|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2371 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
a mówiłam ze jeszcze wcześnie
![]() ![]() ![]() ![]() A Madziusia niech działa jak najskuteczniej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2372 |
Raczkowanie
|
Pradip podobno sie cieszy tam to usuneła bo to dziecko z wpadki bylo i nie wiedziała kogo ;/
chcialabym zeby sie w koncu udało ale sie nie nakrecam ![]() Juz sie dziele obiadkiem mój maz teraz na l4 jest ale jak wyzdrowieje bo przeziebiony to mamy tez zamiar biegac bo ja mam wolne w czwartek od fitnessu i zumby wiec byśmy biegali ![]() pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#2373 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
oooo tak, plecy i kark to jest to - tylko szkoda że mój TZ tak szybko zasypia ![]() Pradip, Gegee - dziękuję za wyrazy współczucia, sama już sobie współczuję.. Ale miałyście rację, że z każdym kolejnym cyklem ta niepewność i rozczarowanie trochę słabnie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2374 |
Raczkowanie
|
Na początku przypomnę tylko, że należę do tych kobit które mają długie( około 40 dniowe) cykle. u mnie to było tak:
Starania rozpoczęły się w grudniu, a udało się w 4 cs. 28 marzec 2013 33dc- temp 36,6 29 marzec 2013 34dc- test owu negatyw,- temp 36,7 30 marzec 2013 35dc- test owu pozytyw- temp 36,9 31 marzec 2013 36dc - test owu pozytyt- temp 36,7 1 kwiecień 2013 37dc- test owu pozytyw- temp36,7 2 kwiecień 2013 38dc- test owu negatyw- temp 36,9 3 kwiecień 2013 39dc- temp 36,9 4 kwiecień 2013 40dc-temo 36,9 5 kwiecień 2013 41dc -temp 37 6 kwiecień 2013 42dc temp 36,9 7 kwiecień 2013 43dc- temp 37 8 kwiecień 2013 44dc-temp 36,9- I test ciażowy negatyw 9 kwiecień 2013 45dc- temp 37,1 - test ciążowy- cień cieniosia było widać- myślałam że to jednak negatywny. Test najtańszy z kauflanda:p 10 kwiecień 2013 46dc- test pink test- pozytywny- zobaczcie na zdjęciu. Z siku popołudniowego. temp37.2 11 kwiecień 2013 47dc- temp 36,9 12 kwiecień 48 dc- temp 37,1 - test z allegro najtańszy- widoczna słaba II kreska 14 kwietnia zrobię jeszcze raz pink test- sikany:p identyczny jak ten który wyszedł w 11 dniu po owu i załączę porównanie miłość była 33, 35 i 36 dnia cyklu. Test owu pozytywny w 35 dniu cyklu. I test ciążowy z II kreskami to 11 dni po tym jak test owu wyszedł pozytywnie. - bardzo słabiutkie- prawie nie widoczne- uznałam że raczej negatywne. test 12 dni po owu- załączam zdjęcie. Objawy? po owulacji tkliwość piersi- bardziej niż zwykle tak około 3-4 dni. Poza tym troszkę więcej gęstego śluzu i teraz lekkie kłucie w samym dole brzucha. Narazie to początek więc nie mam żadnych innych objawów. Nie jestem senna, nie mam mdłości , zachcianek itp. Mogę wam polecić zwykłe tesy owulacyjne z allegro - u mnie jak widać pokazały owulację( 2 silne kreski) . Jeśli chodzi o testy allegrowe to moim zdaniem są słabe- pokażą wyraźną ciażę co najmniej 3 tyg po spóźnionym okresie. Jeśli miałybyście jakieś pytania to pytajcie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2375 |
Zadomowienie
|
witam jestem jestem ale wpadne jutro padam juz co njwyżej jeszcze tzta wykorzystam
![]() dzoker piękny test!!
#2376 |
Rozeznanie
|
Witam się z rana
![]() Oczywiście wczoraj zasnęłam przed telewizorem i nici ze spalania kalorii ![]() Madziusia, no ale Ty to chyba wykorzystalas TZ porzadnie ![]() Pradip - mój też jak się przyklei do swojego laptopa to koniec. Tylko gra się liczy i nic więcej. Ostatnio cały czas przebakuje coś o playstation ale powiedziałam ze za nic się nie zgodzę ![]() ![]() Ag9 - coś w tym jest, ze z każdym kolejnym cyklem emocje coraz mniejsze. Mi najbardziej przykro było po pierwszym nieudanym. Teraz to powiem szczerze, ze się po prostu z tym licze i nie ma takiego rozczarowania. Chociaż wiadomo, nadzieja przed terminem @ jest ![]() Dzoker - no to jeszcze raz GRATULACJE ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Milej soboty dziewczyny! My dzisiaj chcemy na zakupy jechać, moze coś fajnego się kupi ![]()
![]() |
#2377 | ||||
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja dopiero zaczynam starania w tym cyklu więc pewnie będę testowac początkiem maja ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziewczyny ale tu cicho dzisiaj pewnie korzystacie z pięknej pogody i dobrze!A ja siedzę cąły dzien w pracy (praca w centrum handlowym).Coś maernie sie poczułam po południu głowa strasznie bli i mdli, jakby była gdzieś w 20 dc to juz bym się nakręcała ![]() Edytowane przez Lilo_89 Czas edycji: 2013-04-13 o 13:23 |
||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2378 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Opis pierwsza klasa ![]() Cytat:
![]() Nie ma za co dziękować wszystkie się tu wspieramy ![]() Cytat:
![]() ![]() Weż mi nic nie mów o grach. Myślałam że go dziś rozszarpie ![]() ![]() Owocnych zakupów Cytat:
Jak głowa? A my właśnie zaliczyliśmy pierwszą wiosenną burzę ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2379 |
Zakorzenienie
|
dzokero- GRATULUJE!!!
Super, może ta zła passa została przełamana? OBY! :KCIUKI: No cóż to czekamy na więcej kreseczek ![]() ![]() Przy tak dlugich cyklach to chyba cięzko jest wyliczać tydzień ciąży.. tak mi się wydaje ![]() ![]() ![]() Dziewczyny która następna? ;> Gdzieś wyczytałam, ale nie wiem co tm wyczytałam ( tak, ciąża odebrała mi rozum. ![]() A poza tym, burza i słońce- coś pięknego ![]() i łeb mi rozpier..nicza ![]() ![]() TRZYMAM MOCNO KCIUKI ZA KOLEJNE TESTUJĄCE!
#2380 |
Przyczajenie
|
Rybo mocny przytulasek za lepsze samopoczucie
![]() Pradip moja głowa lepiej zażyłam coś przeciwbólowego i ożyłam co prawda miałam nie brać szadnych niepotrzebnych leków, tak żeby sie odtruć no ale dziś musiałam:/ |
![]() ![]() |
![]() |
#2381 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czemu sie kiepsko II trymestr zaczął? Co się tam dzieje u Ciebie? ![]() U mnie też już 3 razy dziś padało i grzmiało na przemian ze ślicznym słoneczkiem ![]() Gegee zaproponowała że w podpisie bedzie miała naszą aktualną liste taka jak na początku wątku (wiek, cykl, om itd) Czasem jednak lepiej wziąć tabletkę niż męczyć się kilka godzin a z pracy już wróciłaś? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2382 |
Przyczajenie
|
Jeszcze nie niestety dzisiaj do 21
![]() ![]() sorki dziewczynki to ja Lilo_89 ale wczesniej koleżanka pisała coś na wizażu i nie widziałam, że się nie wylogowała ![]() Edytowane przez Gosik111 Czas edycji: 2013-04-13 o 17:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#2383 |
Zadomowienie
|
cześc kobietki witam się i ja wieczorem, czytam cały czas ale dopieor teraz mam chwilę żeby popisac, mamy leniwy wieczór przed tv
![]() ![]() Gege wczorqaj to padłam i nic ![]() ![]()
#2384 |
Rozeznanie
|
Hello wieczorowa pora.
Dopiero teraz mam chwile żeby wpaść na wizaż. Zakupy udane chociaż mogły być bardziej. Cały czas mam jednak dylemat czy wydawać kasę na ciuchy, w które być moze za pare/parenascie miesięcy moge się nie zmieścić ![]() Oprócz tego dzisiaj mamy z mężem pol roku od ślubu, wiec trochę poswietowalismy ![]() Pradip - u nas to tz zazwyczaj pierwszy zasypia, ale ostatnio coś się pozmieniało ![]() ![]() Ryba - tak jak juz Pradip napisała, chodzi o podstawowe dane do naszej watkowej listy. Liczymy, ze bedziesz chciała zaszczycić nas swoja osoba, w koncu regularnie z nami piszesz ![]() ![]() Madziusia - to skoro juz po owu to widać idziemy łeb w łeb ![]() ![]() Listę dziewczyny szykuje, ale na razie mam mało danych. Może po weekendzie będziecie bardziej aktywne to zbiore więcej. ---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- Pradip - a jak tam z samochodem?
![]() Edytowane przez Gegee Czas edycji: 2013-04-13 o 21:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#2385 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() u mnie owu podejrzewam czwartek piątek o ile była ![]() już Ci wysyłam dane
![]() |
#2386 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Co kupiłaś ładnego? Mój mąż pierwszy swój komputer dostał ode mnie i to był chyba mój najgorszy prezent ![]() ![]() Co do samochodu to facet był już po raz drugi ale jeszcze się nie zdecydował. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2387 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
A skok temperatury odnotowalas? Ja cały czas myślę o tym żeby mierzyć temp, ale jeszcze nie zaczęłam ![]() ---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ---------- Cytat:
![]() ![]() Widzę, ze ładna noc Ci sie szykuje... A facet od samochodu co taki niezdecydowany? Kciuki, żeby w koncu wziął ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2388 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
pradip ja bym się z nimi napiła ![]()
![]() |
#2389 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
No to owu na 99% była ![]() ![]() Pradip - Madziusia dobrze radzi, to chyba jedyna opcja na udany i bezstresowy wieczór ![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2390 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() No mógłby się gość zdecydować na ten samochodzik ![]() Na razie mąż twierdzi ze nie bedzie pił cobac to zapraszam do siebie chociaż będe miała z kim pogadać bo koledzy to sie boją przy mnie odezwać ![]() Cytat:
![]() A Ty nadal tempki nie mierzysz? myślałam że zaczęłaś |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2391 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Taki kontroler ruchu to fajna sprawa, ale obawiam się ze u nas szal byłby przez parę dni, a potem mój TZ złapał by monopol na sprzęt i tyle bym go widziała ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2392 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Myślę że u nas z kontrolerem byłoby dokładnie tak samo... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2393 |
Zadomowienie
|
witam, pradip gege ale wy wczoraj długo mądżyłyście
![]() ![]() a ja się wyspałam dziś za cały miesiąc chyba, do tego od 5 sama mogłam się rozwalic bo mąż pojechał na giełdę z samochodem ale dzwoni że lipa i raczej nie sprzeda ![]()
![]() |
#2394 |
Rozeznanie
|
DZOKER- jeszcze raz wielkie gratki !!!
dziewczyny ja z racji nadchodzącej wiosny tez postanowiłam zrobić cos dla siebie i przeszłam na diete gdy zaczelam 08/04 wazylam 60,700 dziś siezwazylam i 57,5 wiec mysle ze super a 19/04 mam monitoring i zobaczymy czy urosły pęcherzyki po clo eh mam nadzieje ze będą piękne bo to dobry początek: ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2395 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() I co warto było jechać na giełdę? Cytat:
Mam nadzieje że pęcherzyki będą idealne i szybciutko się zapełnią ![]() Buu miło być dziś tak ślicznie a szaro i zimno na dworze ![]() Ale jestem dumna z mężulka mojego bo nie uległ namowom i nie pił wczoraj ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2396 |
Zakorzenienie
|
Wysłała dane na pw
![]() Mówię, że nie ciekawie mi się zaczął II trymestr, bo źle się czuje. a I trymestr był do ogarnięcia tak ten zaczął się fatalnie. :/ no ale dzisiaj jest lepiej, słonko wyszło, zjadłam pyszne śniadanko ![]() ![]() Pradip - czemu jeszcze nie ten czas? musiałam gdzieś ominąć jak pisałaś o tym.. ?
#2397 |
Rozeznanie
|
jem jem tyle ze zrezygnowałam z pieczywa białego i słodyczy podam przykład tego co jem ciągu dnia
SNIADANIE: 2 CHRUPKI RYZOWE+ 2 JAJKA NA TWARDO LUB 2 CHRUPKI RYZOWE I SALTKA Z WARZYW ( POMIDOR, OGOREK RZODKIEW PAPRYKA BEZ ZADNYCH PRZYPRAW) LUB 2 CHRUKI RYZOLWE I DWIE PAROWKI LUB 2 CHRUPKI RYZOWE I SALATKA OWOCA ( BANAN POMARANCZ KIWI ŚLIWKA POLANE JOGURTEM 0,0% TLUSZCZU) LUB SEREK BIALY CHUDY VZ RZODKIEWKA I SZCZYPIRKIEM Z JOGURTEM NATURALNYM OBIAD JEM TAK JAK ZAWSZE ( BO NIE CHCE MI SIE ROBIC 2 OBIADOW) TYLE ZE POLOWA PORCJI TEGO CO JADLAM KOLACJA - JAK NIE JESTEM GLODNA TO NIE JEM A JAK JESTEM TO NP: PLASTEREK SERA ZOLTEGO I WEDLINKI I TO MI WYSTARCZA no i oczywiście 0 słodyczy do herbaty/kawy słodzik jeden wyjątek to pozwolenie sobie w niedziele na 1 kawalek ciasta i nic więcej jem tak od poniedziałku i sama się dziś zdziwiłam ze az tyle spadlo z wagi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2398 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() My ruszamy od maja ze staraniami ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2399 |
Zakorzenienie
|
Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
Heloł pamięta mnie tu jeszcze ktoś prócz Rybki oczywiście ? ;D Regularnie was podczytuję I trzymam mocno kciuki
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2400 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:32.