Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 - Strona 131 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 14 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC2013, cz.14 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy 2 4,55%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 - Witamy na świecie pierwsze maluszki 2 4,55%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 - Czas zacząć rozpakowywanie 3 6,82%
Dwa maluszki na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.14 8 18,18%
Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14 9 20,45%
Zima minęła, wiosna nadchodzi; długie czekanie już nam nie grozi. Mamy V-VI 2013 c.14 4 9,09%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.14 1 2,27%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.14 5 11,36%
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.14 1 2,27%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.14 8 18,18%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 1 2,27%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-13, 14:56   #3901
niunka045
Zadomowienie

Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Aaa... wczoraj któraś zapytała mnie o wagę Wiktorka i powiedziałam, że nie wiem. Gin mi nie powiedział, a ja nie zapytałam..
Ale pierdoła ze mnie, bo przecież dostałam fotkę z USG i tam jest napisane
Mały waży 2300
a ja od ostatniej wizyty przybrałam 3,5kg

a ja myślałam, że Ty nam zaraz zameldujesz że maluszek już na świecie
w takim razie dalej zaciskam za Was

co do testów- ja mam dwa- oba leżą na honorowym miejscu w szafie
jakby kreseczki znikły to zrobiliśmy też dokumentację i mamy zdjęcie
Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
Hej laski

no ja miałąm wczoraj wizyte, ale wróciłam późno wieczorem i niemiałam siły pisać, no wieć:
Natalka waży już 2270, dziś mamy 34 tc 1d wiec ginka mówi że dobrze waży, rośnie miarowo sobie, pobrałą mi wymaz na paciora, wyszłą mi anemia mała, wiec żelazo od dziś biore , niby wszystko ok, łóżysko stopień 1, przepływy chyba ok bo niec niemówiła, pępowina jak była owinieta przy szyjce tak jest nadal, no ale szyjka sie skróciła, brzuch zatwardy, macica tez twarda i ginka boi sie bym jeszcze niurodziła wiec dostałam leki ktróre maja powstrzymać przedwczesny poród i skurcze.....mam brać przez 2 tyg a potem się okazę co i jak......myśl o przedwczesnym porodzie tak mnie zszokował, że po weekendzie piore wszystko i sie już pakuje, bo narazie wszystko na dnie szafy przygotowane

ok teraz moge nadrabiać co tam słychać u was
za wizyty
Cytat:
Napisane przez Katate Pokaż wiadomość
Jest taki ruch, ze laski na korytarzu leza. Ja wczoraj ostatnie wolne łóżko wziełam. Ale jakos duzo cc sie konczy. Zazwyczaj po terminie i nie ma zadnego rozwarcia ani skurczy to tnął. Ja na razie cwaniara bo rozwarcie mam a jeszcze nie boli bardzo ale zobaczymy potem. Stracha mam jak cholera. Jeszcze moj gin nie ma dyzuru,ale dzwonilam i mowil ze jest "dobra zmiana" i mam byc spokojna.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
O kurcze to ładnie nie chciałabym rodzić na korytarzu chociaż to lepsze niż w taksówce Trzymamy z Jaśkiem ksiuki !!!
Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość
Ja po wczorajszej wizycie w porządku. Szyjka długa, zamknięta, łożysko pierwszego stopnia czyli chbya dobrze?
mam skurcze przepony bo macica jest wysoko, powiedział mi zebym brała magnez a pozatym musze jakos to przetrzymać bo to normalne jak na tym etapie ciąży.
Mała waży 1750g i jest cudna, ssała sobie kciuka a potem całą dłon próbowała włożyc do buzi lekarz stwierdził że jesy głodna
wymiary dziecka odpowiadają 31 tyg a ja dzis końce 32 no ale gin mówił żebym się nie martwiła, teraz podobno jeszcze może być większa rozbierzność terminów przy końcówce.
muszę zrobic hbs
brawa za wizytę
Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
e jak tak to niestety będzie syf ze masakra, współczuje..

---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ----------

w Warszawie burza, ale chyba już przechodzi
a nas burza ominęła bokiem
Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
może lepiej jakbyś kupiła sobie czysty olejek ze słodkich migdałów?
o widzisz nawet chyba mam taki do włosów stosuje jeszcze mam kokosowy może je zmieszać razem???
niunka045 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-13, 15:06   #3902
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13

Cytat:
Napisane przez niunka045 Pokaż wiadomość
o widzisz nawet chyba mam taki do włosów stosuje jeszcze mam kokosowy może je zmieszać razem???
nie znam się ale poczytałam na zrób sobie krem, że jest polecany do suchej i pękającej skóry, więc może i można

wieszam pranie i spadam na ten meczyk

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-13, 15:11   #3903
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
no ja nie ogarniam gość porywa chłopaczka który niby zgwałcił jego córkę, potem przerabia go na kobietę i się w nim zakochuje

burza do Krakowa dotarła
Dodajmy, że przerabia go na kopię swojej żony, która umarła

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-13, 15:23   #3904
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
Doczytałam tylko, że Katate będzie rodzić! Powodzenia!!!!!!! Szybkiego i nie bolesnego porodu
Dzisiaj wysłałam męża do Pepco po ubranka i oczywiście połowa to nie to co chciałam...wysłać chłopa na zakupy...eh
ja swojego nawet nie wysyłam, ale muszę go pochwalić.. Zrobiłam mu lekcje z nazw ubranek - co jest co, po tygodniu mu pokazałam śpioszki i wiedział ze to śpioszki

---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ----------

Cytat:
no ja nie ogarniam gość porywa chłopaczka który niby zgwałcił jego córkę, potem przerabia go na kobietę i się w nim zakochuje
to ja chyba też nie ogarniam takich filmów

---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ----------

A i muszę się pochwalić, chyba znalazłam przychodnie do której zapiszę malucha i możliwe ze też siebie i męzula.. bo my też nigdzie nie jesteśmy tutaj zapisani.. ja ciągle jestem w moim rodzinnym miescie!

Rozumiem, że jak jest w przychodni dostępny pediatra oraz pielęgniarka srodowiskowa to mi więcej do szczęscia nei trzeba?? Jest też poradnia ginekologiczno-położnicza wiec jakas położna też powinna być.
Jest blisko domu i nawet znalazłam pediatrę który ma w miarę dobre opinie na necie.. Co prawda nie jest to najlepszy weryfikator umiejętności lekarskich ale innego i tak nie mam:/

---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ----------

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Dodajmy, że przerabia go na kopię swojej żony, która umarła
to chyba bym musiała sie niezle ujarać zebym zrozumiała ten film definitywnie nie dla mnie..
nie lubie takich porypanych sexualnych wątków..
Ostatnio oglądałam polski film, nie pamiętam nazwy i tam brat zakochał się w siostrze i się bzykali.. normalnie coś strasznego..

---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ----------

W kubku od herbaty mam.. tęczę!!!

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-13, 15:25   #3905
vvgh
Wtajemniczenie

Mój ojciec jest straszny:
on: -I jak tam podoba się wam szpital?
ja: - (opowiadam mu)
on: - A T. będzie z tobą przy porodzie?
ja: - Tak.
on: - COOOOOO?!?!? (z wielkim obrzydzeniem)
ja: - A dlaczego miałby nie być? On chce. Mam się sama męczyć tam??
on: -A co on ci tam pomoże?!

Wiecie, na prawdę przykro mi się zrobiło.
No ale TŻ powiedział mi, że mam go po prostu nie słuchać.

---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ----------

Cytat:
Napisane przez joooasia Pokaż wiadomość
tia.... No to w końcu wiem jak to działa :d:d:d
:d
Stary 2013-04-13, 15:29   #3906
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
Mój ojciec jest straszny:
on: -I jak tam podoba się wam szpital?
ja: - (opowiadam mu)
on: - A T. będzie z tobą przy porodzie?
ja: - Tak.
on: - COOOOOO?!?!? (z wielkim obrzydzeniem)
ja: - A dlaczego miałby nie być? On chce. Mam się sama męczyć tam??
on: -A co on ci tam pomoże?!

Wiecie, na prawdę przykro mi się zrobiło.
No ale TŻ powiedział mi, że mam go po prostu nie słuchać.

---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ----------

:d
ehh dobrze ze TŻta masz naprawdę superaśnego

---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ----------

Co prawda jest na pierwszej stronie ale jeszcze wrzucę:
http://www.zdronet.pl/67,gdzie-i-jak...0,dziecko.html
FORMALNOŚCI PO PORODZIE>

Na dole jest napisane, że trzeba wybrać w ciagu 14 dni przychodnię i lekarza POZ.. czy mam dla dziecka wybrać konkretnie lekarza POZ czy mogę wybrać pediatrę? Bo pediatra mi się tu bardziej zasadny wydaje..

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-13, 15:29   #3907
gosiulka22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Jak ktoś ma ochotę pooglądać fotki z imprezki wczorajszej to zapraszam:

https://plus.google.com/photos/10085...IHhwK-g0PeK3wE
pięknie wyglądasz, brzuszek śliczny ciąża Ci służy
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-04-13, 15:48   #3908
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
ehh dobrze ze TŻta masz naprawdę superaśnego

---------- ..
Na szczęście

---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ----------

Miałyście badanie na paciorkowca?

---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ----------

Cytat:
Dziewczyny juz po obchodzie. Rozwarcie 2,5cm mały wstawiony jak trzeba. Bede rodzic. Ale sie boje. Narazie jestem jeszcze nz normalnej sali na trakcie porodowym. Mam duzo chodzic i pic. Trzymajcie kciuki!!!
O jaaa, już!

---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ----------

Cytat:
Napisane przez Paulina 87 Pokaż wiadomość
hej wam
ja dalej kibluje na patologii ciąży.. pewnie do konca 34 tc mnie beda trzymac czyli conajmniej do soboty.. chyba tu oszaleje;/ wspollokatorke mam fajna mloda dziewczyna 21 lat 1 ciąża 24t skrocona szyjka bedzie miec szew zakladany.. no ale nie dba o siebie podpala w wc... a lozysko ma juz2 stopien, to tak jak ja no ale w 33tc to juz jest norma
kazali mi lezec nie podoba sie im moj brzuch pileczka..
buzki
Niecierpię takich kobiet
Stary 2013-04-13, 15:48   #3909
gosiulka22
Wtajemniczenie

Cytat:
Miałyście badanie na paciorkowca?
ja jeszcze nie
a to badanie robi gin?
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-13, 15:54   #3910
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
ja jeszcze nie
a to badanie robi gin?
Mi w szptlu dziś powiedzieli,że muszę mieć ze sobą wynik z tego badania,jak przyjadę na porodówkę. No a jak ni będę miec to jakieś antybiotyki będą musieli mi dać

---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ----------

Muszę ginowi powiedzieć, żeby mi dał skierowanie na to badanie.

---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ----------

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość

ja chcę już,ja chcę już!

Też chcę

---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ----------

Byłam obejrzeć szpital dziś. Jak weszłam na porodówkę to mi się jakoś niedobrze zrobiło, gdy pomyślałam,że tam będę leżeć na tym łóżku.... Ech. Cały czas jestem pozytywnie nastawiona, ale jak stanęłam "oko w oko" z łóżkiem porodowym to mi lekko nogi zadrżały Ale kupiliśmy z mężem łapki-niedrapki i są takie malutkie A jak przez oddział jechała kobieta z maluszkiem w łóżeczku to sobie pomyślałam,że dla Jurka wszystko!! Urodzę
Stary 2013-04-13, 15:57   #3911
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
Ash- świetne fotki !! ślicznie wyglądasz ładny brzuchol ciężko się wiąże chustę z takim brzuszkiem, no nie ??
fajne prezenty dostałaś imprezka na pewno mega udana
Dzięki chusta to było mega wyzwanie Dziewczyny były mega zainteresowane "nowinkami" dla niemowląt jak właśnie chusty i pieluszki wielorazowe To je doinformowałam.

I zrobiłam im konkurs na zszycie ze sobą dwóch kawałków materiału jakoś kreatywnie + użytecznie ( miały być jeszcze 2 inne konkursy ale szkoda mi było czasu) i trzy prace zostały nagrodzone: dziewyczyny dostały: kwas foliowy, test ciążowy i zestaw próbek palmers(miałam ich mega dużo, więc fajny zestawik wyszedł ). Dużo było śmiechu

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Fajne zdjątka A jaką Ty masz ładną fryzurkę, sama umiesz taką sobie zrobić?
dziękuję umiem, jestem mega fanką warkoczy. Na sesję też chcę zapleść. Jak mi się uda to taki:
http://www.youtube.com/watch?v=vFx_C...bN2anw&index=3

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Ash świetne fotki wyglądasz super a chusta jaka piękna (mam tą samą )
Dzięki, nieświadomie zmałpowałam po Tobie (tzn widziałam wcześniej zdjęcie Twojej, ale myślałam, że to był trochę inny model

Cytat:
Napisane przez kalka Pokaż wiadomość
ASH fryzurka super, ale mi i tak najbardziej się podobają smieci w wiaderku od mopa Nie wiem dlaczego, ale myślałam, że masz ciemne włosy, a tu taka blond piękność.
U mnie jest więcej takich przedmiotowych mistrzów drugiego planu Wiadro nie ma się gdzie podziać w naszej kawalerce, więc często służy mi jako kosz na suche odpady

Cytat:
[/COLOR]Co prawda jest na pierwszej stronie ale jeszcze wrzucę:
http://www.zdronet.pl/67,gdzie-i-jak...0,dziecko.html
FORMALNOŚCI PO PORODZIE>

Na dole jest napisane, że trzeba wybrać w ciagu 14 dni przychodnię i lekarza POZ.. czy mam dla dziecka wybrać konkretnie lekarza POZ czy mogę wybrać pediatrę? Bo pediatra mi się tu bardziej zasadny wydaje..
Dzięki Ci dobra kobieto! Wreszcie wszystko w jednym miejscu
A odpowiedzi na Twoje pytanie nie znam

Cytat:
pięknie wyglądasz, brzuszek śliczny ciąża Ci służy
Dzięki kochana, ale jednak wolę się w wersji nie ciążowej
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-13, 15:58   #3912
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
a ponad 7 miesięcy temu....

Też mam zdjęcie i nawet TŻ zostawił test, powiedział, że nigdy go nie wyrzuci
Stary 2013-04-13, 16:05   #3913
Ashyshqa
Zakorzenienie

Jak można użyć słowa "mega" 3 razy w dwóch zdaniach. Sorry laski, już nie będę

Cytat:
A mój od razu kazał mi wyrzucić te "siuśki: Ale ja też miałam jakiejś wielkiej ochoty go zostawiać Wolę "czystsze" pamiątki
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-13, 16:15   #3914
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:

A mój od razu kazał mi wyrzucić te "siuśki: Ale ja też miałam jakiejś wielkiej ochoty go zostawiać Wolę "czystsze" pamiątki
My go mamy w folijce

---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ----------

Ale tu cisza.... HOP HOP!
A Katate rodzisz już?
Stary 2013-04-13, 16:16   #3915
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:

e tam..Ja ostatnio też ciągle na mega jestem

Ja testy mam i Wiktosia i Gabrysia..w pudełeczku ze skarbami ..tzn.zdjecia usg od kropeczki ..opaski ze szpitala... i takie tam wspominki

W

G
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-13, 16:24   #3916
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
ehh słodko

dla mnie ta chwilA pozostanie tylko w pamięci naocznej pamiątki nie mam
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-13, 16:51   #3917
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
A wczoraj nie wytrzymałam i polałam sobie lody likierem czekoladowym, jakieś 20 proc. Mąż mnie od wyrodnych matek wyzywa i straszy że zgłosi w odpowiedniej instytucji, że żona w ciąży spożywa alkohol
Rozgrzeszcie mnie
masz moje rozgrzeszenie, dziecko ja ciasto z ajerkoniakiem jadłam już nieraz... tak mnie brało
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-13, 17:07   #3918
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cześć

Dziewczyny ile pakujecie pampersów i w ogóle co dla dzieciaczka do szpitala? ja mam na początek te pampersy newborn 43 szt. i tak zastanawiam się czy wziąć np. połowę opakowania, a resztę doniesie mi małż, czy od razu całe? Może wypowiedzą się doświadczone mamuśki ? Vil ?

co do rzeczy to mam jeszcze:
- niedrapki 2 szt.
- czapeczki 3 szt. 2 cienkie + 1 grubsza
- skarpetki
- mam takie 4 zestawy :body+półśpiochy, 2xkaftanik + 2xśpioszki, body+ pajacyk
- chusteczki nawilżane pampers
- 4xtetra
- pampersy

Kosmetyków żadnych nie biorę, bo to zapewnia szpital, zastanawiam się jeszcze nad smoczkiem i rożkiem
Stary 2013-04-13, 17:19   #3919
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
xD oczywiście na fotkach nie widać o co cho xD

taka "łezka" zwiśnięta się zrobiła

Cytat:
A ja się przeziębiłam Mam nadzieję, że uda mi się zgasić to badziewie w zarodku. Nie uśmiecha mi się chorowanie - nie dość, że może wreszcie wiosna przyszła, to jeszcze ta końcówka ciąży, tyle do ogarnięcia

Dobra, lecę Was nadrabiać...
fajnie że imprezka się udała no i zdrówka życzę

Cytat:
Dzisiaj się pytam malza co mam robić jak zacznę rodzic a on będzie prowadził zajęcia, dzwonić czy czekać aż skonczy..
Mówi - no dzwonić.. Wtedy powiem studentom - wypi..e..rd..alać, zajęc nie ma, wszyscy mają zaliczone
hehe jakie ma dobre serduszko
ale studenci będą szczęśliwi

Cytat:
Dziewczyny na razie luzik
Skurcze delikatne ale zobaczymy kiedy sie rozbuchaja. Rano na ktg mi wyszly "ładne skurcze" położna tak powiedziała. I były regularne co 5 min i tak do 80 procent i nie bolały specjalnie. Więc w koncu wiem co to jest dobre do porodu ktg
Teraz obiad przyjechał. Zjem i sie odezwe
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
to zaciskam dalej kciuki

---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ----------

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
Natalka waży już 2270, dziś mamy 34 tc 1d wiec ginka mówi że dobrze waży, rośnie miarowo sobie, pobrałą mi wymaz na paciora, wyszłą mi anemia mała, wiec żelazo od dziś biore , niby wszystko ok, łóżysko stopień 1, przepływy chyba ok bo niec niemówiła, pępowina jak była owinieta przy szyjce tak jest nadal, no ale szyjka sie skróciła, brzuch zatwardy, macica tez twarda i ginka boi sie bym jeszcze niurodziła wiec dostałam leki ktróre maja powstrzymać przedwczesny poród i skurcze.....mam brać przez 2 tyg a potem się okazę co i jak......myśl o przedwczesnym porodzie tak mnie zszokował, że po weekendzie piore wszystko i sie już pakuje, bo narazie wszystko na dnie szafy przygotowane
za wizytę, i żeby jeszcze natalka trochę wytrzymała w brzuszku

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
A wczoraj nie wytrzymałam i polałam sobie lody likierem czekoladowym, jakieś 20 proc. Mąż mnie od wyrodnych matek wyzywa i straszy że zgłosi w odpowiedniej instytucji, że żona w ciąży spożywa alkohol
Rozgrzeszcie mnie
rozgrzeszam.

Cytat:
Ja po wczorajszej wizycie w porządku. Szyjka długa, zamknięta, łożysko pierwszego stopnia czyli chbya dobrze?
mam skurcze przepony bo macica jest wysoko, powiedział mi zebym brała magnez a pozatym musze jakos to przetrzymać bo to normalne jak na tym etapie ciąży.
Mała waży 1750g i jest cudna, ssała sobie kciuka a potem całą dłon próbowała włożyc do buzi lekarz stwierdził że jesy głodna
wymiary dziecka odpowiadają 31 tyg a ja dzis końce 32 no ale gin mówił żebym się nie martwiła, teraz podobno jeszcze może być większa rozbierzność terminów przy końcówce.
muszę zrobic hbs
za wizytę

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
niestety cyborg ze mnie żaden tydzień nieprzespanych nocy dał mi bardzo w kość. dziś spałam jakieś 2 h i potem z godzinkę koło 9. padam na pyszczek i wiem że to się długo nie zmieni. nie mówię już o cieniach pod oczami. no ale wiedziałam na co się decyduje
a co do rekonwalescencji po cc to najgorzej wstać. po "nocy" i leżeniu wstawanie zajęło mi dobre 2 min i klęłam z bólu. a teraz od 11 ciągle na nogach bo mały marudzi, muszę się ogarnąć bo zaraz rodzina będzie więc nie zwracam uwagi że boli.
dzielna jesteś strasznie, szkoda że nie ma kto ci pomóc przy Przemku oszczędzaj się ile możesz

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Pozdrawiam Was z trasy, pieknie nam slonko w okolicach Opola swieci Na spontana postanowilismy wybrac sie z moimi rodzicami do dziadkow do L-cy Nie widzielismy sie jakies 4-5 m-cy a najblizsza okazja bedzie slub brata w lipcu... Po 15 powinnismy byc Odezwe sie jutro wieczorem albo w pon. I sorki za ewentualne bledy ale pisze z kom,
bawcie się dobrze

Cytat:
Jak ktoś ma ochotę pooglądać fotki z imprezki wczorajszej to zapraszam:

https://plus.google.com/photos/10085...IHhwK-g0PeK3wE
śliczne zdjęcia, a ty wyglądasz kwitnąco

Cytat:
zainspirowana przez diabli napisałam wierszyk i zajęłam 6-te miejsce wzięłam młodemu poduszkę na kark do spania w aucie
gratuluję nagrody
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-13, 17:22   #3920
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Dziewczyny ile pakujecie pampersów i w ogóle co dla dzieciaczka do szpitala? ja mam na początek te pampersy newborn 43 szt. i tak zastanawiam się czy wziąć np. połowę opakowania, a resztę doniesie mi małż, czy od razu całe? Może wypowiedzą się doświadczone mamuśki ? Vil ?
ja wzięłam małe opakowanie Huggiesów newborn, 27 sztuk, bo nie chciałam torby zapychać, w razie czego mąż by dowiózł, ale połowę jeszcze wzięliśmy z powrotem do domu z tym że tak jak Wam pisałam Przemuś miał duże problemy z jedzeniem więc też pieluch mniej zużywał.
ogólnie do szpitala dla małego wzięłam tylko pieluchy tetrowe (do ulewania i wycierania w razie czego), pampersy, chusteczki do pupy i krem do pupy.
a pochwalimy się że dziś już ładnie wcina, w czw i wczoraj po 10-20 ml naraz a teraz w ciągu godziny na dwie raty potrafi 60 ml

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-13, 17:25   #3921
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
ja wzięłam małe opakowanie Huggiesów newborn, 27 sztuk, bo nie chciałam torby zapychać, w razie czego mąż by dowiózł, ale połowę jeszcze wzięliśmy z powrotem do domu z tym że tak jak Wam pisałam Przemuś miał duże problemy z jedzeniem więc też pieluch mniej zużywał.
ogólnie do szpitala dla małego wzięłam tylko pieluchy tetrowe (do ulewania i wycierania w razie czego), pampersy, chusteczki do pupy i krem do pupy.
a pochwalimy się że dziś już ładnie wcina, w czw i wczoraj po 10-20 ml naraz a teraz w ciągu godziny na dwie raty potrafi 60 ml
dziękuje za odpowiedź kochana
w takim razie biorę 20 szt. resztę w razie czego dowiezie mąż
dla Przemusia za to, że tak ładnie wcina! no i dla mamuśki, że nie dość, że tak szybko się ogarnęła to jeszcze bez żadnych zaległości wizażowych , szacun

tak sobie myślę, że w takim razie wezmę tylko 1, max 2 zestawy ciuszków, bo mogą się nie przydać...
Stary 2013-04-13, 17:26   #3922
humpback
Zakorzenienie

myślałam że już będą jakieś wieści o maluszkach maluśkiej i Katate.. no to czekam dalej

najadłam się gołąbków po basenie (było super-akurat się nam trafiło że na było mało ludzi i na torze pływałam tylko z mężem i po radach cloche na 5 minut skoczyłam do sauny ) i jeszcze mama zrobiła 3bita, więc najadłam się jeszcze bardziej
Stary 2013-04-13, 17:34   #3923
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Kochana, ja mam taki dziwny katar już ze 3 miesiące jak nic... A najgorzej jest rano i na podwórku...
a ja właśnie na zewnątrz kataru nie mam
dziś korzystając z ładnej pogody pojechaliśmy do teściów myć nasz samochód. Zeszło nam z 4 godz i przez ten czas katar gdzieś się ulotnił. Weszliśmy do domu to mi od razu cały nos zatkało.

Tak na marginesie to ja myłam szyby w samochodzie i czyściłam w środku. Cały czas na siedząco a ludzi patrzyli na mnie jak na debila. Co to takie dziwne że kobieta w ciąży coś robi? śmialiśmy się z TŻtem

axella i bardzo dobrze że nie zapalisz! trzymam Cię za słowo

banka tylko ja się właśnie zastanawiam ile tych holsów w ciąży można.

ada pewnie że interesuje nas zdrowie Twojego Wiktorka. Cieszę się że już z nim lepiej. Mam nadzieję że mi też szybko minie, chociaż dziś to 3 dzień.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-04-13, 17:35   #3924
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
brawo dla Przemka

ja spakowałam do torby 2o pampków
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-13, 17:40   #3925
vvgh
Wtajemniczenie

Ale zamulacie Mamuśki. Rodzicie?
Stary 2013-04-13, 17:45   #3926
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:

moje testy wyrzuciłam w stanach w hotelu zastanawiam się co sobie myślała sprzątaczka jak wyrzucała 2 pudełka testów ciążowych fote gdzieś mam bo wysyłałam przyjaciółce i TŻ

---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ----------

Cytat:
Cześć

- niedrapki 2 szt.
- skarpetki
- 4xtetra
- pampersy

Kosmetyków żadnych nie biorę, bo to zapewnia szpital, zastanawiam się jeszcze nad smoczkiem i rożkiem
u nas położna mówiła, żeby nie brać smoczka żeby mały się uczył cycka a nie smoczka więc tego bym nie brała, rożka w lecie raczej nie ma sensu, zawsze może TŻ dowieźć - tak samo jak rogala do karmienia jakby miała dłużej niż 2 dni zostać
Stary 2013-04-13, 17:45   #3927
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
super brawa dla Przemcia
Stary 2013-04-13, 17:50   #3928
vvgh
Wtajemniczenie

Vil, super, że Przemek już je tyle, zuch! buziaki dla niego i Mamy!
Stary 2013-04-13, 17:54   #3929
Tity
Zakorzenienie

vil no to Ci synek szybko podrośnie teraz Pamiętam jak Leoś po powrocie do domu w 2 tygodnie przytył kilogram

Muszę się pochwalić, bo strasznie szczęśliwa jestem, synek dostał się do przedszkola!!! To jednak dam radę z dwójką jakoś ;D

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-13, 17:54   #3930
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć

- niedrapki 2 szt.
- skarpetki
- 4xtetra
- pampersy

A jesteś pewna, że u Ciebie w szpitalu nie ma nic dla dzieciaczka? Bo ja np. nic nie biorę bo wszystko będą mieli na miejscu

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość

Tak na marginesie to ja myłam szyby w samochodzie i czyściłam w środku. Cały czas na siedząco a ludzi patrzyli na mnie jak na debila. Co to takie dziwne że kobieta w ciąży coś robi? śmialiśmy się z TŻtem
A miałaś do tego specjalny środek? bo od środka się myje takim specjalnym środkiem i może jak myłaś zwykłym do okien to dlatego tak patrzyli

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości