|
|
#2281 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)
dr Marcin Opławski
|
|
|
|
#2282 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja mam w czwartek genetyczne i Tż wejdzie ze mną pierwszy raz do gabinetu, już nie może się doczekać ![]() Cytat:
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|||
|
|
|
#2283 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie mamuśki
Nesu, kochana... nic nie ukoi teraz Twojego bólu, mogę jedynie powiedzieć,że bardzo mi przykro...i mam nadzieje że wkrótce znów zostaniesz mamusią Dziewczyny gratuluję udanych wizyt oraz trzymam kciuki za kolejne. Przy okazji witam wszystkie nowe dziewczyny Dzisiaj jedziemy na zakupy, może kupię coś dzidziusiowi Wieczorkiem wpadają do Nas znajomi, więc muszę jakieś przekąski przygotować.Aha i powiedziałam w pracy przełożonemu o ciąży, średnio zareagował,ale tego się spodziewałam... Oświadczyłam mu że mam zamiar pracować do końca czerwca może lipca a później spadam na zwolnienie i macierzyński, mamy tyle roboty że już teraz ledwo wyrabiam...ale DAM RADĘ! ![]() Życzę Wam przyjemnego dnia Listę leków niech któraś mi podeślę na PW po weekendzie wkleję na 1 stronę. |
|
|
|
#2284 |
|
Zakorzenienie
|
witam
nie było mnie dwa dni a wy tyle napisałyście ![]() Nesu- przyko mi Witam nowe mamusie ![]() I "stare" mamusie też witam Podczytlam dwie ostatnie strony..- co do tej listy lekowej, to na pierwsze stronie pod linkiem jest kategoria A, B, C, D itd. A jest dozwolona w czasie ciąży b też ale nie już tak itd.. wszystko pod linkiem jest opisane. Wiadomo, jesteśmy na samym początku ciąż- większość z Nas ma początki pierwszego trymestru, niektóre będą zaczynały drugi, więc taa lista nie jest jeszcze tak rozbudowana,ale wiadomo, przy kolejnej części będzie rozwinięta o wyprawkę, dokumenty do szpitala, Szkoły rodzenia i inne rzeczy przydatne w II i kolejnym trymestrze Może będzie zrobiona lista wyprawkowa taka dokładniejsza, ktoś zrobi ją indywidualnie i będzie można "ściągnąc" No ale to myślę, że warto zrobić w późniejszym czasie, oczywiście nie mam nic do powiększania pierwszej strony Jeśli chodzi o mnie to ostatnio b. źle się czuje. Tzn, przez ostatnie dwa dni. Chodzę cały czas zdenerwowana, boli mnie brzuch że czasami nie mogę sie ruszyc, sikam co 10 minut, jestem głodna, ale jak pomyślę o jedzeniu to mnie mdli :/ cały czas piję, po wodzie mam zgagę, jak długo spaceruję to Boli mnie głowa nie do wytrzymania, na kawę nie mogę patrzeć, APAP nie pomaga. Jestem zmęczona cały czas i nawet głupie zakupy w markecie są tak męczące że wracam i nawet nie rozpakuję toreb a śpię. Teraz mam kilka dni pod rząd pracy po 12h dziennie, ale potem mam dwa dni wolne, to mam nadzieję odpocząć.. Przez ostatnie dwa dni zjadłam 3 sandwiche i kromkę weka z nutellą. Wypiłam 3 uszki coli i 8 szkanek herbaty owocowej. Nic innego nie mogę. MASAKRA. a przecież zaczęłam 14t! :/ tak objawów nie miałąm a jak czas na drugi trymestr to taka nie miła niespodzianka. :/ Sorki że Wam tak marudzę..
|
#2285 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- Ostatnią miesiączkę miałam 10 marca a mam średnia co 28-30 dni max a testy robilam w 32 dniu i 33 dniu czyli 11 .04 i 12.04 ![]() ---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ---------- Mój narzeczony tak bardzo się ucieszył, jak zobaczył 2 kreski trzymał test całe 5 minut ,dopiero mi dał z poważną miną myślałam, że będzie jedna dopiero wtedy on uśmiech od ucha do ucha a ja płacz ze szczęścia ,że je wreszcie ujrzałam Jego mama zareagowała super bo zaraz jej powiedział nie mógł się doczekać ,zaznaczył że w poniedziałek będziemy na 100% pewni. Powiedziała ,że najwyższa pora na bobasa zaznaczę ,że 5 lat jesteśmy razem a mieszkamy ze sobą 4 lata.... Natomiast moja mama pewnie zareaguj gorzej.... pewnie będzie tekst ,że jestem za młoda itd. Mam 24 lata w maju. a zawsze bardzo chciałam być młoda mamusią :P Obawiam się reakcji mojej mamy .... [/QUOTE]Myślę, że na 100% będzie dzidziuś ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Masz bardzo podobnie do mnie, OM 22.02, widziałam maleństwo jak miało 4 mm, staranka zaczęliśmy równiez w lutym, a raczej pod koniec Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2286 |
|
Zakorzenienie
|
niby tak, nie wymiotuje codziennie po kilka razy, ale nie jeść też nie jest zdrowo. Kilka dni temu miałam taki apetyt że konia z kopytami bym zjadła. Potrafiłam zjeść gofry, potrawkę z kurczaka, 2 koktajle owocowe, 2 miseczki płatków.. a teraz. Co to jest te 3 sandwiche? nic tak naprawdę, bo ANI warzywka ani owoca.. no pocieszam się że to narazie 2 dni trwaa więc akurat to co zjadłam wcześniej się spali, ale jak ma tak być dalej? Ja nawet nie mam siły żeby z mężem gadać.
Ale na pocieszenie kupiłam wczoraj 3 pary bodziaków uniseks
|
#2287 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2288 |
|
Raczkowanie
|
Powiedzcie mi mamuśki czy przyjmujecie teraz jakieś witaminy dla kobiet w ciąży albo coś ? mnie gin powiedział ,że jak na tą chwilę mam brać tylko kwas foliowy....
Wybieracie już powoli imiona dla swoich pociech ??? |
|
|
|
#2289 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- Cytat:
![]() Chłopiec - Kacper Igor, dziewczynka początkowo miała być Amelia i koniec, poźniej spodobało mi się Lena i miała yć Lena Amelia W. no ale ostatnio spodobało mi się Nadia, no ale jak nadia to drugie napewno nie Lena bo nie pasuje wg mnie ale nie wiem co wyjdzie
|
|
#2290 |
|
Rozeznanie
|
u mnie na razie myślę o Alicji Stanisławie ( po mojej ukochanej Babci) a Chłopiec może Patryk....nie wiem jeszcze...po cichu marzy nam sie mała córeczka ale zobaczymy
|
|
|
|
#2291 |
|
Zakorzenienie
|
U nas jest tak, ze TŻ od zawsze mówi, że chciałby Natalię, dla dziwczynki, ale ja mam złe skojarzenia z tym imieniem. Poza tym, przez to że ja mam bardzo popularne imię zdecydowałam, ze wszystkie imiona które się w pierwszej dziesiątce najczęściej nadawnych nie będą rozważane. Natalia jest na 9 miejscu. Imię które mi się podoba dla dziewczynki nie bardzo pasuje do nazwiska TŻ. Dla chłopca podobało mi sie Michał, ale też jest często nadawane, wiec chyba zrezygnuję hehe.
|
|
|
|
#2292 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja nie mam pojęcia co bym chciała czy dziewczynkę czy chłopczyka ..... oby było zdrowe i to jest najważniejsze.... To będzie moje pierwsze dziecko dziewczynka będzie: Kornelia ,Nala, Lenka chłopiec:Jasiu Oskar ale szukam nadal może coś znajdę ![]() ---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2293 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2294 |
|
Wtajemniczenie
|
Nesu bardzo, bardzo mi przykro
Witam nowe mamusie, a tym zaniepokojonym życzę szybkiego potwierdzenia i już tylko spokoju i szczęścia Ryba a nie da rady na zwolnienie może jakieś czy co? Bo z takim samopoczuciem 12to godzinna praca musi być strasznie męcząca Mi jakoś lepiej ostatnio, odzyskałam energię i nawet dziś już posprzątałam, a nie tak jak ostatnimi tygodniami tylko maskowałam brud jak mąż czegoś nie zrobił, to leżało po prostu odłogiem mam nadzieję, że zostanie tak jak teraz, bo już nie mogłam sama ze sobą i nerwowo chyba już trochę lepiej ![]() Soczek sobie zrobiłam przed chwilą z marchewki, jabłuszka i buraka
Edytowane przez anulka2205 Czas edycji: 2013-04-13 o 13:42 |
|
|
|
#2295 |
|
Przyczajenie
|
Ja biore Ladee Vit.
A co do imion to rozwazamy Kacper i Julia.
|
#2296 |
|
Zakorzenienie
|
Trzymajcie kciuki, jedziemy do lekarza
|
|
|
|
#2297 |
|
Zakorzenienie
|
Witam mamusie listopadowo-grudniowe
![]() Jestem zeszłoroczną mamą (13 listopad - dziś moja córeczka ma 5 miesięcy) i tak z sentymentu weszłam na wasz wątek przypomnieć sobie te ciążowe emocje. Przykro mi Nesu :/ widzę, że też jesteś w UK. Trzymam kciuki żeby się udało za kolejnym razem. Trzymam kciuki za was i kibicuje. Jeszcze na pewno was kiedyś odwiedzę. Pozdrawiam
|
#2298 |
|
Raczkowanie
|
Mya1989
Ja nie wyobrażam sobie już tego ,że może być inaczej ![]() ....na drugi dzień zrobiłam znowu test i mam nadzieje,że się nie mylą albo że nie jest to coś poważnego...w poniedziałek po 16 będe miała wyniki beta hcg .....dam wam znać jak tylko dotrę do domku
|
|
|
|
#2299 |
|
Wtajemniczenie
|
![]() Antibia super z tymi torbielami, nie taki z tego dzidziolka Pasożyt, jak mamusię tak podleczył No i brawa dla Twojego TŻ za te kulinarne wyczyny |
|
|
|
#2300 |
|
Zakorzenienie
|
niestety nie mogę iść na zwolnienie :/ chciałam sobie nawet zamienić grafik, ale niestety nikt się NAGLE nie może zamienić :/ a na sklepie musi być odliczona ilość osób :/
|
#2301 |
|
Przyczajenie
|
Powodzenia. Trzymam kciuki. Daj znac jak bylo.
|
#2302 |
|
Wtajemniczenie
|
szkoda, zostaje się przemęczyć
|
|
|
|
#2303 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie ja niedawno wrocilam ze szkoly zmeczona troche jestem ale co zrobic.
![]() Robie sobie zupe z pora uwielbiam ja bardzo.... jest super Co do witamin rowniez biore Ladee vit lekarz mi polecil to kupilam i biore. Co do imion to juz tyle przez glowe pszeszlo ze nie wiem co myslec .... szczerze to bym bardzo chciala miec synka to naprawde nie wiem jakie imie a dla dziewczynki Zuzia bądz Magda bo mojemu sie bardzo podoba chociaz mi nie za bardzo. :confuse d:Dziewczyny jak to jest u was ze śluzem co dzisiaj mam jakos tak duzo i kolor taki jakby jasno żółty jakby od moczu sama juz nie wiem.?
|
|
|
|
#2304 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam sobotnio
Witam wszystkie nowe mamusie Nesu przytulam mocno bardzo mi przyrko...ale uda Wam się szybko a wtedy wpadnij do nas i się pochwal koniecznie Ktosiula super reakcja rodziców ![]() Ryba współczuję samopoczucia ![]() Cytat:
zaciśnięte! czekamy na dobre wieści |
|
|
|
|
#2305 |
|
Raczkowanie
|
Dwa testy wyszły mi pozytywnie....mimo tego mam wątpliwości... może dlatego,że staraliśmy się 8 miesięcy....boję się a badanie beta hcg w poniedziałek..... kurcze chciałabym komuś pomarudzić troszeczkę moim bliskim
ale boję się ,że nakręcę się jeszcze bardziej a potem będę zawiedziona.... to będzie mój najdłuższy weekend w życiu jej nie mogę się doczekać wyniku, bo wtedy będę wiedzieć na 100% najgorsza jest taka niepewność....
|
|
|
|
#2306 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja śluzu mam albo bardzo dużo, albo zupełnie nic, ale jest taki raczej bezbarwny, albo leciutko białawy |
|
|
|
|
#2307 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc biorę tylko kwas foliowy . Co do imion Jaś albo Julka chyba że mi się coś odwidzi jeszcze ![]() ---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ---------- Trzymam mocno Daj znać po wizycie ![]() Taka pogoda zdecydowanie mi służy, mam od rana w sobie tyyyyyle energii że sama w szoku jestem. Umyłam okna u siebie w domu i dodatkowo u przyszłej teściowej . Muszę jeszcze z grubsza ogarnąć swój/nasz pokój i samochód, póki co odpoczywam Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2013-04-13 o 14:49 |
|
|
|
|
#2308 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o śluz to ja mam bardzo gęsty mleczno biały, nawet nie wiem czy taki powinien być czy nie ...... |
|
|
|
|
#2309 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ---------- Cytat:
i że będzie taki przez całą ciąże, no i może go być dużo
|
||
|
|
|
#2310 |
|
Raczkowanie
|
Nie ja biore tylko Ladee vit bo juz tam jest duza dawka kwasu foliowego tak mi sie wydaje bo az 400mg.
---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ---------- qu mie mg ---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- Moze pamikuje co do tego sluzu a poprostu podczas podcierania resztki moczu zostaja na papierze a sluz jest bezbarwmy bo tylko na bialym papierze widac ze jest zolty a na szarym juz nie wiec chyba to nic zlego. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:57.

Boli mnie głowa nie do wytrzymania, na kawę nie mogę patrzeć, APAP nie pomaga. Jestem zmęczona cały czas i nawet głupie zakupy w markecie są tak męczące że wracam i nawet nie rozpakuję toreb a śpię. Teraz mam kilka dni pod rząd pracy po 12h dziennie, ale potem mam dwa dni wolne, to mam nadzieję odpocząć.. Przez ostatnie dwa dni zjadłam 3 sandwiche i kromkę weka z nutellą. Wypiłam 3 uszki coli i 8 szkanek herbaty owocowej. Nic innego nie mogę. MASAKRA. a przecież zaczęłam 14t! :/ tak objawów nie miałąm a jak czas na drugi trymestr to taka nie miła niespodzianka. :/ Sorki że Wam tak marudzę..
Też miałam wątpliwości że to nie ciąża choć miałam objawy, ale sprawdziło się i u Ciebie też się sprawdzi
.
Masz bardzo podobnie do mnie, OM 22.02, widziałam maleństwo jak miało 4 mm, staranka zaczęliśmy równiez w lutym, a raczej pod koniec 

mam nadzieję, że zostanie tak jak teraz, bo już nie mogłam sama ze sobą i nerwowo chyba już trochę lepiej

bardzo mi przyrko...ale uda Wam się szybko a wtedy wpadnij do nas i się pochwal koniecznie