![]() |
#4861 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: wymarzony pierścionek cz. XXIII - czyli nie tylko o pierścionkach ;)
Czesc. Juz dziś wzięłam lekki płaszczyk i trampki
![]() Cytat:
![]() Z każdym dniem ćwiczy mi się coraz lepiej. Coraz lepsza kondycje mam ![]() ![]()
![]() |
#4862 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4863 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Będę się musiała obsługiwać piec ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4864 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdybym budowała jeszcze raz to wybrałabym rozwiązanie jak tu, w ogóle cały projekt bardzo nam się podoba http://archon.pl/gotowe-projekty-dom...0d7db0cd3,1073
![]() |
#4865 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tak się wkręciłam w targanie żelastwa że marzę teraz o siłce. Niestety nie mam zupełnie gdzie trzymać większego zestawu jak 10 kg. Moje Emu leżą od wczoraj w pudle na najwyższej półce szafy. Nawet mi nie pisz takich rzeczy- dziewczyna w moim wieku.... Nie dziwię się Twojej reakcji . Cytat:
Ja mam coraz mocniejsze nogi jednak....wczoraj robiłam przysiady z 12 kg w łapie ![]() A dziś przymierzałam sukienkę..i no..coś tam się zarysowuje nieśmiało na tych udach. Sukienkę kupiłam- bardzo mini, mini ![]() --------- Wyrzuciłam wczoraj 20 par butów ![]()
![]() |
#4866 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ten drugi projekt jest niezły, no ale to już spory dom, powyżej 200m, więc dobry tylko dla większej rodziny. Chociaż też według mnie dwie łazienki i toaleta osobno to całkiem sporo, jak na jeden dom, no chyba że się ma sporo dzieci |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4867 |
Zakorzenienie
|
sanetko, a właśnie patrząc na projekty zwróciłam uwagę, że czasami kotłownia jest za garażem i wydawało mi się, że za długa droga do niej będzie. No to już wiem, czemu tak
![]() Zapisałam sobie podobny projekt domu do tego drugiego co wkleiłaś (ale dużo mniejszy, bo dla mnie 130m2 to taki maks ostateczny, kto by tyle sprzątał? ![]() Poczytałam trochę o ogrzewaniu i już wiem o co TŻ chodziło z ogrzewaniem podłogowym (on sam nie wiedział). Więc on by chciał kominek plus pompę ciepła. no i prawidłowo ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4868 | |
Zakorzenienie
|
to ile ty masz w ogóle butów?
Ja mam też sporo, ale przez to, że mam część u rodziców, część tu i jeszcze kilka par w pracy (białe baleriny, czarne baleriny, czarne koturny, czarne sandały, beżowe peep toe), to w sumie pewnie też całkiem sporo, ale jakoś się rozkłada i aż tak nie bije po oczach ---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- Cytat:
Tylko pompa ciepła to niestety spora inwestycja, dla mnie za droga. Chociaż jakbym miała kasę, z chęcią bym sobie porobiła różne mądre i wygodne systemy. Ja muszę zainstalować kolektory, żeby nie palić cały rok w piecu, ale to koszt ok. 10 000, więc nie wiem, czy będzie mnie na to stać w tym roku |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4869 |
Zakorzenienie
|
Cześć.
buty...ooo .. lubię ten temat ![]() Ciągle mi mało, ale mój mąż twierdzi, że nikt na świecie nie ma tyle butów co ja - oszalał! Dziś założyłam nowe wiosenne buty ![]() ![]() Dobrze, że dziś piątek, już mi się nie chce pracować. Ratuje mnie to, że wymyślam motywy na kolejną imprezę rodzinną ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4870 | |
Zakorzenienie
|
No dokładnie- straszyć
![]() Prosta bawełniana szara sukienka- ze skóro- podobnymi rękawkami- będzie mi do sandałów pasować ![]() Cytat:
![]() Buty oczywiście nie tylko moje- ale też męża. Mieliśmy w pudłach buty kupione np 8 lat temu- ze zdartymi czubami- których od 4 lat nie nosimy. Albo jakieś sportowe reeboki których już w życiu nie założę. Aktualnie mam 2 x emu, oficerki, botki, 3 x baleriny, kangaroosy za kostkę, reboki też za kostkę,2x trampki conversa, 3 x sandały (ale tylko jedne fajne ![]() ![]() A mąż to już w ogóle bez butów został- jak na niego. 15 par mu zostało.
Edytowane przez hania811 Czas edycji: 2013-04-12 o 11:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4871 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do kotłowni nie chodzi się tak często więc dłuższa droga nie jest taka uciążliwa. Mnie jednak wkurza jak TZ rozpala i jednocześnie się kręci bo np donosi drzewa. Dym ucieka, on ślady zostawia, wiatrołap ciągle do sprzątania się nadaje ![]()
![]() |
#4872 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jakie buty kupiłaś? impreza z jakiejś okazji? Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4874 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() typowo greckich potraw poza sałatką grecką nie kojarzę, ale na pewno będzie smacznie (bo u Ciebie inaczej być nie może). |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4875 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam biuro w takim podpiwniczeniu i ciągnie od pdłogi ![]() Eee..jak nie kojarzysz? A feta, a ser kozi, a musaka, a oliwki? ![]() No mam nadzieję, ze będzie smacznie, cieszę się, bo nie ma tam nic ciężkiego, wszystko albo pieczone, albo grillowane, nic tłustego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4876 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja chce takie nogi!!! Nie masz żadnych bułek po bokach ![]() ![]() Nie wiem co zrobić z tą wewnętrzną częścią ud. Jakie ćwiczenia na to dobre?? Cytat:
![]() Będą rarytasy ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4877 |
Zakorzenienie
|
Taaa, szczególnie schaboszczaki na oleju, albo tłusty boczek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4878 |
Zakorzenienie
|
Oliwki i fetę to z sałatki greckiej kojarzę. A co do reszty, to zawsze byłam dziwolągiem żywieniowym, więc i musaki nie próbowałam.
Ja lubię tłusto ![]() haniu, mięśnie po tej wewnętrznej stronie to przewodziciele. W programie CE są na to ćwiczenia z gumą - odwodzenie nogi, oczywiście w między czasie robisz ciężary na ręce. |
![]() ![]() |
![]() |
#4879 | |
Zakorzenienie
|
no....
ale ja jestem na etapie fascynacji diety paleo, eliminuję zboża- jem dużo mięcha... Ogólnie teraz jadam boczek - a nie jadam płatków owsianych ![]() Schaboszczaki jadam notorycznie- ale bez panierki i smażone na maśle ![]() Cytat:
![]() Czytałam na sfd co powinnam ćwiczyć- i wychodzi na to że muszę długi gryf kupić, no muszę ![]() ---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ---------- Xzora to odwodzenie nogi to jak tu w 3 ćwiczeniu? https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...7&d=1151305516 Czyli guma by się przydała. Teraz sobie przypomniałam znienawidzone "pieski" z Magic bara. Było odwodzenie nogi tylko w pozycji klęczącej- pozycja na sikającego pasa. Dobre to było ![]() To lecę na all znaleźć gumę. One mają jakiś stopień rozciągliwości tak?? Jaką powinnam kupić coby mi w kość dawała ( a raczej po mięśniach)
Edytowane przez hania811 Czas edycji: 2013-04-12 o 14:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4880 | |
Zakorzenienie
|
Ja jeszcze typowych schaboszczaków nie jadłam, muszę nadrobić
![]() ![]() Jak już kupisz gryf, to daj znać jak się sprawuje. Ja w pierwszej kolejności chcę kupić piłkę. Po CE mam w planach trening z piłką dla średniozaawansowanych z SFD. Co do paleo, pierwszą rzeczą po wykluczeniu glutenu było moje uderzenie do klory, autorki bloga tłuste życie. Dostałam od niej mnóstwo przydatnych wskazówek. Potem sobie poszerzyłam listę produktów o te, które na paleo nie za bardzo są polecane (nabiał, ryż, strączki). Co do ryżu, kasz, strączków, to bez nich ciężko byłoby mi zbilansować dietę. A na niskowęglowej nie potrafię funkcjonować (pamiętam te bóle głowy na początku i mega brak energii jak jeszcze nie wiedziałam, że przyczyna tkwi w węglach). ---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ---------- Cytat:
![]() ja kupiłam gumę o średnim stopniu i jak dla mnie ona jest wystarczająca (a nawet aż za bardzo sztywna) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4881 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja też oczywiście z wizażowej dietetyki trafiłam na Tłuste życie. Stamtąd na inne strony- artykuły- i zdecydowanie jestem przekonana ze pszenica to zło ![]() Ale tak jak ty nie mogłabym być w 100% paleo - bo jednak strączki i węgle są mi niezbędne do życia. Nabiał w jakimś tam stopniu też. Także wprowadziłm tylko pewnie zmiany opierając sie na diecie Paleo. Nie wiem czy nie kupić od razu ekspanderów...hm. A może taki zestaw gum http://allegro.pl/guma-gumy-do-cwicz...113827662.html
![]() |
#4882 |
Zakorzenienie
|
no ładnie, szybko ci się żołądek zaadaptował do nowych ilości jedzenia
![]() jak masz ciężarki plus do tego gumy, to ja bym już ekspanderów nie kupowała... no, ale pomyśl pod kątek treningów - co chcesz ćwiczyć. Tak samo z gumami - jak będziesz się nimi bawić to kup zestaw. Drogie nie jest, a zawsze lepiej mieć 3 niż 1 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4883 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no właśnie chyba bardziej wolę z hantlami ćwiczyć. Nawet na magic barze jak były ćwiczenia z możliwością wyboru- ekspandery lub hantle to hantle wybierałam. A gum chyba zestaw kupię- kiedyś znowu podupadnę z kondycją to przydadzą się też lżejsze ![]()
![]() |
#4884 |
Zakorzenienie
|
Coś w tym jest. Ja przez 9 lat mięsa nie jadłam, a wystarczyły 3 dni bez bułek, chleba itp, żebym rzuciła się na mięso.
TŻ jednak nie chce pompy wodnej, tylko solary plus kominek z płaszczem wodnym. Edytowane przez xzora Czas edycji: 2013-04-13 o 11:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#4885 | |||
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() Cytat:
![]() ![]() Tak, ćwiczę sobie z Jillian Six Pack, 30 day albo Fat Boost Metabolism, no na co tam mam ochotę i autentycznie nie mogę się doczekać tych ćwiczeń ![]() U mnie nic się jeszcze nie zarysowywuje, na razie tłuszczu muszę się pozbyć ![]() Jezusie, ja też muszę zrobić porządki ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja ostatnio z entuzjazmem opowiadałam przyjaciółce o ćwiczeniach, jedzeniu itd, to stwierdziła ze zdegustowaną miną, że chyba mam za dużo wolnego czasu i bardzo się nudzę. Trochę mi się przykro zrobiło ![]() Pokazuj lepiej sukienkę, a nie ![]() Ale mi smaka narobiłaś ![]() ![]() Zaszalejmy, usmażmy schabowe na smalcu jak moja babcia ![]() Cytat:
![]() Xzora, nogi :ślina: ja chcę takie nogi ![]() ------------------------------------- W tym tygodniu przyszedł Pan kłaść nam płytki (łazienki, kuchnia, korytarz). Prawie kończy, szybki jest (zmieniliśmy rozkład płytek, sporo przy tym zaoszczędziliśmy na tych głupich dekorach ![]() Tż kazał mi teraz wybierać farby, a ja nie mam pojęcia jakie ![]() Na pewno w salonie chciałabym neutralne kolory - beże, szarości, a na jednej ścianie taką tapetę (jeśli ją znajdę). I nie wiem co z klatką schodową zrobić.
"...Nie warto uciekać przed nieuniknionym, gdyż wcześniej czy później trafia się w miejsce gdzie nieuniknione przybyło i czeka..." ![]() ![]() Edytowane przez mademoiselle betti Czas edycji: 2013-04-13 o 17:22 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4886 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cześć,
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4887 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4888 |
Wtajemniczenie
|
muszę się pochwalić: załatwiliśmy tak rewelacyjnego fotografa, że chyba po raz pierwszy ślub mnie nie stresuje. w końcu czuję, że ktoś wie jak to powinno wyglądać, żeby ladnie wyszło. cieszę się bardzo!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4889 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale skoro tż się zdecydował, to zakładam, że dowiedział się wszystkiego i przeanalizował "za" i "przeciw" |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4890 | |||
Zakorzenienie
|
mademoiselle betti, co do kolorów, to może jeden główny (ciepła biel, kremowy) plus jakiś mocniejszy akcent kolorystyczny w niektórych miejscach (tapetą, kolorem)?
tapeta fajna, ale dosyć wyraźnie moim zdaniem kreuje wnętrze nadając mu elegancji, takiej w stylu angielskim. Pomyśl, czy do wizji wnętrza ci pasuje. A co do klatki - oglądałam dekoratornię i tam pokazywali dosyć fajne wykładziny na ścianę. Może popatrz za czymś takim - odcinek 202 i 203. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Póki co jesteśmy w fazie planowania, czyli opierając się na necie, opinii znajomych możemy wymyślić jakąś koncepcję, którą następnie trzeba poddać fachowej ocenie i wyliczyć dokładniej koszty. Teraz np. po rozmowie z kolegą TŻ chce rozważyć opcję pieca na gaz plus kominek z rozprowadzaniem ciepła. Edytowane przez xzora Czas edycji: 2013-04-14 o 12:08 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:35.