Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14 - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 15 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Witamy na świecie pierwsze maluszki 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Czas zacząć rozpakowywanie 0 0%
Pięć maluszków na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.15 3 5,36%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 0 0%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.15 2 3,57%
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.15 0 0%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.15 1 1,79%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 1 1,79%
Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.15 7 12,50%
Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.15 0 0%
Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 8 14,29%
Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.15 5 8,93%
Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.15 2 3,57%
Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.15 7 12,50%
Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15 15 26,79%
Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.15 2 3,57%
Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 3 5,36%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-16, 14:49   #271
Veronic
Wtajemniczenie

Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1

Kinga_20- mam zamiar nosić od samego początku.. nawet od pierwszego tygodnia, chociaż TŻ coś tam stęka, że zaczniemy nosić jak Mały skończy miesiąc.
a ja i tak zrobię co uważam
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 14:49   #272
niunka045
Zadomowienie

Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1

Dzięki też się strasznie cieszę nawet sukienki oglądam rozmiar 38
Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Patrzcie co mój syn wyprawia
ostatnio się śmiałam, że robi miejsce dla braciszka
Hi hi fajnie mój też tak ma

Ash gratuluje udanej wizyty
niunka045 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 14:51   #273
Kinga_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
Kinga_20- mam zamiar nosić od samego początku.. nawet od pierwszego tygodnia, chociaż TŻ coś tam stęka, że zaczniemy nosić jak Mały skończy miesiąc.
Koleżanka mi doradzała żeby zacząć jak najwcześniej, bo chciałam koło 3 miesiąca, ale powiedziała, że jak tyle będę czekać to później Lilka może się buntować i nie będzie mogła się przyzwyczaić do tego, więc chyba i ja zacznę w miarę wcześnie, może koło 2 tygodnia pierwszy spacerek w chuście zaliczymy

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 14:51   #274
niunka045
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
mnie pobolewało - raz, dwa razy dziennie miałam mocny atak bólu który trwał kilka min a potem przechodził, ale zwijałam się z bólu w trakcie - albo tak lekko muliło kilka godzin, ale brałam fenoterol i po nim przechodziło.

właśnie się zastanawiam czy się nie wybrać na te ostatnie tematy... mąż jeszcze będzie pracował krócej więc zostanie z Przemkiem, ale nie wiem czy mi się chce chociaż to fajny pretekst do pierwszego od w sumie września wyjścia nie do lekarza/szpitala itp i bez martwienia się o skurcze i brzuch

super gratki

pięknie

właśnie zaliczyliśmy wizytę babci ... ale podstępna jest
zadzwoniła czy może przyjść zobaczyć Przemka na chwilkę (poznała go już w piątek), akurat spał więc się zgodziłam (jakby nie spał to by siedziała dłużej bo by podziwiała każde machnięcie łapkami), przyszła, pooglądała, posiedziała 5 min i poszła a my w szoku ale mąż stwierdził że wypracowuje sobie system częstych wizyt które stopniowo będą coraz dłuższe

aha, chciałam Wam napisać coś odnośnie kocyków - my początkowo na liście wyprawkowej mieliśmy dwa - cienki i ciepły - dostaliśmy dodatkowe dwa w prezencie i używamy wszystkich naraz, jednego do owijania bo fajny mięciutki, drugiego do przykrycia itp więc może jak macie na liście jeden to przydałoby się zwiększyć ilość

wiecie że już w ogóle nie mam krwawienia/plamienia od niedzieli? zastanawiam się czy to dobrze, bo mówili że przy cesarce powinno być tak jak przy sn czyli z 3-4 tyg .... a u mnie już zero .... jutro będzie ta położna to zapytam ale mam nadzieję że wszystko ok ...
No to babcia się stara może jednak chce wam dać trochę przestrzeni???
mam nadzieje że wszystko ok
Stary 2013-04-16, 14:53   #275
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
Napisane przez barwineczek Pokaż wiadomość
wypiłabym dużo wody dzisiaj, a jutro z rana zrobiłabym badanie moczu, najlepiej jeszcze z pierwszej zbiórki po prysznicu. Czasem piecze jak się za mało wypije w ciągu dnia. A jeśli się niepokoisz to zadzwoń
Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość

Karolina dzwoń! A tymczasem dużo wody pij i żurawiny jedz
Tak jak myślałam - nie odbiera Badanie moczu robiłam wczoraj i wszystko ok, a piecze (chyba bardziej jednak swędzi..) już od 2,3 dni.

Żurawinę chyba mam
Stary 2013-04-16, 14:54   #276
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Koleżanka mi doradzała żeby zacząć jak najwcześniej, bo chciałam koło 3 miesiąca, ale powiedziała, że jak tyle będę czekać to później Lilka może się buntować i nie będzie mogła się przyzwyczaić do tego, więc chyba i ja zacznę w miarę wcześnie, może koło 2 tygodnia pierwszy spacerek w chuście zaliczymy
no właśnie lepiej przyzwyczaić dzidziusia

===
lecę na obiad , a potem umyć włosy i takie tam bajery paaaa
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 14:54   #277
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niunka045 Pokaż wiadomość
dziękuję

ja sobie wagę maximum założyłam 80 czyli dawno poległam
Ja mam założenie, że maks 70 kg, ale chciałabym tak 68kg. Póki co mam jeszcze 4 kg do wagi "wymarzonej", ale czasu bardzo dużo, więc boję się, że to 70kg przekroczę.

Cytat:
Hehe, ale fajnie Ja bardzo lubię takie zdjęcia, bo póki co u siebie nie widzę takich różnych wypiętych nóżek, plecków etc

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
No, dogoniłam Was wreszcie!

To teraz relacja z wizyty:
waga 66,6 kg
ciśnienie: 100/60
Pobrała mi wymaz na paciora, zleciła badania na HBs i kiłę, które mam wziąć ze sobą do szpitala, dostałam L4 do terminu porodu, skierowanie do szpitala na poród i skierowanie na dodatkowe USG, bo stwierdziła, że mam duży brzuch Później przy badaniu, pobujała trochę małą i stwierdziła, że muszę mieć sporo wód bo mała ma dużo luzu, ale na wszelki wypadek mają ją wymierzyć, żeby zobaczyć czy urodzę naturalnie

Szyjka się skraca, jest miękka i szykuje się do porodu Główka Sofii już mocno na nią napiera.

Odstawiam od dziś fenoterol i mogę rozpocząć wszystkie przygotowujące do porodu magiczne praktyki
super, to pewnie będziesz w tym wątku rodziła. Super, ze z Sofią wszystko ok.
Brzchem się nie przejmuj. Ja wczoraj założyłam obcisłą bluzkę i w rezultacie w tramwaju mi miejsce ustępowali, w kolejce przepuszczali, a na koniec TŻ powiedział, że on nie zauważył wcześniej, że mam taki duży brzuch

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 14:55   #278
niunka045
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Tak jak myślałam - nie odbiera Badanie moczu robiłam wczoraj i wszystko ok, a piecze (chyba bardziej jednak swędzi..) już od 2,3 dni.

Żurawinę chyba mam
dużo wody z cytryną do tego !!! oczywiście nasiadówki w rumianku nie zaszkodzą tylko nie za ciepłe
Stary 2013-04-16, 14:56   #279
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez __paulina__ Pokaż wiadomość
Mam pytanie o tego paciora, to jest standardowe badanie? Bo mi nic gin nie pobieral i nie mowil a za tydzien mam ostatnia wizyte przed porodem.
Upomnij się bo mogą cię bez tego nie chcieć przyjąć do szpitala, albo robić problemy.

Vil ty byłaś na konsultacji przed porodem u anestezjologów? Jakie dokumenty chcieli, o co pytali? Co mówić, żeby się zakwalifikować na znieczulenie?

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 14:56   #280
niunka045
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Ja mam założenie, że maks 70 kg, ale chciałabym tak 68kg. Póki co mam jeszcze 4 kg do wagi "wymarzonej", ale czasu bardzo dużo, więc boję się, że to 70kg przekroczę.
Szczęściaro pamiętam jak na początku przytyłam 3 kg potem schudłam 3 kg a potem to już szło i szło
Stary 2013-04-16, 14:57   #281
Aaś
Zakorzenienie

Odp: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14

No nie. Już mi zabrali koleżankę na porodowke.
Nowa już na korytarzu siedzi..
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 14:58   #282
__paulina__
Raczkowanie

GG do __paulina__
Odp: Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013

Cytat:
Tak, każda ciężarna powinna je mieć zrobione. To bardzo ważne bo jeśli masz paciora to trzeba podać antybiotyk. A jeśli nie będziesz miała wyniku ze sobą to będziesz traktowana tak, jakbyś go miała.

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
To jak coś ciekawego się dowiesz to pisz tu nam

Będziemy sobie jakoś doradzać w razie co Od kiedy zamierzasz nosić w chuście?

