|
|
#2341 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)
Cytat:
I juz kilka rzeczy wylapalam za grosze , jak przyjda to bede sie chwalic )
|
|
#2342 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mimo wszystko strasznie się boję bo nasz dzidziuś będzie taki wyczekiwany ---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ---------- Cytat:
a tym bardziej dla dzieciaczków jest wiele rzeczy w takich ciuszkach..... zresztą na tablicy.pl oddają też ubranka za darmo dla potrzebujących... zawsze się znajdzie rozwiązanie |
||
|
|
|
#2343 |
|
Zakorzenienie
|
ja właśnie większość rzeczy planuję kupić w ciuchu , wczoraj kupiłam 3 pary body za całe 2 pln. Wyglądają jak nowe, nigdzie nie ubabrane, zadbane i miłe w dotyku. Jedne białe, drugie białe z misiem i trzecie żółte z prosiaczkiem ( z kubusia puchatka ) . Jak coś to któregoś dnia wkleję
no ale jednak chciałam się zorientować mniej więcej, no ale oczywiście też będę kupować nowe rzeczy. W czwartek byłam w carrefourze i tam np. 3 PARY body kosztowały 15 pln, myslę ze to nie dużo ale niestety ja trafiłam na same różowe:/ więc nie kupiłam, poza tym pajace były za 11 pln. Do tesco mam 3 kroki i w F&F u mnie też była promocja na śpiochy, skarpetki i w sumie nie wiem co to było, na rozmiar 62, takie spodnie z zakrytymi stópkami.. to na pewno się jakoś nazywa.. wybaczcie ale nie wiem! no i np. te skarpety kosztowały 3 pln, śpiochy 15 pln, a te galotki 14.. więc tez jak trafię promocję takie jak te wyżej to będę kupować Dzięki ![]() ---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ---------- ja uważam, że jeżeli coś jest ZADBANE to nie ważne czy ze sklepu czy z ciuszka. poza tym, i te i te ciuszki pierzesz zanim w nie ubierzesz malucha.. tzn ja będę tak robić. To co widziałam na własne oczy utwierdza mnie w przekonaniu że trzeba prać. No chyba że to normalne
|
#2344 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mi zalezalo na nowym lozeczku i wozku.Bo to wiadomo,zdarza sie pobrudzic,dzieci potem w nim jedza itp.Jezeli ktos dba i pierze to wozek potem jest zadbany.Ale juz rozne wozki widzialam Mi tez sprawialo radosc od czasu do czasu kupic cos nowiutkiego ze sklepu oj tak |
|
|
|
|
#2345 |
|
Zakorzenienie
|
a ja teraz zespamuje ..
Ryba kocham Cie za Twoje ino i galotki ![]() Naprawde sie usmiecham sama do siebie jak Cie czytam . Tak mi brakuje tutaj kogos do pogodania Moj tz tez ze slaska ale tak sie przestawilismy na mowe czysto polska ze w domu to samo ..
|
#2347 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć!!!
mogę dołączyć??? podczytuje Was odkąd zrobiłam test a więc, mam na imię Natalia, jestem majową 2012 mamą, Jestem w trakcie 7 tyg ciąży ![]() ---------- Dopisano o 07:11 ---------- Poprzedni post napisano o 06:54 ---------- ja mam zapisanego pdfa na kompie jak byś chciała |
|
|
|
#2348 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widzę że też masz dziecko z 2012...ja też tylko że z grudnia a teraz będę mieć z listopada tak że u mnie tylko 11 miesięcy różnicy pomiędzy dziećmi. U mnie teraz jakoś 8 tydzień...A na kiedy masz termin?---------- Dopisano o 07:52 ---------- Poprzedni post napisano o 07:51 ---------- A ja Was tyle szukałam tzn. wątku i nie mogłam znaleść
|
|
|
|
|
#2349 |
|
Zakorzenienie
|
Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)
Hej. Pozwole sobie napisac. Jesli jest ktos z okolic Sosnowca Katowic i bedzie mial chloapka. We wrzesniu jestem w PL i z mila checia odsprzedam za min kwote ciuszki po moim - tyle tego mam ze prac nie musze
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2350 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2351 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i gratulacje, zazdroszczę pierwszego bobo, zawsze zastanawiam się jak te mamy radzą sobie z takimi maluszkami i ciążą, ale chyba sama bym chciala mieć tak jedno po drugim |
|
|
|
|
#2352 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja dzis chyba wstałam lewą nogą ale to chyba przez to ze mnie straszni boli dalej żołądek. czytam czasem wypowiedzi gdzie kobieta sie wstydzi przy meżu dowcipnego usg, moja przyjaciolka miala to samo a jak ja gadam o tym z tż to sie nadziwić nie możmy, sex sie nie wstydzicie uprawiać a usg u lekarza wam wstyd? nie rozumiem i raczej nigdy tego nie zrozumiem ale to juz nie moja sprawa. nie pisze tego zeby kogoś urazić ale dla mnie to jest dziwne.
|
|
#2353 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
i nie wstydzę się tego,że mi wstyd jakoś głupio bym się czuła jakby M. patrzył jak gin mi gmera w kroczu ![]() to nie kwestia nagości przed mężem, tylko tym,że tam jest jeszcze jedna obca osoba, po co on ma na to patrzeć. ja też bym nie chciala
|
||
|
|
|
#2354 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam wszystkie nowe mamusie
Agatka a jak Ty się czujesz? Rozkręcił się ten stan zapalny czy to był tylko fałszywy alarm? Miłej niedzielki |
|
|
|
#2355 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
podwójną mamusię w praktyce wyglada to pewnie gorzej ale mimo wszystko bym chciała .....P.s Ja też mogę prosić o przesłanie w pdf bo jak znalazłam to tylko jakieś 3 kartki są tylko
|
|
|
|
|
#2356 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry mamuski
U mnie jest juz 18 stopni a jest dopiero 9.22 .. Wczoraj lalo i zimno bylo ze ogrzewanie wlaczylismy a dzis ![]() Kurde i teraz nie wiem co robic bo chcialabym wszystko zeby nie zmarnowac tego pieknego dnia . Co do USG dowcipnego to ja mialam 3 razy i 3 razy byl ze mna Tz. Zreszta bez niego nie dalabym rady , po pierwszym takim usg dowiedzialam sie ze mojej dzidzi nie bije serduszko , bylam w takim szoku ze nawet nie wiem jak on mnie ubral , i jak wyszlismy ze szpitala. Potem kolejne , kontrplne , tez do przyjemnych nie nalezace .. Od tego czasu przed kazdym usg mam cykora , i na zadne juz nie pojde sama - teraz juz mam brzuszne. Nie wiem jak to jest w Polsce ale tu pelna kultura dostajesz fartuch do kostek i nawet ginekolog Ci TAM nie patrzy . Ultrasonograf - tak sie nazywa specjalista od USG ? Bo tu ginekolog to calkiem inna osoba- nie zajmuje sie USG , i czasem sie zastanawiam w jakich przypadkach sie go widuje , bo ja jeszcze nie widzialam
Majeczka KCIUKI DLA ANI ![]() Edytowane przez Trele_Morele Czas edycji: 2013-04-14 o 10:30 |
|
|
|
#2357 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ooo jak miło ![]() Cytat:
Cytat:
za niecałe 2 tyg określi mi lekarz wg usg core urodziłam dokładnie w 40 tyg, w terminie wg OM |
|||
|
|
|
#2358 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ilona_0105@interia.pl |
|
|
|
|
#2359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u nas wczoraj bylo ladnie,a dzis znow tylko 5 stopni i slonca nie ma ![]() współczuje z tymi przezyciami na USG ![]() ja tego nienawidzę ![]() zmienilam lekarza,ale u nas to narma,ze nie dają fartuszka i lezy sie na tym fotelu bez zadnego okrycia ![]() tzn ja zawsze ubieram tuniki,ale uczucie skrępowania pozostaje ![]() oczywiscie mowie o prywatnych wizytach
|
|
|
|
|
#2360 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
u mas ciepło, 14 stopni
|
||
|
|
|
#2361 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. No ale czasem sięzapominam ![]() Cytat:
Witamy! ;D , mogłabym też prosićo książkę? Na kiedy masz TP? widziałaś już serducho ? Cytat:
jak będzie chlopiec to się odezwę Mi się przyda Cytat:
. No ale ja też mam już brzuszne chociaż i tak uważam, że przez dowcipne u mnie lepiej widać dzidziola ![]() Zazdroszczę tylu ciuchów więc wiem że coś dostanę ![]() Cytat:
no dobra, 8 do ginekologa reszta do chirurga który przyjjmuje od 10 . przyszli sobie zaklepać kolejkę ( mimo godzin u nas jest tak, że dopiero jak karta jest na biurku lekarza to może przyjąc, a czy przyjmuje z kartki wg godzin, czy wg tego kto o której się zarejestrował to decyzja lekarza) i siedzą te wszystki babulinki , wyciągają termos i rogale i wcinają śniadanie no GŁUPOTA!! a ten chirurg jeszcze w szpitalu przyjmuje na przeciwko więc jak ma nagły przypadek to te babulinki siedzą do 15 ... A ja mam dzisiaj jakiś nadzwyczajnie dobry humor? Obudziłam się o 7 z taką ochotą na pierogi z mięskiem że musiałam kulać ciasto i robić szczęscie w nieszczęściu bana się spóźniła i zdążyłam do pracy no i zjadłam 4 sztuki i się rozpłynęłam . Więc apetyt mi wrócił, jakoś dwa feralne dni miałam :/ A może to pogoda? u mnie dzisiaj słonko takie że hoho może wreszcie ta zima UCIEKŁA!! no a poza tym to mąż obiecał mi jutro ciucowe zakupy no i zrobię w końcu moją ulubioną (kolejną) zupę buraczkową :d ( jutro pracuje 6 h bo kolega mnie zastąpi ;D ) a tak poza tym to strasznie się "rozciągam" i boli ..
|
|
#2362 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez mam dory humor , nie wiem zkad
To pewnie ta pogoda ? Pytanie do doswiadczonych mamusiek .. Czy ktoras uzywala poduszki takiej dla ciezarnej ?http://www.pregnancypregnant.org/cho...dy-pillow.html - cos w tym stylu ? U mnie pojawia sie problem spania na brzuchu , w nocy sie przekrecam , nieswiadomiw i to mnie martwi ? Taka poduszka pomoze zostac na boku i ewentualnie wesprze kregoslup ? bo co raz czesciej mam problem wstac rano z lozka Ryba - ja mam niezly asortyment ciuszkowy ale ewidentnie dla chlopca , bo w rodzinach naszych sami chlopcy . JAkby sie tak potoczylo ze u mnie bylaby jednak dziewczynka a u Ciebie chlopak . To w Czerwcu jestem w Polsce , cos Ci podrzuce Do czerwca to juz oba dzidziole powinny byc rozszyfrowane co nie ?
|
#2363 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziękuje. Cytat:
Niezapomniane przeżycie. Muszę się pochwalić |
|||
|
|
|
#2364 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczyny wpadam siię tylko zameldować, że ja cały czas chora
leżę już 4 dni i za bardzo poprawy nie widać a jutro do pracy.Jak Tż wróci z pracy podjedziemy na weekendową pomoc medyczną zobaczyć co się dzieje, martwię się czemu organizm nie chcę tego zwalczyć i czy dzidzi to nie szkodzi no i jak jutro pójdę do pracy chora to będą pretensje czemu nie zdrowa i pracy zaległej jest dużo ![]() Biorę rutino, cytryna, prenatalen na gardło, teraz mam rzut straszny na katar i jakoś bardzo gorąco mi choć gorączki nie mam...
|
#2365 |
|
Zakorzenienie
|
Mały śpi więc trochę poczytałam...normalnie nic mi sie nie chce...
|
|
|
|
#2366 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trele- ja mam nadzieję że dowiem się pod koniec maja chociaż to będzie.. gdzieś 18tydzień więc różnie może być
|
|
#2367 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam 10 maja skan i tez licze na to ze sie dowiem
|
#2368 |
|
Zakorzenienie
|
to jeszcze prawie miesiąc ... olaboga. nie dałabym rady tyle wytrzymać. mnie wkurzają wizyty co 3 tygodnie, bo długo, aco dopiero u Ciebie jak pirsza dopiro w 12tygodni o_O
mam ochote na kluski śląskie, roladę i modrą kapuchę
|
#2369 | |||
|
Wtajemniczenie
|
O mamo, ale się rozpisałyście! Nie daję rady
Cytat:
Rodzice oniemieją!Cytat:
Łatwo nie będzie, ale napewno pięknie sobie poradzicie.Cytat:
Gratuluję i życzę spokojnej ciąży.Kluuuuuuski śląskie.... zjadłabym mmmm, tylko mi się robić nie chcę. Uwielbiam kluski śląskie, uwielbiam! U nas wszystko gra, wczoraj poinformowaliśmy też moich rodziców i rodzeństwo, wszyscy zadowoleni więc ja także bujam w obłokach. Za nami niedzielny obiadek, teraz czas szykować obiad (jak tylko oderwę się od forum). Co do ubranek i innych takich dla dzieciaczka to mam nadzieję, że coś dostanę od rodzinki. I uważam, że kupowanie używanych ciuszków to świetny pomysł - wiadomo wydatki małe nie będą. Zapewne sama pobuszuję po allegro, żeby załapać się na jakieś okazje. Nawet suknie ślubną miałam używaną a i tak wyglądałam bajecznie Mam nadzieję ustrzelić też jakieś spodnie ciążowe w rozsądnej cenie jak brzuszek zacznie rosnąć. Życze milej niedzieli!
|
|
#2370 |
|
Zakorzenienie
|
No ja właśnie też szukałam u "Armaniego" ciążówek i znalazłam ale nie dla mnie
-> u dołu są fajne, rurki, ten wyższy stan to mam obecnie pod cycki i włożyłam sobie w przymierzalni bluzę niby brzuch i na tak do 6-7 miesiąc będzie ok kosztowały aż 9 złotych bo one nie mają aż takiego ścisku, w sensie sa na niby taka gumke, ale to nie taką jak w leginsach tylko coś a'la bandaż elastyczny " a ogólnie planuje latem chodzic w liginsach i tunikach, mam już 3 kupione specjalnie większe ![]() ---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- hahaha, wiecie co mi sie przypomniało bo tak trele mi tu o tym śląskim haha, mój ojciec jakoś w ubiegłym roku mówi : daj no mi ta cipke , oczywiście na początku nie skumałam o co biega a to znaczy : podaj mi kurę: a mój mąż się tak spojrzał na mojego ojca, nie wiem co myślał, ale w oczach miał "☠☠☠☠iki"
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:42.

Teraz zmienia buty co sezon i ciuchy rowniez.Doszedl juz do 104.Wiec to wszystko zalezy od dziecka.Ja mialam malo ciuchow w tym rozmiarze i dobrze,bo szybko wyrastal a sie nie brudzil.Za to teraz ciuchow mnostwo,bo przebieranie po 4 razy na dzien,po taplaniu w blocie,po kaluzach,po piaskownicy
I juz kilka rzeczy wylapalam za grosze , jak przyjda to bede sie chwalic
KCIUKI DLA ANI 

no i np. te skarpety kosztowały 3 pln, śpiochy 15 pln, a te galotki 14.. więc tez jak trafię promocję takie jak te wyżej to będę kupować 

no dobra, 8 do ginekologa reszta do chirurga który przyjjmuje od 10 . przyszli sobie zaklepać kolejkę ( mimo godzin u nas jest tak, że dopiero jak karta jest na biurku lekarza to może przyjąc, a czy przyjmuje z kartki wg godzin, czy wg tego kto o której się zarejestrował to decyzja lekarza) i siedzą te wszystki babulinki , wyciągają termos i rogale i wcinają śniadanie
no GŁUPOTA!! a ten chirurg jeszcze w szpitalu przyjmuje na przeciwko więc jak ma nagły przypadek to te babulinki siedzą do 15 ...
że musiałam kulać ciasto i robić