|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4741 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012
Weronika,
![]() Cytat:
![]() też zmykam spać, bo jutro z rana jadę do waw. W ciągu dnia zakupy a wieczorem panieński siostry. pewnie po 2 drinkach padnę... ![]()
![]() |
#4742 |
Zakorzenienie
|
Gracjanek śpi nadal więc ciężka noc sie zapowiada bo obudzić sie go nie dało
![]() Dobranoc dziewczynki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4743 |
Zakorzenienie
|
maggie jak malutka śpi już ładnie w nocy ?czy jeszcze budzi się z płaczem ?
---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- oj ciężkooooooo ale piszę bo już dużo czasu nie zostało ...
#4744 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() budzi się dość często jeszcze ale już nie z lamentem, którego uspokoic się nie da. w sumie to jak tylko słyszę, że się rusza, to od razu wstaję i zapycham jedzeniem lub wodą. wiecie, przykro mi okropnie, bo już prawie nie mam pokarmu ![]() Zu przestała w nocy jeść i w sumie odmawia konsekwentnie cycka. albo muszę się niesamowicie namęczyć, żeby ją przystawić. właściwie karmię tylko raz dziennie na noc, czasami jeszcze z rana (ok 5, bo teraz pobudka jest 4,30) uda mi sie na siłę jej pierś wcisnąć. nie jestem już mojemu dziecku potrzebna ![]() ---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- i w związku z tym mam pytanie: jakie mleko kupić?
![]() |
#4745 | |
Zadomowienie
|
im mniej czasu tym większa mobilizacja, powodzenia
![]() a i zapomniałam pogratulować Jasiowi ząbka ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() co do mleka to nie pomogę, bo my na pepti, jak zdarza się dokarmianie
![]() |
#4746 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A mleko? Po prostu jakieś musisz wybrać. Alicji na przykład od początku podchodzi Bebiko, więc już nic więcej nie kombinowaliśmy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4747 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
może to ząbek który się dziś przebił tak męczył i dzisiejsza noc będzie lżejsza ![]() A Zuzia Ciebie potrzebuje i to bardzo! itak udało Ci się małą długo pokarmić ![]() Co do mleka to my byliśmy pół roku na Bebilonie no a teraz pepti niestety
Jaśko ![]() Edytowane przez weronika_91 Czas edycji: 2013-04-12 o 22:05 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4748 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
o matko, biedna ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4749 | |||
Zadomowienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() Nie mogę ogarnąć klubu,by być z Wami na bieżąco.Jeszcze dziś pani z przedszkola zadzwoniła,bo J.wymiotował ![]() ![]() K.marudzi na zęby,dziś w nocy balował 4godz.ciągle na rękach albo z nim się bawić.Oczywiście robię to,bo kocham ich nad życie. Aż sama się czasem dziwie,skąd się biorą w kobiecie te pokłady siły??? Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() I co Ty opowiadasz,że nie jesteś jej potrzebna,bo już nie masz tyle pokarmu ![]() Weronika gratki dla Jasia za ząbka.
![]() |
#4750 | ||||
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
o mamusiu ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 07:49 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ---------- Katee trzymaj się ![]() Minął pierwszy tydzień w pracy ![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4751 |
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 20
coldswspółczuję,biedna Melcia
![]() weronika ![]() u nas dajej ząbków ani widu ani słychu ![]() maggiemoja Pola też po mału się od piersi odstawia.w dzień karmię ją butelką a piersią tylko w nocy ale to też nie zawsze.częściaj mija pierś zastępuje jej smoczek.dziś w nocy np. wogóle nie jadla.raz się przebudziła około 4,dałam jej smoczek i poszłam siku a jak wróciłam,żeby ją nakarmić to ona już spała.i śpi do tej pory ![]() dzien dobry ![]() dziękuję za rady co do prezentu ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:58 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ---------- Pola właśnie się obudziła a Wiktor do niej mówi:"co moja księżniczko?wyspałaś się?" ![]()
![]() |
#4752 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 20
Cześć.
My dzisiaj jedziemy na wesele i pierwszy raz zostawiamy Jasia z dziadkami na całą noc. Mam nadzieje, że będzie dobrze. Colds dobrze że szybko zareagowaąłś. Matki to jednak mają intuicje. Angel kochana nic sobie nie wkręcaj. Dzieci czasem robią coś co nam sie wydaje dziwne a tak na prawdę to tylko ich widzi misie ![]()
#4753 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4754 |
Zadomowienie
|
Odp: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012
Maggie spojrz na to z innej strony- im starsze dziecko tym trudniej od piersi odstawic, pomysl sobie ze ominie Cie histeria roczniaka który nie rozumie sytuacji i przy kazdej mozliwej okazji wspina sie na kolana i probuje rozedrzec Ci stanik zeby tylko do cyca sie dostac
![]() Wysłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2
#4755 |
Zakorzenienie
|
Witam w piękny słoneczny dzień
![]() Noc co prawda kiepska ale mam nadzieję ze dzień będzie lepszy. Na razie Zuzanka się bawi i ma dobry humor. Ja właśnie wszamałam śniadanko i zastanawiam się co robić cały dzień,na spacer nie możemy wychodzić,tż w pracy chyba poćwiczę ![]() Lourose dziekuję że pytasz,w nocy podawałam ibufen bo miała gorączkę,poza tym popłakiwała pewnie gardełko bolało. Pola słodki ten Twój synuś ![]() Maggie głowa do góry,jesteś bardzo potrzebna Zuzance a i tak udało Ci się długo karmić,my kupujemy bebilon. Teraz piję zieloną herbatę,potem wywieszę pranie na balkon ![]() ---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ---------- Kraven udanej zabawy na weselu i oby Jasiu grzecznie został z dziadkami.
![]() |
#4756 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cześć Laski! Ja dziś nie śpię od 6. I w nocy moje dziecię się coś często przebudzało, ale smok w buźkę pogadał chwilę i dalej w kimono. No i tak to, ja 5 pobudek w nocy i na nogach od 6 a TŻ sobie dalej śpi... I już mam nerwa z rana. Bo ja się przecież nie muszę wysypiać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4757 |
Wtajemniczenie
|
Haaaaj kochane!!!
Colds boszeeee.... straszne to co napisalas... czasem sie ciesze ze maly spi ze mna bo mam kontrole nad nim... U nas nos zapchany ne dawal malemu spac...ale nie bylo najgorzej ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4758 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mocz książkowy-czytasz książkę i sikasz z podniecenia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A teraz przyznam Wam się do czegoś co Wam się nie podoba.Ja nie chciałam karmić piersią ani bliźniąt ani Kamila.Pokarm mi sam zanikał ale była to konsekwencja tego że nie robiłam nic żeby utrzymać laktację. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4759 |
Zadomowienie
|
Odp: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012
Ula ja tez nie chcialam karmic. Pokarmilam Zoske miesiac i wsio ale to tylko i wylacznie dlatego ze moja best friend jest lekarzem i zyc mi nie dawala pezez cala ciaze zebym chociaz rroche pokarmila
![]() Wysłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2
![]() |
#4760 | |||||
Zakorzenienie
|
Dobry.
Marudzenia ciąg dalszy ![]() Mam kryzys rodzicielski, nie mam sił po prostu. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja też mam mniej pokarmu, Mati w dzień to już prawie wcale cyca nie chce, mleka mniej i się denerwuje że mu słabo leci, w nocy za to dziś 4 razy żarł. Cytat:
![]() I zdrówka dla Jureczka życzę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A no i muszę się pochwalić że mam już 6 z przodu na wadze ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4761 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4762 | |
Zakorzenienie
|
![]() Co do karmienia piersią uważam ze to jest każdego indywidualna sprawa czy karmi lub nie. Ja żałuję że nie zawalczyłam o karmienie piersią,dwa miesiące udało mi się pokarmo odciągać i dawać Zuzi,moim problemem są wklęsłe brodawki niestety w szpitalu nikt nie pokazał mi jak prawidłowo przystawić,wiem że przy drugim dziecku będę starała się ze wszystkich sił by sie udało. Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja właśnie zrobiłam skalpel a teraz siedzę na kanapie z butelką wody i gaszę pragnienie ![]() Zuzinek śpi. Rano było słońce a teraz całe niebo w chmurach,przynajmniej mi nie żal że ładna pogoda. Maggie udanej zabawy na panieńskim. ---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- Kasiu uściski zasyłamy i zdrówka dużo ![]()
![]() |
#4763 |
Wtajemniczenie
|
Ula przynajmniej szczerze podeszłaś sprawy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4764 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dzień dobry ![]() Musze ukleić pierogi ruskie na obiadek a pozniej Teść przychodzi do Gracjanka bo w czwartek nie mógł ![]() Słoneczko świeci,więc może ładny dzień będzie ![]() Zdrówka dla maluszków! Miłego weekendu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4766 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() U mnie dziś obiadu niet bo pełna lodówka żarcia za to zrobie https://wizaz.pl/kulinaria/przepis,5377,babeczki-bounty Jak ktos lubi muffiny to ostatnio robiłam te https://wizaz.pl/kulinaria/przepis,3...jak-oryginalne wyszły przepyszne! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4767 |
Wtajemniczenie
|
hej kochane
![]() melduje że u nas wszystko w porządku, Igusia właśnie na spacerku ![]() a ja zbieram się do pracy na 14..tak mi się nie chcę.. udanego dnia życzę ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4768 |
Zakorzenienie
|
To i my witamy się weekendowo.
![]() Kurcze, czytam Was co kilka godzin, a już nie zawsze mam czas, żeby pisać, więc nie zawsze cytuję, a teraz nie pamiętam już co, komu chciałam pisać. ![]() W ogóle TŻ ma 5 dni wolnego, więc pewnie będzie mnie ciut mniej. ![]() Katee kochana nasza, pamiętaj, że jak coś będzie Ci leżało na serduchu, to zawsze chętnie Cię wysłuchamy. ![]() Maggie bardzo długo karmiłaś Zuzię, więc proszę nochal do góry! I tak jesteś wielką szczęściarą, bo zobacz jak wiele dziewczyn pragnęło karmić lub chciało równie długo jak Ty, a nie miały takiej szansy. Ja Antka karmiłam 3 dni... nie wiem czy pamiętasz, jak bardzo to przeżywałam.
#4769 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4770 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Z bliźniakami też próbowałam głównie dlatego żeby pielęgniarki na noworodkach mnie nie zjadły żywcem ![]() Oliwia też nie chwytała,Hubert po jakimś czasie załapał z tym ze mnie to bolało,nie dość że gryzł mnie po sutkach to bolało mnie samo ciągnięcie cyca. Dla mnie to męka a nie karmienie wygodniejsze jest dla mnie karmienie butlą. Proszę o nie zrozumienie mnie źle ja napisałam tylko jak to z nami było ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:17.