Egzamin na prawo jazdy-pytania, relacje, trzymanie kciuków. Cz.X. - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Auto Marianna

Notka

Auto Marianna Lubisz auta i motocykle? Fascynuje cię motoryzacja? Dołącz do forum Auto Marianna, podziel się swoją pasją i wiedzą.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-12, 17:35   #4321
NickBack
Raczkowanie

Dot.: Egzamin na prawo jazdy-pytania, relacje, trzymanie kciuków. Cz.X.

Cytat:
Napisane przez MargoF1 Pokaż wiadomość
ZDAŁAM! najwyraźniej pójście tam na pełnej wyj*bce było najlepszym rozwiązaniem co za ulga!
Gratulacje !

Już od kilku osób słyszałam, że jak się ma bardziej wyluzowane podejście (co ma być to będzie...) to jest większe prawdopodobieństwo zdania. Oczywiście na każdego działa to inaczej.

Ja we wtorek zdałam, także dziewczyny dzięki za gratulację n a wcześniejszych stronach

No to zacznę relacjonować:

Po raz trzeci trafiłam na tego samego egzaminatora. Poczułam ulgę, bo mimo, że nie zdałam, to jakoś przyzwyczaiłam się z nim jeździć. No i nic, lecimy z obsługą: poziom oleju w silniku i światła awaryjne. Przygotowuję się do jazdy (czekałam, aż zwolnią się miejsca aby na łuk wjechać) i On do mnie podchodzi pyta czy jestem gotowa. Ja szybki look na samochód i mówię, że tak. On stoi, stoi i mówi, żebym jeszcze raz zrobiła obsługę i przygotowanie do jazdy. Spoko, pomyślałam, że pewnie mam jeszcze raz zrobić bo i tak trochę czekamy(dopiero potem ogarnęłam, że coś tylko do tej pory nie wiem co zrobiłam nie tak). Zrobiłam, spoko. Łuk cud, miód, malina. Wzniesienie na piskach opon No i lecimy na miasto. Wszystko szło naprawdę ładnie. Parkowanie prostopadłe przodem. Zawracanie z użyciem biegu wstecznego. Miałam zrobić zatrzymanie się przed wyznaczonym miejscem z dużej prędkości. No i wszystko pięknie ładnie. Zatrzymałam się i daję kierunkowskaz, że włączam się do ruchu. Patrzę, żadnego żywego auta to ruszam. Zgasł. Ja panika od razu coś nie tak (już w głowie czarny scenariusz). Próbuję drugi raz, znowu zgasł. On do mnie "Niech Pani pomyśli" i spojrzał na biegi (okazało się, że chciałam z 3 ruszać ). Ale potem już patrzę a my jedziemy drogą kierującą do Wordu. Nagle On do mnie, że zjeżdżamy tam i tam. Jeszcze po jakiś dróżkach mnie wiózł, ale potem już zobaczyłam Word i z niepewnym uśmiechem wjeżdżam. Zajechałam. On tam wypisuje, wypisuje. Sobie myślę, kurczę to może być ten ostatni raz. I do mnie, że 'pozytywny'. Ja od razu banan na twarzy, dziękuję, On do mnie gratulację i lecę stamtąd. Leciałam do brata w podskokach normalnie.

Wiem, że się rozpisałam, ale dopiero teraz do mnie dochodzi, że już po wszystkim. I powiem Wam, że noga mi się nie telepała na sprzęgle (to pewnie po tabletkach) i ogólnie spokojnie jechałam.

No nic Teraz czekam na relację Margo
NickBack jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 17:53   #4322
bumcykbajera21
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez NickBack Pokaż wiadomość
Gratulacje !

Już od kilku osób słyszałam, że jak się ma bardziej wyluzowane podejście (co ma być to będzie...) to jest większe prawdopodobieństwo zdania. Oczywiście na każdego działa to inaczej.

Ja we wtorek zdałam, także dziewczyny dzięki za gratulację n a wcześniejszych stronach

No to zacznę relacjonować:

Po raz trzeci trafiłam na tego samego egzaminatora. Poczułam ulgę, bo mimo, że nie zdałam, to jakoś przyzwyczaiłam się z nim jeździć. No i nic, lecimy z obsługą: poziom oleju w silniku i światła awaryjne. Przygotowuję się do jazdy (czekałam, aż zwolnią się miejsca aby na łuk wjechać) i On do mnie podchodzi pyta czy jestem gotowa. Ja szybki look na samochód i mówię, że tak. On stoi, stoi i mówi, żebym jeszcze raz zrobiła obsługę i przygotowanie do jazdy. Spoko, pomyślałam, że pewnie mam jeszcze raz zrobić bo i tak trochę czekamy(dopiero potem ogarnęłam, że coś tylko do tej pory nie wiem co zrobiłam nie tak). Zrobiłam, spoko. Łuk cud, miód, malina. Wzniesienie na piskach opon No i lecimy na miasto. Wszystko szło naprawdę ładnie. Parkowanie prostopadłe przodem. Zawracanie z użyciem biegu wstecznego. Miałam zrobić zatrzymanie się przed wyznaczonym miejscem z dużej prędkości. No i wszystko pięknie ładnie. Zatrzymałam się i daję kierunkowskaz, że włączam się do ruchu. Patrzę, żadnego żywego auta to ruszam. Zgasł. Ja panika od razu coś nie tak (już w głowie czarny scenariusz). Próbuję drugi raz, znowu zgasł. On do mnie "Niech Pani pomyśli" i spojrzał na biegi (okazało się, że chciałam z 3 ruszać ). Ale potem już patrzę a my jedziemy drogą kierującą do Wordu. Nagle On do mnie, że zjeżdżamy tam i tam. Jeszcze po jakiś dróżkach mnie wiózł, ale potem już zobaczyłam Word i z niepewnym uśmiechem wjeżdżam. Zajechałam. On tam wypisuje, wypisuje. Sobie myślę, kurczę to może być ten ostatni raz. I do mnie, że 'pozytywny'. Ja od razu banan na twarzy, dziękuję, On do mnie gratulację i lecę stamtąd. Leciałam do brata w podskokach normalnie.

Wiem, że się rozpisałam, ale dopiero teraz do mnie dochodzi, że już po wszystkim. I powiem Wam, że noga mi się nie telepała na sprzęgle (to pewnie po tabletkach) i ogólnie spokojnie jechałam.

No nic Teraz czekam na relację Margo
jakie tabletki bralas?
bumcykbajera21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 19:04   #4323
MargoF1
Raczkowanie

Od wczoraj byłam nafaszerowana lekami na uspokojenie -tak na wszelki wypadek, chociaż szłam tam z myślą, że to będzie ostatni raz bez względu na wynik.
Egzaminowała mnie kobieta i ona to połowa sukcesu, bo naprawdę mogła mnie uwalić jakieś 3 razy, ale nie była czepialska. Tak naprawdę, to najbardziej bałam się łuku, czy wszystko pamiętam, bo ostatnio trenowałam 3tyg. temu, ale wyszło bez poprawki. Na mieście miałam zawracanie (wjazd przodem, wyjazd tyłem), zatrzymanie w wyznaczonym miejscu i parkowanie prostopadłe. Na to parkowanie wybrała mi takie miejsce, że chyba sama tego potem żałowała, bo widziałam, że pomagała mi hamulcem. Bałam się, że mnie w tym momencie udupi. Były wyboje i ciężko było mi zapanować nad autem. Ogólnie miałam tylko jeden mały błąd -przekroczenie prędkości. Potem jeszcze ochrzaniła mnie na ostatniej prostej, że gwałtownie zahamowałam za tirem, a on w ostatniej chwili zmieniał pas ruchu, no i tak jakoś wyszło. Jak już widziałam, że jedziemy do WORDu, to łzy cisnęły mi się do oczu. Jeszcze na samym końcu w WORDzie jak parkowałam, to mnie opierdzieliła i byłam pewna, że wynik będzie negatywny, ale ona chyba czuła ten stres, który się ujawnił na samym końcu i dała sobie spokój. Potem jeszcze ochrzan za to przekroczenie prędkości i hamowanie i wynik POZYTYWNY! I powiedziała "Pani mi tu teraz ryczeć będzie, a powinna się pani cieszyć", a ja do niej, że gdyby wiedziała, za którym to razem...

Wzięłam sobie do serca Wasze rady i cały czas powtarzałam sobie, że jestem na egzaminie, że to umiem, że wiem co robić. No i się udało
Dziękuję za trzymanie kciuków, ciepłe słowa, gratulacje i mam nadzieję, że powiedzie się wszystkim niedługo zdającym. Skoro mnie udało się za 9 razem, to wierzę, że wszystko jest możliwe

NickBack również gratuluję

Edytowane przez MargoF1
Czas edycji: 2013-04-12 o 19:06
MargoF1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 19:10   #4324
justka89
Zakorzenienie

GG do justka89

Cytat:
Od wczoraj byłam nafaszerowana lekami na uspokojenie -tak na wszelki wypadek, chociaż szłam tam z myślą, że to będzie ostatni raz bez względu na wynik.
Egzaminowała mnie kobieta i ona to połowa sukcesu, bo naprawdę mogła mnie uwalić jakieś 3 razy, ale nie była czepialska. Tak naprawdę, to najbardziej bałam się łuku, czy wszystko pamiętam, bo ostatnio trenowałam 3tyg. temu, ale wyszło bez poprawki. Na mieście miałam zawracanie (wjazd przodem, wyjazd tyłem), zatrzymanie w wyznaczonym miejscu i parkowanie prostopadłe. Na to parkowanie wybrała mi takie miejsce, że chyba sama tego potem żałowała, bo widziałam, że pomagała mi hamulcem. Bałam się, że mnie w tym momencie udupi. Były wyboje i ciężko było mi zapanować nad autem. Ogólnie miałam tylko jeden mały błąd -przekroczenie prędkości. Potem jeszcze ochrzaniła mnie na ostatniej prostej, że gwałtownie zahamowałam za tirem, a on w ostatniej chwili zmieniał pas ruchu, no i tak jakoś wyszło. Jak już widziałam, że jedziemy do WORDu, to łzy cisnęły mi się do oczu. Jeszcze na samym końcu w WORDzie jak parkowałam, to mnie opierdzieliła i byłam pewna, że wynik będzie negatywny, ale ona chyba czuła ten stres, który się ujawnił na samym końcu i dała sobie spokój. Potem jeszcze ochrzan za to przekroczenie prędkości i hamowanie i wynik POZYTYWNY! I powiedziała "Pani mi tu teraz ryczeć będzie, a powinna się pani cieszyć", a ja do niej, że gdyby wiedziała, za którym to razem...

Wzięłam sobie do serca Wasze rady i cały czas powtarzałam sobie, że jestem na egzaminie, że to umiem, że wiem co robić. No i się udało
Dziękuję za trzymanie kciuków, ciepłe słowa, gratulacje i mam nadzieję, że powiedzie się wszystkim niedługo zdającym. Skoro mnie udało się za 9 razem, to wierzę, że wszystko jest możliwe
Gratulacje
04.01.2019 r.
13.06.2020 r.

Pisząc z telefonu nie mam opcji cytowania. Jeżeli przekręcę jakiś nick to przepraszam.
justka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 19:30   #4325
aneta1o1o
Rozeznanie

a ja się coraz bardziej boję ;/
aneta1o1o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 19:35   #4326
bumcykbajera21
Zadomowienie

szkoda, ze u mnie w wordzie same ciemne chlopy
Stary 2013-04-12, 19:43   #4327
MargoF1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aneta1o1o Pokaż wiadomość
kup sobie tabletki labofarm. Mi pomogły
Stary 2013-04-12, 20:00   #4328
aneta1o1o
Rozeznanie

Cytat:
nie będę się faszerować.
przed drugim egzaminem zapaliłam i mi stres wyparował ;p
aneta1o1o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 20:07   #4329
9c8d9cec639f523640ce6df817fef7acb209e2c9_626728175cda8
Konto usunięte

Gratuluję dziewczyny!

MargoF1 i bardzo dobrze, że wyluzowałaś. Sporo razy zdawałaś ale w końcu skutecznie
9c8d9cec639f523640ce6df817fef7acb209e2c9_626728175cda8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 20:37   #4330
bumcykbajera21
Zadomowienie

Cytat:
a ja sie bardzo chetnie nafarszeruje dzieki za rade
Stary 2013-04-12, 20:40   #4331
sheep_zonz
Rozeznanie

Dziewczyny, ale super!!! Wspaniale, że obie zdałyście

Pamiętam, że jak ja zdawałam, to w ten sam dzień miała egzamin jeszcze jedna Wizażanka - po moim zdanym cały czas się przejmowałam, jak jej poszło. Na całe szczęście też zdała
Stary 2013-04-12, 21:21   #4332
Wanilka5
Idealna Źona; )

Cytat:
Napisane przez margof1 Pokaż wiadomość
zdałam! Najwyraźniej pójście tam na pełnej wyj*bce było najlepszym rozwiązaniem co za ulga!
bravo gratulacje!!!
Stary 2013-04-12, 21:32   #4333
crayon18
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aneta1o1o Pokaż wiadomość

kiedy egzamin?
crayon18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 21:39   #4334
MargoF1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bumcykbajera21 Pokaż wiadomość
a ja sie bardzo chetnie nafarszeruje dzieki za rade
Tylko przetestuj je wcześniej żebyś wiedziała czy Cię nie ogłupią. Mi chyba jednak pomogły zachować zimną krew
Stary 2013-04-12, 22:02   #4335
pendraiw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sheep_zonz Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ale super!!! Wspaniale, że obie zdałyście

Pamiętam, że jak ja zdawałam, to w ten sam dzień miała egzamin jeszcze jedna Wizażanka - po moim zdanym cały czas się przejmowałam, jak jej poszło. Na całe szczęście też zdała
To ja zaczynałam kurs razem z Wizazanką nefty obie zdałyśmy przed nową teorią
Stary 2013-04-12, 22:22   #4336
chocolate_monster
Zakorzenienie

Dziewczyny może to strasznie głupie pytanie ale na egzaminie wrzucacie sobie kurtkę i torbę na tylne siedzenie? Przygotowanie do jazdy jest po tym sprawdzeniu stanu technicznego ?
chocolate_monster jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 22:31   #4337
pendraiw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chocolate_monster Pokaż wiadomość
Dziewczyny może to strasznie głupie pytanie ale na egzaminie wrzucacie sobie kurtkę i torbę na tylne siedzenie? Przygotowanie do jazdy jest po tym sprawdzeniu stanu technicznego ?
Nie ma głupich pytań !

Jako że zdawalam zimą, to zawsze wrzucałam swoje menele na tylne siedzenie, kurtka, torba i nawet kozaki w reklamówce

Tak przygotowanie do jazdy następuje po 1 zadaniu egzmaniacyjnym, czyli po sprawdzeniu stanu technicznego
Stary 2013-04-12, 22:41   #4338
crayon18
Raczkowanie

Cytat:
U mnie to wyglądało tak, ze po wywołaniu wsiadałam do autka, on tam pogadał czy zapoznałam sie z zasadami, sprawdził dowód po czym mówił co mi się dostało (na ostatnim egzaminie miałam światła drogowe i płyn do spryskiwaczy), zawoził mnie na łuk, zamienialiśmy się miejscami i wtedy szybko wrzucałam kurtkę i torebke do tyłu no i przygotowanie do jazdy...

teraz tak siedze i dociera do mnie ze mam to juz za sobą, nie musze tam jechać i już zero "egzaminowego" stresu
Stary 2013-04-12, 22:47   #4339
Wanilka5
Idealna Źona; )

Cytat:
Napisane przez crayon18 Pokaż wiadomość
U mnie to wyglądało tak, ze po wywołaniu wsiadałam do autka, on tam pogadał czy zapoznałam sie z zasadami, sprawdził dowód po czym mówił co mi się dostało (na ostatnim egzaminie miałam światła drogowe i płyn do spryskiwaczy), zawoził mnie na łuk, zamienialiśmy się miejscami i wtedy szybko wrzucałam kurtkę i torebke do tyłu no i przygotowanie do jazdy...

teraz tak siedze i dociera do mnie ze mam to juz za sobą, nie musze tam jechać i już zero "egzaminowego" stresu
to egzaminator cie zawozil na Luk?? dziwne bo ja wsiadam zasady pokazuje co mam pokzac zzucam kurtke na tyl i jade na Luk sama...
Stary 2013-04-12, 23:05   #4340
crayon18
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Wanilka5 Pokaż wiadomość
to egzaminator cie zawozil na Luk?? dziwne bo ja wsiadam zasady pokazuje co mam pokzac zzucam kurtke na tyl i jade na Luk sama...
Tak tak zawoził mnie i w sumie dobrze bo na tym placu jest kilka łuków blisko siebie wiec trzeba troche pokrecic zeby dobrze wjechać no i dodatkowo uwazac na innych zdających bo nieciekawie by było wjechać komuś pod koła najgorzej jak mnie ustawił na takim, że przy wyjezdzie musiałam przejechać przez dwa inne, bałam sie ze zrobie cos zle albo dobije do jakiegoś pachołka
Stary 2013-04-12, 23:11   #4341
bumcykbajera21
Zadomowienie

mnie tez zawsze zawoza
Stary 2013-04-13, 00:06   #4342
nayami
Raczkowanie

Dziewczyny troche pózno tu zajrzałam jakie dobre wiadomosci gratulacje margoF1 i Nick back super mam nadzieje ze mi tez sie uda i innym takze oczywiscie dadałyście mi wiary.: oklaski:klaski :
nayami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-13, 07:37   #4343
justka89
Zakorzenienie

GG do justka89

Mnie egzaminator zawiózł na łuk i tam miałam przygotowanie do jazdy. Ostatnio nawet nie sprawdzal mojego przygotowania. Miałam się przygotować i jechać po łuku, on stał z kolegą i sobie gadał, nie wiem czy w ogole patrzył. Jak dojechałam do końca to pokazuje mi palcem, że mam wysiąść. W głowie miałam jedno, przywaliłam w tylny pachołek i po egzaminie. On do mnie, że mam podejść bliżej i zobaczyć jaki idealny kąt 90 stopni wyszedł, dostałam małe opr ( w żarcie) że nie wierzę w swoje umiejętności jazdy i w znajomość matematyki
04.01.2019 r.
13.06.2020 r.

Pisząc z telefonu nie mam opcji cytowania. Jeżeli przekręcę jakiś nick to przepraszam.
justka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-13, 07:44   #4344
pendraiw
Zakorzenienie

U mnie egzaminatorzy sami podstawiają auto na łuk, nawet jak popełni sie bląd (zgaśnie na środku, albo nie zmiesci się w koncowej kopercie, to kursant wysiada, a egzaminator wsiada i znów ustawia auto na początku łuku
Stary 2013-04-13, 10:05   #4345
sheep_zonz
Rozeznanie

Cytat:
Ja zdawałam w zimę, ale już jak zrobiłam obsługę (tj. pierwsze zadanie egzaminacyjne) i miałam przygotować się do jazdy, to zdjęłam kurtkę, sweter i sio do tyłu.

U mnie też sami egzaminatorzy podstawiają na łuk. Na łuku nie miałam problemów, więc nie wiem z własnego doświadczenia czy jak się popełni błąd, to oni wsiadają.. U przyjaciółki wiem, że kazał jej się zatrzymać, cofnąć i wykonać drugą próbę.

Kurcze, teraz do mnie dotarło, że ja już JEŻDŻĘ! Że to wszystko już za mną ! I dzisiaj zrobiłam kolejne 18km.
Stary 2013-04-13, 10:07   #4346
WhiteCherry
Zakorzenienie

ja musiałam sobie sama dojechać na plac :P
Stary 2013-04-13, 10:12   #4347
chocolate_monster
Zakorzenienie

Ma któraś istotka egzamin 30.04 ?

dzięki dziewczyny za odpowiedź
chocolate_monster jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-13, 10:45   #4348
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pendraiw Pokaż wiadomość
U mnie egzaminatorzy sami podstawiają auto na łuk, nawet jak popełni sie bląd (zgaśnie na środku, albo nie zmiesci się w koncowej kopercie, to kursant wysiada, a egzaminator wsiada i znów ustawia auto na początku łuku
serio? jak ja zdawałam to żaden egzaminator nie ustawiał samochodu na łuku po popełnieniu błędu a trzy osoby przede mną miały błędy na łuku same sobie dojeżdżały z powrotem na łuk, aczkolwiek jak była pierwsza próba łuku to owszem egzaminator sam ustawiał auto w początkowej kopercie

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podejściem
madzia2306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-13, 10:48   #4349
pendraiw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzia2306 Pokaż wiadomość
serio? jak ja zdawałam to żaden egzaminator nie ustawiał samochodu na łuku po popełnieniu błędu a trzy osoby przede mną miały błędy na łuku same sobie dojeżdżały z powrotem na łuk, aczkolwiek jak była pierwsza próba łuku to owszem egzaminator sam ustawiał auto w początkowej kopercie
Poważnie
Siedząc w tej poczekalni , naoglądałam się wiele takich przypadków. Może kiedyś będziesz miała okazję wpaść do WORDu to sama zobaczysz
Stary 2013-04-13, 10:50   #4350
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
ja z całego stresu obsługę i łuk zrobiłam w kurtce ale po zrobieniu górki i po magicznych słowach egzaminatora "jedziemy na miasto" powiedziałam że zdejmę sobie kurtkę i rzuciłam ją na tylne siedzenie

---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

Cytat:
Napisane przez pendraiw Pokaż wiadomość
Poważnie
Siedząc w tej poczekalni , naoglądałam się wiele takich przypadków. Może kiedyś będziesz miała okazję wpaść do WORDu to sama zobaczysz
wiesz jakoś mnie tam nie ciągnie chyba że wkońcu moja siostra zdecyduje się zrobic prawko i przyjdę ją powspierac
pewnie to zależy od egzaminatora

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podejściem
madzia2306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Auto Marianna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości