Szczęśliwe Żonki - część VIII - Strona 138 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-15, 18:48   #4111
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592
Konto usunięte

Dot.: Szczęśliwe Żonki - część VIII

Cytat:
Napisane przez bluesky89 Pokaż wiadomość
Arnama, wklejam zdjęcia Tylko nie patrzcie na meble, bo tak jak mówię, stoją sobie tylko dlatego, żebym nie było pustych pokoi.
ale słoneczne! ja też mam taki jasny, ale nie mam takich dużych balkonowych okien, oh!
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-15, 18:54   #4112
arnama
Zakorzenienie

Nie wiem co się dzieje.... mam wrażenie jak by grzmiało, a tu ani jednej chmurki w zasięgu wzroku

Dzisiaj z kuzynką wyszłyśmy na chwilę na zewnątrz do Jej domku na drzewie.... można było spokojnie siedzieć w samym sweterku

---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ----------

[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;40323563]ale słoneczne! ja też mam taki jasny, ale nie mam takich dużych balkonowych okien, oh![/QUOTE]

Ja mam teraz takie okna balkonowe, ale drewniane podwójne i szyba w każdych drzwiach jest podzielona na 8 kratek Obłęd przy myciu

Nie ma dobrych wymówek, są tylko słabi ludzie.

arnama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-15, 18:56   #4113
Telka10
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez arnama Pokaż wiadomość
Nie wiem co się dzieje.... mam wrażenie jak by grzmiało, a tu ani jednej chmurki w zasięgu wzroku

Dzisiaj z kuzynką wyszłyśmy na chwilę na zewnątrz do Jej domku na drzewie.... można było spokojnie siedzieć w samym sweterku
---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ----------

Ja mam teraz taki okna balkonowe, ale drewniane podwójne i szyba w każdych drzwiach jest podzielona na 8 kratek Obłęd przy myciu
Ja dziś zmarzłam...cały dzień niebo było zachmurzone i wiało.
Ale widzę że jakieś badylki się przebijają może coś wyrośnie z tych cebul wsadzonych na jesień.

Szczęśliwi

Telka10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-15, 19:27   #4114
agusiowata
Zakorzenienie

Cytat:
Ja szukam pomyslow na umeblowanie salonu
My do salonu nie planujemy za dużo mebli. Raczej tylko witrynę na porcelanę. I tak trochę będziemy mieć zagracony, biurko, rowerek.

---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ----------

[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;40315694]ja mam w salonie naroznik, regalik na tv, stolik przy narożniku i to wsio[/QUOTE]
My tel będziemy mieć powieszony. Jeszcze nie wiemy w którym miejscu, na razie jest na biurku koło monitora. Stolik mamy upatrzony taki rozkładany, by nie zajmował dużo miejsca. Mąż trochę marzy o fotelu, ale nie wiem jak z miejscem, trochę mi szkoda, bo pokój nie za duży. Na stare lata sobie sprawimy fotele, teraz nie chce zagracać.

---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ----------

Cytat:
O takie http://www.forte.com.pl/meble/pokoje...ia-monsun.html
No u nas tez do meblowania jeszcze dluga droga, ale wlasnie inspiracje zbieram

A na mieszkaniu duzy macie salon? I ile pokoi?
Szafa ładna i tania. Nie wiem czy dla mnie nie za mała.

---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ----------

Cytat:
A fototapety akurat wracają do łask, ale nie te w plaże i palemki
My ostatnio zamówiliśmy do małego pokoju fototapetę. Do salonu mąż też chcę, ja tak średnio, ale się upiera, to niech będzie. Właśnie najbardziej palmy mu się podobają, ale napewno się nie zgodzę.

---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ----------

Cytat:
To spore ale w PL? Bo już sie pogubiłam
Nasze nie duże bo 52m w sumie, ale nam wystarczy i tak początkowo chcieliśmy mniejsze

Mnie się też podobają, z tym ze "dzisiejsze"motywy, nie takie Bahama, jak dawno Ale fajne efekty można nie raz uzyskać
My mamy mieszkanie jeszcze mniejsze metrażowo. Chcieliśmy trochę większe, ale najważniejsze, że 3 pokoje są.
Stary 2013-04-15, 19:28   #4115
arnama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agusiowata Pokaż wiadomość

My ostatnio zamówiliśmy do małego pokoju fototapetę. Do salonu mąż też chcę, ja tak średnio, ale się upiera, to niech będzie. Właśnie najbardziej palmy mu się podobają, ale napewno się nie zgodzę.

---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ----------

My mamy mieszkanie jeszcze mniejsze metrażowo. Chcieliśmy trochę większe, ale najważniejsze, że 3 pokoje są.

jaką w końcu zamówiliście?
No własnie takie do dziecinnego pokoju, jak pokazywałaś też są fajne
Natomiast palemki i tego typu krajobrazy, to raczej lata 90-te i lepiej teraz to juz zostawić Nie ma co, nowoczesnego wygladu zaburzać taką tapetą...

Stary 2013-04-15, 19:39   #4116
agusiowata
Zakorzenienie

Cytat:
jaką w końcu zamówiliście?
No własnie takie do dziecinnego pokoju, jak pokazywałaś też są fajne
Natomiast palemki i tego typu krajobrazy, to raczej lata 90-te i lepiej teraz to juz zostawić Nie ma co, nowoczesnego wygladu zaburzać taką tapetą...
Zamówiliśmy z tygryskiem, nie starczy na wysokość, ale jakoś sobie poradzimy. Ja mam pewien pomysł. Ja właśnie też nie chcę, krajobraz czy palmy, tylko jak przekonać męża. Mnie się podoba jak już miasto np wieczorem, taka uliczka.
Stary 2013-04-15, 19:42   #4117
arnama
Zakorzenienie

Cytat:
Zamówiliśmy z tygryskiem, nie starczy na wysokość, ale jakoś sobie poradzimy. Ja mam pewien pomysł. Ja właśnie też nie chcę, krajobraz czy palmy, tylko jak przekonać męża. Mnie się podoba jak już miasto np wieczorem, taka uliczka.
Czyli wybraliście ta drugą, która tu pokazywałaś?
Jaki masz pomysł?
Panoramy miast są fajne, albo takie np mosty, gdzie wydaje się jak by tam można było wejść (widziałam tez takie obrazy) W jakichś odcieniach szarości lub sepii...

Ok zmykam, bo jedziemy odebrać płytki.... mam nadzieję ze zdążymy jeszcze Do później

Stary 2013-04-15, 19:51   #4118
agusiowata
Zakorzenienie

Cytat:
Czyli wybraliście ta drugą, która tu pokazywałaś?
Jaki masz pomysł?
Panoramy miast są fajne, albo takie np mosty, gdzie wydaje się jak by tam można było wejść (widziałam tez takie obrazy) W jakichś odcieniach szarości lub sepii...

Ok zmykam, bo jedziemy odebrać płytki.... mam nadzieję ze zdążymy jeszcze Do później
fototapeta nie będzie od samego dołu, tylko od kontaktu. Na dole będzie taki biały pasek, a na górze nad fototapetą i na suficie będzie błękit. Na innych ścianach będzie na biało.

---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ----------

Ja bym wcale nie chciała fototapety w salonie. Najlepiej dwa kolory ścian. Jest duży wybór odcieni. A tak to zaś będziemy ograniczeni.
Stary 2013-04-15, 21:56   #4119
Esti10
Zakorzenienie

Hej laseczki
Wreszcie moge popisac i poczytac
Jak wyjechalismy w sobote o 15 tak wrocilismy dopiero dzis kolo 18 ale nam zlecialo
W sobote u babci spoko Panowie oczywiscie nie mogli odmowic i wypili zdrowie babci calkiem sporo bym nawet powiedziala
Pozniej sie przenieslimy do tesciow tam jeszcze tesciu piwkiem poczestowal moj mial taki humorek,ze puszczal hity muzyczne i tancowac mu sie zachcialo tescie rytmy podlapali i mielismy disco
W niedziele u nich bylismy do 16 obiadek tam zjedlismy a pozniej zmiana lokalu do mojej mamy
Dzis mezulek na 6 do pracy zwolnil sie o 12 bo mial 2 h do odbioru skoczylismy do auchana i makro na zakupy comiesieczne
Oprocz tego zakupy na sobotnia impreze beda urodzinki mojego mezulka i szwagra tam u szwagierki w domku wiec znowu szykuje sie imprezka
Obkupilam sie dzis w cycki z kuraka w biedronie promocja byla
Esti10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-15, 22:40   #4120
evelineau
Zakorzenienie

[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;40292750]ja jestem jakaś inna. prasowanie mnie uspokaja

---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ----------

krowki?! jak robisz krowki??

---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ----------

nie spij!!

---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ----------

szał zakupów normalnie

---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ----------

zakwasy? co robiłaś nocą?

---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ----------

tapeta z kubusiem!!
tapeta to super sprawa. mam w sypialni i extra ożywia wnętrze

---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ----------

widziałam tyle pięknych, kolorowych... a ja potrzebowałam czarne... kupiłam czarne... choć te pomarańczowe, chabrowe, miętowe, oh!

---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ----------

---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ----------

jasny zielony może?[/QUOTE]
http://www.gotujmy.pl/krowki--domowe...isy,37988.html
Do kawowych dodaje esencje z kawy.

Cytat:
Napisane przez Telka10 Pokaż wiadomość
Hej!
Ja niestety nie mam czasu ostatnio...zdaję egzaminy i uczę się do kolejnych. Muszę to jakoś przetrwać, chociaż mózg chyba zmienia mi się już w galaretę.

Ale wielki masz co urządzać-zazdroszczę;)

Cytat:
Ja dziś zmarzłam...cały dzień niebo było zachmurzone i wiało.
Ale widzę że jakieś badylki się przebijają może coś wyrośnie z tych cebul wsadzonych na jesień.
Za to u mnie dzis goraca. Biegalam po miescie w bluzce bez rekawow i cieniutkim kardiganie
Zrobilam wczoraj i dzisiaj zakupy ciuchowe.

Witam

---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ----------

Cytat:
Napisane przez Esti10 Pokaż wiadomość
Hej laseczki
Wreszcie moge popisac i poczytac
Jak wyjechalismy w sobote o 15 tak wrocilismy dopiero dzis kolo 18 ale nam zlecialo
W sobote u babci spoko Panowie oczywiscie nie mogli odmowic i wypili zdrowie babci calkiem sporo bym nawet powiedziala
Pozniej sie przenieslimy do tesciow tam jeszcze tesciu piwkiem poczestowal moj mial taki humorek,ze puszczal hity muzyczne i tancowac mu sie zachcialo tescie rytmy podlapali i mielismy disco
W niedziele u nich bylismy do 16 obiadek tam zjedlismy a pozniej zmiana lokalu do mojej mamy
Dzis mezulek na 6 do pracy zwolnil sie o 12 bo mial 2 h do odbioru skoczylismy do auchana i makro na zakupy comiesieczne
Oprocz tego zakupy na sobotnia impreze beda urodzinki mojego mezulka i szwagra tam u szwagierki w domku wiec znowu szykuje sie imprezka
Obkupilam sie dzis w cycki z kuraka w biedronie promocja byla
Moj maz tez ma niedlugo urodzinki a tata imieniny.
Stary 2013-04-15, 23:04   #4121
Karinio
Zakorzenienie

bluesky89,aa nic nowego,bo pogoda sprawia że chodze wkurzona na nią No,ale tak się wkurzyłam,że jednak potem poszłam-byłam na spacer-rze.Pomimo,że było pochmurno i nawet był wiatr. Jak wracałam,to było słońce,przyjemnie Co za zmiana

---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ----------

Esti,omg pytałam się Ciebie pare postów wcześniej co się z Tobą dzieje.A zapomniałam,że miałam przecież impreze rodzinną.to fajno,że imprezka była udana i było wesoło. Noi widze,że kolejna/e imprezy się szykują.Nieźle A co z cyckami planujesz???
Karinio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-15, 23:06   #4122
arnama
Zakorzenienie

Cytat:
fototapeta nie będzie od samego dołu, tylko od kontaktu. Na dole będzie taki biały pasek, a na górze nad fototapetą i na suficie będzie błękit. Na innych ścianach będzie na biało.

---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ----------

Ja bym wcale nie chciała fototapety w salonie. Najlepiej dwa kolory ścian. Jest duży wybór odcieni. A tak to zaś będziemy ograniczeni.
Myślę że taki pomysł z dziecięcym pokojem będzie ok
Choć ja osobiście bym zrezygnowała z niebieskiego paska, tylko wszystko pomalowała na biało i do tego później kolorowe dodatki: lampy, zasłony, w przyszłości jakieś mebelki, ale zrobisz jak uważasz za stosowne

Jak tak bardzo nie chcesz fototapety w salonie, to postaw na swoim, zawalcz, nie daj się! Może kosztem jakiegoś kompromisu, np coś innego zrobicie jak mąż chce, na koszt pozbycia się fototapety z salonu

---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ----------

Cytat:
Napisane przez evelineau Pokaż wiadomość

My mamy w sobotę urodziny Karolinki Zastanawiam się nad prezentem

Odebraliśmy te płytki Kurde 4 szt (1 paczka) ważą 28 kg Nie sądziłam ze aż tyle, podnieść tego nie mogłam w ogóle
Samochodzik się ugiął baaaardzo konkretnie, troszkę szumiał, ale dał radę i przeżył

Stary 2013-04-15, 23:12   #4123
Karinio
Zakorzenienie

A i zapomniałam,bluesky89,macie świetny duży salon.Możecie sobie super go zrobić.

---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ----------

[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;40315694]ja mam w salonie naroznik, regalik na tv, stolik przy narożniku i to wsio[/QUOTE]
Ja z kolei mam,sofe,ławe i taki stoliczek jadalny,ale on służy do czego innego. Noi w rogu lampa.
Stary 2013-04-15, 23:15   #4124
Esti10
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karinio Pokaż wiadomość
bluesky89,aa nic nowego,bo pogoda sprawia że chodze wkurzona na nią No,ale tak się wkurzyłam,że jednak potem poszłam-byłam na spacer-rze.Pomimo,że było pochmurno i nawet był wiatr. Jak wracałam,to było słońce,przyjemnie Co za zmiana

---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ----------

Esti,omg pytałam się Ciebie pare postów wcześniej co się z Tobą dzieje.A zapomniałam,że miałam przecież impreze rodzinną.to fajno,że imprezka była udana i było wesoło. Noi widze,że kolejna/e imprezy się szykują.Nieźle A co z cyckami planujesz???
Karus musze potem sie cofnac i zobaczyc co tam pisalas
No bylo ok ale jestem taka zmeczna po tym weekendzie
A cycki zrobiony zapas i zamrozone kazda sztuka osobna jak bede potrzebowac to sobie wyciagne i gotowe Bardzo lubie z warzywami na patelnie albo z ryzem roznie to bywa
Esti10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-15, 23:16   #4125
evelineau
Zakorzenienie

Cytat:
Choć ja osobiście bym zrezygnowała z niebieskiego paska, tylko wszystko pomalowała na biało i do tego później kolorowe dodatki: lampy, zasłony, w przyszłości jakieś mebelki, ale zrobisz jak uważasz za stosowne

Jak tak bardzo nie chcesz fototapety w salonie, to postaw na swoim, zawalcz, nie daj się! Może kosztem jakiegoś kompromisu, np coś innego zrobicie jak mąż chce, na koszt pozbycia się fototapety z salonu

---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ----------

My mamy w sobotę urodziny Karolinki Zastanawiam się nad prezentem

Odebraliśmy te płytki Kurde 4 szt (1 paczka) ważą 28 kg Nie sądziłam ze aż tyle, podnieść tego nie mogłam w ogóle
Samochodzik się ugiął baaaardzo konkretnie, troszkę szumiał, ale dał radę i przeżył
To pochwal sie nim jak juz cos dla niej upatrzysz. No jakis imprezowy ten kwiecien
Stary 2013-04-16, 01:27   #4126
Karinio
Zakorzenienie

[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;40319377]umyłam balkon. jestem bohaterką w swoim domu
idę zrobić galaretkę i biorę się za obiad[/QUOTE]
Brawo bohaterko w swoim domu
Ja galeretek nie lubie,wole budyń. Kiślu też niezbyt.
Co dobrego miałaś na obiad???U mnie dziś były racuchy z jabłkami,mąż robił i potem zaniósł na spróbowanie sąsiadom obok.

Cytat:
Ja byłam na zakupach, kupiłam sobie farbę do włosów, bo już mam odrosty na kilometr żele pod prysznic: czekolada + mięta i wanilia + truskawka zrobiłam spaghetti i właśnie je zjadłam i piję kawkę
Na jaki kolor sobie robisz włosy???To zakupy udane.A żele pewnie pięknie-pysznie pachną. Hm,właśnie o spaghetti też myśle jako jutrzejszy obiad.Chociaż ostatnio mieliśmy mielone,więc niewiem czy będzie mi się jednak chciało.
Dzisiaj byłam na zakupach,chciałam sobie jakieś koszulki kupić,ale nic nie kupiłam.Baleriny nie wpadły mi w oko.No,ale tak na szybko latałam po sklepach,bo zbliżała się pora zamknięcia.Także,późno się z lekka wybrałam.

---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ----------

cdn bo ide sobie zrobić kolacje.

---------- Dopisano o 00:27 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 22:36 ----------

Cytat:
Napisane przez Esti10 Pokaż wiadomość
Karus musze potem sie cofnac i zobaczyc co tam pisalas
No bylo ok ale jestem taka zmeczna po tym weekendzie
A cycki zrobiony zapas i zamrozone kazda sztuka osobna jak bede potrzebowac to sobie wyciagne i gotowe Bardzo lubie z warzywami na patelnie albo z ryzem roznie to bywa
Nie musisz się cofać,bo nic takiego ciekawego tam niepisałam.Jedynie-Esti gdzie Ty się podziewasz,bo zapomniałam o imprezie.Nie dziwie się,że jesteś zmęczona.Wkońcu mieliści intensywny weekend Aha,to odnośnie cycków że sobie zamrozisz i wyciągniesz w razie potrzeby.

Dobranoc.

Edytowane przez Karinio
Czas edycji: 2013-04-15 o 23:34
Stary 2013-04-16, 05:46   #4127
milejdi206
Zakorzenienie

Witam
Kierowca 20.07.2012r

[RIGHT]Robótki Patuni
Patunia Gotuje

[B]
milejdi206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 05:50   #4128
Lady_AnneBelle
Carpe Diem!

I ja się witam
Miłego dnia

Z uniesień pozostało mi uniesienie brwi,
ze wzruszeń - wzruszenie ramion.

home sweet home

Lady_AnneBelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 07:28   #4129
arnama
Zakorzenienie

Dzień dobry
A się nie wyspałam dzis Ale przynajmniej pogoda znów piękna

Cytat:
To pochwal sie nim jak juz cos dla niej upatrzysz. No jakis imprezowy ten kwiecien
No u nas w rodzinie wyjątkowo spokój (aż) od marca z imprezami (nie licząc świąt). Najgorszy pod względem imprez jest zdecydowanie czerwiec- co weekend coś mamy, aż idzie sie wkurzyć momentami

Stary 2013-04-16, 07:44   #4130
Telka10
Zakorzenienie

Witam! U mnie dziś wreszcie bezchmurne niebo
Cytat:
http://www.gotujmy.pl/krowki--domowe...isy,37988.html
Do kawowych dodaje esencje z kawy.

Za to u mnie dzis goraca. Biegalam po miescie w bluzce bez rekawow i cieniutkim kardiganie
Zrobilam wczoraj i dzisiaj zakupy ciuchowe.

Witam

---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ----------

Muszę spróbować tego przepisu! Uwielbiam krówki
A co sobie kupiłaś? Ja też się muszę wybrać na zakupy, ale coś ostatnio czasu nie mam na nie.
Fajnie że u Ciebie tak ciepło...może i do mnie ono dojdzie.
Cytat:
Ale ciężkie!!! Najważniejsze, że samochodzik dał radę
Cytat:
Dzień dobry
A się nie wyspałam dzis Ale przynajmniej pogoda znów piękna
Ja za to dziś jestem niesamowicie wypoczęta

Agusiu, ze swojego doświadczenia wiem, że fototapety w niezbyt dużych metrażowo pokojach po pierwsze szybko się nudzą, a po drugie ograniczają (przy niej wszystko inne powinno być gładkie i bez wzorów, bo inaczej robi się taki misz masz). Także ja nie polecam

Szczęśliwi

Stary 2013-04-16, 07:56   #4131
agusiowata
Zakorzenienie

Cytat:

Ja właśnie prawie wszystko urządzałam. Wybrałam płytki do łazienki, mozaikę do kuchni, płytki do przedpokoju, pokój mały, kolor ścian do średniego pokoju i tak został salon.

---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ----------

Ja planuję w sobotę rano wybrać się na targ z szwagierką do Zabrza. Za bardzo nie mam co nosi
Stary 2013-04-16, 07:59   #4132
arnama
Zakorzenienie

Cytat:
Ja właśnie prawie wszystko urządzałam. Wybrałam płytki do łazienki, mozaikę do kuchni, płytki do przedpokoju, pokój mały, kolor ścian do średniego pokoju i tak został salon.

Może poszukaj jakichś inspiracji na salon, które wg Ciebie mogły by się spodobać mężowi i coś wybierzecie? Bez tej fototapety...

---------- Dopisano o 07:59 ---------- Poprzedni post napisano o 07:56 ----------

Cytat:

Ale ciężkie!!! Najważniejsze, że samochodzik dał radę

Ja za to dziś jestem niesamowicie wypoczęta

Agusiu, ze swojego doświadczenia wiem, że fototapety w niezbyt dużych metrażowo pokojach po pierwsze szybko się nudzą, a po drugie ograniczają (przy niej wszystko inne powinno być gładkie i bez wzorów, bo inaczej robi się taki misz masz). Także ja nie polecam
I chłopaki (mój mąz z tatą ) Taszcząc to na 3 piętro o 22
Co do tapet też się zgadzam z tą opinią
Jednak jak się znudzi aż tak, to nie trudno się jej pozbyć (chyba )

Stary 2013-04-16, 08:02   #4133
agusiowata
Zakorzenienie

Ja pamietam jak moj maz nosil te wszystkie plytki sam. My na szczescie mamy winde.
Stary 2013-04-16, 08:04   #4134
Telka10
Zakorzenienie

Cytat:
I chłopaki (mój mąz z tatą ) Taszcząc to na 3 piętro o 22
Co do tapet też się zgadzam z tą opinią
Jednak jak się znudzi aż tak, to nie trudno się jej pozbyć (chyba )
Niby trudno nie jest...ale jednak czeka potem szpachlowanie i malowanie ściany a jednak to wiąże się z pyłem.

Szczęśliwi

Stary 2013-04-16, 08:10   #4135
arnama
Zakorzenienie

Cytat:
Ja pamietam jak moj maz nosil te wszystkie plytki sam. My na szczescie mamy winde.
Z windą musi być o wiele łatwiej
Jak na co dzień nie wydaje się być niezbędna w życiu, dla osób w naszym wieku, tak przy remontach/ przeprowadzce by sie bardzo przydała. Podobnie przy wizycie mojej babci.... nie mam pojęcia jak Ona sie wdrapie na 3 piętro No ale powiedziała, że choć by raz, ale musi

Ja chciałam jechać z Nimi i pomóc- zawsze to by było mniej kursów tam i z powrotem, dla każdego Ale kurna nie mogłam dźwignąć nawet do góry tej jednej paczki

---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ----------

Cytat:
Niby trudno nie jest...ale jednak czeka potem szpachlowanie i malowanie ściany a jednak to wiąże się z pyłem.
No to jest w sumie racja O ile jeszcze malowanie to "pikuś" to wyczyszczenie ściany- gorzej, ale i tak tragedii nie ma aż takiej

Stary 2013-04-16, 08:12   #4136
Telka10
Zakorzenienie

Cytat:
Ja chciałam jechać z Nimi i pomóc- zawsze to by było mniej kursów tam i z powrotem, dla każdego Ale kurna nie mogłam dźwignąć nawet do góry tej jednej paczki
Ja miałam problem by przesunąć paczkę płytek do kuchni

---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ----------

Cytat:
No to jest w sumie racja O ile jeszcze malowanie to "pikuś" to wyczyszczenie ściany- gorzej, ale i tak tragedii nie ma aż takiej
Zależy jak to na patrzeć...meble kuchenne już 3 razy czyściłam z tego pyłu i to koszmar był...szczerze mówiąc jak o tym pomyślę to mi gorzej

Szczęśliwi

Stary 2013-04-16, 08:14   #4137
agusiowata
Zakorzenienie

Cytat:
Z windą musi być o wiele łatwiej
Jak na co dzień nie wydaje się być niezbędna w życiu, dla osób w naszym wieku, tak przy remontach/ przeprowadzce by sie bardzo przydała. Podobnie przy wizycie mojej babci.... nie mam pojęcia jak Ona sie wdrapie na 3 piętro No ale powiedziała, że choć by raz, ale musi

---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ----------

O ile dobrze pamiętam, to mąż nosił po jednej paczce. takie ciężkie były
Stary 2013-04-16, 08:15   #4138
arnama
Zakorzenienie

Cytat:
Ja miałam problem by przesunąć paczkę płytek do kuchni

---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ----------

Zależy jak to na patrzeć...meble kuchenne już 3 razy czyściłam z tego pyłu i to koszmar był...szczerze mówiąc jak o tym pomyślę to mi gorzej

A duże mieliście te paczki?
Nasze wyglądały jak pudełka po wielkiej pizzy, nawet były bardziej płaskie jeszcze, a tu taki "zonk"
W ogóle jak to wszystko było na wózku w sklepie to nawet nie miałam siły go popchnąć, jak chciałam pomóc mężowi... wszystkie siły wytężyłam, a wózek ani drgnie

Stary 2013-04-16, 08:18   #4139
agusiowata
Zakorzenienie

Telka postaram się męża pod tym względem przekonać. Jednak jak dalej będzie chciał, to się zgodzę, nic na siłę. Większość decyzji i tak ja podejmuje.

---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ----------

Muszę się ubierać. Nie wiecie jak jest na dworze?
Stary 2013-04-16, 08:18   #4140
arnama
Zakorzenienie

Cytat:
O ile dobrze pamiętam, to mąż nosił po jednej paczce. takie ciężkie były
No to tak jak "moi" Tylko tata wsiadł pod domem żeby mąż nie musiał latać 10 razy z tym 28kg, więc każdy z nich miał po 5 kursów
Tata wrócił uśmiechnięty i zadowolony (czasem mi się śmiać chce bo to wygląda tak, jak sam sie cieszył ze w swoim wieku dał radę ), a później stwierdził że to są białe płytki, bo na krem to to jest za jasne Wskazał na taką szmatę, która mama ma do wycierania podłogi w kuchni i już jest poszarzała i mówi że to ma chyba taki kolor jak ta szmata
No to mamy szmatkowe płytki do kuchni

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości