Scent Bar XLIX - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-15, 20:50   #2011
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76
Dot.: Scent Bar XLIX

Cytat:
Napisane przez Betty83 Pokaż wiadomość

1. mnie cynamon uspokaja
2. ale to chyba w przypadku podejrzenia kradzieży, zacznę od urzędu
Na policję w przypadku kradzieży Ja wiedziałam, że sama swój własny do kosza w pracy wywaliłam Kupiłam nowy portfel i przełożyłam wszystko oprócz dowodu, zorientowałam się po 2 dniach i od razu pobiegłam do urzędu gminy. I wydaje mi się, że można też zastrzec dzwoniąc do swojego banku i poprosić, żeby zastrzegli wszędzie gdzie się da.

Ale trafił mi się dziś komplement Robiłam zdjęcia 7 latkowi, wyszedł z gabinetu i mama go pyta jak było. A on na cały korytarz krzyczy: Mamo, ta pani co mi robiła zdj to jest bardzo ładna!

Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można....
Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby
winter76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-15, 20:51   #2012
Betty83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
a wooj go wie

pomieszałam ciemny chłodny blony z srednim delikatnym popielatym blondem w proporcji 40/60
i wyszedł bronzowy z zółtym połyskiem-nie jest fatalnie,ale troche "wiesniacki" ten kolor, nie o takim marzyłam

oooo co takiego miał jak 7 NC- ale taki jak tu-po powiekszeniu jest mniej podobny :

http://elgon.pl/sklep/farby-do-wloso...e-c-86_44.html

oo, mój sprany czarny
Stary 2013-04-15, 20:51   #2013
Pin up girl
Zakorzenienie

Cytat:
a wooj go wie

pomieszałam ciemny chłodny blony z srednim delikatnym popielatym blondem w proporcji 40/60
i wyszedł bronzowy z zółtym połyskiem-nie jest fatalnie,ale troche "wiesniacki" ten kolor, nie o takim marzyłam

oooo co takiego miał jak 7 NC- ale taki jak tu-po powiekszeniu jest mniej podobny :

http://elgon.pl/sklep/farby-do-wloso...e-c-86_44.html
Czyli masz teraz jasny (?) brąz z żółtym połyskiem?
A marzyłaś o jakim?
Pin up girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-15, 20:56   #2014
Betty83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez winter76 Pokaż wiadomość
Na policję w przypadku kradzieży Ja wiedziałam, że sama swój własny do kosza w pracy wywaliłam Kupiłam nowy portfel i przełożyłam wszystko oprócz dowodu, zorientowałam się po 2 dniach i od razu pobiegłam do urzędu gminy. I wydaje mi się, że można też zastrzec dzwoniąc do swojego banku i poprosić, żeby zastrzegli wszędzie gdzie się da.
a tłumaczyłaś w urzędzie co się stało ze starym?

Cytat:

Ale trafił mi się dziś komplement Robiłam zdjęcia 7 latkowi, wyszedł z gabinetu i mama go pyta jak było. A on na cały korytarz krzyczy: Mamo, ta pani co mi robiła zdj to jest bardzo ładna!

dzieci są szczere
Stary 2013-04-15, 20:56   #2015
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Napisane przez Pin up girl Pokaż wiadomość
Czyli masz teraz jasny (?) brąz z żółtym połyskiem?
A marzyłaś o jakim?

tak własnie mam jjak piszesz a marze o 7nc kóry zalinkowąłam
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-15, 21:02   #2016
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Cytat:
a tłumaczyłaś w urzędzie co się stało ze starym?

dzieci są szczere
ad 1 No co Ty, powiedziałam tylko, że jestem pewna, że sama zgubiłam i nikt mi nie ukradł

ad 2 No tak, kiedyś 15 latek powiedział mi, że ładnie pachnę Uwierzyłam

Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można....
Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby
winter76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-15, 21:16   #2017
Pin up girl
Zakorzenienie

Cytat:
tak własnie mam jjak piszesz a marze o 7nc kóry zalinkowąłam
Jeśli żółty/złocisty odcień będziesz niwelować popielem, to zielony efekt jest całkiem prawdopodobny. Lepiej sprawdzi się opalizujący/lodowy odcień. W numeracji popiel ma 1 po kropce/przecinku, np. 7.1, szukaj czegoś, co ma 21 po kropce/przecinku.
Stary 2013-04-15, 21:32   #2018
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Jeśli żółty/złocisty odcień będziesz niwelować popielem, to zielony efekt jest całkiem prawdopodobny. Lepiej sprawdzi się opalizujący/lodowy odcień. W numeracji popiel ma 1 po kropce/przecinku, np. 7.1, szukaj czegoś, co ma 21 po kropce/przecinku.
Pin mówi tak jak ja wyczytałam na blogu fryzowym - chcąc odcienie chłodne warto unikać popieli bo one żółkną najbardziej (coś tam o największej cząsteczce żółtego barwnika) - acz to chodziło o blondy no ale zamysł chyba ten sam
rachell111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-15, 21:39   #2019
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Cytat:
Napisane przez rachell111 Pokaż wiadomość
Pin mówi tak jak ja wyczytałam na blogu fryzowym - chcąc odcienie chłodne warto unikać popieli bo one żółkną najbardziej (coś tam o największej cząsteczce żółtego barwnika) - acz to chodziło o blondy no ale zamysł chyba ten sam

znalazłam tylko alfapart z firm kóre mają 7.21
tylko nie moge normalnej palety dorwac..wszystkie jakies niedorypkane

---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ----------

no ale teraz jak za 4 tyg powiecmy bede sie farbowac jak sie troche zmyje-to ten 7.21 wyjdzie mi pewnie inny na odroście a na tym pofarbowanym rudym innny

pozatym nie rozumiem tego ze farbuje kolorem ton jasniejszym od swojego naturalnego a wychodzi mi ton z pół tonu ciemniejszy
jak to jest wogole możłiwe?

no i kwestia tego czy sam 7.21 pokryje siwe włosy?
Stary 2013-04-15, 21:45   #2020
tricolor
Wtajemniczenie

Cytat:
1. co nie? mam wrażenie że tylko ja i Ty jeszcze o jej istnieniu nie wiedziałyśmy

2. ech no wiem wiem i oby - ale tak jakby czas nie gra na moją korzyść - a co jak to będzie za 5 lat albo dłużej - mogę się nie doczekać a stwierdziłam, że nie chcę zostać sama jak palec chcę mieć swojego człowieka, tak jak moja Mam mam mnie, i że przełamię wszystkie lęki wiadomoprzedczym (mam świadomość że to egoistyczne)
Też nie wiedziałam, natrafiłam przypadkiem, szukając zestawu spódnicy i butów dla Polly.

nawet nie zauważysz i już będzie

---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ----------

Cytat:

Bo to pewnie prawda
Poza tym dzieci, jak im się ktoś podoba, to nawet zdjęcie rtg pozwolą sobie zrobić bez szemrania

Komplement super!

---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ----------

dziś ze spodniami:
http://www.przymierzaj.pl/przymierzalnia.html
Stary 2013-04-15, 21:48   #2021
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Napisane przez tricolor Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ----------

dziś ze spodniami:
http://www.przymierzaj.pl/przymierzalnia.html
wyswietla sie bez ciuszków
Stary 2013-04-15, 22:01   #2022
tricolor
Wtajemniczenie

Łooo... u mnie wyświetlają się te zestawy, które zrobiłam wczoraj
Ale nie zapisywałam żadnych.

---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

Pachnącego wieczorku
Stary 2013-04-15, 22:03   #2023
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tricolor Pokaż wiadomość
Łooo... u mnie wyświetlają się te zestawy, które zrobiłam wczoraj
Ale nie zapisywałam żadnych.
a u mnie moje - też nie zapisywałam

możesz podać Polly nazwę spodni

ja jednak nie znalazłam dla się odcienia spódnicy - pewnie bedzie nude nobo tak - z czernią latem nie chcę szaleć - myślę nad granatem ale nigdzie nie widziałam, zieleń dla lubiących rzucać sie w oczy lub/i rudych no i został nude - wiele blondi w szoł byznesie tak chodzi i jakoś sie zleję ze wszystkimi no ale osobiście nie wiem w końcu w jakim kolorze wyląduję
Stary 2013-04-15, 22:13   #2024
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
ech... to sobie odpuszczę na razie i spróbuję z siemieniem
jak tą płukankę się przygotowuje?
rozumiem, że po myciu mokre włosy w tym wypłukać
parę razy zaparzałam siemię z kozieradką, ale nie wiem czy dobrze
Siemie zaparzasz, pewnikiem wiesz jak ale już kozieradki nie dodajesz ino mieszasz w misce z chłodną wodą i wtykasz w to włosy lub przepłukujesz. A kozieradka nadaje się w ogóle do płukania? Ja jej używam jako wcierkę na porost, jeszcze można pić/zżerać.

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-15, 22:22   #2025
Betty83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
Siemie zaparzasz, pewnikiem wiesz jak ale już kozieradki nie dodajesz ino mieszasz w misce z chłodną wodą i wtykasz w to włosy lub przepłukujesz. A kozieradka nadaje się w ogóle do płukania? Ja jej używam jako wcierkę na porost, jeszcze można pić/zżerać.
yyyy ja robiłam masko-wcierkę z lnu i kozieradki co by dwa razy się nie babrać
od skóry po końce
a na to szedł majonez olejowo-odżywkowy

wcierać po umyciu nie dawałam rady
na czystą skórę szedł jantar
ale pora na przerwę

Tra o Gron się chyba już zaczęła?
Stary 2013-04-15, 22:23   #2026
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Tra o Gron się chyba już zaczęła?
Nooo, już czeci odcinek, już obejrzałam

Stary 2013-04-15, 22:30   #2027
Betty83
Zakorzenienie

Cytat:
Nooo, już czeci odcinek, już obejrzałam
to lecę oglądać
Stary 2013-04-15, 23:19   #2028
Pin up girl
Zakorzenienie

Cytat:
no ale teraz jak za 4 tyg powiecmy bede sie farbowac jak sie troche zmyje-to ten 7.21 wyjdzie mi pewnie inny na odroście a na tym pofarbowanym rudym innny

pozatym nie rozumiem tego ze farbuje kolorem ton jasniejszym od swojego naturalnego a wychodzi mi ton z pół tonu ciemniejszy
jak to jest wogole możłiwe?

no i kwestia tego czy sam 7.21 pokryje siwe włosy?
1. A jakiego koloru jest odrost?

2. To też zależy od tego, jaki masz naturalny kolor. Jeśli ciemny, to farbą go nie rozjaśnisz.

3. To pewnie kwestia firmy, nie wypowiem się odnośnie siwych włosów, nie mam doświadczenia.
Stary 2013-04-15, 23:59   #2029
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
1. A jakiego koloru jest odrost?

2. To też zależy od tego, jaki masz naturalny kolor. Jeśli ciemny, to farbą go nie rozjaśnisz.

3. To pewnie kwestia firmy, nie wypowiem się odnośnie siwych włosów, nie mam doświadczenia.

odrost jest koloru mysi ciemny blont z siwymi tak około 10 % siwych

ale jak to nie rozjasnie włosów farbą? przeciez normalnie sie rozjasnia o kilka tonów

ja mam baze 6 i uzywam fabry 6 pomieszanej z 7 i wychodzi ciemniej

zreszta-moje włosy wraz z odrostem masz w albumach w dowolnej ilosci przykładów

właściwie to ja chce farbowac włosy na mój naturalny kolor-tylko w celu pozbycia sie siwych, ale zawsze wychodzi ciut za ciemny i duzo bardziej rudy, lub zółty niz naturalne.....

ew chce zeby były bardziej szare...wiec wybieram kolor bardziej szary od naturalnych i wychodzi mi bardziej rudy...bez sensu, nie ogarniam juz tego

Edytowane przez Polly_
Czas edycji: 2013-04-16 o 00:08
Stary 2013-04-16, 00:15   #2030
Pin up girl
Zakorzenienie

Cytat:
odrost jest koloru mysi ciemny blont z siwymi tak około 10 % siwych

ale jak to nie rozjasnie włosów farbą? przeciez normalnie sie rozjasnia o kilka tonów

ja mam baze 6 i uzywam fabry 6 pomieszanej z 7 i wychodzi ciemniej

zreszta-moje włosy wraz z odrostem masz w albumach w dowolnej ilosci przykładów
1. Skoro na długości masz ciepły brąz, a na odroście ciemny, chłodny blond, to długość będzie trzeba ochłodzić (właśnie 7.21), a odrost być może ocieplić (zależy co wyjdzie na długości) i lekko przyciemnić (o ile nie rozjaśnisz włosów na długości). Jeśli na długości masz ciemniejsze niż odrost, czyli faktycznie brązowe i kolor nie zmyje się wystarczająco, to łatwiej będzie przyciemnić odrost niż rozjaśnić długość do poziomu odrostu.
2. Aaaa widzisz, bo ja myślałam, że jakiś średni brąz albo cuś. Blond można. Spróbuj farby jaśniejszej o 1-2 tony. Btw, farbujesz profesjonalnymi, nie drogeryjnymi? Bo w przypadku drogeryjnych jest to tym bardziej wskazane, one lubią wychodzić ciemniej.
Btw, obie farby, tj. 6 i 7 mają ten sam odcień?
3. Znalazłam tylko logo i plaże
Stary 2013-04-16, 00:26   #2031
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:

właściwie to ja chce farbowac włosy na mój naturalny kolor-tylko w celu pozbycia sie siwych, ale zawsze wychodzi ciut za ciemny i duzo bardziej rudy, lub zółty niz naturalne.....

ew chce zeby były bardziej szare...wiec wybieram kolor bardziej szary od naturalnych i wychodzi mi bardziej rudy...bez sensu, nie ogarniam juz tego
pisałam Ci wyżej - moja wiedza (szczątkowa owszem bo ja tego nie ogarniam i nie ogarnę i juz nie zamierzam nawet) z blogów że te zimne odcienie mają w sobie największe ko kur dwa cząsteczki barwników żółtych, czerwonych etc -

to jest chemia - ja nie kumam czemu i po czemu ale jak mi piszą, że tak jest i basta i to siew praktyce sprawdza że zimne wychodzo ciepłe to ja w to wierze i nei robię juz tak ponownie abo przynajmniej nie jestem po raz setny zdziwiona bo jest jak czytałam

to może linczek - to niby o blondach ale zakładam ze budowa cepa nie jest aż tak skomplikowana i w brązach sie nie rózni - wszak brąz to chyba odmiana czerwonych barw http://kokardka-mysi.blogspot.com/20...nd-zoknie.html

Edytowane przez rachell111
Czas edycji: 2013-04-16 o 00:38
Stary 2013-04-16, 00:42   #2032
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
1. Skoro na długości masz ciepły brąz, a na odroście ciemny, chłodny blond, to długość będzie trzeba ochłodzić (właśnie 7.21), a odrost być może ocieplić (zależy co wyjdzie na długości) i lekko przyciemnić (o ile nie rozjaśnisz włosów na długości). Jeśli na długości masz ciemniejsze niż odrost, czyli faktycznie brązowe i kolor nie zmyje się wystarczająco, to łatwiej będzie przyciemnić odrost niż rozjaśnić długość do poziomu odrostu.
2. Aaaa widzisz, bo ja myślałam, że jakiś średni brąz albo cuś. Blond można. Spróbuj farby jaśniejszej o 1-2 tony. Btw, farbujesz profesjonalnymi, nie drogeryjnymi? Bo w przypadku drogeryjnych jest to tym bardziej wskazane, one lubią wychodzić ciemniej.
Btw, obie farby, tj. 6 i 7 mają ten sam odcień?
3. Znalazłam tylko logo i plaże
bo nie rozwijasz -wszystkie albumy

farbuje profesjonalnymi tylko-po drogeryjnych byłam całkiem rudo-czarna niezaleznie od wybranego odcienia blondu

farby 6i 7 nie maja tego samego odcienia- 6NN i 7.01

dodaje 6 NN bo tak piszo ze do farbowania siwych trzeba zawsze domieszac naturalsowego odcienia, bo popielate nie łapio siwych

co do koloru odrastu i reszty-to dotyczczas spierało sie do tego samego poziomu, tylko ze odrost był szaro siwy, a reszta rudawa

Cytat:
pisałam Ci wyżej - moja wiedza (szczątkowa owszem bo ja tego nie ogarniam i nie ogarnę i juz nie zamierzam nawet) z blogów że te zimne odcienie mają w sobie największe ko kur dwa cząsteczki barwników żółtych, czerwonych etc -

to jest chemia - ja nie kumam czemu i po czemu ale jak mi piszą, że tak jest i basta i to siew praktyce sprawdza że zimne wychodzo ciepłe to ja w to wierze i nei robię juz tak ponownie abo przynajmniej nie jestem po raz setny zdziwiona bo jest jak czytałam

no topra-ale po so produkujo takie farby i robią do nich wzorniki na kórych one są pokazane tak jak nie wychodzą?

ale pinia mnie przekonała ze ten 7.21 bedzie dobry do farbowania zmytego koloru-tylko czemu oni piszą ze to nie jest normalny odcien, tylko techniczny? . teraz tylko trza wykminic co dac na odrost zeby wyszło to samo-wg mnie to niewykonalne

Edytowane przez Polly_
Czas edycji: 2013-04-16 o 00:44
Stary 2013-04-16, 00:50   #2033
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
no topra-ale po so produkujo takie farby i robią do nich wzorniki na kórych one są pokazane tak jak nie wychodzą?

ale pinia mnie przekonała ze ten 7.21 bedzie dobry do farbowania zmytego koloru-tylko czemu oni piszą ze to nie jest normalny odcien, tylko techniczny? . teraz tylko trza wykminic co dac na odrost zeby wyszło to samo-wg mnie to niewykonalne
1. normalnie wiedziałam że o to zapytasz - bo to jedyne słuszne i logiczne pytanie jakie się nasuwa - odp ja równeiż nie wiem - mnei to przerasta

2. no mówiłam że dobrze gada zgodnie z tym co przeczytałam - a relacja odrost i reszta jest dla mnie po dziś dzień posiadając wiedzę o tych barwnikach tak samo awykonalna w moim pojmowaniu, nieosiągalna

tak że I'm with you

dla mnie taka ekwilibrystyka jaką Pin uprawia na włosacvh jest hardcorem - nie mam odwagi nie
Stary 2013-04-16, 09:00   #2034
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Dobry
anastazjaaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 09:27   #2035
Parabelka
Panaroja

Cytat:
tak tak ja rozumiem, ale chodziło mi o to że do dizś mam przed oczami obrazek taty robiącego zakupy z córką...

ja chce didaaaaaaaaaaa
a teraz nie mogeu - jak mogłąm to nie chciaąłm a jak chcę to nie mogę.
1.a jak tak to oczywiście że tak
2. dasz radę
Cytat:
Napisane przez Murszafka Pokaż wiadomość
No więc właśnie -można
Mi się bardzo podoba, to, co pisze Parabel

Otóż, Narodu Kochany, tort z ptakiem sie spodobał w przedszkolu na tyle, że mam zamówienia na 2 kolejne Teraz będzie z zającem, oraz... ekhem, ekhem... komunijny, ale ma nie być w kształcie świętym, tylko elegancki. I już się boję...

I nie mogę się doczekać mojego Budapesztu, gdyż naturalnie pękłam i zamówiłam... Małżon zamówił pamięci do lapka, to się musiałam jakoś zemścić...
1.
2. w leluje białe może być albo rumianki ze złoceniami
3.zazdraszczam

Cytat:
Zbiorczo dzięki za dzieckie porady Spróbuję wdrażać.
Za moich czasów chyba nie było karnych jeżyków, aż muszę sobie wyguglować to cudo
nie musi byc jezyk - wystarczy kawałek kocyka albo zwykły kąt bez niczego , idzie o wyznaczone miejsce do odbywania kary .
Cytat:
Napisane przez aileenn Pokaż wiadomość
Drogi Baru,
jestem wstrząśnięta.
Właśnie wróciłam od fryzjera, który obwieścił, że mój przedziałek jest MODNY, gdyż jest na środku
o fidzisz , czego to człowiek sie czasem nie dowie przypadkiem

Cytat:
Z zupełnie innej beczki - nadejszły straszne dni bo remontują nam balkony, w tym skuwają podłogi. My podłogę kładliśmy 2 lata temu więc wystosowaliśmy pismo do spółdzielni coby nas pominięto. Spółdzielnia jak to spółdzielnia milczy a robotnicy dopytują kiedy ich wpuścimy (zdejmiemy siatkę antykocią). No i chyba jutro zdejmiemy a ja będę się musiała co rano skoro świt pindrzyć żeby mi nie skuli połowy nim zamaluję syfy i wyskoczę z "co panowie robią". A może wystarczy wystąpić jako głos z offu?
Redzia : wychodzisz na balkon w płaszczu skórzanym , glanach i z siekierą/kosą w ręku , zadając rzeczone pytanie slodkim tonem i po problemie

Cytat:
Napisane przez Spoora Pokaż wiadomość
Znad anginy (dziękujemy Tżcie za zarażenie Spoo ). Dawno już u nas nikt nie chorował nie?
Dostałam 20 tablet, bo mam takie czopy, że amsakreska Jak ja te wielkie tabletki połknę?

A z pozytywnych rzeczy znów wygrałam w konkursie, a rczej Didka wygrała, ino ja wysłałam zgłoszenie Już trzeci raz, fuksa Ona ma
1.o bidoku
2.
Cytat:
takie komplementy są najfajniejsze , bo absolutnie szczere

Drogi Baru , świeci słońce
Ale rano znowu miałam trzy stopnie tylko

Dla Pini ad sinupret snów - przyśniło mi się dziś , że zostałam papieżem normalne , legalnie , w świetle prawa wybrali mnie papieżem , i miałam obstawę z dwóch zakonnic-ochroniarzy w średnim wieku w białych habitach , i do jednej z nich mówiłam siostro Marysiu , i do tego miałam straszliwe , ogromne , nierówne i trawiastozielone tipsy zalepiające mi całe końce palców i nawet we śnie byłam ciężko zaskoczona przebiegiem wydarzeń i pamiętam jeszcze że miałam mnóstwo jakichć dziwnych ciuchów rzekomo papieskich , a szukałam szlafroka , który miał być obowiązkowo biały , i rzeczywiście cos takiego tez bylo , ale miało całe rękawy od góry do dołu poprzewiązywane wstążeczkami z kokardkami

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
-Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok .
Terry P.

Edytowane przez Parabelka
Czas edycji: 2013-04-16 o 09:39
Parabelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 09:41   #2036
Betty83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anastazjaaa2 Pokaż wiadomość
Dobry
Dobry

znad czarnej kawy

do 6 nie mogłam zasnąć, a oczy mnie bolały i łzawiły i nie mogłam nawet poczytać.
a zaraz muszę się zebrać i wszystkie okna umyć

włosów i aparatu już całkiem nie ogarniam, dokopałam się do rawów, ustawiłam biel i wyszedł blont.
naocznie w słońcu jest pomarańczowy a w sztucznym brąz z rudym

mam zdecydować: Stonhendge i Salisbury czy Bath?
to jest chyba jakieś podchwytliwe pytanie
Stary 2013-04-16, 09:56   #2037
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Parabelka Pokaż wiadomość

Dla Pini ad sinupret snów - przyśniło mi się dziś , że zostałam papieżem normalne , legalnie , w świetle prawa wybrali mnie papieżem , i miałam obstawę z dwóch zakonnic-ochroniarzy w średnim wieku w białych habitach , i do jednej z nich mówiłam siostro Marysiu , i do tego miałam straszliwe , ogromne , nierówne i trawiastozielone tipsy zalepiające mi całe końce palców i nawet we śnie byłam ciężko zaskoczona przebiegiem wydarzeń i pamiętam jeszcze że miałam mnóstwo jakichć dziwnych ciuchów rzekomo papieskich , a szukałam szlafroka , który miał być obowiązkowo biały , i rzeczywiście cos takiego tez bylo , ale miało całe rękawy od góry do dołu poprzewiązywane wstążeczkami z kokardkami
hohoho nasza Ekscelencjo - mój chuopin wczoraj mówił że chce only biały szlafrok - zatem może go mianujesz swą prawą ręką ?

kurde mi się śniło wyjmowanie zębów i odkrycie próchna i plułam robakami bosz i kościoły no masssssakra strach się bać
Stary 2013-04-16, 10:06   #2038
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
mam zdecydować: Stonhendge i Salisbury czy Bath?
to jest chyba jakieś podchwytliwe pytanie
Brałabym Bath patrząc na fotki.
Stonehenge stoi se okolone sznurkiem, wliźć nie można, efektu specjalnego nie robi. Salisbury z tego co widziałam przez okna autokaru ma uroczy kościół i cmentarz i tyle... Ale chyba mylę miasteczka, mi chodzi o takie małe w okolicach Stonehenge też kończące się na -bury
EDIT: ofkors, że pomyliłam z Amesbury, to ichniejszy kościółek z cmentarzem http://farm2.staticflickr.com/1016/5...484b70fe_z.jpg

Edytowane przez Redhaired Witch
Czas edycji: 2013-04-16 o 10:56
Stary 2013-04-16, 10:22   #2039
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:

Książkę i grę edukacyjną
fajnie

Cytat:
I podziwiam ludzi którzy mogą spać/leżeć po np. 15 h Przecie doopa od tego boli
ano ja od 2 tygodni tylko leżę albo siedzę i już mi sie chyba spłaszczyła doopa od tego
Cytat:
Napisane przez Parabelka Pokaż wiadomość

U mnie takie piękne słońce że chyba przed lekarzem dzisiejszym sie pójdę powietrzyć na jakąś ławkę, bo aż szkoda tej wiosny

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 11:45   #2040
Betty83
Zakorzenienie

Cytat:
Brałabym Bath patrząc na fotki.
Stonehenge stoi se okolone sznurkiem, wliźć nie można, efektu specjalnego nie robi. Salisbury z tego co widziałam przez okna autokaru ma uroczy kościół i cmentarz i tyle... Ale chyba mylę miasteczka, mi chodzi o takie małe w okolicach Stonehenge też kończące się na -bury
EDIT: ofkors, że pomyliłam z Amesbury, to ichniejszy kościółek z cmentarzem http://farm2.staticflickr.com/1016/5...484b70fe_z.jpg

uu... a jak oglądałam dokument o współczesnych druidach, to jeden sobie tam siedział i grał na harfie
tak myślałam, że coś się za tym kryje
w Salisbury jest katedra, w sumie o okoliczne nie problem zahaczyć

dostałam od babci 100-kę zamiast kwiatka
nie wydam na włosy, nie wydam na włosy...
olej mi potrzebny i chyba jakaś odżywka nowa...

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości