Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.5 - Strona 56 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Praca i biznes

Notka

Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-04-15, 11:44   #1651
An Ka
Zadomowienie

Dot.: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.5

Cytat:
Napisane przez Melissa86 Pokaż wiadomość
To jest straszne jak ludzie psują rynek - Ci, którzy dają takie ogłoszenia i Ci, którzy na nie odpowiadają i godzą się na taką pracę i takie warunki (bez umowy, bez ubezpieczenia, bez składek, bez urlopów, L4 itp.).

Również uważam, że skoro rodziców nie stać na zatrudnienie kogoś, to niech sami siedzą w domu z tym dzieckiem, do momentu, aż skończy 6 lat i pójdzie do szkoły (tam już miejsce będzie musiało się znaleźć).
Cały czas w domu i nie tylko powtarzam. Jakby ludzie nie poszli to i wyzyskiwaczom by sie ukruciło, a tak szukaja jelenia i znajdą (niestety).

Dla przydładu: w jednej sieci rzeszowkich szamteksów dziewczyny pracuja za 100o zł, po 8 godz. + soboty, bez umowy. Na magazynie kurz, smród przewalanie worów, na sklepie wynosza tony ubrań, często sa popychane a wrecz miazdzone przez handlary, które w momęcie wieszania kładą sie prawie na tych dziewczynach. Ciuchów nie moga sobie kupić. Własciciel dośc majętny facet. Rotacja tam jest niesamowita. Nie jest to lekka, czysta, przyjemna praca iu pytam sie po jakiego grzyba młode dziewczyny dają soba tak poniewierać .
myboyismine chyba wiesz który mam na myśli
An Ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-15, 11:47   #1652
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez An Ka Pokaż wiadomość

Dla przydładu: w jednej sieci rzeszowkich szamteksów dziewczyny pracuja za 100o zł, po 8 godz. + soboty, bez umowy. N
im się podoba skoro nie odchodzą.

wybaczcie, nie mogłam się powstrzymać

nara
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-15, 11:51   #1653
Melissa86
Zakorzenienie

Cytat:
Cały czas w domu i nie tylko powtarzam. Jakby ludzie nie poszli to i wyzyskiwaczom by sie ukruciło, a tak szukaja jelenia i znajdą (niestety).
A że jelenie się znajdą, to takie ogłoszenia będą się wciąż pojawiać...
Melissa86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-15, 11:54   #1654
An Ka
Zadomowienie

Winę za obecną sytuacje na rynku pracy ( mozliwości kombinowania i poniżania ludzi) obarczyłabym prywatyzacje zakładów jak również prawo. Wysprzedali mnóstwo. Porobiły sie prywatne przedsiębiorstwa, ludzie garneli do nich jak mucha do krowiego g#$% . Mysleli, ze u nich bedzie lepiej. Może i było a teraz stali sią Panami, którzy wyrzej s#$ niż tyłek mają. A prawo polskie? Zatrudnianie z grupami inwalidzkimi, osoby ze statusem studenta, na czarno (przynajmniej jeszcze jakby kasa była wieksza)- same wiecie jak jest. Wkurzona dzis jestem na maxa

---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ----------

Cytat:
A że jelenie się znajdą, to takie ogłoszenia będą się wciąż pojawiać...
Niestety

---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ----------

[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;40316372]im się podoba skoro nie odchodzą.

wybaczcie, nie mogłam się powstrzymać

nara[/QUOTE]

Widocznie lubia byc białymi murzynami (bez obrazy dla murzynów).

Narka
An Ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-15, 12:07   #1655
tajkuna
BAN stały

Cytat:

Dla przydładu: w jednej sieci rzeszowkich szamteksów dziewczyny pracuja za 100o zł, po 8 godz. + soboty, bez umowy. Na magazynie kurz, smród przewalanie worów, na sklepie wynosza tony ubrań, często sa popychane a wrecz miazdzone przez handlary, które w momęcie wieszania kładą sie prawie na tych dziewczynach. Ciuchów nie moga sobie kupić. Własciciel dośc majętny facet. Rotacja tam jest niesamowita. Nie jest to lekka, czysta, przyjemna praca iu pytam sie po jakiego grzyba młode dziewczyny dają soba tak poniewierać .
Jak bym czytała o szmateksach u mnie w mieście. Może to te same sieci szmateksów. Chodzi o tanią odzież czy sieć szmateksów wtórpoll
tajkuna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-15, 12:12   #1656
myboyismine
Zakorzenienie

An Ka, czytałam coś o tym, ale osobiście nie byłam to nie powiem

wysyłam cv do pracy biurowej, dzisiaj jedna babka zadzwoniła, że mam jutro rozmowę, mówi że to praca biurowa- umawianie spotkań dla przedstawicieli handlowych. Czyli to coś w stylu telemarketingu???
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-15, 12:18   #1657
tajkuna
BAN stały

Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość
An Ka, czytałam coś o tym, ale osobiście nie byłam to nie powiem

wysyłam cv do pracy biurowej, dzisiaj jedna babka zadzwoniła, że mam jutro rozmowę, mówi że to praca biurowa- umawianie spotkań dla przedstawicieli handlowych. Czyli to coś w stylu telemarketingu???
To ogłoszenie pewnie z rzeszowiaka było. Co chwila widzę tam ogłoszenie do pracy umawianie spotkań dla przedstawicieli handlowych. To ogłoszenie jest non stop. Praca pewnie polega na dzwonieniu do ludzi i namawianiu ich aby zgodzili sie spotkać z przedstawicielem handlowym. Przedstawiciel handlowy idzie do nich i wciska im towar jakiś.tzn próbuje coś im sprzedać. Ciekawe czy płacą od ilości umówionych spotkań/ prowizja czy wynagrodzenie jest stałe , niezależne od ilości ludzi jakich namówiliśmy.
Stary 2013-04-15, 12:23   #1658
myboyismine
Zakorzenienie

własnie w ogłoszeniu nie było nic o umawianiu spotkań... ale takie dzwonienie po ludziach to nie dla mnie;/
Stary 2013-04-15, 12:28   #1659
Melissa86
Zakorzenienie

Właśnie znalazłam bardzo miłe i niecodzienne ogłoszenie.

Rodzina, która rozstaje się z nianią swojego dziecka (przypuszczam, że z powodu pójścia dziecka do przedszkola/szkoły bądź wyjazdu do innego miasta), dała ogłoszenie polecające właśnie tą nianię. Że szukają dla niej nowego dziecka, którym mogłaby się ta niania zaopiekować. Podali telefon i do siebie i do niani. W ogłoszeniu są jednocześnie referencje. Miło ze strony tej rodziny.
Stary 2013-04-15, 12:29   #1660
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie znalazłam bardzo miłe i niecodzienne ogłoszenie.

Rodzina, która rozstaje się z nianią swojego dziecka (przypuszczam, że z powodu pójścia dziecka do przedszkola/szkoły bądź wyjazdu do innego miasta), dała ogłoszenie polecające właśnie tą nianię. Że szukają dla niej nowego dziecka, którym mogłaby się ta niania zaopiekować. Podali telefon i do siebie i do niani. W ogłoszeniu są jednocześnie referencje. Miło ze strony tej rodziny.

miło, miło
Stary 2013-04-15, 12:37   #1661
Bonjour_tristesse
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tajkuna Pokaż wiadomość
Tusia bo ty jesteś z wawy, jako jedna z niewielu tu na forum.W wawie są zarobki jedne z najlepszych w Polsce. Ja to widzę tak, że ty nie rozumiesz , że w innych miastach Polski nawet Krk nie ma takich zarobków jak w Wawie. Nawet w Krk po ogłoszeniach widać, że oferują najniższą krajową. To samo Rzeszów i inne miasta Polski. Powinnaś zrozumieć, że inne dziewczyny tu piszące nie są z Wawy tak jak ty.

Dziewczyny, przestańcie błagam gloryfikować tą Warszawę!
Jak ktoś jest przedsiębiorczy i ma pomysł na siebie to wszędzie sobie poradzi, a inni będą pracowac albo marzyc o pracy za 1500 zł do końca życia

Mój blog minimalistyczno - modowy
Bonjour_tristesse jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-15, 12:43   #1662
tajkuna
BAN stały

Dzwoniono do mnie z up , że jest ogłoszenie na pracownika biurowego. Tylko pracodawca w pierwszej kolejności wymaga umiarkowany stopień niepełnosprawności. I już jest pies pogrzebany.

---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ----------

Cytat:
Napisane przez Bonjour_tristesse Pokaż wiadomość
Jak ktoś jest przedsiębiorczy i ma pomysł na siebie to wszędzie sobie poradzi, a inni będą pracowac albo marzyc o pracy za 1500 zł do końca życia
Nawet w mieście, gdzie jest 11 tyś bezrobotnym i 1/3miasta bezrobotnego, gdzie wszędzie płacą najniższą, gdzie praca nawet w sklepie spożywczym jest po znajomości?. Nie zgodzę się z tą przedsiębiorczością. Na założenie firmy trzeba mieć sporo kasy, dotacja z up nie zawsze starczy, po drugie, gdy w mieście wszystko upada fabryki, sklepy , to co można zakładać?
Najgorsze województwa pod względem stopy bezrobocia to podkarpackie, warmińsko -mazurskie .

Edytowane przez tajkuna
Czas edycji: 2013-04-15 o 12:46
Stary 2013-04-15, 12:45   #1663
nicRu
maszyna, nie człowiek

Cytat:
Popieram! Poza tym co z tego, że w W-wie zarobi się trochę więcej (bo poza jakimiś serio wysokimi stanowiskami różnica w zarobkach w różnych miastach kolosalna już nie będzie), skoro jednocześnie trzeba więcej wydać na samo przeżycie ?
Stary 2013-04-15, 12:51   #1664
Konto usunięte

Cytat:
dziękuję za wsparcie
Wawa to nie raj. Szkoda, że kupa ludzi tak myśli, a nie zna realiów.

chciałam odejść, ale komentowanie mnie przezwyciężyło
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-15, 12:51   #1665
tajkuna
BAN stały

Jedna wizażanka pisała, że w Wawie można pokój za 500 czy 600 zł znaleźć. Więc w takiej cenie 500 zł lepsze pokoje to i w rzeszowie można znaleźć. A wynagrodzenie w Rzeszowie najniższa.W wawie jest dużo promocji. Wogóle była o tym już mowa tutaj i nie będę się powtarzać. Jedzenie, chemia, leki nie są droższe w Wawie. Nawet czynsz nie jest wiele droższy czy bilety. W pojedynkę samemu za najniższą się nie wyżyje w Wawie, ale nie przesadzajmy, z tym, że w Wawie życie jest o wiele droższe. Można w tesco itp upolować tańsze rzeczy.

Edytowane przez tajkuna
Czas edycji: 2013-04-15 o 12:52
Stary 2013-04-15, 12:54   #1666
Bonjour_tristesse
Raczkowanie

Cytat:
Nawet w mieście, gdzie jest 11 tyś bezrobotnym i 1/3miasta bezrobotnego, gdzie wszędzie płacą najniższą, gdzie praca nawet w sklepie spożywczym jest po znajomości?. Nie zgodzę się z tą przedsiębiorczością. Na założenie firmy trzeba mieć sporo kasy, dotacja z up nie zawsze starczy, po drugie, gdy w mieście wszystko upada fabryki, sklepy , to co można zakładać?
Tajkuna, żyjemy w XXI wieku, a Ty ciągle myślisz kategoriami: fabryki, sklepy, dotacja z UP.
Przecież to nie jest tak, że ktoś sobie postanowił, że w większym mieście będą działały sobie różne firmy, a w małych tylko upadały. To, że np. Warszawa stwarza miejsca pracy to zasługa głównie przedsiębiorczych mieszkańców. Myślę, że to przede wszystkim kwestia mentalności - żyjesz w dużym mieście i obserwujesz dobre praktyki. To trochę jak z rodziną patologiczną - dzieci zwykle przejmują nawyki i sposób myślenia osób ze swojego najbliższego otoczenia.

Stary 2013-04-15, 12:55   #1667
Konto usunięte

Cytat:

Najgorsze województwa pod względem stopy bezrobocia to podkarpackie, warmińsko -mazurskie .
na założenie firmy nie trzeba mieć KASY! skąd to przekonanie, że musisz ją mieć? dziś rano oglądałam laskę, która na macierzyńskim zaczęła robić filcowe opaski dla dzieci... i żyje z tego od 6 lat. KREATYWNOŚĆ się liczy. A jak nie można niczego dla siebie na rynku wyszukać to lepiej poszukać tej kreatywności, bo teraz to jesteś młoda, ale im będziesz starsza tym z pracą ciężej...

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ----------

Cytat:
Jedna wizażanka pisała, że w Wawie można pokój za 500 czy 600 zł znaleźć. Więc w takiej cenie 500 zł lepsze pokoje to i w rzeszowie można znaleźć. A wynagrodzenie w Rzeszowie najniższa.W wawie jest dużo promocji. Wogóle była o tym już mowa tutaj i nie będę się powtarzać. Jedzenie, chemia, leki nie są droższe w Wawie. Nawet czynsz nie jest wiele droższy czy bilety. W pojedynkę samemu za najniższą się nie wyżyje w Wawie, ale nie przesadzajmy, z tym, że w Wawie życie jest o wiele droższe. Można w tesco itp upolować tańsze rzeczy.
może Cię zdziwię, ale tesco nie jest najtańszym sklepem w Warszawie
Stary 2013-04-15, 12:57   #1668
nicRu
maszyna, nie człowiek

Cytat:
Jedna wizażanka pisała, że w Wawie można pokój za 500 czy 600 zł znaleźć. Więc w takiej cenie 500 zł lepsze pokoje to i w rzeszowie stają. W wawie jest dużo promocji. Wogóle była o tym już mowa tutaj i nie będę się powtarzać. Jedzenie, chemia, leki nie są droższe w Wawie. Nawet czynsz nie jest wiele droższy czy bilety. W pojedynkę samemu za najniższą się nie wyżyje, ale nie przesadzajmy, z tym, że w Wawie życie jest o wiele droższe. Można w tesco itp upolować tańsze rzeczy.
Idąc za tokiem rozumowania: można też zachomikować trochę kasy, wyjechać z Polski gdzieś na wschód, bo tam jest taniej i wieść burżujskie życie...

---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ----------

Btw z kasą to prawda, koleżanka robiła retusze zdjęć na zlecenie - wykorzystała swój spryt i wyczucie koloru, umiejętności, popracowała tak jakieś pół roku (do tego nie trzeba się nawet przeprowadzać do Warszawy) i wyjechała do UK, gdzie pracuje jako retuszer już w biurze retuszerskim, bo robiąc zlecenia zrobiła sobie jednocześnie portfolio.
Stary 2013-04-15, 12:59   #1669
bordowa
Wtajemniczenie

O rany, jakie się tu przepychanki zrobiły...
Zgodnie z tytułem wątku "ciągle się wspieramy", przestańcie się kłócić dziewczyny.
bordowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-15, 13:01   #1670
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez nicRu Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ----------

Btw z kasą to prawda, koleżanka robiła retusze zdjęć na zlecenie - wykorzystała swój spryt i wyczucie koloru, umiejętności, popracowała tak jakieś pół roku (do tego nie trzeba się nawet przeprowadzać do Warszawy) i wyjechała do UK, gdzie pracuje jako retuszer już w biurze retuszerskim, bo robiąc zlecenia zrobiła sobie jednocześnie portfolio.
Dokładnie. Tzn oczywiście nie mówię, że każdemu się uda, ale jak patrzę, że Pani np robi pluszowe misie dla dzieci, albo te opaski z filcu to jednak na czymś można jeszcze zarobić. Oczywiście to jest tylko przykład bo nie każdy ma takie zdolności, ale ja bym nie wpadła na takie cuś, a ona proszę bardzo i jest patent na biznes. Moja koleżanka teraz założyła firmę i robi t-shirty z naszyciami (takimi wystającymi) i może kokosów nie zbija ale powiedziała, że robi to, co lubi.
Stary 2013-04-15, 13:01   #1671
tajkuna
BAN stały

Tylko do robienia opasek itp trzeba mieć zdolności manualne, a nie każdy je ma. Załóż sobie sklep, duży szmateks, zakład produkcyjny bez wkładania w to żadnej kasy. Nie da rady się . Nawet na założenie bardzo dużego szmateksu, trzeba sporo kasy.
Stary 2013-04-15, 13:05   #1672
Konto usunięte

Cytat:
Tylko do robienia opasek itp trzeba mieć zdolności manualne, a nie każdy je ma. Załóż sobie sklep, duży szmateks, zakład produkcyjny bez wkładania w to żadnej kasy. Nie da rady się . Nawet na założenie bardzo dużego szmateksu, trzeba sporo kasy.
wiedziałam, że nie pominiesz słowa "zdolności manualne"
Tajkunia, a czy ktoś mówi o zakładaniu zakładu produkcyjnego albo dużego sklepu? JA MÓWIŁAM O KREATYWNOŚCI a nie o powielaniu.
Stary 2013-04-15, 13:08   #1673
tajkuna
BAN stały

[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;40317586] A jak nie można niczego dla siebie na rynku wyszukać to lepiej poszukać tej kreatywności, bo teraz to jesteś młoda, ale im będziesz starsza tym z pracą ciężej...

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ----------
[/QUOTE]
A co z osobami , które nie mają kreatywności , czyli zdolności manualnych, a nie mogą pracy znaleźć ? Chyba dziewczyny miały racje, z tym co dziś tutaj napisały.Na pewno wiesz o które dziewczyny chodzi.
Stary 2013-04-15, 13:12   #1674
Bonjour_tristesse
Raczkowanie

Tajkuna - ale może jednak jest coś, w czym jesteś lepsza od innych? Wiadomo, że nie każdy ma od razu świetny pomysł na siebie, na własną firmę. Ale często to właśnie życie zmusza nas do bycia super przedsiębiorczymi i kreatywnymi.

Stary 2013-04-15, 13:13   #1675
Konto usunięte

Cytat:
A co z osobami , które nie mają kreatywności , czyli zdolności manualnych, a nie mogą pracy znaleźć ? Chyba dziewczyny miały racje, to co dziś tutaj napisały.
Że się wymądrzam? No wybacz, że myślę i szukam rozwiązań a nie czekam aż trafi mi się jakaś fantastyczna oferta.

Poza tym to jest to co Bonjour_tristesse napisała, żyjesz w dużym mieście i patrzysz co się w nim dzieje, tylko... małe miasta nie są gorsze i też na pewno jest jakaś rzecz, która mogłaby się sprawdzić. Bo gdyby wszystko było już wymyślone przez ludzi, to nie powstawały by nowe firmy. Nie karzę Ci nic zakładać, tylko stwierdzam, że jeśli się chce, to można. Niekoniecznie z nakładem pieniędzy. Jest o tym wiele artykułów i jestem godna podziwu dla pomysłu robienia torebek z poduszek powietrznych, czy klocków z kartonu...
Stary 2013-04-15, 13:20   #1676
Melissa86
Zakorzenienie

Szukają masażystki do salonu masażu tantrycznego miejsc intymnych. I z tego co widzę, to szukają kobiety do masowania mężczyzn. A jakie wynagrodzenie - 2500 zł za pół etatu. ;P Jestem na ich stronie teraz - zboczeńcy. ;P
Stary 2013-04-15, 13:21   #1677
Konto usunięte

Cytat:
Szukają masażystki do salonu masażu tantrycznego miejsc intymnych. I z tego co widzę, to szukają kobiety do masowania mężczyzn. A jakie wynagrodzenie - 2500 zł za pół etatu. ;P Jestem na ich stronie teraz - zboczeńcy. ;P
to jest kreatywna firma
Stary 2013-04-15, 13:25   #1678
nicRu
maszyna, nie człowiek

[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;40318048]to jest kreatywna firma[/QUOTE]
No ale liczą się zdolności manualne
Stary 2013-04-15, 13:27   #1679
Melissa86
Zakorzenienie

[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;40318048]to jest kreatywna firma[/QUOTE]

Masakra jakaś. ;P

Fragment opisu tego masażu z ich strony:
masaż tantryczny Lingam/Yoni ( Każda płeć ma inne potrzeby, więc i sam masaż miejsc intymnych jest odmienny dla każdej z nich. )
  • po masażu kończyn, bioder, pośladków, pleców, karku masażystka/ta przechodzi do masażu powłoki brzusznej i klatki piersiowej .
  • kiedy ciało jest już gotowe do przyjęcia masażu "LINGAM"(u mężczyzn) lub "YONI"(u kobiet), wtedy masażystka/ta kładzie swoją dłoń , polewa oliwką i delikatnymi ruchami przechodzi do masażu... a TY czerpiesz mnóstwo przyjemności aż do końca...dając upust skumulowanej energii podczas masażu.
Zalety masażu tantrycznego:
  • masaż tantryczny ożywia seksualną energię, usuwa blokady
  • wpływa na poprawę pożycia seksualnego
  • obniża ciśnienie krwi, wzmacnia odporność
  • obniża stres, przeciwdziała depresji
Stary 2013-04-15, 13:27   #1680
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez nicRu Pokaż wiadomość
No ale liczą się zdolności manualne
poczytałam o tym i zwątpiłam...
masażystka dotyka intymnych delikatnie głaszcząc, rozcierając i ugniatając - kiedy osoba masowana nie wyraża sprzeciwu, przechodzi się do masowania wnętrza.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Praca i biznes

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości