Scent Bar XLIX - Strona 66 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-14, 21:08   #1951
aileenn
Mother of Cats

Dot.: Scent Bar XLIX

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
ano tak ze chce mi sie zlotu i do lulua
Jestem za

Znalezione w sieci KLIK

aileenn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-14, 21:46   #1952
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Napisane przez Miciel Pokaż wiadomość
Ogonek, do kiecy maxi dużo rzeczy pasuje: glany, workery, szpilki, sandałki, koturny... zależy jaka kieca i jaki efekt chcesz osiągnąć - wrzuć przykład efekta

farkocza rób, bez dwóch zdań

ja tam nie wiem gdzie tych efektów szukac...
a kiece mam z odzysku takom niekoszernom troche.
wonska szyfonowa z podszefkiem. podszewek juz odprułam i chce go skórcic do zakolana.

buty zadne z tych co mam mi sie nie podobajom do tego
no i ta kieca jest roche za krótka jakby-jak ubiore obcas to widac buty...nie jest do ziemi ..
no nie fieu nie fieu
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-14, 21:51   #1953
Miciel
Wpisz tu zomzing

Cytat:
ja tam nie wiem gdzie tych efektów szukac...
no jejusiu, gdziekolwiek, wy, Ogon, to przeż wyobraźnię przestrzenną macie, a cielsko to bryła

Miciel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-14, 21:54   #1954
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
no jejusiu, gdziekolwiek, wy, Ogon, to przeż wyobraźnię przestrzenną macie, a cielsko to bryła

chodziło mi o przykłady efekta w sieciuni

efekt ma byc..eee..awangardowy ale bez przesady
Stary 2013-04-14, 21:54   #1955
Miciel
Wpisz tu zomzing

Cytat:
chodziło mi o przykłady efekta w sieciuni

efekt ma byc..eee..awangardowy ale bez przesady
topra topra
wyobrażasz efekt (np bryła wąska u dołu) i szuczysz :P
np

Stary 2013-04-14, 22:00   #1956
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
topra topra
wyobrażasz efekt (np bryła wąska u dołu) i szuczysz :P
np

to ja bym kciała bryłe wysokom, z wonskom taliom i duzym cycem
Stary 2013-04-14, 22:08   #1957
Miciel
Wpisz tu zomzing

Cytat:
z użyciem dostępnej bryły jako bazy

Stary 2013-04-14, 22:43   #1958
Murszafka
To ja :)

Cytat:
Napisane przez aileenn Pokaż wiadomość
Co do Budapesztu, ciiiiii. Właśnie się opieram pokusie Wiednia bądź Kaflaviku, tym bardziej że ichni krakowski punkt odbioru mam jakiś kwadrans od domu
A co do kinderparty - jesteś absolutnie wielka. Nie zdzierżyłabym.
Wiedeń mnie też kusi... I jeszcze Abu Dhabi... I też mam blisko punkt odbioru... No ale zakładam, że będą to mieli na stałe w ofercie, to może za jakiś czas pyknę...

Dostałam od stryja płytę ze skanami starych zdjęć i dokumentów, i oczywiście się poryczałam nad tym wszystkim... Od kilkunastu lat nie mam dziadków, młodo poumierali, z obu stron i teraz kiedy na nich patrzę...

Coś ostatnio mam oczy na mokrym miejscu... Dobrze, że przede mną fajny weekend. Szczegół, że w lipcu, ale musi być fajny... Rok temu w Brukseli była średnia pogoda, tym razem nastawiam się na nocne zdjęcia...

Terry Pratchett, Czarodzicielstwo
Murszafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-14, 23:26   #1959
tricolor
Wtajemniczenie

Rejcz :klaski: i niech Wam będzie dobrze z Łatkiem i jemu z Wami

Mursz Szarość

Melduję, że po balsamie do kąpieli fur Mama, stosowanym nawłośnie, mam oklap i wrażenie nieumycia

---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ----------

Cytat:
Trudno o taką, przynajmniej na lookbooku

---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ----------

Tu z dość ciężkimi botkami:
http://www.przymierzaj.pl/gosiapiorecka/160828

---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ----------

spróbuj tu:
http://www.przymierzaj.pl/przymierzalnia.html

---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ----------

Wkleja stronę główną, czy pomysły?

---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ----------

Pachnącego wieczorku wszystkim
Stary 2013-04-14, 23:31   #1960
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tricolor Pokaż wiadomość

Rejcz :klaski: i niech Wam będzie dobrze z Łatkiem i jemu z Wami

Mursz Szarość

Melduję, że po balsamie do kąpieli fur Mama, stosowanym nawłośnie, mam oklap i wrażenie nieumycia

---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ----------

Trudno o taką, przynajmniej na lookbooku

---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ----------

Tu z dość ciężkimi botkami:
http://www.przymierzaj.pl/gosiapiorecka/160828

---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ----------

spróbuj tu:

---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ----------

Wkleja stronę główną, czy pomysły?

---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ----------

Pachnącego wieczorku wszystkim
dzięki Tri

ależ czaderska strona
alllleeee fun poubierałąm sobie panią - tego mi było potrza - wizualizacji internetowej - bo ja się w sklepach kompletnie nie potrafię obrócić coz czym do czego i gdzie

jutro się pobawię dalej

ale padam na wszystko i nic nie czuję przez zatkany nos - a marzy mi sie jakiś kojący uspokający olejek do snu

Edytowane przez rachell111
Czas edycji: 2013-04-14 o 23:42
rachell111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-15, 00:26   #1961
Betty83
Zakorzenienie

odprawiona
20 i 24 będę w Krk, jakby się zlatywały w tym czasie
Stary 2013-04-15, 09:09   #1962
Parabelka
Panaroja

Znad zielonej cherbaty z grejfrutem
Cytat:
moze źle sie wyraziłąm- dla mnie to toksyczne rodzicielstwo po prostu, wg mnie dla dziecka nieodzywanie moze rózwac sie niekochanie-taki komunikat niewerbalny.

wg mnie kara nie moze opierac sie na graniu emocjami na lini rodzic dziecko
Czasem trzeba drastycznych środków użyć , byle z umiarem i rozsądnie - w ywpadku Murszafa jak widać było i jedno i drugie , bo pomogło , wbiło się w pamięć i nic nie zaszkodziło

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
Niby wybiegana, to raczej nawet nie chodzi o bieganie jak durna tylko akcje typu:
- chce pić, dajemy a ona rozlewa na podłoge i się w tym babrze
- chce chleba, dajemy, kruszy i się w tym babrze
- chce sera, dajemy, przylepia do lustra
- wdrapuje się na blat w łazience, babrze w kremach, mydłach, smaruje tym lustro
- wywala rzeczy z szuflad
Można gadać i gadać, że nie wolno a ona swoje. O ile kremy mogę pochować to z piciem gorzej bo przecież nie będę jej cały dzień trzymac o suchym pysku na wszelki wypadek. Sprawdza się dawanie pić z kontrolą ale i wtedy potrafi szarpnąć za kubek i porozlewać.

1. telefonem
2. jakiego typu kary zczai dwulatek?
1.nie dawać nic do jedzenia poza porą posiłków - proste . Bo tak to się uczy zabawy jedzeniem a nie jedzenia . Jeżeli bawi się podczas posiłku - po półgodzinie nawet jeżeli nie zjadła kończymy jedzenie/zabawę , wstajemy od stołu i nic do jedzenia aż do nastepnego posiłku .
Picie wyłącznie kontrolowane z kubka . Kremy , mydła itepe schować poza zasięgiem , albo blokada na drzwi łazienki . W ogóle pozakładajcie blokady na wszystkie newralgiczne meble i drzwi , a jak nabałagani niech sprząta - dwulatek juz potrafi odłożyć na miejsce , pomóc wytrzec itepe . Dwulatki chętnie naśladują dorosłych i trzeba to wykorzystać
2. aaaaa
3.stanie w kącie - opieka siedzi obok z zegarkiem w ręku . 10 minut wytrzyma i zapamięta . Tylko choćby na głowie stawała nie można z kąta wypuścić i nie można się denerwować - wszystko na spokojnie ,bo inaczej wyczuje , pójdzie na udry i będzie jeszcze większa wojna nerwów . Wypróbowałam osobiście na małżowej wnuczce w wieku lat 2 - ganiała mi kothę i ją męczyła i straszyła - wystarczyło 10 minut w kącie w przedpokoju - oczywiście po uprzedzeniu , że za takie zachowanie pójdzie do kąta - i więcej się sytuacja nie powtórzyła .Na spokojnie zaprowadzić do kąta , usiąść sobie obok i spokojnie wyjaśnić , że była uprzedzona o karze , nie posłuchała , więc kara musi być . I nie reagować na płacze , rzucania się na ziemię , jak chce , niech sie wykrzyczy , jak zobaczy że nie działa - przestanie .

Cytat:
Napisane przez rachell111 Pokaż wiadomość

inna rzecz, ze jestem przeciwnikiem chadzania do sklepów z takimi didami - noa le co z nim zrobic, przeca nei zostawie - niemowle wiadomo wózek, nosidło i ono nei broi
ale taki 2 latek w sklepie jest niepotrzebny, i imo dla niego doświadczenie Lidla Biedronki tez chyba jeszcze niepotrzebne? choć czegoś może się nauczyć w sumie - skąd się co bierze i ze kosztuje ale czy 2 lata to nie jeszcze za wcześnie? dunno
did jest w stanie zrozumieć wartość piniądza w wieku około 10-11 lat , kiedy ma już zdolność rozumowania abstrakcyjnego . Wcześniej nie powinien dostawać kasy do ręki bo i tak nie pojmie o co chodzi , przyzwyczai sie tylko ze ma wszystko na zawołanie . A chodzenie do sklepu - wiadomo , jak mus to mus , ale generalnie sklep samoobsługowy to nie miejsce dla puszczonego luzem dida 2-3 letniego .
Cytat:
Napisane przez anastazjaaa2 Pokaż wiadomość

Sorry, ale parsknęłam śmiechem
Z podobieństwa. To normalnie tak jak z psami. Tylko u psa dochodzi jeszcze nagroda z a dobre zachowanie /prawidłowe wykonanie polecenia .

Ale ona ma 2 latka, to chyba normalne jest u takich malych dzieci?
No..ze poznaja przez zabawe, dotyk, przylepianie, mazanie, rozlewanie, rozsypywanie, branie do buzi...
Jakoś musi sie sama przekonać co do czego sie nadaje a co nie
1. zgadza się , początkowe etapy wychowania sa takie same
2.zabawa jedzeniem powina się skończyć w wieku ok.półtora roku , dwulatek powinien już jeść łyżką bez kłopotu .

wiem co chciałam ważnego napisać - udało mi się wykończyć odlewkę ! 5 ml
i kurtka znowu zimno

---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ----------

Cytat:
Napisane przez Murszafka Pokaż wiadomość
Otóż Szarość się wbiła między małża, a oparcie wersalki i leżała w pionie, nadstawiając się do lampki i drapania...
o jaaaa wisimy na nietoperza

Cytat:
Macham znad - chyba - przeziębienia. Bo po co takie rzeczy w zimie, skoro można na wiosnę

Cytat:

Znalezione w sieci KLIK

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
-Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok .
Terry P.
Parabelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-15, 09:45   #1963
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Znalezione w sieci KLIK

Cytat:
Napisane przez Parabelka Pokaż wiadomość

i kurtka znowu zimno
zdefiniuj "zimno"
U mnie 10 stopni i słońce. Nie żebym się gdzieś wybierała

Czekam aż mi kolega podrzuci dokumenty pracowe

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-15, 09:51   #1964
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Dobry
anastazjaaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-15, 11:31   #1965
Parabelka
Panaroja

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
zdefiniuj "zimno"
3 stopnie i pochmurno , może być ?

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
-Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok .
Terry P.
Parabelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-15, 11:33   #1966
Eenax
Zakorzenienie

GG do Eenax

Cytat:
Kurna, moje jest takie... Nie wiem co robić bo tłumaczymy, zabraniamy, krzyczymy, szarpiemy, ja czasem daję klapsa a ona i tak wrzeszczy, kopie, biega, brudzi, robi na złość, wszędzie szpera itp. Strasznie ją nosi.
A ona was naśladuje
Dziecko ma rodzica za autorytet i powiela jego zachowania.
Zluzować, reagować spokojnie lub przy braku zagrożenia dla niej nie reagować wcale. Sprawdzić która opcja z spokojem czy brakiem reakcji działa lepiej.

Cytat:
(...) A zawsze najgorsza karą było dla mnie, jak się mama przestawała do mnie odzywać...

Cytat:
tez tak robiliscie, bo moje dziecko do 2 lat nie chciało nic żreć, poza tym miało dużą niedowagę-ponizęj 3 centyla, przy wzroście ok 75 centyla
takiego co biega samo po podwórku wiadomo ze nie karmie
nie ma juz obawy ze sie przekręci z głodu
Ja stawałam na głowie z karmieniem Didki do 2 lat.
O ile takie biegające można jakoś ogarnąć tak gorzej z niemowlakiem. Moja odmawiała jedzenia od 3 miesiąca (urodziła się na 50 centylu a w 3 spadła poniżej 3 i tak było aż do 2 lat - wzrost od 6 miesiąca powyżej 75 centyla).
Coś innego niż mleko raczyła zatrzymać w buzi dopiero jak miała 8 miesięcy, a jakakolwiek butelkę itp. zaakceptowała jak skończyła roczek.
Podobno na roczek powinno dziecko potroić swoja wagę urodzeniową, moja potroiła jak miała skończone 2 lata.

Cytat:
Teraz mnie np. nosi, jak słyszę moją ulubioną koleżankę, jak to wnuczki faszeruje żarciem. Klasyka -leci samolocik, a zobacz, motylek - yep do paszczy żarcie... No nie wiem, Wy też tak robicie?? (...) Po 2 razach się nauczył... Często jadł w biegu, ale nie było akcji, że olewa i on decyduje co, jak i kiedy...
Ja faszerowałam z odwracaniem uwagi.
Stwierdzenie: "dzieci się same nie zagłodzą" moja obalała koncertowo mogła nawet kilka dni pod rząd żyć na 1 jajku lub 1 bananie lub kubku jogurtu ( czasami tylko na samej wodzie).

Cytat:
Niby wybiegana, to raczej nawet nie chodzi o bieganie jak durna tylko akcje typu: (wszystkie zachowania normalne)
- chce pić, dajemy a ona rozlewa na podłogę i się w tym babrze (bo bawi ja jak zaraz biegasz ze szmata i ścierasz, zwracasz na nia wzmorzona uwagę, zajmujesz sie nią w tym momencie bardzo intensywnie, 100% Twojej uwagi jest jej)
- chce chleba, dajemy, kruszy i się w tym babrze (j/w)
- chce sera, dajemy, przylepia do lustra ( bo to jest fajna zabawa)
- wdrapuje się na blat w łazience, babrze w kremach, mydłach, smaruje tym lustro (bo mama tak robi? a ona nasladuje, jesteś jej autorytetem postepuje jak Ty)
- wywala rzeczy z szuflad (tak jak z piciem i jedzeniem).
Można gadać i gadać, że nie wolno a ona swoje. O ile kremy mogę pochować to z piciem gorzej bo przecież nie będę jej cały dzień trzymac o suchym pysku na wszelki wypadek. Sprawdza się dawanie pić z kontrolą ale i wtedy potrafi szarpnąć za kubek i porozlewać.

Noo, też robicie bo moje ma 3 centyl wagi a 90 wzrostu :/
Moja może nie jeść cały dzień, jej to zwisa ale ja mam wyrzuty sumienia, że zagłodzę dida.

2. jakiego typu kary zczai dwulatek?
To jest moje zdanie na podstawie obserwacji mojego rodzeństwa i mojej Młodej

Moja młoda ma nadpobudliwość (roztrzepanie, rozbieganie, brak koncentracji uwagi na dłużej, wszytko ja nudzi w ekspresowym tempie) i sporo się przy niej nabiegałam a jeszcze więcej nauczyłam opanowania.

Wybieganie to sprawa względna.
I posunę się nawet do stwierdzenia ze dziecko jest wystarczająco wybiegane dopiero wtedy kiedy zasypia na siedząco.
Co w praktyce możne nie nastąpić czasami wcale
Np. młoda dopiero jest zmęczona (ale nie żeby zasnąć ze zmęczenia) kiedy na spacerze szaleje na pełnych obrotach min. 4 godziny, na trampolinie potrafi spędzić cały dzień jedynie z przerwami na jedzenie.
Obecnie jest i tak spokojniej, już potrafi więcej czasu zajmować się sama sobą (podobnież po części to jest za sprawą preparatów tranowych z kwasami omega -3 -6).

Twoja Didka ma 2 lata i okres intensywnego badania otoczenia. Badanie wytrzymałości i granic "wytrzymałości" rodzica tez w to wchodzi.
No i naśladownictwo! We wszystkim co się da

Co do kontroli, no cóż czasami tak trzeba
Ew, można się czasami ratować wszelkimi kubkami niekapkami (np. Avent ma taki 360 stopni).

Opcję wyrzutów sumienia o zagłodzenie dziecka (zwłaszcza jak próbowałam sprawdzać teorie "jak zgłodnieje to zje") zaliczyłam.

Co do kar to jest trudno bo przy 2 latku ciężko jest zastosować więcej kar.
Może być karny jeżyk z konsekwencja siedzenia X minut i dopóki dziecko spokojnie nie wysiedzi to nie ma końca kary.
Moją młoda potrafiłam tak przez 2 godziny czasami brać sadzać, nastawiać tajmer, ona uciekała i tak w kółko... . Z czasem sie nauczyła. Z czasem też weszła opcja brak bajki i kwarantanny dla pluszaków (ulubiony pluszak szedł na kwarantanne i dostawała dopiero dnia następnego - do tej pory to najbardziej na nią działa).

Cytat:
Otóż Szarość się wbiła między małża, a oparcie wersalki i leżała w pionie, nadstawiając się do lampki i drapania...

----------------
Bry!

Ale mam piękne słonko za oknem
Az wypełzłam sobie na zewnątrz się poszwędać.
Dym kadzidlany. ...

czarne kredki
Eenax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-15, 12:26   #1967
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Parabelka Pokaż wiadomość

did jest w stanie zrozumieć wartość piniądza w wieku około 10-11 lat , kiedy ma już zdolność rozumowania abstrakcyjnego . Wcześniej nie powinien dostawać kasy do ręki bo i tak nie pojmie o co chodzi , przyzwyczai sie tylko ze ma wszystko na zawołanie . A chodzenie do sklepu - wiadomo , jak mus to mus , ale generalnie sklep samoobsługowy to nie miejsce dla puszczonego luzem dida 2-3 letniego .
tak tak ja rozumiem, ale chodziło mi o to że do dizś mam przed oczami obrazek taty robiącego zakupy z córką - na ok 4 latka - i on jej mówłi przyłóż ciasteczka do czytnika - ona przykłada ona czyta 4 złote ( ja też czytałam w tym wieku nie śmiać się, da się ) i pyta go|: to dużo czy mało ? on mówi jak na ciasteczka to dużó - weźmy te za 3 złote

te zkupy traktował jako naukę, że nic nie spada z nieba, że rodzice zarabiają pieniążki i potem muszą je tak podzielić żeby starczyło i że drogich rzeczy sie nie kupuje bo nie starczy - i takie dziecko mimo, że nie ma pojęcia o wartości pieniądza jako takiego, ma pewien nawyk nie wskakiwania do sklepu z koncertem życzeń ja to che kup mi kup mi kup mi to i tamto itd. Dlatego pisałąm, że 2-3 latki to imo jeszcze nie - ale 4-5 to już jest jakiś proces uczący, jakis pożadany efekt się tym uzyskuje. Didy przecież nie żyją w innej czasoprzestrzeni, żyją w przedszkolach, gadają o tym skąd majo sukienke, zabawki itp. Jakoś se trzeba z nimi radzić w tym temacie sklepowym.
Obecnie kumpel mojego chuopina tak robi zawsze odbiera syna z przedszkola - lat 3 - i robi domowe zakupy w Lące -czyli Biedronce - i mówi do niego z a każdym razem: mama kazała kupić to na obiad tamto do łazienki, jest zawsze lista zakupów i tylko kupujemy z listy - tego nie bierzemy bo mama mówi że to za drogie - albo tego nei bierzemy bo tata nie ma tyle pieniążków - no jakoś to wyrobili - mimo że mały pewnie niewiele czai ale się stosuje.
Uczy go tego, że Lonka to jest miejsce gdzie się realizuje zadania - co sie w domu zapisało po to się jedzie, a nie miejsce że się bierze co się chce. Twierdzę, że tym sposobem dzieci chwytają pewien wzorzec, nawyk.

ja chce didaaaaaaaaaaa

a teraz nie mogeu - jak mogłąm to nie chciaąłm a jak chcę to nie mogę.

Edytowane przez rachell111
Czas edycji: 2013-04-15 o 12:36
Stary 2013-04-15, 12:38   #1968
Betty83
Zakorzenienie

ogarnełam paszczę
szkoda, że to pewnie chwilowe
Stary 2013-04-15, 12:39   #1969
Murszafka

No więc właśnie -można
Mi się bardzo podoba, to, co pisze Parabel

Otóż, Narodu Kochany, tort z ptakiem sie spodobał w przedszkolu na tyle, że mam zamówienia na 2 kolejne Teraz będzie z zającem, oraz... ekhem, ekhem... komunijny, ale ma nie być w kształcie świętym, tylko elegancki. I już się boję...

I nie mogę się doczekać mojego Budapesztu, gdyż naturalnie pękłam i zamówiłam... Małżon zamówił pamięci do lapka, to się musiałam jakoś zemścić...

Stary 2013-04-15, 12:43   #1970
Eenax
Zakorzenienie

GG do Eenax

Cytat:
I nie mogę się doczekać mojego Budapesztu, gdyż naturalnie pękłam i zamówiłam... Małżon zamówił pamięci do lapka, to się musiałam jakoś zemścić...
Ja też
Choć nie wiem czy wypali bo sis musi sobie przełożyć termin rehabilitacji.
Dym kadzidlany. ...

czarne kredki
Eenax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-15, 12:48   #1971
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
No więc właśnie -można
Mi się bardzo podoba, to, co pisze Parabel

Otóż, Narodu Kochany, tort z ptakiem sie spodobał w przedszkolu na tyle, że mam zamówienia na 2 kolejne Teraz będzie z zającem, oraz... ekhem, ekhem... komunijny, ale ma nie być w kształcie świętym, tylko elegancki. I już się boję...

1.

2. to chyba lepiej dla Cię wyzwanie artystyczne, każdy gópi potrafi upiec Hostię

3. gratulacje - się należy
Cytat:
Napisane przez Eenax Pokaż wiadomość
Ja też
Choć nie wiem czy wypali bo sis musi sobie przełożyć termin rehabilitacji.
nie inaczej
Stary 2013-04-15, 13:36   #1972
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
tak a propos-zinwignidowalam samą sieu bosh...co ja tam mam w tych albumach ..no ale ztwoerdziłąm ze moze by tak dorosnac i zrobic cos w koncu ze swym fyglondem ....
ostatnio wpadłam na pomysł zeby farkocz se zrobic..no ale czy to takie dojrzałe to nie fieu
warkocze są the best
wczoraj strzeliłam sobie warkocza, to luby się zachwycał: No naprawdę wyglądasz jak Lara Croft!

znad L4
Fizycznie tak se, psychicznie bosko po wczorajszym wieczorze we dwoje

Edytowane przez Maja102
Czas edycji: 2013-04-15 o 13:44
Maja102 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-15, 13:51   #1973
Redhaired Witch
Nindżopesz

Zbiorczo dzięki za dzieckie porady Spróbuję wdrażać.
Za moich czasów chyba nie było karnych jeżyków, aż muszę sobie wyguglować to cudo.

Ad sinupret modowych blogów, dzisiaj chciałam porobić sobie fotki z didem i fogle we wiosennej stylizacji (muahaha) ale na kilka fotek, które cyknęła moja matka ani jedna się nie nadaje... Prześwietlone lub za ciemne, w dziwnej pozie nim zdążyłam się ustawić, w cieniu gałęzi że nic nie widać itp.
A potem się wkurzyła, że wybrzydzam i się skończyło.
Czasami dochodzę do wniosku, że naprawdę mogłabym i powinnam być fotografem - wydawałoby się, że to taki banał cyknąć komuś sensowne zdjęcie a jak się okazuje to trudna do opanowania sztuka

---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ----------

Jeszcze se narzeknę na internet. Dzisiaj rano ping 3241 ms, prędkość wysyłania 0,03 mb/s. Zabić się.
Kruszynka miał dzwonić do Vectry no bo kurde ale chyba nie zadzwonił...

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-15, 15:04   #1974
Betty83
Zakorzenienie

Cytat:
ale padam na wszystko i nic nie czuję przez zatkany nos - a marzy mi sie jakiś kojący uspokający olejek do snu
eukaliptus odtyka
ja się inhalowałam herbacianym i też daje radę

Cytat:
Napisane przez tricolor Pokaż wiadomość
a czym zmywałaś?

ja ostatnio napuszyłam się po shea w mieszance
aż się wystraszyłam co mi zrobiła z włosami
już przy myciu były tępe i się mocno splątały
a po wyschnięciu matowe i przesuszone
teraz siedzę w łopianie na skalpie i oliwie z kokosem na długości

zgubiłam dowód osobisty - wyrobią bez problemu drugi?
Stary 2013-04-15, 15:22   #1975
Murszafka

Cytat:
Napisane przez Betty83 Pokaż wiadomość
Nie wiem, jak jest teraz, ale kiedyś to trzeba było dać ogłoszenie w gazecie i mieć zaświadczenie z policji...

Stary 2013-04-15, 15:24   #1976
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
ja ostatnio napuszyłam się po shea w mieszance
aż się wystraszyłam co mi zrobiła z włosami
już przy myciu były tępe i się mocno splątały
a po wyschnięciu matowe i przesuszone

1. a obczaj to http://panidomunazakupach.blogspot.c...a-zyciowa.html
2. mi wyrobili bez gadania.

Stary 2013-04-15, 15:47   #1977
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
eukaliptus odtyka
ja się inhalowałam herbacianym i też daje radę

1. to wiem, użyłam Olbasa - ale i tak na stałe nie odtyka - tylko chwilowo - niemniej nie posiadam na stanie żadnego fajnego nocnego uspokajacza, nie leczniczo, abstrachując od choroby, tak po prostu na skołatane nerwy

2. hmm nie wiem, ale moja babcia zgłosiła na policję dla własnego bezpieczeństwa, żeby na jej dowód nikt nie brał pożyczek, zakupów na raty i innych takich cudów
Stary 2013-04-15, 16:25   #1978
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Jak zgubilam dowod to poszlam zlozyc podanie o nowy w urzedzie gminy i mi go sami zablokowali. Wszedzie, bo jak niedawno bralam w play nowy tel to od razu im sie to wyswietlilo.

Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można....
Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby
winter76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-15, 16:55   #1979
Betty83
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem, jak jest teraz, ale kiedyś to trzeba było dać ogłoszenie w gazecie i mieć zaświadczenie z policji...

głupio się przyznać, ale najpewniej w domu gdzieś posiałam

Cytat:
1. a obczaj to http://panidomunazakupach.blogspot.c...a-zyciowa.html
2. mi wyrobili bez gadania.
1.
chyba tylko gliss kur u nich bezpieczny
2. poznali że swoja

Cytat:
1. to wiem, użyłam Olbasa - ale i tak na stałe nie odtyka - tylko chwilowo - niemniej nie posiadam na stanie żadnego fajnego nocnego uspokajacza, nie leczniczo, abstrachując od choroby, tak po prostu na skołatane nerwy

2. hmm nie wiem, ale moja babcia zgłosiła na policję dla własnego bezpieczeństwa, żeby na jej dowód nikt nie brał pożyczek, zakupów na raty i innych takich cudów
1. mnie cynamon uspokaja
2. ale to chyba w przypadku podejrzenia kradzieży, zacznę od urzędu

Cytat:
Napisane przez winter76 Pokaż wiadomość
Jak zgubilam dowod to poszlam zlozyc podanie o nowy w urzedzie gminy i mi go sami zablokowali. Wszedzie, bo jak niedawno bralam w play nowy tel to od razu im sie to wyswietlilo.
dzięki
Stary 2013-04-15, 17:07   #1980
Redhaired Witch
Nindżopesz

Pytanie do specjalistek od netu:
Ostatnio wolno mi chodził, po odwirusowaniu (znalazły się jakieś dwa) było na kilka dni lepiej, teraz jest jeszcze gorzej. U TŻta śmiga.
Router i modem są podłączone do mnie a do niego radiowo więc to nie kwestia przyciśnięcia kabla czy czegoś równie ambitnego.
Vectra twierdzi, że z jej strony nic nie widać.
Posprzątałam na C na wypadek braku miejsca, jest ponad 2 GB wolnego.
Dalej nie fię co kombinować, czy do skutku odwirusowywać czy pierdyknąć reinstalację? Nie bardzo mi się widzi ta reinstalka, jak więc można znaleźć przyczynę?
Na necie wyczytałam o tym teście netstat -an ale oczywiście nic z niego nie kapuję, wyszły mi zera i nasłuchiwanie, potem moje IP z różnymi portami i jakieś insze z oczekiwaniem a potem znowu zera. Coś z tego jest ważne i może dać wskazówkę? To bym jeszcze raz wpisała i skopiowała tutaj wynik.

---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ----------

Cytat:
poznali że swoja
Tia
A zgubiłam go ambitnie w Austrii będąc (pewnie leży na jakiej przełęczy pokrytej śniegiem), odkryłam to w pociągu do Berlina i cykałam się czy mnie do samolotu wpuszczą. TŻ się nabijał, że powiemy przy odprawie "panie, u nas na Wschodzie kobity nie mają dokumentów, tak samo jak wielbłądy" albo że od biedy pojadę pociągiem i najwyżej mnie wyrzucą na granicy a tam to już się dogadam. No ale wpuścili.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości