|
|
#1952 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Dot.: Scent Bar XLIX
Cytat:
ja tam nie wiem gdzie tych efektów szukac... a kiece mam z odzysku takom niekoszernom troche. wonska szyfonowa z podszefkiem. podszewek juz odprułam i chce go skórcic do zakolana. buty zadne z tych co mam mi sie nie podobajom do tego ![]() no i ta kieca jest roche za krótka jakby-jak ubiore obcas to widac buty...nie jest do ziemi ..no nie fieu nie fieu
|
|
|
#1954 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
chodziło mi o przykłady efekta w sieciuni efekt ma byc..eee..awangardowy ale bez przesady
|
|
|
#1956 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
to ja bym kciała bryłe wysokom, z wonskom taliom i duzym cycem
|
|
|
#1958 | |
|
To ja :)
|
Cytat:
Dostałam od stryja płytę ze skanami starych zdjęć i dokumentów, i oczywiście się poryczałam nad tym wszystkim... Od kilkunastu lat nie mam dziadków, młodo poumierali, z obu stron i teraz kiedy na nich patrzę... ![]() Coś ostatnio mam oczy na mokrym miejscu... Dobrze, że przede mną fajny weekend. Szczegół, że w lipcu, ale musi być fajny... Rok temu w Brukseli była średnia pogoda, tym razem nastawiam się na nocne zdjęcia...
|
|
#1959 |
|
Wtajemniczenie
|
Rejcz :klaski: i niech Wam będzie dobrze z Łatkiem i jemu z Wami Mursz Szarość Melduję, że po balsamie do kąpieli fur Mama, stosowanym nawłośnie, mam oklap i wrażenie nieumycia ![]() ---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ---------- Trudno o taką, przynajmniej na lookbooku ![]() ---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ---------- Tu z dość ciężkimi botkami: http://www.przymierzaj.pl/gosiapiorecka/160828 ---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ---------- spróbuj tu: http://www.przymierzaj.pl/przymierzalnia.html ---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ---------- http://www.przymierzaj.pl/przymierzalnia.html Wkleja stronę główną, czy pomysły? ---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ---------- Pachnącego wieczorku wszystkim
|
|
#1960 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ależ czaderska strona ![]() alllleeee fun ale padam na wszystko i nic nie czuję przez zatkany nos - a marzy mi sie jakiś kojący uspokający olejek do snu Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2013-04-14 o 23:42 |
|
|
|
|
#1961 |
|
Zakorzenienie
|
odprawiona
![]() 20 i 24 będę w Krk, jakby się zlatywały w tym czasie
|
#1962 | |||||||
|
Panaroja
|
Znad zielonej cherbaty z grejfrutem
![]() Cytat:
Cytat:
Picie wyłącznie kontrolowane z kubka . Kremy , mydła itepe schować poza zasięgiem , albo blokada na drzwi łazienki . W ogóle pozakładajcie blokady na wszystkie newralgiczne meble i drzwi , a jak nabałagani niech sprząta - dwulatek juz potrafi odłożyć na miejsce , pomóc wytrzec itepe . Dwulatki chętnie naśladują dorosłych i trzeba to wykorzystać ![]() 2. aaaaa ![]() 3.stanie w kącie - opieka siedzi obok z zegarkiem w ręku . 10 minut wytrzyma i zapamięta . Tylko choćby na głowie stawała nie można z kąta wypuścić i nie można się denerwować - wszystko na spokojnie ,bo inaczej wyczuje , pójdzie na udry i będzie jeszcze większa wojna nerwów . Wypróbowałam osobiście na małżowej wnuczce w wieku lat 2 - ganiała mi kothę i ją męczyła i straszyła - wystarczyło 10 minut w kącie w przedpokoju - oczywiście po uprzedzeniu , że za takie zachowanie pójdzie do kąta - i więcej się sytuacja nie powtórzyła .Na spokojnie zaprowadzić do kąta , usiąść sobie obok i spokojnie wyjaśnić , że była uprzedzona o karze , nie posłuchała , więc kara musi być . I nie reagować na płacze , rzucania się na ziemię , jak chce , niech sie wykrzyczy , jak zobaczy że nie działa - przestanie .Cytat:
Cytat:
![]() 2.zabawa jedzeniem powina się skończyć w wieku ok.półtora roku , dwulatek powinien już jeść łyżką bez kłopotu . wiem co chciałam ważnego napisać - udało mi się wykończyć odlewkę ![]() i kurtka znowu zimno ![]() ---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ---------- Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
|||||||
|
|
|
#1964 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry
|
|
|
|
#1965 |
|
Panaroja
|
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
|
|
|
#1966 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziecko ma rodzica za autorytet i powiela jego zachowania. ![]() Zluzować, reagować spokojnie lub przy braku zagrożenia dla niej nie reagować wcale. Sprawdzić która opcja z spokojem czy brakiem reakcji działa lepiej. Cytat:
Cytat:
O ile takie biegające można jakoś ogarnąć tak gorzej z niemowlakiem. Moja odmawiała jedzenia od 3 miesiąca (urodziła się na 50 centylu a w 3 spadła poniżej 3 i tak było aż do 2 lat - wzrost od 6 miesiąca powyżej 75 centyla). Coś innego niż mleko raczyła zatrzymać w buzi dopiero jak miała 8 miesięcy, a jakakolwiek butelkę itp. zaakceptowała jak skończyła roczek. Podobno na roczek powinno dziecko potroić swoja wagę urodzeniową, moja potroiła jak miała skończone 2 lata. Cytat:
Stwierdzenie: "dzieci się same nie zagłodzą" moja obalała koncertowo mogła nawet kilka dni pod rząd żyć na 1 jajku lub 1 bananie lub kubku jogurtu ( czasami tylko na samej wodzie). Cytat:
Moja młoda ma nadpobudliwość (roztrzepanie, rozbieganie, brak koncentracji uwagi na dłużej, wszytko ja nudzi w ekspresowym tempie) i sporo się przy niej nabiegałam a jeszcze więcej nauczyłam opanowania. Wybieganie to sprawa względna. I posunę się nawet do stwierdzenia ze dziecko jest wystarczająco wybiegane dopiero wtedy kiedy zasypia na siedząco. Co w praktyce możne nie nastąpić czasami wcale ![]() Np. młoda dopiero jest zmęczona (ale nie żeby zasnąć ze zmęczenia) kiedy na spacerze szaleje na pełnych obrotach min. 4 godziny, na trampolinie potrafi spędzić cały dzień jedynie z przerwami na jedzenie. Obecnie jest i tak spokojniej, już potrafi więcej czasu zajmować się sama sobą (podobnież po części to jest za sprawą preparatów tranowych z kwasami omega -3 -6). Twoja Didka ma 2 lata i okres intensywnego badania otoczenia. Badanie wytrzymałości i granic "wytrzymałości" rodzica tez w to wchodzi. No i naśladownictwo! We wszystkim co się da ![]() Co do kontroli, no cóż czasami tak trzeba Ew, można się czasami ratować wszelkimi kubkami niekapkami (np. Avent ma taki 360 stopni). Opcję wyrzutów sumienia o zagłodzenie dziecka (zwłaszcza jak próbowałam sprawdzać teorie "jak zgłodnieje to zje") zaliczyłam. Co do kar to jest trudno bo przy 2 latku ciężko jest zastosować więcej kar. Może być karny jeżyk z konsekwencja siedzenia X minut i dopóki dziecko spokojnie nie wysiedzi to nie ma końca kary. Moją młoda potrafiłam tak przez 2 godziny czasami brać sadzać, nastawiać tajmer, ona uciekała i tak w kółko... . Z czasem sie nauczyła. Z czasem też weszła opcja brak bajki i kwarantanny dla pluszaków (ulubiony pluszak szedł na kwarantanne i dostawała dopiero dnia następnego - do tej pory to najbardziej na nią działa). Cytat:
---------------- Bry! Ale mam piękne słonko za oknem Az wypełzłam sobie na zewnątrz się poszwędać.
|
|
#1967 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
te zkupy traktował jako naukę, że nic nie spada z nieba, że rodzice zarabiają pieniążki i potem muszą je tak podzielić żeby starczyło i że drogich rzeczy sie nie kupuje bo nie starczy - i takie dziecko mimo, że nie ma pojęcia o wartości pieniądza jako takiego, ma pewien nawyk nie wskakiwania do sklepu z koncertem życzeń ja to che kup mi kup mi kup mi to i tamto itd. Dlatego pisałąm, że 2-3 latki to imo jeszcze nie - ale 4-5 to już jest jakiś proces uczący, jakis pożadany efekt się tym uzyskuje. Didy przecież nie żyją w innej czasoprzestrzeni, żyją w przedszkolach, gadają o tym skąd majo sukienke, zabawki itp. Jakoś se trzeba z nimi radzić w tym temacie sklepowym. Obecnie kumpel mojego chuopina tak robi zawsze odbiera syna z przedszkola - lat 3 - i robi domowe zakupy w Lące -czyli Biedronce - i mówi do niego z a każdym razem: mama kazała kupić to na obiad tamto do łazienki, jest zawsze lista zakupów i tylko kupujemy z listy - tego nie bierzemy bo mama mówi że to za drogie - albo tego nei bierzemy bo tata nie ma tyle pieniążków - no jakoś to wyrobili - mimo że mały pewnie niewiele czai ale się stosuje. Uczy go tego, że Lonka to jest miejsce gdzie się realizuje zadania - co sie w domu zapisało po to się jedzie, a nie miejsce że się bierze co się chce. Twierdzę, że tym sposobem dzieci chwytają pewien wzorzec, nawyk. ja chce didaaaaaaaaaaa a teraz nie mogeu - jak mogłąm to nie chciaąłm a jak chcę to nie mogę. Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2013-04-15 o 12:36 |
|
|
|
|
#1968 |
|
Zakorzenienie
|
ogarnełam paszczę szkoda, że to pewnie chwilowe
|
#1969 |
|
|
No więc właśnie -można
![]() Mi się bardzo podoba, to, co pisze Parabel Otóż, Narodu Kochany, tort z ptakiem sie spodobał w przedszkolu na tyle, że mam zamówienia na 2 kolejne Teraz będzie z zającem, oraz... ekhem, ekhem... komunijny, ale ma nie być w kształcie świętym, tylko elegancki. I już się boję...I nie mogę się doczekać mojego Budapesztu, gdyż naturalnie pękłam i zamówiłam... Małżon zamówił pamięci do lapka, to się musiałam jakoś zemścić...
|
#1970 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Choć nie wiem czy wypali bo sis musi sobie przełożyć termin rehabilitacji.
|
|
#1971 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. to chyba lepiej dla Cię wyzwanie artystyczne, każdy gópi potrafi upiec Hostię 3. gratulacje - się należy ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1972 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wczoraj strzeliłam sobie warkocza, to luby się zachwycał: No naprawdę wyglądasz jak Lara Croft! ![]() ![]() Fizycznie tak se, psychicznie bosko po wczorajszym wieczorze we dwoje
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2013-04-15 o 13:44 |
|
|
|
|
#1973 |
|
Nindżopesz
|
Zbiorczo dzięki za dzieckie porady
Spróbuję wdrażać.Za moich czasów chyba nie było karnych jeżyków, aż muszę sobie wyguglować to cudo. Ad sinupret modowych blogów, dzisiaj chciałam porobić sobie fotki z didem i fogle we wiosennej stylizacji (muahaha) ale na kilka fotek, które cyknęła moja matka ani jedna się nie nadaje... Prześwietlone lub za ciemne, w dziwnej pozie nim zdążyłam się ustawić, w cieniu gałęzi że nic nie widać itp. A potem się wkurzyła, że wybrzydzam i się skończyło. Czasami dochodzę do wniosku, że naprawdę mogłabym i powinnam być fotografem - wydawałoby się, że to taki banał cyknąć komuś sensowne zdjęcie a jak się okazuje to trudna do opanowania sztuka ![]() ---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ---------- Jeszcze se narzeknę na internet. Dzisiaj rano ping 3241 ms, prędkość wysyłania 0,03 mb/s. Zabić się. Kruszynka miał dzwonić do Vectry no bo kurde ale chyba nie zadzwonił... |
|
|
|
#1974 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja się inhalowałam herbacianym i też daje radę Cytat:
![]() ja ostatnio napuszyłam się po shea w mieszance ![]() aż się wystraszyłam co mi zrobiła z włosami już przy myciu były tępe i się mocno splątały a po wyschnięciu matowe i przesuszone teraz siedzę w łopianie na skalpie i oliwie z kokosem na długości zgubiłam dowód osobisty - wyrobią bez problemu drugi?
|
|
#1975 |
|
|
Nie wiem, jak jest teraz, ale kiedyś to trzeba było dać ogłoszenie w gazecie i mieć zaświadczenie z policji...
|
#1976 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
http://panidomunazakupach.blogspot.c...a-zyciowa.html2. mi wyrobili bez gadania. |
|
|
|
|
#1977 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. hmm nie wiem, ale moja babcia zgłosiła na policję dla własnego bezpieczeństwa, żeby na jej dowód nikt nie brał pożyczek, zakupów na raty i innych takich cudów
|
|
|
|
|
#1978 |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Jak zgubilam dowod to poszlam zlozyc podanie o nowy w urzedzie gminy i mi go sami zablokowali. Wszedzie, bo jak niedawno bralam w play nowy tel to od razu im sie to wyswietlilo.
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby |
|
|
|
#1979 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
głupio się przyznać, ale najpewniej w domu gdzieś posiałam ![]() Cytat:
![]() chyba tylko gliss kur u nich bezpieczny 2. poznali że swoja ![]() Cytat:
2. ale to chyba w przypadku podejrzenia kradzieży, zacznę od urzędu Cytat:
|
|
#1980 |
|
Nindżopesz
|
Pytanie do specjalistek od netu:
Ostatnio wolno mi chodził, po odwirusowaniu (znalazły się jakieś dwa) było na kilka dni lepiej, teraz jest jeszcze gorzej. U TŻta śmiga. Router i modem są podłączone do mnie a do niego radiowo więc to nie kwestia przyciśnięcia kabla czy czegoś równie ambitnego. Vectra twierdzi, że z jej strony nic nie widać. Posprzątałam na C na wypadek braku miejsca, jest ponad 2 GB wolnego. Dalej nie fię co kombinować, czy do skutku odwirusowywać czy pierdyknąć reinstalację? Nie bardzo mi się widzi ta reinstalka, jak więc można znaleźć przyczynę? Na necie wyczytałam o tym teście netstat -an ale oczywiście nic z niego nie kapuję, wyszły mi zera i nasłuchiwanie, potem moje IP z różnymi portami i jakieś insze z oczekiwaniem a potem znowu zera. Coś z tego jest ważne i może dać wskazówkę? To bym jeszcze raz wpisała i skopiowała tutaj wynik. ---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ---------- Tia ![]() A zgubiłam go ambitnie w Austrii będąc (pewnie leży na jakiej przełęczy pokrytej śniegiem), odkryłam to w pociągu do Berlina i cykałam się czy mnie do samolotu wpuszczą. TŻ się nabijał, że powiemy przy odprawie "panie, u nas na Wschodzie kobity nie mają dokumentów, tak samo jak wielbłądy" albo że od biedy pojadę pociągiem i najwyżej mnie wyrzucą na granicy a tam to już się dogadam. No ale wpuścili. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:53.

..

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
dunno