|
|
#1651 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
Cytat:
Tu masz linka do niemieckiego schematu jakiejś firmy, która uznaje te badania, ale poza tym znalazłam tylko schematy takie jak WHO: http://www.alnatura.de/assets/files/...gsfahrplan.pdf A tu masz linka do tej strony gdzie tego pdfa znalazłam: http://www.alnatura.de/de/ernaehrungsplan ---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ---------- Spokojnie podrośnie i będzie w sam raz. Moja ostatnio w kurteczkę na 68 się nie zmieściła dobrze że mam bluzę misiową na podszewce na 74 |
|||
|
|
|
#1652 |
|
Zakorzenienie
|
Nina, stąd mi się wzięło, że mam rodzinę w Niemczech i ostatnio rozmawiałam o żywieniu z kuzynką, która karmiła wg ich wytycznych. Tam prawie wszyscy karmią po 3. miesiącu warzywkami już i wydaje mi się, że ona wie, co mówi.
Nawet głupie kaszki BD mają oznaczenia np "4.", co oznacza czwarty, a nie po czwartym.
|
|
|
|
#1653 |
|
Konto usunięte
|
Meneq bo pisalas, ze w japonii nie robi sie usg w ciazy. Stad moje pytanie
|
|
|
|
#1654 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zdolniacha kiedy u nas to nastapi? ale nie jest zle, dzisiaj duuuuzo smial sie i to na glos
|
|
#1655 |
|
Zakorzenienie
|
szajka, mi sie wydawalo, ze meneq pisala, ze nie robi sie usg bioderek.
Czytam wlasnie "Dotyk Crossa" - to jest cos podobnego do Greya. Jejku, jaka to przewidywalna szmira!! Jak laski moga sie tym zachwycac? |
|
|
|
#1656 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ---------- Cytat:
moj to samo, a siku to juz w ogóle ... ale teściowa ma taką manię, że jak płacze to na pewno, dlatego że ma mokro .. i od razu jest zmiana pieluszki, nawet jeśli prawie nic tam nie ma
|
|
#1657 |
|
Zakorzenienie
|
Czytałam go swego czasu dużo
|
|
|
|
#1658 | ||
|
Zakorzenienie
|
Nina wysyłała pdf "Każde dziecko może nauczyć się spać" Wczoraj przeczytałam, zastosowałam to co dało się zastosować u trzymiesięczniaka i zaskoczyło
Dziś już nawet nie marudził w łóżeczku, tylko pięknie sam się wyciszył i zasnął A w południe spał mi od 13 do 16 ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wreszcie Michał robi dłuższe przerwy między posiłkami, bo już nie wyrabiałam, czasem co godzinę chciał jeść a wczoraj karmiłam w ciągu dnia 4 razy i dwa razy w nocy, bo dojadania nie liczę Oby tak zostało.
|
||
|
|
|
#1659 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tylko magdusz coś źle zacytowała, hihi.Wasze ulewy przyszły do mnie ![]() ---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1660 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to nie nasze na pewno bo u nas bez zmian niech sie to juz skonczy, moze ten debridad zadziala, od wtorku podaję ..---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ---------- Cytat:
my od początku kładliśmy młodego o 19 do łóżeczka, jak dodaliśmy do tego codzienną kąpiel to ustalił mu się sam rytm .. najpierw jeszcze buntował się póżniej był taki etap, że podczas karmienia zasypiał, odkładałam i nie było dziecka niestety ten czas się skończyłale teraz po karminieu odkładam i sobie leży z pieluchą, pomarudzi trochę i zasypia sam, albo kilka razu muszę podać wypadającego smoczka ... nie jest najgorzej - odpukać
|
|
#1661 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1662 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a propos tego ulewania ... mam wrażenie, że wszytskie slinaczki śmierdzą juz strasznie .. tak jakby się nei dopierały
|
|
#1663 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a odnoscie kupki to u Nas jest niestety podobnie, tez karmimy sie tylko kp, a rzadkie kupki zaczely sie tak mi sie wydaje od podawania kropli na brzuszek (dajesz jakies?) takze u Nas jest kupka raz na kilka dni ale jak juz jest to glowa mala - przelewa sie wszedzie ;/ Cytat:
![]() pieknie ![]() Cytat:
no wlasnie ale do poczatku 3 miesiaca czy do konca ??
|
|
#1664 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1665 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() dopiero po tych rzadkich kupkach włączyłam lakcid, ale lekarka zmieniła na dicoflor 30, ale nic sie nie zmieniło. Od wczoraj podaję biogaie bo małą coś bączki męczyły, ale póki co kupka dalej śluzowato wodnista Teraz jest o tyle inaczej, że nie ma ich codziennie, ale co 2 dzień. W środę mamy lekarza zobaczymy, co tym razem powie. Bo to chyba jednak nie jest normalneMagdusz a jak jest z dietą matki przy kp w Autralii? Meneq pisała, że u nich w zasadnie nie ma czegoś takiego, i mamy jedzą wszystko, ciekawa jestem jak to jest w innych częściach świata
Edytowane przez treselle0 Czas edycji: 2013-04-13 o 20:35 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1666 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1667 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ktoregos wieczoru mialam juz dosc noszenia na raczxka i placzu, odlozylam do lozeczka i sam zasnal .. teraz tylko denerwuje mnie ten smoczek... bo co chwile wypada mu i jest krzyk, a ja musze byc w pogotowiu ![]() moglabys podeslac ten pdf na maila? edit: ono ma samo zasnac ... a jak sie buntuje, placze, krzyczy w nieboglosy to co w takiej sytuacji robic .. bo to tak latwo mowic, ze ma zasnac samo
12.01.2013 Edytowane przez blogerka Czas edycji: 2013-04-13 o 20:39 |
|
|
|
|
#1668 |
|
Lurker ;)
|
Lady Pietraszko mial caly czas glowke w srodku? Bo ja sie balam, ze kluska tam mi sie udusi taka zakryta ta chusta.
My dzis tez bylismy na chustowym spacerze, tylko ze mala nosil TZ . Bylismy w sklepie i jakis kretyn chamsko zmierzyl TZa, z gory do dolu, podszedl do kumpla i zaczal cos gadac o TZ. Bylam tak w☠☠☠☠iona ze gdyby to nie byl sklep to chyba bym go skrzywdzila...W ogole w ciazy i teraz stalam sie taka hmm agresywna? Normalnie pozabijalabym krzywo gapiacych i rzucajacych sie o cos ludzi. Szaja zla kobieto, zjadlabym ciaacho ![]() Deli u nas po odstawieniu BioGai kupy co chwile, ale my karmimy mm, nie wiem czy to ma jakis zwiazek. Nawijka Grey tez szmira ale z nudow poczytac mozna :P ( czytalam cala trylogie)Dzis ostatni kebab od poniedzialku odchudzamy sie z TZ
|
#1669 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40289039]Chwalę się ![]() http://www.dzieciologia.blogspot.com...-z-agatka.html[/QUOTE] mmm zjadlabym
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1670 |
|
Zakorzenienie
|
Nina, no ja właśnie nie wiem, jak lepiej, ehhh. I bądź tu człowieku mądry.
|
|
|
|
#1671 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1672 |
|
Zakorzenienie
|
juhuuuu mała zrobiła qpe! nie byla idealnie pomarańczowa ale nie była też rzadka acha i nie bylo sluzu !
! co ostatnio się jej zdarzało takie robić no i jak zrobiła pierwszą ture to zapłakała mi przy przebieraniu i czasem ją biore z gołą dupką i nosze... no ale jeszcze sie nie zdarzyło zeby na mnie narobiła polozylam ją chwilke sie posmiała i znowu qpa
cel : piękne ujędrnione ciało waga: 48, 60cm w brzucholu. Edytowane przez Delicjanka Czas edycji: 2013-04-13 o 20:51 |
|
|
|
#1673 |
|
Zakorzenienie
|
Wyślij mi na PW maila
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1674 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No właśnie tam to wyjaśnione jest, ja Miśkowi nie dałam płakać, trochę pomarudził, ale jak zaczynał płakać i nie uspokoił się brałam na ręce, uspokajałam i kładłam spowrotem do łóżeczka. |
|
|
|
|
#1675 | |||
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40289039]Chwalę się
![]() http://www.dzieciologia.blogspot.com...-z-agatka.html[/QUOTE] mniam mniam Ja właśnie wcinam smietankowego torta bo u dziadka na urodzinach był i dostalam do domu ![]() Cytat:
Cytat:
moja też ale ona mniej więcej robi kupki o stałych porach Wasze dzieci też tak? pierwsza po nocy kolo 12-13 a potem następna okolo 16 kiedyś kupa była co każde przebranie i w nocy tez a teraz nie i już rzadko przebieram w nocyCytat:
Co do rozszerzania diety ja sie tam nie znam ale jest sens tak szybko obciążać organizm maluszka? chyba nie ma sie do czego śpieszyć? Kuzynka tz napisała mi że ma dla mnie nosidełko, ciekawe czy wisiadło czy nie ![]() http://www.youtube.com/watch?v=r58Sn...ature=youtu.be ![]() ![]() Aha jeszcze chciałam napisać, że dlaczego przejmujecie sie tym wychodzeniem w chustach?? przecież to normalka naprawde interesuje Was co pomyślą ludzie lub czy się będą gapić? na mnie gapią się całe życie bo albo se zrobie czerwone wlosy albo wyjde w różowych spodniach albo z tż idziemy on czerwone gacie ja zielone i naprawde nie ma sie co przejmować innymi i nie zwracam na to uwagi a jak ktoś zachowuje się tak jak Ci co komentowali tż little to szkoda mojego czasu by bylo na zwracanie na nich uwagi... ja bym jedynie się bała że mała się rozpłacze w tej chuście i co odwiazywac na srodku drogi i na rekach z nia isc?
Edytowane przez bokeh Czas edycji: 2013-04-13 o 21:00 |
|||
|
|
|
#1676 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
Little Maly mial na glowce kapturek
nie chuste![]() A nasz potrafi zasnac sam w sumie od samego poczatku, jedynie jak jest tak straszliwie zmeczony to trzeba usypiac ![]() Apropos spania, Maly przestawil sobie godziny, o 18 robil sobie drzemke 40 min zawsze, a teraz - zasnal o 18 i do tej pory spi ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1677 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wcześniej zasypiał tylko wyłącznie przy piersi albo na rękach! I w jeden dzień się przestawił. Hania cudna, i jak fajnie się bawi |
|
|
|
|
#1678 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nawet teraz - bujanie, szuszanie, cyc, smoczek nie pomaga - nawet z tym nie potrafi od godziny zasnac. A co dopiero w lozeczku sam... Nie mam sil ![]()
Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2013-04-13 o 21:04 |
|
|
|
|
#1679 |
|
Zakorzenienie
|
Little ale chamstwo
![]() Bokeh cudowna jest Hania Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1680 |
|
Zakorzenienie
|
Hsu dziewczyny u mnie dzisiaj sajgon, Tz wymieniał okno na drzwi balkonowe, wycinal ścianę, wiercil, ciol itp, a wieczorem sprzątanie po tym wszystkim. Dobrze że jest mama to mi gotowala obiad, upiekla szarlotke, no i zajmowała się.prawie cały czas Oliwka.
Co do holywood podawalam na początku potem przestalam i zaczęły się bolesne kupiony no i od dzisiaj znowu biogaia. Dodatkowo infacol przed każdym karmieniem. Mała zaczela robić trochę wodniste qupy i nie wiem.z czego dużo soku jablkowego pije może to od tego???? Podeslijcie linka do tego per. OMG wywalilo mnie z wizaza ale zapamiętał to co pisałam uffff. Dzisiaj mój dziec wyjątkowo spokojny, spał ładnie, jadł w końcu ładnie bez cyrkow, i doszlam do wniosku że ona chyba była głodna a ja miałam mało mleka jak ja karmilam częściej niż co 2 godziny. Bo teraz pilnuje i staram.sie te 2 godziny trzymać i jest w miarę ok. Co do usypiania to karmie po kapaniu, i dokarmiam jeszcze swoim albo mm, odbija, chwilke na rękach i do łóżeczka. Mi polozna mówiła żebym w.4 miesiącu zaczela.rozszerzać jak chce potem.do pracy wracać.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:44.

W Niemczech przy mm zaczyna się dodatkowe żywienie od 4. miesiąca, a nie po 4. miesiącu. Doradźcie. 

będzie dobrze

Nawet głupie kaszki BD mają oznaczenia np "4.", co oznacza czwarty, a nie po czwartym.

Teraz jest o tyle inaczej, że nie ma ich codziennie, ale co 2 dzień. W środę mamy lekarza zobaczymy, co tym razem powie. Bo to chyba jednak nie jest normalne

22.05.2008