Ash proszę Cię grecka bogini - to lonely powinna mieć taką ksywkę W sumie to my mamy prawie taki sam TP, właśnie pisałam dzisiaj, że mam przepowiadacze, nad ranem mnie bolał brzuch jak na @ tak przez pół godziny.

Poproś gina o zrobienie tego, ew. o skierowanie na to badanie, jest ono o tyle ważne, że jak nie będziesz miała go zrobionego to dadzą Ci z wejścia antybiotyk na paciora - nawet jeśli go nie masz. Także lepiej mieć wyniki ze sobą żeby uniknąć brania tabletek.
Dzieki za odpowiedź, nie wiedziałam. Na wizycie mu powiem, może zapomnniał.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
__paulina__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 14:59   #283
xal
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
No nie. Już mi zabrali koleżankę na porodowke.
Nowa już na korytarzu siedzi..
Ale masz rotację.
A tak mnie naszło, bo moja sama w brzuszku i się przemieszcza i wypina dupkę raz na prawo raz na lewo, a jak twoje? Każda po swojej stronie siedzi czy robią zmiany miejsc?

Stary 2013-04-16, 14:59   #284
barwineczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość

Żurawinę chyba mam
możesz sobie kupić uro care, to preparat dla kobiet w ciąży, jak brałam to nie miałam żadnych problemów
barwineczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 15:01   #285
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Mam taką nadzieję
a tak wogóle to wiem czy już się chwaliłam ale bierzemy ślub kościelny tylko nie wiem jeszcze kiedy bo chciałabym się doprowadzić do ładu
TŻ sam zaproponował
Ale super informacja!
To będziemy się wzajemnie mobilizowały do doprowadzania się do ładu- my w sierpniu i wrześniu mamy wesela znajomych, więc wypadałoby jakoś wyglądać

Cytat:
dziękuję

ja sobie wagę maximum założyłam 80 czyli dawno poległam
Ja sobie założyłam max 70kg, a tu już mam coraz bliżej do 80kg...

Cytat:
Mój też tak wywija. Tylko jest na tyle cwany, że jak tylko sięgam po telefon (z reguły mam pod ręką jak leżę) to się od razu chowa i nie da nagrać ani obfocić swoich harców

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
No, dogoniłam Was wreszcie!

To teraz relacja z wizyty:
waga 66,6 kg
ciśnienie: 100/60
Pobrała mi wymaz na paciora, zleciła badania na HBs i kiłę, które mam wziąć ze sobą do szpitala, dostałam L4 do terminu porodu, skierowanie do szpitala na poród i skierowanie na dodatkowe USG, bo stwierdziła, że mam duży brzuch Później przy badaniu, pobujała trochę małą i stwierdziła, że muszę mieć sporo wód bo mała ma dużo luzu, ale na wszelki wypadek mają ją wymierzyć, żeby zobaczyć czy urodzę naturalnie

Szyjka się skraca, jest miękka i szykuje się do porodu Główka Sofii już mocno na nią napiera.

Odstawiam od dziś fenoterol i mogę rozpocząć wszystkie przygotowujące do porodu magiczne praktyki

Marchewka! Ja za swoją sesję płacę 200pln, dziewczyna przyjeżdza do nas z Lublina i tej cenie jest już jej dojazd (normalnie bierze 150zł). Dostaniemy na płytce ok 150 zdjęć. Ona jest początkującą fotografką, więc nie zdziera kasy. My akurat zgodzimy się na publikację zdjęć na jej blogu, ale będziemy mieli wpływ na to, które to zdjęcia będą
Jak chcesz to dam Ci namiar, z resztą oto jej blog:
http://paulinawosko.pl/category/ciazowe/
Super wieści! Czyli niedługo do wizażowych dzieciaczków może dołączyć też Sofcia!
I super cena za sesję

----

Co do sesji brzuszkowej- to właśnie była moja siostra i pytała się w imieniu swojej koleżanki z klasy (lubi fotografię) czy nie miałabym ochoty na kilka zdjęć. Bo jest na etapie szkolenia się w robieniu zdjęć itp i w sumie byłby to obopólny interes Oczywiście się zgodziłam. Tylko muszę poczekać do przyszłego weekendu jak będzie jeszcze cieplej, no i laski mają za tydzień egzaminy gimnazjalne, więc nie chcę wcześniej zawracać Jej gitary

A teraz wracam z powrotem do łóżka. Posiedziałam przy kompie chwilkę zjadając drugie danie obiadowe (pączek z toffi i kawa zbożowa ) i znowu brzuch daje znać o sobie. Jak do jutra nie przejdzie, to dzwonię do gina albo śmigam na IP...

I muszę się wyżalić- Mężu nie chce mi bucików kupić

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 15:01   #286
barwineczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Upomnij się bo mogą cię bez tego nie chcieć przyjąć do szpitala, albo robić problemy.

Vil ty byłaś na konsultacji przed porodem u anestezjologów? Jakie dokumenty chcieli, o co pytali? Co mówić, żeby się zakwalifikować na znieczulenie?
znieczulenie jest płatne? u nas w ogóle nie znieczulają
Stary 2013-04-16, 15:02   #287
Aaś
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI

Cytat:
Ale masz rotację.
A tak mnie naszło, bo moja sama w brzuszku i się przemieszcza i wypina dupkę raz na prawo raz na lewo, a jak twoje? Każda po swojej stronie siedzi czy robią zmiany miejsc?
Niee...bliźniaki się nie przemieszczaja z boku na bok jak już siedzą to każda po swojej stronie.
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 15:03   #288
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez barwineczek Pokaż wiadomość
znieczulenie jest płatne? u nas w ogóle nie znieczulają
Podobno bezpłatne, ale trzeba wcześniej skonsultować u anestezjologów w szpitalu.

Stary 2013-04-16, 15:05   #289
barwineczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
z dwojga złego lepiej w tą stronę, mój najchętniej spaliłby zawartość mojej szafy i wysłał na zakupy, bo uważa że nie mam fajnych ubrań (czytaj zestawy z gazet) a ja znowy nie lubię bez sensu wydawać pieniędzy ikupuje tylko to co najpotrzebniejsze

---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ----------

Cytat:
Podobno bezpłatne, ale trzeba wcześniej skonsultować u anestezjologów w szpitalu.
no nie... zazdroszcze
Stary 2013-04-16, 15:07   #290
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Może faktycznie lepiej kup po porodzie bo podobno w ciąży stopa puchnie, zmienia się, szkoda by było butów na 1 miesiąc.

Stary 2013-04-16, 15:08   #291
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
ja chyba poczekam z tydzień, nie wiem.... zobaczę

Cytat:
Hehe, ale fajnie Ja bardzo lubię takie zdjęcia, bo póki co u siebie nie widzę takich różnych wypiętych nóżek, plecków etc
Nie? No to lada dzień będziesz podziwiała u mnie to plecka chyba
Cytat:
Napisane przez __paulina__ Pokaż wiadomość
Dzieki za odpowiedź, nie wiedziałam. Na wizycie mu powiem, może zapomnniał.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Oby nie było za późno bo czasem i tydzień się czeka na wynik...

Cytat:
1. Ja sobie założyłam max 70kg, a tu już mam coraz bliżej do 80kg...

2.Mój też tak wywija. Tylko jest na tyle cwany, że jak tylko sięgam po telefon (z reguły mam pod ręką jak leżę) to się od razu chowa i nie da nagrać ani obfocić swoich harców

3. Co do sesji brzuszkowej- to właśnie była moja siostra i pytała się w imieniu swojej koleżanki z klasy (lubi fotografię) czy nie miałabym ochoty na kilka zdjęć. Bo jest na etapie szkolenia się w robieniu zdjęć itp i w sumie byłby to obopólny interes Oczywiście się zgodziłam. Tylko muszę poczekać do przyszłego weekendu jak będzie jeszcze cieplej, no i laski mają za tydzień egzaminy gimnazjalne, więc nie chcę wcześniej zawracać Jej gitary

4. A teraz wracam z powrotem do łóżka. Posiedziałam przy kompie chwilkę zjadając drugie danie obiadowe (pączek z toffi i kawa zbożowa ) i znowu brzuch daje znać o sobie. Jak do jutra nie przejdzie, to dzwonię do gina albo śmigam na IP...

5. I muszę się wyżalić- Mężu nie chce mi bucików kupić
1. Ale Ty masz problem z hormonami to inaczej...

2. No ja jestem w szoku, że dziś mi się dał bo też zwykle ucieka

3. Fajnie z tą sesją

4. Mam nadzieję, że przejdzie

5. A mężowi należy się bacik!

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 15:10   #292
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Co do wagi- kurcze ważysz tyle ile ja przed ciążą
Co do sesji - dzięki za linka, a Ty kiedy robisz??
Co do programów to mi się wydaje ze one są ustawione.. I przypominają mi się te dlaczego ja, albo pamiętniki z wakacji..
Mam 10,5 na + ale jestem od Ciebie sporo niższa Po porodzie chę zejść do mojego standardowego 50kg i liczę, że do końca roku osiągnę ten cel Zresztą z Ciebie zgrabna foczka jest
Sesję robimy już w czwartek. Mam nadzieję, że się wykuruję

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
właśnie zaliczyliśmy wizytę babci ... ale podstępna jest
zadzwoniła czy może przyjść zobaczyć Przemka na chwilkę (poznała go już w piątek), akurat spał więc się zgodziłam (jakby nie spał to by siedziała dłużej bo by podziwiała każde machnięcie łapkami), przyszła, pooglądała, posiedziała 5 min i poszła a my w szoku ale mąż stwierdził że wypracowuje sobie system częstych wizyt które stopniowo będą coraz dłuższe

wiecie że już w ogóle nie mam krwawienia/plamienia od niedzieli? zastanawiam się czy to dobrze, bo mówili że przy cesarce powinno być tak jak przy sn czyli z 3-4 tyg .... a u mnie już zero .... jutro będzie ta położna to zapytam ale mam nadzieję że wszystko ok ...
To rzeczywiście do Babci nie podobne... Też bym węszyła podstęp
A o krwawienie zapytaj koniecznie, bo może Ci jakiś skrzep blokuje odpływ krwi. Oby nie ale warto takie rzeczy sprawdzać.

Cytat:
Też o tym myślę, ale moja chustująca koleżanka fizjoterapeutka przestrzegała mnie przed nadużywaniem chusty na samym początku ze względu na plecki maleństwa. Pozycja pionowa nie jest dla niego najlepsza, więc można ale rozważnie. Ja mam zamiar kangurować codziennie po jakieś 2h i chustę wprowadzić pod koniec 1 m-ca. No chyba, że mi się jeszcze odmieni

Cytat:
super, to pewnie będziesz w tym wątku rodziła. Super, ze z Sofią wszystko ok.
Brzchem się nie przejmuj. Ja wczoraj założyłam obcisłą bluzkę i w rezultacie w tramwaju mi miejsce ustępowali, w kolejce przepuszczali, a na koniec TŻ powiedział, że on nie zauważył wcześniej, że mam taki duży brzuch
Chciałabym Ale patrząc na tempo rozwoju wątku mogę nie zdążyć
Z tym dużym brzuchem to w sumie się nie przejmuję, niech Sofci będzie wygodnie, ale moja skóra jest na skraju wytrzymałości. Jest niesamowicie naprężona i czasem mam wrażenie, że się rozerwie jakieś 10cm nad pępkiem. Już mówiłam Wam o jednym całym boku w rozstępach - raczej na tym się nie skończy
A jedyne co mogę to smarować się non-stop co czynię...
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 15:10   #293
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
żadnych dokumentów, badań itp. badania są ważne 24 h i jak zgłaszasz się na IP to mówisz że myślisz o znieczuleniu i wtedy pobierają krew i posyłają od razu do lab.
pytali o przebieg ciąży (czy problematyczna), ciśnienie, przebyte operacje/zabiegi i jak się znosiło znieczulenie/narkozę, problemy z wątrobą itp, czy się pali, eeeeee nie pamiętam dalej potem zajrzę do teczki i Ci wyślę
ale generalnie nie ma czegoś takiego że się jest zakwalifikowanym na znieczulenie albo nie. jeśli nie ma medycznych przeciwskazań mogą dać znieczulenie, pod warunkiem, że się dorwie anestezjologa (tak jak już pisałam jeden jest przypisany do porodówki od 8 do 15/16 - pewnie ten od cc, i jak ma chwilkę to może podejść do innej rodzącej, i po tych godzinach jeden dyżurny na cały szpital, więc trzeba liczyć na szczęście że będzie dostępny)

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 15:16   #294
axella
Zakorzenienie

GG do axella

jestem.wróciłam

wszystko jest przedobrze,mała ponad 3kg,nadal głową w dół więc moge odetchną z ulgą
w miesiąc +3,3kg. łaącznie +18 gin zły bardzo

szyjka się skraaaaca ale już ciul z tym
na usg wszystkie wymiary się pokrywaja, różnica jednego dnia miedzy glowka a brzuszkieem

ale w piatek jade znow bo L4 nie moze mi dac z wyrzedzeniem

posluchalismy serduszka,skurczyki do poziomu 40 ale ok.

jestem happy

aa,na porodówce miłe zaskoczenie-piłki,worki sako,można sobie chodzić ile się chce, łóżko-fotele porodowe w pojedyńczych salach, swietne są,wieeeelkie ktg podpięte caly porod, maluch ptem ze mna, sale potem po 4osoby. dzis byly tylko 2babki,jedna "po" druga w trakcie
ale atmosfera super,cicho,spokojnie,kam eralnie
rzeczy tylko dla mnie dla dziecka na wyjscie

i like it moge rodzić

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 15:18   #295
Elusiek
BAN stały

Cytat:
ja moje wymarzone max 70kg jednak przekroczę pod koniec 8 i na początku 9 miesiąca dopiero mi waga się ruszyła i to z kopyta, 3 tygodnie temu ważyłam jeszcze 65-66kg, wczoraj 68,7 kg, do tp 19 dni zostało to w takim tempie 70 przebije na bank
Elusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 15:19   #296
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angie83 Pokaż wiadomość
Wczoraj zakupiłam laktator i jakiś stanik bez fiszbin, bo jak mi się fiszbina wpiła po prawej stronie, to młody tak mi skopał to miejsce, że mi się stanika odechciało. Zdjęłam i był spokój I tak łażę po domu jak miotła
ja już od początku ciąży tak chodzę założenie stanika kończyło się u mnie rzyganiem, lub - w drugiej połowie ciąży - zgagą i dusznościami a wcale takich ciasnych tych staników nie mam...
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 15:21   #297
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

idę pospacerować

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 15:25   #298
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Co do sesji brzuszkowej- to właśnie była moja siostra i pytała się w imieniu swojej koleżanki z klasy (lubi fotografię) czy nie miałabym ochoty na kilka zdjęć. Bo jest na etapie szkolenia się w robieniu zdjęć itp i w sumie byłby to obopólny interes Oczywiście się zgodziłam. Tylko muszę poczekać do przyszłego weekendu jak będzie jeszcze cieplej, no i laski mają za tydzień egzaminy gimnazjalne, więc nie chcę wcześniej zawracać Jej gitary

Ale fajnie, że też będziesz miała sesję Niech się dziewczyna uczy a Kubuś będzie miał super pamiątkę

Jak to nie chce Ci kupić? Nie dobry!

Ja mam jakiś magiczny wpływ na mężczyzn w moim życiu, bo nigdy mi nic nie odmawiają. Ani tata, ani brat, ani mąż nigdy nie powiedzieli mi "nie" jak coś bardzo chciałam Ale niestety mam za dużo zdrowego rozsądku i nie wykorzystuję za bardzo

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
jestem.wróciłam

wszystko jest przedobrze,mała ponad 3kg,nadal głową w dół więc moge odetchną z ulgą

na usg wszystkie wymiary się pokrywaja, różnica jednego dnia miedzy glowka a brzuszkieem

jestem happy

aa,na porodówce miłe zaskoczenie-piłki,worki sako,można sobie chodzić ile się chce, łóżko-fotele porodowe w pojedyńczych salach, swietne są,wieeeelkie ktg podpięte caly porod, maluch ptem ze mna, sale potem po 4osoby. dzis byly tylko 2babki,jedna "po" druga w trakcie

i like it moge rodzić
No to świetne wieści! Zu już praktycznie gotowa, porodówka pierwsza klasa, żyć nie umierać. A jak szyjka? Zgładza się?

No i jak TŻ?
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 15:34   #299
lonely_lady
Zakorzenienie

oooo Nowa część
no to mam troszkę zaległości
Fajny tytuł
kto wymyślił ?
co tu się działo, może jest jakieś streszczenie ?

---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ----------

mam małą chwilkę może spróbuję troszkę ponadrabiać, bo później już Was nie dogonie

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 15:36   #300
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
jestem.wróciłam

jestem happy

i like it moge rodzić
O to super, że z Zu wszystko ładnie.Wczoraj jak byłam na porodówce to tam za szybką były noworodki i była taka jedna śliczna dziewczyneczka. Do teraz nie mogę jej zapomnieć
Dobrze,że piszesz, że w Raszei też wszystko ok, bo w razie czego tam się przejadę jak mi nie wyjdzie z moim szpitalem

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości