|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#301 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Rano porządki, w dzień gotowanie, wieczorem seksik, w nocy pisanie :D
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;40292880]no właśnie w realu to jest mięta http://stylio.pl/ogloszenia/pastelow...xs-787880l.jpg[/QUOTE]
O, tak dużo lepiej ![]() Cytat:
Ale się garów nazmywałam ![]() A Tż dalej przy aucie
|
|
|
|
|
|
#302 |
|
Konto usunięte
|
No wolałam na dupalu, ale jak już musiałaś to się zadowolę tym co jest
|
|
|
|
|
#303 |
|
Konto usunięte
|
Teacherka, Nouvelle, co jak co, ale po Was to bym się nie spodziewała, że się będziecie domagać tak majtasków
|
|
|
|
|
#304 |
|
Konto usunięte
|
A czemu po mnie nie? Ja jestem tak naprawdę perwersem tylko się trochę kamufluje
|
|
|
|
|
#305 |
|
Konto usunięte
|
Ale na wątku takie grzeczne jesteście zwykle
|
|
|
|
|
#306 |
|
Zakorzenienie
|
No jak się chwali majtasami a potem nie pokazuje, to jak to tak?! Niekulturalnie się zachowała. Jestem zbulwersowana :P
Ja muszę się wyżyć i wyszumiec, bo niedługo mi nie przystoi Wheneeeee, za te pity to chybamega czekolada będzie, bo ładny zwrot mi wyszedł. Tż zaniesie do sprawdzenia to będzie potwierdzenie, ale jakby było tak jak jest to by było miło
|
|
#307 |
|
Konto usunięte
|
Ciekawe, Tż też wyszedł zwrot wg tego programu większy, niż byśmy się spodziewali i jakby to nie analizować na mój zdrowy rozum (chciałabym bardziej się znać na podatkach
Zobaczymy
|
|
|
|
|
#308 |
|
Zakorzenienie
|
Może skończył się kryzys i państwo rozdaje pieniądze?
|
|
#309 |
|
Wtajemniczenie
|
Tusiamar - podobaja mi sie spodnie i balerinki, a co do zakietu to mam spodnie w takim kolorze
![]() Ja w koncu nie pojechalam na te zakupy bo poszlam biegac Ale zla jestem na siebie bo ledwo machnelam 4 km i to mieszajac bieg z marszem, podupadla mi kondycja ![]() Teraz czas na pranie i musze zrobic obiad na jutro do pracy, ale mi sie nie chceeee... A orientujecie sie moze kiedy jest doplata? ![]() Bo ja w tamtym roku mialam mega maly zwrot a teraz zarobilam wiecej i sie obawiam ze bede miec doplate, tylko wlasnie nie wiem na jakich to jest zasadach. |
|
|
|
|
#310 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo moja droga jeśli masz umowę o pracę to państwo ci miesięcznie daję "kwotę obniżającą podatek:" i ci od 18% podatku odlicza 46,33 zł co w skali roku wynosi 556,02 zł więc jeśli masz u.o.dz.(odliczane są tylko koszty uzyskania przychodu 20% lub 50% i podatek) to cała ta właśnie "kwota" jest ci oddawana, jako zwrot podatku przynajmniej tak mi się zdaje, bo dużo studentów na jakimś forum prosiło o wyliczenie zwrotu o wychodziło w zasadzie w większości właśnie 556, 02 zł ---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ---------- Cytat:
lub jeśli posiadasz 2 umowy o pracę i na jednej i drugiej jest właśnie ta kwota obniżająca podatek (46,33 zł), wtedy należy jednemu z pracodawców złożyć pit-2 z inf. o innym miejscu pracy czy posiadanej rencie. a jeśli np. przekroczysz kwotę 82 tyś rocznie , to wskakujesz już w podatek 32% więc musisz dopłacić różnicę między 18 a 32%. przynajmniej tak mi się zdaje..... ale to tylko tyle co wyczytałam na necie, bo ja się zbytnio nie znam, ale rozgryzłam za jak obliczyć na piechotę zwrot:P
|
|
|
#311 |
|
Zakorzenienie
|
A jak wyszło minimalnie więcej zwrotu to może być możliwe?
Czy moj "prywatny księgowy" się machnął? Pani księgowooooooo? SWoją drogą, bolał mnie brzuszek, a Tż pocałował i pogadał z córeczka żeby była grzeczna i nie bolała mnie i mówił jej że ją kocha.. Az się popłakałam.... W ogóle to wiem, że 80% to nie 100% i nie powinniśmy mówić do dzidzi po imieniu, ale to tak kusi.... Ja chcę do lekarza, niech znowu mi powie co tam siedzi...
|
|
#312 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dwoch umow o prace nie mialam, mialam 1 etat plus kilka umow zlecenie (stad 8 pitow ) - zawsze rozliczalam sie sama le w tym roku zaniose do ksiegowej bo juz nie ogarniam.I tak musze do niej isc zaniesc faktury za marzec - w tym roku za to mam etat, potem do etatu doszla mi umowa zlecenie ktora nastepnie zerwalam, zalozylam DG i podpisalam nowa umowe - i zaczelam nie ogarniac wiec zatrudnilam ksiegowa ![]() Aaa, ona kazala mi isc do kadr i powiedziec ze wlasnie nie chce miec odliczanej od pensji z etatu ulgi podatkowej zeby potem tych 550 nie doplacac pod koniec roku. Ogolnie masakra jak to czasem jest skomplikowane. |
|
|
|
|
|
#313 | |||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- kryją swoje "ja" ![]() ---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- nierealne ![]() ---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- Cytat:
same dzieciary widzę, wysyp po zimie! (bez urazy Ticzer )
|
|||||
|
|
|
|
#314 |
|
Zakorzenienie
|
No co, mamy pamiątkę z "podróży poślubnej"
Pamiętaj, bój się dopiero jak parę dni masz bóle okresowe a krwawienia niet. Zaczynamy Friendsów. Again......... Ale w telewizji taki shit że co się dziwić.
|
|
#315 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- Cytat:
ale może coś pomogłam
I AM THE STIG szalona wątróbka jeździ Edytowane przez whenee Czas edycji: 2013-04-13 o 22:16 |
||
|
|
|
|
#316 |
|
Zakorzenienie
|
Tuśka - super zakupy! Marynara boska..i ten kolorrrr
![]() Ja dostałam spodenki i kieckę. W sumie TŻ płacił bo stwierdził,że to już prezent na urodziny Ale jeansów nadal nie mam..a ile par mierzyłam! najlepiej leżały Lee za 359zł![]() whenee - kiedy kupujesz rower? ![]() Jak u nas dziś ciepło byłooo! Jutro jedziemy z kumpelami odwiedzić małego Filipka Kupiłam mu bluzeczkę i zabawkę A chłopaki robią sobie męski wypad do Gniezna na żużel ![]() Tuśka - jakie majteczki, no no no
|
|
#317 | |
|
Konto usunięte
|
Naprawdę Wam wychodzi z obliczeń tamten wyjazd?
![]() Ale romantycznie! Cytat:
![]() Na allegro są markowe Wranglery i Lee dwa razy taniej Ja sobie następne spodnie tak mam zamiar kupić, bo jakościowo i pod względem wyglądu markowe jeansy robią różnicę, a znajomi sprawdzili sposób i mówią, że dokładnie to samo jest na all. To u nas w PL tak windują ceny w górę tych marek ![]() ---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- Dzień dobry, tak poza tym Ja już po płatkach z mlekiem i kawusi, Tż dosypia ![]() Wczoraj po The Voice oglądaliśmy 3 odcinki Gry o tron ![]() Tylko Nouvelle, Ciebie nie rażą tam te... "brutalne" sceny? Jej... Ja mam zwykle mocne nerwy, ale bywają momenty, że naprawdę... Tu napisy lecą i dialog, a na pierwszym planie oprawianie zwierzyny, wyciąganie flaków, poderżnięcie gardła koniowi itd. To przykłady i tak delikatne
Edytowane przez 201611220859 Czas edycji: 2013-04-14 o 10:31 |
|
|
|
|
|
#318 |
|
Zakorzenienie
|
Hej hej
Ale przyjemny poranek, słoneczko, mężuś, śniadanko Behind, bo te drogie jeansy to chyba jedyne, które sa dobrze zaprojektowane. Kiedyś dostałam po kuzynce jakies ekstra, pamiętam o ile fajniej w nich się czulam. No ale bez przesady, prawie 400zł, kogo na to stać... W dodatku ja mam taką budowę, że mi się w udach zawsze przecierają Sun, serio, wychodzi mniej więcej tamten dzień Możemy uparcie twierdzić, że to pamiątka. A dzidzi dać na imię Chelsea albo po prostu London hahahaa. Ja muszę kupić sobie jakieś ciuuuuuuchy. Staniki już mi sprawiają ból, spodnie ciążowe mam jedne, z koszulkami jeszcze daję radę, ale pewnie niedługo.... Ojojojoj jakie zakupy się szykują aaaa no i kurtka koniecznie!Whenee, doczytałam, ze jeszcze coś chcesz mi przesłać. Okkkkks Dzięx
http://www.suwaczki.com/tickers/gg64cwa17bxk6227.png Na blogu: Książki, uszywki i nauka angielskiego dla maluszków Edytowane przez teacherka Czas edycji: 2013-04-14 o 10:50 |
|
|
|
|
#319 | |||
|
Konto usunięte
|
Sielanka...
![]() Cytat:
Cytat:
)Fajnie, chyba każdy by chciał, aby poczęcie dziecka było takim specjalnym momentem... ![]() Cytat:
Choć z drugiej strony, np. na stanikach nie zaoszczędzisz
Edytowane przez 201611220859 Czas edycji: 2013-04-14 o 11:00 |
|||
|
|
|
|
#320 |
|
Zakorzenienie
|
Zamiast sweterków kupiłam na razie narzutkkę niezapinaną. Z koszulkami już doszłam do wniosku, że jednak to nie to samo, nie tak się układają. Spodnie, legginsy - może i mogłabym je nosić pod brzuchem, ale to nie jest tak wygodne chyba.... Stanik..... To jest masakra, bo poniżej 150zł to rzadko mi się udaje kupić, ale czego chcieć przy miseczce J, a teraz to może i większej.... ;/
A co do jeansów, to gdyby nie moje wahania wagi i te nieszczęsne uda, to chętnie bybm wydała te 150-200 zł żeby starczyły na dłużej A nie co pare miesięcy szukać nowych, bo stare nie dają rady... ![]() :dzie kuje: ale do whenee mi daleko:P
|
|
#321 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
) Głowa mnie boli, nie chce mi się uczyć, nie chce mi się wychodzić z domu, a muszę |
||
|
|
|
|
#322 |
|
Konto usunięte
|
To Tż stwierdził, że jestem nienormalna, bo mnie tylko przerażają mocne sceny ze zwierzętami, a z ludźmi nie. Hmm... bo ja wiem, że ludziom nic złego się nie dzieje i aktorzy są wszystkiego świadomi... Natomiast zwierzęta są takie bezbronne i zawsze mam poczucie, że jednak krzywdzi się je na planie
![]() U nas taaaaka pogoda cudna! ![]() Tż w końcu postanowił wstać, więc zaraz prysznic i trzeba gdzieś na spacer iść
|
|
|
|
|
#323 | |
|
Zakorzenienie
|
mam jeden, ale chcę kupić lepsiejszy, najlepiej jakiś holenderski. byłam dzisiaj na giełdzie ale ceny zabójcze a wybór mały...
---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- a bo trzeba sobie teaecher znaleźć panią kracową która ci spodnie wystenuje, tzn naszyje łatę na dziurę i tą łatę dokładnie wszyje milimetr po milimetrze w spodnie ja płacę 12 zł za taką usługę i wszystkie spodnie mam tak robione bo też mi się wycierają na udach....---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- Cytat:
a widzisz teacher ci się humor wyostrzył po zimie, ciąża itp a bejbik może mieć na imię - london callin(g) - .... czyż nie oryginalnie
|
|
|
#324 |
|
Zakorzenienie
|
sun - spisałam model tych z BigStara i chcialam własnie na All sprawdzić ile kosztują
![]() I to prawda,że wszystkie jeansy z pozostałych sklepów leżały beznadziejnie...W housie za 120zł też tragedia ![]() teacherka - ale slodko z tym buziaczkiem ![]() whenee - może warto zobaczyć w jakimś sklepie typu Decathlon..chociaż tam może się przepłaca, nie wiem ![]() Ja się powoli ogarniam bo o 15 jedziemy z kumpelami w odwiedziny do koleżanki Miałam się uczyć bo za tydz egz..i nawet nosa w notatki nie włozyłam
|
|
#325 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
koszyk, hamowanie na pedały, torpedohttp://solidnerowery.pl/produkt/219/batavus-piazza-111
I AM THE STIG szalona wątróbka jeździ Edytowane przez whenee Czas edycji: 2013-04-14 o 12:40 |
|
|
|
|
|
#326 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#327 |
|
Zakorzenienie
|
a no na cenę nie patrzyłam, tylko chciałam pokazać jaki typ mnie interesuje.
a tutaj goście kupują za granicą, podmalują, dadzą nowe chwyty do kierownicy, jakąś gumę na bagażnik dołożą i sprzedają za 1000 zł.... i biznes się kręci....
|
|
#328 |
|
Zakorzenienie
|
wpadłam na moment..Zuzia dostała rowerek od teściowej, od rana jeździ nim po domu. ja przed chwilą skończyłam szykować jedzenie i czekamy teraz na gości. Więc życzę wam miłego dnia, bo ja pewnie odezwę sie dopiero jutro
|
|
|
|
|
#329 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ---------- Cytat:
|
|
|
#330 |
|
Zakorzenienie
|
Hyhyhy a wiesz whenee, że nawet taksówkę-reklamę widzieliśmy z takim hasłem? chyba vodaphone czy virginmobile sie reklamowało
Mam gdzieś fotkę Myslisz że jak nazwę tak dziecko i potem opowiem "bo wiesz kochanie, tam Cie właśnie zrobiliśmy...." to dziecko zrozumie tę oryginalność?:P:P Behind, miłych odwiedzin, pobawcie się z maluchem Klaudia, wszystkiego naj dla małej i udanej imprezy
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:41.

Czy moj "prywatny księgowy" się machnął? Pani księgowooooooo? 

)