Walka z nadwagą (niewyimaginowaną:) cz. 2 - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-14, 10:03   #2431
anulciak85
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Walka z nadwagą (niewyimaginowaną:) cz. 2

Cytat:
Napisane przez sunshine16 Pokaż wiadomość
A chyba Lolita wspominała o bluzkach z top secret, wlazłam na stronę i zaczełam obczajac sukienki i znalazlam po nawet przystępnej cenie sukienke na lato Wczoraj przysłali

dawaj zdjecia i witaj z powrotem

Cytat:
Napisane przez Beatagr3 Pokaż wiadomość
U mnie jako takiej burzy nie było, ale była taka śmieszna pogoda, że szybko się zachmurzyło, lunął deszcz, trochę gradu, a potem zaraz słońce wyszło. Uwielbiam taką pogodę i burze też lubię
Ja tez uwielbiam burze

Kurcze ale mnie mega gardlo boli
Stary 2013-04-14, 11:58   #2432
ogolnie
Zakorzenienie

Dot.: Walka z nadwagą (niewyimaginowaną:) cz. 2

Dziewczyny, jest sprawa. (szeroka dupa, wąska ława )
Nadchodzą ciepłe dni i nie wiem jak u Was, ale u mnie niebawem nastąpi otwarcie sezonu grillowego. Praktycznie jeśli pogoda dopisuje szykujemy wszystko po zimie na pierwsze dni maja. Otóż na takich grillach podejrzewam, że w trakcie zeszłego lata upasłam się jakieś 5 kg. Wszyscy wiemy, że mięcho grillowane jest pyszne, ale nie wszystko można jeść...Pytanko do Was czy macie jakieś pomysły co zrobić, żeby nie wpaść w wir grillowania?
Na pewno jeśli coś takiego będzie to będę robiła sobie kurczaka (już robiliśmy w zeszłym roku cycki, są pyszne)...Ale wiadomo, że pojawiają się też przekąski typu słone paluszki, chipsy, piwo albo wódka, orzeszki...To jest tragiczne

Jak wyszłam na dwór to słońce zaszło Chyba muszę iść na solarium Bo nawet słońce się chowa jak widzi moje bladości
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-14, 13:13   #2433
Agacik
Raczkowanie

Cześć Dziewczyny!
postanowiłam dołączyć do Was, bo już chyba "troszkę" przesadziłam w wagą i uczestniczenie w wątku będzie dobrym motywatorem do zmian
Nigdy się nie udzielałam na forum za dużo, więc w razie czego proszę o wyrozumiałość (postaram się narobić wątek, jak czas pozwoli...).
Trochę o mnie:
waga: 86kg
wzrost: 170cm
Dziś zrobiłam swój pierwszy w życiu skalpel z Chodakowską i jestem z siebie dumna!
Jestem uzależniona od słodyczy () i w ogóle od podjadania....
Eh, liczę, że będę się bardziej pilnować razem z Wami!
Agacik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-14, 14:39   #2434
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
Nadchodzą ciepłe dni i nie wiem jak u Was, ale u mnie niebawem nastąpi otwarcie sezonu grillowego. Praktycznie jeśli pogoda dopisuje szykujemy wszystko po zimie na pierwsze dni maja. Otóż na takich grillach podejrzewam, że w trakcie zeszłego lata upasłam się jakieś 5 kg. Wszyscy wiemy, że mięcho grillowane jest pyszne, ale nie wszystko można jeść...Pytanko do Was czy macie jakieś pomysły co zrobić, żeby nie wpaść w wir grillowania?
Na pewno jeśli coś takiego będzie to będę robiła sobie kurczaka (już robiliśmy w zeszłym roku cycki, są pyszne)...Ale wiadomo, że pojawiają się też przekąski typu słone paluszki, chipsy, piwo albo wódka, orzeszki...To jest tragiczne

Jak wyszłam na dwór to słońce zaszło Chyba muszę iść na solarium Bo nawet słońce się chowa jak widzi moje bladości
jezeli chodzi o alkohol to myślę że nie ma co się zażynać, możesz strzelićsobie drinka z soku i sączyć go całą imprezę.
A co do jedzenia do własnie albo sam kurczak, albo zrobić szaszłyki z kurczaka i dużoooo warzyw
Cytat:
Napisane przez Agacik Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny!
postanowiłam dołączyć do Was, bo już chyba "troszkę" przesadziłam w wagą i uczestniczenie w wątku będzie dobrym motywatorem do zmian
Nigdy się nie udzielałam na forum za dużo, więc w razie czego proszę o wyrozumiałość (postaram się narobić wątek, jak czas pozwoli...).
Trochę o mnie:
waga: 86kg
wzrost: 170cm
Dziś zrobiłam swój pierwszy w życiu skalpel z Chodakowską i jestem z siebie dumna!
Jestem uzależniona od słodyczy () i w ogóle od podjadania....
Eh, liczę, że będę się bardziej pilnować razem z Wami!
hej
Stary 2013-04-14, 16:34   #2435
ogolnie
Zakorzenienie

Kurde, co Wy? Wchodząc tu miałam nadzieję, że do nadrobienia będzie sporo I znowu Wy kończycie Weekend i się pojawiacie, a ja zniknę...
Stary 2013-04-14, 17:12   #2436
Beatagr3
Zadomowienie

Cytat:

Co do grilla to nie ma innej rady niż się powstrzymywać od jedzenia niezdrowych rzeczy i zastąpić je zdrowymi, np smaczne są szaszłyki z kurczakiem papryką i pieczarkami. Jeżeli chodzi o alkohol to bym odradzała, aczkolwiek raz na jakiś czas nie zaszkodzi, ale słone przekąski to stanowczo nie , bo jak się raz zacznie jeść to na paru chipsach się nie kończy (przynajmniej u mnie ).

Rodzinka właśnie jedną z moich ulubionych czekolad, ehh no cóż nie było problemu z powstrzymaniem się od zjedzenia jej, ale i tak jak myślę jaka ona pyszna

Faktycznie wszystkie gdzieś wywiało, ale jeżeli u innych jest taka pogoda jak u mnie to się nie dziwię, bo pięknie słońce świeci
Stary 2013-04-14, 17:24   #2437
ogolnie
Zakorzenienie

To znaczy, że ja mam życie towarzyskie i w ogóle życie na poziomie -100 Skoro Weekend spędzam na forum...
Stary 2013-04-14, 17:59   #2438
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:
To znaczy, że ja mam życie towarzyskie i w ogóle życie na poziomie -100 Skoro Weekend spędzam na forum...
ja też siedzę na forum, mimo że mam dziecko i męża. i co ja mam powiedzieć
Stary 2013-04-14, 18:04   #2439
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
ja też siedzę na forum, mimo że mam dziecko i męża. i co ja mam powiedzieć
No właśnie, Ty masz dziecko i męża, z którym możesz wieczorem pofikać...

Normalnie nothing else matters!
Stary 2013-04-14, 18:18   #2440
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie, Ty masz dziecko i męża, z którym możesz wieczorem pofikać...

Normalnie nothing else matters!
ta, fikam, z latającym stołem
Stary 2013-04-14, 18:25   #2441
Furry Sue
Zadomowienie

Ja jestem. Jesteśmy oboje: ja i Kac Gigant

78*77*76*75*74*73*72*71*7 0*69*68*67*66*65!

https://www.facebook.com/taauhandicraft/
Furry Sue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-14, 18:30   #2442
Niuuniiaaa
Rozeznanie

Nadalko, Beatko, Sunshine i Moniu
Dziękuję Wam Skarby

Cytat:
Iza gorzej niż bomba, meteoryt czy brak internetu. OKRES!
to wszystko wyjaśnia ja też jakaś jak nienormalna dziś chodzę eh

sunshine pewnie, że pamiętamy co to za pytanie grunt, że waga Ci spada i życzę powodzenia na uczelni do tego czas egzaminów nadchodzi wielkimi krokami

Agacik witaj

Monia hehe przez ostatni rok moje życie towarzyskie pikuje w dół czasem telefony się urywają i nie wiem gdzie ręce włożyć, a czasem przez cały tydzień - dwa z domu się nie wynurzam kiedyś zastać mnie w domu to było coś - ale starość nie radość

Furry spowiadaj się skąd ten kac

"Wiara czyni cuda, lecz tylko walka daje efekty."

10.2012
nie palę
nie piję gazowanego
Niuuniiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-14, 18:34   #2443
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Furry Sue Pokaż wiadomość
Ja jestem. Jesteśmy oboje: ja i Kac Gigant
ale zwykły czy moralny?
Stary 2013-04-14, 18:36   #2444
Furry Sue
Zadomowienie

Niuniu, najlepszego!!! Samych dobrych rzeczy, pozytywnych myśli, miłych niespodzianek, sprzyjających zbiegów okoliczności, życzliwych ludzi na drodze i oczywiście duuuuuuuużo miłości ściskam najmocniej, jak potrafię

Stary 2013-04-14, 18:39   #2445
Niuuniiaaa
Rozeznanie

Cytat:
Niuniu, najlepszego!!! Samych dobrych rzeczy, pozytywnych myśli, miłych niespodzianek, sprzyjających zbiegów okoliczności, życzliwych ludzi na drodze i oczywiście duuuuuuuużo miłości ściskam najmocniej, jak potrafię
Dziękuję Kochanie przytulas i cmok dotarły

"Wiara czyni cuda, lecz tylko walka daje efekty."

10.2012
nie palę
nie piję gazowanego
Niuuniiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-04-14, 18:41   #2446
Furry Sue
Zadomowienie

Cytat:
ale zwykły czy moralny?
Obawiam się, że obydwa
Wypiłam chyba pół litra ginu, ognisko u znajomych.
Wkręciłam się na spływ Narwią (kajaki i kanu) w czasie majówki, strasznie się cieszę mam nadzieję, że trafi mi się kanadyjka, bo jeszcze nigdy nią nie pływałam.

Stary 2013-04-14, 18:49   #2447
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:
Obawiam się, że obydwa
Wkręciłam się na spływ Narwią (kajaki i kanu) w czasie majówki, strasznie się cieszę mam nadzieję, że trafi mi się kanadyjka, bo jeszcze nigdy nią nie pływałam.
ale że jak?
Stary 2013-04-14, 18:57   #2448
Furry Sue
Zadomowienie

Eee... nie ma o czym mówić. Nie mogę pić, bo robię potem głupie rzeczy. Sztuka to robić głupie rzeczy na trzeźwo
Mam ochotę na lody Grycana, bakaliowe i truskawkowe

Stary 2013-04-14, 19:01   #2449
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:
Eee... nie ma o czym mówić. Nie mogę pić, bo robię potem głupie rzeczy. Sztuka to robić głupie rzeczy na trzeźwo
Mam ochotę na lody Grycana, bakaliowe i truskawkowe
ja też nie mogę dużo pić bo brzydkie rzeczy robię. A jak męża nie ma to już w ogóle.

A wstawiłam fote do klubu.
Stary 2013-04-14, 21:23   #2450
Furry Sue
Zadomowienie

Cytat:
ja też nie mogę dużo pić bo brzydkie rzeczy robię. A jak męża nie ma to już w ogóle.

A wstawiłam fote do klubu.
Natalko, cudnie a powiedz mi - to może strasznie głupie pytanie, poza tym właściwie kierowane jest do wszystkich kobitek z nieco większą nadwagą - odczuwasz na co dzień różnicę w masie? Nie chodzi mi o wymiary, czy kondycję, tylko czy czujesz się tak, jakbyś faktycznie ten 20-kilogramowy plecak zrzuciła? Ciężko mi to sobie wyobrazić, jedyne porównanie mam ze swoim spadkiem ubiegłorocznym - w sumie niedużym, bo ok 5-6kg ale mimo tak małego w porównaniu z Waszym spadku czułam się fenomenalnie lekko, inna - lepsza - świadomość ciała, no czad.

Dobrze, że nie mam męża musiałabym się potem spowiadać. Normalnie tak nie imprezuję, ale raz na ruski rok (szczególnie jak upchnę gdzieś dziecko na noc/weekend) lecę po bandzie, normalnie sex, drugs & rock'n'roll. Tylko dragi najczęściej wymieniam na alko

Stary 2013-04-14, 21:27   #2451
ogolnie
Zakorzenienie

Furry dlatego ja na imprezy nie chadzam, bo wiem, że łatwo mogę się zapomnieć We wszystkim Niestety hamulce puszczają...

Idę spać, bo Hindus chory i leży nieenergicznie, więc i ja udaję się na spoczynek nocny

BranocDo
Stary 2013-04-14, 23:22   #2452
nadalka
Zakorzenienie

Furry myślę że tak. Przede wszystkim sadło nie trzęsie mi się na prawo i lewo nie męcze się już tak szybko, potrafię wykonywać ruchy przy których wcześniej pękały mi kości (ogólnie mówię , ale sporting z mężem też zaliczam do tego ). No i przede wszystkim nie bolą mnie kolana bo wcześniej już zaczynały wysiadać... Mogę zmywać podłogę kucając lub nawet na kolanach. Wcześniej sprawiało mi to ból. No i takie pierdołki. Jak chodzę na spacery też czuje że mi lżej. Nie wiem czy wcześniej dałabym radę chodzić dwie godziny bez przerwy z wózkiem w dosyć szybkim tempie.

---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ----------

Nie chodziło o kondycję ale w zasadzie wszystko się do tego sprowadza
Stary 2013-04-15, 00:00   #2453
Furry Sue
Zadomowienie

Cytat:
Nie chodziło o kondycję ale w zasadzie wszystko się do tego sprowadza
No w sumie... argument z kucaniem brzmi przekonywająco, ja przy relatywnie niskiej nadwadze też czuję kolana, coś mi tak chrupie od kilku lat, chyba pora iść do ortopedy...
Najbardziej nadwaga doskwiera mi przy jodze, tam każdy kilogram się czuje.

Idę robić przysiady, zapomniałam o nich wczoraj pochłonęła mnie praca i imprezowanie i tak wyszło. Szczelę se jeszcze brzuszki, bo coś muszę dziś zrobić produktywnego, miałam biegać, ale przegrałam z kacem, więc chociaż to..
Muszę się pochwalić, że moje wczorajsze rozpasanie w zasadzie nie było nawet takie tragiczne, poza oczywiście 1,5l tonicu słodkiego nie było, jedliśmy za to przeeeepyszną soliankę, zupę rodem z Ukrainy, może znacie? Zaje.bista!!! Grzechem jako takim był kiełbon z ogniska (zjedzony bardziej z rozsądku, w ramach czegoś tłustego, co uchroni mnie przed zalaniem się w trupa) i kilka grzanek z białego chleba.
Dziś też nie najgorzej jak na dogorywanie kacowe, wciągałam jak to na kacu, ale raczej pożywne rzeczy.. odmówiłam sobie nawet na wieczór kawałka czegoś w rodzaju bloku czekoladowego własnej roboty, koleżanka brata przyniosła

I na zakończenie skromnie się pochwalę, że radzę sobie ostatnio z chęcią jedzenia wieczornego (jeszcze godzinę temu mnie naszło, na szczęście obyło się bez wtopy) wiem, że wcale nie chodzi o nakarmienie ciała pokarmem, że tak to filozoficznie ujmę, a jakiejś luki - emocjonalnej, albo zapełnienie czasu, albo też rozładowanie napięcia (stresy dnia codziennego). Robię sobie wtedy najczęściej kubeł herbaty i moja "luka" zostaje zapełniona w dwójnasób: herbatą i zadowoleniem z tego, że jako tako sobie radzę z odróżnianiem głodu od innych 'przypadłości'..

Dobra, spadam, bo zaczynam gadać od rzeczy Do jutra!

Stary 2013-04-15, 01:08   #2454
Kinia_Sw
Zadomowienie

czesc dziewczyny jutro wyjaxd a moja mala wymiotuje nie wiem chyba cos zkego zjadka albo nie wiem... czy znacie jakis lek ktoru mxna podac 4 latkowki na podroz przeciwymiotny?

u mnie dietetycznie chyba ok przez to zabieganie nie waxylam sie od kilku dni... jutro mam zamiar sie zwazyc przed wyjazdem .... ;-)

ide spac jak Wiki zasnela mam nadzieje ze na cala noc...
Kinia_Sw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-15, 07:30   #2455
sunshine16
Zakorzenienie

Czesc

Ja przelotem bo musze sie na uczelnie szykowac mam nadzieje ze dzis bedzie slonecznie i cieplo

anulciak, a dniach cos wrzuce

ogolnie, co do grilla to ciezko mi jest cos doradzic z racji tego, że na takie nie chadzam Ale myslę, że gdybym juz szła to najadłabym się piersia kurczaka, szaszłykiem czy coś tak żeby nie bylo już miejsca na niezdrowe przekąski A co do alkoholu... hmmm tego niestety sobie nie odmawiam wiec pewnie wypilabym 'wiadro' wodki

Cytat:
Napisane przez Furry Sue
No ładnie Ja to bym chyba drugiego dnia nie wstała po prostu z łóżka, tak by mnie głowa bolała A już na pewno nie mogłabym ćwiczyc wiec podziwiam
sunshine16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-15, 07:32   #2456
Agacik
Raczkowanie

Cytat:
Muszę się pochwalić, że moje wczorajsze rozpasanie w zasadzie nie było nawet takie tragiczne, poza oczywiście 1,5l tonicu słodkiego nie było, jedliśmy za to przeeeepyszną soliankę, zupę rodem z Ukrainy, może znacie? Zaje.bista!!!
Ooo ja znam, ja znam! i bardzo lubię... chociaż raczej z Rosją ją kojarzyłam, eh, aż zatęskniłam za wakacjami

A w ogóle dzień dobry!
Ja już od pół godziny w pracy i po śniadanku (płatki )
Agacik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-15, 08:13   #2457
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Hej dziewczyny!!!
Nie było mnie w weekend bo miałam męża...ale wczoraj w nocy znowu pojechał
Jezeli chodzi o sezon grillowy to już nie mogę się doczekać!!!!
Grill jest cudowny i dietetyczny...zwłaszcza kurczaczek,zawsze jak brak pomysłu na posiłek to odpalam grilla
U mnie problem jest z tym że zazwyczaj jak jest jakas grillowa impreza to robi się ją wieczorem a jedzenie wieczorem sprzyja na odkładanie się boczków
Stary 2013-04-15, 08:53   #2458
Joanna XL
Zakorzenienie

No jestem - niestety jak mnie nie ma to zazwyczaj znaczy że gdzieś siedzę i żrę Nie moge sie pozbierac w tym miesiacu i jakoś aż mi wstyd o tym pisać

Od wczoraj jestem na odwyku alkoholowym i zamierzam do majówki utrzymać ten stan ... Wino mnie gubi - oczywiście poza wrodzoną głupotą i słąba wola ...

Furry to co piszesz o jedzeniu wieczorami i "zajadaniu" dziury albo stresów - mam dokładni to samo Jesscze na niska samoocenę mi pomaga Efekty widać

Niunia skarbie -wszystkiego najlepszego I nie martw sie latami (w porównaniu ze mną i tak masz ich mniej
Mnie tu dziewczyny (kwiatuszek i furry) nawróciły ze dopiero około 30 dojrzeje tak całkiem i nawet na tą 30 zaczęłam patrzeć z nadzieją Nawet podzieliłam sie ta refleksą z mama - która parę lat temu ukrywała przed światem 50-tke - mozecie sobie wyobrazić jak na mnie patrzyła
Co do Twojej stojacej wagi - moze nie bardzo mam prawo sie wypowiadać - ale dorzuć choć 20-30 minut ruchy - ćwiczen albo energicznego spaceru .... to powinno trooche ruszyć metabolizm ... Nikt tu nie siedzi i nie pachnie - ale co innego np sprzatanie czy zakupy a co innego wysiłekskoncentrowany zreszta tak tylko sugeruje - ale wydaje mi sie że sytuacja w której trzymasz diete a waga nie leci musi być frustrujaca - i tak podziwiam cie za wytrwałość
Joanna XL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-15, 08:57   #2459
MonaN_
Raczkowanie

Lolita, to pewnie wyćwiczona po weekendzie?
Podczytywałam Was dziewczyny, ale nic nie pisałam. Dzisiaj wskoczyłam na wagę i wskazówka zatrzymała się po lewej stronie 80, czyli pewnie jakieś 79,7 musiałabym dorwać elektroniczną, żeby porównać, czy to żeczywiście mi ruszyło. W ostatnim tygodniu jadłam więcej (zgodnie z Waszymi wskazówkami, liczyłam kalorie, każdy posiłek zawierał białko i owoc/warzywo) i sądziłam że jednak będzie wyż. Ciekawe jak będzie za tydzień W tym tygodniu również szykuje mi się ciężki tydzień i o ile sądzę, że jutro i w środę jeszcze tu zajrzę, to później pojawię się dopiero we wtorek. Pozdrawiam i życzę ładnej pogody, ciepła, samozaparcia i spadków
Cel III 72-68
-13 za mną -11 przede mną
MonaN_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-15, 08:58   #2460
Joanna XL
Zakorzenienie

Ach kwiatuszku moja fala motywacji nie doleciała? To dziwne - bo wysłałam ci wszystko co miałam i niestety sama nie ćwiczyłam w soboti i niedziele .... wmawiam sobie jeszcze że to była regeneracja mięśni (i fakt że mega zakwasy poschodziły) no ale ...

To raczej była ogólna weekendowa porażka - którą zakończył M. zabierajac mnie wieczorkiem na kolacje w ramach rekompensaty za sammotny weeknd ...Ale powiem Wam ze byłam na tak dobrym hinduskim żarciu - że nie żałuje Zreszta w ramach obiadu i kolacji za bardzo kaloryczne to nie było

Dziś na wadze mam karę - ale nawet nie bede pisać - zobacze może do jutra woda zejdzie ... Zabieram sie za ćwiczenia i w ogóle Pięcdziesiaty raz po świętach mam mocne postanowienie poprawy i naprawde wierzę że tym razem zaskoczy
Joanna XL jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości