|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy cz XVIII
Proszę o zerknięcie.
U/ew. lekkie P I: kasza manna (4,5 łyżki, szklanka mleka sojowego) z jagodami i granolą, II: placki na śmietankowym serku (pół szklanki mąki, 150g serka) z dżemem, III: pełny talerz makaronu z sosem łososiowym IV: owoce (maliny, borówki, jagody, śliwki), 3 daktyle, V będzie: duża bułka żytnia lub razowa z dżemem/masłem orzechowym. może być?
|
|
|
|
#3632 |
|
Zakorzenienie
|
co myślicie o tych placuszkach z cukini na redukcji?
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi coś 23/6 |
|
|
|
#3633 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja nie znoszę cukinii, ale placuszki na R są ok ![]() moje Uuu
proszę, skomentujcie to coś ![]() |
|
|
|
|
#3634 |
|
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny, dosyc dlugo nie wstawialam swoim jadlospisow, ale nadal regularnie podczytuje Wasz watek
![]() W miedzyczasie zmienilam prace na typowo siedzaca i moj zywieniowy plan dnia wyglada nastepujaco: ok 6:30 rano jem owsianke z serkiem wiejskim, maslem orzechowym (ok. 1 lyzki) i bananem Przerwe na lunch mam o 12:00: zazwyczaj jem kanapke z wedlina drobiowa i warzywami + jablko O 16:30 koncze prace i jade na uczelnie (zajecia zaczynam o 18:00), przed zajeciami zazwyczaj jem jakas tortille z kurczakiem albo kupna salatke Zajecia koncze ok 22:00, i w domu jeszcze wpadnie jajecznica lub wiejski z warzywami. Czy jest to, wedlug Was, w miare zdrowy jadlospis? Chcialabym sie zdrowo odzywiac, tym bardziej , ze teraz prawie sie nie ruszam...
|
#3635 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3636 |
|
Konto usunięte
|
moje U- prosze o ocenę
![]() I spora miska muesli z rodzynkami i jogurtem naturalnym, jabłko godzina ćwiczeń II omlet z 2 jajek, z zółtym serem, wędlina i pomidorem. na deser batonik ww III trochę oscypka ( do piwka )IV kawałek smażonego pstrąga + gotowane brokuły |
|
|
|
#3637 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3638 |
|
Rozeznanie
|
Dzień krótki, więc posiłków mało (uroki wstawania o 12
)1. dwie podwójne kanapki z chleba razowego z mixem sałat, plastrkami krakowskiej, serem i pomidorem 2. cappuccino na mieście 3. trzy naleśniki z kaszą gryczaną, twarogiem i cebulką 4. pomarańcza 5. jogurt natrualny z musli i bananem (o ile zgłodnieje, bo na razie czuję się pełna po naleśnikach^^) |
|
|
|
#3639 |
|
Zakorzenienie
|
Dawno coś wrzucałam
Moje U I jajecznica z 2 dużych, swojskich jaj na maśle z pieczarkami, 2 kwadratowe kromki domowego chleba żytniego z twarożkiem i papryką II cieplutkie ciastko francuskie z truskawkami i gorzką czekoladą (1/3 opakowania ciasta francuskiego, truskawki, pasek gorzkiej czekolady) III Talerz zupy z pomidorowej z soczewicą i warzywami 7 maminych pierogów z ziemniakami i serem podanych z jogurtem greckim z koperkiem IV sałatka owocowa z jogurtem naturalnym, orzechami włoskimi, migdałami i kokosem V 4 kanapki z domowego chleba z osełką, jajkiem, ogórkiem zielonym, papryką
|
#3640 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No i tak jest ok, przy krótkim dniu, gdzie de facto masz z 8-9 godzin żeby jeść (powiedzmy 12-9)....bo jednak gdy człowiek jest na pełnych obrotach od 6-8 rano to trochę idzie zgłodnieć ;Dps. zazdroszczę pstrąga Mad. Ja uwielbiam ryby i jak jak wracam do domu rodzinnego (nad morzem) to jem tyle ile tylko się da (jednak świeże najlepsze ), ale tu gdzie teraz mieszkam mam trochę ograniczone możliwości.Mógłby mi ktoś wyjaśnić te skróty, P, U, R? R - Redukcja? A reszta? Dzięki z góry
Edytowane przez zakochanaWczekoladzie Czas edycji: 2013-04-14 o 18:21 |
|
|
|
|
#3641 |
|
Rozeznanie
|
Czy to mozliwe,ze waga spadla mi przez uczenie sie na stojaco? Nie zmniejszylam jedzenia. Ucze sie np godzine dziennie lekko spacerujac po malutkim pokoju. Robie 3serie rano wieczorem i w poludnie cwiczenia:
100sklonow bocznych 100krecen tulowiem 20przysiadow 200skokow na zabkę 175cm.wzrostu.juz glupieje od czego waga spadla.. |
|
|
|
#3642 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No ale od razu U rzucę: I grzanki z grahamki z makrelą, szczypiorkiem i ogórkiem II 2 kawałki sernika kawowego z polewą z suszonych śliwekIII chilli con carne z wołowiny (z czerwoną fasolką, cebulą, pomidorami i papryką) podane z opiekaną tortillą i guacamole jabłko, ricore IV 2 grzanki z chleba żytniego bardzo grubo z masłem orzechowym crunchy i mrożonymi truskawkamido picia ponadto: woda, pokrzywa, herbata jaśminowa i 2x espresso
Edytowane przez Milka1224 Czas edycji: 2013-04-14 o 20:03 |
|
|
|
|
#3643 |
|
Zakorzenienie
|
a dodatkowo to nie jest wątek na takie pytania
|
#3644 |
|
Wtajemniczenie
|
R
I: placek owsiany ze zmielonymi płatkami owsianymi, sezamem, otrębami, zarodkami, jagodami goji, połową łyżeczki spiruliny, jajkiem i olejem kokosowym z dżemem daktylowo-pomaranczowym wlasnej roboty + kosteczka twarogu, 2 łyżki jogurtu nat i połowa banana II: Makaron razowy penne w sosie (pomidory krojone, czosnek, cebula, zioła, oliwki, grillowane kawałki kurczaka) + świeża bazylia III: Placuszki z cukinii z cebulą i wędzonym łososiem smażone na oleju kokosowym IV: Zmielona mieszanka orzechów z jogurtem naturalnym V: Kromka razowego posmarowana olejek kokosowym z twarogiem i miodem Litr wody mineralnej, 500ml soku z kiszonej kapusty <3, 500ml zielonej herbaty |
|
|
|
#3645 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3646 | |
|
Zakorzenienie
|
dzisiejsza R
PP: sok z selera, selera naciowego, jabłka i limonki Ś: 3kromki żytniego razowca+hummus+olej lniany+papryczka chili; kawa orkiszowa na mleku 1,5% IIŚ: 3 łyżki płatków owsianych na kefirze+łyżka goji+7 ziaren kakao+łyżeczka maca+wiórki kokosowe O: orkiszowe penne+domowe pesto z cukinii+suszone pomidory+szpinak+kozi ser+pestki słonecznika P: sok z marchwi, grejpfruta+i świeżego imbiru; ( jakoś po sytym obiedzie nie miałem ochoty na nic więcej) K: tofucznicznica z pieczarkami i pomidorami+szczypior+curr y; sałatka z sałaty, cukinii, ogórków kiszonych, pomidorów, czerwonej cebuli i czarnych oliwek; sok z selera, selera naciowego i limonki PS: koktajl z wody kokosowej imbiru i spiruliny + woda, pu-erh i żółta herbata Od czterech dni mam fazę na świeże soki. Piję je co najmniej 3 razy dziennie, w grę wchodzą głównie warzywa takie jak seler, marchew czy burak. Sokowirówka powróciła do łask i przestała grzać miejsce w szafie. W efekcie moja skóra zaczyna nabierać brzoskwiniowego koloru, a włosy lśnią i rosną jak szalone. Bez wątpienia jestem gotowy na przywitanie wiosny ![]() ---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ---------- Cytat:
A tak na poważnie to chyba przesadzasz... Edytowane przez DudiBoy Czas edycji: 2013-04-14 o 20:24 |
|
|
|
|
#3647 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mówisz, że po takich warzywnych rosną włosy? Jeśli tak to pewnie i ja zacznę takie robić ![]() A menu jak zwykle godne pochwały ![]() I podbijam swoje U I jajecznica z 2 dużych, swojskich jaj na maśle z pieczarkami, 2 kwadratowe kromki domowego chleba żytniego z twarożkiem i papryką II cieplutkie ciastko francuskie z truskawkami i gorzką czekoladą (1/3 opakowania ciasta francuskiego, truskawki, pasek gorzkiej czekolady) III Talerz zupy z pomidorowej z soczewicą i warzywami 7 maminych pierogów z ziemniakami i serem podanych z jogurtem greckim z koperkiem IV sałatka owocowa z jogurtem naturalnym, orzechami włoskimi, migdałami i kokosem V 4 kanapki z domowego chleba z osełką, jajkiem, ogórkiem zielonym, papryką
|
|
#3648 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3649 |
|
Rozeznanie
|
Siostra nauczyla mnie takiej metody. 2razy szybciej wchodzi do glowy. Hm czyli od tego nie schudlam.to ja nie wiem,bo 2 kg mi zlecialo w tydzien.
|
|
|
|
#3650 |
|
Zakorzenienie
|
Może to przez stres?
|
#3651 |
|
Rozeznanie
|
hm kurcze wlasnie treaz wraz z wiosną♣ jestem strasznie pozytywnie nastawiona i w ogole. cwicen odchudzajacych nie robie,on sa po to zebym rzy siedzacym trybie zycia nie sflaczała. Mam zaczą stabilizacje,a nie wime jak to robicm do tego nie mam miesni. ehh
|
|
|
|
#3652 |
|
Wtajemniczenie
|
R
I: Koktajl płatki owsiane, spirulina, jagody acai, otręby, zarodki, sezam, mak + jogurt naturalny, połowa banana i połowa gruszki Trening siłowy II: placek owsiany (3 łyżki mieszanki płatków owsianycg, spiruliny, jagod acai, zarodków, maku itd + jajko i olej kokosowy) z dzemem daktylowym i twarozkiem z bananem III: 2 kromki razowego z pastą rybną (makrela w pomidorach z twarogiem półtłustym i łyżką ketchupy IV: zblendowane orzechy nerkowca z jogurtem naturalnym V: tunczyk wsw z 2 jajkami na miękko |
|
|
|
#3653 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
U- to utrzymanie wagi a P to przytycie widzę, że obie zaczęłyśmy ograniczanie słodyczy i misje zdrowszego jedzenia
|
|
|
|
|
#3654 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Waga w sumie jest mniej ważna, bardziej liczą się wymiary i wygląd.No to moja dzisiejsza eReczka ![]() I: dwa naleśniki z mąki pełnoziarnistej z twarożkiem (200g twarogu rozmieszanego z jogurtem naturalnym). II: dwie kromki domowego chleba żytniego z pastą z tuńczyka (tuńczyk, rzodkiewki, jogurt grecki i musztarda); surówka z pomidora, ogórki i cebuli z jogurtem greckim; gruszka. III: grillowana pierś z kurczaka duszona w przecierze pomidorowym z fasolką, zielonym groszkiem, kiełkami i brązowym ryżem. IV: wiejski z łyżką pestek dyni. V: sałatka z wędzonym łososiem i pieczoną ciecierzycą z warzywami. |
|
|
|
|
#3655 |
|
Raczkowanie
|
Bibianna wez Ty jedz normalnie, duzo, nie waz sie i nie cwicz... paranoja jakas, chudnac zle, tyc nie dobrze.. 3 swiaty.
U mnie S: jeczmienne, musli, otreby, platki kukurydziane z mlekiem (cala micha) II: wiejski, 2 Wasy, szczypiorek, wedlina O: makaron razowy z serem bialym K: kisiel Czuje sie dobrze, wieczorami czuje glod i tak ma byc, przez caly dzien sie najadam wiec popoludniu kisiel czy cos innego lekkiego i jest git.
|
#3656 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3657 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3658 |
|
Zadomowienie
|
moje R:
I: owsianka z 5 łyżek płatków owsianych, banana, łyżki masła orzechowego, pół szklanki mleka sojowego. II: 2 kanapki (4 kromki) z serem białym, szynka III: noga z kurczaka, 3 kopiate łyżki kaszy jęczmiennej, buraki ćwikłowego IV: duża miska płatków śniadaniowych V: feta z pomidorami, 2 jajka na miękko przekąski: drożdżówka, połowa grejpfruta, kostka gorzkiej czekolady picie: woda, 2 szklanki czerwonej herbaty mam za mało/za dużo węgli? bo mam ciągoty (nawet nie czekolady jak wcześniej, a do białego pieczywa, płatków śniadaniowych(tych słodzonych) ziemniaków, sera żółtego czy masła) Edytowane przez Reavela Czas edycji: 2013-04-15 o 18:55 |
|
|
|
#3659 |
|
Zadomowienie
|
R
i jak?
|
|
|
|
#3660 |
|
Raczkowanie
|
No ale ja jem calkiem normalnie, duze porcje i najadam sie, nie martwie sie czy przytyje czy schudne i sie nie waze, jem tyle ile mi potrzeba.
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:10.

:
Dużo już schudłaś na takich jadłospisach?

z polewą z suszonych śliwek
i mrożonymi truskawkami