|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 15 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Witamy na świecie pierwsze maluszki |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Czas zacząć rozpakowywanie |
|
0 | 0% |
| Pięć maluszków na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.15 |
|
3 | 5,36% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.15 |
|
1 | 1,79% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
1 | 1,79% |
| Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.15 |
|
7 | 12,50% |
| Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
8 | 14,29% |
| Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
5 | 8,93% |
| Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
7 | 12,50% |
| Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
15 | 26,79% |
| Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
3 | 5,36% |
| Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#61 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1
dziekuje za wszystkie lajki
kciuki za wszystkie wizyty i za skonczone, rozpoczete tygodnie.Ash - wysylka na wyspy nie bedzie problemem, mam nadzieje, ze Sofci zamowisz jakas smieszna zyrafe albo slonia ![]() Niunka - moj brzuch tez dopadly rozstepy. na szczescie sa takie naprawde cieniutkie i nie bardzo czerwone, wiec widac je glownie pod swiatlo albo jak robie fotke z lampa przerazilam sie widzac zdjecie bo na zywo ledwo je dostrzeglam. smieje sie, ze wygladam jakby mnie dopadl edward nozycoreki trzymam sie wersji mojej znajomej "lubie moje rozstepy, sa pamiatka po ciazy. a te na udach to pamiatka szalonego okresu dojrzewania" Anka - dobrze, ze w pore zaleczysz zapalenie i nie bedziesz musiala sie meczyc z jego objawami. Nikos to duzy facet mowil Ci cos gin, ze moze dobic do 4 kg? bo u mnie w 33 tyg mala wazyla 2600 i jak pytalam o te 4kg to zaczal sie smiac i stwierdzil tak w swoim stylu "moze tak byc" ![]() Szprotka - moj "zawodowo" na chwile obecna juz nie gra. pewnie chcialby, ale kiedys wybral mnie i pilke sobie troche odpuscil i dziekuje za uznanie dla Nello ide po sniadanie i nadrabiam dalej
|
|
|
|
#62 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1
Cytat:
Cytat:
Cytat:
dotoczysz się, luuuuzik Cytat:
Cytat:
Jedynie trochę więcej stękam i marudzę, że mnie krzyże bolą Cytat:
Cześć w nowym wątku Ale pogoda Naszykowałam sobie wodę do zmywania naczyń i wsiąkłam tutaj, pewnie już zimna jest
|
||||||
|
|
|
#63 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#64 |
|
Zakorzenienie
|
Aaś to czekamy do 10 maja
Już niedużo zostało - trzymaj się!Witam się w nowym wątku! Zakupiłam chustę do noszenia Koleżanka poleciła mi Hoppediz NAIROBI cienka akurat na lato Zobaczymy jak się będzie nosiło. U nas dzisiaj 21 dni do porodu, mam już przepowiadacze
|
|
|
|
#66 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
na tej podstawie podejmie decyzje o drodze porodu
|
|
|
|
|
#67 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#68 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A gdzie ten łobuz tak wysoko tą główkę trzyma? ![]() Stwierdziłam wczoraj, że jakby człowiek nie miał komputera (w sensie ja ), to bym zrobiła pierdyliard rzeczy w ciągu dnia. Wczoraj o tej porze już byłam po zakupach, spacerze, odwiedzinach, a dzisiaj kiszę się w piżamie i nawet nie odsłoniłam okna.
|
||
|
|
|
#69 |
|
Wtajemniczenie
|
ogólnie on popłakuje jak się go przewija, rozbiera, kąpie. ale czytałam że takie maleństwa bardzo reagują na zmiany temperatur, i czują się niekomfortowo wtedy i płaczą, ale to mija z czasem. u niego rzeczywiście tak jest bo przy przewijaniu czasem zdarza mu się obsikać chyba z powodu lekkiego wychłodzenia
ale jeśli chodzi o kąpiel to mąż wczoraj wsadził go do wanienki i przykrył pieluchą - i nie było płaczu ani marudzenia więc chyba mamy sposób ![]() btw muszę Wam powiedzieć że chyba dotknęła mnie lekka depresja poporodowa. już i tak jest lepiej, przez pierwsze dwa dni byłam jednym wielkim kłębkiem niewyspanych nerwów (jeszcze poszpitalnych), i ciągle się zastanawiałam jak to będzie jak mąż wróci do pracy na pełny etat (teraz ma tak że niby ma ten dwutygodniowy urlop ale że jest kierownikiem i ma w cholerę roboty to jeździ codziennie na 3-4 godziny i tak do końca miesiąca - bo inaczej po powrocie do pracy siedziałby tam po 12 godzin i nadrabiał zaległości) i miałam głupie myśli że w sumie decyzja o dziecku mimo że było planowane kilka lat to jednak nie do końca była trafna ... teraz już lepiej, w ciągu dnia jest ok ale jak przychodzi wieczór i mam perspektywę kolejnej zarwanej nocy to zdarza mi się nawet płakać wieczorami okropne to jest, człowiek czekał na to tyle czasu a teraz zamiast się tylko cieszyć to panikuje ... ale myślę sobie wtedy że głupol jestem, że miliardy osób dawały radę z dzieckiem i to same, i że ja jeszcze do tego chciałam bliźniaki, i dobrze że to życzenie się nie spełniło bo wtedy sobie nie wyobrażam jakby to było ... (sorry Aaś jestem okropna?
Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2013-04-16 o 10:55 |
|
|
|
#70 |
|
Raczkowanie
|
Na sali miałam dziewczynę 4 dni po terminie. Żadnych skurczy, szyjka długa itp. Na usg w szpitalu wyszło, że mała waży 4700
BIedna się spłakała, że ona nie urodzi. Ale co ciekawsze na usg z 35/36 tygodnia waga małej to była coś ok. 2600 więc lekarze do niej, że to nie możliwe, żeby dziecko tyle urosło w takim czasie. I co??Na szczęście zrobili jej cc bez żadnego wywoływania i córa 4500!!! O ona też, że nawet cc nie brała pod uwagę i tylko sn chciała. Dopóki nie usłyszała wagi małej. To tak w kontekście naszych częstych tu rozważań "jak wolimy rodzić"
|
|
|
|
#71 |
|
Wtajemniczenie
|
a co jest lepsze chusta czy nosidełko?
|
|
|
|
#72 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#73 |
|
Zakorzenienie
|
pawie oczko a jak Ty się czujesz? bo mi jest ciągle źle. Dobrze że chociaż to słoneczko świeci przynajmniej mam motywację do czegokolwiek. No i czekam na fotki.
szczęśliwa cudowny domek Aaś za nowe dobre wieści![]() anka za wizytęsalviae trzymam kciuki za wizytę i czekam na relacje karolina za 34 tc
|
|
|
|
#74 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Moja mała się dzisiaj strasznie kręci. No i oczywiście nogi pod żebra mi wkłąda. Cytat:
A z poprzedniego wątku to narobiłyście mi smaka na arbuzy. Chciałam ostatnio kupić ale były wielkie i musiałabym wziać 1/4 a nie było tak pokrojonych ani noża w pobliżu też. Dzisiaj najwyżej zapytam czy mi ukroją.
|
|
#75 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja na razie podsumowując stwierdzam, że pierwsza połowa była do niczego ( jak kot... struty do tego... i okropnie męczył mnie fakt, że nawet pić nie mogłam. w sensie normalnych napojów, wody nawet, a nie alkoholu czy co ).jak kończyło się rzyganie, to już zaczynały omdlenia... i strach, że złapie mnie akurat w samochodzie albo w pracy ale dałam radę...jakoś niedawno, w trakcie 7mego miesiąca jeszcze, zaczęło się poprawiać. brzucho jeszcze znośny, ja w miarę dobrze śpię, rzyganko nie częściej jak raz na 2 tygodnie, omdlenia opanowane... nie puchnę jeszcze, 6 kilo na plusie... (może dlatego, że nie mam zachcianek typowych... raczej rzucam się na pomidory, przeróżne warzywa, chude mięsko, ryby - ale czasem też na lody z owocami na gorąco, maślankę ze świeżymi truskawami... albo upiekę ciacho... mniam!) a 7 tygodni mi zostało
|
|
#76 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pokaż chustę no i za skończone tygodnie![]() już coraz to bliżej
|
|
|
|
|
#77 |
|
Zakorzenienie
|
Salviae - meskie wzory beda w tym tyg. Kocyki byc moze tez - tak jak pisalam, szukam idealnej tkaniny, zebyscie byly zadowolone. Neli poscieli nie wstawialam, bo musze ja jeszcze poprawic
![]() suuuper sen ![]() Rozliczajcie pity, ja juz dawno zwrot dostalam i zdazylam zapomniec na co go wydalam ![]() Anoxe - na pewno sprobuje zestawienia feta+arbuz brzmi pysznie.Salviae - pomysl, ze taka chwila niepredko sie powtorzy tylko w ciazy bedziesz jadla jajecznice z platkami i mlekiem i to chyba najfajniejsze. ja wiem, ze nie lubie jablek, ale jem jedno za drugim - widocznie Nela je lubi hehe. u Ciebie Ty wsuwasz jajecznice, a synek platki ot cala filozofia nadrobilam stary watek, teraz 3 strony nowego... |
|
|
|
#78 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() o taaak
|
|
|
|
|
#79 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Tak się powoli chyba zaczynam bać, że mnie może zaskoczyć w każdej chwili, ale jednak mam nadzieję, że urodzę w maju Cytat:
A to już zależy co Ci bardziej odpowiada, ja się zdecydowałam na chustę, bo koleżanka nosi córeczkę praktycznie od 10 dnia jej życia i sobie bardzo chwaliła, a nosidełko to chyba od 3 miesiąca można. http://www.mamazen.pl/chusta-hoppediz-nairobi-5-4m.html Tylko moja jest już złamana tzn. używana Czekam na przesyłkę
|
|
|
|
|
#80 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Z tym kompem racja, tak leże przed nim jak placek i ciężko mi się zabrać za cokolwiek. Wczoraj w biedronce widziałam sorbety takie pakowane po 4 różne smaki i nie wzięłam bo myślałam, że może uda mi się powstrzymać :stupid:
|
|
|
#81 | |
|
Zakorzenienie
|
chusta albo DOBRE nosidło
Cytat:
Chusta piękna, taka słoneczna |
|
|
|
|
#82 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#83 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() czytałam opinie , że chusty hoppediz są bardzo dobrej jakości i dobrze się noszą. Rozważałam zakup, jednak są one droższe niż NATI , więc zrezygnowałam,.. ale kto wie ? może jak mój mały będzie lubił chustowanie ,to kupię następne chusty
|
|
|
|
|
#84 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wiem czy jak się zadzwoni do US to powiedzą?? W sumie mi na pewno nie, a ojca nie ma wiec pozostaje czekać. Tylko, że oni mają zwrot pocztą bo ojcu się nie chciało wypełniać kartek, żeby na konto.
|
|
#85 |
|
Raczkowanie
|
Leżałam na sali bezpośrednio przy sali do porodów to trochę się napatrzyłam i nasłuchałam.
I to jest naprawdę tak baaardzo różnie z tymi porodami. Np. przyjechała dzieczyna 0 1 w nocy bo jej wody odeszły. Ale nie miała żadnych skurczy i tak biedna leżała na tej porodówce pod ktg i kroplówkami (dla mnie najgorsza opcja chyba) i urodziła dopiero po 17.00. Jej mąż i siostra też się tam wysiedzieli. Inna przyjechała koło 23 ze skurczami i dali ją do nas na salę, nie wiem po co bo ona to już miała skurcz za skurczem i długo nie zabawiła u nas. Koło 24 poszła rodzić a po 3 godzinach juz tak jej maluszek krzyczał, że chyba cały oddział pobudził ![]() No i niestety często było też tak, że długo próbowałhy laski rodzić sn ale kończyło się na cc. |
|
|
|
#86 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale teraz mam teścia na głowie w moim małym mieszkanku, który na domiar złego pozarażał mnie i małża - ja oczywiście sobie dłużej pocierpię... i nerw mnie bierze na wszystko, co z bogu ducha winnym teściem związane ![]() no dobra, na niektóre rzeczy to może i by mógł coś poradzić. np. czyścić po sobie kibel. zbierać swoje kłaki z umywalki i wanny. nie używać mojego grzebienia. nie przejmować się ilością zużytych naczyń czy ręczników - bo od tego jest zmywarka czy pralka - a w zamian za to właśnie zwrócić uwagę na inne kwestie, z którymi ja muszę się potem uporać
|
|
#87 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wiecie że w szpitalu nawet nie zapytali czy wiem co z tym dzieckiem zrobić?
|
|
|
|
|
#88 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#89 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() jakby miał mieć ponad 4 kg to będe błagała go o cesarkę, boję się jakiś dziwnych komplikacji przy porodzie sn takiego dużego dziecka. |
||
|
|
|
#90 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja wczoraj puściłam naszego pita w końcu. Tylko 180zł zwrotu, więc nam się nie spieszyło. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:53.

za skonczone, rozpoczete tygodnie.
przerazilam sie widzac zdjecie
trzymam sie wersji mojej znajomej "lubie moje rozstepy, sa pamiatka po ciazy. a te na udach to pamiatka szalonego okresu dojrzewania"

ale już straciłam nadzieje że ktoś mi tu coś nowego powie...
dobrze ze mąż tego nie widział
zostało tylko 5 tygodni 

znowu go lubimy 

Ślub 27. X. 2012
jak kot... struty do tego... i okropnie męczył mnie fakt, że nawet pić nie mogłam. w sensie normalnych napojów, wody nawet, a nie alkoholu czy co