![]() |
#1981 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
Cytat:
moja też dziś bączki puszczała i płakała przy nich a przed kapielą tez wrzask aż się postresowałam i zimnej wody nalałam ![]() Kurcze to 11-12 też skok? własnie wchodzimy w ten okres co to za skok?
![]() ![]() Edytowane przez bokeh Czas edycji: 2013-04-15 o 20:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1982 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
Cytat:
![]()
![]() |
#1983 |
Zakorzenienie
|
Mala, dodalam pare brzuchatych wspomnien do klubu
![]() (zdjecia robione 3 dni przed porodem) Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2013-04-15 o 20:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#1984 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja zamawiam zawsze w rossmannie - była promocja( a może jeszcze jest) powyżej 100 zdjęc cena 0,29. Ja nazbierałam 260 zdjęc Edytowane przez Aga8484 Czas edycji: 2013-04-15 o 20:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1985 |
Zakorzenienie
|
dzieki dziewczyny za rade, wybrałam zdjęcie nr 3
![]() Poza tym mam doła. D.pa. Dobranoc. ![]() Jutro drugie szczepienie Amelki, trzymajcie kciuki, oby tak mi nie płakusiała jak ostatnio ;((
![]() |
#1986 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
Cytat:
Dziś w ogóle nie spala. Tylko chwilke po karmieniu przy mnie. 11 tydzień nam leci. Chyba faktycznie skok. Teraz śpi, zasnela o tej samej porze co zwykle. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1987 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, nie wiem co się stało z moim Leosiem
![]() ja naprawdę nie wierzę w żadne skoki rozwojowe bo u mne dziecko od urodzenia jest aniołkiem ale to co się dzieje od trzech dni to kumulacja wszytkiego najpierw ząbek, widać go już od dłuższego czasu i nic dalej sie nie posunęło, wyrżnęło się kawalontek i dalej się kluje, mały bez przerwy wyje, gryzie mnie po cyckach, potoki śliny druga sprawa- kupa ![]() ![]() wieczorem od trzech dni dostaje histerii nic go nie jest w stanie uspokoić nawet cycek, dopiero dziś podałam czopek i po całej akcji usnął wczoraj pojechaliśmy do przyjaciół, po godzinie wracaliśmy na syrenie w trybie alarmowym, kuźwa pech chciał,że oni mieszkają na 11 piętrze i w powrotną drogę winda zatrzymywała się na każdym piętrze zanim doszliśmy do auta mały się tak zgrzał,że ubranko mogłam wyrzymać ![]() to wodery ![]() ![]() ![]() Pstryczku gratulejszyn ![]() ![]() widzę,że nadal poruszacie tematy teściowych mamek, powiem Wam jedno- ja moje zje... b....a..lam porządnie 12 lat temu po urodzeniu Samiego i od tamtej pory żadna nie miała odwagi odezwać się cokolwiek ![]() ![]() ![]() ![]() u mnie któtka piłka ![]() dziewczyny, będę próbować nadrobić ale nie obiecuję, padam na pysk -tak mnie moje dziecie załatwiło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1988 | |||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A w ogóle ostatnio w wózku masakra ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1989 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40328602] przeczytałam, że tż ma wielki karabin :d[/QUOTE] ![]()
![]() |
#1990 |
Zakorzenienie
|
Ja będę dużą ilość wywoływać i wszystkie ostatnie promocje przy tych cenach się chowają, w porównaniu z promocją z zeszłego tygodnia oszczędzam 50 zł. i będę mieć 100 zdjęć więcej.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1991 |
Zakorzenienie
|
Ja tez sie czuje na spacerach jak wyrodna matka!
Dzis ubralam Kubusia tylko w bodziaki z dlugim+polspiochy, na to spodnie dresowe i bluza z kapturem. Przykrylam jeszcze nozki kocykiem i na to oslonke jeszcze mialam. Patrze za kilka minut, a on mokry! Wiec i kocyk zdjelam, zostawilam tylko oslonke. Co nie spojrze w wozek to tam dzieciom ledwo oczy widac, pod sama szyje poprzykrywane. |
![]() ![]() |
![]() |
#1992 |
Zakorzenienie
|
Laurka, padłam!
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1993 |
Zadomowienie
|
Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
Oooo tak o ubranie dzis byla klotnia z tesciowa. Powiedziala, ze mam zalozyc zimowy kombinezon!! Ze inne dzieci tak sa poubierane. Jak powiedzialam, ze nie, ze tylko dres: to musisz wziac dwa koce (+oslonka!) Ludzie trzymajta mnie bo nie wiem czy nie skoncze w pierdlu. Mowi: wiatr jest. Ale do cholery chyba w gondoli nie hula?!
Nie przetlumaczysz, ze dziecko za cieplo ubrane, poci sie, meczy. Nie. Na pewno glodne. |
![]() ![]() |
![]() |
#1994 |
Zakorzenienie
|
Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
Czesc!!
Zycze wszystkim spokojnej nocy. My wlasnie zaczynamy nowy dzien. 6 dochodzi. I musze sie pochwalic - Yae przespala cala noc 22-5.30. Ale sie wyspalam!! |
![]() ![]() |
![]() |
#1995 |
Rozeznanie
|
Współczuję wam tesciowych i tych sytuacji, ją mam na głowie tylko mamę i to bardzo rzadko. Własnie to mnie denerwuje bo potrzebuję więcej pomocy, a ona nie ma czasu albo choruje ciągle ale do lekarza nie pójdzie bo po co...
Co do chrzcin mieliśmy robić imprezę wielką ale stanęło na skromnym spotkaniu z chrzestnymi i rodzicami. Bardzo się cieszę z tego powodu. Mój kubuś też robi kupę jak karmie i ciągle jest lekko luźną lub sluzowata kto nie widział wszyscy mówią, że tak może być, a ja ciągle tym się stresuję. My dzisiaj nareszcie po spacerku, a młody po nim spał od 17 do 22 i musiałam go znudzić na kąpiel, jutro lekarz a wczoraj nie kapalismy go więc był mus. Wlasnie trzymajcie kciuki bo jutro wizyta u kardiologa.
#1996 |
Wtajemniczenie
|
Wróciłam.
Wybaczcie ale nie nadrobie bo u nas jest katastrofa po podróży.Albo skok , bo jutro Mała kończy 11 tygodni. Ale to co dziś wyprawia to szok. Ewidentnie nie lubi być u moich rodziców w domu. W sumie nic dziwnego, u nas w domu na ogół cisza, tv wyłączony, rozmawiamy spokojnym tonem ,czasem muzyki słuchamy. A tam -ojciec jest głuchawy już więc jest darcie ryja, bratowa ma taką lapę że ciągle nadaje i też głośno, tv bębni, i każdy gada na raz . Ja tam też od razu w nerwach bo Blanka się denerwuje-ja próbuje ja uspokoić i od razu moja mama:butelke jej daj, ona głodna... Kur.a czy dziecko płacze tylko z głodu?! Oni nie znają pojęcia że ma za dużo bodźców, że zły humor, że zmiana otoczenia . nie . płacze=głodna, a ja wyrodna matka bo ją cycem karmię i nie dam butelki ![]() Wczoraj z teściową wieczorem została, noooo myślałam że tam zejdę, ciągle myślami byłam z Mała, ale jak się okazało Blanka grzeczniutko zasnęła. U teściów w domu w sumie cisza, spokój. Teściowa opanowana nie to co moja mama -nerwica chodząca i panikara. Aczkolwiek jak już Wam pisałam teściowa jest moher 200% i tak mnie drażni jak nad Małą jakieś modły odprawia i jej krzyżyki na czole kreśli z rana i wieczora wrrr ![]() Dzisiaj pierwszy raz nam się rozpłakala w samochodzie w trakcie drogi, nie szło jej uspokoić.Biedna moja mała , mam nadzieję że jutro już jej trauma po dziadkach minie i powróci moje kochane grzeczne dzieciątko |
![]() ![]() |
![]() |
#1997 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny help, moja mała dzisiaj wogóle cycka nie chciała, trochę pociumkala i mega.ryk tak jakby jej za mało/za wolno lecialo. Nie chciała wogóle.chwycić.drugi raz i w rezultacie dostała butle po 3 karmieniach w tym na noc. Teraz ładnie.zjadła ale po przerwie od 8 to widocznie trochę.naprodukowalam, ale nie wiem co będzie jak się za 2 godziny obudzi. Jak ratować laktacje, chce jeszcze karmić
![]()
#1998 | |||||
Rozeznanie
|
Hej hej
![]() Deli ![]() ![]() Ja nie znoszę jak zaczynam coś mówić a mama czy babcia w trakcie odwracają ode mnie głowę i zaczynają gadać do małego. Pewnie, już mnie nawet słuchać nie muszą, czasem jakbym była przeźroczysta... Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() hula małe tornadko które zawsze znajdzie drogę do ledwo co odkrytego uszka ![]() Ech i przegadaj takiej. Ile u mnie jest kłótni przez to że ja niby wszystko robię po swojemu... Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Jeszcze jedno zauważyłam, że faktem jest, jak wracamy od kogoś to mały jest bardzo nerwowy i ma problemy z usypianiem. On naprawdę jest najszczęśliwszy jak się z nimi nie widujemy, jest taki spokojny i wszystko jest na miejscu... A tak to chyba czuje moje nerwy U mnie miały być dziś rolki, ale nie było, tż miał wziąć małego na spacer a ja bym sobie jeździła, ale nie, bo wrócił z pracy godzinę później bo stał i rozmawiał z kolegami, przecież nie mógł ich olać, więc olał mnie, a jak już łaskawie przyszedł to było późno, robiło się chłodno więc po co się męczyć. Tż oczywiście twierdzi że się czepiam... Dobranoc ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1999 |
Zakorzenienie
|
I d*pa! TZ mnie zarazil
![]() Gardlo piecze jak cholera. Doradzcie co mozna brac przy kp. Poki co plukalam tylko woda z soda oczyszczona. Ale za to Kubus mnie zaskoczyl-spal drugi raz w zyciu 5h! Dla Was to chleb powszedno-u nas postep!! ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2000 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
Dziewczyny moje kochane.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2001 |
Raczkowanie
|
Ezzo ja do Australii w sumie za tz wyjechalam. Znamy sie z liceum, on tutaj juz grubo ponad 10 lat. jestem juz tu 3 Lata, po dwoch mielismy wracac, ale szybko prace dosc dobra znalazlam I jakos tak siedzimy w sydney. Marzy nam sie jakas wies no ale z praca latwiej w wiekszych miastach, szczegolnie obcokrajowcom.
Kurcze mala dzis szaleje. Wyjec maly. Nie wiadomo o co chodzi. Od kilku dni nie daje sie do wozka wsadzic mimo ze caly czas otwarty. Narzekacie na rodziny a my tu Sami zostajemy za pare dni. Tez chcialabym miec ich blisko zeby ponarzekac. Black ja mysle ze malej bedzie za cieplo. |
![]() ![]() |
![]() |
#2002 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
magusz jak Ale ubierasz przy upale? Poszlam na spacer, bo nie chce mi sie tlumaczyc, ale chyba czas wracac... No i oczywiscie po raz enty juz bylo karmienie w parku. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2003 |
Zakorzenienie
|
Kurcze, ja tez mam problem z ubieraniem malej teraz.. siebie z reszta tez
![]() Przypomnialyscie mi o rolkach i chyba dziś wyciagne ![]() Wczoraj juz tztowi powiedzialam, ze ma rowery szykowac do sezonu ![]() ![]() W sobote bylismy z mala na slubie ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2004 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Natchniona przez Szaję zabieram się dziś za karpatkę ![]() Edytowane przez treselle0 Czas edycji: 2013-04-16 o 07:08 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2005 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() trzymam kciuki mocno ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() może woda z solą? Albo szałwia? kurcze dziewczyny, nie wiem co się dzieje z moim Kubulem, od wyjazdu do teściów stał się niedookiełznania :/ zaczęło się od soboty kiedy oczywiście rozpoczęły się wędrówki ludów coby Kubulka poznać, więc była taka sraczka że masakra. Wszyscy na ręce chcieli, teściowa to już w ogóle cały czas trzymał Małego, na nic zdało się mówienie, że on się jeszcze boi, bo nie zna. Były zdjęcia, całowanie, przytulanie, istny szał. I Kubulek się w pewnym momencie zbuntował, zaczął swoje histerie odstawiać, więc wtedy to już byłam tylko ja do uspokajania, oczywiście rozpłakał się bo albo ma mokro (20 min wcześniej go przewijałam a potem karmiłam) albo jest głodny. Uśpiłam go jakoś, uspokoiłam ale mimo wszystko był bardzo nerwowy, niby spał ale się budził i postękiwał. Oczywiście w domu gorąco a z 30 st, ale teściowa weź go w rożek i pieluchę i przykryj kocem. Jak ja tak nie robiłam to sama przyłaziła i go przykrywała. Mało tego, co on usnął na trochę to ona właziła do pokoju gdzie spał i go głaskała, on się wybudzał i od nowa usypianie, oczywiście on się wybudza dlatego, że jest głodny albo ma mokro. Cała noc była koszmarna, Mały się budził, nie chciał jeść, jak już ciumkał to sie irytował, płakał, to istny kosmos. Niedziela niby lepiej ale też nerwowy, niespokojny. A wczoraj to przeszedł samego siebie, spał raz 1 h , tak to były tylko drzemki po parę minut, noc średnia i od rana marudzi. Nie wiem, czy to jakiś opóźniony/przyspieszony skok (w środę zaczynamy 7 tydzień) czy dla niego ta wizyta była tak samo traumatyczna jak dla mnie? |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2006 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2007 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
karpatka ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2008 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny ktore maja koty, co robicie by nie wlazily do lozeczka?? Moze I juz o tym bylo ale nie pamietam. Musimy mala przeniesc do lozeczka bo do tej pory byla w kolysce takiej bo nie mielismy wolnego pokoju a do naszego lozeczko nie weszlo. Jak pod koniec ciazy je rozlozylam to kocica mi po nim lazila. Jakie macie sposoby??
|
![]() ![]() |
![]() |
#2009 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2010 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moze faktycznie to przez te wizyte? Malutki sie zestresowal zgraja ludzi. Niedlugo na pewno mu przejdzie ![]() Pogrubione - ![]() Jesli chodzi o mnie, to doczytalam, ze mozna Hasco sept lub Tantum Verde stosowac, takze chyba skocze do apteki... Mialam isc dzis do gina, ale TZ musi isc wczesniej do pracy i nie ma mi kto z malym zostac :/ jutro to samo, a gin przyjmuje tylko we wtorki i srody. Cholera jestem juz 8 tyg po porodzie.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:51.