|
|
#2461 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)
Cytat:
![]() Pewnie jak bym miała bardziej satysfakcjonującą pracę to bym przębębniła to tego lata,a tak jest jak jest...
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2013-04-15 o 12:53 |
|
|
|
|
#2462 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2463 |
|
Zakorzenienie
|
CO do pracy to ja głownie jestem studentką, ale od roku dorabiałam jako przewodnik i pan doktor stwierdził, ze jeśli będę się dobrze czuła to jak najbardziej pracować dalej, bo w mojej pracy jest dużo chodzenia, wzmocni się nogi no i powietrze jest u nas bardzo świeże. Ale pewnie na 5 miesiącu skończę pracować, bo za dużo schodów, chyba trochę bym się bała. Chcę chodzić do pracy, zeby w domu nie zwariować.
|
|
|
|
#2464 |
|
Wtajemniczenie
|
Kto wyjada z lodówki ciężarnej kobiety kapustę kiszoną?
Zgroza!A Wy Dzastin powiedzieliście już rodzicom o dzidziusiu, bo jakoś pamietam, ze pisałaś że trzeba, bo z nimi mieszkacie, ale potem już jakoś nie kojarzę, zebyś wspominała. O energią mogę się dzielić, jakoś mnie ostatnio aż rozsadza
Edytowane przez anulka2205 Czas edycji: 2013-04-15 o 13:05 |
|
|
|
#2465 |
|
Wtajemniczenie
|
Anulka,podejrzewam moją mamę,że sobie podjadała moją kapuchę
Tak powiedzieliśmy jakieś 3 tyg temu (nawet zapomniałam o tym napisać), bardzo się ucieszyli, mama zapowiedziała że nam pomogą przy dziecku jak będziemy tak owej pomocy potrzebować,już imiona w kalendarzu przeglądała Także wszystko fajnie wyszło.Rodzice Tż też już wiedzą, pogratulowali i to wszystko,nie dzwonią nie pytają więc z naszej strony też cisza. W ogóle to nie przepadam za jego rodziną, tacy obojętni są do wszystkiego... Tż tam rzadko jezdzi, mnie widzieli przez 4 lata zaledwie kilka razy; więc wybiegając daleko w przyszłosć średnio sobie wyobrażam chrzciny...
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2013-04-15 o 13:07 |
|
|
|
#2466 |
|
Zakorzenienie
|
A ja nie mam żadnych zachcianek...ani razu jeszcze nie sięgnęłam po ogórki kiszone albo kapuchę
Zawsze wydawało mi się, że takie zachciewajki to przychodzą dopiero później tak w II i III trymestrze ![]() Anulka to ja podbieram trochę powera od Ciebie, bo coś nie moge się zwlec z kanapy Dziewczyny na emigracji - planujecie powrót na stałe do Polski?? My zawsze twierdziliśmy, że tu zostaniemy ładnych pare lat i nie mamy w planie wrócić w ciagu najbliższego czasu ale wczoraj jakoś mnie tknęło i dużo o tym z mężem rozmawiałam, że chyba chcę wrócić za jakieś 2 lata...chyba mi odbiło Jakoś ten maluszek w brzusiu tak na mnie działa, że już myślę co dla niego będzie lepsze Tam obie babcie a tu tylko my... No nie wiem sama, ale pomysły nam się od razu w głowie pojawiły i tak myślę, że lepiej wrócić po 30-stce niż koło 50. Chociaz z drugiej strony jak jestem w kraju to narzekam, że drogo, pracy nie ma itp. Pierwszy raz mi takie myśli do głowy przyszły...
Edytowane przez paulinaizabela Czas edycji: 2013-04-15 o 13:13 |
|
|
|
#2467 |
|
Wtajemniczenie
|
To fajnie, ze chociaż rodzice dobrze zareagowali i widać, ze się cieszą. No i super podejście mamy, że oferuje pomoc, ale tylko w razie potrzeby, bo takie pomaganie na siłę, może być nawet uciążliwe, szczególnie jak się razem mieszka. Także tylko się cieszyć
|
|
|
|
#2468 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2469 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
||
|
|
|
#2470 |
|
Zakorzenienie
|
Ale dlaczego ta smutna mina?
Dzastin08 O to podobnie jak u mnie. Ja w sumie chciałam pracować, ale TŻ mnie namówił by jednak zostać w domu. Nie pracowałam za biurkiem, miałam kontak z chemią, czasami musiałam dźwigać. Lepiej nie ryzykować. Wiadomo, pieniędzy będzie mniej, ale my tego tego zdania że lepiej kupić tańszy wózek czy ubranka, ale dziecku zapewnić spokój i bespieczeństwo Trele_Morele Podobno inteligentni ludzie się nie nudzą Ja naprawdę na nudę nie narzekam. Książki czytam, spaceruje, pichce wymyślne obiadki, dziś planuje upiec chleb, wizażuje, szukam inf. o ciąży, ... jest OK. Wiem że są kobiety dla których wizja niepracowania jest strasza, ale ja sobie jak na razie z nią świetnie radzę , które nie proszą o drobne na podpaski i są samowystarczale w każdej dziedzinie. 5 lat marzeń o macieżyństwie zmienia jednak ciut podejście (a przynajmniej u mnie zmieniło).Wicie co... ja nie mogę doczekać się kiedy powiemy mojej Teściowej. Ona mnie bardzo wspierała w leczeniu i to będzie pierwszy wnuk/wnuczka więc szczęście będzie ogromne Postatnowiliśmy jednak z TŻ powiedzieć Jej (no i Tacie, który co rok życzy sobie wnuka na Boże Narodzenie )) dopiero po 13 tygodniu. Chcemy oszczędzić im ewentualnych smutków i nerwów .No i jeszcze moja sister nie wie. Z podobnych powodów co Teściowie. Nie chce by się denerwowała. A jak tylko się dowie zastypie Ją pytaniami okołociążowymi
|
#2471 |
|
Wtajemniczenie
|
Anulka,a u Was rodzina już wie? bo nie wiem czy pisałaś
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
#2472 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ile już jesteście w UK? Nam 5 lat minęło. Czas wracać
|
|
#2473 |
|
Zakorzenienie
|
ja w pierwszej ciazyod samoego poczatku mia lam ochote na lody... a jak przejezdzalismy obok mcdonalda to maz nie mial wyjscia, musial podjechac
|
|
|
|
#2474 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No nic uciekam, muszę jechać po mamę do pracy a później spotkać się na chwilę z kumpelą bo przyszła jej butelka dla córy z allegro. Popołudniu zajrzę jak już ładowarkę będziemy mieć ![]() Miłego popołudnia ;-*
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2013-04-15 o 13:28 |
|
|
|
|
#2475 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tu się przecież tak dobrze żyje. Ale postanowiliśmy, że oszczędzamy bardziej i tak za 2 lata może uda się wrócić Mąż tu jest 9 rok a mi w maju stuknie 7 lat... |
|
|
|
|
#2476 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2477 |
|
Wtajemniczenie
|
My rodzicom moim to zaraz po teście powiedzieliśmy, mam z nimi takie relacje, ze nie wyobrażałam sobie inaczej, rodzinka męża trochę dłużej poczekała na dobrą nowinę
Jedni i drudzy zadowoleni
|
|
|
|
#2478 |
|
Zakorzenienie
|
czemu? a bo dodatkowa kasa zawsze lepiej widziana....i zawsze lepiej ją mieć niż nie mieć...napewno byłoby łatwiej ale damy sobie radę
![]() za mną tez właśnie chodzą....wczoraj po moim telefonie, bratowa przywiozła mi owocojogurt z MC loda by nie zdążyła dowieźć hehe ale w środę albo w czwartek zachaczę po lody....a jak nie to w niedzielę mam urodzinki więc już zapowiedziałam Tż że może na lody by mnie zabrał....boshe ja sobie tak wszystko planuję a nie wiem czy wszystko z dzidziolem jest ok....Posiedziałam na polku...tak fajnie miło i przyjemnie jest....zaraz coś przekąszę zrobię make-up i idziemy z Tż i bratankiem na plac zabaw
|
#2479 |
|
Zakorzenienie
|
Mikołaj dzisiaj fajnie śpi więc mam czas na to żeby poczytać i popisać. Byliśmy chwile na spacerku a teraz mały padł a ja na lapku...jutro jedziemy na operacje i już mam stresa...
|
|
|
|
#2480 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mam dosc stresującą pracę ![]() dzownilam do gina,bo zaczelam brudzic na kolor kawy z mlekiem ![]() jak sie to utrzyma to mam isc do niego wsrode,a jak zmieni na rozowo to mam isc od razu na IP
|
|
|
|
|
#2481 |
|
Rozeznanie
|
ja pracuje ale tak jak Ktoras napisała- mało ambitna praca ale siedze juz na L4 i nie wiem czy wroce po macierzynskim-watpie. ogolnie kilka lat pracowałam w banku, zarobki niezłe ale co sobie zdrowia napsulam to nikt mi nie zwroci. w koncu miałam taki kryzys przed fuzja ze złozyłam wypowiedzenie. w miedzy czasie zrobiłam kurs na konsultanta ślubnego i tym się zajmowałam. niestety sezon sie skonczył...kilka wesel, kilka rozwodów ( takowe imprezy tez organizuje
) no i zaczełam szukać czegos na etat....no i trafiłam znów do finansow tyle że zarobki po prostu zenujące ale tfu tfu pozwoliły nam przeżyc zimę jak TŻ nie miał zleceń....zwłaszcza że mój były zostawił mnie z dość dużym kredytem i jescze długo bedzie się to za mną ciągnąc dlatego każdy grosz jest ważny...
|
|
|
|
#2482 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2483 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane ale produkujecie
![]() lusesita23 oby plamienia minęły ![]() kurcze anrobiłyśice mi smaka na lody z mc dolandsa paskudy Wyyy w lodówce mam jakieś ale to nie to samo ![]() co do pracy ja chce pracować do końca roku szkolnego, w wakacje i tak w moim przedszkolu będzie remont a od wrzesnia nie ma sensu zaczynać, jak dzieciaki mają miec nową panią to niech jest od początku roku ![]() w poprzedniej ciązy pracowałam do 7 miesiąca w przedszkolach (miałam wtedy zajęcia dodatkowe w różnych przedszkolach) i jeszcze pracowałam jako niania to do 8 miesiąca, aż gin mi kazał leżeć ![]() właśnie natalka oblała mi ściane mlekiem i co wiecej spodobała jej się ta zabawa
|
|
|
|
#2484 |
|
Zadomowienie
|
czy mogę nieśmiało dołączyć do wątku?
|
|
|
|
#2485 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Przepraszam Was że tak mało się ostatnio udzielam ale jakoś tak nie mam weny, zmęczona przychodzę z pracy. Teraz mam tydzień wolnego ale chodzę na praktyki, bo muszę zrobić. Dzisiaj byliśmy na wizycie- USG genetyczne, wszystko jest w jak najlepszym porządku, bąbelek ma ponad 6,5 cm, machał do nas swoimi pięknymi paluszkami płci pan doktor nie mógł nam niestety nawet spróbować powiedzieć bo nasz maluszek jest od najmniejszego uparty ( po mamusi i tatusiu też) i większość badania leżał sobie na boczku odwrócony do nas tyłeczkiem Pan doktor go bujał, zaczepiał, mówił do niego ale bąbelek miał go gdzieś Teraz 18 kwietnia wizyta u mojego gina ale to w sumie taka formalność, pewnie mi powie żebym jakieś witaminy zaczęła już łykać, USG nie będzie robił bo po co. A jak tam inne dzisiejsze wizyty??
|
#2486 | |
|
Zakorzenienie
|
Pewnie, że tak
Napisz coś o sobie Cytat:
Acelinka to masz wesoło z córcią
Edytowane przez paulinaizabela Czas edycji: 2013-04-15 o 18:54 |
|
|
|
|
#2487 |
|
Zakorzenienie
|
TŻ wychodząc do pracy pocałował jak zwykle i powiedział "kocham Was"
![]() Co do finansów to wiadomo, jakbym pracowała to było by łatwiej. Na szczęście i z samej TŻowej wypłaty nie będzie źle Po za tym jak tylko zaczeliśmy starania (czyli ponad 5 lat temu) założyliśmy konto, na które odkładaliśmy pieniądzę na dziecko. Będzie na potrzeby typu szczepienia, basen, ale jak trzeba będziedzie to i do wyprawki się dołoży A mnie się kwaśnego chce ![]() Kupiłam dziś sobie taką mega kwaśną lemoniadę (aż dziwo że w skladzie tylko woda, sok z cytryny, imbir i cukier). Eh pychota ![]() Normalnie mam non stop zachcianki na słodkie, teraz nic. I dobrze
|
#2488 |
|
Zakorzenienie
|
jasne!
Albo mi się wydaje albo skądś Cię kojarzę?? ![]() Maomami cudowne wieści Kochana
|
#2489 |
|
Zadomowienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:32.

Zgroza!
Także wszystko fajnie wyszło.
Zawsze wydawało mi się, że takie zachciewajki to przychodzą dopiero później tak w II i III trymestrze 

loda by nie zdążyła dowieźć hehe ale w środę albo w czwartek zachaczę po lody....a jak nie to w niedzielę mam urodzinki więc już zapowiedziałam Tż że może na lody by mnie zabrał....boshe ja sobie tak wszystko planuję a nie wiem czy wszystko z dzidziolem jest ok....