja pchełka z tego co mówił lekarz będzie malutka, jak się zmartwiłam tym czy oby na pewno wszystko ok to powiedział żeby się cieszyć, że lepiej urodzić dziecko 2.8 kg, niż 4 kg...
wow! juz 38? no to niebawem zobaczymy pierwsza Nelcie! juz nie moge sie doczekac...
Stary 2013-04-12, 13:31   #3450
Katate
Raczkowanie

Jestem w szpitalu. Rano wysokie cisnienie i puls, do tego doszła biegunka. Myslalam ze to juz. Dostalam kroplowki, antybiotyk na paciora. Ale czuje ze jeszcze bez malego stad wyjde. Zobaczymy ...
Katate jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości