MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VIII vel. Ciśnij dziołcha, ciśnij! - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-04-15, 10:50   #2671
Dragusia88
Zakorzenienie

Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VIII vel. Ciśnij dziołcha, ciśnij!

Cytat:
Napisane przez kmagg81 Pokaż wiadomość
Obiecałam przedwczoraj, że wstawię fotkę z efektem jaki pozostał na mojej łepetynie po wizycie u fryzjera to też to czynię

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
Hello!
Dziś się dowiedziałam,że będą mnie w szpitalu trzymać do porodu, czyli w sumie nie wiem do kiedy, ale "jak najdłużej"..
Ciśnienie trochę spadło,ale jeszcze raczej wysokie i liczą się z cesarka w każdej chwili..r
Przynajmniej ktg są dobre.

Cytat:
Napisane przez Tajgusia Pokaż wiadomość
Mam pytanie do mam po cc czy po znieczuleniu bolała Was głowa albo miałyście mdłości?
nie

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
dziewczyny siedzę w szpitalu i czekam na ktg ale juz wiem ze jutro na 9.00 mam się stawić do szpitala ale mam mega stresa.chociaz z drugiej strony moze w końcu urodzę

o matko ja dopiero ja 82 str

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-15, 10:51   #2672
kmagg81
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wolanin1 Pokaż wiadomość
Dokładnie!!! Siooooo rodzić Ja kcikasy będę trzymać
A co do przejedzenia to wczoraj obudziłam TŻ-a o 3 w nocy i robiliśmy kanapki z serem i szynką zapiekane w piekarniku
hihihi no cóż dziecko głodne to trzeba było nakarmić
Ja moejmu zawsze to powtarzam jak mam na coś ochotę o dziwnych porach

A WOLANIN jak tam egzamin wczorajszy ??

http://www.suwaczki.com/tickers/relgi09km3h0o13o.png
kmagg81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-15, 10:54   #2673
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
Miśka dostała strasznej ciemieniuchy!!! coś okropnego..

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
Ogólnie chrzciny super.

Cytat:
Napisane przez Villga Pokaż wiadomość
Acha: dziewczyny, ile może trwać zażólcenie u noworodka? Kinga w sobote skończyła miesiąc a nadal ma żółte oczka i żółtą wydzielinę z uszów....
długooo. mój w czwartek miał ponownie badaną bilurbinę (lekko podwyższona), bo wciąż leTki żółtek...
pani doktor zaleciła 3 dni odciągać melko i 15 sek gotować (by moje hormony wybić), ale ja się zbuntowałam (bo jak to wpłynie na laktację). W koncu (po wynikach) satwierdziła, że spacery też pomoga

Cytat:
Mój ma szlaban od ... sylwestra
nas nie przebijesz. ostatni sex 1 lipca (poczęcie Juniora). Miałam ciążowy zakaz, teraz połóg. Czuję się jak wtórna dziewica

Obserwatorko, jakiego dezodorantu uzywasz? Z La Roche nie daje rady (kupiłam bez aluminioum pomna tego co kiedys pisałaś)

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-15, 11:00   #2674
wolanin1
Raczkowanie

Cytat:
A WOLANIN jak tam egzamin wczorajszy ??
Nie mam pojęcia, był pisemny a wykładowca stwierdził, że nie chce mu się teraz sprawdzać ;/

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość

nas nie przebijesz. ostatni sex 1 lipca (poczęcie Juniora). Miałam ciążowy zakaz, teraz połóg. Czuję się jak wtórna dziewica
No fakt! Mój TŻ chodzi jak piesek z jęzorem na brodzie, stwierdził ostatnio, że po połogu to będzie jak nasz pierwszy raz
wolanin1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-15, 11:11   #2675
Villga
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
długooo. mój w czwartek miał ponownie badaną bilurbinę (lekko podwyższona), bo wciąż leTki żółtek...
pani doktor zaleciła 3 dni odciągać melko i 15 sek gotować (by moje hormony wybić), ale ja się zbuntowałam (bo jak to wpłynie na laktację). W koncu (po wynikach) satwierdziła, że spacery też pomoga

)
Dzięki za odpowiedź. Mam nadzieję, że u nas też spacery zadziałają, choć coś ostatnio soneczko się chowa jak tylko wózek wyciągnę

Cytat:
No fakt! Mój TŻ chodzi jak piesek z jęzorem na brodzie, stwierdził ostatnio, że po połogu to będzie jak nasz pierwszy raz
Hehe Mój Tż ostatnio przyszedł po kąpaniu mnie przytulić, mizia po placach, nagle się oderwał i poszedł. Gada do siebie: "No nie no... kto to widział, jakbym miał 16 lat". Ja na to z uśmieszkiem: co się stało? A on: to się domyśl Biedny... pomiział tylko po plecach i już efekt. Jaki musi być wyposzczony heheh jak kiełbasa wielkanocna Nawet to miłe, że mimo "figury po ciąży" tak działam
Villga jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-15, 11:11   #2676
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
Zapomniałam napisac...Miśka dostała strasznej ciemieniuchy!!! coś okropnego...najgorsze jest to, że w sobotę wieczorem dostała też jakiś plam?? skupisk krostek?? na szyji i z tyłu na główce i za uszami. Na pewno nie były to potówki. Pojechałam aż na pogotowie z nią bo się wystraszyłam. Pediatra też nie wiedziała za bardzo co to za wysypka i po czym. Dała maść robioną w aptece z wit. A i E. Smaruje ale sama nie wiem czy coś pomaga;/ tak się zastanawiam, że to chyba ta ciemieniucha zeszła na uszy i szyję bo ponoć to możliwe. Ja to się mam po prostu...jak coś nie tak ze mną to teraz z Miśką!!!
ojej oby szybko te krostki poznikały

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
nie wiecie może czy w pepco są staniki do karmienia? muszę jakiś kupić, a nie mam jak podjechać gdzieś, pepco najbliżej tylko nie chcę na darmo lecieć.
nie ma
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-15, 11:21   #2677
OtTakaJa
Zakorzenienie

No i lipa, mam się stawić jutro na oddziale, badanka, pewnie jakaś obserwacja i wywoływanie

OtTakaJa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-15, 11:23   #2678
wolanin1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
No i lipa, mam się stawić jutro na oddziale, badanka, pewnie jakaś obserwacja i wywoływanie

za szybki i w miarę bezbolesny
Stary 2013-04-15, 11:26   #2679
OtTakaJa
Zakorzenienie

Cytat:
za szybki i w miarę bezbolesny
Nie dziękuję Najbardziej dobija mnie to, że zaczną mi wywoływać, zacznę rodzić w nocy i będę bez TŻta

Stary 2013-04-15, 11:27   #2680
wolanin1
Raczkowanie

Cytat:
Nie dziękuję Najbardziej dobija mnie to, że zaczną mi wywoływać, zacznę rodzić w nocy i będę bez TŻta

Nie martw się na zapas
Stary 2013-04-15, 11:30   #2681
kmagg81
Raczkowanie

Cytat:
ja tez mocno będę trzymać kciuki
jak zaczniesz rodzić w nocy to tel do TŻta i przypędzi do Ciebie !
Będzie dobrze

Stary 2013-04-15, 11:31   #2682
Maluda2112
Raczkowanie

GG do Maluda2112

Ja też noszę stanik sportowy z pepco bardzo wygodny

Synek Kacper
Maluda2112 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-15, 11:35   #2683
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
aby sie samo zaczeło jeszcze dziś
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-15, 11:37   #2684
OtTakaJa
Zakorzenienie

Cytat:
Nie martw się na zapas
Cytat:
ja tez mocno będę trzymać kciuki
jak zaczniesz rodzić w nocy to tel do TŻta i przypędzi do Ciebie !
Będzie dobrze
Staram się nie martwić na zapas, ale boję się, że w moim durnowatym szpitalu będą robić problemy, żeby TŻ by ze mną w nocy. Nie pytajcie czemu, bo sama nie wiem.

Maluda - a Tobie lekarz pozwolił czekać aż coś się zacznie dziać w domu? Od czego to zależy?

Stary 2013-04-15, 11:51   #2685
wolanin1
Raczkowanie

Wiecie byłam u dermatologa w piątek, jakieś plamki mi między piersiami wyskoczyły i swędzą. Dermatolog stwierdziła że to łupież pstry i przepisała maść, i wydaje mi się, że jeszcze gorzej po tej maści jest, a termin do niej mogę mieć na 19 maja dopiero...

---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ----------

Cytat:
Staram się nie martwić na zapas, ale boję się, że w moim durnowatym szpitalu będą robić problemy, żeby TŻ by ze mną w nocy. Nie pytajcie czemu, bo sama nie wiem.

Maluda - a Tobie lekarz pozwolił czekać aż coś się zacznie dziać w domu? Od czego to zależy?

Prawo do wsparcia ze strony bliskich i do kontaktu z bliskimi

Masz prawo do dodatkowej opieki pielęgnacyjnej ze strony bliskiej osoby podczas porodu i w połogu (osobę bliską wybiera pacjentka!). Możesz rodzić w towarzystwie mamy, siostry, męża lub przyjaciółki. Odstępstwem od tej zasady są tylko zagrożenia epidemiologiczne i zagrożenie zdrowia pacjenta – w takich sytuacjach odmowa asysty bliskiej osoby powinna być odnotowana w dokumentacji medycznej. Wyganianie osoby bliskiej ze względu na wewnętrzne ustalenia szpitala są niezgodne z artykułem 34 ustawy o prawach pacjenta i Rzeczniku Praw Pacjenta.
Stary 2013-04-15, 12:01   #2686
karolka280888
Przyczajenie

Witam mamuśki i przyszłe mamuśki
U mnie 5 dni do TP a nic sie nie dzieje już mam dość czekania a mały rośnie 2 tyg temu 4300g to co bedzie pod koniec tygodnia? jak do środy nic sie nie wydarzy a ide na ktg to każe sobie skierowanie dać. Ciśnienie niby unormowałam ale cały czas na tabletkaCH najgorsze że te nogi takie opuchnięte nawet po nocy. No i te sny przedwczorAj śniło mi się że był u mnie pijany Justin Biber i ubierałam mu buty, a dzis że rodzilam dziecko domu i Tż odbierał poród a na podłodze pełno zielonych wód było...jestem jakaś nawiedzona
karolka280888 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-15, 12:05   #2687
corka_rosy
Wtajemniczenie

Hejka!

Przede wszystkim gratulacje dla nowych Mam: aliś, Nyaa, anika_s, Eluśka - są z Wami maluszki!

U mnie psikus - nie rodzę Tak jak Wam pisałam, byłam w sobotę na IP, po usg okazało się, że dziec ma się tak dobrze w środku, że nie ma co go wyciągać. Łożysko II stopień, dużo wód i ogólnie poród nieprędko się zacznie. We wtorek mam się stawić na ktg, w czwartek na usg i od niego zależy, co robimy. Jeśli środowisko dzieca się pogorszy, rodzę w piątek, jeśli wszystko będzie tak pięknie, jak teraz - umawiamy się na 22 kwietnia. Będę miała byczka
Cieszymy się Mężem jak głupki z tego darowanego nam tygodnia A że mieliśmy w weekend porodowy niedosyt, to zapuściliśmy sobie 2 odcinki "Położnych", dodatkowo Mąż wałkował na youtube porody SN

Idę Was teraz nadrabiać!

21.04.2013.
corka_rosy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-15, 12:11   #2688
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość
Jeśli środowisko dzieca się pogorszy, rodzę w piątek, jeśli wszystko będzie tak pięknie, jak teraz - umawiamy się na 22 kwietnia. Będę miała byczka
masz zaplanowane CC? czy na wywolywanie masz termin?

---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------

Cytat:
Napisane przez karolka280888 Pokaż wiadomość
No i te sny przedwczorAj śniło mi się że był u mnie pijany Justin Biber i ubierałam mu buty, a dzis że rodzilam dziecko domu i Tż odbierał poród a na podłodze pełno zielonych wód było...jestem jakaś nawiedzona
hehe.. takie sny to chyba normalne teraz przed porodem, w stanie napiecia
mnie sie snilo, ze lekarza nie bylo, a mialam miec KTG.. wiec pielegniarki (dziewczyny z naszego watku ) same mnie podpiely, mowiac, ze damy rade i bez lekarza odczytac wyniki

---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ----------

Cytat:
lekarz tak postanowil?
trzymam kciuki, bedzie dobrze
Cytat:
Napisane przez Villga Pokaż wiadomość
Hehe Mój Tż ostatnio przyszedł po kąpaniu mnie przytulić, mizia po placach, nagle się oderwał i poszedł. Gada do siebie: "No nie no... kto to widział, jakbym miał 16 lat". Ja na to z uśmieszkiem: co się stało? A on: to się domyśl Biedny... pomiział tylko po plecach i już efekt. Jaki musi być wyposzczony heheh jak kiełbasa wielkanocna Nawet to miłe, że mimo "figury po ciąży" tak działam
biedny..
Stary 2013-04-15, 12:11   #2689
wolanin1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość
Hejka!

Przede wszystkim gratulacje dla nowych Mam: aliś, Nyaa, anika_s, Eluśka - są z Wami maluszki!

U mnie psikus - nie rodzę Tak jak Wam pisałam, byłam w sobotę na IP, po usg okazało się, że dziec ma się tak dobrze w środku, że nie ma co go wyciągać. Łożysko II stopień, dużo wód i ogólnie poród nieprędko się zacznie. We wtorek mam się stawić na ktg, w czwartek na usg i od niego zależy, co robimy. Jeśli środowisko dzieca się pogorszy, rodzę w piątek, jeśli wszystko będzie tak pięknie, jak teraz - umawiamy się na 22 kwietnia. Będę miała byczka
Cieszymy się Mężem jak głupki z tego darowanego nam tygodnia A że mieliśmy w weekend porodowy niedosyt, to zapuściliśmy sobie 2 odcinki "Położnych", dodatkowo Mąż wałkował na youtube porody SN

Idę Was teraz nadrabiać!
A propo oglądania porodów na YT, mój maż chce być ze mną przy cesarce (szpital nie ma z tym problemu, może być) i stwierdziliśmy, że pooglądamy na YT jak to na żywo wygląda.

Włączyliśmy film, z rozdziawionymi paszczami oglądamy i ... robią nacięcie brzucha na jakieś ...pół metra - oboje z TŻem na siebie i w szoku bo przecież miało być małe nacięcie, ale nic dalej oglądamy.
Po kilku chwilach zakładają masywne łańcuchy na coś co wystaje z brzucha, ja łzy przerażenia w oczach i w tym momencie zauważyliśmy, że te łańcuchy to zakładają na KOPYTA CIELAKA! Bo włączyliśmy przez przypadek cesarkę KROWY!!!!!

Edytowane przez wolanin1
Czas edycji: 2013-04-15 o 12:15
Stary 2013-04-15, 12:14   #2690
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
u mnie wywoływali. bez tego nie miałam ani jednego skurczu.

______

nie wiecie może czy w pepco są staniki do karmienia? muszę jakiś kupić, a nie mam jak podjechać gdzieś, pepco najbliżej tylko nie chcę na darmo lecieć.
w pepco takie sportowe raczej

Cytat:
Witam

Tak piszecie o wyposzczeniu tych naszych TŻ - ów.
Niektóre tutaj molestowały mężów tuż przed P. żeby przyspieszyć, więc nie maja co narzekać. Mój ma szlaban od ... sylwestra
kurde, u nas zakazu nie było, ale u mnie chęć tylko w pierwszym trymestrze była mega, a pod koniec czulam się jak orka

byla u nas połozna- pocieszyła mnie, że kolki i zatwardzenia się zdażają, powiedziala, zeby brzuszek masować, nie okrągłymi ruchami, tylko z boku jednego i drugiego, wtedy dziecko rozluźnia brzuszek ( jak na zegarku: godzina 16 i 21). Pytałam o silny odruch ssania i wiszenia na cycku- więc mi powiedziała, ze już teraz się coraz częściej o tym mówi, ze jest wcześniejszy skok rozwojowy- jedzeniowy- my mamy mamy wrażenie że dziecko się nie najada a piersi tyle nie produkują, a u malucha wyrabia się po prostu silniejszy odruch ssania.
Co do kolek poradziła mi, żeby dawać herbatę koperkową zwykłą- zaparzyć i odlać do butelki 30 ml. uzupełnić 30 ml wody przegotowanej i taką porcję 60 ml podawać w ciągu dnia ( nie częściej niż raz na dwa dni) i tak samo jeśli chodzi o picie przez mamy max raz dziennie i raz na dwa dni.

Pani- pytałam ją o szczepienia bo z tej mojej przychodni ona najbardziej zorientowana- i dzieciaki z niską wagą- ale te które są kierowane do poradni patologii oraz wcześniaki mają darmowe dodatkowe szczepionki, natomiast nam doradziła, żeby szczepiąc nie robić tego na raz, tylko sobie rozłożyć żółtaczkę, potem rota i za jakiś tydzień dwa pneumo....

Tyle nam doradziła- dla mnie jest osobą wiarygodną- więc może Wam się coś przyda ( Przez lata pracowała w Siemiradzkim jako położna, jak urodziła dzieciaczka i zbiegło się to ze zmianą dyrektora tam- to wolała iść do przychodni na etat- bo spokojniej . )- dzięki niej w sumie poprawiłam sobie wyniki badań (anemia) pokrzywową herbatą szybciej niz tabsami....
despa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-15, 12:15   #2691
jolanT
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolka280888 Pokaż wiadomość
Witam mamuśki i przyszłe mamuśki
U mnie 5 dni do TP a nic sie nie dzieje już mam dość czekania a mały rośnie 2 tyg temu 4300g to co bedzie pod koniec tygodnia? jak do środy nic sie nie wydarzy a ide na ktg to każe sobie skierowanie dać. Ciśnienie niby unormowałam ale cały czas na tabletkaCH najgorsze że te nogi takie opuchnięte nawet po nocy. No i te sny przedwczorAj śniło mi się że był u mnie pijany Justin Biber i ubierałam mu buty, a dzis że rodzilam dziecko domu i Tż odbierał poród a na podłodze pełno zielonych wód było...jestem jakaś nawiedzona
spróbuj pić pokrzywę.. u koleżanki pomaga na opuchliznę

29.04.2015
OLAF !

http://fajnamama.pl/suwaczki/yvpga7q.png
jolanT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-15, 12:16   #2692
OtTakaJa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
lekarz tak postanowil?
trzymam kciuki, bedzie dobrze
biedny..
Tak, lekarz. Dzięki za kciuki, przydadzą się na pewno

Stary 2013-04-15, 12:17   #2693
jolanT
Zadomowienie

Cytat:
A propo oglądania porodów na YT, mój maż chce być ze mną przy cesarce (szpital nie ma z tym problemu, może być) i stwierdziliśmy, że pooglądamy na YT jak to na żywo wygląda.

Włączyliśmy film, z rozdziawionymi paszczami oglądamy i ... robią nacięcie brzucha na jakieś ...pół metra - oboje z TŻem na siebie i w szoku bo przecież miało być małe nacięcie, ale nic dalej oglądamy.
Po kilku chwilach zakładają masywne łańcuchy na coś co wystaje z brzucha, ja łzy przerażenia w oczach i w tym momencie zauważyliśmy, że te łańcuchy to zakładają na KOPYTA CIELAKA! Bo włączyliśmy przez przypadek cesarkę KROWY!!!!!
aaaaaa

29.04.2015
OLAF !

Stary 2013-04-15, 12:18   #2694
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:

o bossche....
despa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-15, 12:30   #2695
monicca1989
Zakorzenienie

Mamusie pisałyście kiedyś o koszulobody... i nie mogę sobie przypomnieć w jakim sklepie je widziałyście? W jakiejś sieciówce? Bo chciałabym kupić Filipowi na chrzciny na salę.
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-15, 12:31   #2696
misiulka06
Rozeznanie

właśnie wróciłam z KTG.... serducho Michasia biło w rytm galopu koni hi hi, skurczy brak więc jeszcze 9 dni do końca, może ruszy się samo. Michałek cwaniak podczas badani ruszył się może ze 2 razy ale za to po wyjściu zaczął swoje wariacje w brzuchu
misiulka06 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-15, 12:37   #2697
kmagg81
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość

hehe.. takie sny to chyba normalne teraz przed porodem, w stanie napiecia
mnie sie snilo, ze lekarza nie bylo, a mialam miec KTG.. wiec pielegniarki (dziewczyny z naszego watku ) same mnie podpiely, mowiac, ze damy rade i bez lekarza odczytac wyniki

-
no ba, my to na pewno damy rade wszystko super odczytać

Ja przez całą ciąże miałam dziwne sny, zazwyczaj jakieś straszne, a teraz to tylko porody itp. Wczoraj mi się śniło, że mnie gin w szpitalu zostawił, że niby rodzić będę i tak położył się na mojej pościeli obok mnie i mi mówi, ze mam brzydkie paznokcie u stóp a potem poszedł robić wywiad w tv. normalnie masakra

Cytat:

dobre
ja kiedyś się zamierzyłam, ze oglądnę PN na youtubie - znalałam filmik, włączyłam i w tym samym momencie zamknęłam oczy i film wyłączyłam. Normalnie nie ma takiej siły, żeby mnie zmusiła do oglądnięcia

Edytowane przez kmagg81
Czas edycji: 2013-04-15 o 12:38
Stary 2013-04-15, 12:48   #2698
klementyna1
Zakorzenienie

Pocytyowałam tyyyle i mi wcieło.....Ale ztego co pamiętam:
chocoblue- jak karmienie bez nakładek? U nas róznie czasem się uda czasem jest wawntura i kapituluje i daje nakładki....;/ Dzis w ogóle Kacpi marudny podoi 20sekund i się krzywi, marudzi i wypluwa...I tak w koło;/

Zazdroszcze laktacji...kilka woreczków po 100ml? Ja 20 ml odciagnełam za trzema podejsciami...i dumna zamroziłam MAm wrazenie, ze w piersiach jest wiecej, ale nie chce kapać...

co do porodu cielaka

koszulobody były na allegro po 35zł- wpisz w wyszukiwarkę

U nas dziś bez słonka i 10 stopni a kacper znowu po nocy miał katar...Juz się wystraszyłam, ze znowu chory ale na razie cisza...Niestety jest od rana marudny;/

moderna, maluda rodzicie czy czekacie na weekend?;p

I nie pamiętam co wiecej...moze potem jeszcze raz przejrze to mi w koncu pocytuje
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-15, 12:48   #2699
jolanT
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez misiulka06 Pokaż wiadomość
właśnie wróciłam z KTG.... serducho Michasia biło w rytm galopu koni hi hi, skurczy brak więc jeszcze 9 dni do końca, może ruszy się samo. Michałek cwaniak podczas badani ruszył się może ze 2 razy ale za to po wyjściu zaczął swoje wariacje w brzuchu

ach te skurcze.. takie bolesne a każda chce je mieć

29.04.2015
OLAF !

Stary 2013-04-15, 13:01   #2700
Chocoblue
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
chocoblue- jak karmienie bez nakładek? U nas róznie czasem się uda czasem jest wawntura i kapituluje i daje nakładki....;/ Dzis w ogóle Kacpi marudny podoi 20sekund i się krzywi, marudzi i wypluwa...I tak w koło;/
Dokładnie tak jak u Ciebie czasem się uda czasem wcale, także jeszcze długa droga przed nami. Młody się zdecydowanie szybciej męczy bezpośrednio przy cycu, ale nawet jak czasem się złości to nie ma takich awantur i męczenia wzajemnego jak w pierwszych dniach po porodzie, kiedy jeszcze nie używałam nakładek więc jakiś minimalny postęp jest.

Chocoblue jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości