Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - część 19. - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-15, 09:56   #391
gochaa_p
Zakorzenienie

Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - część 19.

Cytat:
Napisane przez malamaluczka87 Pokaż wiadomość
No to tak - kuzynka ogólnie była zdenerwowana, bo miała dużo więcej ładnych ciuszków i pożyczyła przyjaciółce- ta je nie ukrywajmy - zajechała...Ale i tak część ocalała, z której się bardzo cieszę.

Dostałam:
1) Bodziaki - 6szt (rozm. 62) + 1szt (68)
2) T-Shirty 2szt (rozm. 62) - przesłodkie i nieużywane w ogóle
3) Kombinezonik kąpielowy na chłopca
4) Pajace - 3szt welurowe (rozm. 62) + 2szt bawełniane (rozm. 62)
5) Spioszki - 1 szt welurowe (rozm. 62)
6) Spodenki - 3szt (rozm. 62 )
7) Kombinezoniki - jeden mało meski ale strasznie kochany;D

Oprócz tego parę rzeczy, których nie ma na zdjęciach:
1) Mata do przewijania poza domem
2) Laktator użyty raz - elektryczny
3) Biały kaftanik - 1szt (56)
śłiczne

---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ----------

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
tylko niestety czasochlonny... a na 15 km w jedna strone do pracy, to musze rozwazyc samochod

widzicie, mialam was dzis pomeczyc, a tu juz pora isc spac... ale za to zrobilam pierwsza "grubsza" selekcje zdjec z Chile, jutro zrobie "chudsza" i pewnie wtedy w koncu sie doczekacie fotek (o ile jeszcze jestescie ciekawe )
dlatego ja mam stacjonarny, codziennie przed tv 2 km min staram sie robić choć to nie to samo Mąż mi damke obiecał - trzymam go za słowo!

co do fotek - no ba - jeszcze pytasz

---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ----------

ale dziś pięknie na dworze oj uwielbiam taką pogodę Zawiołam Wojtka do przedszkola, płytkarz cały czas na górze działa więc ze spaceru nici ale wyniose sobie chyba dzisiaj fotal i lapka na taras
miłego
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-15, 10:02   #392
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83
Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - część 19.

Cytat:
Napisane przez Gucia0987 Pokaż wiadomość
ja w weekend jeszcze w płaszczu pomykałam, ale rozpiętym Ja zmarzluch jestem i mało odważna jeśli o ubiór zimowo/wiosenny chodzi

Weekend intensywny jeśli chodzi o spotkania ze znajomymi. W piątek byliśmy u jednych, w sobotę u drugich, a w niedziele poleniuchowaliśmy, ale wybraliśmy się też na rynek, zrobiliśmy sobie długaśny spacer, obiad we włoskiej knajpce i powrót do domu. Rewelacyjnie było No może troszkę się też pościnaliśmy, ale przynajmniej szybko dochodziliśmy do porozumienia

No i mniej więcej wyklarował się nam plan na długi weekend

Bika Emilce to się chyba nie pierwszy raz zdarza, że w nocy wyrasta z konkretnego rozmiaru ubrań

No dokładnie zaraz zacznę się bać nocy - nie wiadomo jaka rano Emilka będzie

A weekend faktycznie mieliście intensywny, ale fajny
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Bika83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-15, 10:22   #393
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
dr Kate czyli ja mówi, że siusiol będzie Miko na 100% chyba zostanę lekarzem
Się okaże

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
ś

ale dziś pięknie na dworze oj uwielbiam taką pogodę Zawiołam Wojtka do przedszkola, płytkarz cały czas na górze działa więc ze spaceru nici ale wyniose sobie chyba dzisiaj fotal i lapka na taras
miłego
ojjj cudownie u mnie przed domkiem też ptaszki tak ćwierkają i zakwitł nam pierwszy krokusik
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-15, 10:33   #394
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
Się okaże

ojjj cudownie u mnie przed domkiem też ptaszki tak ćwierkają i zakwitł nam pierwszy krokusik
u mnie poki co tylko mlecze sa
Stary 2013-04-15, 10:39   #395
kaska87
Zakorzenienie

Mała moja mama powiedziała, że ona czeka do porodu bo ona nie wierzy usg
obżarłam się

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-15, 10:47   #396
gochaa_p
Zakorzenienie

niby ciepło a jednak gdzieś mnie wczoraj przewiało bo szyja mnie boli :/

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

wiecie że pierwszy raz od daaawna jestem na bieżąco z forum Szoking :P
Stary 2013-04-15, 10:53   #397
metkaa
Zakorzenienie

cześć

mala fajne ubranka,

Butter

Cytat:
miłego
normalnie Ci zazdroszczę,

kiedys sobie też tak wróżylysmy z kolezankami, oczywiście nie pamiętam co mi wyszło,a teraz nawet jakbym chciała (chociaz nie wierzę w takie rzeczy) to sobie nie powróże bo nie mam obrączki

boziu jak sie wkurzyłam, chciałam urlop w środę ale moja cudowna kolezanka która zastępować bedzie kier powiedziała ze mi nie da bo nie ma obstawy, wkurzające to jest ze o swoj urlop muszę się prosić i jeszcze tłumaczyc
metkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-15, 10:59   #398
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez metkaa Pokaż wiadomość
kiedys sobie też tak wróżylysmy z kolezankami, oczywiście nie pamiętam co mi wyszło,a teraz nawet jakbym chciała (chociaz nie wierzę w takie rzeczy) to sobie nie powróże bo nie mam obrączki
nadal się nie znalazła

Stary 2013-04-15, 11:09   #399
stokrotka24
Zakorzenienie

Dzień dobry
Cytat:
Napisane przez Gucia0987 Pokaż wiadomość
Weekend intensywny jeśli chodzi o spotkania ze znajomymi. W piątek byliśmy u jednych, w sobotę u drugich, a w niedziele poleniuchowaliśmy, ale wybraliśmy się też na rynek, zrobiliśmy sobie długaśny spacer, obiad we włoskiej knajpce i powrót do domu. Rewelacyjnie było No może troszkę się też pościnaliśmy, ale przynajmniej szybko dochodziliśmy do porozumienia

No i mniej więcej wyklarował się nam plan na długi weekend

Bika Emilce to się chyba nie pierwszy raz zdarza, że w nocy wyrasta z konkretnego rozmiaru ubrań
to fajny weekend mieliście a co na długi weekend robicie? my mamy gości- tzn przyjeżdżają do teściów ale u nas też chyba cześć będzie spała, wiec za bardzo nie możemy nic poplażować
Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość

widzicie, mialam was dzis pomeczyc, a tu juz pora isc spac... ale za to zrobilam pierwsza "grubsza" selekcje zdjec z Chile, jutro zrobie "chudsza" i pewnie wtedy w koncu sie doczekacie fotek (o ile jeszcze jestescie ciekawe )
pewnie, że chcemy zobaczyć zdjęcia
Cytat:
Co do tematu

"Żeby orzec płeć twojego płodu, też potrzebujesz obrączki (tym razem własnej, a nie mamy, czy starszej siostry - chyba że tylko takie masz do dyspozycji) i nitki. Jeśli obrączka zawieszona na nitce przed twoim brzuchem zacznie kręcić się w kółko, urodzisz chłopca. Natomiast jeśli zacznie wykonywać ruch wahadłowy - dziewczynkę. Prawda, że logiczne?"
ja z ciekawości sobie to zrobiłam, i był ruch wahadłowy, czyli dziewczynka:hahah a:

Cytat:
u nas sezon grillowy pewnie niedługo też się zacznie
no pewnie tak, już nie mogę się doczekać
Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Siedzimy sobie dziś u moich rodziców. Maja jak zwykle zdjęła sobie skarpetki, rzuciła je i poszła się bawić. Nagle moja mama mówi do niej " Maja, gdzie masz skarpetki, daj mi je" a ona bach... wstała, poszła po skarpetki i dała je mojej mamie :wow: dziewczyny aż nam szczęki opadły. Potem jej założyłam je na stópki i jej mówię "Maja, gdzie są skarpetki" a ta bach i zdjęła je z nóg i mi je dała. Takie małe dzieci, aż tak są rozumne?

Była u nie teściowa na kawie , osłuchała Maję i mówi, ze osłuchowo jest czysta, ale jutro lepiej abyśmy przedzwonili do lekarza co z lekami.
z dnia na dzień mądrzejsza super

Cytat:
No to tak - kuzynka ogólnie była zdenerwowana, bo miała dużo więcej ładnych ciuszków i pożyczyła przyjaciółce- ta je nie ukrywajmy - zajechała...Ale i tak część ocalała, z której się bardzo cieszę.

Dostałam:
1) Bodziaki - 6szt (rozm. 62) + 1szt (68)
2) T-Shirty 2szt (rozm. 62) - przesłodkie i nieużywane w ogóle
3) Kombinezonik kąpielowy na chłopca
4) Pajace - 3szt welurowe (rozm. 62) + 2szt bawełniane (rozm. 62)
5) Spioszki - 1 szt welurowe (rozm. 62)
6) Spodenki - 3szt (rozm. 62 )
7) Kombinezoniki - jeden mało meski ale strasznie kochany;D

Oprócz tego parę rzeczy, których nie ma na zdjęciach:
1) Mata do przewijania poza domem
2) Laktator użyty raz - elektryczny
3) Biały kaftanik - 1szt (56)
śliczne ciuszki no i Adaś też słodki piękne te zdjęcia z usg
Cytat:
Napisane przez Malensstfo Pokaż wiadomość
Madzia nie chce tu pisać, ale ty wiesz o co chodzi...dziś mijają 2 lata...
przytulam kochana
Cytat:
Stokrotko- dzięki kochana;-) Najwyższa pora na dobre wrażenia z wizyty ciążowej;-) a jak u ciebie?
u mnie wszystko dobrze, w poniedziałek za tydzień mam wizytę i już nie mogę się doczekać, mam nadzieję, ze mały pokarze buźkę i też będę mieć jakieś fajne zdjęcie. Jeszcze tylko badania w tym tygodniu i ta nieszczęsna glukoza
Cytat:
Napisane przez tomalinka Pokaż wiadomość

Oj niby mało przytyłam ale teraz to leci.. no ale zobaczymy ile się tych kilogramów nazbiera
Smaruję się 2 razy dziennie. Chciałam kiedyś nawet 3 razy ale nie mam na to kompletnie czasu. Tylko ja mówię o smarowaniu całego ciała i bardzo uważam, żeby smarować też plecy czy tyłek i uda, bo niestety tam też mogą pojawić się rozstępy. No nie wiem jakoś tak schodzi..

No wiem, że czas jest - w sumie niektóre dziewczyny robią zakupy dopiero w 9 miesiącu... ale jakoś chce teraz powoli już kupować.
Wczoraj zamówiłam kilka rzeczy w aptece internetowej.. spędziłam 3h na wybieraniu i decydowaniu co i jak Ja nie wiem dla mnie zakupy internetowe to straaaszny pożeracz czasu. Już nawet mąż się ze mnie śmiał

Przykro mi z powodu tej naprawy akurat teraz takie coś
a co zamówiłaś w aptece? ja tymi kremami na rozstępy nie smaruję rąk i nóg na dole, to smaruję zwykłym balsamem, trochę dziwnie tak bo dwa inne zapachy mam na ciele.

W weekend was trochę zaniedbałam ale miałam otwarcie sezonu działkowego . W sobotę tylko szybkie zakupy, nawet nie posprzątaliśmy i potem działka. Ja zrobiłam niewiele bo tylko porządek w truskawkach ale potem i tak plecy mnie strasznie bolały. Wczoraj pospacerowaliśmy trochę, ja wbiłam się w sukienkę i w buty na małym obcasie. Potem jeszcze trochę na działce byliśmy, ja nadzorowałam, a wieczorem ledwo się ruszałam, podejrzewam, że przez buty na obcasie. Dzisiaj robię pranie pościeli, kocy i odpoczywam bo popołudniu będziemy maliny i agrest sadzić więc muszę mieć siły. I jak jest ciepło to miło się chodzi z brzuszkiem, teraz mam czas, ze dobrze się z nim czuję

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-15, 11:14   #400
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
ja z ciekawości sobie to zrobiłam, i był ruch wahadłowy, czyli dziewczynka:hahah a:
no to dobrze-chłopak jak w kółko to dziewczynka mi 2x wyszła dziewczynka

Stary 2013-04-15, 11:16   #401
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Się okaże

ale super
u nas na ulicach juz pieknie krokusy i przebisniegi kwitna od jakiegos czasu
a na naszym trawniku "kwitna" kretowiska
Stary 2013-04-15, 11:20   #402
metkaa
Zakorzenienie

Cytat:
nadal się nie znalazła
no nie znalazła się, przeszukałam juz chyba wszystko teraz jej nie szukam, tz wczoraj powiedział ze moze by nową zrobic ale kurcze mam jeszcze nadzieje ze tamta się znajdzie,

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
W weekend was trochę zaniedbałam ale miałam otwarcie sezonu działkowego . W sobotę tylko szybkie zakupy, nawet nie posprzątaliśmy i potem działka. Ja zrobiłam niewiele bo tylko porządek w truskawkach ale potem i tak plecy mnie strasznie bolały. Wczoraj pospacerowaliśmy trochę, ja wbiłam się w sukienkę i w buty na małym obcasie. Potem jeszcze trochę na działce byliśmy, ja nadzorowałam, a wieczorem ledwo się ruszałam, podejrzewam, że przez buty na obcasie. Dzisiaj robię pranie pościeli, kocy i odpoczywam bo popołudniu będziemy maliny i agrest sadzić więc muszę mieć siły. I jak jest ciepło to miło się chodzi z brzuszkiem, teraz mam czas, ze dobrze się z nim czuję

fajnie, nie przemeczaj się
Stary 2013-04-15, 11:26   #403
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
no nie znalazła się, przeszukałam juz chyba wszystko teraz jej nie szukam, tz wczoraj powiedział ze moze by nową zrobic ale kurcze mam jeszcze nadzieje ze tamta się znajdzie,

fajnie, nie przemeczaj się
no staram się nie przemęczać, mam czasami wyrzuty sumienia, ze może za bardzo ostatnio aktywna jestem, ale nic ciężkiego nie dźwigam, odpoczywam, dobrze się czuję, więc raczej krzywdy małego nie zrobię

Łukaszek
Stary 2013-04-15, 11:29   #404
gochaa_p
Zakorzenienie

troszke zdjęcie ma kolory nie za ostre :/ no ale cóż - foto tez wyjątkowej jakości nie było
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie1207.jpg (156,2 KB, 25 załadowań)
Stary 2013-04-15, 11:35   #405
metkaa
Zakorzenienie

Cytat:

troszke zdjęcie ma kolory nie za ostre :/ no ale cóż - foto tez wyjątkowej jakości nie było
ładnie,

mala sprawdziłam i mi też link z pierwszej strony nie działa, może któraś będzie umiała to naprawić
Stary 2013-04-15, 11:36   #406
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:

bardzo ładne zaproszenie

Łukaszek
Stary 2013-04-15, 11:37   #407
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:

super

Stary 2013-04-15, 11:40   #408
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
ładnie,

mala sprawdziłam i mi też link z pierwszej strony nie działa, może któraś będzie umiała to naprawić
Metko, może wstaw ten link raz jeszcze: tylko,żeby po dwukropku była spacja.
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3327

Hania

Edytowane przez ButterBear
Czas edycji: 2013-04-15 o 11:41
ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-15, 11:40   #409
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Dzień dobry dziewczyny

Ależ piękne słońce, aż żyć się chce

Stokrotko cieszę się,że jesteś aktywna Na pewno nic złego się nie dzieje, jak odpoczywasz dużo

Butter
skąd ja znam przeboje z promotorką Jeszcze został mi ostatni rozdział i już chciałabym drukować i mieć na tip top, bo denerwują mnie jej kolejne uwagi, podczas, kiedy rozdział był zaakceptowany

Ciasto marchewkowe wszystkim smakowało i nawet przepis poleciał w świat

Mala śliczne ciuszki Mi siostra tż szykuje wyprawkę

Co do tych wróżb to ja kiedyś też dziewczynom robiłam. Oczywiście była kupa śmiechu, ale kilka się sprawdziło. A najdziwniejsze było, jak zaczęłam wróżyć jednej koleżance a tam nic nie drgnęło. Potem nam powiedziała, że ona nie może mieć dzieci

Mi wyszła parka
dodaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-15, 11:46   #410
malamaluczka87
Zadomowienie

Gosiu - pięknie wyszło to zaproszenie! Ja tam planuję skromne chrzciny, bez zaproszeń -w lokalu u mnie w pracy. Tylko chrzestni i dziadkowie;-) I najlepiej to tak z 1,5 miesiąca po porodzie heh. A tarasu to ja zazdroszczę;-)

Dzięki dziewczyny z ciuszkami - to teraz kolej na inne ciężarówki z pokazywaniem wyprawki - dla mnie to fajne natchnienie tak innych podpatrywać;-)

U nas też piękna pogoda, ja niestety mykam do pracy i jestem w domu po 17 dopiero. Ale też maszeruję już w wiosennych kiecach i botkach. Przeraża mnie tylko to, że mam teraz strasznie mało rzeczy,w których dobrze wyglądam i komfortowo się czuję...chyba jakieś zakupy się szykują...

Serum na hormonalne wypadanie włosów:
http://www.kkkleopatra.blogspot.com/...wypadanie.html
malamaluczka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-15, 11:48   #411
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Gosiu - pięknie wyszło to zaproszenie! Ja tam planuję skromne chrzciny, bez zaproszeń -w lokalu u mnie w pracy. Tylko chrzestni i dziadkowie;-) I najlepiej to tak z 1,5 miesiąca po porodzie heh. A tarasu to ja zazdroszczę;-)
u nas jakoś 10 osób będzie, ale my chyba w święta zrobimy chrzciny
akurat młody będzie miał 3 miesiące

Mała podpis sobie zmień

Stary 2013-04-15, 11:52   #412
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dodaja Pokaż wiadomość
*

Butter
skąd ja znam przeboje z promotorką Jeszcze został mi ostatni rozdział i już chciałabym drukować i mieć na tip top, bo denerwują mnie jej kolejne uwagi, podczas, kiedy rozdział był zaakceptowany

Ciasto marchewkowe wszystkim smakowało i nawet przepis poleciał w świat
Ja na poprzednich studiach też miałam jazdy z promotorką! Miałam nadzieję, że tym razem będzie inaczej

Cieszę się, że ciasto smakowało. Robiłaś z mojego przepisu??

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-15, 11:52   #413
metkaa
Zakorzenienie

Butter dziekuję, juz poprawiłam
Stary 2013-04-15, 11:55   #414
Natala84
Zakorzenienie

My chrzciny też bedziemy robić w święta, tyle że raczej Wielkanocne jakoś nie uśmiecha mi się wizja chrzcin zimą no i raczej w lokalu, bo mieszkanie mamy za malutkie na takie imprezy

A tak w ogóle, to jutro połówkowe

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-15, 11:58   #415
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
My chrzciny też bedziemy robić w święta, tyle że raczej Wielkanocne jakoś nie uśmiecha mi się wizja chrzcin zimą no i raczej w lokalu, bo mieszkanie mamy za malutkie na takie imprezy
Natala ja mam w czwartek połówkowe

ja bym chciała w domu chrzciny, ale nie wiem czy się wyrobimy z remontem

Stary 2013-04-15, 11:59   #416
metkaa
Zakorzenienie

Natala no ciekawe kto w brzuszku mieszka

my robilismy chrzciny w domu tylko najblizsza rodzina,

Edytowane przez metkaa
Czas edycji: 2013-04-15 o 12:01
Stary 2013-04-15, 12:02   #417
kaska87
Zakorzenienie

mi się wydaje, że u Natalii jest dziewczynka w brzuszku

Stary 2013-04-15, 12:05   #418
metkaa
Zakorzenienie

Cytat:
własnie też tak myślę,
Stary 2013-04-15, 12:19   #419
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Ja na poprzednich studiach też miałam jazdy z promotorką! Miałam nadzieję, że tym razem będzie inaczej

Cieszę się, że ciasto smakowało. Robiłaś z mojego przepisu??
Ja z kolei na licencjacie miałam kobietę do rany przyłóż, w ogień by za nami wskoczyła

Tak, tak z Twojego przepisu Naprawdę smaczne i będę robiła częściej. A moja babcia jak wychwalała- choć na początku nie mogła pojąć jak to ciasto z marchewki

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość

Trzymam kciuki

Cytat:
Ja z kolei obstawiam chłopaka
dodaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-15, 12:29   #420
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dodaja Pokaż wiadomość

Stokrotko cieszę się,że jesteś aktywna Na pewno nic złego się nie dzieje, jak odpoczywasz dużo

Co do tych wróżb to ja kiedyś też dziewczynom robiłam. Oczywiście była kupa śmiechu, ale kilka się sprawdziło. A najdziwniejsze było, jak zaczęłam wróżyć jednej koleżance a tam nic nie drgnęło. Potem nam powiedziała, że ona nie może mieć dzieci

Mi wyszła parka
co do wróżb, to nic nawet nie mów bo mi kiedyś koleżanka wróżyła i też nic zupełnie nie drgnęło. Ale w szkole średniej mi koleżanka 2 chłopaków wywróżyła

do profilu dodałam wczorajsze zdjęcie w sukience, nie zwracajcie uwagi na moje nogi bo strasznie grube wyszły na zdjęciu

Łukaszek
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości