|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosny wyczekujemy, na spacery z mężami chodzić chcemy. Żonki 2012 cz.IV
Hi!
Malwuś dużo miłości, szczęścia i prywatności z okazji Waszej pierwszej rocznicy!!! Ubijanie śmietany kremowej Jeśli śmietana jest dobra, to ubija się ją ok. 3 min. Jeśli do tego czasu nie zacznie nam się ścinać, to znaczy, że nic z niej nie będzie (chyba, że macie Śnieżkę pod ręką wtedy wsypujecie do śmietany i ubijacie dalej). Natomiast jeśli śmietanę ubija się za długo to pewnie się zważy i będzie się nadawała tylko na zrobienie domowego masła.Powyższe stwierdzenia sa poparte wieloletnimi doświadczeniami i dotyczą ubijania mikserem.
|
#3452 |
|
Zakorzenienie
|
ja do śmietany zawsze dodaje śmietanfixy i ubija się bez problemu
|
|
#3453 |
|
Zakorzenienie
|
jak dzisaj ładnie
Wszystkiego Dobrego z okazji Papierowej Rocznicy nasza juz za tydzień
|
|
|
|
#3454 |
|
Zakorzenienie
|
mój patent na ubicie śmietany kremówki, to jej porządne zmrożenie. Można nawet na kilkanaście minut włożyć ją do zamrażarki
|
|
|
|
#3455 |
|
Zadomowienie
|
Witam
![]() Malwuś - wypoczywaj ile się tylko da ![]() Kiciu - super tort! Marudo - życzę Ci z całego aby w Twoim życiu nastał w końcu pozytywny czas... I żeby wszystkie Wasze problemy w końcu się skończyły Justyna: kiedy u rodziców wymieniali okno zrobili taki burdel, że na samo wspomnienie sprzątania coś mi się robi, więc nie wyobrażam sobie, abyś miała, jako kobieta w ciąży, siedzieć w tym syfie, brudzie i pyle, albo co gorsza go sprzątać! Samo wykucie (czy jak to nazwać) starego okna i już kupa syfu... Dziękuję za kolejną porcję życzonek Wczoraj byliśmy na weselu
|
|
|
|
#3456 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3457 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3458 |
|
Zakorzenienie
|
no ba
![]() Malwuś udanej rocznicy My właśnie wróciliśmy od moich rodziców, moje pierwsze "wychodne" od czasu operacji, mogłam wreszcie zobaczyć i poczuć wiosnę I mój TŻ pierwszy raz dziś powiedział do mojej mamy "mamo", udało mu się pierwszą rocznicą jestem z niego dumna
|
|
|
|
#3459 |
|
Konto usunięte
|
Ja po pracy
![]() świeci piękne słońce i jest mega wiosennie
|
|
|
|
#3460 | |
|
Zadomowienie
|
[1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;40302352]kup sobie lactacyd z ph 3,5, ja go cały czas używam bo taki akurat potrzebuje mój organizm ale on jest głównie dla kobiet które biorą antybiotyk,mają infekcję[/QUOTE]
wiem wiem, mam go i lactovaginal i pewnie skończy się na antybiotyku, tylko muszę dojść do ginekologa, a to dopiero we wtorek....pracuję na mikrobiologii więc wiem już wszystko, co mi dolega ;] tylko boję się, że infekcja zaatakuje mi przydatki....a zaraz dostanę okres i nie iem, czy doczkam do wizyty Cytat:
no u nas jeszcze nie padło z żadnej strony takie magiczne słówko
|
|
#3461 |
|
Zakorzenienie
|
Hej szczęśliwe żony!
Jestem właśnie na etapie domykania listy gości (tzn. zapraszania ludzi na miejsce tych osób, które nam odmówiły ). Zdradzicie ile u Was osób odwołało swoje przybycie w ostatniej chwili? Czyli potwierdziły, a później z jakiś powodów nie przyszły? Mamy na sali ustalone minimum gości i chciałabym je zapełnić, a jednocześnie nie przesadzić w drugą stronę... Będę bardzo wdzięczna jeśli podzielicie się swoimi doświadczeniami! PM2013 (ślub już za niecały miesiąc!)
|
#3462 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej hej
![]() Malwuś miłości, szczęścia i znalezienia własnego M Piękną pogodę dzisiaj mieliśmy Jestem trochę podłamana byłam wczoraj na dniach otwartych w poradni. Robili tam analizę składu ciała. Więc i ja się skusiłam. I powiem Wam tylko tyle, że nie jest najlepiej Jutro już mam wizytę w tej poradni, ułożą mi plan diety bo jak nie wezmę się za siebie to czarno to widzę ![]() ---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ---------- Cytat:
![]() Mi w piątek przed ślubem odmówiło prawie 10 osób Powody głupie powiedziałabym wręcz, że dziecinne
|
|
|
|
|
#3463 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3464 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Liczyłam wstępnie, że 5 to powinno być maksymalne maksimum...
|
|
#3465 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Dziewczyny proszę Was o kciuki z rana bo jeśli jutrzejsze spotkanie wypali to będziemy mieli swoje własne, osobiste mieszkanko
|
|
|
|
|
#3466 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rodzina (3 osobowa) potwierdziła swoją obecność po czym na ślub i wesele nie przyszli. Okazało się, że potwierdzili bo było im głupio odmówić ![]() ---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- [1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;40308735]wiesz licz się z tym że może być tak że ktoś Ci potwierdzi że będzie a w dniu wesela się na sali nie zjawi, my na szczęscie mieliśmy tylko takie 2osoby ale wiem że nawet po 10-15osób nie przychodzi ![]() Dziewczyny proszę Was o kciuki z rana bo jeśli jutrzejsze spotkanie wypali to będziemy mieli swoje własne, osobiste mieszkanko [/QUOTE]
|
|
|
|
|
#3467 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny!
Cytat:
"Ciężarnych" też mamy, ale zakładamy, że nie przyjdą, jeśli stwierdzą, że jednak dadzą radę to mają dać znać. [1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;40308735]wiesz licz się z tym że może być tak że ktoś Ci potwierdzi że będzie a w dniu wesela się na sali nie zjawi, my na szczęscie mieliśmy tylko takie 2osoby ale wiem że nawet po 10-15osób nie przychodzi ![]() [/QUOTE] To juz w ogóle kosmos... Mam nadzieję, że takich delikwentów nie będziemy mieli...
|
|
#3468 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() u mnie np wszyscy, którzy potwierdzili byli, nikt też nie odwołał w ostatniej chwili [1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;40308735] Dziewczyny proszę Was o kciuki z rana bo jeśli jutrzejsze spotkanie wypali to będziemy mieli swoje własne, osobiste mieszkanko [/QUOTE]
|
||
|
|
|
#3469 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;40308735] Dziewczyny proszę Was o kciuki z rana bo jeśli jutrzejsze spotkanie wypali to będziemy mieli swoje własne, osobiste mieszkanko [/QUOTE]
|
|
|
|
|
#3471 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;40308735]
Dziewczyny proszę Was o kciuki z rana bo jeśli jutrzejsze spotkanie wypali to będziemy mieli swoje własne, osobiste mieszkanko [/QUOTE]kciuki sa ![]() ![]() ![]() dziewczyny udanych rocznic!
|
#3472 |
|
Zadomowienie
|
No to tak - wesele było jedną, wielką porażką! Poza zespołem (naszym, odgapionym) i autem weselnym reszta kwalifikuje się do miana "wiochy"
Mini relacja z wesela ![]() Panna Młoda: kiecka zabudowana, z ciężkiego materiału, marszczona na biuście, z ramiączkami, w kształcie litery a, wiązana z tyłu i... z wielką kokardą Do tego fryzura "bobek" z boku głowy z wbitą kalią i postarzający makijaż. Plus za kolorowe buty ![]() W kościele, na samym środku, nad ołtarzem, wisiał sobie krzyż z najbardziej upiorną figurą, jaką w życiu widziałam - na niczym nie mogłam się skupić! ![]() Przysięga - do kartki i księdza, zero emocji, zero wzruszenia. Nikt nie płakał (a u nas bardzo dużo osób). Wesele: cóż, pierwszy raz spotkałam się z brakiem ciasta i wódki przy wyjściu - nic nie dawali! Nic! No, poza uściskiem dłoni ![]() Sala i jedzenie daremne - dekoracje ze sztucznych kwiatów, żyrandole, komuna i PRL, a niby miało być nowocześnie, bo sala wyremontowana. Jedzenie wyliczone co do kawałka i np. dwie chochle rosołu na głowę lane przez kelnera z wazy... Do tego mieli niby pieczoną szynkę w formie prosiaka i uwaga - porcja wielkości plasterka szynki z łyżką kapusty! Gdyby nie ciasta z mojej ulubionej cukierni to wyszłabym głodna! Mój Mąż, który z reguły mało narzeka, powiedział, że gdyby mieli choć połowę z tego jedzenia które mieliśmy my to by było dobrze, a tak po powrocie do domu zapychał się słodyczami... I co najgorsze - obsługa. Dziewczyny, no k***a m*ć ale nie wymieniali szklanek! Na napój miało się jedną i nic! Zwróciłam uwagę, że chcę nową, poprosiłam 2 razy i mieli to w d**ie! Był też szwedzki pokój - jak poprosiło się kelnera o picie to kazali sami sobie przynosić ze szwedzkiego pokoju... Ha, i tak babcia 80 lat lezie z herbatką, ręce się jej trzęsą i mój Mąż biegnie pomóc. "Perfekcyjne i nowoczesne"... Cóż, obym już więcej na tak żałosnej imprezie nie musiała być - w moim prywatnym rankingu najlepszych/najgorszych wesel, na których byłam (nie licząc mojego) to jest na przedostatnim miejscu w tych najgorszych ![]() I coś pozytywnego - bardzo się z Mężem wyróżnialiśmy na tle innych par, bo wyglądaliśmy jak z innej bajki Dobrze skrojony krawat, włosy ułożone przez fryzjerkę i biała koszula z długim rękawem powodowały, że mój Mąż wyglądał niezwykle dostojnie i elegancko. A moja stylizacja spowodowała, że swoją nadwyrężoną kostkę mam teraz bardzo spuchniętą - każdy chciał ze mną tańczyć A baby patrzyły z zazdrością, bo kurcze nie miałam loków, ani kokoloka Usłyszałam sporo komplementów, pytań o dietę i takie tam Podbudowałam swoją samoocenę Fotki będą wkrótce wiecie gdzie
|
|
|
|
#3473 |
|
Zakorzenienie
|
Fajnie poczytać inne relacje z wesel.
Mama ma jutro operację,od 9 rano. (proszę o kciuki) Siostra popołudniem wychodzi że szpitala. Ma tydzień na podjęcie decyzji czy chce pochować maleństwo sama, czy ma się tym zająć szpital.Psychicznie już troszkę lepiej,na plus że ma osobną salę a pielęgniarki i lekarze podchodzą z taktem do sytuacji. Ja nie wiem jeszcze do kiedy pracuję - ale podchodzę do tego ze spokojem. Najważniejsze rodzina, starania o dziecko, a reszta z czasem się ułoży. pozdrawiam
Edytowane przez maruda80 Czas edycji: 2013-04-14 o 21:42 |
|
|
|
#3474 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ogólnie odmówiło 30 [1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;40308735]wiesz licz się z tym że może być tak że ktoś Ci potwierdzi że będzie a w dniu wesela się na sali nie zjawi, my na szczęscie mieliśmy tylko takie 2osoby ale wiem że nawet po 10-15osób nie przychodzi ![]() Dziewczyny proszę Was o kciuki z rana bo jeśli jutrzejsze spotkanie wypali to będziemy mieli swoje własne, osobiste mieszkanko [/QUOTE]![]() my dziś popoludnie spędizliśmy z moim tatą i chrzestnym TŻ m.in. przewinął się temat pracy TŻ na kopalni oby im się coś udało ruszyć ![]()
|
|
#3475 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
A z tego szwedzkiego pokoju to usmialam sie do lez Szkoda ze te weekendy tak szybko mijaja...ani sie czlowiek nie obejrzy i znow poniedzialek. Wczoraj bylismy z mezulem projektowac kuchnie. Tzn przelewac moje pomysly najpierw na papier a pozniej do programu projektujacego. Najlepsze bylo to, ze przyszlam do goscia ze swoim gotowym projektem a on mi mowi ze on zaraz tutaj cos lepszego wymysli. Siedzial nad tym dwie godziny, kartek zniszczyl cala mase, gumke cala zgumowal, na koncu sie poddal i mowi, no wie pani co ten pani projekt to jednak najlepszy no i zmarnowane 2 godziny. No ale kreatywny byl, trezba przyznac, lacznie z tym ze zaproponowal mi burzenie scian i przesuwanie drzwi![]() Pozniej bylismy w drugim salonie, tam pani od razu zrobila projekt na podstawie mojego rysunku, powstawiala wszystko gdzie trzeba, obliczyla i dostalismy od razu kosztorys . O malo z krzesla nie spadlam. Fakt ze troche nawymyslalam jesli chodzi i funkconalnosc i systemy szafkowe, ale takiej ceny sie nie spodziewalismy. I nagle pani mowi mi ze to cena brutto i odejmuje od tego 40% i pokazuje cene wlasciwa Ufff. No i to zmienilo postac rzeczy zmiescilismy sie w budzecie z wszystkimi pier.dulkami ktore sobie wymyslilam. Np. kran ze wrzatkiem zamiast polek same systemy szufladowe, dzieki ktorym nie trzeba wyjmowac z szafki wszystkiego zeby dostac sie do czegos z tylu, 1,2 metrowa szuflada na wszystkie moje przyprawy - wreszcie nie beda mi sie rozsypywac , magic corner dzieki ktoremu mozna w funkcjonalny sposob zagospodowac narozna szafke, no i najwazniejsze ekstra palnik na woka, ktorego uzywam co najmniej 3 razy w tygodniu i zawsze mam problem z jego umiejscowieniem na palniku normalnie ciesze sie jak dziecko A dzis robie filmik z fotkami z Tajlandii, wiec mam nadzieje ze na dniach bedzie gotowy
Blog o podróżach, fotografii i modzie Edytowane przez marylka80 Czas edycji: 2013-04-14 o 21:49 |
||
|
|
|
#3476 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Marylko gratuluję realizacji pomysłu i wcielania wizji w życie - już się nie mogę doczekać kolejnych fotek na dekorii Uwielbiam Twoje pomysły dekoracyjne Coś jeszcze miałam napisać i zapomniałam...
|
|
|
|
|
#3477 |
|
Zakorzenienie
|
o masakra!! wlasnie sie dowiedzialam ze pociag sie wykoleil u nas w miescienie, no i patrze przez okno ( z daleka bardzo widac swiatelka pociagu) stoi, karetki lataja ciagle....
|
#3478 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;40308735]
Dziewczyny proszę Was o kciuki z rana bo jeśli jutrzejsze spotkanie wypali to będziemy mieli swoje własne, osobiste mieszkanko [/QUOTE]![]() ![]() Cytat:
|
|
#3479 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
marnujesz się w banku, oj marnujesz z utęsknieniem czekam na film ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3480 | |
|
Zakorzenienie
|
My wczoraj wykorzystaliśmy wiosenną pogodę i się wybraliśmy na Ślężę. W lesie było miejscami sporo zmrożonego śniegu, ale dzień udany. No i spało się bez problemu, jak się dotleniliśmy ![]() [1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;40308735] Dziewczyny proszę Was o kciuki z rana bo jeśli jutrzejsze spotkanie wypali to będziemy mieli swoje własne, osobiste mieszkanko [/QUOTE] Żeby Wam się udało!Cytat:
dla Twojej mamy! Trzymajcie się dzielnie.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:18.

wtedy wsypujecie do śmietany i ubijacie dalej). Natomiast jeśli śmietanę ubija się za długo to pewnie się zważy i będzie się nadawała tylko na zrobienie domowego masła.

). 

byłam wczoraj na dniach otwartych w poradni. Robili tam analizę składu ciała. Więc i ja się skusiłam. I powiem Wam tylko tyle, że nie jest najlepiej
Powody głupie powiedziałabym wręcz, że dziecinne