|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: To już V wątek przed nami. A tytuł jego zabrzmi: | |||
| Wrześniowo-październikowe zaciążone, są ciągle zbudynione |
|
0 | 0% |
| We wszystkich domach kolędowanie, a u nas w Gwiazdę było przytulanie |
|
2 | 4,08% |
| Zbudynienie sięga zenitu, a my tu na co dzień pitu pitu |
|
4 | 8,16% |
| Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki |
|
28 | 57,14% |
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. V |
|
15 | 30,61% |
| Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. IV
Inwersja, to pewnie że bierzcie u teściowej. Ewentualnie może gdzies się uda jakąś kwotę i na remont pożyczyć? Najważniejsze, że będzie mieszkanko i będziecie mieli gdzie mieszkać. REsztą się powoli zajmiecie
A baba straciła klientów i zapewne prowizję. Jej pech. Ja knie potrafi nawet sie zachować... Piorę ciuszki z SH. Jeeeeny ile tego sę mieści na suszarce, jakie one są maleńkie...
|
#3512 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() nie mogłam właśnie odczytać tych hieroglifów na skierowaniu. Na pobraniu byłam w czwartek rano, a osiedlowej epidemii dowiedziałam się popołudniu, więc wcześniej nie zastanawiałam się, co tam nabaźgrał. W poniedziałek sprawdzę czy mój lekarz przyjmuje w drugiej przychodni i podpytam.
|
|
#3513 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
podpatrze jeszcze ta Luke skoro tak zachwalasz
|
|
|
|
|
#3514 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ten po prostu spodobał się nam na razie najbardziej, ale pewnie zależy czego kto szuka
|
|
|
|
|
#3515 |
|
Zakorzenienie
|
Ja po prostu będe to olewać, TŻ wie jaka ona jest, powiedzial, że chyba jej wiosna do łba uderzyła i wymyśla jakieś dziwne rzeczy.
ogarnęłam trochę mieszkanie, ale pewnie jutro dopiero czeka mnie wielkie sprzątanie, bo składamy kominek i rury, na dodatek coś nam się z elektryką dzieje, i TŻ będzie naprawiał, a ja z mamą pojadę na zakupy. No i przy okazji brzuch mnie rozbolał. Matal ten Twój TŻ ![]() , chyba szczera, poważna rozmowa Was czeka.Niebede witaj.
|
#3516 | |
|
dryfuję słowami
|
Odp: Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. IV
Cytat:
A jeśli byśmy zgodzili się na te gorsze warunki to mogliśmy iść do jakiekolwiek placówki. Dzwoniła z reszta babka z centrali do malza. Tylko potem dzwoniła ta nasza z placówki i mówiła,że koniecznie tak gdzie jej kolega będzie,bo ona już wydrukowała papiery. Ja wiem jak do działa. To niby aneks,ale zupełnie nowe warunki umowy. Ona wydrukowała jeszcze przed remontem placówki żeby było na jej loginie, żeby miała do limitów i prowizji. Cwaniara.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#3517 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Uroczo. Takie miłe słowa od osoby, która widziała mnie raz w życiu. Mogę to i olać, ale na serio nie mam ochoty wpadać do niej na niedzielny obiadek.
|
|
#3518 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A potrafia wydac o mnie taką opinie, że masakra.
|
|
#3519 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzięki za polecenie filmu "Jak urodzić i nie zwariować", bo w tv nie ma nic kompletnie, a ja muszę cały czas leeeeżeć
Cytat:
W sumie to dzisiaj taka piękna pogoda, że dodaje powera. Sama chętnie bym się wzięła za sprzątanie, bo już kudłate kocury mi po podłodze latają no, ale nie mogę. Męża muszę zagonić do porządków, a tak tego nie lubi Cytat:
![]()
|
||
|
|
|
#3520 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kompletnie mnie zatkało. Zwłaszcza, że nie spodziewałam się takiego czegoś od osoby, która na co dzień ma styczność z ciężarnymi. Poza tym stwierdziłam, że nie pyskuje się do osoby, która ma zaraz coś włożyć w moje ciało
|
|
#3521 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wychodzę z założenia, że jeśli mielibyśmy spać pod osobnymi kołdrami to w zasadzie od razu możemy spać w osobnych łózkach. A to w grę nie wchodzi, bo moim zdaniem jest to pierwszy krok do oddalenia się od siebie. Poza tym uwielbiam jak się mąż przed snem przytula do moich plecków (teraz dodatkowo jeszcze głaska po brzuszku) ![]() Dziś miałam iść na Bezpiecznego Malucha, ale muszę męża pilnować! Mąż robił podyplomówkę i w poniedziałek ma obronę. O terminie obrony dowiedział się na tydzień przed i teraz siedzi i się uczy pytań na obronę. Ciężko to idzie. Co chwilę widzę, jak szuka wymówki, żeby się nie uczyć. Wczoraj pojechałam w odwiedziny do pracy, a on miał urlop na naukę. Wracam a tu posprzątane, poodkurzane, obiad ugotowany. No mąż ideał!!! Gdyby nie fakt, że miał się uczyć a nie sprzątać. Zresztą większość z nas zna to z doświadczenia, że jak trzeba się uczyć to raptownie ma się 1000 innych obowiązków, które koniecznie trzeba zrobić teraz. ![]() ![]() W każdym razie dziś jest sobota, a mąż jeszcze połowy materiału nie umie. Dziś zabrałam mu wszystkie piloty, telefony i laptopa i pilnuję, żeby się uczył. Wiem, że jak pojadę na te warsztaty, to on zaraz sobie znajdzie jakieś zajęcie. Tak więc odpuszczam warsztaty i stoję na straży!!! Jestem dziś Strażnikiem Texasu!!! ![]() ![]()
|
|
#3522 |
|
Zakorzenienie
|
Ja musze sprzatac bo mam za tydzien wesele
i goscie beda wiec nie wypada zeby byl syf :PA co do wozkow ja nie mam zielonego pojecia ;( Nie wiem czy wszystko ogranelam na to wesele, czy czegos mi jeszcze brakuje
|
#3523 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a jesli chodzi o wozki, to ja mam inne wymagania chce lekki wozek, na piankowych kolach, skladajacy sie do malych rozmiarow. obojetne mi czy siedzisko spacerowki jest szerokie czy waskie, czy kubelkowe czy rozkladane. bo moje starsze dziecko nalezy do tych wychudzonych czy jak kto lubi okreslac wyglodzonych jest bardzo szczupla i drugie tez raczej takie bedzie. spacerowka ma byc w dwie strony. dlatego faworytem w moim odczuciu jest jane rider, ktory sie wiekszosci nie podoba ale ja z kolei nie lubie masywnych wozkow. w sumie bede sama z dwojka dzieci wiec nie moge pozwolic sobie na kolosa ktorego targac bede musiala niby tylko na pierwsze pietro, ale to stare budownictwo wiec jest wysoko. stelaz i tak bedzie ladowal w bagazzniku ale gondola musi byc leciutka. no i spacerowka skladac sie razem ze stelazem. no i musi dac sie wpinac w niego fotelik maxi cosi. na drugim miejscu jest mamas&papas sola, nad tymi dwoma sie zastanawiamy. no ale przy drugim dziecku bardziej wiem czego szukam i na co mam zwracac uwage.zreszta nie potrzebuje duzych kolek bo na spacery do lasu sie nie wybieram, a do parku sa wystarczajace. wczoraj pokazywalam tez tz xlandera xmove, w zyciu nie zdecydowalabym sie na ten wozek mieszkajac w bloku bez windy. no ciezki jest przeokropnie, a podbijanie go to jakies nieporozumienie gdzie bez zadnego obciazenia w postaci dziecka musialam sie na niego prawie ze polozyc zeby go podbic. juz lepszy w tej kwestii jest XA. misia wspolczuje takiej szwagierki :/ generalnie takie rzeczy trzeba olewac, ale wiem co czujesz, bo takie jazdy mialam z tesciem, na szczescie juz go na oczy nie musze ogladac. |
|
|
|
|
#3524 |
|
Zakorzenienie
|
Mi sie podoba ten jane rider i sola oraz maxi cosi mura. Na razie nie znalazlam innego.
Piekny jest moodd ale on chyba nie jest praktyczny ;/
|
#3525 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam kochane!My zaraz z Tz zabieramy sie za przegladanie Allegro.Chcemy juz pokupywac czesc wyprawki
Ogolnie to dzis jakas taka nie w sosie jestem...Najbardziej wkurzyło mnie to ze zchrzanilam suroweczke z kapusty kiszonej..skonczyl mi sie olej wiec dodałam oliwy z oliwek..nie wiedzialam Ze bedzzie az tak drastyczna roznica w smaku a mialam taka ochote na te kapustke ..Bardzo wspolczuje misiu ze masz takie klopoty z tesciowa i siostra Tz..Dlaczego wogole tacy toksyczni ludzie istnieja?Musisz jakos to przetrwac..badz silna kochana. Matal Tobie rowniez wytrwalosci zycze.. ---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- Denerwujesz sie slubem?Moze innaczej,czy masz juz stresa? Edytowane przez policzanka Czas edycji: 2013-04-13 o 12:59 |
|
|
|
#3526 |
|
Zakorzenienie
|
Policzanka troszke, ale pewnie w sobote bede do kosciola, na sali to juz luz:=]
|
#3527 |
|
Zadomowienie
|
moje cialo jest okropnie bezlitosneeee
ostatnio byla zgaga jakiej nie znalam....A wczoraj 24 godz bol migrenowy...normalnie nie wiedzialam jak sie nazywam
|
#3528 |
|
Zakorzenienie
|
Moje cycki sa w stanie okropnym!
![]() musze kupic wieksze staniki bo juz sie nie mieszcze ;/ A ja czuje, ze jak urodze bedzie mnie wkurzac zona brata mojego tz. Normlanie dziala na mnie jak plachta na byka. Bo jej P je sloiczki gerbera to juz sa najlepsze bo P to to juz jest najlepsze. Nich mi sie tylko udzieli jakie mleko mam kupowac bo P takie jadl to mnie szlag trafi na miejscu i bedzie wojna.
|
#3529 | |||
|
Zakorzenienie
|
hej kochane
a u mnie burza się chyba właśnie zaczyna, już pierwszy raz zagrzmiało, lubię burzę ![]() Cytat:
hehe tez polecamCytat:
często się sprawdza, ale ja nie potrafię tak udawać jak już kogoś nie lubię i nie przejmuj się tym, że kupujesz już rzeczy, wiele z nas kupuje, widzisz Samba ma podobną sytuację jak Ty, też jest za granicą i też w maju będzie w PL więc kupuje już grubsze rzeczy, więc to normalne że chce się trochę oszczędzić, i później mieć też na inne dogodności dla maleństwa... dlaczego one tego nie rozumieją? a i widzę że i Ty i ja jesteśmy w tym samym wieku i nasi Tż też Cytat:
eh mój też nie ma dla mnie czasu w ogóle taka kompletnie sama czuje się w tej ciąży i wiem, że on nic a nic, kompletnie nic nie wie o ciąży, o tym jaka kobieta jest w ciąży, jakie zmiany zachodzą, że hormony itp. no nic nie kuma bo nie przebywa na tyle ze mną, i tak samo nie obchodzą go rzeczy typu wyprawka, wózki, łóżeczka, NIC... Jak wczoraj mu prawie już płakałam (bo ja taki słabeusz jestem, jak mówię co mnie boli to od razu łzy w oczach, nienawidzę tego ) do słuchawki, i mówiłam jak mi smutno, przykro itd, to na mnie jeszcze nakrzyczał, że o co mi chodzi, że przecież on mi nic złego nie robi, że wychodzi na to że on jakimś tyranem jest dla mnie... no to zwątpiłam. eh |
|||
|
|
|
#3530 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dlatego ostatnio w Pepco kupiłam sobie stanik bezszwowy za 10 zł. WYBAWIENIE!!! Najpierw jeden na próbę, ale powiem szczerze, że jest super i wybiorę się na dniach po kolejne. Nie chcę na razie wydawać kasy na staniki, bo nie wiem ile mi jeszcze cycki urosną i ile przybędzie pod biustem. Póki co będę używać tych bezszwowych, bo dobrze trzymają cycki i nie czuję, że mam coś na sobie. ![]() ![]()
|
|
#3531 | |||
|
czyli Endżi
|
Cytat:
Cytat:
Nie daj się wciągnąć w wymianę zdań. Zawczasu obmyśl sobie jedno, dobitne zdanie, którym "w razie W" zakończysz dyskusję i postanów sobie, że nie będziesz się martwić rzeczami/osobami, na których nie masz wpływu Możesz się ewentualnie podbudować myślą, że skoro ta czarownica tak Ci zazdrości, to najwidoczniej jest czego ![]() Cytat:
Co do różyczki, to niedawno miałam ten temat na tapecie Gin pytał czy byłam szczepiona albo czy przychodziłam - ale nie pamiętałam jak to było. Mama wyszperała moją dziecięcą Książeczkę Szczepień i okazało się, że nie dość, że byłam szczepiona, to jeszcze przechodziłam - full serwis Choć dość dziwny.W każdym razie w wypadku niewiedzy lekarz ordynuje zrobienie badań. Przy czym powiedział, że NFZ nie refunduje sprawdzenia przeciwciał na różyczkę, mogłam je sprawdzić w badaniu krwi przeprowadzanym prywatnie. Witam się w 20 tc
pachnę Edytowane przez your Angel Czas edycji: 2013-04-13 o 13:32 |
|||
|
|
|
#3532 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Taka piękna pogoda była z rana a teraz ulewa Cytat:
No nic, trzeba w tygodniu iść do sklepu![]() A ja się dzisiaj żegnam z 19tc ![]() A to mój dzisiejszy brzuchol. Nie patrzcie na moje babcine leginsy, ale w nich jest mi najwygodniej
|
|
|
|
|
#3533 |
|
Zakorzenienie
|
a ja czytam zabawy na oczepiny musze orkietstrze powiedziec, nie chce glupich, ale tez zeby nie byly okepane
:confuse d:![]() badz madry
|
#3534 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. IV
U mnie tez pada...ale zdazylismy z TZ na spacer, gdy jeszcze sloneczko swiecilo
![]() Teraz TZ robi wolowine po burgundzku i pieczone mlode ziemniaki ze swiezym majerankiem wolowina pierwotnie miala byc swiątecznym przysmakiem dla kotow, ale sie na nią wypięły i wolą suche chrupki Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3535 |
|
Zakorzenienie
|
niebede witaj z nami
kaska przypomnij mi kiedys Ci opowowiem jak to bylo bo tseraz siedze w aucie i czekam jak D. ze szwageem pakuja do aut panele do naszego gniazda ![]() ---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- a dzidzi kopie ![]() ile bledow narobilam na tym telefonie wybaczcie nie mam sily poprawiac
30. 08. 2013 - Julia Edytowane przez ladanseuse14 Czas edycji: 2013-04-13 o 13:54 |
|
|
|
#3536 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. IV
Bojatoja - fajowy brzuszek i legginsy
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3537 |
|
Raczkowanie
|
Cześć, dawno sie nie udzielałam bo dziennie produkujecie tyle stron że jak wracam po pracy to nie nadążam nadrabiać czytania i jeszcze coś od siebie pisać
Wczoraj miałam usg genetyczne i z maluszkiem wszystko dobrze, rośnie sobie zdrowo Niestety mąż przez korki nie zdążył na badanie i jeszcze się na mnie fochał że nie mogłam opóźnić badania.. Ehhh a powiem wam że może to ciąża czy co ale mam prorocze sny . Śniło mi się ostatnio że kuzynkę spotkałam i była w ciąży starszej ode mnie o tydzień no i wczoraj spotkałam ją w tramwaju i jest w ciąży, co prawda 2 mciesiące starszej ale coś na rzeczy jest Fajniebo mieszka blisko mieszkania do którego przeprowadzamy sie w wakacje więc bedę miala z kim sie umawiać na spacery z maluszkami
|
|
|
|
#3538 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Moja rwa kulszowa sięgnęła zenitu!- coś okropnego takie jeszcze mnie nie bolało... ledwo chodzę :/Zjadłam właśnie czekoladowe jajko, które zostało jeszcze po Świątach Wielkanocnych,a teraz relaksuje się przed komputerem,bo Tż zabrał Maję i poszli na zakupy. Błoga cisza !!!
|
|
#3539 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
buziaki![]() ---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ---------- niebede czeeeeeść ![]() Cytat:
nie chciałabys widziec moich dresów w których chodzę po domu hehe
|
||
|
|
|
#3540 |
|
Zakorzenienie
|
misiaWidzę,że masz kiepski nastrój przez siostrę Twojego TŻ... Wiem,że łatwo się mówi,ale spróbuj to olać, bo nie ma sensu żeby ta kobieta wpływała na zdrowie Twojego maluszka!
I tacy ludzie muszą chodzić po ziemi :/
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:54.

A baba straciła klientów i zapewne prowizję. Jej pech. Ja knie potrafi nawet sie zachować... 

), z koszykiem, który będzie się mało świnił, wyposażeniem w cenie i się dobrze i łatwo składać.

Uroczo. Takie miłe słowa od osoby, która widziała mnie raz w życiu. Mogę to i olać, ale na serio nie mam ochoty wpadać do niej na niedzielny obiadek.

no, ale nie mogę. Męża muszę zagonić do porządków, a tak tego nie lubi 

) wizycie w Smyku obstawiamy na razie trzy modele:
a mialam taka ochote na te kapustke ..
a u mnie burza się chyba właśnie zaczyna, już pierwszy raz zagrzmiało, lubię burzę
Co by choć odrobinę zwrócił uwagi na to, że ja w ciąży też mam swoje potrzeby
bo tseraz siedze w aucie i czekam jak D. ze szwageem pakuja do aut panele do naszego gniazda