|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4771 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012
Ula, absolutnie nie zamierzam Cię oceniać, po prostu byłam ciekawa, a każda z nas wybiera to co dla niej jest odpowiednie i już. Też nie lubię jak ktoś wtrąca się w moje decyzje, albo próbuje mnie przestawić na swój tok myślenia - no chyba że proszę o radę. Pamiętam jak na początku tuż po porodzie borykałam się podczas karmienia z tymi nakładkami. Generalnie miałam depresje poporodową, ale koleżanki z pracy krytykowały mnie za te nakładki i mówiły że powinnam ćwiczyć z małym dopóki ten się nie nauczy, choćby to miało trwać godzinami, bo z nakładkami to mi pokarm zaraz zaniknie i w ogóle. A ja nie miałam na to zwyczajnie siły i załamywałam się jeszcze bardziej, że one potrafiły a ja korzystam z jakichś dziwnych rozwiązań . Dopiero moja przyjaciółka mi powiedziała, żebym się głupia niczym nie przejmowała i na pewno w końcu Misiek załapie. I podziałało to na mnie jak balsam i przestałam się przejmować a z małym w końcu po jakimś czasie i tak się dogadaliśmy. No, to się rozpisałam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4772 |
Wtajemniczenie
|
Ja mam 1 brodawkę wklęsłą i też chciałam kupić nakładki takie które wyciągają sutka.Mimo tego że nie chcialam karmić to póki miałam pokarm ściągałam laktatorem i podawałam z butli.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4773 |
Zakorzenienie
|
Odp: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012
Może teraz uda mi się nadrobić,bo czytam i czytam i co chce odpisać to bie mogę,bo albo dziecko albo mąż albo tel dzwoni
![]() Dziękuję dziewczyny za odpowiedzi, postaram sobie nic nie wkrecac przed robieniem wynikow,bo za dużo poczytalam w necie i wynajduje objawy u Jagody jak to mąż powiedział. Serio cos mi oddawała chyba ale dziś stwierdziłam, ze ma lekko skosne oczy ![]() Kate ![]() Maggie ja i kp walczylam od początku i broilam sir rękąmi i bogami przed dokarmianiem mm. Jest tak od ur malej i mimo tego kp nadal ![]() ![]() My dajemy bebilon,którego ba dobre obecnie mi zjada maxx210 ![]() ![]() O 6piers, o 10mm 120, i o 14 obiadek ![]()
#4774 |
Zadomowienie
|
Angel ja mi sie uda Zosce na dobe 100ml mm wcisnac to jest cud nad wisłą.. wczesniej chociaz przez sen jadla a teeaz :dupa:
Wysłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2
#4775 | |
Zakorzenienie
|
Aaaa. Zainstalowalam znowu wizaz na telefonie i poki leze chora to chociaz tak Was bede miala na oku ;-).
Kasiam dziekuje, ze pytasz :-*. Melka zdrowa, nic Jej nie jest. To byl jednorazowy incydent. Mam ogromna nadzieje, ze sie wiecej nie powtorzy. ![]() Katee niech Ci sie wszystko pouklada, bez wzgledu, w ktora strone. Wazne zeby bylo szczescie.. Lewek Ja na poczatku ciazy nie chcialam karmic cycem. Uwazalam i uwazam, ze bliskosc mozna dac tez dziecku w inny sposob. Jednak TZ bardzo nalegal, chcial zebym chociaz sprobowala. A gdy wyszlo jak wyszlo z kp to bardzo zalowalam. Nie moglam sobie darowac, ze tak krotko.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ---------- Cytat:
Bo Melka samego mleka nie ruszy, musze Jej troche kaszki dodawac zeby smak zmienilo. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4776 |
Wtajemniczenie
|
Haj!
bylo u mnie dzis 27 stopni w słonku wiec musiałam isc na spacer ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4777 | ||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012
Cytat:
![]() No ale na zaglodzona nie wyglada ![]() Tylko znów te kupy ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4778 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 20
Colds miło Cię widzieć, w samą porę bo wątek się kończy
![]() Lucia a gdzie Twój zielony kolor? |
![]() ![]() |
![]() |
#4779 |
Zakorzenienie
|
A co do tytułu to mam taki pomysł
![]() Zaczynamy wątek piąty, froteruja kąty.
Ślubowaliśmy Aniołkowa mama 10.08.2010r., 10tc Byłam przy Tobie od pierwszego grama... Jagódka Edytowane przez angel166 Czas edycji: 2013-04-13 o 19:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#4780 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4781 |
Zakorzenienie
|
Wpadlam jeszcze na wersję penetrują kąty
![]()
#4782 |
Zadomowienie
|
To już wątek piąty-nasze szkraby penetrują wszystkie kąty :P
Wysłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ---------- Albo - wiosna przyszla, wątek piąty, czas pilnować przed maluchami wszystkie kąty Wysłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2
#4783 |
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 20
Witam się dzisiaj
![]() cały dzień na uczelni, a teraz czas na wizaż. Potem jeszcze muszę ciasto zrobić, bo jutro mój tata przyjeżdża, co Antka 5 miesięcy nie widział ![]() ale to jeszcze nic, mój tata pływa i mnie po raz pierwszy zobaczył jak miałam 7 miesięcy właśnie, to sobie porówna podobieństwo , moje i mego syna ![]() co do karmienia piersią, ja w maju, już chcę spróbować Antka odstawiać, żeby potem nie miał szoku, ale jak to będzie nie wiem. Uważam, że każda mama robi jak uważa i nic na siłę. Jeśli ktoś nie chcę karmić - to nie, i nie powinno być aż takiej nagonki na karmienie piersią, przez co niektóre kobiety strasznie się stresują. Szczęśliwa mama, szczęśliwe dziecko ![]()
#4784 |
Zadomowienie
|
Cieplutko na dworku, maluchy buszują, mamusie nowych umiejętności wyczekują.
#4785 |
Wtajemniczenie
|
piąty watek otwieramy, dzieci raczkują a my gadamy!
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4786 |
Zadomowienie
|
Tytul od mojego tzta na moja prosbe aby cos zrymowal "mamy uszatego grubaska, szkoda ze nie ma kutaska"
![]() Wysłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2
#4787 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4788 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() tytuły fajne, ja weny nie mam ![]() ale wszytskie mi się podobają
![]() |
#4789 |
Wtajemniczenie
|
a ja mam serdelka, dobrze ze ma kutaska a nie boberka
![]() ---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ---------- Dzieci raczkowac zaczynaja w domku , a mamy sie chwalą tym na piątym wątku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4790 |
Wtajemniczenie
|
Ale rymy dziewczyny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4791 | ||
Zadomowienie
|
lourose,Ula,tamlin,Marta, Anusia,katiem,Dearlie,ang el,colds,
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy... Edytowane przez Katee27 Czas edycji: 2013-04-13 o 20:20 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4792 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny pomysły na tytuł super
![]() To może ja też coś zaproponuję: Wątek piątek juz nam leci, bo kochamy nasze dzieci. Na rozmowach czas nam leci, coraz większe nasze dzieci. W wątku piątym się witamy, do rozmowy zapraszamy. A teraz z innej beczki - w poniedziałek ma być u mnie 20 stopni i zastanawiam się jak ubrać Julkę? Czy pod spodenki dac rajstopki, czy same rajstopki i jakąś kieckę? A na górę długi rękaw i kurteczka czy swetere? Czy tylko jeden rękawek np bodizaki? Mam czarną dziurę w głowie... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4793 | ||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012
Cytat:
![]() ![]() ![]() oplulam telefon Cytat:
![]() ![]() A bylo 12 stopni ![]()
Ślubowaliśmy Aniołkowa mama 10.08.2010r., 10tc Byłam przy Tobie od pierwszego grama... Jagódka Edytowane przez angel166 Czas edycji: 2013-04-13 o 20:30 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4794 |
Zadomowienie
|
Asiejka ni bez jaj kurtka przy 20stopniach?? W sloncu bedzie duzo cieplej. Tyle zazwyczaj jest w przecietnym domu..kochanie dlugi rekaw i w razie co jakas cieniutka bluza gdyby podwiewalo mocno. Na nogi jedna warstwa.
#4795 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() U Nas dzisiaj pięknie było! Spakowaliśmy sie i pojechaliśmy nad wode,cudownie! W końcu gdzies można pojechać i pocieszyć sie pogoda ![]() Słoneczko i wiaterek to jest to ![]() Dzisiaj Fabiś pierwszy raz w spacerówce,zachwycony był ![]() A weny nie mam więc tytułu nie wymyśle ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4796 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ---------- Cytat:
![]() Zastosuję się do twoich rad ![]() A i jeszcze jedno pytanie - chcę kupić puzzle piankowe - może któraś polecić konkretną firmę, jakiś link? Edytowane przez asiejka86 Czas edycji: 2013-04-13 o 20:40 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4797 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4798 |
Wtajemniczenie
|
"ząbki nieźle dają w kość i mamusie mają dość"
"jęki, stęki, ząbkowanie, a u mamuś odchudzanie" (dietowanie) "obrót, raczkowanie, siad, ćwiczy pilnie każdy z nas" ---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- "kaszle psika gorączkuje, mama z nerwów już wariuje" |
![]() ![]() |
![]() |
#4799 |
Zadomowienie
|
Asiejka to powiedz mamie zeby sama przy 20 stopniach zalozyla rajstopy, spodnie, dlugi rekaw, kurtke i niech czape sobie na glowe walnie i posiedzi tak w sloncu na lawce
![]() Wysłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2
#4800 | |||
Zakorzenienie
|
Bratowa na dziś ma termin, a Kacperkowi się nie spieszy. Kochany chłopiec, ciocia Monika wygra flaszeczkę jak się urodzi po terminie
![]() Cytat:
Swoją drogą, to ja już nie raz jestem zmęczona tym karmieniem, no może nie karmieniem konkretnie ale odciąganiem, bo Matiś od 16-tej do 2-giej piersi nie dostaje więc w między czasie muszę odciągnąć i tak wieczorem spędzam w łazience pół godziny na odciąganie. I to mnie już denerwuje powoli. Poza tym wybrzydza mi dziecko ostatnio na cyca, z butli moje mleczko je, cyca opróżni, dam drugiego, opróżni i zaczyna się batalia, kończy się na dojadaniu z butli. Fajne ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:36.