|
|
#2521 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)
Widziałam kiedyś stronę, ze wpisywało się dane ciąży i pokazywała się animacja jak rozwija się dziecko, dzień po dniu. Któraś z Was może ją zna?
Edit: znalazłam, jeśli kogoś ciekawi: http://babystrology.com/tickers/ Edytowane przez Anoula Czas edycji: 2013-04-15 o 22:51 |
|
|
|
#2522 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie dam rady Was nadrabiać, także musicie wybaczyć, że nie cytuję wcześniejszych wpisów. W każdym razie gratuluję i zazdroszczę wizyt. Ja kolejną mam dopiero na początku maja Strasznie się to dłuży. Mdłości niestety powróciły i doszedł jeszcze ból głowy, ale jakoś sobie radzę. Widzę, ze sporo nas tutaj niepracujących. Ja też już jestem na L4, ale odkąd mam wolne, to wydaję mi się, że jestem bardziej zabiegana niż jak pracowałam No nic może niebawem siądę sobie na dupce i będę miała więcej czasu dla Was ![]() ---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- Cytat:
Ja oglądam sobie na tej, ale tam jest tylko tygodniami http://www.mamazone.pl/kalendarz-ciazy.aspx |
|||
|
|
|
#2523 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teraz dopiero do mnie dotarło, ze Junior ma ogon (niby było o tym na biologii, ale dopiero jak się zobaczy to sobie można w pełni uświadomić ;D)
|
|
|
|
|
#2524 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i już na początku ciąży zaczęły się pojawiać |
|
|
|
|
#2525 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja buzia wygląda świetnie
|
|
#2526 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2527 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla dziewczynki mamy imię, mam wizję małych sukieneczek... Więc będzię Facecik W dodatku wcinam kwaśne jak wsciekła a czekolada mi nie smakuje
|
|
#2528 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nawet wolałabym pierwszego chłopczyka, ale nie wiem czemu jakoś tak czuję, że będzie dziewczynka. Jakie imię masz dla dziewczynki? Ja cały czas myślę intensywnie
|
|
|
|
|
#2529 | |
|
Raczkowanie
|
hmmm...... to moja teoria właśnie runęła hahahhah rany jak ja się już cieszę ,że wiem już na 100% ze to dzidziuś
ważne żeby było zdrowe i byle nie bliźniaki...... u nas jest takie prawdopodobieństwo bo w najbliższej rodzinie mamy bliźniaki![]() ---------- Dopisano o 00:21 ---------- Poprzedni post napisano o 00:13 ---------- Cytat:
![]() a chłopczyk Kacperek Oskarek..... podoba mi się Antoś ładnie zdrobniale a normalnie Antek to już nie bardzo nam się podoba |
|
|
|
|
#2530 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moj maz Niemiec, polskiego troszke umie,ale nie na tyle by tam pracowac. No i dlatego walcze by maly umial polski,bo jestem jedyna z ktora rozmawia po polsku.Cytat:
U mnie nawet na urodziny syna nie bylo gratulacji.Cytat:
Ja co prawda dorabiam sobie w affiliate i mala dzialalnoscia,ale obecnie troche mniej.Jednak czasu malo Ale szczegolnie w sezonie praca od rana do wieczora.No ale tak to jest jak sie ma ogrod To ja sie podziele moja energia Uwaga,moj wczorajszy dzien:Umylam swoje i auto tzeta i odkurzylam oba umylam wszystkie okna,bagatela 21 sztuk skosilam 600 m2 trawy,rozsypalam wapno rozsypalam nawoz posialam rosliny na warzywniaku poprzykrywalam folia zrobilam obiad posprzatalam chalupe pomoglam tzetowi przy montowaniu dalszej czesci pergoli powalczylam z chwastami zrobilam zakupy bylam z malym na placu zabaw posprzatalam w akwarium wyczesalam moje persy No i jeszcze pare rzeczy by sie znalazlo. Jestem w 11 tygodniu i mdlosci mniejsze,najgorzej jest rano.Ale duzo ruchu naprawde pomaga. Edytowane przez De28 Czas edycji: 2013-04-16 o 07:01 |
|||
|
|
|
#2531 |
|
Wtajemniczenie
|
Jestem studentką
|
#2532 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień Dobry
Ja od 5 na nogach, obudziłam się na siusiu i już nie mogę zasnąć, no cóż... Co do płci to ja nie mam żadnego przeczucia bo i kwaśne i słodkie wcinam ,ale wczoraj Tż mówi do mnie " Tomek (jego kolega z pracy ktory spotkał Nas dzień wcześniej) mówił,że będziemy mieli chłopca bo stwierdził że tak promiennie i radośnie wyglądałaś" hah, z jednej strony miło a z drugiej tak jak piszecie nie wierze w zabobony.De-
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2013-04-16 o 07:07 |
|
|
|
#2533 |
|
Wtajemniczenie
|
dzastin-ja tez nie wierze w zabobony-ale fakt,ze kobieta w ciazy czesto wyglada promiennie,bo jakby nie patrzac oczekuje swojego dziecka,wiec emanuje radoscia.I to bez wzgledu na plec dziecka.Co do skory-z malym mialam paskudna cere w pierwszych trzech miesiacach,teraz tez
Potem mialam naprawde piekna,zadnych niedoskonalosci.Po porodzie znow sie to zmienilo ![]() No i jest syn,plam nie mialam.Mialam napady na slodkie i kwasne w zaleznosci od etapu ciazy. Moja przyjaciolka robila mi w ciazy jakis test obraczka i mialam urodzic niby dzieczynke.No jak widac,siusiak jej urosl
Edytowane przez De28 Czas edycji: 2013-04-16 o 07:12 |
|
|
|
#2534 |
|
Zakorzenienie
|
ja przy córce nie miałam takich plam, ale teraz mialam straszne... już mi zeszlo.
|
|
|
|
#2535 |
|
Wtajemniczenie
|
Anoula też podglądam na tej stronce dzidziola i mam wstawiony tą animację na swojej stronie igoogle, ale za nic nie umiem tego dac do podpisu swojego, chociaż już mi nawet ktoś to tutaj tłumaczył, ale ja bardzo oparna jestem na komputerową wiedzę
szkoda, bo z podpisu to się taki duży obrazek otwiera, a ja mam tylko taki malutki Ten filmik, no kilka jego sekund już kiedyś widziałam, tylko wtedy chyba był opis, ze to nianie tak tak czy siak ![]() De jesteś wulkanem energii
|
|
|
|
#2536 | |
|
Zakorzenienie
|
Na którym jesteś roku? Widzę, że jestes moja równolatką, to pewnie teraz licencjat?
Cytat:
Ja się wczoraj trochę z TŻ pokłóciłam o tą aplikacje, bo on uważa że to do niczego nie jest potrzebne, ze nam wystarczy USG raz na miesiąc... a ja bym chciała widzieć jak rozwija się nasze dziecko... Edytowane przez Anoula Czas edycji: 2013-04-16 o 08:32 |
|
|
|
|
#2537 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
nie oglądałam filmiku, ale nie każdy musi miec dzieci [QUOTE=Dzastin08;40330921] Co do płci to ja nie mam żadnego przeczucia /QUOTE] ja mam, ale na razie zostawię to dla siebie. Tak samo jak czułam po sexie ze jestem w ciązy, chociaż nie mogłam tego wiedzieć to jednak czułam i sie nie pomyliłam
|
||
|
|
|
#2538 |
|
Zakorzenienie
|
Miłego dnia życzę wszystkim mamusiom (i mało mdłości) ja znikam na uczelnie
|
|
|
|
#2539 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2540 |
|
Wtajemniczenie
|
Powiem Wam ze odkąd się zrobiło tak cieplutko i ładnie to mi się od razu jakoś lepiej wstaje... przeważnie siedziałam w łóżku do 11,a teraz 8-9 na nogach, ubrana już,ogarnięta,po śniadanku itp
![]() Ta wiosna na mnie dobrze działa ![]() Jutro już umówiłam się z kuzynką na jakiś maly rajd po lumpkach
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
#2541 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Witam się słonecznie...kolejny piekny dzień i niech tak już zostanie
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
badanie prywatnie i po 48h albo np po tyg jednak musi być parzysta liczba dni....inaczej ciężko jest obliczyć.... CO do płci to ja mam przeczucia że będzie dziewczynka ale jeśli się mylę to będę się cieszyć również....bo mnie wszystko jedno...najlepiej chłopak ale mało istotne! Najważniejsze aby całe i zdrowe!!
|
|
#2542 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
O rany ... zrobiłaś więcej niż ja przez cały poprzedni tydzień ja od wczoraj mam spokój z mdłościami...może dlatego ze to miedzy 4 a 6 tygodniem wiec pewnie dopiero się zacznie, podbrzusze też mnie nie boli tak jak wcześniej![]() i tak mam jakoś więcej energii ale nie tak dużo jak ty :P---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2543 |
|
Zakorzenienie
|
Witam Mamusie w ten piękny, słoneczny dzień
![]() Jak ja Wam zazdroszczę tych wizyt na usg :P ja mam dopiero w poniedziałek i wlecze mi się niemiłosiernie :/ U mnie buźka nawet w porządku, wysypało mnie tylko po prawej stronie na brodzie - koleżanka mi przepowiedziała chłopca, z racji tego, że jej dwie znajome miały ten sam wysyp pryszczy na brodzie i urodziły chłopaków oby miała rację, choć tak wewnętrznie moje myśli biegną bardziej ku chłopakowi ale się z czasem okaże ![]() U nas nudy, TŻ w pracy, ja mam dopiero na 14, posprzątane i nie mam co robić jak ja od 1 czerwca pójdę na L4 to umrę z nudów masakra jakaś
|
|
|
|
#2544 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mam przeczucie, że chłopaczek, nawet tak jakoś jak mówię to zawsze jakoś odruchowo, że on. Ale to oczywiście bez znaczenia, zdrowiutkie niech tylko będzie
|
|
|
|
#2545 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Ale naskrobałyście.. a nie bylo mnie 1 dzień. ![]() Cytat:
moja siostrzenica do dnia porodu była odwrócona dupką.. i mieli niespodziankę GRATULUJĘ!!! Cytat:
W końcu jużII trymestr mam!!! Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wiecie co mi się śniło wczoraj ... że pokłóciłam się z siostrą ( obecnie jest w belgii i nie widziałyśmy się jakieś pół roku ) i ona zaczęła mnie kopać po brzuchu i powiedziała " już nie bedziesz gwiazdą domu bo dziecko, właśnie straciłaś swjego bachora" Wiecie co, godzinę płakałam jak się obudziłam, potem obudziłam płaczem męża bo nie umiałam się opanować, to było straszne!!!!!!!!!!!!!!!!! nie mogłam dojść do siebie po tym śnie, strasznie!!! jak sobie przypomne ten sen to znów mam oczy ząłzawione :/ a dzisiaj śniło mi się że tygrys mnie pogryzł i byłam uwięziona na takim placu i on mnie cały czas podgryzał i w końcu odgryzł mi rękę No a dzisiaj miałam straszna noc. Zasnęłam o 22:30 obudziłam się o 01:42 poszłam się załatwić, potem obudziłam się punkt 3, potem 5 a potem o 6 i już nie spałam w ogóle. A tak poza tym to pokłóciłam się wczoraj z męzem ale już wszystko gra. On stwierdził że dopier w OSTATNIM miesiącu mam kupować ciuszki jak będę wiedziała ile dziecko mniej więcej mierzy. OSZALAŁ. no i o to się pokłociliśmy ale już jest ok i zjadłam wczoraj kopytka i modrą kapuchę i do pracy wzięłam sobie 7 kopytek i słońce wali od samego rana!!! 18 stopni ![]() ---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- gdzieś mi usunęło - Maomami - co studiujesz ?
|
|
#2547 |
|
Rozeznanie
|
dzien dobry w ten uroczy dzień
ja wczoraj przegiełam ze spacerkiem-caly dzien prawie byłam z synkiem w parku i dziś mam zakwasy hehe![]() właśnie dostałam wielką paczkę od kuzynki z ubrankami- są przecudne, przesliczne i wogole...tyle ze 90% na dziewuszkę.....więc jakby nie wyszło to jak ktoraś bedzie chetna na odkupienie to przesle zdjęcia...wszystko next i H&M....mam nadzieje że jednak bedzie dziewcznka
|
|
|
|
#2548 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja genetyczne mam za 2 dni... ,wczoraj zadzwoniłam żeby zapytać o cenę, 200 zł mi zaśpiewała...
A ty idziesz prywtanie czy na NFZ?
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
#2549 |
|
Wtajemniczenie
|
Jeszcze dziś się wyjasni, bo będę z ginem rozmawiac, ale chyba dostanę skierowanie na nfz, jesli nie to u mnie 180 zł plus 120 zł za test PAPP-A, to w sumie 300 zł, ale zdecydowałam, ze nawet jak trzeba będzie płacić, to wezmę w pakiecie
Też mam trochę ciuszków po córce nowiutkich z metkami jeszcze, także też mogę porobić fotki i jakby ktoś był chętny to za jakieś nie za duże pieniązki odsprzedać |
|
|
|
#2550 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie cena takiego badania to 250zł ale ja je mam za darmo na szczęście...pomimo że chodze prywatnie na wizyty.... Cytat:
Tam będzie nam łatwiej wszystko znaleźć...
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:51.

Strasznie się to dłuży. Mdłości niestety powróciły i doszedł jeszcze ból głowy, ale jakoś sobie radzę. Widzę, ze sporo nas tutaj niepracujących. Ja też już jestem na L4, ale odkąd mam wolne, to wydaję mi się, że jestem bardziej zabiegana niż jak pracowałam
Ja oglądam sobie na tej, ale tam jest tylko tygodniami 
(niby było o tym na biologii, ale dopiero jak się zobaczy to sobie można w pełni uświadomić ;D)
Moja buzia wygląda świetnie 

Moj maz Niemiec, polskiego troszke umie,ale nie na tyle by tam pracowac. No i dlatego walcze by maly umial polski,bo jestem jedyna z ktora rozmawia po polsku.

i do pracy wzięłam sobie 7 kopytek