|
|||||||
| Notka |
|
| Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1651 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.5
Cytat:
Dla przydładu: w jednej sieci rzeszowkich szamteksów dziewczyny pracuja za 100o zł, po 8 godz. + soboty, bez umowy. Na magazynie kurz, smród przewalanie worów, na sklepie wynosza tony ubrań, często sa popychane a wrecz miazdzone przez handlary, które w momęcie wieszania kładą sie prawie na tych dziewczynach. Ciuchów nie moga sobie kupić. Własciciel dośc majętny facet. Rotacja tam jest niesamowita. Nie jest to lekka, czysta, przyjemna praca iu pytam sie po jakiego grzyba młode dziewczyny dają soba tak poniewierać . myboyismine chyba wiesz który mam na myśli
|
|
|
|
|
|
#1652 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#1653 |
|
Zakorzenienie
|
A że jelenie się znajdą, to takie ogłoszenia będą się wciąż pojawiać...
|
|
#1654 | |
|
Zadomowienie
|
Winę za obecną sytuacje na rynku pracy ( mozliwości kombinowania i poniżania ludzi) obarczyłabym prywatyzacje zakładów jak również prawo. Wysprzedali mnóstwo. Porobiły sie prywatne przedsiębiorstwa, ludzie garneli do nich jak mucha do krowiego g#$% . Mysleli, ze u nich bedzie lepiej. Może i było a teraz stali sią Panami, którzy wyrzej s#$ niż tyłek mają. A prawo polskie? Zatrudnianie z grupami inwalidzkimi, osoby ze statusem studenta, na czarno (przynajmniej jeszcze jakby kasa była wieksza)- same wiecie jak jest. Wkurzona dzis jestem na maxa
---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- [1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;40316372]im się podoba skoro nie odchodzą. wybaczcie, nie mogłam się powstrzymać ![]() nara[/QUOTE] Widocznie lubia byc białymi murzynami (bez obrazy dla murzynów). Narka |
|
|
|
|
|
#1655 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Chodzi o tanią odzież czy sieć szmateksów wtórpoll
|
|
|
|
|
|
#1656 |
|
Zakorzenienie
|
An Ka, czytałam coś o tym, ale osobiście nie byłam to nie powiem
![]() wysyłam cv do pracy biurowej, dzisiaj jedna babka zadzwoniła, że mam jutro rozmowę, mówi że to praca biurowa- umawianie spotkań dla przedstawicieli handlowych. Czyli to coś w stylu telemarketingu???
|
|
|
|
|
#1657 |
|
BAN stały
|
To ogłoszenie pewnie z rzeszowiaka było. Co chwila widzę tam ogłoszenie do pracy umawianie spotkań dla przedstawicieli handlowych. To ogłoszenie jest non stop. Praca pewnie polega na dzwonieniu do ludzi i namawianiu ich aby zgodzili sie spotkać z przedstawicielem handlowym. Przedstawiciel handlowy idzie do nich i wciska im towar jakiś.tzn próbuje coś im sprzedać. Ciekawe czy płacą od ilości umówionych spotkań/ prowizja czy wynagrodzenie jest stałe , niezależne od ilości ludzi jakich namówiliśmy.
|
|
|
|
|
#1658 |
|
Zakorzenienie
|
własnie w ogłoszeniu nie było nic o umawianiu spotkań... ale takie dzwonienie po ludziach to nie dla mnie;/
|
|
|
|
|
#1659 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie znalazłam bardzo miłe i niecodzienne ogłoszenie.
![]() Rodzina, która rozstaje się z nianią swojego dziecka (przypuszczam, że z powodu pójścia dziecka do przedszkola/szkoły bądź wyjazdu do innego miasta), dała ogłoszenie polecające właśnie tą nianię. Że szukają dla niej nowego dziecka, którym mogłaby się ta niania zaopiekować. Podali telefon i do siebie i do niani. W ogłoszeniu są jednocześnie referencje. Miło ze strony tej rodziny.
|
|
#1660 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
miło, miło
|
|
|
|
|
|
#1661 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziewczyny, przestańcie błagam gloryfikować tą Warszawę! Jak ktoś jest przedsiębiorczy i ma pomysł na siebie to wszędzie sobie poradzi, a inni będą pracowac albo marzyc o pracy za 1500 zł do końca życia
|
|
|
#1662 | |
|
BAN stały
|
Dzwoniono do mnie z up , że jest ogłoszenie na pracownika biurowego. Tylko pracodawca w pierwszej kolejności wymaga umiarkowany stopień niepełnosprawności. I już jest pies pogrzebany.
![]() ---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ---------- Cytat:
Najgorsze województwa pod względem stopy bezrobocia to podkarpackie, warmińsko -mazurskie . Edytowane przez tajkuna Czas edycji: 2013-04-15 o 12:46 |
|
|
|
|
|
#1663 | |
|
maszyna, nie człowiek
|
Cytat:
?
|
|
|
#1664 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wawa to nie raj. Szkoda, że kupa ludzi tak myśli, a nie zna realiów. chciałam odejść, ale komentowanie mnie przezwyciężyło |
|
|
|
|
|
#1665 |
|
BAN stały
|
Jedna wizażanka pisała, że w Wawie można pokój za 500 czy 600 zł znaleźć. Więc w takiej cenie 500 zł lepsze pokoje to i w rzeszowie można znaleźć. A wynagrodzenie w Rzeszowie najniższa.W wawie jest dużo promocji. Wogóle była o tym już mowa tutaj i nie będę się powtarzać. Jedzenie, chemia, leki nie są droższe w Wawie. Nawet czynsz nie jest wiele droższy czy bilety. W pojedynkę samemu za najniższą się nie wyżyje w Wawie, ale nie przesadzajmy, z tym, że w Wawie życie jest o wiele droższe. Można w tesco itp upolować tańsze rzeczy.
Edytowane przez tajkuna Czas edycji: 2013-04-15 o 12:52 |
|
|
|
|
#1666 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Przecież to nie jest tak, że ktoś sobie postanowił, że w większym mieście będą działały sobie różne firmy, a w małych tylko upadały. To, że np. Warszawa stwarza miejsca pracy to zasługa głównie przedsiębiorczych mieszkańców. Myślę, że to przede wszystkim kwestia mentalności - żyjesz w dużym mieście i obserwujesz dobre praktyki. To trochę jak z rodziną patologiczną - dzieci zwykle przejmują nawyki i sposób myślenia osób ze swojego najbliższego otoczenia.
|
|
|
#1667 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#1668 | |
|
maszyna, nie człowiek
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ---------- Btw z kasą to prawda, koleżanka robiła retusze zdjęć na zlecenie - wykorzystała swój spryt i wyczucie koloru, umiejętności, popracowała tak jakieś pół roku (do tego nie trzeba się nawet przeprowadzać do Warszawy) i wyjechała do UK, gdzie pracuje jako retuszer już w biurze retuszerskim, bo robiąc zlecenia zrobiła sobie jednocześnie portfolio.
|
|
|
#1669 |
|
Wtajemniczenie
|
O rany, jakie się tu przepychanki zrobiły...
Zgodnie z tytułem wątku "ciągle się wspieramy", przestańcie się kłócić dziewczyny. |
|
|
|
|
#1670 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
) i może kokosów nie zbija ale powiedziała, że robi to, co lubi.
|
|
|
|
|
|
#1671 |
|
BAN stały
|
Tylko do robienia opasek itp trzeba mieć zdolności manualne, a nie każdy je ma. Załóż sobie sklep, duży szmateks, zakład produkcyjny bez wkładania w to żadnej kasy. Nie da rady się . Nawet na założenie bardzo dużego szmateksu, trzeba sporo kasy.
|
|
|
|
|
#1672 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Tajkunia, a czy ktoś mówi o zakładaniu zakładu produkcyjnego albo dużego sklepu? JA MÓWIŁAM O KREATYWNOŚCI a nie o powielaniu. |
|
|
|
|
|
#1673 |
|
BAN stały
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;40317586] A jak nie można niczego dla siebie na rynku wyszukać to lepiej poszukać tej kreatywności, bo teraz to jesteś młoda, ale im będziesz starsza tym z pracą ciężej...
---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- [/QUOTE] A co z osobami , które nie mają kreatywności , czyli zdolności manualnych, a nie mogą pracy znaleźć ? Chyba dziewczyny miały racje, z tym co dziś tutaj napisały. Na pewno wiesz o które dziewczyny chodzi.
|
|
|
|
|
#1674 |
|
Raczkowanie
|
Tajkuna - ale może jednak jest coś, w czym jesteś lepsza od innych? Wiadomo, że nie każdy ma od razu świetny pomysł na siebie, na własną firmę. Ale często to właśnie życie zmusza nas do bycia super przedsiębiorczymi i kreatywnymi.
|
|
#1675 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Poza tym to jest to co Bonjour_tristesse napisała, żyjesz w dużym mieście i patrzysz co się w nim dzieje, tylko... małe miasta nie są gorsze i też na pewno jest jakaś rzecz, która mogłaby się sprawdzić. Bo gdyby wszystko było już wymyślone przez ludzi, to nie powstawały by nowe firmy. Nie karzę Ci nic zakładać, tylko stwierdzam, że jeśli się chce, to można. Niekoniecznie z nakładem pieniędzy. Jest o tym wiele artykułów i jestem godna podziwu dla pomysłu robienia torebek z poduszek powietrznych, czy klocków z kartonu... |
|
|
|
|
|
#1676 |
|
Zakorzenienie
|
Szukają masażystki do salonu masażu tantrycznego miejsc intymnych.
I z tego co widzę, to szukają kobiety do masowania mężczyzn. A jakie wynagrodzenie - 2500 zł za pół etatu. ;P Jestem na ich stronie teraz - zboczeńcy. ;P
|
|
#1677 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#1678 |
|
maszyna, nie człowiek
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;40318048]
No ale liczą się zdolności manualne
|
|
#1679 |
|
Zakorzenienie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;40318048]
Masakra jakaś. ;P Fragment opisu tego masażu z ich strony: masaż tantryczny Lingam/Yoni ( Każda płeć ma inne potrzeby, więc i sam masaż miejsc intymnych jest odmienny dla każdej z nich. )
|
|
#1680 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:44.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Chodzi o tanią odzież czy sieć szmateksów wtórpoll

) i może kokosów nie zbija ale powiedziała, że robi to, co lubi.
I z tego co widzę, to szukają kobiety do masowania mężczyzn. A jakie wynagrodzenie - 2500 zł za pół etatu. ;P Jestem na ich stronie teraz - zboczeńcy. ;P