|
|
#2251 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)
Nesu,
Nie będę pitolić,że tak miało być bo może chore czy cos tam bo to bzdura. Każda Mama wie, że to jej ukochane malenstwo i nie ma nic co ukoi ten ból. Ale wiem jedno. Czas rany zabliźnia i za jakiś czas będziesz dwa razy silniejsza! Jestem z Tobą
|
#2252 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2254 |
|
Zakorzenienie
|
Nesu
jestem z Tobą , wiem co czujesz .. Żadne słowa Ci teraz nie pomoga , ale niepoddawaj się . I pisz do mnie jakbyś miała ochote pogadać albo czegos potrzebowała
|
#2255 |
|
Raczkowanie
|
Witam mamuśki
![]() Mam nadzieję,że już wkrótce dołączę do Was..test robiłam wczoraj wyszedł pozytywny od razu poszłam do gin ale nie widzi jeszcze ciąży :-( ale wszystkie objawy na to wskazują.Powtórzyłam dziś test (dla pewności) również wyszedł pozytywny W poniedziałek idę na betę hcg i kilka godzin później będą wyniki. Nie wiem czy już mogę się cieszyć....staramy się od 8 miesięcy..... powiem szczerze ,że już zaczęłam wątpić w to,że zobaczę te 2 magiczne kreseczki.....według moich obliczeń TP 18 grudnia 2013 ![]() trzymajcie kciuki ![]() Pozdrawiam wszystkie mamy i maleństwa pod serduszkiem....
|
|
|
|
#2256 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() co do snów to mojej mamie w jej urodziny śniło się że urodziłam synka dokładnie 12.12 to był, a ja w wigilie robiłam test i wyszedł pozytywny więc to może była ta noc kidy doszło do zapłodnienia? Dziwne rzeczy te sny tyko że płeć się nie zgadzała, ale takie przeczucia kurcze nigdy w to nie wierzyłam ale niekiedy coraz bardziej zaczynam ![]() teraz sie mamie nic nie śniło ![]() Cytat:
i tryzmamy kciuki ![]() ja dziś mam szkołe, że też mi się zachciało nauki jeszcze, głupia ja
|
|||
|
|
|
#2257 |
|
Raczkowanie
|
Ja już z tego wszystkiego spać nawet nie mogę
Myślę tylko o poniedziałku o tym badaniu ,chce już wiedzieć :-/ a do poniedziałku daleko..... tym bardziej o 9 pobierają a dopiero około 16 będą wyniki (tego samego dnia) ja chyba oszaleje do tego momentu...Jak myślicie mogę się już cieszyć??? czytałam że pozytywny test nie zawsze oznacza ciążę:-/ chociaż mam raczej wszystkie objawy bóle podbrzusza,piersi, mdłości są od tego tygodnia (tj prawdopodobnie 5 tydzień) latam co chwile siku.... Rany dziewczyny jak ja wam zazdroszczę ,że wiecie i możecie się cieszyć.... |
|
|
|
#2258 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ---------- Cytat:
Też miałam wątpliwości że to nie ciąża choć miałam objawy, ale sprawdziło się i u Ciebie też się sprawdzi
Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2013-04-13 o 08:18 |
||||
|
|
|
#2259 |
|
Raczkowanie
|
Nesu Boże jak mi przykro
naprawdę przykro ...
|
#2260 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bardzo prosze o uzupelnienie listyCytat:
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
||
|
|
|
#2261 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ein, zwei, trzy Cytat:
Cytat:
---------------- A co u nas? Wczoraj powiedzieliśmy teściom. Położyłam zdjęcia na stół i zrobione Reakcja była wzorowa Teściowa się popłakała a ja z nią Radość niesamowita. Od razu przeszli do rzeczy: Teściowa: "tam za garażem wysprzątamy będzie miejsce na huśtawkę; muszę zasiać marchew i takie inne, pomrozimy to będą same witaminki; a łóżeczko to chyba postawicie w sypialni?" Teść: "trzeba barierkę na schody zrobić, jak najszybciej; muszę szybko złożyć papiery o wcześniejszą emeryturę to będę siedział w domu; przynoś flaszkę" Dzisiaj planujemy wybrać się do moich rodziców, nie mogę się doczekać
|
|
#2262 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kochana tak bardzo mi przykro... ![]() Następnym razem musi się udać,3maj się! Cytat:
![]() Cytat:
Ktosiula, super reakcja teściów
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2013-04-13 o 08:32 |
|||
|
|
|
#2263 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak tam rozpoczął się Wam nowy dzień? Ja z reguły ogromny śpioch dzisiaj od 8 już na nogach :x |
|
|
|
|
#2264 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja też od 8 na nogach bo Tż się krzątał od rana... Ale dziś mamy piękną pogodę, mmm Musiałabym okna pomyć ale mam strasznego lenia...3mam kciuki za wizytę!
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#2265 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rannego ptaszka mam w domu ale tak slodko budzi i wola mama ze milo sie wstaje ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ---------- ktosiula cudna reakcja
|
||
|
|
|
#2266 |
|
Wtajemniczenie
|
acelinka-ja tez od 5 tej.Standard ostatnio.Jakos nie chce sie mojemu synkowi pospac dluzej..a wczoraj do 23 30 bylam na stepperze i teraz spac mi sie chce.
|
|
|
|
#2267 | |||
|
Zakorzenienie
|
WItam weekendowo ...
Cytat:
Ogromnie gratuluję...wiesz ja żałuję że wpadki nie zaliczyłam wcześniej także trzeba się z tego cieszyć! Bo co by było gdyby były problemy? i musiałabyś nachodzić się po ginach tyle co ja? ehh! Usmiech prosze od ucha do ucha! ![]() Cytat:
gdybyś chciała pogadać to pisz śmiało! Cie bardzo mocno!Cytat:
Ktosiula super reakcja teściów! Mój teściu powiedział BĘDĘ SIĘ CIESZYŁ JAK BĘDE MIAŁ NA RĘKACH BO POPRZEDNIM RAZEM TEŻ SIĘ CIESZYŁEM....tylko kto mu da dziecko na ręce??
|
|
#2268 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() a co do spania to ja też budzę się o 7, chcę spać, ale mój pies mi nie pozwala![]() Cytat:
trzymamy, ale myślę, że dołączysz![]() Nesu bardzo mi przykro ![]() ![]() A ja nadal żadnych objawów, chociaz wczoraj rano bolał mnie krzyż na dole. |
|||
|
|
|
#2269 | ||
|
Raczkowanie
|
[/COLOR]
Trzymam mocno kciuki ! Też miałam wątpliwości że to nie ciąża choć miałam objawy, ale sprawdziło się i u Ciebie też się sprawdzi [/QUOTE]Oby bo jak na tą chwilę o niczym innym nie myślę ![]() ---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ---------- Cytat:
dopiero wtedy on uśmiech od ucha do ucha a ja płacz ze szczęścia ,że je wreszcie ujrzałam Jego mama zareagowała super bo zaraz jej powiedział nie mógł się doczekać ,zaznaczył że w poniedziałek będziemy na 100% pewni. Powiedziała ,że najwyższa pora na bobasa zaznaczę ,że 5 lat jesteśmy razem a mieszkamy ze sobą 4 lata.... Natomiast moja mama pewnie zareaguj gorzej.... pewnie będzie tekst ,że jestem za młoda itd. Mam 24 lata w maju. a zawsze bardzo chciałam być młoda mamusią :P Obawiam się reakcji mojej mamy ....
|
||
|
|
|
#2270 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Cytat:
Ja w czerwcu będę miała 22 i też obawiam się reakcji, mamy szczególnie. Edytowane przez Anoula Czas edycji: 2013-04-13 o 10:17 |
||
|
|
|
#2271 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- Ostatnią miesiączkę miałam 10 marca a mam średnia co 28-30 dni max a testy robilam w 32 dniu i 33 dniu czyli 11 .04 i 12.04 ![]() ---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ---------- Mój narzeczony tak bardzo się ucieszył, jak zobaczył 2 kreski trzymał test całe 5 minut ,dopiero mi dał z poważną miną myślałam, że będzie jedna dopiero wtedy on uśmiech od ucha do ucha a ja płacz ze szczęścia ,że je wreszcie ujrzałam Jego mama zareagowała super bo zaraz jej powiedział nie mógł się doczekać ,zaznaczył że w poniedziałek będziemy na 100% pewni. Powiedziała ,że najwyższa pora na bobasa zaznaczę ,że 5 lat jesteśmy razem a mieszkamy ze sobą 4 lata.... Natomiast moja mama pewnie zareaguj gorzej.... pewnie będzie tekst ,że jestem za młoda itd. Mam 24 lata w maju. a zawsze bardzo chciałam być młoda mamusią :P Obawiam się reakcji mojej mamy .... [/QUOTE]Cytat:
Będzie dobrze Anoula na którą masz wizytę?
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
||
|
|
|
#2272 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do słodyczy mam tak samo, odrzuciło mnie totalnie - może to i lepiej :P.Pytałaś o ginekologa - też na pierwszą wizytę poszłam prywatnie, założyła mi karte itd, a na drugą poszłam na NFZ i wypytałam co i jak, więc lekarz powiedział mi że nowej karty mi nie założy bo 11 tydzień już mam i jakby mi założył nową kartę od 11 tygodnia to nie dostałabym becikowego, więc będzie mi wizyty wpisywał w tą kartę wcześniejszą i będzie się podpisywał swoim nazwiskiem lekarza możesz zmienić w każdej chwili ![]() A co do reakcji rodziców - też się bałam a mam 20 lat i ku mojemu zaskoczeniu rodzice się bardzo ucieszyli . Mamcia jak się tylko dowiedziała to na drugi dzień poleciała do sklepu po kilka ciuszków dla maleństwa bo się nie mogła powstrzymać :P
Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2013-04-13 o 10:29 |
|
|
|
|
#2273 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nie raz mówiła że zobaczysz jak dziecko przyjdzie to sobie palcem do d... nie traficie.....Nie wiem czemu obydwoje pracujemy zarabiamy całkiem fajnie....dzieci uwielbiałam zawsze i zawsze je chciałam mieć..... Taki urok niektórych mam...
|
|
|
|
|
#2274 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wy planowaliście dziecko czy też była niespodzianka? |
||
|
|
|
#2275 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ogólnie to mi pani doktor wmawiała że jestem bezpłodna Wiedzieliśmy że prędzej czy później może się stać tak jak się stało - czyli wpadką też tego nazwać nie można Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2013-04-13 o 10:46 |
|
|
|
|
#2276 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się i ja w tym wątku
![]() wczoraj byłam u gina, nasze szczęście ma 4 mm ![]() ostatnią miesiączkę miałam 25.02,ale cykle były nieregularne stąd dość wczesna, bo 5-6tyg. ciąża pochwaliliśmy się już rodzicom i teściom, moja siostra i przyjaciółka wiedziały od razu po teście ![]() mam nadzieję,że wszystko będzie ok aha, jeszcze dodam, że ja mam 27 lat,a mój Mąż 28 ![]() nie wiem jak często uda mi się tu zaglądać,ale pozdrawiam ciepło inne przyszłe mamusie |
|
|
|
#2277 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czy TŻ może być ze mną w gabinecie w trakcie wizyty? |
|
|
|
|
#2278 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratuluje ![]() ---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- Cytat:
mój TŻ był ze mną ostatnio i myślę że będzie chodził ze mną częściej bo jest okropnie ciekaw tego wszystkiego
|
||
|
|
|
#2279 |
|
Rozeznanie
|
ja tez się martwiłam o reakcje mamy, bo ona uwaza że w dzisiejszych czasach i w naszej sytuacji to nie powinnismy sie na dziecko decydowac, ale ja zawsze chciałam dwoje...ale jak zoabzcyła usg i jej pokazałam ze tu główka tu nózki i raczki to powiedziała" jaki maly śliczny pasożycik"
a z taka czułością to tylko ja mówie Pasożycik takze sie przełamała![]() z TŻ też cisnienie zeszło jak sie dowiedział że na razie nie ma juz obaw ze juz torbieli nie ma i wogole....a potem mu powiedziałam ze na nastepnej wizycie bedzie genetyczne usg ze sie sprawdza czy nie ma wad wrodzonych typu zespoł Downa i wogole a on że niepotrzebnie mu mówiłam bo znów sie bedzie denerwował ![]() a dzis rano przed praca zrobił mi i Piotrusiowi nalesniki z nutella i truskawkami nawet nie wiedzielismy a jak wstalismy to niespodzianka była. szkoda tylko że musiał do pracy iśc i nie zdążylismy mu podziekować. a Piotrus powiedział ze ma Najcudowniejszego Wujka pod Słoncem....tak sobie mysle w takich chwilach że szkoda że nie jest jego biologicznym ojcem....
|
|
|
|
#2280 |
|
Zakorzenienie
|
Anoula....a do jakiego ginka chodzisz? chodzi mi o nazwisko...tzn teraz do jakiego idziesz? ja chodze do kliniki do Katowic....ale cały czas się zastanawiam...a gina możesz w każdej chwili zmienić,....możesz nawet w połowie ciąży zmienić a nawet pod koniec...
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:06.

jestem z Tobą , wiem co czujesz .. Żadne słowa Ci teraz nie pomoga , ale niepoddawaj się . I pisz do mnie jakbyś miała ochote pogadać albo czegos potrzebowała
KCIUKI DLA ANI 

Dziwne rzeczy te sny