|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2671 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VIII vel. Ciśnij dziołcha, ciśnij!
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() o matko ja dopiero ja 82 str
|
|
|
#2672 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja moejmu zawsze to powtarzam jak mam na coś ochotę o dziwnych porach A WOLANIN jak tam egzamin wczorajszy ?? |
|
|
|
|
|
#2673 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
pani doktor zaleciła 3 dni odciągać melko i 15 sek gotować (by moje hormony wybić), ale ja się zbuntowałam (bo jak to wpłynie na laktację). W koncu (po wynikach) satwierdziła, że spacery też pomoga ![]() ![]() nas nie przebijesz. ostatni sex 1 lipca (poczęcie Juniora). Miałam ciążowy zakaz, teraz połóg. Czuję się jak wtórna dziewica ![]() ![]() Obserwatorko, jakiego dezodorantu uzywasz? Z La Roche nie daje rady (kupiłam bez aluminioum pomna tego co kiedys pisałaś)
|
|
|
|
#2674 | |
|
Raczkowanie
|
Nie mam pojęcia, był pisemny a wykładowca stwierdził, że nie chce mu się teraz sprawdzać ;/
Cytat:
Mój TŻ chodzi jak piesek z jęzorem na brodzie, stwierdził ostatnio, że po połogu to będzie jak nasz pierwszy raz |
|
|
|
|
|
#2675 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mój Tż ostatnio przyszedł po kąpaniu mnie przytulić, mizia po placach, nagle się oderwał i poszedł. Gada do siebie: "No nie no... kto to widział, jakbym miał 16 lat". Ja na to z uśmieszkiem: co się stało? A on: to się domyśl Biedny... pomiział tylko po plecach i już efekt. Jaki musi być wyposzczony heheh jak kiełbasa wielkanocna![]() Nawet to miłe, że mimo "figury po ciąży" tak działam
|
||
|
|
|
|
#2676 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2677 |
|
Zakorzenienie
|
No i lipa, mam się stawić jutro na oddziale, badanka, pewnie jakaś obserwacja i wywoływanie
|
|
|
|
|
#2678 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#2679 |
|
Zakorzenienie
|
Nie dziękuję
Najbardziej dobija mnie to, że zaczną mi wywoływać, zacznę rodzić w nocy i będę bez TŻta
|
|
|
|
|
#2680 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#2681 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja tez mocno będę trzymać kciuki jak zaczniesz rodzić w nocy to tel do TŻta i przypędzi do Ciebie ! Będzie dobrze
|
|
|
|
|
|
#2682 |
|
Raczkowanie
|
Ja też noszę stanik sportowy z pepco bardzo wygodny
|
|
#2683 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aby sie samo zaczeło jeszcze dziś
|
|
|
#2684 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Maluda - a Tobie lekarz pozwolił czekać aż coś się zacznie dziać w domu? Od czego to zależy?
|
|
|
|
|
|
#2685 | |
|
Raczkowanie
|
Wiecie byłam u dermatologa w piątek, jakieś plamki mi między piersiami wyskoczyły i swędzą. Dermatolog stwierdziła że to łupież pstry i przepisała maść, i wydaje mi się, że jeszcze gorzej po tej maści jest, a termin do niej mogę mieć na 19 maja dopiero...
---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- Cytat:
Prawo do wsparcia ze strony bliskich i do kontaktu z bliskimi Masz prawo do dodatkowej opieki pielęgnacyjnej ze strony bliskiej osoby podczas porodu i w połogu (osobę bliską wybiera pacjentka!). Możesz rodzić w towarzystwie mamy, siostry, męża lub przyjaciółki. Odstępstwem od tej zasady są tylko zagrożenia epidemiologiczne i zagrożenie zdrowia pacjenta – w takich sytuacjach odmowa asysty bliskiej osoby powinna być odnotowana w dokumentacji medycznej. Wyganianie osoby bliskiej ze względu na wewnętrzne ustalenia szpitala są niezgodne z artykułem 34 ustawy o prawach pacjenta i Rzeczniku Praw Pacjenta. |
|
|
|
|
|
#2686 |
|
Przyczajenie
|
Witam mamuśki i przyszłe mamuśki
![]() U mnie 5 dni do TP a nic sie nie dzieje już mam dość czekania a mały rośnie 2 tyg temu 4300g to co bedzie pod koniec tygodnia? jak do środy nic sie nie wydarzy a ide na ktg to każe sobie skierowanie dać. Ciśnienie niby unormowałam ale cały czas na tabletkaCH najgorsze że te nogi takie opuchnięte nawet po nocy. No i te sny przedwczorAj śniło mi się że był u mnie pijany Justin Biber i ubierałam mu buty, a dzis że rodzilam dziecko domu i Tż odbierał poród a na podłodze pełno zielonych wód było...jestem jakaś nawiedzona
|
|
|
|
|
#2687 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejka!
![]() Przede wszystkim gratulacje dla nowych Mam: aliś, Nyaa, anika_s, Eluśka - U mnie psikus - nie rodzę Cieszymy się Mężem jak głupki z tego darowanego nam tygodnia A że mieliśmy w weekend porodowy niedosyt, to zapuściliśmy sobie 2 odcinki "Położnych", dodatkowo Mąż wałkował na youtube porody SN ![]() Idę Was teraz nadrabiać!
|
|
#2688 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- Cytat:
![]() mnie sie snilo, ze lekarza nie bylo, a mialam miec KTG.. wiec pielegniarki (dziewczyny z naszego watku ) same mnie podpiely, mowiac, ze damy rade i bez lekarza odczytac wyniki ---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- Cytat:
trzymam kciuki, bedzie dobrze ![]() Cytat:
|
|
|
#2689 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Włączyliśmy film, z rozdziawionymi paszczami oglądamy i ... robią nacięcie brzucha na jakieś ...pół metra - oboje z TŻem na siebie i w szoku bo przecież miało być małe nacięcie, ale nic dalej oglądamy. Po kilku chwilach zakładają masywne łańcuchy na coś co wystaje z brzucha, ja łzy przerażenia w oczach i w tym momencie zauważyliśmy, że te łańcuchy to zakładają na KOPYTA CIELAKA! Bo włączyliśmy przez przypadek cesarkę KROWY!!!!! Edytowane przez wolanin1 Czas edycji: 2013-04-15 o 12:15 |
|
|
|
|
|
#2690 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
byla u nas połozna- pocieszyła mnie, że kolki i zatwardzenia się zdażają, powiedziala, zeby brzuszek masować, nie okrągłymi ruchami, tylko z boku jednego i drugiego, wtedy dziecko rozluźnia brzuszek ( jak na zegarku: godzina 16 i 21). Pytałam o silny odruch ssania i wiszenia na cycku- więc mi powiedziała, ze już teraz się coraz częściej o tym mówi, ze jest wcześniejszy skok rozwojowy- jedzeniowy- my mamy mamy wrażenie że dziecko się nie najada a piersi tyle nie produkują, a u malucha wyrabia się po prostu silniejszy odruch ssania. Co do kolek poradziła mi, żeby dawać herbatę koperkową zwykłą- zaparzyć i odlać do butelki 30 ml. uzupełnić 30 ml wody przegotowanej i taką porcję 60 ml podawać w ciągu dnia ( nie częściej niż raz na dwa dni) i tak samo jeśli chodzi o picie przez mamy max raz dziennie i raz na dwa dni. Pani- pytałam ją o szczepienia bo z tej mojej przychodni ona najbardziej zorientowana- i dzieciaki z niską wagą- ale te które są kierowane do poradni patologii oraz wcześniaki mają darmowe dodatkowe szczepionki, natomiast nam doradziła, żeby szczepiąc nie robić tego na raz, tylko sobie rozłożyć żółtaczkę, potem rota i za jakiś tydzień dwa pneumo.... Tyle nam doradziła- dla mnie jest osobą wiarygodną- więc może Wam się coś przyda ( Przez lata pracowała w Siemiradzkim jako położna, jak urodziła dzieciaczka i zbiegło się to ze zmianą dyrektora tam- to wolała iść do przychodni na etat- bo spokojniej . )- dzięki niej w sumie poprawiłam sobie wyniki badań (anemia) pokrzywową herbatą szybciej niz tabsami....
|
|
|
#2691 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2692 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, lekarz. Dzięki za kciuki, przydadzą się na pewno
|
|
|
|
|
#2693 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2694 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2695 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie pisałyście kiedyś o koszulobody... i nie mogę sobie przypomnieć w jakim sklepie je widziałyście? W jakiejś sieciówce? Bo chciałabym kupić Filipowi na chrzciny na salę.
|
|
|
|
|
#2696 |
|
Rozeznanie
|
właśnie wróciłam z KTG.... serducho Michasia biło w rytm galopu koni
hi hi, skurczy brak więc jeszcze 9 dni do końca, może ruszy się samo. Michałek cwaniak podczas badani ruszył się może ze 2 razy ale za to po wyjściu zaczął swoje wariacje w brzuchu
|
|
|
|
|
#2697 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja przez całą ciąże miałam dziwne sny, zazwyczaj jakieś straszne, a teraz to tylko porody itp. Wczoraj mi się śniło, że mnie gin w szpitalu zostawił, że niby rodzić będę i tak położył się na mojej pościeli obok mnie i mi mówi, ze mam brzydkie paznokcie u stóp Cytat:
ja kiedyś się zamierzyłam, ze oglądnę PN na youtubie - znalałam filmik, włączyłam i w tym samym momencie zamknęłam oczy i film wyłączyłam. Normalnie nie ma takiej siły, żeby mnie zmusiła do oglądnięcia Edytowane przez kmagg81 Czas edycji: 2013-04-15 o 12:38 |
||
|
|
|
|
#2698 |
|
Zakorzenienie
|
Pocytyowałam tyyyle i mi wcieło.....Ale ztego co pamiętam:
chocoblue- jak karmienie bez nakładek? U nas róznie czasem się uda czasem jest wawntura i kapituluje i daje nakładki....;/ Dzis w ogóle Kacpi marudny podoi 20sekund i się krzywi, marudzi i wypluwa...I tak w koło;/ Zazdroszcze laktacji...kilka woreczków po 100ml? Ja 20 ml odciagnełam za trzema podejsciami...i dumna zamroziłam MAm wrazenie, ze w piersiach jest wiecej, ale nie chce kapać...co do porodu cielaka koszulobody były na allegro po 35zł- wpisz w wyszukiwarkę U nas dziś bez słonka i 10 stopni a kacper znowu po nocy miał katar...Juz się wystraszyłam, ze znowu chory ale na razie cisza...Niestety jest od rana marudny;/ moderna, maluda rodzicie czy czekacie na weekend?;p I nie pamiętam co wiecej...moze potem jeszcze raz przejrze to mi w koncu pocytuje
|
|
|
|
|
#2699 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ach te skurcze.. takie bolesne a każda chce je mieć
|
|
|
|
|
|
#2700 |
|
Raczkowanie
|
Dokładnie tak jak u Ciebie czasem się uda czasem wcale, także jeszcze długa droga przed nami. Młody się zdecydowanie szybciej męczy bezpośrednio przy cycu, ale nawet jak czasem się złości to nie ma takich awantur i męczenia wzajemnego jak w pierwszych dniach po porodzie, kiedy jeszcze nie używałam nakładek więc jakiś minimalny postęp jest.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:17.

ale mam mega stresa.chociaz z drugiej strony moze w końcu urodzę 

Ja kcikasy będę trzymać
Mój Tż ostatnio przyszedł po kąpaniu mnie przytulić, mizia po placach, nagle się oderwał i poszedł. Gada do siebie: "No nie no... kto to widział, jakbym miał 16 lat". Ja na to z uśmieszkiem: co się stało? A on: to się domyśl
05.07.2008