|
|
#2311 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)
U mnie śluz też jest biały albo przezroczysty
|
|
|
|
#2312 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2313 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuje Kochane za dobre słowa mi juz lepiej pomału to do mnie dociera, wierze ze następnym razem sie uda,
będę was podglądać codziennie i życzę wam wszystkim jak najspokojniejszych dalszych miesięcy i trzymam za was wszystkie bardzo mocno kciuki |
|
|
|
#2314 |
|
Wtajemniczenie
|
Co do witamin to ja biore femibion natal I, tam jest od razu kwas foliowy.
Typy imion mamy ale pewnie do porodu jeszcze 10 razy będziemy zmieniać Z imieniem dla chłopca mamy większy problem...Ja mam śluz biało-żółty.
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
#2315 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja biorę tylko kwas foliowy tak jak ginka zaleciła |
|
|
|
|
#2316 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam wizytę 26.04 i mam nadzieję,ze serduszko juz będzie wyraźne. teraz coś migotało,ale lekarz powiedział,że za maleńki pęcherzyk jest,żeby można było to uznać ![]() Cytat:
nad imionami jeszcze nie myśleliśmy... choć od zawsze chciałam Marysię, po Babci powodzenia na wizycie, trzymam kciuki Cytat:
![]() ja po teście od razu chcialam biec do lekarza,ale przetrzymał mnie 1,5 tyg. Cytat:
Cytat:
![]() trzymaj się.... ![]() ależ dużo piszecie, ciężko mi to ogarnąć ![]() ja mam apetyt BARDZO duży, jem prawie ciągle...a w nocy budzę się głodna
|
|||||
|
|
|
#2317 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Wszystkim
![]() Mam na imię Agata. W grudniu 2012 urodziłam synka. Od początku kwietnia miałam mdłości więc postanowiłam zrobić test...Zrobiłam go 3 kwietnia. No i jestem w ciąży. Trochę mnie to zaskoczyło ale bardzo się cieszę. Na drugi dzień dzwoniłam do lekarza i 9 już byłam na wizycie. Serduszko bije ale jeszcze słabo bo dzidziuś maleńki...25 idę znów to już powinno ładniej bić
|
|
|
|
#2318 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Druga ciąża planowana? Witaj wśród Nas i gratuluję, na kiedy TP?
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#2319 |
|
Raczkowanie
|
Ja się ostatnio czuję strasznie. Jest mi zimno mdli nadal i cły czas chce mi się spać.
Nesu przykro mi... Ja biore witaminy i kwas foilowy. Zastanawiałam sie nad tym bo w witaminach też jest kwas foliowy ale lekarz tak kazał to biore. |
|
|
|
#2320 |
|
Zakorzenienie
|
Mikuś jutro będzie miał 4 miesiące tak że niedawno
Dzidziuś nie był planowany tak szybko ale mimo tego bardzo się cieszymy....a termin na mężowe urodziny 19 listopada...a z usg wyszło na 23...Z Mikołajem miałam z om na 21 listopada, z usg na 6 grudnia a urodziłam 14... |
|
|
|
#2321 | ||
|
Zakorzenienie
|
Nesu, strasznie mi przykro ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a imiona: dla dziewczynki na pewno Marysia, a dla synka ja bym chciała Mikołaj, ale tutaj toczę bój z mężem, bo on wymyśla jakieś dziwne imiona, typu Leon, Tymon. Ale chyba będzie tak, że skoro ja rodzę, to ja wybieram! W ogóle ostatnio mi się agresor włącza
|
||
|
|
|
#2322 |
|
Wtajemniczenie
|
O to tak jak mi, nie wiem co mi ten dzieć robi, ale jeszcze w życiu tak nie musiałam postawić na swoim jak teraz. No i nie ogólnie nie znoszę sprzeciwu
|
|
|
|
#2323 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ojej,gratulacje.I podziwiam Bo chyba ciezko bedzie biegac za raczkujacym czy tez uczacym sie chodzic dzieckiem w zaawansowanej ciazy.Zabezpieczaliscie sie?Mi powoli sily wracaja-tzn.,musza.Mam tyle roboty,bo maz stawia metalowa wielka pergole i syfu duzo w ogrodzie i w domu, ze nie nadazam. Sluz u mnie bialo-zoltawy. |
|
|
|
|
#2324 | |
|
Zakorzenienie
|
wlasnie przecd chwila zauwazylam,ze ten zoltawy sluz robi sie coraz ciemniejszy
![]() nie wiem, moze to po tym badaniu wczorajszym? zawsze po wizycie mialam plamienia ![]() ---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ---------- Cytat:
podziwiammi też podoba się imię Mikołaj,ale to mój chrześniak,więc odpada |
|
|
|
|
#2325 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Mamuśki.
Ja też nie stosowałam się do Języka niemowląt. Jakoś do mnie ta książka nie dociera. Zresztą moja córka była poza wszelkimi ramami ![]() Natomiast w języku dwulatka odnalazłam nieco więcej prawidłowości. Ale też nie stosuję. Mam swoją wizję świata i wychowania; dopiero się okaże czy stosowną . Ale mam, więc się dzielę ![]() U mnie mnóstwo brudzenia, znacznie się nasila w ostatnich dniach. W zasadzie żadnych większych dolegliwości nie doświadczam, ale nie jest to przyjemne (w głowie i majtach). Nie smarowałam się i zdecydowanie uważam, że to w 90% geny. Przecież nie dziedziczymy ich tylko po Mamach. Moja mama nie ma rozstępów nigdzie, moja siostra też nie choć ze względu na tarczycę ma silne wahania wagi. Z ciąży żadnej z nich nie został balkonik. A ja mam wszystko- balkonik, duże i ciężkie piersi, mnóstwo rozstępów, wszędzie. Geny mam głównie po rodzinie taty. btw. faceci też mogą je mieć, i to potężne. Znam kilku z niezłą kolekcją. Nie zamierzam się smarować. Zresztą cała chemia kosmetyczna mi śmierdzi. Łącznie z antyperspirantem. A mój ulubiony krem tak mi zapchał pory, że wyglądam jak trądzikowa nastolatka. Aż boję się użyć minerałów, bo nie chciałabym stracić do nich zaufania /Witamin nie biorę, wywoływały u mnie silne mdłości. Lekarz kazał kwas foliowy. Kończę powoli 10 tydzień wg usg; wg OM 11. Chciałabym już być za tym 12 i usłyszeć, że mogę zacząć prowadzić względnie normalne życie. Chciałabym na spacer; albo wyprowadzić Małą na rower. W ogóle chciałabym z nią być w domu. Ale nadal większość dnia leżę, więc nieszczególnie ma to sens ;(. Kurcze, jak tak czytam o Was Mamy, które macie już te mniejsze szkraby i pomyślę sobie jak byłoby z drugim dzieckiem na etapie buntu dwulatka to... to trzymam kciuki, żeby Wasze dzieci nie dały Wam w kość. Ja mało nie oszalałam. I teraz mając już to doświadczenie za nic na takim etapie nie chciałabym mieć drugiego dziecka .Mój Ł. jest dziś na turnieju squasha, dziadki przywieźli mi Małą po południu (spała poza domem) i już jestem zmęczona ;P.
|
#2326 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My na szczescie zyjemy normalnie,wychodzimy na samochodziki,na rowery,bylismy dzis caly dzien na zakupach i ogrodku.Popracowalam,posa dzilam sporo roslin i wylozylam kore na rabatach.Jestem padnieta. Skad u ciebie to brudzenie,co na to lekarz? No wlasnie.Moj tez potrafi dac w kosc.Ma sie wrazenie,ze sie do sciany mowi, bo nie slucha.Oczywiscie nie jest taki codziennie,ale ma dni ze potrafi mnie wyprowadzic z rownowagi. Ja nie ustepuje,on tez i dzis godzine mnie szarpal za rekaw,krzyczal,ze on chce 3 balona.Ja to ze dwa wystarcza i wiecej nie bedzie.Ma dni,ze powie,ok dobrze mamusiu.Ale i dni jak dzis-godzine mi sie darl o ten balon.Oczywiscie nie dostal Oj dzieci w tym wieku sa i slodkie i maja w sobie diabelka.Ja przy swoim czasem wymiekam.
Edytowane przez De28 Czas edycji: 2013-04-13 o 18:25 |
|
|
|
|
#2327 |
|
Zakorzenienie
|
No to relacja z wizyty. Wg rozmiaru dzieciątka okazuje się ze moja owulacja musiała być spóźniona około miesiąca. Pan doktor powiedział ze do zapłodnienia musiało dojść między 20-30 marca. Junior ma 1,4mm i ponoć 4 tygodnie i 3 dni. Ale za 2 tygodnie mamy iść na USG sprawdzić czy rozwija się odpowiednio do długości ciąży i czy zacznie bić serduszko.
W sumie pan doktor powiedział, żeby się jeszcze wszystkim za bardzo nie chwalić, bo ciąża jest młoda i jeszcze wszystko może się wydarzyć... ale jesteśmy dobrej myśli. Termin mamy na 18.12.2013 ![]() Prawie nie było nic widać taka malutka kreseczka na ekranie . Były momenty ze zamiast patrzyć na dziecko patrzyłam na minę TŻ . No i pan doktor super, aż się zaczęłam zastanawiać czy chcę zmienić go na jakiegoś z NFZ, bo super, cierpliwie wszystko wyśnił, odpowiedział na wszystkie moje pytania i podniósł na duchu w sprawie studiów. Powiedział, że najważniejsze, żeby studiów nie przerywać, postarać się o tryb indywidualny i próbować . Moje ciśnienie książkowe (choć jak na mnie dość wysokie hehe bo jestem niskociśnieniowcem, ale to pewnie z emocji trochę). Dzisiaj pierwszy raz od kilku dni zjadłam coś ze smakiem i bez mdłości. |
|
|
|
#2328 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie łatwo okiełznać 2 małe szkraby
|
|
|
|
#2329 | |
|
Raczkowanie
|
Mi te tabletki gin polecil tzn nawet w karcie ciazy mam zapisane jako zalecenia.
---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2330 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Złuszcza się ten znikający bliźniak, puste jajo. Tak będzie przy optymistycznym podejściu do 16 tygodnia. Może dłużej. Zastanawiam się tylko jak to się ma do czopa śluzowego... :/. boję się infekcji. Mam siostrzenicę o rok młodszą od mojej i jest bardzo źle wychowana, a moja córka niestety przebywa z nią co dzień, bo zajmuje się nimi moja Mama. I przynosi jakieś dziwne zachowania, a potem ja z tym walczę. Chciałabym ją puścić już do przedszkola, ale to trzeba się z domu wykulać na rekonesans... A to trudne niestety. Cytat:
Gdy moja Mała była już na świecie pisałam mgr. Nie było łatwo, ani w terminie ale w zasadzie udało się bez większych ceregieli. Za to studia skończyłam z łatwością. Heh, na pierwszym roku uzupełniających chodziłam w ciąży. Wtedy odczułam ogłupianie ciążowe. Literki się przestawiały w notatkach, słowa znikały, mimo że były w myślach. Ale po ciąży było ok. Dziecko szybko stawia do pionu.
|
|
#2331 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny mam pytanie, tworzę sobie listę potrzebnych rzeczy i mam pytanie do mamusiek, które się na tym znają ( zielono mi ) bo nie wiem przecież jak duży urodzi się dzidziuś, ile proponujecie kupić body, śiochów itd na rozmiar 56? bo mam 3 body i albo się przydadzą albo nie, dowiem się w październiku no ale jak akurat dzidziuś będzie mały to 3 sztuki to za mało.. więc ile tak mniejwięcej dokupić? bo po porodzie to nie będę miała czasu i ochoty i możliwości łażenia po sklepach za body mama za granicą, mąż nie wiadomo, czy będzie miał prace tu w POLSCE czy kajś nie wyjedzie.. a chcę to powolutku! kompletować żeby jednego dnia nie wyszło mi zapłacić 100 zł czyli całą wypłatę bo obecnie mamy ciężko finansowo no ale chyba rozumiecie no więc ile takich malutkich ciuszków powinno się mieć jakiś min i max? i ile butelek bo planuje kp ale myslę też o odciąganiu mleka żeby w krytycznym momencie zmęczenia ktoś inny mógł bobaskowi podać flachę. Więc jedna napewno ale taka mała no nie? no i myślałam o jeszcze jednej takiej większej w razie W.. ale nie wiem, pomoże ktoś? ;>
|
|
#2332 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Natomiast butelek miałam...chyba z 5. Plus laktator i smoczki oczywiście. Karmiłam piersią do 8 miesiąca, ale często zostawiałam Małą ze względu na studia.
|
|
#2333 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale maleństwo ![]() myslalam,ze nasze to takie mini mini ![]() i fajnie,ze bylas z TŻ moj czekal za drzwiami,bo wstydzilam sie wejdzie ze mna jak juz będę miala normalne USG,a nie dopochwowe
|
|
|
|
|
#2334 |
|
Wtajemniczenie
|
Takich naj najmniejszych to ja bym już chyba nie kupowała, bo ten następny rozmiar mało większy, a jak dzidziuś będzie miała deczko luzu to mu nie zaszkodzi, tym bardziej, że często zalecają podwójne pieluchowanie np.
A buteleczki dwie to chyba na początek ok |
|
|
|
#2335 |
|
Zakorzenienie
|
Odnośnie ciuszków to ja większość miałam po siostrzenicy, trochę kupiłam w lumpku, 1 komplet taki żeby ze szpitala wybrać na 56- Mikołaj miał 57 a chodził w nim przez 2 miesiące...i troche dostał jak przychodziła rodzina czy znajomi. Z tego na 56 było na prawde tylko kilka rzeczy. Więcej na 62 i te większe rozmiary. Teraz ma 4 miesiące i większość ciuszków które nosi są na 74, trochę na 68...Butelki miałam 2 i myślę że to wystarczy. Te mniejsze i w sumie nadal ma 2...
Odnośnie zabezpieczenia to zabezpieczaliśmy się tylko cykle mam porozwalane i zaciążyłam... |
|
|
|
#2336 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2337 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a jak widziałam te ciuszki to nigdy bym nie powiedziała ,że są z ciucholandu czasami można trafić na nowe kiedyś mnie zabrała co ciucha w którym mieli same oryginalne rzeczy( jak była dostawa) dla siebie nic nie znalazłam ale mojemu kupiłam fajna bluze z nike z kapturem za 11 zł....standardowo powiedziałam mu że to od mojego brata bo jest na niego za mała.... dopiro pa jakimś czasie powiedziałam mu prawde |
|
|
|
|
#2338 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Teraz zmienia buty co sezon i ciuchy rowniez.Doszedl juz do 104.Wiec to wszystko zalezy od dziecka.Ja mialam malo ciuchow w tym rozmiarze i dobrze,bo szybko wyrastal a sie nie brudzil.Za to teraz ciuchow mnostwo,bo przebieranie po 4 razy na dzien,po taplaniu w blocie,po kaluzach,po piaskownicy Poszukam liste,ktora robila jedna z dziewczyn z mojego watku,z potrzebnymi rzeczami,to wkleje. Edytowane przez De28 Czas edycji: 2013-04-13 o 19:47 |
|
|
|
|
#2339 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
bo podobno wcześniej nic nie będzie widać termin masz na 18 grudnia.... to tak jak ja według kalkulatora internetowego jeśli u mnie owulacja nie była spóźniona to na bank coś zobaczę ..... może serduszko będzie słychać Co myślisz na ten temat???? ostatnią miesiączkę miałam 10 marca więc do zapłodnienia też musiało dojść miedzy 20-30 marca.....a jak pójdę wcześniej niż po tym 20.04 ????...... u Cibie już widać a ja już wyczekuję tego dnia .... a gdzie tam następny poniedziałek
|
|
|
|
|
#2340 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:19.

Z imieniem dla chłopca mamy większy problem...
Masz bardzo podobnie do mnie, OM 22.02, widziałam maleństwo jak miało 4 mm, staranka zaczęliśmy równiez w lutym, a raczej pod koniec 

podziwiam
.