|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: To już V wątek przed nami. A tytuł jego zabrzmi: | |||
Wrześniowo-październikowe zaciążone, są ciągle zbudynione |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
We wszystkich domach kolędowanie, a u nas w Gwiazdę było przytulanie |
2 | 4,08% |
Zbudynienie sięga zenitu, a my tu na co dzień pitu pitu |
4 | 8,16% |
Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki |
28 | 57,14% |
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. V |
15 | 30,61% |
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3991 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. IV
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co do mojej wagi ja jestem w 19 tc i 4 dniu i mam na plusie 7 kg. Mój endokrynologi i ginekolog powiedzieli, że ok. Ważne jest jaką miałaś wagę wyjściową przed ciążą. Mnie powiedzieli, że moge przytyć max 15 kg. Staram się odżywiam zdrowo, mam ruch ( pracy, po pracy) ale i tak wielu kg nie przewidzę.
![]() ![]() |
![]() |
#3992 | |
dryfuję słowami
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3993 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Tylko pamiętajcie, że cytryna jest jedynie nośnikiem wit C ale nie rozgrzewa! Ma działania odwrotne.
![]() ![]() |
![]() |
#3994 |
Zakorzenienie
|
wiesz, przy dwójce to cisza jest złowroga a nie ryk. ryk jest złowrogi jak słysze od starszego "ale nic sie nie stało!" to oznacza ze sie stalo
![]() njalepsze bylo jak zaledwie miesiaczna kinge artur poczestowal paluszkiem ![]() Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2013-04-15 o 12:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#3995 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Co do Twojego pytania i patrząc, że mamy 2013 taki prezent może być przydatny.
![]() ![]() |
![]() |
#3996 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. IV
Cytat:
![]() ![]() jestem w 17tc a wcale nie widać że jestem w ciąży ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3997 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#3998 |
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny!
Witam się z wami w drugim trymestrze Jak miałam 19 lat urodziła się moja chrześnica, też mi ją na ręcę wciskali na chama, żeby zdjęcie zrobić, a ja nigdy nie miałam z dziećmi styczności (to było pierwsze niemowle jakiego urodziło sie w rodzinie od moich czasów), w efekcie to biedne dzieciątko na tym zdjęciu to powykrzywiane jest we wszystkie strony bo nie wiedziałam jak złapać. Od tamtej pory konsekwentnie odmawiałam brania obcych dzieci na ręce, nawet teraz jak mam już swoje z innymi niemowlakami czuję się niezręcznie i boję się im krzywdę zrobić.
#3999 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na nasze życzenie właścicielka działek dzieli trzy na dwie i jedną kupujemy my, a drugą męża brat i ten podział tyle trwa. Podobno pod koniec maja będą gotowe do wykupu no i wtedy zacznie się projekt, adaptacja i uzyskiwanie pozwolenia. Na pewno nie przykryjemy w tym roku, bo budujemy bez kredytu systemem gospodarczym i chyba nie wyrobimy z kasą, ale dom z konstrukcją dachu i pod folią może stać ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4000 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
I uznałam,że pomimo,że okropnie mnie wymęczyli to naprawdę cudowne,jak oni się dogadują, wspierają,przekomarzają ![]() Cytat:
![]() Na szczęście moje dziecko nie będzie mieć Komunii tylko Konfirmację, a tam to naprawdę młodzież dostaje drobiazgi w prezencie. No i są starsi to też inaczej do tego podchodzą. Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#4001 | ||
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Cytat:
![]() Ja natomiast jestem sukienkowa. I bardzo mi wygodnie w leginsach i dłuższych tunikach ![]() Cytat:
Która chce mnie zastąpić? ![]() Niestety zaczynam tęsknic za słodyczami. Byłam dziś na zakupach i natchnęło mnie Milka lila stars ![]() Zjadłam już pół paczki i nie mogę się oderwać ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4002 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() a najlepsze jeszcze..... jak miałam 10 lat zostawałam sama w domu z rocznym dzieckiem tak po 2 godziny około, bo kuzynka szła na 14 do pracy a jej mąż wracał po 16, no szok sama w to teraz nie wierzę ![]() no i jak miałam 17 lat urodził się mój chrześniak więc też od pierwszych godzin się nim zajmowałam, później nocowałam tam żeby pomagać i w dzień i w nocy, także praktycznie byłam przy nim cały czas bo to lubiałam ![]() a słuchajcie teraz odwrotna sprawa ![]() ![]() ![]() ale też chyba chodzi o to że rozumiem te mamy które nie chcą aby ktoś brał i nosił, przytulał ich dziecko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4003 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poza tym nie rozgryzłam co do legginsów... baleriny? Mam wrażenie, że mi nogi skracają, obcasy - wyglądają fajnie, ale cały dzień na obcasach = ból kręgosłupa, a jak będzie ciepło? Japonki?? Cytat:
![]() Ja (przynajmniej na tą chwilę) kojarzę papalinkę... o ile znowu będzie w tym ładnym sweterku ![]() Kurcze, ja się takich zupełnie malutkich boję... starsze dzieci owszem, w sumie z dziećmi sporo pracowałam, ale maleństwo? Edytowane przez vea7 Czas edycji: 2013-04-15 o 13:07 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4004 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4005 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ---------- ma ktoś 200zł na zbyciu? ![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4006 |
dryfuję słowami
|
Odp: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. IV
Alez mnie młody zasmyrdolil jak kupowam cukierasy. Aż z wrażenia kasjerce na odejście powiedziałam "dzień dobry" zamiast "dziękuję"
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4007 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do budowy. To my zaczęliśmy gdzieś w lipcu tamtego roku. Szkoda, że z tymi papierami to tak długo trwało, więc później musieliśmy zacząć. Zima szybko przyszła, Więc na razie dom stoi, prawie przykryty, nie zdążyli przykryć ileś tam metrów dachu, bo śnieg zasypał. Teraz w końcu ładna pogoda więc coś ruszy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4008 |
Zakorzenienie
|
trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
![]() nam sie auto zepsulo ![]() ja mam na 16.30
#4009 |
Zakorzenienie
|
Kurcze dziewczyny, zaczyna mi się robić coraz bardziej gorączka, głowa mi pęka, wzięłam w końcu ten apap i czekam aż pomoże, bo aż njie mogę zasnąć. Dobvrze, żebyłam u lekarza rano i mam to L4, bo chyba bym padła w pracy. I jeszcze nie ma mężą, żeby mnie przytulić, bo jest w delegacji
![]() ---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ---------- Za dzisiejsze wizyty of course trzymam kciuki ![]()
![]() |
#4010 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4011 |
Zakorzenienie
|
no już się nie mogę doczekać
![]() ![]()
#4012 |
Zakorzenienie
|
oby sie tylko chcialo ujawnic...
![]()
#4013 |
Zakorzenienie
|
myślisz, że będzie nieśmiała dziewczyna z niej
![]()
#4014 |
Zakorzenienie
|
szczerze mowiac to juz ze stresu nic nie mysle
![]() ---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ---------- ide ![]()
#4015 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziewczyny ale mocno ciesze sie na ten wozek!Juz polecialam nawet go zobaczyc.Wyglada rewelacyjnie.Wiadomo ze sa drobne slady uzytkowania ale jego urok wynagradza wszystkie ryski ![]() ![]() ![]() http://www.we-dwoje.pl/kupie;spacero...html?foto_id=1 teraz tylko musze pomyslec nad kolorkiem gondoli ![]() Acha dodam ze ta moja spacerowka ma 4 koła... Edytowane przez policzanka Czas edycji: 2013-04-15 o 14:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4016 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() wracaj szybko i opowiadaj co tam się ukryło w twoim brzuszku ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4017 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czarna fajny ten wózek. dirtymagic tak to ciąża partaczy Ci nastrój, ja tez mam tak, tzn miałam przeszło mi przedwczoraj i powiedział, że zrobiłam sie jego Kochanym Skarbem znów. A wcześniej mogłabym go zabić za to że oddycha. Laloca ja mimo strachu dorwałam wczoraj TŻ i to az dwa razy, tak mi było dobrze, że ahh. Tyle, że my nie mamy zakazu. marta mam takie same zdanie na temat dotykania mnie i dziecka. ladan i wszystkie dziewczyny trzymam kciuki a wizyty ![]()
![]() |
#4018 |
Zakorzenienie
|
Taka pogoda, że chce się tylko na dworze siedzieć
![]() Ja swojego Filipa po porodzie się bałam trzymać ![]() Swoje trzyma się inaczej niż "obce". Jak Filip już był starszy i przyjechał kuzyn z żoną i maluszkiem to nie umiałam go trzymać. Tzn wzięłam na ręce, ale zaraz oddałam przerażona ![]() Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2013-04-15 o 14:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#4019 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak czytam te wszystkie opinie- i nie mam tu na mysli Buzz'a- to wychodzi na to,że każdy wózek jest ble,i fe ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4020 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() zazdroszcze tym ktore maja dzialke i grosza na nia wydawac nie musialy lub naprawde zakupily po okazyjnej cenie. my jakbysmy chcieli sie budowac to za dzialke 1000m musielibysmy zaplacic z 200 tys albo i wiecej ![]() w ogole jakiego mam nerwa!! musialam pojechac do ksiegowej, wracajac od razu mloda ze zlobka odebralam. jestem juz na swojej ulicy ale widze ze jakis popapraniec zablokowal droge i ni cholery nie ma jak przejechac, czekam kilka chwil, nikt dupska nie ruszyl zeby auto przestawic, a stali ci co to gowno obslugiwali. w koncu okno otwieram i pytam czy moga auto przestawic bo droge blokuja. w odpowiedzi od jakiegos zulo-menela uslyszalam ze jestes slepa bo oni przeciez meble wyciagaja. powiedzialam ze mnie to nie obchodzi i maja przestawic tego dostawczaka. no to koles zaczal pocisk od glupich kur*ew, dzi*wek, ze mam spierd*alac i sie odpier*dolic. heeee no to jak mi cisnienie skoczylo to zaczelam tez sie drzzec zeby pysk zamknal i przestal mnie obrazac bo zaraz po policje zadzwnie, to zaczal sie pijus rzucac ze myslalam ze zaraz podejdzie i mnie wywlecze z samochodu, ale i tak mu cisnelam kulturalnie od glupich chu*jow i pedalow a na koniec dodalam ze za grosz kultury ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:29.